✅ همایش بینالمللی فقه و تربیت با معرفی آثار برگزیده به کار خود پایان داد
💢 اختتامیه همایش بینالمللی فقه و تربیت نمایندگی المصطفی در خراسان با قرائت پیام مرجع عالیقدر حضرت آیت الله مکارم شیرازی در سالن صبای همایش های صدا وسیمای خراسان برگزار شد.
🔹 در ابتدای این همایش آیت الله سید منذر حکیم، حجت الاسلام مجتبی الهی خراسانی و حجت الاسلام دکتر علی همت بناری با موضوع فقه تربیتی؛ چیستی و چالش ها، میزگرد داشته و در ادامه حجت الاسلام دکتر سیدنقی موسوی، دانشیار علوم تربیتی و رئیس دانشگاه فرهنگیان قم نیز به ارائه علمی پرداخت و سپس مدیران کمیسیون های علمی گزارشی از پنل ها ارائه و مقالات برتر را معرفی کردند.
🔹 حجت الاسلام والمسلمین عباسی، رئیس جامعه المصطفی العالمیه: تربیت یک موضوع عمومی بشر از گذشته تا به امروز است و امروزه ابزارهای تاثیرگذاری برای تربیت وجود دارد.
🔸 در این همایش بیش از ۳۸۰ مقاله دریافت شده است که ۶۲ اثر برگزیده و از ۵ مقاله تقدیر شد.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=32831
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#جامعه_المصطفی
#گزارش_خبری
#مشهد
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ سه کاربرد کلیدی تکنولوژی هوش مصنوعی در مراحل مختلف فرآیند اجتهاد
🔻 حجتالاسلام محمدجواد مهری، مسئول کمیته و کارگروه فقه و حقوق ستاد راهبری فناوری هوشمند حوزه:
🔹 اولین کاربرد تکنولوژی هوش مصنوعی در فرآیند اجتهاد، کاربرد دستیاری است؛ بدین معنا که این فناوری کمک کار فقیه در مسیر استنباط احکام الهی است و لذا میتواند ثمرات فراوانی در مسیر اجتهاد داشته باشد. چرا که در فقه لایهها و وجوه استدلالی در هم تنیده و پیچیدهای شکل یافته، تحلیل و فهم گزارههای فقهی در گرو فهم دقیق عناوین و قرائن متصل و منفصل است.
🔹 پاسخگویی به موضوعات و مسائل فقهی حاصل از این اثر پذیری، ضرورتی انکار ناپذیر است و فقه به عنوان تئوری اداره حیات و نظام زندگی انسانها در قبال چنین معضلاتی که بزودی دامن بشر را خواهد گرفت و مسئول باید از الان و قبل از ابتلاء گسترده به معضلات باید به دنبال راه چاره برای آنها باشد.
🔹 پاسخگویی به مسائل و کشف احکام و موضوعات مربوط به تکنولوژی «هوش مصنوعی» و نیز کشف کاربردهای آن در مسیر اجتهاد پویا و ضابطه مند، یکی از وظائف فقه در عصر جدید است و آنچه که در راه کشف مسائل این تکنولوژی باید بسیار مورد توجه واقع شود «آینده پژوهی» و بررسی کارکردهای این تکنولوژی در دنیای فرداست؛ چراکه از ضروریات دنیای جدید بررسی مسائل مستحدثه قبل از ابتلاء به مفاسد آنها یا احیانا رسیدن آنها به حد بحران است.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=32851
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_علمیه
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
🔷 همایش جامع اصلاح قوانین انتخاباتی مجلس شورای اسلامی:
🔵 در مسیر مردمسالاری دینی
🔸زمان: 18، 19 و 20 اردیبهشتماه 1402
🔸مکان: پردیس مرکزی دانشگاه علامه طباطبائی، دانشکده حقوق و علوم سیاسی
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#جامعه_فرهنگ
#همایش
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ حذف حداقل ۲۰ درصد رشتههای تحصیلی بدون متقاضی در سال ۱۴۰۲
🔻 قاسم عموعابدینی، معاون آموزشی وزیر علوم خبر داد؛
🔹 مصوبات شورای گسترش آموزش عالی و شورای عالی برنامهریزی به صورت گسترده در سال ۱۴۰۲ اجرایی و حداقل ۲۰ درصد از رشتههایی که متقاضی نداشته و استانها و مناطق کشور به آنها نیاز ندارند و یا اشتغال برای آنها وجود ندارد، از برنامه پذیرش در سال ۱۴۰۲ حذف میشوند.
