°•|میم.چمران|•°
📍به افزایش قیمت هایِ ناگهانی و موشک گونه در دو حوزه سینما و اینترنت، خدمات پستی هم اضافه کنید. اخیرا
📍جا دارد از وزارت ارتباطات به دلیل پاسخگویی تشکر کنیم .
تعرفه برخی خدمات پستی به تعرفه سابق برگشته و برخی هم برای کسب و کارهای کوچک حداکثر تا ۲۰ درصد افزایش یافته ست.
🌱حُریت، احترام می آورد.
✍میم.چمران
⛔️اینجا حقیقت طور دیگری دیده میشود
✅@matinchamran
1_471545216.mp3
3.89M
🍃زیارتِ آل یاسین
با صدایِ دلنشین و گرمِ علی فانی
*روز چهارم
🪴کارخانه تولیدِ حال خوب|کانالِ میم.چمران
✅@matinchamran
📍آنچه در ۱۲۰ صفحه نخست کتابِ "#الغارات" گذشت:
1⃣این کتاب مربوط به دو سال پایانی حکومت امیرالمومنین(ع) ست که به دورانِ غارات مشهور ست(به عبارتی از پس از جنگ نهروان تا شهادت امام(ع) را روایت میکند)
2⃣کتابِ الغارات نوشته "ابراهیم بن محمد ثقفی کوفی" از علمایِ بنام دوران غیبت صغری متوفای سال ۲۸۳ هجری ست.
3⃣فرماندار منصوب عثمان "عبدالله بن ابی سرح" بود، در دورانی که خانه خلیفه سوم تحت محاصره بود "محمد بن ابی حذیفه" بر فرماندار وقت شورش و او را از شهر بیرون نمود. ابن ابی سرح از مصر بیرون رفت و خود را به دمشق نزد معاویه رساند.
4⃣امیرالمومنین(ع)، قیس بن سعد انصاری را به عنوان فرماندار مصر منصوب نمود. از ویژگی هایِ قیس زیرکی بوده به طوری که بدون جنگ تهدیدها را خنثی میکرده ست. به عنوان مثال در یکی از مناطق مصر، مردم از عثمان طرفداری میکردند و در تلاش بودند که علیه فرماندار جدید شورش کنند؛ اما با درایت او خنثی شد.
4⃣چون مصر نزدیک شام بود، معاویه از این ترس داشت که علی(ع) با لشکر عراق از یک سو و قیس با لشکر مصر از سمت دیگر به او حمله کنند و او در میان دو لشکر گرفتار شود. به همین خاطر معاویه به قیس نامه نوشت و گفت اگر با او همراهی کند و معاویه در جنگ با امیرالمومنین(ع) پیروز شود، حکومت عراقین را به تو خواهم سپرد و حجاز را هم به هر کسی از خویشانت که اراده کنی، واگذار خواهم کرد.
قیس در پاسخ به او، خود را از قتل عثمان تبرئه کرد و در مورد شرکت داشتن امیرالمومنین(ع) در قتل عثمان هم ابراز بی اطلاعی کرد. در مورد خواسته معاویه هم نوشت: باید درباره آن فکر کنم و نمیتوانم سریعاً جواب بدهم.
5⃣معاویه با خواندن نامه قیس نتوانست بفهمد که قیس میخواهد به او نزدیک شود یا میخواهد از او دوری کند. به همین دلیل نامه دیگری به او نوشت و گفت: من کسی نیستم که بتوانی با این سخنان خدعه آمیز مرا فریب دهی. و قیس را تهدید کرد که "اگر آنچه خواسته ام پذیرفتی آنچه در قبال آن به تو پیشنهاد کرده ام مال تو خواهد بود و گرنه مصر را از لشکریان پیاده و سواره پر میکنم. وقتی قیس بن سعد نامه معاویه را خواند و متوجه شد که نمیشود در مقابل او وقت کشی کرد، آنچه در دل داشت برای او نوشت:
در تعجبم که میخواهی مرا فریب بدهی و وادار کنی که از اطاعت مردی که از هر کس دیگری به خلافت شایسته تر است و بیش از همه سخن حق بر زبانش جاری است و هدایت یافته ترین مردم ست و به رسول خدا(ص) از همه نزدیک تر ست، خارج شوم.
در مورد تهدید او نیز گفت: من تو را از این اقدام بازنمیدارم، میتوانی بخت خودت را بیازمایی!
ادامه دارد...
⛔️اینجا حقیقت طور دیگری دیده میشود
✅@matinchamran
°•|میم.چمران|•°
📍آنچه در ۱۲۰ صفحه نخست کتابِ "#الغارات" گذشت: 1⃣این کتاب مربوط به دو سال پایانی حکومت امیرالمومنین(ع
6⃣معاویه دائم الخدعه پس از نامه قاطعانه قیس بن سعد به مردم شام چنین وانمود کرد که قیس با آنها همراه شده و صلح کرده ست. معاویه نامه اول قیس را که اندکی در آن نرمش نشان داده بود، برای مردم خواند. به علاوه نامه ای از جانب قیس جعل کرد که در آن او از قاتلان عثمان تبری جسته و با معاویه بیعت کرده و گفته بود که برای خونخواهی عثمان، به زودی اموال و مردان جنگی مصر را به کمک معاویه میفرستد!
