✅ ارائه روشی به منظور بررسی افزایش حداقل دستمزد شاخصهای اقتصادی
🔻 دکتر کشاورز حداد، استاد دانشگاه تهران:
🔹 نتایج بدست آمده در سطح کلان حاکی از آن است که با توجه به روابط موجود در الگوی طراحی شده و همچنین فرض ثابت بودن تکنولوژی تولید، اعمال شوک افزایش دستمزد، قیمت ارزش افزوده را بالا برده و در نتیجه بر قیمت محصولات تولیدی تاثیرگذار بوده و شاخصهای قیمت نسبی تولیدکننده و همچنین کالای ترکیبی مصرفکننده را افزایش میدهد.
🔹 از طرفی با توجه به معادلات تصریح شده در الگو، با افزایش دستمزد و بهعبارتی افزایش هزینه تولید، تقاضای (استخدام) نیروی کار توسط کارفرمایان کاهش یافته و بنابر ماهیت کاربر یا سرمایهبر بودن بخشهای تولیدی، در مجموع کاهش تولید بنگاهها را نتیجه میدهد.
🔹 همچنین با توجه به رابطه میان دستمزد و بیکاری تصریح شده در الگو و کشش برآورد شده بر اساس دادههای سری زمانی دستمزد و بیکاری، با افزایش دستمزد شاهد افزایش نرخ بیکاری هستیم.
🔹 در خصوص تحلیلهای بخشی نیز نتایج بدست آمده برای اقتصاد ایران نشان میدهد که این سیاست، قیمت نسبی را در تمامی بخشهای اقتصادی بالا برده و هرچه پرداختی به نیروی کار سهم بالاتری از کل پرداختی هر بخش داشته باشد یا بهعبارتی بخش مدنظر کاربرتر باشد، با افزایش دستمزد، قیمت نسبی آن بخش بیشتر افزایش مییابد.
💢 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=31079
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#دانشگاه
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ حمایت مالی از آثار پژوهشی حوزویان
🔹طرحهای پژوهشی و آثار خود را به شماره 09367568800 در ایتا ارسال فرمایید. لازم به ذکر است این شماره فقط جهت ارتباط در ایتا بوده و تماس پاسخ داده نمیشود.
🔸 شماره تماس 35-02533133836
⬅️ دبیرخانه حمایت از طرحهای پژوهشی - معاونت پژوهش حوزههای علمیه
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#ارسال_مقاله
#حمایت_طرح_پژوهشی
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ جایگاه حکمرانی فضای مجازی در فقه نظام
🔻 حجتالاسلام والمسلمین علی رضائیان:
🔹 وقتی از فضای مجازی صحبت میکنیم، تلقی ابتدا این است که فضای مجازی در مقابل فضای حقیقی است، آیا واقعاً این گونه است؟ معمولاً وقتی ما از فضای مجازی صحبت میکنیم، باید رویکردی تحلیلی داشته باشیم و بررسی نسبت آن با فضای حقیقی اهمیت دارد و این موضوع به طور کلی در حیات انسان و عرصه سیاسی و اجتماعی چه جایگاهی دارد؟
🔹 برخی موضوعات پیشینهای دارند و باید تحول آنها بررسی شود که آیا فضای مجازی از سنخ نوعی ارتباط در شکل جدید و ابزار جدید است؟ فضاهای جدیدی که از سنخ ارتباطی در نرم افزارها بیشترین سؤالی که ایجاد میکرد، حیث تعاملی و ارتباطی بود و از این جهت که موضوع را تنها یک حیث ارتباطی دیده بودیم و باید پرسید اگر از جنس ارتباطی است، ضروری است و باید به سراغ آن رفت؟
🔹 فضای تحقق بیرونی از دو رکن سیاستها و قانون گذاریهای و دیگری اجرا شکل میگیرد که ما در فضای حکمرانی با عرصه شناخت معیاری که باید طی شود، سخن میگوییم. حیث اجرا در حکمرانی پررنگ است و حیث شناخت حکم در آن نیست؛ اما حاکمیت میتواند از هر دو جنس قانون گذاری و سیاستهای کلی را داشته باشد.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=30966
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فضای_مجازی
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ دبیر اجرایی و علمی اوّلین همایش ملّی کارآمدی و پایداری خانواده با رویکرد اسلامی منصوب شدند
🔹 حجت الاسلام و المسلمین عبدالرسول احمدیان، رئیس دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان طی حکمی حجت الاسلام و المسلمین محمد جواد شفیعیان را به عنوان دبیر اجرایی و محمد ثناگویی زاده را به عنوان دبیر علمی «اوّلین همایش ملّی کارآمدی و پایداری خانواده با رویکرد اسلامی» منصوب کرد.
🔹اوّلین همایش پایداری و کارآمدی خانواده با رویکرد اسلامی توسط پژوهشکده الهیات و خانواده وابسته به دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان در مهرماه 1402 برگزار و اطلاع رسانی برنامه های همایش از جمله فراخوان دریافت مقالات، نشست ها و کارگاه های علمی اعلام خواهد شد.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#خانواده
#انتصاب
#اصفهان
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ گزارشی از دومین کنگره بینالمللی بزرگداشت آیتالله مصباح یزدی(ره)
🔹 رهبر معظم انقلاب: مرحوم آقای مصباح (رضوان الله علیه) یک خصوصیّات منحصربهفردی داشتند که من در مجموعهی فضلای برجستهی قم که از قدیم میشناختیم، و حالا هم بحمدالله برکات بعضیشان ادامه دارد، نگاه میکنم، جامع این خصوصیّات را کسی مثل مرحوم آقای مصباح مشاهده نمیکنم؛ علم فراوان، فکر خوب و نوآور، بیان رسا و واضح، انگیزهی تمامنشدنی و بینظیر، خلقیّات و رفتارهای شایسته و برجسته، سلوک و معرفت و توجّه معنوی و مانند اینها؛ مجموع اینها را واقعاً انسان نمیتواند پیدا کند. اینها در آقای مصباح جمع بود.
