فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 ویدیو| سخنان پرفسور مسعود درخشان در نقد رشد قارچگونه بانکها در ایران
🔹 شعار ایجاد رقابت و کارایی در تاسیس بانکهای مختلف حتی بانکهای دولتی، سراسر سراب است. این همه رقابت کردند به کجا رسیدند! اغلب این بانکها در آستانه ورشکستگی هستند. این حرفها در کتابهای ترجمه شده از غرب نوشته میشود!
🔹 امروزه رقابت بانکها با یکدیگر عمدتا بر سه محور است: نخست میکوشند سپردههای بیشتری را از مردم از طریق پیشنهاد نرخهای بالاتر ربا جذب کنند. ثانیا میکوشند وامهای کلان را در اختیار سرمایهگذارانی قرار دهند که در رشتههای سودآور فعالند. رشتههایی که اساسا متضمن منافع ملی نیست. ثالثا اینها میکوشند وارد بازارهای سفته بازی و دلالی بشوند و در حوزههایی که بالاترین سود را دارد سرمایهگذاری کنند و این قطعا با منافع ملی سازگار نیست!
🔹 آن چیزی که در همه فعالیتهای بانکها مفهوم نمیدهد منافع ملی است! متاسفانه بانکهای دولتی هم همچون بانکهای خصوصی در قبال تورم، رکود اقتصادی و بیکاری که حاصل اقدامات سفتهبازی و دلالی خودشان است، کوچکترین احساس مسئولیتی نداشته!ندارند!و نخواهند داشت!
🔹 آیا این حرفها کمونیستی است؟ آیا شعار ایجاد رقابت و کارایی، نقشه نیست که اذهان جامعه را منحرف سازد؟ آیا گذشته پیش رویمان نیست؟! آیا اینها را اکنون در جامعه نمیبینید؟ بنابراین هم بانکهای دولتی که ساختار بخش خصوصی دارند و هم بانکهای خصوصی، از عوامل اصلی بحران اقتصادی در کشور هستند.
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#ویدیو
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ برگزاری نخستین جشنواره چند رسانهای حکومت اسلامی
🔻 محورها:
🔹 ولایت فقیه و حکومت اسلامی
🔹 ولایت فقیه و مردم سالاری دینی
🔹 ولایت فقیه و روابط بین الملل
🔹 ولایت فقیه؛ تحول اجتماعی و تمدن نوین اسلامی
📆 مهلت ارسال آثار: ۳۰ بهمن ۱۴۰۰
💻 کسب اطلاعات بیشتر: WWW.RCIPT.IR
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#سیاست
#نشست_علمی
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 لازمه تحقق اهداف انقلاب اسلامی، تولید علم و تحول در حوزه علوم انسانی است/ تشکیل شبکههای نخبگانی در سطح ملی و بینالمللی برای تحول در علوم انسانی
🔰 دکتر محمدعلی زلفیگل در پیامی به نشست «چگونگی تحول در علوم انسانی» تأکید کرد؛
🔹 انقلاب ما در گام دوم رشد و تحول خود، بدون حرکت به سوی تولید علم و تحول در علوم انسانی، موفقیت چندانی بدست نخواهد آورد. چرا که علوم انسانی نقش نرم افزاری دارد و این نرم افزار باید متناسب با بافت فکری و فرهنگی جامعه طراحی و تولید شود.
🔹 از سوی دیگر برای تحول در علوم انسانی، باید به رشد فرهنگ عمومی، علمی، اخلاقی و گفتمانسازی تولید علم و تحول در علوم انسانی در سطح جامعه توجه ویژه کنیم. بها دادن به نظریات، ایدهها و رویکردهای انتقادی و خلاقانه در دانشگاههای علوم انسانی، کرسیهای نظریه پردازی، نقد و آزاداندیشی، نقش بهسزایی در این زمینه خواهد داشت.
🔹 با توجه به اینکه تولید علم و تحول در علوم انسانی لازمه پیشرانی و بقای تمدنی کشور است، از همه اندیشمندان، صاحبنظران و دانشجویان حوزه علوم انسانی بخواهم تا با هوشیاری مضاعف و درک رسالت تاریخی و تمدنی خود به ویژه در گام دوم انقلاب اسلامی، با همافزایی و تشکیل شبکههای نخبگانی در سطح ملی و بینالمللی، نسبت به تولید علم و تحول در علوم انسانی و به تبع آن پاسخگویی به نیازهای جامعه اهتمام ویژه داشته باشند.
