#اگر_تو_به_جای_من_بودی
#قسمت_اول
سلام به خواننده؛
امروز قرار است سرنوشت خودم را رقم بزنم.
این دهمین روزی است که تنهای تنها شده ام. یادم نمی آید کی شام خورده ام؛
فقط می دانم دیروز کتک سیری از مرد بریان فروش خوردم. گرسنه و بی پول بودم، خواستم یک ران مرغ کش بروم که لو رفتم؛ سیلی و لگد آن مرد بجای ناهار سیرم کرد.
اگر پدر و مادرم زنده بودند شاید این طوری نمی شدم.
منی که برای خودم برو بیایی داشتم حالا شده ام یک اشغال جمع کن دزد.
روز ها ولگردی می کنم و زباله جمع می کنم. شبها هم اگر موقعیتش پیش آید دزدی می کنم؛
دیگر از این زندگی خسته شده ام.
همه اش تقصیر آن تصادف مزخرف بود؛ پدر و مادرم مُردند. منم بدبخت شدم.
اما امروز قرار است سرنوشتم را رقم بزنم؛
ساعت ۵:۴۵ دقیقه است. تا یک ربع دیگر من هم به جمع پدر و مادرم ملحق می شوم.
این نامه را نوشتم برای افرادی که نگویند این بچه مریض بود و خودکشی کرد؛ بلکه این فشار زندگی بود که خفه اش کرد.
حالا اگر تو جای من بودی چه می کردی؟
تمام. الیاس نادری ۱۵ ساله.
راس ساعت ۷ صبح جسد نوجوانی بد بو را روی برانکارد خوابانده بودند. پزشک علت فوت را خفگی بر اثر طناب، اعلام کرد.
ادامه دارد...
✍ محمد مهدی پیری
✏️ @medademan
https://eitaa.com/joinchat/4259250201C60440c06cc
مداد من
✅ به نام خدای سبحان ✅ از فلسطین چقدر می دانید؟ (22) تا کنون چه تلاشهایی برای صلح صورت گرفته است؟
✅ به نام خدای سبحان
✅ از فلسطین چقدر می دانید؟ (23)
مسائل اصلی اسرائیل و فلسطینیها کدامند؟
هم اکنون مسائلی همچون «راه حل دو کشوری»، مساله شهرکسازیهای اسرائیل، وضعیت بیتالمقدس و مساله بازگشت پناهجویان در زمره اصلیترین موضوعات مورد مناقشه بین طرفین هستند.
در سال ۱۹۴۸م اسرائیل تاسیس شد. در این زمان یهودیان ۷۸٪ سرزمین فلسطین را اشغال کردند. مناطق اشغالی شامل الخلیل واقع در شمال فلسطین، ساحل دریای مدیترانه، صحرای نقب و منطقه مرکزی فلسطین بود. از آنجا که کرانه باختری تحت اداره اردن بود و غزه نیز توسط دولت مصر اداره میشد، این دو منطقه از اشغال صهیونیستها در امان ماند؛ امّا از سال ۱۹۶۷ تا ۱۹۹۵م اسرائیل موفق شد ۶۰٪ از کرانه باختری و ۴۰٪ از غزه را اشغال کند. همچنین در این دوره اسرائیل توانست ۹۷٪ فلسطین را به اشغال خود درآورد.
سال ۱۹۴۸م به خاطر تشکیل اسرائیل، سال نَکْبَت نامگذاری شده است. همچنین سال ۱۹۶۷م به خاطر شکست کشورهای عربی (مصر، سوریه، اردن و عراق) از اسرائیل، به سال نَکْسَه معروف است. این جنگ ۶ رو طول کشید که پس از شکست کشورهای عربی، کرانه باختری، غزه و برخی از مناطق کشورهای همسایه فلسطین توسط اسرائیل اشغال شد.
بسیاری از دولتهای اسلامی نسبت به اشغال فلسطین حساس بودند. مسئله فلسطین به شکل قابل توجهی مورد حمایت شیعیان قرار دارد، که اظهارات و فتاوای بسیاری از علمای شیعه در این زمینه حاکی از حمایت از فلسطینیها دارد.
ادامه دارد ...