🔸 رئیس جمهور: مسئلهشناسی و حل مسئله و بازکردن گرهها کار حوزه علمیه است. رهبر معظم انقلاب لقب «عمار انقلاب» را به جهت اینکه آیت الله مصباح(ره) انحرافات را خوب میشناخت و با آن مبارزه میکرد، به ایشان دادند.
🔸 سیدحسن نصرالله: آیت الله مصباح به این حقیقت دست یافته بود که تمسک به مسیر ولایت و ارتباط با او و اطاعت از او مایه بقای امت و تأمین کننده محور وحدت و منابع قوت و راه پیروزی امت است؛ بلکه حتی اطاعت از ولی فقیه شرط رسیدن به رضوان الهی است.
💢 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=31239
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#آیت_الله_مصباح
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❗️مالیات بر عایدی سرمایه❗️
👤 دکتر محمود زرینماه، اقتصاددان و تحلیلگر مسائل اقتصادی:
🔹دو سال است مجلس مالیات بر عایدی سرمایه را معطل خودش کرده است/ در این دو سال هزاران تریلیون سوداگری در این کشور اتفاق افتاده، چرا تصویبش نکردید؟/ متهم ردیف اول التهابات ارزی اخیر مجلس است
🔸 تبصرههای متعدد مالیات بر عایدی سرمایه، این قانون را عملا اجرا نشدنی کرده است
🔹 مجلسیها درباره تبعات تاخیر در تصویب این طرح، پاسخگو نیستند!
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مالیات
#ویدیو
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ مرکز پژوهشهای مجلس گزارش پژوهشی تحت عنوان راهبرد اصلاح بودجه ریزی و محورهای تحولی پیشنهادی در آستانه تقدیم لایحه بودجه 1402 منتشر کرد.
💢 در این گزارش ضمن آسیب شناسی کلان بودجه دولت برای کارکردهای اصلی خود، اصلاحات اساسی مورد نیاز برای بهبود رویه بودجه ریزی، پوشش کسری بودجه و اقدام های تحولی در برخی حوزه ها ارائه شده است که قابل پیشبرد در بودجه سال 1402 است.
💢یکی از مهم ترین چالش های بودجه که نظام سیاستگذاری مالی کشور را مختل کرده است، افزایش هزینه های اجتناب ناپذیر (شامل هزینه های جبران خدمت کارکنان، بازپرداخت بدهی های دولت در قالب اوراق یا بدهی به نهادهای عمومی غیردولتی نظیر صندوق های بازنشستگی و ...) است که بخش عمده منابع بودجه را بلعیده و سهمی برای سایر کارکردهای بودجه که در شرایط کنونی اقتصاد اهمیت ویژه ای دارد، باقی نگذاشته است.
💢در این گزارش ضمن آسیب شناسی کلان بودجه دولت برای کارکردهای اصلی خود، اصلاحات اساسی مورد نیاز برای بهبود رویه بودجه ریزی، پوشش کسری بودجه و اقدام های تحولی در برخی حوزه ها ارائه شده است که قابل پیشبرد در بودجه سال 1402 است.
🌐 دانلود گزارش: http://ihkn.ir/?p=31207
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اصلاح_بودجه
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ انتقاد بر نحوه تقسیم انفال
🔻 آیت الله میرباقری:
🔹زمین های انفالی که در اختیار حکومت اسلامی است بر اساس الگوی سرمایه داری توزیع می شود.
🔹در سواحل مکران چندهزار هکتار به سرمایه داران می دهند. چه کسی گفته است انفال را اینگونه خرج کنید؟
🔹مقداری از زمین های انفال که احیا شده و در دست ضعفا قرار دارد بر اساس سیاست جدید کارشناسان وزارت جهاد کشاورزی و به بهانه کشاورزی مکانیزه، از دست آنها گرفته میشود.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#انفال
#صوت
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
🔔 فراخوان دریافت مقاله فقه حکومتی
⬅️ به اطلاع میرساند دو فصلنامه علمی-ترویجی فقه حکومتی، تحت اشراف #مرکز_پژوهشی_مبنا در موضوعات مرتبط با فقه حکومتی، برای شماره جدید، مقاله میپذیرد.
🔹این مرکز از پژوهشگران محترم دعوت مینماید تا مقالات علمی-ترویجی فقه حکومتی خود را که با رسالت و اهداف فصلنامه منطبق است، برای مجله ارسال نمایند.
🔹 مقالات دریافتی پس از طی فرآیند غیرطولانی ارزیابی و پاسخ سريع مجله به نويسندگان محترم، داوری خواهد شد و در صورت پذیرش، علاوه بر سایت مجله، در پایگاههای معتبر مانند نورمگز، سیویلیکا، مگیران و ... نمایه میگردند.