🔹 کد رشتهها در مقاطع کارشناسی به صورت حرفهای برگزار خواهد شد که در آن حداکثر ۴۰ واحد درسی دوره کارشناسی که حداکثر ۱۵ واحد آن کارورزی و کارآموزی و ۲۵ واحد درسی آن مطابق نیاز متقاضی صنعت و جامعه است و با عقد قرارداد بورسیه اجرایی میشود.
🔹 بدین ترتیب فارغالتحصیلان این رشتهها دارای توانمندی شغلی و مهارتی بوده و جذب بازار کار خواهند شد، نبود متقاضی رشته و یا عدم تکمیل رشته تحصیلی توسط دانشجویان موجب حذف رشته و یا مسکوت ماندن آن برای پذیرش دانشجو در سال ۱۴۰۲ و بعد از آن خواهد شد.
📝 متن کامل:http://ihkn.ir/?p=32845
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#دانشگاه
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
🔹کارگاه یک روزه اصول سیاستها و نهادهای اقتصادی جمهوری اسلامی🔹
🖇آشنایی با اصل 43 و 44 و سیاستهای کلّی اصل 44 قانون اساسی
➖➖
✔️با ارائههایی از:
دکتر علی سعیدی
حجتالاسلام نجاتبخش
دکتر رضا غلامی
حجت الاسلام قنبریان
دکتر حمید ابدی
➖➖
🕰 زمان برگزاری:
پنجشنبه، 22 اردیبهشت 1402 از ساعت 7:30 الی 16:30
➖➖
🔻نحوه ثبت نام در کارگاه:
کارگاه به صورت مجازی و با تعداد شرکت کنندگان محدود برگزار میشود
جهت ثبت نام میتوانید از دو روش زیر استفاده کنید:
✅ ارسال پیامک به شماره:
09100931084
✅ از طریق سایت مدرس نگاه:
http://www.negahschool.ir/product/workshop-economy/
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#کارگاه
#مجازی
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ تولید نظریه در فقه حکومتی و علوم انسانی، لازمه تحقق تمدن نوین اسلامی
🔻 حجتالاسلام والمسلمین قاسم ترخان، مدیر گروه تخصصی علوم انسانی قرآنی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی:
🔹 امروزه بحث فقه حکومتی یکی از اضلاع حکومت اسلامی است؛ این که ما بتوانیم فقهی تولید کنیم که به درد حاکمیت خورده و مسائل و مشکلات حکومتی را حل و فصل کرده و رفع نیاز کند؛ اما مهمتر از آن این است که ما بتوانیم در حوزههای علوم انسانی، تولید نظریه کنیم و فقه حکومتی و علوم انسانی ارکانی مهم برای تحقق تمدن نوین اسلامی است.
🔹 اگر حوزههای علمیه نتوانند علوم انسانی- اسلامی و دینی تولید کنند، نمیتوانند به سمت و سوی تحقق تمدن نوین اسلامی حرکت کنند و به نظر من علیرغم این که فقه حکومتی بسیار مهم است؛ اما بحث ورود به نظریه پردازی در علوم انسانی نسبت به فقه حکومتی ارجحیت بیشتری دارد.
🔹 اگر نتوانیم علوم انسانی و اسلامی تولید کنیم، نمیتوانیم امکان تحقق مراحل ذکر شده را فراهم کنیم و اگر برخی از این مراحل ایجاد شده براساس نظریه پردازیهای علوم انسانی غرب نبوده است و مثلاً در بحث تشکیل نظام اسلامی مدل حکومتی ما از اساس نظریه پردازی دینی بوده است.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=32855
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#علوم_انسانی_اسلامی
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥عزم شورای عالی انقلاب فرهنگی برای تعیین تکلیف نظارت بر VOD ها
حجتالاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه (دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی):
🔸به دنبال تصمیمگیری در این زمینه هستیم که دستگاه نظارتکننده بر VOD ها مشخص شود.