📝 متن کامل: http://meftahandishe.com/?p=25312
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#پیام
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💠 دفتر امور فضلای مرکز مدیریت حوزه علمیه اصفهان با همکاری دبیرخانه علوم انسانی اسلامی مفتاح برگزار میکند:
✅ سلسله دروس خارج نظامهای اسلامی؛ فقه سیاسی
🎙 استاد: آیت الله سیدابوالحسن مهدوی
📆 زمان: چهارشنبه هر هفته/ ساعت 7
🔰 مکان برگزاری:
مدرسه صدر بازار اصفهان
💢 شروع درس از چهارشنبه سوم آذرماه
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#درس_خارج_نظامهای_اسلامی
#فقه_سیاسی
#آیت_الله_مهدوی
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📚 گزارش خبرنگار پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح اندیشه از سخنرانی آیتالله ابوالقاسم علیدوست در همایش «فقیه فقه سیاسی»
📕 امروزه علاوه بر مهاجرت با پدیدهای به نام فرسایش مغزها یا عدم استفاده از مغزها و ظرفیتها مواجه هستیم. توجهی که به فرار مغزها میشود باید به فرسایش مغزها و ظرفیتها نیز صورت بگیرد. ممکن است ظرفیتی مهاجرت نکرده باشد، اما در مشکلات و حجاب معاصراتها فرسایش پیدا میکند.
📕 احترام به آیتالله عمید احترام به دانش، فقه، عالم و اندیشه است. ولی باید به چند نکته توجه کرد؛ اولاً، در آثار ایشان غلبه حقوق بر فقه مشهود است. ثانیاً، برخی دقتها در آثار ایشان صورت نگرفته است. ثالثاً: ایشان حکم حکومتی را از منابع استنباط میداند در حالی که حکم حکومتی میگوید، اما فتوای اجتماعی اراده کرده است. رابعاً: چند دهه از کار ایشان میگذرد. نکاتی در آثار ایشان وجود ندارد یا نیازمند دقت بیشتر است؛ از این رو میطلبد که این موارد جبران شود.
📕 سه پیشنهاد؛ 1 - امتداد فقهی کارهای موجود ایشان. یعنی در مواردی که می طلبید کار فقهی انجام شود اما این کار را نکرده است، جبران شود. 2 - تکمیل مسائل. ایشان تقریبا 20 جلد آثار دارد و خیلی از مسائل است که باید تکمیل شود. مباحثی مانند مقاصد یا مصلحت از جمله این موارد است. 3 - تعلیقه به آثار.
📝 متن کامل: http://meftahandishe.com/?p=25360
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#سیاست
#گزارش
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📝 اندیشکده مطالعات راهبردی فقه و علوم انسانی راهاندازی شد/ وحدت حوزه و دانشگاه از درون گفتوگوی میان فقه و علوم انسانی میگذرد
💢 حجتالاسلام حیدر همتی، رئیس اندیشکده مطالعات راهبردی فقه و علوم انسانی تهران، با بیان اینکه علوم انسانی امروزه با پیشرفتهای عقلی و تجربی توانسته است حوزهای مختلف امور انسانی را کشف و مدیریت کند، از ایجاد اندیشکده مطالعات راهبردی فقه و علوم انسانی خبر داد.
🔹 فقیه عصر حاضر بدون فهم علوم انسانی در تحلیل مقتضیات زمان و مکان مشکل خواهد داشت. امروزه حتی در حوزه روششناسی فهم متون تاریخی نیز شاهد تحولات گستردهای هستیم که از این امر میتوان درحوزه اصول استنباط نیز بهره برد.
🔹 یکی از علتهای منزوی بودن حوزههای علمیه در امر جامعهسازی و نظامسازی در عدم ارتباط با حوزه علوم انسانی است. امروزه روابط اقتصادی و سیاسی تنها در سطح چند مسئله در حد داد و ستد نیست ضمن اینکه حوزههای مختلف سیاسی و اقتصادی در هم اثرگذار و اثرپذیر شده است.
🔹 در حال حاضر علوم انسانی صرفاً با ترجمه و بدون توجه به شرایط اعتقادی و فرهنگی انسان مسلمان ترجمه شده است. ضروری است از منظر فقهی مبانی و مسائل و روش علوم انسانی مورد ارزیابی قرار گیرد لذا وحدت حوزه و دانشگاه از درون گفتوگوی میان فقه و علوم انسانی میگذرد. بنابراین برگزاری نشستهای علمی تولید درس گفتارها و نیز دورههای آموزشی از اهداف این مرکز خواهد بود.