👈جهت ارسال مقاله، به آدرس پایگاه اینترنتی: fh.smhi.ir
و رایانامه: f_h@mabnarc.ir مراجعه نمایید.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#ارسال_مقاله
#فراخوان
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ آیندهپژوهی مسائل حوزه زنان و خانواده در دانشگاه تهران
📝 اولین رویداد «نوآیند» با دستور کار شناسایی مسائل نوپدید با نگاه آیندهنگرانه در حوزه زنان و خانواده، توسط مرکز مطالعات زنان و خانواده دانشگاه تهران با همکاری مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی برگزار شد.
🔹نخستین نشست این رویداد مبتنی بر مسابقه، در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران برگزار شد و مخاطبان پس از پشت سرگذراندن مباحثی نظری در خصوص روشهای آیندهپژوهی، با چیستی مسائل نوپدید و روش پرکردن بوم پیشبینی مسائل نوپدید آشنا شدند.
🔸 در این رویداد، همچنین برخی از چالشهای نوظهور مانند فناوریهای تحولآفرین، رخدادهای محتمل مبتنی بر تغییرات اجتماعی و سایر موضوعات نوین آینده مورد بحث قرارگرفتند.
💢 دکتر فاطمه قاسمپور رئیس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی، دکتر مریم اردبیلی مدیرکل بانوان شهرداری تهران، دکتر عطایی مشاور امور زنان و خانواده رئیس مجلس شورای اسلامی، دکتر زهرا سادات مشیر از فعالان حوزه زنان و خانواده، دکتر کوهی نماینده مرکز پژوهشهای مجلس و دکتر امیر عسگری مدیر خانه خلاق و نوآوری ترمه، داوران نخستین رویداد نوآیند بودند که طرحهای منتخب این رویداد را انتخاب و تقدیر کردند.
📚 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=31227
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#زنان_و_خانواده
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ گزارشی از نشست کاربرد هوش مصنوعی در فرآیند اجتهاد
🔻 حجت الاسلام والمسلمین احمد مبلغی، استاد حوزه و دانشگاه:
🔹 اجتهاد منتهی به فتوا یا قانون گذاری است که غیر از اجتهاد پژوهشی در جهت توسعه علم است و چون اجتهاد اول را نداریم، اجتهاد معطوف به فتوا یا قانون گذاری پشتیبانی نمیگردد که آیا ما میتوانیم پروندهای به هوش مصنوعی بدهیم تا فتوا را خروجی بدهد؟
🔹 اجتهاد فقط یک گمان نسبت به نتیجه نیست، بلکه محصول گمانهای متراکمی است که برآیند مطالعه چندگانه و تخصصی است که تنها تحلیل نیست و بلکه گاهی فراتحلیل نیز دارد و حتی گاهی مطالعه فراترکیبی در آن پیدا میشود.
🔹 تجمیع، تنظیم و تنسیق از کارکردهای آن است که هوش انسانی نمیتواند چنین کار کند، بحث بر سر این است که آیا میتوان اجتهاد را به طور کلی به هوش مصنوعی واگذار کرد، هوش انسانی در این سه زمینه به هوش مصنوعی نمیرسد و به جاهایی که نمیتوان راه برد، میرسد.
🔹 البته هوش مصنوعی میتواند ارتکازات در کلام فقیهان را جمع آوری کند؛ اما کافی نیست؛ بنابراین باید حدود این توانمندی هوش مصنوعی را نیز در نظر داشته باشیم.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=30958
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اجتهاد
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ لزوم پیوند دانشگاهها با مسالهها و مزیتهای منطقهای در راستای پاسخگویی به نیازهای جامعه
🔻 رئیس سازمان امور دانشجویان مطرح کرد:
🔹 تا زمانی که دانشگاهها نتوانند با منطقهای پیوند ایجاد کنند و پاسخ گوی نیازهای جامعه محلی نباشند، به رسالت خود عمل نکرده اند و تفاوت میان دانشگاهها تنها از گذر پاسخگویی به نیازهای منطقهای حاصل میشود.
🔹 عدم ارتباطات منطقهای حلقه مفقوده دانشگاههای ما است و تعامل و پیوند دانشگاههای منطقهای که عامل اصلی ارتقاء دانشگاهها بواسطه انتقال تجارب علمی، همافزایی، بالندگی و پویایی است، نباید مورد غفلت واقع شود.
🔹 دانشگاههای صنعتی در دهه هشتاد در کشور شکل گرفت تا بتواند پیشقراول حرکت و نیروی محرک توسعه صنعتی و فناوری منطقهای و ملی باشد و اگر بازتعریفی در ماموریتهای این دانشگاههای صنعتی تاسیس شده صورت نگیرد، به نوزایی، نوآوری و در مسیر خدمت به جامعه محلی و منطقه ای قرار نخواهد گرفت و و از چهار دیواری دانشگاه بالاتر نخواهد رفت.
🔹 تا دانشگاههای صنعتی متصل به بازار و مزیتهای منطقهای نشوند، دستاوردی برای توسعه ملی و منطقهای نخواهند داشت.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=31257
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#دانشگاه
#گزارش_خبری
#آمل
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ گزارشی از نشست «مالیات بر ثروت؛ مبانی و کارکردها»
🔹 مهدی سرمست، کارشناس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی: در ادبیات مالیاتی، تنها مواردی ذیل مالیات بر ثروت جای میگیرد که بر افزایش دارایی اعمال شود. مالیات بر ارث، مالیات سالانه املاک، مالیات بر خانههای خالی و مالیات بر عایدی سرمایه، مالیات بر خالص ثروت، پایههای مالیاتی هستند که ذیل مالیات بر دارایی مطرح میشوند.
