✅ رابطه میان هنر ایرانی و هنر ایرانی- اسلامی
🔻 محمدعلی نویدی، پژوهشگر، نویسنده و مدرس دانشگاه:
🔹 هنر ایرانی و اسلامی در زمین و زمینه جامعه ایران زمین، مکمل هم هستند. گویی، چهرهها و صورتهای گوناگون هنر مردمان این دیار را به نمایش گذاردهاند. به گمان من، هنر ایران باستان ریشه، تبار و پیشینه هنر ادوار بعد است.
🔹 برای مثال، اندیشه خیر و نیکی و نور و روشنایی ایران باستان را مد نظر قرار دهید، آیا این اندیشه و ریشه بعد از دوران باستان و تاکنون ادامه داشته است یا نه؟ خیر و نیکی هنوز هم خیر و نیکی و خوبی و راستی و درستی ست. شر و شرارت و شیطان و بدی و نگونی، هنوز هم جزو امور کژ و کج محسوب میشود.
🔹 آیا راستی و راستگویی خیر نیست؟ خیر است، شاید، اوضاع و احوال و آمد و شد حکومتها موجب تغییرات در مصادیق آن خیر شود؛ اما، راستی، همیشه راستی ست، و انسان ایستاده در راستی با آدم ایستاده در ناراستی یکسان نیست. ریشه یعنی همین. اصالتها و اصالتها و انسانیتها میماند و فرعها و حاشیهها و ناراستیها دگرگون میشوند و میآیند و میروند.
📝 متن کامل: https://ihkn.ir/?p=36996
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#هنر
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📘کتاب اجتهاد تمدنی چیستی چرایی و چگونگی اثر استاد عبدالحمید واسطی
✔️شکلگیری یک تمدن، تابع شکلگیری ساختارها و فرآیندهای آن است؛ در یک تمدن، اشخاص نقش مستقل ندارند بلکه جاری در نظامات آن هستند و افکار، احساسها و رفتارهای آنها در این نظامات شکل میگیرد.
ساختارها و فرآیندهای یک جامعه، میتوانند در اثر مواجهه با نیازها، تعارضها و تزاحمها بهصورت ناخودآگاه شکل بگیرند و به تدریج تکامل یابند، و میتوانند براساس سطح دانشی که در علوم انسانی در هر عصر و زمانهای وجود دارد و برآیند آنها در مدل-های توسعه و پیشرفت ظهور مییابد، شکل بگیرند.
مسلمانان مبتنی بر مبانی معرفتیِ خود، کتاب و سنت را از منابع دانشی برای شکلدهی به ساختارها و فرآیندهای مورد نیاز یک تمدن میدانند و در طول دهههای گذشته تلاش مستمر برای اکتشاف این دانش کردهاند. کتاب حاضر میکوشد تا مبانی و روش موجّه برای این اکتشاف را ارائه کند.
🔗خرید آنلاین با پست رایگان از کتابگاه
(https://arabadib.ir/shop/product/view/1/1534)ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فقه_تمدن
#نشر
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
🔔 کارگاه علمی:
بایسته های پژوهش در فقه و حقوق
👤حضرت آیت الله ابوالقاسم علیدوست
(مسئول انجمن فقه و حقوق اسلامی)
⏰زمان:
امروز سه شنبه ۱۵ اسفند ۱۴۰۲ ساعت ۱۶
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فقه_حقوق
#کرسی_علمی
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢فناوریها (از جمله هوشمصنوعی) ارزشـ بار هستند تحتتاثیر ارزشهای اجتماعی شکل میگیرندو به دیگر ارزشها در این سیستمها، تعبیه میشوند و شیوعِ آن فناوری در جامعه،حاکم خواهند شد.
🔹جدی قلمداد کردن، نوعی از نظارت، کنترل اجتماعی یا اِعمال سیاستهایی را برای فناوریهای نوظهور مجهز به هوش مصنوعی ضرورت خواهد داد. سخنرانی بازطرح برخی از معضلات اخلاقی که توسعهدهندگانِ سیستمهای مجهز به هوشمصنوعی، و سیاستگذارانِ این حوزه با آن مواجه هستند، راهکارهای ارایه شده مورد بررسی قرارمیگیرد.
🔹سلسله نشستهای اخلاق پژوهش با همکاری مرکز نشر دانشگاهی و پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک)، با مدیریت علمی دکتر علیرضا ثقهالاسلامی و مدیریت اجرایی حسین راستمنش،هدف گسترش و ترویج ارزشهای اخلاقی در پژوهشهای علمی و دانشگاهی برگزار میشود.
🔹سهشنبه 15 اسفند 1402ساعت 17 تا 19
🔹لینک شرکت در نشست:
https://roomeet.ir/join/guest/room?id=PeXKW
🔹شرکت در جلسات برای همه دانشجویان، استادان دانشگاه و پژوهشگران، آزاد و رایگان است.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#هوش_مصنوعی
#نشست
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📍تأثیر انباشت ثروت بر رکود و ایستایی اقتصاد / سپردهگذاری در بانک و گرفتن سود یعنی از دسترس خارج کردن سرمایه
🔻خسرو غنیزاده، کارشناس مسائل اقتصادی در گفتوگویی مطرح کرد:
📝 امروز سپردهگذاری در بانک و گرفتن سود از آن و از دسترس خارج کردن سرمایه و عدم پویا کردنش اقدامی است که جامعه به آن مبتلا شده و باید مانع آن شد. وقتی پول در بانک سپرده شود و کنز مال اتفاق بیفتد، شکوفایی بازار تولید هم از رونق خواهد افتاد.