🔸بعضی فیلمهای شبکه نمایش خانگی، تحکیم خانواده را هدف قرار داده است.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#جامعه_فرهنگ
#ویدیو
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
❇️ خبر فوری : سی و چهارمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران
▪️توزیع یارانه دانشجویان، طلاب و اساتید هیئت علمی دانشگاه ها و حوزه های علمیه از 17 اردیبهشت 1402 آغاز گردید
1- سقف یارانه اعتباری خرید کتاب برای دانشجویان وطلاب 600 هزار تومان است که از این مبلغ 360 هزار تومان آورده دانشجویان وطلاب است و 240 هزار تومان سهم معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی است.
2- سقف یارانه اعتباری خرید کتاب برای اعضای هیئت علمی 700 هزار تومان است که از این مبلغ 350 هزار تومان آورده عضو هیئت علمی و 350 هزار تومان سهم معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.
3- یارانۀ خرید کتاب (بن کتاب) به صورت «اعتبار خرید» به کد ملی متقاضیان اختصاص می یابد، لذا برای ثبت نام نیاز به واریز وجه نیست.
4- اعتبار یارانه سهم خریدار در هنگام خرید کتاب در سامانه فروش به تناسب خرید و تا سقف اعلامی محاسبه و از صورتحساب خرید کسر می گردد.
5- با توجه به محدودیت بودجۀ اختصاص یافته و سقف اعتباری تعیین شده برای هر استان، اولویت ثبت نام با متقاضیانی است که زودتر اقدام نموده اند. بدیهی است پس از تکمیل ظرفیت و اعتبار استان، امکان ثبت نام متقاضیان جدید نخواهد بود.
* استفاده از یارانه اعتباری از طریق سامانه فروش در سایت https://bon.tibf.ir و https://book.icfi.ir/ امکان پذیر است.
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فرهنگ
#نمایشگاه_کتاب
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ کلان طرحی سه ضلعی پیرامون تبیین و تعمیق مساله حجاب
🔻 علیرضا محمدلو در مطلبی نوشت؛
1️⃣ انگارهسازی: اساس رفتارسازی و مهندسی اجتماعی بر این است که انگاره های غلط را بزداییم و بینش ها و انگارههای صحیح را جایگزین کنیم. میزهای رسمی و غیررسمی تبیین بایستی در سراسر کشور فعال شوند و مدارس و دانشگاه ها و پارک ها و پاتوق های مردمنشین هر هفته و هر روز از گفتگو و دریافت اندیشههای دینی و انقلابی با چاشنی خلاقیت و ابتکار و ورودهای نو به مسائل آغشته گردند.
2️⃣ فضاسازی: ناگفته پیداست و بدیهی است که بسیاری از مسائل فرهنگی و باورهای اجتماعی، تحت تاثیر فضاسازی و غلبه اتمسفری شکل میگیرد یا تثبیت و تعمیق میگردد. جو زبان دانی، جو فیلم بینی، جو فوتبالی و جو معنوی و جو پیاده روی و جوهای مثبت و منفی بسیاری که متکی بر باورها و انگارههای پیدا و پنهان ایجاد میشوند و مخاطبان بسیاری را با کمترین مقاومت، همراه میکنند.
3️⃣ قهرمان سازی: بدون شک از ابزار مهم فرهنگ سازی، ارائه الگو و مهندسی ناخودگاه جامعه با تولید و توصیف و تصویر قهرمان است. رمان بنویسم و داستان بسازیم و فیلم و مستند تولید کنیم و وارد ارتکازات و عادتواره های جامعه بشویم. اگر قرار بر پیروزی اندیشههاست، تفکری که قهرمان داشته باشد، برگ برنده دست اوست.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=32351
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حجاب
#یادداشت
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ مراسم تکریم و معارفه رئیس پژوهشگاه حوزه و دانشگاه برگزار می شود
💢 مراسم تکریم حجت الاسلام و المسلمین دکتر علی محمد حکیمیان و معارفه حجت الاسلام و المسلمین دکتر محمدباقر سعیدی روشن، رؤسای سابق و جدید پژوشگاه حوزه و دانشگاه، با حضور دکتر زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، مسئولین بلندپایه حوزه علمیه و روسای دانشگاه ها و مراکز علمی و پژوهشی استان برگزار می شود.