🔸 مصطفی جعفری پرور، کارشناس شورای عالی مالیاتی: اینکه چرا جایگاه مالیات بر ثروت در اقتصاد ایران آنطور که باید نیست، بیش از هر چیز به نظام مالیاتی ضعیف ما برمیگردد. هر قانونی تصویب میشود در اجرا با ناکارآمدی مواجه میشود.
🔹 احمد غفارزاده، عضو سابق شورای عالی مالیاتی: در سال ۱۴۰۰ در مجموع ۱۴ هزار میلیارد تومان از مجموع ۳۳۶ هزار میلیارد تومان کل درآمد وصولی مالیاتی، سهم مالیات بر ثروت بوده است. بنابراین سهم مالیات بر ثروت از کل درآمدهای مالیاتی حدود ۴ درصد است.
🔸 ناصر یارمحمدیان، عضو هیأت علمی دانشگاه هنر اصفهان: در بحث مالیات بر ثروت، تعریف مفهوم ثروت بسیار مهم است. در واقع دو نوع ثروت داریم، یکی دارایی و دیگری سرمایه. ثروتی که جریان درآمدی میآفریند سرمایه (کپیتال) است و ثروتی که بازدهی ندارد و فریز شده، دارایی (پروپرتی) است.
💢 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=31231
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📣 فراخوان جشنواره شعر طلاب تهران با عنوان «به رنگ خدا»
🔰 انجمن شعر مدرسه علمیه دارالسلام فراخوان داد.
🔹 جشنواره شعر طلاب تهران با عنوان «به رنگ خدا» و با محوریت حضرت زهرا(س) و موضوع حجاب و زن مسلمان برگزار میشود.
❗️مهلت ارسال آثار 30 دیماه 1401
✍️ارسال آثار به شماره : 09024009579 در پیامرسان ایتا
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#شعر
#فراخوان
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ پژوهش و تولید در حوزه علوم انسانی اسلامی را سیاست گذاری میکنیم
🔻 حجت الاسلام والمسلمین هادی منش در گفتوگویی مطرح کرد؛
🔹 ما بیش از ۲۰ سنت اصیل پژوهشی را در تاریخ حوزههای علمیه بازشناسی کردهایم اعم از تقریر نویسی، تحریر نویسی، امالی نویسی، حاشیه نویسی، تقریظ نویسی، ردیه نویسی و... اما شیوههای جدید را هم فروگذار نکردهایم و یکی از مهمترین این شیوهها نظام «آموزش پژوهشمحور» است اگرچه در سوابق حوزههای علمیه خصوصا در مکتب حوزه سامرا نیز سوابق روشنی دارد.
🔹 بهترین طراحی و برنامهریزی، برنامهریزیای است که بر پایهی آینده پژوهی برای رسیدن به یک نقشه جامع برای تعین یک مسیر در آینده باشد. بسیاری از طرحها و برنامهها، حالنگر و دور از نگاه جامعنگری و آیندهنگری است. پژوهش یک حرکت نو به نو، فزاینده و رو به رشد و توسعه است. اگر ما برای فردا، طرحی نداشته باشیم و با سرعت تغییرات علمی و پیشرفتهای آن، همگام نباشیم،یقیناً در آینده نزدیک دچار رکود و رخوت خواهیم شد.
🔹 یکی دیگر از برنامههای ما ارائه الگوی سیر مطالعاتی علوم انسانی- اسلامی است که این پروژه به دنبال طراحی اصول، سیاستها و چهارچوبی برای ارائه برنامه سیر مطالعاتی در دانشهای مختلف انسانی - اسلامی برای آشنایی طلاب با علوم انسانی اسلامی به صورت خودخوان است. این طرح را ما با همکاری و حمایت دبیرخانه حمایت از پژوهشهای حوزوی در بیش از ۲۰ دانش شروع کردهایم.
💢 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=31035
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_علمیه
#گفتگو
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ هشتمین نشست تخصصی لذت فلسفه با موضوع «چیستی و نحوه وجود فرهنگ؛ نگرشی نوین به فلسفه فرهنگ» با حضور و سخنرانی آیتالله استاد سید یدالله یزدانپناه برگزار میشود.
🔹 در این نشست حجت الاسلام و المسلمین دکتر علیرضا قائمینیا، حجت الاسلام و المسلمین دکتر رضا غلامی، دکتر رضا ماحوزی، دکتر رضا صمیم و دکتر جبار رحمانی به عنوان ناقد حضور خواهند داشت.
🔹زمان: چهارشنبه ۱۴ دی ماه ۱۴۰۱ از ساعت ۱۵ تا ۱۹ در محل تالار ابونصر محمد فارابی مؤسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی برگزار میشود.