📝 آنهایی که به قصد سودبری ملک خریداری میکنند و در بازار طلا، ارز و سکه دست به خرید و فروش میزنند به طور غیرمستقیم دست به احتکار کالا زدهاند و جامعه اسلامی را با نوسانات شدید اقتصادی همراه میسازند که سود آنها به زیان مستضعفان تمام خواهد شد.
📝 کنز مال انگیزه کار، تولید و ارائه خدمات را در جامعه از بین میبرد و سفتهبازی و سوداگری در بازار حاکم میشود. امام خمینی(ره) فرمود: «پول نباید کار بکند؛ اگر پول کار کند، مردم از صنعت و کار و سایر چیزها باز میمانند، مینشینند در خانهها و پولشان برایشان کار میکند» این سخن امام را اگر مسئولان مورد توجه قرار میدادند امروز نه احتکاری وجود داشت نه سپرده بانکی با هدف سودبری و نه انباشت طلا و سکه و نقره و ارز
📝جذاب کردن اقتصاد، مقابله با بورسبازی و سفتهبازی و نیز ثبات اقتصادی به جذابیت تولید کمک میکند و از سوی دیگر مانع کنز مالی و انباشت ثروت در بانکها و حسابهای اشخاص خواهد شد.
🌐 متن کامل گفتگو: https://ihkn.ir/?p=37017
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#گفتگو
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📍راه اندازی رشته سطح چهار فقه استاندارد در حوزه علمیه/ نشان حلال در جهان بر اساس مکتب تشیع با محوریت ایران اسلامی شکل بگیرد
🔻آیت الله رشاد، رئیس شورای مدیریت حوزه علمیه استان تهران صبح امروز سه شنبه دردیدار آنتوان شالایف، معاون رئیس جمهور و رئیس آژانس فدرال استاندارد روسیه و مهدی اسلام پناه، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان ملی استاندارد ایران، گفت:
💬 ما در استاندارد بودن جهان هستی که در کلام ما تحت عنوان «نظام احسن» از آن یاد می شود شک نداریم و همچنین به انسان استاندارد که در ادبیات ما از آن به «انسان کامل» تعبیر می شود اعتقاد داریم. در دین مبین اسلام ظرفیتهای فراوانی برای تولید یک نظام استاندارد متعالی وجود دارد.
💬 این دو کشور در حال حاظر تعاملات علمی خوبی دارند و خوب است که یک همایش علمی بین ایران و روسیه با محوریت پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی و یک دانشگاه معتبر در روسیه در زمینه نظام استاندارد برگزار گردد.
💬 در همین راستا پژوهشگاه با همکاری سازمان ملی استاندارد جمهوری اسلامی ایران دستاندرکار تولید و طراحی نظام جامع استاندارد اسلامی هستند و همچنین در موسسه آموزش عالی حوزوی امام رضا(ع) تهران نیز گروه فقه استاندارد تاسیس کرده، که در حال طراحی رشته مرتبط هستند و در آینده نزدیک فضلایی از حوزه در سطح چهار معادل دکتری آموزش خواهند دید و در حوزه مسائل فراوانی که در زمینه استاندارد و نشان حلال وجود دارد فعال شده و خدمت ارائه خواهند داد.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#دیدار
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
🔰کرسی علمی ترویجی "تحلیل فقهی - اقتصادی وقف پول و سهام"
✳️ شصت و یکمین نشست تخصصی خیر ماندگار با موضوع «تحلیل فقهی_اقتصادی وقف پول و سهام»، به همت پژوهشکده مطالعات وقف و نیکوکاری (خیرماندگار)، با همکاری پژوهشگاه حوزه و دانشگاه قم و سازمان اوقاف و امور خیریه برگزار میشود.
🔰سخنرانان:
🔹دکتر مصطفی کاظمی
🔹دکتر سید محمدرضا سیدی
🔰ناقدان:
🔹دکتر حسین قشقایی
🔹حجت الاسلام محمدرضا یوسفی
🕰 زمان: چهارشنبه ۱۶ اسفند ماه، ساعت ۱۰ الی۱۲
📎عموم علاقهمندان میتوانند برای شرکت به صورت حضوری عدد ۶۱ را به شماره ۰۹۹۱۲۰۶۴۰۹۳ پیامک نمایند. همچنین مشاهده برخط نشست به نشانیهای زیر امکانپذیر میباشد:
🔻Ala.ui.ac.ir/fa/live
🔻B2n.ir/ala61
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#کرسی_علمی_ترویجی
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ طرح کلی حجاب، فراسوی بهترین قوانین
🔻حجتالاسلام و المسلمین علی محمدی، مدیر موسسه معنا:
🔹بخش زیادی از روایات پوشش در کتاب شریف کافی در ذیل باب "الزی و التجمّل" یعنی زندگی و زیبایی آمده است؛ با بررسی روایات در باب پوشش، به استقرایی هفت موردی رسیدیم که به آنها میپردازیم:
1️⃣ پوشش یک کارکرد خاص تنظیم رابطه بین عبد و خدای متعال دارد که نشاندهندهی شکرگزاری عبد و استفادهی درست از نعمتهای الهی است.
2️⃣کارکرد دوم پوشش در تنظیم رابطهی مؤمنین با همدیگر است؛ به این معنا که وقتی یک مؤمن، مؤمن دیگری را میبیند خوب است که لباس خوب و لباس تازه و لباس زیبا بپوشد.