📆 این مراسم دوشنبه 18 اردیبهشت ماه سال 1402 از ساعت 13:15 الی 14:30 در تالار بیان پژوهشگاه حوزه و دانشگاه برگزار خواهد شد.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_و_دانشگاه
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💠 معاون پژوهش جامعه الزهرا سلاماللهعلیها اعلام کرد:
🔰 فراخوان چهارمین همایش ملی کتاب سال بانوان
🔻 محور ویژه همایش: آثار منتشر شده بانوان و آقایان در سالهای 1400 و 1401 با موضوع «زن و خانواده»
💻 ارسال آثار از طریق پنل شخصی در سایت همایش به نشانی www.ketabebanovan.ir و یا از طریق پست الکترونیکی به نشانی info@ketabebanovan.ir
🗓 مهلت ارسال آثار: تا 31 خرداد 1402
https://jz.ac.ir/post/12691
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#کتاب_سال
#فراخوان
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ شیوهنامه تحول در برنامههای درسی بهزودی ابلاغ میشود
🔻 رضا نقی زاده، مدیرکل دفتر برنامهریزی آموزش عالی وزارت علوم:
🔹 دفتر برنامهریزی آموزش عالی در قالب برنامهای تحولی فرآیند اصلاح محتوای درسی ۱۵۰۰ رشته تحصیلی را با محوریت افزایش کیفیت آموزشی، مهارت افزایی و توجه به نیازها و آمایش آغاز کرده است.
🔹 در جلسات ۹۵۴ و ۹۵۹ شورای عالی برنامهریزی آموزشی مصوبات مورد نیاز برای اجرای این برنامه تحولی اخذ شده است و در همین راستا به زودی شیوه نامه یکپارچه تحول در برنامههای درسی دانشگاهها و موسسات آموزش عالی جهت رفع نیازهای کشور با رویکرد آمایشی و ارتقای توان مهارتافزایی دانشجویان به همراه دستورالعمل بازنگری ۱۵۰۰ برنامه درسی ابلاغ خواهد شد.
🔹 هر برنامه درسی به عنوان یک پروژه در سطح ملی در نظر گرفته شده است و یک دانشگاه محوری متولی آن خواهد بود و چند دانشگاه دیگر از میان سایر دانشگاهها همچون دانشگاههای کوچکتر، دانشگاههای غیردولتی، دانشگاههای مهارتی و در مواردی ذینفعان جامعه و صنعت در تدوین آن مشارکت خواهند کرد.
🔹 در حال حاضر پیشبینی میشود بیش از ۷۰۰۰ عضو هیأت علمی در تدوین و بازنگری این ۱۵۰۰ برنامه درسی در ۲ سال آینده با وزارت علوم همکاری کنند.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=32881
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#دانشگاه
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
آزمایشگاه پژوهشی فضای سایبر دانشگاه تهران با همکاری استانداری قم برگزار میکند:
💢 نشست تخصصی چهارمین همایش ملی و دومین همایش بینالمللی حکمرانی متعالی
عنوان نشست:
🔻حکمرانی فضای سایبر
با سخنرانی:
💠 دکتر کاظم فولادی قلعه،
سرپرست آزمایشگاه پژوهشی فضای سایبر دانشگاه تهران
🗓 سهشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۲
⏰ ساعت ۱۰:۳۰ تا ۱۲
📍 دانشکدگان فارابی دانشگاه تهران
دانشکده مهندسی، سالن اجتماعات
📌 https://balad.ir/p/POi01R3IoFzLRV
لینک شرکت در جلسه بهصورت برخط:
🔗 https://online.snduonline.ir/ch/hokmrani
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فضای_مجازی
#نشست_تخصصی
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ انتشار دوازدهمین شماره دوفصلنامه «افقهای نو در فقه سیاسی»
📚 شماره جدید دوفصلنامه افقهای نو در فقه سیاسی، با هدف عرضه مقالات علمی – تخصصی و ارتقای سطح دانش طلاب، دانشپژوهان و پژوهشگران حوزه فقه سیاسی، به صاحب امتیازی جامعه المصطفی العالمیه به همت انجمن فقه سیاسی مجتمع آموزش عالی فقه به زیور طبع آراسته شد.