🔹 مکان: تهران، پاسداران، خیابان شهید مؤمننژاد(گلستان یکم)، شماره ۱۲۴
🔸لینک مجازی نشست:
b2n.ir/iscs
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فلسفه
#نشست_تخصصی
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ جهاد اکبر و جهاد اصغر دو راهکار اسلام برای مقابله با تعارض منافع
🔻استنطاق مسئلۀ تعارض منافعِ فناوریهای تسخیرگر از منظر اندیشۀ شهید صدر؛
📚 تعارض منافع موقعیتی است که میتواند از عوامل درونی نظیر بینش، گرایش، عادت رفتاری و… یا از عوامل بیرونی نظیر هنجار، الزام یا فشار اجتماعی سرچشمه بگیرد. بهعبارت بهتر شکلگیری تعارض منافع متأثر از عوامل انسانشناختی و عوامل جامعهشناختی است
📚در موضوعاتی نظیر خصوصیسازی و کالاهای مشاع، تناسبنداشتن حقوق مالکیت به شکلگیری فساد و محققنشدن منفعت عمومی منجر میگردد. بهعبارت دیگر حقوق مالکیت تنظیمکنندۀ حدود اختیارات است. درواقع به افراد حقیقی یا حقوقی اختیاراتی داده میشود که این اختیارات به منفعت عمومی منجر نمیشود
📚 گاهی ساختارهای اجتماعی به فعالیتهای مخرّبِ منفعت عمومی، پاداش و انگیزه میدهند؛ نظیر جامعهای که افراد سوداگر و سرمایهدار در آن روزبهروز ثروت، قدرت و جایگاه بالاتری کسب میکنند. افراد در چنین جامعهای به دنبال منفعتهای دانی حرکت میکنند و این ساختار ناعادلانه افراد را در موقعیتی قرار میدهد که تعارض منافع را مسئلهدار میکند.
📚یکی از علل ساختاری شکلگیری موقعیت تعارض منافع حالتی است که کنشگر خودش نفع خودش را تنظیم میکند و درنتیجه میتواند در نقش قاعدهگذار یا مشاور یا ناظر یا … قرار گیرد. در این حالت برای رفع این اتحاد باید نهاد تنظیمگر بیرونی نقشآفرینی کند.
🌐 ادامه متن: http://ihkn.ir/?p=31199
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#تعارض_منافع
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
🔰 معاونت پژوهش جامعه الزهرا سلاماللهعلیها برگزار میکند:
♻️ میزگرد علمی «واکاوی مسئله حجاب و عفاف در فقه و قانون»
🎙 اساتید محترم:
🔹 حجت الاسلام و المسلمین دکتر سعید داوودی، عضو هیأت علمی و گروه قرآنپژوهی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
🔹 آقای دکتر حسینعلی بای، عضو هیأت علمی گروه فقه و حقوق پژوهشگاه فرهنگ اندیشه اسلامی
🔹 بانو مجتهده گل گیری، استاد درس خارج حوزههای علمیه خواهران
🔸 دبیر علمی: سرکار خانم فاطمه عرب زاده، پژوهشگر گروه مطالعات جنسیت موسسه شناخت
🗓 شنبه ۱۷ دی ۱۴۰۱، ساعت ۹ تا ۱۱
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حجاب_عفاف
#میز_گرد_علمی
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_comکانال رسمی جامعه الزهرا
✅ راه اندازی دانشکده تعلیم و تربیت در دانشگاه کرمان / عدم ارائه مقاطع تحصیلات تکمیلی به واحدهایی که ظرفیت هیأت علمی و توان لازم را ندارند
🔻 دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در جلسه شورای دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمان مطرح کرد؛
💢 ارتقای علمی، گسترش فضای انقلابی و حفظ کیان دانشگاه، مأموریت مهم ما در دانشگاه آزاد اسلامی است و به همین دلیل با ارائه مقاطع تحصیلات تکمیلی به ویژه مقطع دکتری به واحدهایی که ظرفیت هیأت علمی و توان لازم را ندارند، به هیچ وجه موافقت نخواهد شد
💢 استان کرمان یک شهر معدنی و صنعتی است و انتظار داریم واحدهای دانشگاهی به عنوان دانشگاه جوار صنعت در این زمینه نقش آفرینی کرده و با استفاده از اساتید و اعضای هیأت علمی برجسته، برای آموزش ضمن خدمت صنایع و معادن اقدام کنند.
💢 مسئله تعلیم و تربیت یکی از موضوعات بسیار مهم این دانشگاه است و سختگیرانه این موضوع را پیگیری خواهیم کرد تا در هر مدرسه سما، استاد و عضو هیأت علمی تربیتی داشته باشیم تا معلمان، مدیران و معاونان شیوه مدرسهداری اصولی و صحیح را بیاموزند.
🌐 ادامه متن: http://ihkn.ir/?p=31268
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#تربیت
#گزارش_خبری
#کرمان
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ فضای مجازی یک تکنولوژی معرفتی و اطلاعاتی است
🔻 حجتالاسلام علیرضا قائمینیا، عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی:
🔹 فضای مجازی ساحت جدیدی از هستی برای بشر است که هم هزینه داشته و هم دستاوردهایی نیز برایش داشته است و عالم جدیدی برای بشر ایجاد کرده است و اندیشه، فرهنگ و جهان بینی و سبک زندگی انسان را دگرگون می سازد.
🔹 اطلاعات در فضای مجازی شبیه سازی می شوند و به گفته یکی از اندیشمندان فضای مجازی آزمایشگاه فلسفه است؛ بنابراین ایده های فلسفی در فضای مجازی قابل بررسی هستند.