📚 متن کامل: http://meftahandishe.com/?p=25304
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#گفتگو
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 میانگین گفتوگو در خانوادههای ایرانی به ۱۵ دقیقه رسید/ زندگیهای صنعتی استرسهای اجتماعی را به دنبال دارند
✅ برنامه «ترنج» با موضوع اینکه چرا با یکدیگر حرف نمیزنیم؟ با حضور علیرضا شریفی یزدی، استاد دانشگاه و عضو پژوهشکده خانواده و دکتر مرجان محمدیان دکترای روانشناسی بالینی برگزار شد.
🔹 شریفی یزدی: کاهش میزان گفتوگو درون خانوادهها عوامل متعددی دارد. اولین عامل کمبود زمان و وقت ارتباط است. متاسفانه بسیاری از افراد جامعه ما مهارت ارتباطی کلامیموثر و به ویژه مهارت شنیدن فعال را به خوبی نمیدانند.
🔹 یکی از دلایل دیگر این معضل در خانوادهها طلاق عاطفی پدر و مادر است. طبق آخرین پژوهش صورت گرفته در سطح کشور، معدل و متوسط گفتوگوی زوجین در خانواده ایرانی حدود 15 دقیقه است. در شهر تهران 13 دقیقه و در شهر همدان 12 دقیقه میباشد.
🔸 محمدیان: در حال حاضر مهارت گفتوگو در خانوادهها ضعیف شده است. علت این مسئله از منظر روان کاوی، صنعتی شدن زندگیهاست. در حال حاضر وضعیت به گونهای شده که همه اعضای خانواده حتی مادرها هم بیرون از منزل کار میکنند. در چنین شرایطی کودکان ضربه میخورند و مهارت گفت و گو را از پدر و مادر خود نمیآموزند.
🔸 زندگیهای صنعتی استرسهای اجتماعی را به دنبال دارند و این استرسهای اجتماعی روز به روز زیادتر میشوند. در نتیجه افراد از صحبتهای یکدیگر به زودی خسته میشوند و گاهی هم سوء تفاهم پیش میآید.
✅ متن کامل: http://meftahandishe.com/?p=25324
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#نشست_علمی
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ فعالیت پلی کلینیک فرق و ادیان در اصفهان/ فضای مجازی حکمران اذهان و رفتار مردم است
🔻 حجتالاسلام والمسلمین سید حسین مومنی در جمع اعضای پلی کلینیک فرق و ادیان حوزه علمیه اصفهان:
🔹 نخستین موضوع لازم در عرصه فعالیت فرق و ادیان، تشکیلاتی عمل کردن است. چنانچه امروز با جدیت فعالیت تشکیلاتی در زمینه فرق و ادیان کنیم، شاید برای ۵سال آینده نیروهای متخصص ومتبحر در این زمینه تربیت کرده باشیم.
🔹 امروز فضای مجازی حکمران اذهان و رفتار مردم است که عمده این فضا در دست دشمن است بنابراین نباید از این فضا غافل شد، حضور مستمر، آگاهانه و فعالانه طلاب در فضای مجازی لازم است.
🔹 همچنین قابل تذکر است که تشکیلات فرق ضاله و انحرافی در اصفهان به صورت جدی کار می کند، بنابراین ظرفیتهای پاسخگویی حوزه علمیه در این زمینه باید ایجاد شود.
🔹 فعالیت حرفه ای و تشکیلاتی طلاب در زمینه فرق و ادیان در راستای وظیفه ذاتی روحانیون و طلاب است. معتقدم که رسالت اصیل حوزههای علمیه دفاع از کیان اسلام و مرزهای اعتقادی است، لذا اگر قرار باشد طلاب فقط در دو عرصه فقط فعالیت کنند، یکی عرصه فضای مجازی و دومین زمینه، فرق و ادیان.
📝 متن کامل: http://meftahandishe.com/?p=25346
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_علمیه
#گزارش
#اصفهان
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ فراخوان جذب اعضای هیئت علمی پژوهشکده زن و خانواده در سال ۱۴۰۰
💢 «پژوهشکده زن و خانواده» برای تکمیل اعضای هیئت علمی خود در حوزههای پژوهشی «امر جنسی/ جنسیت و تربیت»، «آسیبهای اجتماعی زنان/ خانواده»، «مطالعات راهبردی زنان و خانواده»، «اقتصاد، زن و خانواده» و «مسائل حقوقی زنان و خانواده» اقدام به جذب میکند.
💻 علاقه مندان تا پایان آذرماه ۱۴۰۰ فرصت دارند با مراجعه به نشانی اینترنتی http://wrc.ir نسبت به ثبت نام و تکمیل اطلاعات خود اقدام کنند و همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانند با شماره ۰۲۵۳۲۱۴۴۶۹۱ تماس بگیرند.