🔻 آنچه در این شماره از دوفصلنامه میخوانیم:
1️⃣ نگاه به جایگاه مردم سالاری دینی و حکومت اسلامی/علیرضا احمدی
2️⃣ جنگ ابتدایی و دفاعی ازنگاه فقه سیاسی/سیدمحمدعلی موسوی
3️⃣ بررسی نظریه شهید صدر درباره مشروعیت حکومت اسلامی/جعفر امینی
4️⃣ مرزهای ملی و وظایف فراملی از دیدگاه اسلام/محمد قیوم عرفانی
5️⃣ منع تسلط کفار بر ممالک اسلامی از منظر فقه/عزیزالله محمدی
6️⃣ گفتمان عدالت دراندیشه رهبری/نعمت الله امینی
🌐 علاقهمندان برای مشاهده وب سایت نشریه میتوانند به نشانی http://faf.journals.miu.ac.ir مراجعه کنند.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#سیاست
#نشر
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ نقدی بر فهم عامیانه از نظریهی «الاسلام هو الحکومه»
🔻 حجتالاسلام محمد قاسمی، پژوهشگر گروه فقه سیاسی مرکز فقهی ائمه اطهار(ع):
🔹 کجاست آن مستندات قرآنی –برای نظریه الاسلام هو الحکومه”- ؟! حتی یک آیه هم در این موضوع وجود ندارد! و حتی تشکیل حکومت از وظایف پیامبران الهی نیست و صرفاً از موارد مجاز برای پیامبران علیهمالسلام در صورت بوجود آمدن زمینههای اجتماعی و مردمی تشکیل حکومت، بصورت کاملا طبیعی است…
🔹 نکتهی دیگر مگر رسالت انبیا تفاوت داشته است. آیا حضرت نوح علیهالسلام بعد از هلاکت کافران تشکیل حکومت داد اگر داد به کدام دلیل واگر نداد با الاسلام هو الحکومه مغایر است. زیرا هدف تمام انبیا دعوت به اسلام است که در روایات از آن به تسلیم تعبیر کردند.
🔹 حال اگر این اسلام حکومت باشد لازمه آن انجام ندادن رسالت انبیا میباشد حتی مثل حضرت نوح که بعد از طوفان هیچ مانعی نداشته و تمام همراهانش از مومنین بودند.
🔹 مطالب فوق در کمال شگفتی، از سوی برخی حوزویان -و در نقد نظریه الاسلام هو الحکومه- مطرح شده است! این نوع مواجهه با یک نظریه فقهی از سوی کسانی که داعیه فقاهت دارند، بیش از آنکه نقدی بر نظریه و صاحب نظریه باشد، وجاهت علمی ناقدین را مورد خدشه قرار میدهد. این وجیزه در پاسخ به منکرین حکومت دینی عموما و نظریه الاسلام هو الحکومه خصوصا، تدوین یافته است.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=32830
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حکومت
#یادداشت
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
🔔 معاونت پژوهش موسسه آموزش عالی حوزوی معصومیه با همکاری گروه علمی اخلاق، تربیت و مشاوره خانواده برگزار می کند:
🔰نشست علمی " روانشناسی اسلامی؛ گذشته، حال، آینده"
👤 با حضور استاد ارجمند؛
حجت الاسلام دکتر رفیعی هنر
(هیئت علمی پژوهشکده اخلاق و معنویت پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی)
✍️ دبیر علمی: حجت الاسلام دکتر حیدری
(مدیر گروه اخلاق، تربیت و مشاوره خانواده)
📆 سه شنبه ۱۴۰۲/۰۲/۱۹
⏰ ساعت ۱۲:۳۰ الی ۱۴
🏢 مکان: موسسه آموزش عالی حوزوی معصومیه، سالن اجتماعات
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#روانشناسی_اسلامی
#نشست
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ نگاهی به ساختار معرفتی گروه فقه و حقوق مالکیت فکری پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
💢 گروه مالکیت فکری به مدیر گروهی دکتر محمود حکمتنیا، اخیراً در پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی تشکیل شده است. به همین مناسبت و همزمان با سالروز جهانی مالکیت فکری به معرفی اهداف، برنامهها و ساختار معرفتی این گروه تازه تأسیس میپردازیم.