3️⃣یکی دیگر از کارکردهای پوشش تنظیم رابطهی مؤمن با جامعه منافقین است، به این صورت که مؤمن نباید به شکلی لباس بپوشد که باعث شماتت منافق شود. منافق کسی است که با ظاهر مؤمنانه در جامعهی مؤمنین تردد دارد ولی عمدتاً در بزنگاهها و جاهایی که در گلوگاه قرار میگیرد، جا میزند و در مواقعی که زمینهای برای فشار در جامعهی مؤمنین شکل میگیرد، طعنه میزند و باعث تضعیف جامعهی مؤمنین میشود.
📝 متن کامل: https://ihkn.ir/?p=36968
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حجاب
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
🔰نود و یکمین کرسی از کرسیهای پژوهشگاه فقه نظام با همکاری مدرسه عالی حوزوی ولی امر عج برگزار میشود.
🧿کرسی ترویجی «اصل شفافیت اقتصادی در نظام اسلامی و دلالت آن بر الگوی مطلوب بانکداری اسلامی»
👤ارائه: حجت الاسلام و المسلمین محمد حسن نحوی؛ استاد سطوح عالی، پژوهشگر فقه نظام اقتصادی پژوهشگاه فقه نظام
👤ناقد: حجت الاسلام و المسلمین محمد حسن گلی، استاد دروس خارج حوزه علمیه قم، مدیر مدرسه تخصصی فقه امام کاظم علیه السلام
👤دبیر علمی: حجت الاسلام و المسلمین مصطفی عبدالهی؛ استاد سطوح عالی، پژوهشگر فقه نظام اقتصادی پژوهشگاه فقه نظام
🗓چهارشنبه 16 اسفند 1402
⏰15:30 عصر
👈🏻شرکت مجازی در کرسی از طریق:
🌐https://gharar.ir/r/4c21b471
📍خیابان جمهوری، خیابان عطاران، خیابان مفتح، کوی 11، پلاک 5، مدرسه عالی حوزوی ولی امر علیه السلام
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#کرسی_ترویجی
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ اعطای مجوز تأسیس کمیته دستگاهی به مدرسه عالی فقاهت عالم آل محمد(ع)
💢 مجوز تاسیس کمیته دستگاهی کرسی های نظریه پردازی، نقد و نظر و نوآوری، از سوی دبیرخانه از سوی «دبیرخانه هیئت حمایت از کرسی های نظریه پردازی، نقد و نظر» شورای عالی انقلاب فرهنگی به این مدرسه عالی حوزوی مشهد مقدس اعطا شد.
🔹 طی مراسمی و با حضور دکتر مسگر معاون حمایت و گفتمان سازی دبیرخانه هیئت حمایت و خانم حسین جانی، رئیس اداره کرسی های ترویجی و تخصصی در مدرسه فقاهت عالم آل محمد(ع)، مجوز کمیته دستگاهی به حجت الاسلام و المسلمین دکتر وحدتی شبیری رئیس مدرسه عالی فقاهت بهعنوان مدیر کمیته دستگاهی، اعطاء شد.
🔸 حجت الاسلام والمسلمین دکتر وحدتی شبیری در این باره با ابراز خرسندی از اعطای این مجوز به مدرسه عالی فقاهت، اظهار امیدواری کرد که این مدرسه عالی، با پشتوانه ظرفیت و زمینه آستان قدس رضوی و حوزه علمیه خراسان، بتواند در راستای برگزار کرسی های تخصصی و ترویجی و علمی، در سطح ملی و استانی محوریت و مرکزیت پیدا نماید.
💠 گفتنی است، مدرسه عالی فقاهت عالم آل محمد(ع) که از سال ۱۴۰۰ فعالیت خود را آغاز کرده، دارای روش آموزشی منحصر به فرد است که از ابتکارات جدید این آستان به شمار می آید. این مدرسه مهترین هدف خود را ارتقاء منطق فقاهت، تربیت متخصص در تراز اجتهاد و زمینه سازی برای توسعه امتداد اجتماعی فقه در عرصه های مورد نیاز جامعه تعریف کرده است.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فقه
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
🕌 مرکز تخصصی حوزوی تمدن اسلامی
📚 ثبت نام برای طلاب مستعد و علاقهمند در رشتههای:
📘 فقه نظام ساز
📌 در سطح 2 و 3 پیوسته در حال انجام است!
🔍 شرایط: اتمام سطح یک، قبولی در آزمون کتبی و مصاحبه شفاهی.
🎓 مزایا:
✅ بهرهمندی از اساتید مجرب حوزه و دانشگاه.
✅ اخذ دانشنامه رسمی سطح 2 و 3.
✅ شرکت در پروژههای پژوهشی مؤسسه مطالعات راهبردی.
✅ پرداخت کمکهزینه تحصیلی و پژوهشی.
✅ معرفی طلاب ممتاز به مؤسسات و مراکز جهت تدریس.
👈👈👈 لینک ثبت نام اولیه (https://isin.ir/?login=true) 👉👉👉
لطفا پس از ثبت نام اولیه، وارد داشبورد حساب کاربری خود به آدرس https://isin.ir/account/ شده و ثبت نام نهایی مرکز تخصصی را انجام دهید.