🕌 پژوهشکده زن و خانواده در قم بلوار الغدیر، کوچه ۱۰ پلاک ۵ واقع شده است و نشانی این پژوهشکده در تهران نیز بلوار کشاورز، خیابان نادری، کوچه شهید حجت دوست، پلاک ۵۶ میباشد.
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#زنان_و_خانواده
#جذب
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 حجتالاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه، استاد حوزه و دانشگاه در گفتوگویی حکمرانی حِکمی دینی را تبیین کرد
📚 اصطلاح حکمرانی یک فرایند است. یعنی هدایتگری، مدیریت و سریان قانون به عرصه عمل، از این رو حکمرانی یک جنبه فرایندی دارد.
🔹 حکمرانی هرمی: اصطلاحی که غربیها تحت عنوان حکمرانی خوب مطرح کردهاند به این معنا است که مشارکت مردم بیشتر باشد.
🔹 حکمرانی بازاری: در حکمرانی بازاری بخش خصوصی فعالتر است. یعنی سرمایهداران و سرمایهگذاران در بازار تجارت میکنند.
🔹 حکمرانی شبکهای: در این حکمرانی جامعه مدنی نقش فعالی دارد. در حکمرانی هرمی همه چیز دست دولت است.
🔹 حکمرانی حِکمی: از ارکان این لُب، عقل معاد در واقع بندگی و بنده ساز است که حاصل آن لُب است و حاصل این لُب حکمتی است که خیر کثیر است. بنابراین به نظر بنده حکمرانی حِکمی باید داشته باشیم که حکمرانی اسلامی، حکمرانی حِکمی است.
📚 ما از فقدان حکمرانی حِکمی در عرصهها رنج میبریم و دولت آینده باید بتواند که این حکمرانی را در عرصههای مختلف احیا کنند. حکمرانی حکمی میتواند جبهه انقلاب اسلامی و گفتمانسازی را شکل دهد و ضعفی را که آقا درباره آن فرمودند در فرایند تمدن اسلامی ما هنوز دولت اسلامی نداریم چون حکمرانی اسلامی نداریم.
📝 متن کامل: http://meftahandishe.com/?p=25333
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#گفتگو
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ برگزاری نشست علمی «ظرفیتشناسی حقوق در کنترل ازدواجهراسی» در قم
🎙 سخنرانان: حجتالاسلام والمسلمین فرجالله هدایتنیا، محمود حکمتنیا، فاطمه بداغی
📆 زمان: چهارشنبه، 3 آذرماه 1400 از ساعت 15 الی 17
💻 لینک: http://www.skyroom.online/ch/m.faghih64/ezdevaj
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فرهنگ
#نشست_علمی
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📕 مخالف فیلم در حوزههای سیاسی نیستیم ولی فیلم مبتذل نخواهیم داشت/ حوزه سینما پرچالشترین حوزه مدیریتی در عرصه فرهنگ و هنر است
🔰 محمد خزاعی، رئیس سازمان سینمایی در مجلس مطرح کرد؛
📝 حوزه سینما پرچالشترین حوزه مدیریتی در عرصه فرهنگ و هنر است. بدون شک، رسانه سینما بسیار تاثیرگذار، نافذ، رخنهگر و جهت بخش است و به دلیل گستره اثرگذاری و کارکردهای اجتماعی و فرهنگی از اهمیت بالای برخوردار است.
📝 ما مخالف فیلم در حوزههای سیاسی یا ژانرهای دیگر نیستیم اما دیگر در میان آثار تولیدی، فیلم مبتذل نخواهیم داشت. اگر چه سازمان سینمایی الان با انبوهی از تولیدات دپو شده مواجه است که باید مشکلات و اشکالات آنها مدیریت شود اما در دولت جدید هیچ مجوزی برای ساخت فیلمهای سخیف و مبتذل صادر نمیکنیم.
📝 احیاء سینمای خانواده محور را از جمله ماموریتهای مهم سازمان سینمایی در دوره جدید می دانم، میتوان چشم انداز سینمای ایران در سال ۱۴۰۱ را تحقق سینمای خانواده محور، قصهگو و اخلاقمدار دانست.
📝 مجلس شورای اسلامی و کمیسیون فرهنگی میتواند در تامین منابع گستردهتر و شناسایی مسیرها و مجاری قانونی برای تحقق عدالت فرهنگی و سینمایی در مناطق و استانهای مختلف کشور به یاری سینما بیایید تا با رونق اقتصاد سینما شاهد پویش های فکری و رویش استعدادها و رشد و اعتلای بهتر محصولات سینما باشیم.