✏️ @medademan
https://eitaa.com/joinchat/4259250201C60440c06cc
11.23M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🏴 ایام شهادت حضرت زهرا(س) بر همگان تسلیت باد.
✏️ @medademan
https://eitaa.com/joinchat/4259250201C60440c06cc
مداد من
✅ به نام خدای سبحان ✅ از فلسطین چقدر می دانید؟ (23) مسائل اصلی اسرائیل و فلسطینیها کدامند؟ هم اکن
✅ به نام خدای سبحان
✅ از فلسطین چقدر می دانید؟ (24)
درگیری اسرائیل با فلسطینیها
قتلعام فلسطینیها توسط اسرائیل
با اشغال فلسطین توسط اسرائیل در سال ۱۹۴۸م، همواره نزاع و درگیری بین فلسطین و اسرائیل وجود داشته است. از جمله اسرائیل چندین مرتبه مرتکب قتلعام فلسطینیها شده است. در سال ۱۹۴۸م، ۳۴ قتلعام توسط اسرائیل اتفاق افتاد که معروفترین آنها، قتلعام «دیر یاسین» است. در این قتلعام ، ۲۵۴ نفر به شکل فجیعی کشته شدند. از دیگر جنایات اسرائیل، قتلعام «خان یونس» در سال ۱۹۵۶م است. در این جنایت، ۲۵۰ فلسطینی کشته شدند. یکی از بزرگترین جنایات تاریخ، کشتار صبرا و شتیلا است. این حادثه در سال ۱۹۸۲م اتفاق افتاد که در آن ۳۲۹۷ زن و کودک فلسطینی کشته شدند.
در مهر ۱۴۰۲ش/اکتبر ۲۰۲۳م، اسرائیل در پی انتقام از عملیات نظامی حماس با نام طوفان الاقصی، در طی دوازده روز هجوم به نوار غزه، بیش از ۱۳۵ هزار خانه مسکونی تخریب و محلههایی از غزه را با خاک یکسان کرد. در پی این حملات بیش از ۳۲۰۰ نفر از فلسطینیان کشته و ۱۱۰۰۰ نفر زخمی شدند. براساس آمار وزارت بهداشت فلسطین تا روز یازدهم حمله اسرائیل پانصد زن و حدود هفتصد کودک توسط نیروهای اسرائیلی کشته شدند. این رژیم در ۲۵ مهر/۱۷ اکتبر، در حمله هوایی به بیمارستان معمدانی (الاهلی العربی)، یکی از مهمترین بیمارستانهای نوار غزه، آن را با خاک یکسان کرد که به کشته شدن بیش از ۵۰۰ نفر منجر شد.
انتفاضههای فلسطینیها علیه اسرائیل
طی سالهای اشغال فلسطین، این سرزمین شاهد قیامهای متعدد مردم فلسطین بوده است. اولین قیام مردم فلسطین، در سال ۱۹۷۶م با نام انتفاضه روز زمین اتفاق افتاد. انتفاضه دیگر در سال ۱۹۸۷م اتفاق افتاد که به انتفاضه اول یا انتفاضه شعب فلسطینی معروف است. این انتفاضه در کرانه باختری و غزه رخ داد. در سال ۲۰۰۰م به خاطر ورود آریل شارون نخستوزیر وقت اسرائیل به مسجد الاقصی انتفاضه دیگری آغاز شد که به انتفاضه الاقصی مشهور است. از مهمترین شعارهای انتفاضه الاقصی، ایجاد دولت فلسطینی و خروج اشغالگران از کرانه باختری بود. در انتفاضه ۱۹۸۷م که شش سال به طول انجامید، ۱۵۴۰ نفر کشته و ۱۳۰ هزار نفر زخمی شدند. در انتفاضه سال ۲۰۰۰م نیز، ۲۸۰۰ نفر کشته شدند.
ادامه دارد ...
✏️ @medademan
https://eitaa.com/joinchat/4259250201C60440c06cc
#اگر_تو_به_جای_من_بودی
#قسمت_دوم
پرونده الیاس ذهنم را درگیر کرده بود.
تا اینکه مشخصات جنازه همه را وارد شُک کرد.