📞 در صورتیکه سوالی درباره مرکز و یا جزئیات ثبت نام دارید می توانید از طریق راههای زیر با ما تماس بگیرید:
شماره ایتا:
09053975746
شماره تماس:
05132244001📞
05132285800 📞
داخلی 30 تا 34
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فقه_نظام
#فراخوان_پذیرش
#مشهد
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❎ بانکهای خصوصی را باید مهار کرد
🎙 سیدحسین میرمعزی
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#ویدیو
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📍نبود یک نظام و برنامه تعریف شدهای برای تربیت مردم / جایگزینی برای معنویتی که جنگ به جامعه تزریق میکرد نداشتیم
🔻حجت الاسلام عباسی ولدی کارشنای مسائل تربیتی مطرح کرد؛
🔹یک مشکل اصلی که خودش را آنگونه که باید نشان نداد، این بود که ما هیچ وقت از ابتدای انقلاب تا به امروز یک نظام و برنامه تعریف شدهای برای تربیت مردم نداشتیم. شاید هیچ چیزی به اندازه تعریف یک برنامه تربیتی در جامعهای که انقلاب کرده اهمیت ندارد.
🔹اگر برنامه تربیتی تعریف نشود و مردم در مسیر تربیت با آن اهداف و مولفههای انقلاب قرار نگیرند ممکن است انقلاب به عکس خودش تبدیل شود، بدون اینکه شکل ظاهری آن تغییر کند؛ یعنی حکومت میتواند سر جایش باشد و ظاهرا انقلاب حفظ شده باشد ولی جریان انقلاب به عکس خودش تبدیل شود و در مسیر اهداف دشمنان خودش قرار بگیرد.
🔹 دهه طلایی کشور ما در چند دهه بعد از انقلاب دهه 60 بود؛ اما در همین برهه زمانی ما فریب خوردیم و غفلت بزرگی کردیم؛ چرا که خاصیت جنگ این بود که اجازه نمیداد بسیاری از نقصهای تربیتی خودش را بروز بدهد.
🔹یکی از ایرادات جنگ برای کشور ما این بود که از این نکته غافل ماندیم که بالاخره این جنگ تمام خواهد شد و این معنویتی که به صورت خودکار به جامعه ما تزریق میشود دیگر نخواهد بود ولی ما جایگزینی برایش نداریم، از این زاویه جنگ برای ما غافلگیر کننده بود.
🌐 متن خبر: https://ihkn.ir/?p=37023
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#تربیت
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
🔰 موضوع: «ودیعه گذاری مالیت در پول اعتباری»
(مقاله متخذ از درس استاد درایتی)
🎙ارائه دهنده:
حجت الاسلام علی ذرئی
(دستیار پژوهشی استاد درایتی)
🔹ناقدین:
حجت الاسلام علی نعمتی
(پژوهشگر و دکترای اقتصاد)
حجت الاسلام علی قائمی نیک
( استاد سطوح عالی حوزه علمیه خراسان)
🔹دبیر علمی:
حجتالاسلام محسن رأفت نیا
(دستیار پژوهشی استاد درایتی)
⏰ زمان: پنج شنبه ۱۷ اسفندماه ساعت ۱۹
🕌 مکان: مشهد شهید اندرزگو 17شهید یگانه 3_ بن بست دوم سمت راست،انتهای کوچه مدرسه علمیه آیت الله موسوی نژاد طبقه دوم مؤسسه دانشوران (مرکز تخصصی دار الفقه)
📂لینک جلسه مجازی
https://masathe4.lms2.hozehkh.com/ws/uf07b0ptmmf
(از طریق گزینه مهمان وارد شوید)
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#کرسی_ترویجی
#مشهد
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📍رسانه و هنر ابزار اصلی گسست نسلی و بحران هویتی در میان جوانان/ موسیقی و شعری عامل توسعه زبان های کره ای و انگلیسی در بین جوانان
🔻دکتر مسعود معینیپور معاون فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی مطرح کرد؛
📚 هشداری که پیش روی ماست یک گسست نسلی بزرگ و بحران و چالش هویتی است که در جهان معاصر دارد برای نسل جدید ما بوجود می آید و ابزار اصلی این اختلال هویتی و گسست نسلی ابزار رسانه و هنر است.
📚در این دوره بیش از ۹۰۰ اثر است، یک مشکل جدی که هیات داوران ما به آن اشاره می کردند، این بود که این اشعار نوعا اشعاری نیستند که توقع باشند و برآمده از نسل تربیت شده در حوزه علمیه باشند و اشعار برآمده از یک اندیشه فاخر و پخته و صخره حوزوی نیست.
📚 اینکه موسیقی در دنیای جدید بین نسل های مختلف خصوصا نوجوانان و کودکان بسیار جدی است. مواد اصلی موسیقی شعر و ادبیات است که دارد با بهره گیری از موسیقی نشر پیدا میکند و زبان های خارجی مانند زبان های کره ای و انگلیسی بین جوانان ما بدلیل موسیقی و شعری که آنجا وجود دارد اکنون بسیار توسعه پیدا کرده و دارد بافت زندگی بچه های ما را عوض می کند
🌐 متن خبر: https://ihkn.ir/?p=37026
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#هنر
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📍مجموعه مقالات چهارمین و پنجمین هفته علمی تمدن نوین اسلامی منتشر شد
❇️ مجموعه مقالات چهارمین و پنجمین هفته علمی تمدن نوین اسلامی هر کدام در 4 جلد توسط انتشارات مرکز پژوهشهای علوم انسانی اسلامی صدرا منتشر شده است.
🔸 هفته علمی تمدن نوین اسلامی تاکنون در پنج دوره توسط مرکز پژوهشهای علوم انسانی اسلامی صدرا و با همکاری مراکز علمی فعال در حوزه تمدن برگزار شده است.