📚 متن کامل: http://meftahandishe.com/?p=25419
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فرهنگ
#گزارش
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📝 برگزاری همایش ملی علامه مصباح یزدی(ره)؛ فیلسوف علوم اجتماعی اسلامی
🎙 با سخنرانی اساتید؛
🔹 علی اکبر رشاد
🔹 غلامرضا فیاضی
🔹 عبدالحسین خسروپناه
🔹 مجتبی مصباح یزدی
🔹 علی مصباح یزدی
🔹 حسین بستان
🔹 حمید پارسانیا
📆 زمان: چهارشنبه، سوم آذرماه ۱۴۰۰/ ساعت ۱۸
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#نشست_علمی
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ حمایت از نخبگان و ممتازین حوزههای علمیه سیاست اصلی مدیریت حوزه است/ تحصیل بیش از ۵ هزار استعداد برتر و نخبه در حوزههای علمیه
🔻 آیتالله علیرضا اعرافی در اختتامیه اجلاسیه مدیران استانی، معاونان و مدیران ستادی حوزههای علمیه:
📚 حمایت از نخبگان و ممتازین حوزههای علمیه سیاست اصلی مدیریت حوزه است. امروزه در حوزههای علمیه بیش از ۵ هزار استعداد برتر و نخبه در حال تحصیل میباشند. لذا حوزهها باید به صورت ویژه به حمایت نخبگان و ممتازین بپردازد.
📚 دفتر نخبگان حوزههای علمیه باید اصول نظام تربیتی نخبگان را استخراج، تدوین و به اساتید و نخبگان و ممتازین ارائه دهد، چرا که اگر در رابطه با دانش افزایی اساتید در ارتباط با نخبگان عمل نشود استعدادها گم خواهد شد.
📚 نظام جامع حمایت از نخبگان باید ارائه شود و این امر تنها مختص طلاب قم نخواهد بود، بلکه در این نظام جامع طلاب نخبه و ممتاز کل کشور مورد توجه خواهند قرار گرفت.
📝 متن کامل: http://meftahandishe.com/?p=25338
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_علمیه
#گزارش
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ برگزاری دوره مجازی «مبانی نظریه ولایت فقیه»
📝 اساتید: حججاسلام والمسلمین واعظی، جوان آراسته، لک زایی، ذوعلم و بهروزی لک.
📚 عناوین: پیشینه تاریخی ولایت فقیه، ولایت فقیه و مردم سالاری دینی، شرایط و گستره ولایت فقیه، کارآمدی ولایت فقیه و نظریه ولایت فقیه در قانون اساسی.
🔹 هر عنوان از این دوره آموزشی ۸ جلسه ۲۰ دقیقهای بوده و از تاریخ ۷ آذر ماه شروع میشود.
💻 ثبتنام: از تاریخ ۲۴ آبان ماه لغایت ۵ آذر ۱۴۰۰ با مراجعه به آدرس اینترنتی el.balagh.ir
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#سیاست
#دوره
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ تشریح یازدهمین جشنواره علامه حلی(ره) حوزههای علمیه برادران و خواهران استان اصفهان توسط حجتالاسلام والمسلمین رسول ملکیان اصفهانی، دبیر جشنواره
📕 جشنواره علامه حلی(ره) حوزههای علمیه برادران و خواهران استان اصفهان همراه با معرفی نفرات برگزیده در هفته پژوهش، آذر ماه ۱۴۰۰ برگزار میگردد.
📕 در روزهای گذشته، داوری ۶۱ اثر راه یافته به این مرحله با حضور اساتید و داوران علمی انجام گرفت. از میان ۶۱ اثر، ۳۱ اثر از طلاب برادر و ۳۰ اثر از خواهران طلبه بود.
📕 آثار راه یافته به مرحله داوری از هر ۵ گروه علمی یعنی گروه قرآن و حدیث؛ گروه تاریخ؛ گروه منطق و فلسفه و کلام و عقاید؛ گروه فقه و حقوق و اصول، گروه علوم انسانی و اخلاق و تبلیغ در این داوری شرکت داشتند.
📕 از میان آثار طلاب برادر، تعدادی به مقاله سطح یک در پایه سوم حوزه علمیه بوده که به صورت متن پژوهی است و تعدادی مقاله سطح دو و تحقیق پایانی در پایههای شش و هشت میباشد. در میان آثار خواهران طلبه، مقاله سطح یک و دو و پایان نامه سطح ۳ و ۴ وجود داشت.