آن مُرده الیاس نبود!
جسد نوجوانی که پیدا شده بود پدر و مادر داشت!
والدینش گفتند: فرزند ما اسمش آرش بوده و علت خودکشی اش را نمی دانیم!
به عنوان رئیس پرونده اجازه ندادم جنازه به خانواده داده شود؛ تا نتیجه تست دی ان ای مشکل را حل کند؛
بعد از یک هفته نتیجه آزمایش رسید؛
کودک فرزند آن خانواده بود.
ذهنم داشت منفجر می شد!
پس الیاس کیست؟ صاحب این نامه کجاست؟ زنده است یا مرده؟
چندین بار، نامه الیاس را خواندم؛ گفتم حتما آن بریان فروش می تواند کمکم کند؛
سر کوچه ای که نامه را پیدا کرده بودم مغازه بریان فروشی بود؛ ران های مرغ در حال برشته شدن بودند.
ادامه دارد..
✏️ @medademan
https://eitaa.com/joinchat/4259250201C60440c06cc
✅ به نام خدای مهربان
✅ ای داد بیداد ...!
مسوول محترم ستاد اقامه نماز در اردکان عوض شد. کرسی ترویج نماز بدست مرد شیک پوشی افتاد که چند صباحی است پرونده مسوولیت هایش سنگین شده است.
این چند کلمه در جهت تخریب یا تشویق ایشان نیست بلکه تحفه ای است محضر درویش! البته اگر گوشی برای شنیدن باشد.
مقوله ترویج فریضه نماز، دایره گسترده ای است که کفش و کلاه خودش را می طلبد.! اینکه مسوول ستاد چه کسی می شود مهم نیست، مهم آن است که فرد مسوول در مقابل مسجد های خلوت، شبهات گسترده در موضوع نماز، سوداگران دین ستیز، برخی اختلافات داخلی مساجد، روش های سنتی تاریخ مصرف گذشته جهت ترویج نماز و هزاران اما و اگر دیگر قرار دارد.! در برابر این همه چالش یا باید چشم ها را بست و به چند همایش و مراسم داخلی اکتفا کرد یا بایستی چشم ها را باز کرد و جور دیگر نگریست.
به نظر می رسد مسوول ستاد، صبح که چشمش را باز می کند، بعد از بسم الله گفتن بایستی تمام دغدغه اش نماز باشد و نماز.! پیشنهاد ما این است که آقایان، اتاق فکر برای نماز داشته باشند آنهم فکرهای به روز رسانی شده.!
هر کسی مسوول ستاد شده، خدا پشت و پناهش. عاجزانه و به قصد قربت، از ایشان خواهش داریم از کنار خلوتی مساجد و بی توجهی نسل جدید به نماز، به سادگی عبور نکنند.
✍ جواد حاجی اکبری
🗓 پاییز آلوده 1402
✏️ @medademan
https://eitaa.com/joinchat/4259250201C60440c06cc
مداد من
✅ به نام خدای سبحان ✅ از فلسطین چقدر می دانید؟ (24) درگیری اسرائیل با فلسطینیها قتلعام فلسطینیه
✅ به نام خدای سبحان
✅ از فلسطین چقدر می دانید؟ (25)
حملات موشکی حماس و جهاد اسلامی علیه اسرائیل در ۲۰۲۱م
در سال ۲۰۲۱م بین گروهای مقاومت و اسرائیل درگیری رخ داد که ۱۱ روز به طول انجامید. در این درگیری حماس و جنبش جهاد اسلامی با استفاده از راکت و موشک شهرهای مختلف فلسطین که توسط اسرائیل اشغال شده بود از جمله تلآویو را هدف قرار دادند. این درگیری در واکنش به سرکوب تظاهرات فلسطینیهایی که به حکم دادگاه اسرائیل مبنی بر خروج تعدادی از آنان از منطقه شیخ جَرّاح و تحویل منازلشان به صهیونیستها اعتراض داشتند به وقوع پیوست. هرچند حملات اسرائیل به غزه خسارات زیادی وارد کرد و تعدادی از نیروهای مقاومت و غیرنظامیان کشته و زخمی شدند؛ اما فلسطینیها نیز پس از آتشبس، پیروزی خود را جشن گرفتند.