🔸 همزمان با انتشار این دو مجموعه مقالات، صفحه «مجموعه مقالات» در سایت مجمع عالی علوم انسانی اسلامی نیز رونمایی شده است. در این صفحه به مرور فایل مقالات همایشهای برگزارشده توسط مرکز پژوهشهای علوم انسانی اسلامی صدرا، مجمع عالی علوم انسانی اسلامی و کنگره بینالمللی علوم انسانی اسلامی بارگذاری خواهد شد.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#علوم_انسانی_اسلامی
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📍فراخوان شانزدهمین جشنواره علامه حلی آغاز شد
طلاب جوان (زیر 35 سال) حوزههای علمیه برادران و خواهران سراسر کشور تا پایان روز سهشنبه 15 خرداد 1403 فرصت دارند فرایند ثبتنام در این جشنواره را تکمیل نمایند.
همچنین، اساتید حوزههای علمیه [بدون شرط سنی] و منوط به داشتن کد استادی در حوزههای علمیه برادران در سال جاری یا مجوز تدریس در حوزههای علمیه خواهران و جامعةالزهراء(س) در سال جاری، میتوانند در بخش اساتید این جشنواره شرکت نمایند.
🔻ارسال آثار در یکی گروههای علمی دوازدهگانه جشنواره:
▫️ تفسیر و علوم قرآنی
▫️ علوم حدیث و درایه
▫️ کلام
▫️ اخلاق و تربیت
▫️ فقه و حقوق اسلامی
▫️ فلسفه و منطق
▫️ اصول فقه
▫️ تاریخ اسلام
▫️ ادبیات و زبانشناسی
▫️ سیاسی و اجتماعی
▫️ اقتصاد و مدیریت
▫️ علوم تربیتی و روانشناسی
همچنین آثار ارسالی طلاب جوان میبایست در یکی از قالبهای «مقاله»، «کتاب»، «تحقیق پایانی سطح دو» و «پایاننامه سطح سه حوزه یا کارشناسی ارشد دانشگاهی طلاب» باشد. [تحقیق پایانی و پایاننامه در بخش اساتید پذیرفته نمیشود.]
«نقش حوزههای علمیه در راهبردهای فرهنگ عمومی و دینداری جامعه» و «پژوهش و تبلیغ ؛ ابزارها و شیوهها» به عنوان موضوعات بخش ویژه جشنواره شانزدهم است و افرادی که در این موضوع آثار خود را به جشنواره ارسال نمایند از 5 امتیاز ویژه در ارزیابی آثار و در صورت برگزیده شدن، معادل 1.5 برابر جوایز منتخبین بخش عادی جشنواره بهرهمند خواهند شد.
🌐 لینک ثبتنام در جشنواره
🔰 فایل راهنمای ثبتنام
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فراخوان
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ عدالت سیاستمداران در حکمرانی، بقاء حکومت را در پی خواهد داشت
🔻 حجت الاسلام دکتر محسن مهاجرنیا در نشست عدالت در سیره سیاسی اجتماعی امام رضا(ع):
🔹 ظهور عدالت که در کلام امام رضا علیه السلام وارد شده است، ناظر به کدام کارکرد عدالت است؟ تعاریف مختلف عدالت مانند «وضع الشیء فی موضعه» یا «اعطاء حق به صاحب آن» گویای آن است که عدالت وصفی است که به راحتی قابل تفسیر نیست. با توجه به روایت امام رضا علیه السلام میتوان گفت: عدالت وصفی است که بر افعال سیاسی مترتب میشود و جزء اوصاف صورتبندی اجتماعی و سیاسی است نه ماده آن.
🔹 بنابراین اگر حاکم در رفتار، افعال و به طور کلّی در حکمرانی خود با مردم فعلی را خارج از موضع خود انجام دهد مرتکب ظلم شده و بدین ترتیب زمینه فروپاشی حکومت خود را فراهم میآورد. در سوی مقابل، امام علیه السلام عدالت و احسان و نیکوکاری را موجب دوام نعمت الهی برشمرده است.
🔹 عدالت با نگاه فلسفی در سیره سیاسی امام رضا علیه السلام جزء اوصاف و حالاتی است که عارض بر حکومت و افعال و رفتار سیاستمداران میشود. خود عدالت یک ماده یا صورت خاصی نیست بلکه میتواند عارض بر هر فعل و رفتار سیاسی حکومت و حاکمان شود.
📝 متن کامل: https://ihkn.ir/?p=36999
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#قم
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
🔰گروه فقه پزشکی و گروه فقه و حقوق بشر مرکز فقهی ائمه اطهار علیهم السلام برگزار میکنند؛
📚موضوع:«مسئولیت مدنی بیمارستان ها در برابر آسیب های وارده به بیماران از منظر فقه و حقوق اسلامی»
🔹 ارائه دهنده:«دکتر محمدمهدی مقدادی (مدیر گروه فقه و حقوق بشر مرکز فقهی ائمه اطهار علیهم السلام و دانشیار دپارتمان حقوق دانشگاه مفید)»
▪️دبیرعلمی:«حجت الاسلام و المسلمین سید هدایت الله میرسالاری (دبیر گروه فقه پزشکی مرکز فقهی ائمه اطهار علیهم السلام و استاد سطوح عالی حوزه)»
📋 زمان: شنبه 19 اسفند ساعت 19
🕌 مکان: مرکز فقهی ائمه اطهار علیهمالسلام، طبقه دوم، سالن جلسات
📡 لینک وبینار:
Www.markazfeqhi.com/live
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فقه_پزشکی
#نشست_علمی
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📍الگوی سوم مختص زن نیست / باید رابطه خانواده در روابط درونی و بیرونی توحید محور شود
🔻خانم شیده صادقی پژوهشگر راهبردی مرکز تحقیقات اسلامی منیر فرهنگستان علوم مطرح کرد؛
📝 صحبت از الگوی سوم بحث خاص زنان نیست بلکه بحث عام است که همه موضوعات عرصه زندگی را در برمیگیرد. بنابراین باید مبنا را تقویت کرده و برای مردم نهادینه شود.