🔹 فضای مجازی و هوش مصنوعی تجسد تکنولوژی فلسفه های خاص هستند. امروز با پیشرفت تکنولوژی مواجه نیستیم بلکه همه اینها برآمده از فلسفه های خاص هستند. تکنولوژی های دیجیتال مرحه جداگانه از علوم شناختی هستند و نمی شود آنها را ذیل علوم شناختی قرار داد البته از علوم شناختی متاثر بوده اند.
🔹 فضای مجازی یک هستی شناسی جدید برای بشر ایجاد کرده و مباحث جدیدی را پیش رویش گشوده است که باعث شده انسان تا حدود زیادی از ساحت های دیگر جدا شود.
📚 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=31008
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_علمیه
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
🔰 فراخوان فرهنگی هنری «بنیان اساسی»
💢 فراخوان تولید آثار با هدف آشنایی کودکان و نوجوانان با مسائل قانون اساسی ویژه تمامی نویسندگان و تولیدکنندگان آثار فرهنگی، هنری و آموزشی
🔷🔷 بخش های فراخوان
🔻 آفرینش های ادبی شامل:
🔸 داستان کوتاه
🔸 شعر
🔸 رمان
🔸 نمایش نامه
🔸 فیلم نامه
🔻 آفرینش های هنری شامل:
🔸 نقاشی
🔸 انیمیشن
🔸 نقاشی دیجیتال
🔸 بازی های رایانه ای
⏰ مهلت ارسال آثار: ۳۰ بهمن ماه ۱۴۰۱
🔽 کسب اطلاعات بیشتر و ثبت نام:
👇👇
🌐 https://ccri.ac.ir/0000mb
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#بنیان_اساسی
#فراخوان
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ ضرورت تعامل فزآینده مسئولان دانشگاهها با مدیران استانی برای تحقق اهداف دانشگاه
💢 وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در آیین معارفه سرپرست دانشگاه قم تاکید کرد؛
🔸 دلیل دشمنی دشمنان با کشور و دانشگاه های کشور این است که دانشگاهها زمینهساز استقلال کشور هستند و اگر امروزه کشورهای قدرتمند با ایران پای میز مذاکره می نشینند یکی از دلایل آن، دانشگاه ها هستند که توانستند کشور را در ابعاد مختلف به سمت پیشرفت حرکت دهند.
🔸 برخی از دلایل تحولات اخیر نیز، نشان دهنده تغییر اقلیم فرهنگی در کشور است و نگاه علمی برای مدیریت این وضعیت را ضروری می سازد و اگر به این امر توجه نکنیم باید هزینه زیادی را پرداخت کرد زیرا عقل میگوید باید پیش بینی کنیم و درست مدیریت کنیم تا با چالش روبرو نشویم.
🔸 ما باید به داشته هایمان افتخار کنیم و آن را به جوانان نیز انتقال دهیم و همچنین در حوزه های فرهنگی و پژوهشی باید سرمایه گذاری شود زیرا اگر به بخش های مختلف به صورت متوازن نگاه نکنیم یک مدیریت کاریکاتوری خواهیم داشت که باعث مشکلات متعددی می شود.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=31253
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#دانشگاه
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ تأمّل دربارۀ کتاب «چیستی و نحوۀ وجود فرهنگ»
🔻 مهدی جمشیدی، عضو هیات علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی:
📚 کتاب «چیستی و نحوۀ وجود فرهنگ: نگرشی نوین به فلسفۀ فرهنگ»، اثر استاد سیدیدالله یزدانپناه است که در حجم ششصد صفحه به تازگی منتشر شده است. کتاب در آنجا که وارد قلمرو فلسفۀ فرهنگ میشود و میخواهد با تکیه بر مبادیِ فلسفی، فلسفۀ فرهنگ را صورتبندی کند، بهشدّت متأثّر از علامه مرتضی مطهری -رضواناللهتعالیعلیه- است، تا آنجا که باید گفت او در «زیر سایۀ» تأمّلات استاد مطهری به سر میبرد و «انگارۀ جدید»ی را پدید نیاورده است.
📚 البتّه کتاب در عین اینکه بر مطهری تکیه میکند و از روزنهای که او گشوده، به فرهنگ مینگرد، امّا مبتنی بر همۀ نظرات مطهری نیست و فقط «تکهها»یی را برگرفته و حجم وسیعی را وانهاده است. بهبیاندیگر، کتاب از «پیشینهشناسیِ تفصیلی»، غفلت کرده و از همۀ آراء و اندیشههای مطهری، بهره نگرفته است، درحالیکه گویا مدّعیِ خوانش مطهری نیز هست.
📚 یکی از این فضیلتهای این اثر، توانمندی آن در مقام «بسط» و «شرح» و «پروردن» است؛ چنانکه ادبیّات پهندامنهای دربارۀ سرفصلهای متعدّدی تولید شده است که امروز، حاجت به آنها جدّی است. کتاب توانسته از سرنخها و اشارهها، بهرهبرداری کند و هر مسأله را بپروراند و شاخوبرگ بدهد و یک «فضای مفهومیِ مبسوط» را پدید آورد که افزون بر بضاعتهای دیگرش، به سبب حجمش نیز دیده شود.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=30650
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فرهنگ
#نشر
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ دفاع از سرزمین و مقابله با مخاطرات اجتماعی متکی بر وجود هویت ملی / جایگزینی مولفه های هویت جهانی با هویت ملی
🔻در همایش ملی «فرهنگ و هویتهای دیجیتال دانشگاه» مطرح شد؛
💢اگر هویت ملی نباشد انگیزهای برای زیستن در یک کشور و تن دادن به قواعد و الزامات دولت ملت وجود نخواهد داشت. همچنین در صورت نبود هویت ملی رغبتی برای وحدت و بسیج ملی برای مقابله با خطرات ویرانگر اجتماعی وجود ندارد.