7⃣جاسوسانِ امیرالمومنین(ع) در شام، خبر آنچه در شام شایع شده بود را به امام رساندند. حضرت از این خبر متعجب شد...
عبدالله بن جعفر گفت: قیس بن سعد را از حکومت مصر عزل کن.
در این حین نامه ای از طرف قیس بن سعد رسید. قیس خبر داده بود که با عده ای از مصریان که به خاطر قتل عثمان حاضر نشده بودند با امیرالمومنین(ع) بیعت کنند، مدارا کرده و در بیعت گرفتن از آنها عجله نکرده و امیدوار است که با این کار دل هایشان به سوی حکومت امیرالمومنین(ع) مایل شود.
امام علی(ع) به قیس نامه نوشت: به سراغ کسانی که در مورد آنها نوشتی برو، اگر حاضر به بیعت شدند که هیچ، و گرنه با آنها بجنگ.
قیس زمانی که نامه را خواند، نتوانست جلوی خودش را بگیرد و در پاسخ نوشت:
از تو در تعجبم که به من دستور میدهی با کسانی بجنگم که قصد تعرض به تو را ندارند و در صدد فتنه انگیزی هم نیستند. یا امیرالمومنین! حرف مرا بشنو و آنها را رها کن. نظر درست همین است که آنها را به حال خودشان واگذار کنی.
8⃣عبدالله بن جعفر برادر مادری محمد بن ابی بکر بود. به همین خاطر علاقه داشت برادرش حاکم مصر شود. وقتی نامه قیس رسید، گفت: یا امیرالمومنین! محمد بن ابی بکر را به مصر بفرست تا کار آنجا را به عهده بگیرد و قیس را عزل کن. به خدا قسم شنیده ام که قیس گفته ست: آن فرمانروایی که جز به کشتن مَسلَمه بن مُخلَّد استوار نشود، فرمانروایی بدی ست."
*مسلمه کسی بود که در مصر علم خونخواهی عثمان را بلند کرده بود؛ اما قیس توانست با درایت، او را از مخالفت با حکومت امیرالمومنین(ع) باز دارد.
*سیره رسول خدا(ص) و امیرالمومنین(ع) همواره این بوده ست که در چنین موضوعاتی به نظرات زیردستان خود اهمیت میدادند و اگر آنها بر یک نظر اصرار داشتند آن را می پذیرفتند، هر چند خود با آن مخالف باشند؛ این رفتار لازمه رشد جامعه ست.
9⃣در نهایت امیرالمومنین(ع) محمد بن ابی بکر را به مصر فرستاد و قیس بن سعد را عزل نمود.
قیس از اینکه علی(ع) عزلش کرده بود، ناراحت شد و به همین دلیل ابتدا از مصر به مدینه رفت، نه به کوفه و نزد امام(ع). پس از آن قیس همراه با سهل بن حنیف از مدینه بیرون آمد و در کوفه خدمت امیرالمومنین(ع) رسید. پس از آن قیس در جنگ صفین در کنار علی(ع) جنگید و تا زنده بود از خیرخواهان امیرالمومنین(ع) و فرزندانش بود.
🔟محمد بن ابی بکر به کسانی که حاضر به بیعت با امیرالمومنین(ع) نشده بودند و قیس با آنها کنار آمده بود، پیغام فرستاد که: یا باید حاضر به اطاعت از ما شوید، یا از این سرزمین بروید.
این موضوع مصادف با جنگ صفین و حکمیت شد. پس از آنکه اخبار نتیجه جنگ به آنها رسید در مقابل محمد بن ابی بکر جرات پیدا کردند و مخالفت خود را علنی نمودند. محمد برای در دست گرفتن اوضاع دو گروه را به جنگ با آنها فرستاد؛ اما هر دو گروه شکست خورده و فرمانده آنها کشته شد.
عملاً اوضاع مصر بهم ریخت و کار برای محمد سخت شد.
زمانیکه این اخبار به امیرالمومنین(ع) رسید، فرمود: فقط دو نفر برای فرمانداری مصر مناسب اند: قیس بن سعد که قبلاً او را از این سمت عزل کردیم و دیگری مالک اشتر.
ادامه دارد...
⛔️اینجا حقیقت طور دیگری دیده میشود
✅@matinchamran
°•|میم.چمران|•°
6⃣معاویه دائم الخدعه پس از نامه قاطعانه قیس بن سعد به مردم شام چنین وانمود کرد که قیس با آنها همراه
📌از قضیه "قیس بن سعد" برای امروز درس بگیریم!
قیس پس از شهادت امیرالمومنین(ع) یار امام حسن(ع) و امام حسین(ع) شد و در سال ۵۹ هجری از دنیا رفت.
این را هم عرض کنم که قیس بن سعد فرزند سعد بن عُباده(رئیس خزرجیان) بود.
