سهشنبه: ۱۴۰۲/۱۲/۲۹
#نماز_و_روزه_مسافر
#منبرک_احکام
#منبرک_بین_الصلاتین
┄┅┅❅💠❅┅┅
سلام علیکم
بسم الله الرحمن الرحیم
در روایتی نقل شده که نبی مکرم اسلام صلی الله علیه و آله به اصحاب خود فرمودند: آیا شما را از چیزی خبر بدهم که اگر به آن عمل کنید شیطان از شما دور شود، همچنان که مشرق از مغرب دور است؛ اصحاب عرض کردند: بله یا رسول الله. حضرت فرمودند: الصَّوْمُ یُسَوِّدُ وَجْهَه... . روزه روی شیطان را سیاه می کند. (الکافی (ط - الإسلامیة) ؛ ج4 ؛ ص: 62)
چند نکته درباره احکام نماز و روزه شخص مسافر که مورد نیاز است تقدیم می شود:
1. کسی که در ماه رمضان مسافر است و در سفر نمازهای چهار رکعتی اش را باید دو رکعتی بخواند هیچ روزه ای نمی تواند بگیرد. (1)
2. اگر کسی بعد از اذان ظهر از وطن یا جایی که قصد ده روز کرده است مسافرت کند روزه اش صحیح است ولی چنانچه نمازش را نخوانده باید در سفر شرعی آن را شکسته بخواند. (2)
3. کسی که در ماه رمضان، قبل از ظهر، به وطن خودش یا جایی برسد که می خواهد ده روز بماند چنانچه در حال مسافرت مبطلات روزه را انجام نداده مثلا چیزی نخورده باید نیت روزه کند و روزه بگیرد. (3) (دوستان عزیز در صورت داشتن زمان مسئله را با مثالی دو مرتبه تبیین نمایید)
خداوند متعال توفیق عبادت و بندگی در ماه مبارک رمضان را به همه ما عنایت فرماید به صلوات بر محمد و آل محمد.
نکات توضیحی و منابع:
(1) (رساله مراجع تقلید، م 1714)
(2) (رساله مراجع تقلید، م 1721)
(3) (رساله مراجع تقلید، م 1722)
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
منبرهاے✌دقیقہاے
#مرجعتولیدمحتوایمنبرک (متمم)
➣ @menbars2m
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
پنجشنبه: ۱۴۰۳/۰۱/۰۲
#وفات_حضرت_خدیجه_س
#منبرک_مناسبتی
#منبرک_بین_الصلاتین
┄┅┅❅💠❅┅┅
سلام علیکم
بسم الله الرحمن الرحیم
امروز دهم ماه مبارک رمضان، سالروز وفات یکی از چهار بانوی نمونه در اسلام، حضرت خدیجه (سلام الله علیها) است. رحلت یار باوفای رسول اکرم (ص) را به ساحت مقدس ایشان و امام زمان (سلام الله علیه) تسلیت عرض می نماییم.
حضرت «خدیجه کبری (س)» همواره حامی معنوی «پیامبر اکرم (ص)» بودند. در ماجرای محاصره شعب ابی طالب، اموال حضرت «خدیجه کبری (س)» در حمایت از بنیهاشم مصرف شد، تا آنجا که در روایت آمده است، «ابوطالب و حضرت «خدیجه کبری (س)» همه اموال خود را برای حفظ اسلام و محاصره شدگان انفاق نمودند. در جریان محاصره شعب ابی طالب، حکیم بن حزام برادرزاده حضرت «خدیجه کبری (س)» شترها را میآورد و با آن شترها، گندم و خرما را حمل میکرد و با زحمت و خطر زیاد، آنها را به بنیهاشم میرساند. این بخشش به گونهای بزرگ و خالصانه بود که خداوند آن را گرامی داشت و این کار بزرگ حضرت «خدیجه کبری (س)» را در ردیف نعمتها و مواهب بزرگ پروردگار قرار داد و «پیامبراکرم (ص)» نیز همواره از بخشندگی و ایثار ایشان، با عظمت و بزرگی یاد میکردند.