💢آن چیزی که هویت ملی را تشکل میدهد مجموعهای از علایق و دلبستگیها همانند خاک، سرزمین اجدادی، وابستگیهای قومی و فامیلی، فرهنگ و آداب دلپذیر و همجنسیِ علایق با فرهنگی که برخاسته از ریشه همین علایق است
💢بسیاری از آنچه که با عنوان مزیتهای ملی نام بردیم در هویت جهانی هم ممکن است به شکل دیگری وجود داشته باشد اما با این حال باید ببینیم آنچه به عنوان مؤلفههای هویت جهانی مطرح میشود تا چه اندازه میتواند نقش جایگزین برای هویت ملی ایفا کند
💢از دوره پهلوی اول و دوم تا الان یعنی مهرماه ۱۴۰۱ این شرایط اضطراری وجود داشته است یعنی پنجرههای بین نظام سیاسی و حکومت برای تعامل بسته بوده است. وقتی کانالهای ارتباطی بین حکومت و مردم بسته میشود ما وارد شرایط اضطراری میشویم یعنی در نظام سیاسی یک حلقه اخوت و برادری و رانتها شکل میگیرد و در عین حال در میان توده مردم نیز نوعی درک ناعدالتی شکل میگیرد
🌐 ادامه متن: http://ihkn.ir/?p=30895
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#هویت_دیجیتال_دانشگاه
#گزارش_خبری
#دانشگاه
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💠 حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان برگزار میکند:
" پویش تولید محتوا حودِنو "
وحدت حوزه و دانشگاه را با هنر خود ترسیم کنید.
🔶 محورهای آثار:
✅ وحدت حوزه و دانشگاه در اثرگذاری اجتماعی
✅ وحدت حوزه و دانشگاه جهت ارتقای معنوی جامعه
✅ تطهیر قلمرو علم و روحانیت از فرهنگ بیگانه
✅ وحدت حوزه و دانشگاه در راستای وحدت علم و دین
✅ ایجاد و تقویت عوامل وحدت حوزه و دانشگاه
✅ وحدت حوزه و دانشگاه در راستای تحقق دانشگاه اسلامی
🔶 قالب های پویش:
✅ گرافیک (پوستر، عکس نوشت، کاریکاتور، اینفوگرافی و ...)
✅ ویدئو و پادکست(موشن، موشن رئال و ...)
به همراه اعطاء جوایز ارزنده
📆 مهلت ارسال آثار تا پایان دی ماه تمدید شد.
👈 آی دی ارسال آثار:
@admin_hoi
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#تولید_محتوا
#ارسال_آثار
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💠 ستاد راهبری علوم انسانی اسلامی حوزه علمیه با همکاری مراکز حوزوی و دانشگاهی برگزار می کند:
✅️ سلسله دورههای مدیریت تحول علوم انسانی
🔹 مراکز ارائه کننده در این دورهها:
مرکز علوم انسانی وزارت علوم،تحقیقات و فناوری، شورای تحول و ارتقای علوم انسانی شورای عالی انقلاب فرهنگی، دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاه جامع امام حسین (ع)، موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی (ره) دانشگاه امام صادق (ع)، پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، دانشگاه علوم اسلامی رضوی، پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، دبیرخانه انجمن های علمی حوزه، جامعه المصطفی العالمیه و مجمع عالی علوم انسانی اسلامی
🔻محورهای ارائه:
🔸فرآیند تحقق علوم انسانی اسلامی
🔸الگوی تولید نظریات اسلامی در علوم انسانی اسلامی
🔸الگوی حل مسائل کاربردی در علوم انسانی اسلامی
🔸مسئله محوری در پژوهشهای علوم انسانی اسلامی
🔸روش شناسی تولید علوم انسانی اسلامی
🔸چگونگی آماده سازی پژوهشهای علوم انسانی اسلامی به منظور کاربست اجرایی آن
🔸و ...
📆 زمان ثبتنام: ۱۷ تا ۳۰ دیماه
📆 زمان برگزاری: متعاقبا اعلام میشود
🏢 مکان: قم، مرکز مدیریت حوزه علمیه
🌐 متن کامل و لینک ثبت نام جهت حضور در دورهها: http://ihkn.ir/?p=31274
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#علوم_انسانی_اسلامی
#سلسله_نشست
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ نقش دانشگاه رضوی در برنامههای حوزه خراسان برجسته است
🔻 مدیر حوزه علمیه خراسان:
🔹 سرپرست و معاونان دانشگاه علوم اسلامی رضوی، در نشست صمیمانه با حجت الاسلام والمسلمین خیاط، مدیر حوزه علمیه خراسان دیدار و گفتگو کردند.
📝 حجت الاسلام خیاط در این دیدار ضمن اشاره به تجربهای که این سال ها، در دانشگاه رضوی کسب کرده است، همکاری و تعامل میان حوزه علمیه خراسان و این دانشگاه را در راستای منویات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) که از سال ۹۴ در احکام انتصاب شورای عالی و مدیریت این حوزه و سایر فرمایشات ایشان مطرح شده لازم دانست و ابراز امیدواری کرد گامهای موثر بیشتری برداشته شود.