🔻 اهداف و برنامههای کلی:
1️⃣ تحقیق و تبیین نظری نظام مالکیت فکری
2️⃣ تبیین مبانی فقهی مالکیت فکری
3️⃣ طالعات تطبیقی مالکیت فکری به منظور بسط و تعمیق نظام مالکیت فکری در بستر نظام حقوقی اسلامی
4️⃣ بررسی و نقد عالمانه نظریههای رقیب و حامی مالکیت فکری
5️⃣ ارایه پیشنهادهای علمی به نظام سیاست گذاری تقنینی قضایی و اجرایی کشور در راستای تحقق اقتصاد دانش بنیان مبتنی بر نظام مالکیت فکری
6️⃣ زمینه سازی و ارایه پیشنهاد برای حضور فعال و هدفمند کشور در سطح بین المللی
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=32877
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فقه_و_پزشکی
#گزارش_خبری
#مشهد
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ نمایشگاه دائمی و رصدخانه فناوری ایجاد میشود
💢 در راستای حمایت از ایجاد زیرساختهای فناوری و نوآوری و با هدف ایجاد نمایشگاه دائمی فناوری و رصدخانه فناوری، تفاهمنامه سه جانبه میان معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم، موزه علوم و فناوری جمهوری اسلامی ایران و سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران امضا شد.
🔻 امید رضایی فر، سرپرست معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم:
🔹 با توجه به رویکرد جدید معاونت فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، در خصوص همکاری با بازیگران حوزههای مرتبط یا نوآوری و فناوری، این تفاهمنامه همکاری سه جانبه میان معاونت فناوری وزارت علوم، سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران و موزه علم و فناوری به امضا رسید.
🔹 یکی از اهداف امضا این تفاهمنامه، راه اندازی رصدخانه علم و فناوری است که طی آن قرار است از ظرفیت شرکتهای دانش بنیان، شبکه ایرانیان خارج از کشور و پارکهای علم و در راستای رصد نوآوری و فناوری های موجود در کشور استفاده شود.
🔹 نمایشگاه دائمی فناوری و نوآوری با استفاده از ظرفیت پارکها در سراسر کشور ایجاد میشود و توانایهایی شاخص پارکهای علم و فناوری که در سالیان گذشته کسب شده است درآن به نمایش عمومی گذاشته میشود.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=32895
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#دانشگاه
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
❇️ نشریه علمی جدید دانشگاه جامع امام حسین (ع) با عنوان "جمعیت و پیشرفت" به طور رسمی راه اندازی شد و آماده دریافت مقالات علمی اساتید و پژوهشگران فرهیخته می باشد.
▪️جهت مشاهده مشخصات نشریه و ارسال مقالات به ادرس ذیل مراجعه فرمایید:
https://pdj.ihu.ac.ir
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#جمعیت
#فصلنامه
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ تدوین فقههای جدید، نیازمند تلاشهای جدید و جدیتری است
🔻 حجتالاسلام والمسلمین عباسی، رئیس جامعة المصطفی العالمیه:
🔹 مسئله فقههای تخصصی به ویژه در دهههای اخیر مورد توجه مراکز علمی و از جمله جامعه المصطفی قرار گرفته است و جامعه المصطفی از مراکز علمی پیشگام در طراحی و ارائه فقههای تخصصی نیز بوده است.