📕 در مرحله داوری یازدهمین جشنواره علامه حلی(ره)، تعداد ۲۴ نفر حائز رتبه اول، دوم، سوم و شایسته تقدیر شدند، همچنین در این داوری یک کتاب نیز حضور داشت که حائز رتبه گردید. ۲۴ اثر برگزیده نهایی، برای داوری جشنواره علامه حلی(ره) کشوری به قم ارسال میگردد.
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_علمیه
#گزارش
#اصفهان
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📚 فراخوان ارسال مقاله برای سومین همایش «علوم انسانی قرآن بنیان»
✅ در این همایش مبانی علمی و آراء علامه طباطبایی در مورد علوم انسانی قرآنبنیان مورد بررسی قرار میگیرد.
📆 زمان برگزاری همایش: اسفند ۱۴۰۰
📝 مهلت ارسال آثار: ۱۴۰۰/۱۰/۱۵
📥 ارسال مقاله از طریق ایمیل: quran3@atu.ac.ir/
💻 کسب اطلاعات بیشتر: https://quran3.atu.ac.ir/
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#همایش
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 نخستین نشست روسا و معاونان پژوهشی موسسات عالی آموزشی و پژوهشی حوزوی و دانشگاهی طرح گفتمان علمی انقلاب اسلامی برگزار شد.
🔹 دکتر غلامعلی حداد عادل: آثار زیادی از مؤسسات مختلف در قم و تهران در حوزه علوم انسانی و اسلامی منتشر میشود، ولی این آثار زمانی در جامعه و دانشگاه تحول ایجاد میکند که در دانشگاه راه پیدا کند. لذا باید اضلاع تحول اسلامی سازی شناسایی شود و هرکدام از دستگاهها وظایف شان مشخص شود و در این رابطه حوزه پیش قدم شده و ستاد راهبری تحول اسلامی سازی علوم انسانی در حوزه هم راه اندازی شده است.
🔹 حجتالاسلام والمسلمین نجف لک زایی: در وزارت علوم هم برای اسلامی سازی علوم انسانی حرکت بسیاری خوبی شروع شده است.
🔹 حجتالاسلام والمسلمین ابوالحسن نواب: تنها نباید به تولید آثار توجه کنیم، باید از طریق ابزارهای موجود در حوزه نشر به آن توجه جدی کرد تا شاهد اثر بخشی تولیدات در حوزه اسلامی سازی علوم انسانی باشیم.
🔹 حجتالاسلام والمسلمین مقیمی حاجی: ستاد راهبری بین وزارت خانه علوم و حوزه راه اندازی و تفاهم نامهای هم امضاء شده و برای طرح گفتمان از آن ستاد هماهنگی میتوان استفاده خوبی کرد و این مسئله گامی برای تسهیل ارتباط وزارت علوم و حوزه در بحث گفتمان است.
🔹 حجتالاسلام والمسلمین عبدالرسولهاجری: هدف از طرح گفتمان انقلاب اسلامی، معرفی روشمند آثار فاخر و برگزیده حوزه و دانشگاه در عرصه علوم انسانی و اسلامی است.
📝 متن کامل: http://meftahandishe.com/?p=25403
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#نشست_علمی
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ برگزاری نشستی با موضوع «هدایت موتور پیشران کشور در مسیر علم و فناوری»
🔹 با هدف تبیین تاثیر تدابیر و سیاستهای راهبردی رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیشرفت علم و فناوری.
🎙 سخنرانان: دکتر سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور
📆 زمان: چهارشنبه 3 آذر/ ساعت 15:30
💻 دریافت لینک حضور در نشست: ارسال عدد 2 به سامانه 100040020
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#نشست_علمی
#مشهد
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ حجتالاسلام والمسلمین احمدحسین شریفی، دبیر مجمع عالی علوم انسانی- اسلامی در گفتوگویی مشکل اصلی در عدم تحقق علوم انسانی اسلامی را بررسی کرد
🔹 سه الگو برای آشنایی متخصصان علوم انسانی با مبانی فلسفی و ورود اندیشمندان فلسفه به مباحث اجتماعی وجود دارد. بزرگترین مشکل اجرایی شدن این مدلها و بهطور کلی ایده علوم انسانی–اسلامی یا علوم انسانی حکمتبنیان مشکل نرمافزاری و متخصصان است.
🔹 دانشگاههای علوم انسانی نیز نیاز به تغییرات جدی در سرفصلهای آموزشیشان دارند. باید یکدور آشنایی با معارف متنی و آموزههای قرآنی و روایی ناظر بر علوم انسانی را برای آنها لحاظ کنیم.