📝 ما درباره زنان در الگوی سوم مفاهیمی را میدانیم اما درباره چگونگی آن کمتر صحبت شده است، در مرحله اول باید اصول اعتقادات را در یک نقشه کامل مشاهده کنیم یعنی یک مبنای واحد داشته باشیم که بقیه اصول را پیرامون آن مبنا دیده و تعریف کنیم.
📝 شما باید رابطه بین اعتقادات و همه عرصههای زندگی را نشان دهید و در تعریف اخلاق ارتباط آن با توحید را مشخص کنید. برخی توحید را فراگیر تعریف نمیکنند که همه عرصههای زندگی را دربرگیرد نقطه کانونی اختلاف در این است
📝دین اسلام تنها به فرد سازی توجه ندارد بلکه به جامعه سازی هم توجه دارد، وقتی جمع شکل میگیرد هویت جدید و مستقل پیدا میکند که باید برای آنها احکام و قوانین جدید داد.
📝 اصل محوری زندگی خانواده باید توحید باشد، حب و بغض انسان باید برای خدا باشد، متأسفانه توحید در خانوادهها کم رنگ شده است. در طرح مباحث خانواده در شاخههای مختلف باید آن را بر مبنای توحیدی ارائه دهیم.
🌐 متن خبر: https://ihkn.ir/?p=37030
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#زن
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅گروه اقتصاد مرکز تحقیقات اسلامی مجلس با همکاری اندیشکده دین و قانون برگزار میکند؛
🔸🔸 سلسله هم اندیشی های اقتصادی
🔸هم اندیشی دوم:
بازخوانی نهاد بهره، معضل سود در بانکداری بدون ربا و راهبردهای پیشنهادی
🎙 ارائه دهنده:
👤حجت الاسلام والمسلمین دکتر محمد رضا یوسفی شیخ رباط
عضو هیئت علمی دانشگاه مفید و استاد درس خارج حوزه علمیه قم
🕰 📚 دبیر علمی: دکتر سعید کریمی
🗓زمان: یکشنبه ۲۰ اسفندماه 1402؛ ساعت ۱۰ تا ۱۲ صبح
🏢مکان: قم، بلوار سمیه، خیابان شهید رجایی، بین کوچه ۴ و۶، مرکز تحقیقات اسلامی مجلس، سالن جلسات
🔻 همراه با اعطای گواهی معتبر از سوی مجلس شورای اسلامی
📩جهت حضور در جلسه اطلاعات خود را در فرم اینترنتی زیر ثبت نمایید:
https://formafzar.com/form/inform1
📡 لینک مجازی:
https://www.skyroom.online/ch/m.faghih64/think
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#هم_اندیشی
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📍نظام مالیاتی کشور در حال کوچ از نگاه سنتی به نگاه مدرن / بررسی کارکردهای نظام مالیاتی
🔻دکتر موحدی بکنظر کارشناس مسائل اقتصادی در گفتگویی مطرح کرد؛
📚 نظام مالیاتی به معنای کامل و گسترده، جعبهابزاری در اختیار ما قرار میدهد که کمک مدیریت اقتصادی کشور است. ما تاکنون هیچ موقع از این زاویه به نظام مالیاتی نگاه نکردهایم یا اگر هم نگاه کردهایم، بخش وسیعی از آن را کنار گذاشتهایم و تنها بهعنوان یک ویژگی لوکس از آن یاد کردیم.
📚 از کارکرد های نظام مالیاتی تنظیمی است. یعنی تنظیم روابط در حوزههای اقتصاد، فرهنگ، اجتماع، سیاست و... در اینجا ما حتی در عرصۀ اقتصادی هم از آن بهره نگرفتهایم. یعنی هیچگاه به اثربخشی این کارکردهای مالیاتی در حوزههای مدیریتی فکر نکردهایم.
📚 کارکرد بعدی تثبیتیمالیات است؛ یعنی استفاده از مالیات برای ثباتبخشی اقتصاد، یعنی بهرهگیری از سیاستهای مالی درست که اصطلاحاً به آن سیاستهای مالیاتی ضدچرخهای میگویند
📚 یکی از مهمترین کارکردهای نظام مالیات کارکرد اطلاعاتی است. نهتنها دسترسی به اطلاعات به مالیات کمک میکند بلکه نظام مالیاتی شما باید بهگونهای باشد که خودش تولیدکنندۀ اطلاعات باشد.
🌐 متن گفتگو: https://ihkn.ir/?p=37034
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#گفتگو
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
.
💠 فراخوان همکاری در طرحهای پژوهشی 💠
پژوهشکدۀ فقه و علوم انسانی در راستای بهرهگیری از ظرفیت نخبگانی، از میان مدرسان سطوح عالی و طلاب واجد شرایط ذیل دعوت به همکاری مینماید:
🔸 شرایط آموزشی:
🔹 مدرسان: دارا بودن مدرک رسمی سطح چهار و حکم تدریس سطوح عالی؛
🔹 طلاب: دارا بودن مدرک رسمی سطح سه یا اتمام کتبی و شفاهی پایه دهم به همراه مدرک کارشناسی ارشد (کلیه مدارک با معدل حداقل هفده).