🔹 فقههای نو و تخصصی با احساس به چنین نیازی، شکل گرفتهاند و جا دارد که مراکز علمی بر روی این موضوعات بیش از پیش تمرکز داشته باشند، البته کمک گرفتن از نظریههای تربیتی هم میتواند ما را در مسیر شکل دادن این فقههای تربیتی پیش برد.
🔹 امروزه در یک مواجه تمدنی در تقابل تمدنی هستیم که مهاجم، انحصارگرا و سلطه جو است و در همه ابعاد زندگی بشر از نگاه انسان به جهان تا رفتارهای تربیتی، اخلاقی، اجتماعی و خانوادگی خود را تمدن منحصر به فرد، مسلط و تعیین کننده میداند و مفاهیم، هنجارها، رفتارها، ارزشها، نهادها و روابط اجتماعی را تعیین میکند.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=32868
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فقه
#گزارش_خبری
#مشهد
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ گزارشی از دومین جلسه ستاد راهبری علوم انسانی اسلامی
🔹 آیت الله اعرافی: سند ملی تحول علوم انسانی طی دو ماه آینده میتواند با ملاحظات خاص خود نگاشته شود.
🔸 دکتر محمدعلی زلفیگل: تحول در علوم انسانی نیازمند برشهای کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت است.
🔹 دکتر طهرانچی: سایر کشورها مانند لبنان نیز به این تحول در علوم انسانی اهتمام دارند، ولی در این عرصه از ما تبعیت میکنند.
🔸 دکتر حداد عادل: حوزه علمیه میتواند تقویت گروههای تخصصی حوزوی و دانشگاهی را نیز دنبال کند.
🔹 دکتر پارسانیا: شورای تحول در ابتدا باید به دنبال ساماندهی اقدامات انجام شده در عرصه تحول علوم انسانی اسلامی باشد.
🔸 حجت الاسلام رجایی: رسالت اصلی ستاد ارتقاء تولید علوم انسانی اسلامی در مراکز حوزوی و امتداد آن در دستگاه های علمی، اجرایی و حاکمیتی از طریق همکاری و هم افزایی است.
🔹 دکتر بالایی: ۳۸ مصاحبه تفصیلی داشتیم که از میان آن ها ۲۲۵ آسیب در عرصه های تولید علوم انسانی اسلامی در قالب ۹ محور استخراج و تصویب شده است.
🔸 حجت الاسلام سعدی: در بحث تولید و ارتقاء علوم انسانی اسلامی باید اولویت حوزه علمیه تهیه مبانی و اولویت دانشگاه و مراکز علمی تبدیل این مبانی به گزاره های علمی باشد.
🔹 حجت الاسلام عباسی: چه بسا ضرورت تحول در علوم انسانی اسلامی از ضرورت حکمرانی فراتر است. تحول در علوم انسانی اسلامی ضرورت تمدنی است.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=32904
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#علوم_انسانی_اسلامی
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
🔔کرسی ترویجی «فقه نظام در کشاکش نفی و اثبات»
🎙ارائه: استاد ابوالقاسم علیدوست
🎙ارائه: استاد جعفر نجفی بستان
📆 زمان: چهارشنبه 20 اردیبهشت ماه ساعت 17
🏢مکان: مرکز فقهی ائمه اطهار علیهمالسلام، طبقه دوم، سالن امام خمینی
🔗 لینک وبینار: Www.markazfeqhi.com/live
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#علوم_انسانی_اسلامی
#کرسی_ترویجی
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ اقتصاد در سپهر ولایت فقیه
🔻 محمدرضا رضی در مطلبی نوشت؛
🔹 استاد درخشان در مناظره با دکتر غنی نژاد که معتقد بود مگر امامین انقلاب اقتصاد خوانده اند؟، اقتصاد اسلامی را اینگونه تعریف کردند: “آنچه امام خمینی در اقتصاد گفته اند اقتصاد اسلامی است.” این یک بیان احساسی و یا سیاسی و یا به جهت نفهمیدن اقتصاد و یا اسلام نیست بلکه خود “یک نظریه بدیع و عمیق علمی” است. این نظریه از چند زاویه قابل بیان و اثبات است.