🔹 معتقدم مهمترین کاستی در این حوزه نداشتن یک برنامه عملیاتی جامع توسط همین مراکزی است که با همین رسالت شکل گرفتهاند. مراکزی که لااقل این مهر بر پیشانیشان زده شده که متصدی تحقق ایده علوم انسانی اسلامی هستند را نگاه کنید، برنامههایشان در راستای تحقق این ایده نیست.
🔹 پایاننامههای ارشد و رسالههای دکتری یک فرصت بزرگی است که روی آنها سرمایهگذاری نکردهایم، با توجه به اینکه سالانه دهها هزار و هزاران رساله دکتری در حوزه علوم انسانی داریم، اگر بتوانیم آنها را بهسمت نیازهای اصلی جامعه ساماندهی کنیم، حتما اتفاقات خوبی رخ خواهد داد.
📚 متن کامل: http://meftahandishe.com/?p=25464
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#گفتوگو
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ تشریح جزئیات برگزاری همایش ملی علامه مصباح یزدی؛ فیلسوف علوم اجتماعی اسلامی توسط دکتر حسام مؤمنی، دبیر اجرایی همایش
🔹 همایش به همت گروه فلسفه پژوهشکده حکمت و دین پژوهی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه در ۱۰ محور با همکاری نهادهای مختلف علمی برگزار میشود.
🔹 ۶۱ مقاله به دبیرخانه همایش ارسال شد، همچنین دو جلد کتاب با عناوین دین شناسی علامه مصباح یزدی و کتاب شخصیت، آراء و اندیشههای آیتالله مصباح یزدی دریافت شده است.
🔹 کتاب اول حاصل گفتوگو و آشنایی نویسنده با آرای آیتالله مصباح و کتاب دوم یک مأخذ شناسی پایان نامهها و رسالههای پژوهشهای حوزه و دانشگاه است که به چاپ هم خواهد رسید.
🔹 تاکنون ۲۴ کرسی علمی ترویجی برگزار شده است. ۳ پیش همایش از ۳۰ آبان الی ۲ آذر ماه برگزار میشود.
🔹 همایش ملی علامه مصباح یزدی فیلسوف علوم اجتماعی اسلامی به صورت حضوری و مجازی در تاریخ ۳ آذرماه جاری از ساعت ۱۸ تا ۲۱ در محل تالار استاد موسویان پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی به نشانی: قم، بلوار پانزده خرداد، کوی شهید میثمی برگزار میشود.
💻 پخش زنده این همایش ملی با ترافیک رایگان از طریق نشانی اینترنتی TV.iict.ac.ir در دسترس علاقمندان خواهد بود.
📚 متن کامل: http://meftahandishe.com/?p=25545
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#همایش
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
پایگاه خبری علوم انسانی مفتاح
💠کرسی ترویجی، عرضه و نقد دیدگاه های علمی دانشگاه امام صادق(ع) *♻️موضوع: طلاق؛ حکم یا حق ✴️ ارائه ده
💢 گزارش خبرنگار پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح اندیشه از كرسی ترویجی «طلاق؛ حکم یا حق»
🔹 دکتر کبری پورعبدالله، ارائه دهنده: در آیات و روایات و اقوال فقها، طلاق به عنوان یک حكم شرعی و دارای ثبوت، موضوعی كه ثابت است در متن شریعت و از حقوق ثابت انسانی نشأت میگیرد و آنچه كه مشروع و ثابت است، احكام پنجگانه دارد و در ضعیفترین حالت میتواند مباح باشد. طلاق را نمیتوان حق دانست زیرا آنچه از آراء و ادله بدست میآید همین است كه كیفیت عینیت بخشیدن مشروع به حقوق را میتوان از طریق این احكام بدست آورد.
🔸 خانم دکتر فریبا حاجیعلی، ناقد: تقابل را بین حق و تكلیف برقرار كنیم نه حق و حكم. رابطه بین حق و حكم را از مقولات ذات الاضافه در نظر بگیریم و در تعیین این رابطه و نسبتی كه بین حق و حكم در خصوص طلاق دارد متمركز شویم. چرا كه این ماهیت مركبه از یک حیث میتواند حق تلقی شود و از یک حیث، حكم تلقی شود.
🔸 خانم دكتر صدیقه مهدوی کنی، ناقد: اینگونه نیست كه طلاق حق است و هر جوری مرد بخواهد طلاق دهد. زیرا با ادله دیگر نمیخواند. باید ادله را دید كه نمیشود حق را در هر شرایطی إعمال كرد. پس شوهر در هر شرایطی و بدون دلیل نمیتواند همسر خود را طلاق دهد.