راه حل دو کشوری
در مورد «راه حل دو کشوری» یا همان استقرار توامان دو کشور جداگانه اسرائیل و فلسطین که به معنی به رسمییت شناختن کشور فلسطین برای فلسطینیان کرانه باختری و نوار غزه خواهد بود، باید گفت که حماس این راه حل را به کلی مردود میداند و عزم نابودی اسرائیل را دارد.
اسرائیل نیز گفته است که در صورت تحقق کشوری به نام فلسطین، باید از آن نظامیزدایی کرد تا امکان تهدید اسرائیل را نداشته باشد.
شهرکسازیها
اکثر کشورهای جهان، ساخت شهرکهای یهودی در سرزمینهایی که اسرائیل در سال ۱۹۶۷ اشغال کرده است را غیرقانونی میدانند. اما اسرائیل با این موضوع مخالف است و از پیوندهای تاریخی و دینی خود با این بخشها صحبت به میان میآورد.
تداوم گسترش این شهرکسازیها به یکی از بحث برانگیزترین موضوعات بین اسرائیل و فلسطینیها و همچنین جامعه بینالمللی مبدل گشته است.
وضعیت بیتالمقدس
مساله اختلافی دیگر موضوع بیتالمقدس است. فلسطینیها خواهان این هستند که بیتالمقدس شرقی، که شامل اماکن مقدس مسلمانان، یهودیان و مسیحیان است، پایتخت کشور آنها باشد. با این حال، اسرائیل میگوید که بیتالمقدس (اورشلیم) باید پایتخت «جداییناپذیر و ابدی» آن باقی بماند.
ادعای اسرائیل در مورد بخش شرقی بیتالمقدس در سطح بینالملل به رسمیت شناخته نشده است. هر چند دونالد ترامپ در دوران ریاست جمهوری خود بیتالمقدس را به عنوان پایتخت اسرائیل به رسمیت شناخت و در سال ۲۰۱۸ سفارت آمریکا را به آنجا منتقل کرد.
در آن زمان، دولت آمریکا وسعت صلاحیت اسرائیل بر اداره این شهر مورد مناقشه را تعیین نکرد.
ادامه دارد ...
✏️ @medademan
https://eitaa.com/joinchat/4259250201C60440c06cc
✅ به نام خدای سبحان
✅ از فلسطین چقدر می دانید؟ (26)
مساله بازگشت پناهجویان
امروزه نزدیک به پنج میلیون و ۶۰۰ هزار پناهنده فلسطینی در اردن، لبنان، سوریه، کرانه باختری اشغالی توسط اسرائیل و غزه زندگی میکنند. این افراد که عمدتا نوادگان کسانی هستند که در سال ۱۹۴۸ مجبور به فرار و ترک خانههایشان شدند.
بنا بر اعلام وزارت خارجه فلسطینیها، حدود نیمی از پناهجویان ثبت شده بدون تابعیت هستند و بسیاری از آنها در اردوگاههای پر ازدحام زندگی میکنند.
اراضی اشغال شده توسط اسرائیل، مناطقی هستند که توسط سازمان ملل متحد و بسیاری از دیگر سازمانهای بینالمللی، دولتها و دیگران برای اشاره به مناطق اشغال شده توسط اسرائیل از مصر، اردن و سوریه پس از جنگ شش روزه در سال ۱۹۶۷، به عنوان منطقه اشغال شده تعیین شدهاند. اسرائیل همچنین بخشی از جنوب لبنان را طی سالهای ۱۹۸۲ تا ۲۰۰۰ و همچنین جزیرههای صنافیر و تیران را از هنگام جنگ شش روزه تا مدتی در اشغال خود داشت. مناطق اشغالی شامل کرانه غربی، نوار غزه و بیشتر بلندیهای جولان و تا ۱۹۸۲، شبهجزیره سینا است. به کرانه غربی رود اردن و نوار غزه، اراضی فلسطینی یا مناطق اشغال شده فلسطینی هم گفته میشود. حکومت فلسطین، اتحادیه اروپا، و شورای امنیت سازمان ملل متحد (قطعنامه ۴۷۸) شرق بیتالمقدس را بخشی از کرانه غربی میدانند، موضوعی که اسرائیل آن را انکار میکند. اسرائیل شرق بیتالمقدس را طبق قانون بیتالمقدس ضمیمه خود کردهاست.