🔹 ولی فقیه مجتهد و اسلام شناس جامع الشرایط است که در هر عصری به تصدیق اهل خبره تشخیص داده میشود. کار بنیادین اسلام شناس جامع الشرایط، اداره جامعه است. یکی از مهمترین عرصه های اداره جامعه، معیشت و اقتصاد است.
🔹 فقیه نه تنها باید نظرات اقتصادی را بشناسد، بلکه باید اقتصاد واقعی حاکم بر جهان را بشناسد و بلکه بالاتر باید راه مواجهه و برخورد با آن را نیز بداند. یعنی علم به اقتصاد در ذات صفات و ویژگیهای یک مجتهد جامع الشرایط است. یعنی فقیه نه تنها باید اقتصاد را بشناسد بلکه باید بصیرت اقتصادی داشته باشد و این بصیرت اقتصادی مرتبه ای بالاتر از دانش و اطلاعات اقتصادی است.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=32860
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#یادداشت
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ بازخوانی سخنان شهید بهشتی درباره نسبت علوم اسلامی با علوم انسانی
🔹 طی سه و چهار سال اخیر یک چیز تازه پیدا شده است و آن این است که عده ای از علوم انسانی دانشگاه ها به علوم اسلامی دانشگاه ها روی می آورند، یعنی با این که رفتن سراغ علوم انسانی، گمشده خود را آنجا هم پیدا نکردهاند. آن وقت فکر کردن به بیایند سراغ حوزه و علوم اسلامی، شاید گمشده خود را اینجا پیدا کنند.
🔹 در همین ماه های اخیر عده از دوستانی که سال آخر اقتصاد یا جامعه شناسی که جزو شاداب ترین و سرزنده ترین رشته های علوم انسانی روز است، هستند، مکرر آمدند که میخواهیم درسمان را تمام کنیم و اسممان را برای فوق لیسانس بنویسیم. آیا طرحی چندساله که برای آشنایی پخته و علمی با قرآن و اسلام باشد دارید؟؟؟
🔹 در میان آنها چه عناصر جالبی هستند گروه هایی هم هستن از رشته های مختلف که می پرسند آیا راهی می شناسید که ما اول در زمینه علوم اسلامی کار کنیم بعد برویم برای دکترای اقتصاد؟!
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=32823
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#علوم_انسانی_اسلامی
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ بررسی فقهی سلولهای بنیادین، از سوی اساتید فقه سلامت
💢 یکی از اقدامات ارزشمند موسسه علمی پژوهشی «بهسوی اجتهاد» تشکیل لجنه اساتید فقه سلامت است که این لجنه با حضور گروهی از اساتید برجسته دروس خارج و سطوح عالی حوزه علمیه خراسان از سال گذشته شکل گرفته است.
🔹 در این جلسات موضوعات مختلف نوین پزشکی و سلامت به بررسی و کنکاش علمی گذاشته میشود؛ در ضمن از اساتید دانشگاه به عنوان کارشناسان و متخصصان موضوع شناسی دعوت به عمل میآید تا موضوعات مختلف را تبیین و جوانب مختلف فقهی و شرعی آن توسط اساتید بررسی گردد.
🔹 در راستای برگزاری این جلسات، ششمین جلسه با موضوع سلولهای بنیادین و احکام فقهی آن، تشکیل شد. در این نشست دکتر توکل افشاری، استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد پیرامون سلولهای بنیادین، اهمیت، کابرد، روشهای درمانی و روشهای مختلف استخراج سلولهای بنیادین توضیحات کاملی داد که مورد گفتگو اساتید حاضر واقع شد. گزارش آن در ادامه خواهد آمد.
🔸 حضرات آیات و حجج اسلام: مهدی مروارید، محمد مروارید، محمد عندلیب همدانی، محسن ملکی، ربانی بیرجندی، سیدمحمود طباطبائی، مرتضی نوروزی، مهدی عصمتی دکترعنایتی راد و دکتر توکل افشاری، اساتید حاضر در این نشست علمی بودند.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=32873
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فقه_و_پزشکی
#گزارش_خبری
#مشهد
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com