📝 متن کامل: http://meftahandishe.com/?p=25443
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#زنان_و_خانواده
#نشست_علمی
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 برگزاری نشست رؤسا و دبیران کمیسیونهای شانزدگانه ششمین کنگره بینالمللی علوم انسانی اسلامی
📝 در آستانه برگزاری ششمین کنگره بینالمللی علوم انسانی اسلامی و همچنین پنجمین دوره جایزه جهانی علوم انسانی اسلامی، نشست ویژه رؤسا و دبیران کمیسیونهای تخصصی شانزدهگانه کنگره برگزار میشود.
📆 زمان: پنجشنبه ۴ آذر ماه ۱۴۰۰ در محل خانه اندیشهورزان.
📙 در این نشست ارائه گزارش آخرین اقدامات کمیسیونهای تخصصی، هماهنگیها در خصوص انتخاب مقالات برتر و چگونگی ارائه و نقد آنها و گزینههای جایزه جهانی علوم انسانی اسلامی بررسی میشود.
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#نشست_علمی
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ بررسی نکات فقهی بیانات رهبر انقلاب در دیدار نخبگان توسط حجتالاسلام والمسلمین هادی عجمی، نویسنده و کارشناس فقه فرهنگ
🔹 در فقه، درباره دو قاعده فقهی بحثهای زیادی شده است، قاعده نفی سبیل و عزت اسلامی. این دو قاعده دو روی یک سکه هستند. برپایه قاعده نفی سبیل هر «حکم» فقهی که سبب تسلط کافر بر مؤمن شود، برداشته میشود.
🔹 قاعده عزت اسلامی یک درجه بالاتر است. این قاعده دایره وسیعی دارد که حداقل آن نفی سبیل است، یعنی حداقل عزت این است که کفار بر مسلمانان تسلط و راه(سبیل) نداشته باشند. حفظ و تقویت عزت مسلمانان وظیفه همگانی است.
🔹 امروزه تسلط کفار، تنها با حمله و جنگ آبی و زمینی نیست، بلکه این امر شامل جنگهای آبی خاکی، اقتصادی، الکترونیک، بیولوژیک، سایبری، شیمیایی، فرسایشی و... میشود که در این جنگ، هوش مصنوعی کاربرد بسیاری دارد و همانگونه که مقام معظم رهبری درست تشخیص دادهاند، قدرت یافتن در هوش مصنوعی مقدمه جلوگیری از سبیل و تسلط بیشتر کفار بر مسلمین است.
🔹 کمک به فرار نخبگان امری حرام است. کسانی که به مهاجرت نخبگان کمک میکنند، مانع تحقق این امر الهی هستند و فعل حرام و خیانت انجام میدهند. البته عدم ایجاد زمینه استفاده درست از این نخبگان در کشور ما مقدمه مهاجرت آنهاست، نیز انجام مقدمه حرام است.
📝 متن کامل: http://meftahandishe.com/?p=25535
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#گفتگو
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 گزارش خبرنگار پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح اندیشه از نخستین جلسه «شورای برنامهریزی ستاد راهبری علوم انسانی اسلامی»
✅ هم اکنون نخستین جلسه «شورای برنامهریزی ستاد راهبری علوم انسانی اسلامی» به ریأست حجتالاسلام و المسلمین مهدی رجایینیا، دبیر ستاد و مشاور و دستیار ویژه مدیر حوزه علمیه در حال برگزاری است.
🔹 شورای برنامهریزی متشکل از نمایندگان اعضای شورای عالی سیاستگذاری «ستاد راهبری علوم انسانی اسلامی حوزه علمیه» است.
📝 گفتنی است؛ «ستاد راهبری علوم انسانی اسلامی حوزه علمیه» دارای دو شورا شامل شورای عالی سیاستگذاری و شورای برنامهریزی است. همچنین جلسه شورای عالی سیاستگذاری به ریاست حضرت آیت الله اعرافی و با حضور اکثریت رؤسای مراکز حوزوی و دانشگاهی و شخصیتهای اثرگذار این عرصه در تاریخ 26 مهرماه در مرکز مدیریت حوزه علمیه قم تشکیل شد.
✅ ستاد راهبری علوم انسانی اسلامی نهادیست سیاستگذار، برنامهریز، هدایتگر، ارزیاب، مطالبهگر و پاسخگو نسبت به سیاستها و برنامههای توسعه علوم انسانی اسلامی که در عرصههای مدیریتی، آموزشی، پژوهشی، ترویجی و گفتمانی در سطح ملی و بینالمللی فعالیت میکند.
📕 متن کامل: http://meftahandishe.com/?p=25579
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#نشست_علمی
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com