اسرائیل لفظ «مناطق مورد مناقشه» را برای کرانه غربی ترجیح میدهد.
واژه مناطق اشغالی اولین بار در قطعنامه ۲۴۲ شورای امنیت، پس از جنگ شش روزه در سال ۱۹۶۷ به کار رفت، که خواهان استقرار یک صلح پایدار و منصفانه در خاور میانه از طریق اعمال عقبنشینی قوای مسلح اسرائیلی از مناطق اشغالی در نبردهای اخیر و خاتمه همه ادعاها یا حالتهای تجاوز و احترام به حق همه کشورهای منطقه برای زندگی در مرزهای به رسمیت شناخته شده و امن در صلح بود. عقبنشینی از این مناطق، مشروط به یک صلح مذاکره شده بود که دولتهای عرب پس از قطعنامه ۲۴۲ آن را رد کردند.
پس از عقبنشینی یکجانبه نیروهای دفاعی اسرائیل از شبهجزیره سینا در ۱۹۸۲، به عنوان بخشی از معاهده صلح اسرائیل و مصر، این منطقه دیگر منطقه اشغالی شناخته نشد. اسرائیل بهطور یکجانبه در سپتامبر ۲۰۰۵ از نوار غزه عقبنشینی و اظهار داشت که دیگر این منطقه را اشغال نکردهاست اما اسرائیل تا سال ۲۰۰۹ به گزارش سازمان عفو بینالملل کنترل حریم هوایی غزه، آب محلی، برق و ارتباطات آن را در دست داشته و خروج و ورود کالا و مردم به صورت هوایی یا دریایی از غزه و مرز آن با مصر را کنترل میکند. همچنین حملههای کنترل شده در غزه از جمله دستگیری مردان تحت تعقیب یا عملیاتهایی اصطلاحاً کشتارهای هدفگیریشده که در حملات هوایی حجم بالایی از غیرنظامیان نیز در آن گزارش شدند. اسرائیل همچنان از سوی سازمان ملل، آمریکا، بریتانیا و بسیاری از سازمانهای حقوق بشری در نوار غزه نیروی اشغالگر شناخته میشود. اسرائیل بودن نیروی اشغالگر در نوار غزه را رد میکند. ضمیمه شدن شرق اورشلیم در ۱۹۸۰ و بلندیهای جولان در ۱۹۸۱، توسط هیچ کشوری به رسمیت شناخته نشدهاست (قطعنامه ۴۹۷ سازمان ملل).
حال این روزهای غزه اصلاً مساعد نیست. دعا کنیم تا این سرزمین مقدس آرام گیرد و حق به حق دار برسد. کشتن زن و کودک در هیچ منشوری پسندیده نیست.
✍ جواد حاجی اکبری
🗓 پاییز 1402 ش
✏️ @medademan
https://eitaa.com/joinchat/4259250201C60440c06cc
سلام.
به یاد روحانی وارسته وچشم از دنیا بسته،مرحوم شیخ علی طاهری،
این سه بیت را به خاطر حضورشان درمحفل حافظ خوانی دوشنبه شب های حوزه، در آذر ۱۳۹۹ شمسی به ایشان تقدیم کردم:
طاهری همنام مولایش علی است
نور اخلاص ازجبینش منجلی است
باصفا و مهربان و بی ریا
راضی ازتقدیر و ممنون از خدا
در به روی دیدنی ها بسته است
ازکمند فتنه ی دل رسته است.
خدایش رحمت کناد.
رضا فتاحی
✏️ @medademan
https://eitaa.com/joinchat/4259250201C60440c06cc
مداد من
#اگر_تو_به_جای_من_بودی #قسمت_دوم پرونده الیاس ذهنم را درگیر کرده بود. تا اینکه مشخصات جنازه همه را
#اگر_تو_به_جای_من_بودی
#قسمت_سوم
کلاه نقاب دارم را تا روی چشمانم کشیدم. وارد مغازه شدم.