⛔️اینجا حقیقت طور دیگری دیده میشود
✅@matinchamran
°•|میم.چمران|•°
📌از قضیه "قیس بن سعد" برای امروز درس بگیریم! قیس پس از شهادت امیرالمومنین(ع) یار امام حسن(ع) و امام
بسیار خوشحالم که شما هم مانند بنده قضیه قیس بن سعد برایتان جالب شده ست!
بنده از دیروز تا همین ساعت فقط در ذهنم یک نام میچرخد:
"قیس"
⛔️اینجا حقیقت طور دیگری دیده میشود
✅@matinchamran
°•|میم.چمران|•°
6⃣معاویه دائم الخدعه پس از نامه قاطعانه قیس بن سعد به مردم شام چنین وانمود کرد که قیس با آنها همراه
📍برای تهیه کتاب "الغارات" میتوانید به سایت پاتوق کتاب فردا مراجعه بفرمائید.
⛔️اینجا حقیقت طور دیگری دیده میشود
✅@matinchamran
°•|میم.چمران|•°
بسیار خوشحالم که شما هم مانند بنده قضیه قیس بن سعد برایتان جالب شده ست! بنده از دیروز تا همین ساعت ف
📌در حکومت چهار سال و نُه ماه امیرالمومنین(ع) فرمانداران و حاکمانِ ایشان اشتباهات ریز و درشتی مرتکب شدند از جمله دزدی و اختلاس و رفتارهایی خارج از عرف که در سطح مسئولینِ حکومتِ امیرالمومنین(ع) قابل چشم پوشی نبود.
اما قیس بن سعد این ویژگی و امتیازِ شخصی را داشت که بتواند مصر با آن عظمت را اداره کند و به علاوه طوری عمل کند که از شورش عثمانی مسلکان جلوگیری شود؛ این حرف کمی نیست!
با این وجود حلقه اطرافیان و مشورتیِ ایشان طوری رفتار کردند که امام علی(ع) به این نتیجه رسیدند که قیس عزل شود...
در مکتب اسلام تاکید شده که ماموم باید اطاعتِ محض از امام زمانش داشته باشد. یعنی به محض آنکه نامه امام مبنی بر مقابله با عثمانی مسلکان به دست قیس رسید؛ او باید بلافاصله وارد عمل میشد؛اما پاسخِ قیس به امام شاید حاکی از این باشد که باورش نمیشد امام چنین نظری داشته باشد یا هشداری به امام از وجود چنین مشاورانی(عبدالله بن جعفر) بوده...
شاید یادآوری نحوه شهادت کیسان ابوعمره در سریال مختارنامه برایتان قابل ملموس تر باشد؛ مشاوره و ساده لوحیِ بن وهب(خودی) و مکر محلب(دشمن)
برتریِ قیس آن جایی پیدا شد که با وجود عزل از امیرالمومنین(ع) روی برنگرداند و پیرو ایشان و حتی فرزندان ایشان ماند؛ شیعه واقعی این ست...
تصور کنید؛ زمانی که قیس به شهرهای مدینه و کوفه وارد شده ست، بزرگان و مردم به او طعنه میزنند که: قیس را ببین؛ او عزل شده علی(ع) ست...چه شرایط سختی ست.
⛔️اینجا حقیقت طور دیگری دیده میشود
✅@matinchamran
°•|میم.چمران|•°
📌در حکومت چهار سال و نُه ماه امیرالمومنین(ع) فرمانداران و حاکمانِ ایشان اشتباهات ریز و درشتی مرتکب ش
*بنده را ببخشید تا اندکی قضیه قیس بن سعد را نتوانم حل کنم دستم به تولید محتوا در کانال نمیرود.
⛔️اینجا حقیقت طور دیگری دیده میشود
✅@matinchamran
📌با مطالعه کتاب "الغارات" متوجه خواهید شد که:
اعراب قبل و بعد از پیامبر اکرم(ص) و اسلام آوردن شان هیچ تغییری در نگاه و سنت قبیله گرایی شان به وجود نیامد و حتی قبیله را بر اسلام ارجح میدانستند. به عنوان مثال زمانیکه امیرالمومنین(ع) یک شخص از فلان قبیله را تنبیه و مجازات میکرد، تمام آن قبیله کینه و بغضی از حضرت امیر(ع) در دلهایشان به وجود می آمد!!! یعنی عقیده قلبی شان این بوده: ابتدا قبیله سپس تمام آیات و سیره پیامبر(ص)...
⛔️اینجا حقیقت طور دیگری دیده میشود
✅@matinchamran
1_471545216.mp3
3.89M
🍃زیارتِ آل یاسین
با صدایِ دلنشین و گرمِ علی فانی
*روز پنجم
🪴کارخانه تولیدِ حال خوب|کانالِ میم.چمران
✅@matinchamran
📍لازم میدانم تشکر ویژه ای از اداره پست داشته باشم که پس از شش روز کتاب را رساند.
⛔️اینجا حقیقت طور دیگری دیده میشود
✅@matinchamran