🔸 شرایط پژوهشی: دارابودن حداقل یک مقاله علمی پذیرفتهشده در مجلات معتبر حوزه علمیه یا وزارت علوم.
📲 برای ثبت نام و همچنین اطلاعات بیشتر به نشانی پایین مراجعه فرمائید:
https://survey.porsline.ir/s/Lm81XTCL
📑 - گروهها و شاخههای علمی پژوهشکده:
1️⃣ - گروه مبانی و منطق فقه نظامساز: فلسفه دین، فلسفه علوم انسانی، فلسفه اصول فقه و فلسفه علم فقه؛
2️⃣ - گروه فقه نظامات و مناسبات اجتماعی: فقه حکومت و سیاست، فقه اقتصاد، فقه وقف، فقه تقنین و فقه قضاء؛
3️⃣ - گروه فقه تمدن، پیشرفت و منابع حیاتی: فقه خانواده، فقه تربیت، فقه استاندارد و فقه زیستفناوری.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#علوم_انسانی
#فراخوان
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
.
🔰 پنجمین همایش روحانیت و رسانه
(نقش حوزه های علمیه در چرخه حکمرانی فرهنگی با محوریت سیاستگذاری رسانه ای)
🔻به همت اداره فضای مجازی هنر ورسانه دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی
🎙 اساتید :
📌حجت الاسلام دکتر علی نهاوندی
مدیر گروه فقه/ ارتباطات هنر ورسانه مرکز فقهی ائمه اطهار ( علیهم السلام)
📌 دکتر حسن بنیانیان
رئیس سابق حوزه هنری انقلاب اسلامی
⏱زمان : یکشنبه ۲۰ اسفندماه ساعت ۱۵
📍مکان : چهارراه خسروی، نبش گذرگاه آیت الله واعظ طبسی، طبقه دوم اتاق جلسات دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#رسانه
#همایش
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📍بایستههای پژوهش در فقه و حقوق / ازبایسته های پژوهش امتداد اجتماعی آن است
🔻آیت الله ابوالقاسم علیدوست استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه در نشستی مطرح کرد؛
🔹از جمله بایستههای اختصاصی فقه و حقوق:
1. منصوص شرعی یا تعلیمی؟
موضوعی که میخواهیم پژوهش کنیم باید بررسی شود که از موضوعات منصوص شرعی است و یا اینکه موضوع تعلیمی(لیس بمنصوص فی القرآن و الروایات) میباشد. مثلا "بیع" منصوص شرعی(احل الله البیع) بوده اما "معاطات" عنوان تعلیمی است که فقها به جهت مفاهمه، بیع را به بیع با صیغه و بدون صیغه تقسیم کرده و چنین تعبیری را به کار بردهاند.
به عنوان مثال در بین خیارت، خیار حیوان و خبار مجلس(ما لم یفترقا) منصوص شرعی هستند اما خیار غبن تعلیمی است لذا وقتی میخواهیم ادله را بررسی کنیم در خیار مجلس به سراغ آیات و روایات میرویم اما در خیار غبن به قاعده لاضرر استناد میکنیم.
۲. اگر منصوص هست باید اصالت داشته باشد
اصالت یعنی خودش مورد عنایت قرار بگیرد نه اینکه طریق به عناوین دیگر باشد؛ به عنوان مثال "غناء" از عناوین ملفوظ(منصوص فی الادله) است اما اصالت در حرمت ندارد بلکه همانطور که مرحوم شیخ انصاری میفرمایند آنچه موضوعیت دارد لهو و لعب است.
جهت مطالعه بیشتر در این خصوص به مقاله آیت الله علیدوست تحت عنوان "بایستههای مفهوم شناسی در نصوص دینی مراجعه کنید.
🌐 ادامه گزارش : https://ihkn.ir/?p=37038
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فقه
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
🔹 سلسله نشست های علمی
"رابطه پدر_دختری در آیینه علم و دین"
🔸کارگروه علمی مطالعات خانواده پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیه السلام، با همکاری سایر مراکز علمی و فرهنگی برگزار میکند.
🌀روایت نخبگانی از تعاملات پدر و دختر
📌با رویکردی چند رشتهای:
✔️اخلاق و تربیت
✔️روانشناسی و مشاوره
✔️جامعهشناسی و رسانه و...
✅ با حضور بیش از 40 استاد برجسته کشوری
📆زمان: ۲۲ اسفند ۱۴۰۲ تا ۲۱ فروردین ۱۴۰۲ (ماه مبارک رمضان)
👈 سامانه ثبتنام جهت دریافت گواهی (رایگان):
https://survey.porsline.ir/s/sBfnG5Yt
🌐کانال اطلاعات نشستها:
https://eitaa.com/khanevadeh_1403
🔗لینک شرکت در جلسات:
https://www.skyroom.online/ch/pajooh/khanevade
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#تربیت
#سلسه_نشست
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📍برخورد منفعلانه با تمدن غرب و بی توجی به تراث هزاران ساله، مشکل اساسی علوم انسانی اسلامی
🔻دکتر مریم منصوری عضو هیئت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع) مطرح کرد؛
🔸در حوزه علوم انسانی ما دو مشکل اساسی داریم؛ اول ناظر به نوع مواجهه با غرب از این حیث است که به لحاظ تمدنی وارد استفاده از جهان غرب شده و نوع مواجهه ما منفعلانه بوده. از سویی نیز دچار تعلیق معرفتی در لایه های علوم خودمان هستیم و حال آن که باید به تراث عظیم و گرانسنگی که داریم توجه کنیم.