بوی مرغ سوخاری همه جا پیچیده شده بود. صاحب بریان فروشی مردی چاق با مو های آشفته زرد رنگ بود.
مرد چاق گفت: درخدمتم
_شما الیاس نادری را می شناسید؟
مرد چاق با تعجب گفت: نه مگه ثبت احواله اینجا!
گفتم: منظورم نوجوانی است که حدود یک هفته پیش از مغازه شما دزدی کرده و شما کتکش زده اید.
کمی فکر کرد؛ مو های زردش را خواراند.
گفت: آها یادم آمد خیلی تیز و فرز بود ولی همچراغی ها گرفتنش. من هم یک دل سیر زدمش؛
گفتم خبری از او داری
گفت نه!
_دوباره سراغت نیامده که مرغ به دزدد؟
سری تکان داد و گفت: نچ، ولی یکبار در خیابان بهشتی او را دیدم؛ که ...
ادامه دارد...
✍ محمد مهدی پیری
✏️ @medademan
https://eitaa.com/joinchat/4259250201C60440c06cc
✅ به نام خدای سبحان
✅ یادداشت های بی صاحب!
یک شهروند منتقد، یک رهگذر و انواع و اقسام نام های مستعار، اینها عناوینی هست که اخیرا زیر یادداشت ها درج می شود. انتقادات صنعتی که به راحتی وارد فضای مجازی می شود. گاهاً و عموماً با محتوای هوا و محیط زیست، با چند عکس یا فیلم، کارخانه ای به چالش کشیده می شود.
این چند جمله سرآغاز جنجال ها و لجاجت ها در فضای مجازی می شود و چه بسا نان و آب برخی در اینگونه جنجال ها باشد یا چه ماهی هایی که از این آب گل آلود صید نمی شود.!! بگذریم.
از دوستانی که سکان دار کانال های فضای مجازی هستند انتظار می رود تا یادداشت های رسمی و تاثیرگذار را بدون نام و نشان رسمی روانه شبکه های خود نکنند. نام و نشان یک یادداشت یعنی جرات و جسارت نویسنده، یعنی مستند حرف زدن، یعنی مردم داری، یعنی ...
یادداشت بی نام و نشان در معرض اتهامات و ابهامات زیادی قرار می گیرد که ممکن است سرانجام خوبی هم نداشته باشد.
✍ جواد حاجی اکبری
🗓 پاییز 1402 ش
✏️ @medademan
https://eitaa.com/joinchat/4259250201C60440c06cc
مداد من
#اگر_تو_به_جای_من_بودی #قسمت_سوم کلاه نقاب دارم را تا روی چشمانم کشیدم. وارد مغازه شدم. بوی مرغ سوخ
#اگر_تو_به_جای_من_بودی
#قسمت_چهارم
ولی یکبار در خیابان بهشتی او را دیدم که مشغول اشغال جمع کردن بود؛
سریع و بدون خداحافظی از بریان فروشی خارج شدم؛
ساعت ۱۱ صبح بود. حدود یک ربع بعد به خیابان بهشتی رسیدم.
اثری از الیاس نبود؛
از مغازه داران پرسیدم؛ هیچ کس او را نمی شناخت.
با خود گفتم حتما این مرد چاق سرکارم گذاشته است؛
فروشگاه عتیقه فروشی در آن خیابان چشم هایم را به خودش جلب کرد؛
رفتم داخل از پیرمرد آنجا سوال کردم که شما کودک اشغال فروشی را ندیده اید؟
گفت:الیاس را می گویی؟
چشمانم ورم کرد و گفتم بله خودش است؛
گفت هر روز می آید اینجا و در مورد کتاب های قدیمی و گنج های زیرخاکی سوال هایی می پرسد؛
بدون معطلی گفتم امروز هم آمده؟
پیر مرد گفت: نه چند روزی است که نیست دلم برایش تنگ شده؛
شماره ام را به پیر مرد دادم و گفتم هر وقت آمد با من تماس بگیرد.
آهی کشیدم و خارج شدم.
ادامه دارد....
✍ محمد مهدی پیری
✏️ @medademan
https://eitaa.com/joinchat/4259250201C60440c06cc