📝 وی نقش و جایگاه علمی، اجرایی و مدیریتی دانشگاه علوم اسلامی رضوی را در برنامههای حوزه علمیه خراسان برجسته و قابل توجه توصیف کرد که میبایست این تعامل و بهره مندی از ظرفیتهای فی ما بین تقویت شود.
📝 مدیر حوزه علمیه خراسان با بیان این که دانشگاه رضوی همچون مراکز تخصصی برجسته حوزه علمیه خراسان میتواند در راستای رسالتها و اهداف موردنظر نقش آفرینیهای بسزایی داشته باشد، ابراز کرد: انتظار و امید ما، به کمک اساسی و گام برداشتن در راه تحقق سند چشم انداز این حوزه از سوی دانشگاه رضوی خواهد بود.
📚 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=31284
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_و_دانشگاه
#گزارش_خبری
#مشهد
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ برگی از کارنامه مدیریتی سردار دل ها
🔻 حجتالاسلام والمسلمین علیآقا پیروز مدیر گروه مدیریت اسلامی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی:
🔹 حاج قاسم یک مدیر واقعی بود مدیریت و فرماندهی او از جنس عمل بود آنگونه که حضرت امیر(ع) مدیریت را توصیف می کند و می فرماید: «ان عَمَلَک لیس لک بطُعمه». ماهیت مدیریت ، عمل و کارگزاری است نه صرفاً حرف و وعده گذاری.
🔹در تمام امورات خویش به ویژه در انجام وظایف مدیریت و فرماندهی اخلاص داشت نمی خواست دیده شود اجازه تقدیر از خود را نمی داد برای دریافت نشان ذوالفقار التماس می کرد که علنی نشود خود را سرباز کوچک معرفی کرد و وصیت نمود که بر سنگ قبر او تنها بنویسند سرباز قاسم سلیمانی.
🔹 یکی از اصول مدیریت، رهبری است رهبری یعنی توانایی نفوذ در دیگران برای نیل به هدف . حاج قاسم نفوذ بسیار بالایی داشت و انجام این وظیفه برای او در سطحی بسیار عالی صورت می گرفت این نفوذ باعث شده بود که مورد علاقه بسیار شدید نیروهای خود باشد این نفوذ بعد از شهادت نیز ادامه داشت تا آنجا که به سردار دل ها معروف شد.
🔹 اهل نرمش و رفق با نیروها بود با همه نیروها کار می کرد مصداق «رحماء بینهم» بود با همه سلیقه ها و فرهنگ ها و ملیت ها کار می کرد روحیه جذب حداکثری داشت مصداق کامل حدیث پیغمبر (ص) بود که فرمود: الرفق راس الحکمه اللهم من ولی شیئا من امور امتی فرفق بهم فارفق به و من شقق علیهم فاشقق علیه.
📚 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=31311
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#سردار_سلیمانی
#یادداشت
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ایراد شورای نگهبان به طرح بانکمرکزی
🔹سخنگوی شورای نگهبان: طرح بانک مرکزی ایران مشتمل بر ۶۷ ماده هست و ۱۷ جلسه مورد بررسی قرار گرفت و مغایر اصول ۸۵، ۱۳۸، ۳۴، ۱۵۶، ۱۷۳ و ۷۵ قانون اساسی شناخته شد. این موارد به مجلس ابلاغ شد.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#بانک
#ویدیو
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 آسیب شناسی رمان مذهبی
🔰 در گفت و گو با زینب رحیمی، رمان نویس حوزوی مطرح شد؛
🔹بسیاری از کارشناسان و فعالان اجتماعی رغبتی نسبت به خواندن اینگونه اثرها که اکثراً به قولی رمان زرد با عامه پسند هستند، نشان نمیدهند؛ چرا که خواندنشان را هدر دادن وقت و تلف کردن عمر میدانند.
🔹نوجوانی که از دوازده سالگی ذهنش به واسطه رمانهای سهلالوصول با محتوای عاشقانه و اروتیک تصرف شده است، زمانی که وارد جامعه میشود، با ایجاد اولین فضای شبیهسازی شده با آنچه در دهها رمان خوانده، دل میبازد و پای آموزههای خانوادگیش سست میشود.
🔹 حیا در آموزههایی که خوانده، به اندازه خجالت از اروتیک از نوع پیشرفتهاش محدود میشود. همسالانی که ارتباط فراوان مجازی با یگدیگر دارند، به جو ایجاد شده ضریب بالا میدهند و موید یکدیگر خواهند شد. هر که این فضا را تایید نکند با انگهای رنگارنگ پس زده میشود.
🔹باید بگویم مفاهیمی که در رمانهای هدفمند و انبوه این روزها به عنوان سبک زندگی تلقین و عادی سازی شده عبارتند از: روابط بیحریم جنس مخالف در قالب اکیپهای دوستی و یا مهمانیها، دوستیهای اجتماعی و روابط ولنگار به نام برادرانه و خواهرانه بین دختر و پسر، مصرفگرایی بیقاعده، معرفی مشروبخوری و ...
🔹امید است مصداق این حدیث نشویم که امام علی علیه السلام فرمود: کسی که به هنگام یاری ولی خود، بخوابد، با لگد دشمن بیدار خواهد شد!
📚 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=31315
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فرهنگ
#گفتگو
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com