🔸علوم انسانیِ فعلی کشور ما نسبت چندانی با دین و آموزه های دینی ما و نیز فرهنگ اصیل ایرانی ندارد و باید فکری برای این موضوع کنیم
🔸راهکار همانا بازگشت به خواندن داشته های خود و توجه به احیای تراث عظیم ماست که البته باید این مهم متناسب با فضای جدید و اقتضائات روز باشد.
🔸متأسفانه سرمایه اجتماعی بچه هایی که وارد علوم انسانی شده اند به شدت کم شده که دلایل اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی دارد.
🔸گاهی اوقات از جانب غیرمتخصصین حوزه های علوم انسانی بحث درباره علوم انسانی می شود و این معضل در دل حاکمیت هم به چشم می خورد. مشخص است که وقتی غیرمتخصصین وارد شوند دیگر نمی توان امیدی به تحول مطلوب داشت
🔸اصحاب قدرت پشتیبانی جدی از علوم انسانی بر اساس اقتضائات بومی و هویت دینی به عمل نمی آورند. اگر این مشکل رفع شود در مسیر رشد و تحول علوم انسانی – اسلامی امیدواری های بسیاری پدید خواهید آمد.
🌐 متن کامل گفتگو: https://ihkn.ir/?p=37045
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#علوم_انسانی_اسلامی
#گفتگو
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽 شکلگیری دو جریان در اقتصاد اسلامی در دهه هفتاد
✳️ استاد: دکتر #سیدمهدی_زریباف ||بررسی اقتصاد سیاسی ایران
🔰در دهه هفتاد دو جریان در اقتصاد اسلامی شکل گرفت:
1️⃣نگاه فقهی صرف به اقتصاد اسلامی
🔸این جریان معتقد بود اقتصاد اسلامی همان فقه است؛ اینها با استناد به کتاب "البنک اللاربوی" می گفتند اگر همین قواعد فقهی (عمدتا عقود مبادله ای و مشارکتی) در قالب نظام بانکی بیاید و ربا حدف شود همان اقتصاد اسلامی است.
🔸 نظام بانکداری فعلی نتیجه همراهی و سازش جریان اقتصاد سیاسی دولتی با این جریان است.
🔸قانون بانکداری بدون ربا نسبت به قانون قبل از انقلاب فقط در یک فصل تفاوت داشت.
2️⃣اقتصاد اسلامی پوزیتیویستی
🔸این جریان معتقد است اقتصاد اسلامی هم یک علم تجربی است.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#ویدیو
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📍برتری جامعه اسلامی در فناوری از واجبات است و برابری در این زمینه کافی نیست/ تحصیل هر نوع فناوری مورد نیاز جامعه اسلامی، از واجبات مهم اجتماعی
🔻 آیت الله اراکی در جمع اعضای پارک علم و فناوری استان قم و با موضوع «کلیات و طرحواره فقه فناوری» مطرح کرد؛
📝 فناوری را می توان به عنوان دانش کشف و تولید ابزار مورد توجه قرار داد. در این موضوع، دو عرصه فقه کلان و فقه خرد فناوری قابل بحث است. خطاب فقه کلان، متوجه به حکومت و جامعه سازمان یافته به وسیله یک حکومت است.
📝 تردیدی نیست که دولت ها در موضوع فناوری مسئولیت هایی بر عهده دارند؛ البته باید توجه داشت که منظور از دولت، تنها اشخاص حاکمان نیست، بلکه دستگاهی است که مردم هم بخشی از این دستگاه هستند
📝 بر اساس برخی متون دینی و از جمله آیه مبارکه «و انتم الاعلون ان کنتم مؤمنین»، برتری جامعه اسلامی در فناوری از واجبات حتمی است و خودکفایی و برابری در این زمینه کافی نیست. ضمن آن که تحصیل هر نوع فناوری مورد نیاز جامعه چه در عرصه های خُرد و چه در عرصه های کلان، از واجبات و از تکالیف مهم اجتماعی محسوب می شود.
📝 کشف و تولید فناوری های دو سویه که هم می تواند در آسیب رساندن و هم در رفع نیازهای جامعه بشر کاربرد داشته باشد؛ باید با کنترل و نظارت دستگاه های دولتی انجام شود.
🌐 متن کامل گزارش: https://ihkn.ir/?p=37048
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فناوری
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
🔰نهمین پیشنشست همایش تحول حوزه علمیه بر مبنای مکتب امام خمینی رحمه الله علیه با همکاری مدرسه علمیه حضرت زینب سلام الله علیها ایذه برگزار میشود؛
🔰موضوع:«تاثیرگذاری حوزههای علمیه در مسائل نوظهور با تاکید بر اندیشه امام خمینی(ره)»
💢ارائه دهنده: حجت الاسلام استاد حسن غفاریفر
▫️(عضو هیات علمی دانشگاه باقرالعلوم علیه السلام)
💢دبیر: سرکار خانم عالیپور
🗓دوشنبه ۲۱ اسفندماه ۱۴۰۲
🕰ساعت: ۱۱ صبح
💠حضور مجازی:
http://dte.bz/ssoq
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_علمیه
#همایش
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com