#جرعهای_از_فضائل_حضرت_خدیجه_(س)
1. یکی از چهار زن برتر بهشتی
رسول خدا (ص) حضرت خدیجه را یکی از برترین زنان بهشت نامیده است. می فرماید: «برترین زنان بهشت چهار نفرند: خدیجه دختر خویلد، و فاطمه دختر محمد(ص)، و مریم دختر عمران، و آسیه دختر مزاحم». (اتحاف السائل،1/74)
2. خداوند و جبرئیل به او سلام رسانیدند.
حضرت «خدیجه کبری (س)» چنان مقام والایی داشتند که خداوند متعال بارها بر ایشان درود و سلام فرستادند. پیامبر اکرم فرمود:
وقتی که در شب معراج، جبرئیل مرا به سوی آسمان ها برد و سیر داد، هنگام مراجعت به جبرئیل گفتم: آیا حاجتی داری؟ جبرئیل گفت: حاجت من این است که سلام خدا و سلام مرا به خدیجه(س) برسانی. پیامبر وقتی که به زمین رسید، سلام خدا و جبرئیل را به خدیجه(س) ابلاغ کرد. (بحار،16/1)
سالی که حضرت «خدیجه کبری (س)» وفات یافتند سال عام الحزن نامیده شده، چون در این سال «پیامبراکرم (ص)» هم عموی بزرگوار خود حضرت «ابوطالب (ع)» را از دست دادند و هم همسر مهربان خود حضرت «خدیجه کبری (ص)» را و سالی سخت را پشت سر گذاشتند. بنا بر روایات اسلامی، «پیامبراکرم (ص)» پس از وفات حضرت «خدیجه کبری (س)» ابتدا با ردای خود و سپس با ردای بهشتی، حضرت «خدیجه کبری (س)» را به خاک سپردند.
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
منبرهاے✌دقیقہاے
#مرجعتولیدمحتوایمنبرک (متمم)
➣ @menbars2m
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
جمعه۱۴۰۳/۰۱/۳
#نشانه_ایمان_واقعی
#منبرک_قرآنی
#جزء_یازدهم
#منبرک_بین_الصلاتین
┄┅┅❅💠❅┅┅
سلام علیکم
بسم الله الرحمن الرحیم
ایمان واقعی نشانه هایی دارد.
بسیاری از کسانی که دم از ایمان می زنند به هنگام آزمایش و در بزنگاههای زندگی، نمره چندانی از ایمان خود دریافت نمیکنند. ایمانهای ما نوعاً ادعایی است.
و به تعبیر قرآن ایمان هنوز وارد قلبهای ما نشده است. (حجرات/۱۴)
هر کسی باید ایمانش را بسنجد و ببیند تا چه حد پای ایمان خویش ایستاده است.
آیا راهی برای تشخیص واقعی بودن ایمان ما وجود دارد؟
در آیه ۲۴ سوره مبارکه توبه، یکی معیار برای ایمان واقعی بیان شده است:
خداوند خطاب به پیامبرش می فرماید:
به مردم بگو «اگر پدران و فرزندان و برادران و همسران و طايفهی شما و اموالى كه به دست آوردهايد و تجارتى كه از كساد شدنش مىترسيد، و خانههايى كه به آن علاقه داريد، در نظرتان از خداوند و پيامبرش و جهاد در راه او محبوبتر است، در انتظار اين باشيد كه خداوند عذابش را بر شما نازل كند! و خداوند گروه فاسقان را هدايت نمىكند»
قُلْ إِنْ كانَ آباؤُكُمْ وَ أَبْناؤُكُمْ وَ إِخْوانُكُمْ وَ أَزْواجُكُمْ وَ عَشيرَتُكُمْ وَ أَمْوالٌ اقْتَرَفْتُمُوها وَ تِجارَةٌ تَخْشَوْنَ كَسادَها وَ مَساكِنُ تَرْضَوْنَها أَحَبَّ إِلَيْكُمْ مِنَ اللهِ وَ رَسُولِهِ وَ جِهادٍ في سَبيلِهِ فَتَرَبَّصُوا حَتَّى يَأْتِيَ اللهُ بِأَمْرِهِ وَ اللهُ لا يَهْدِي الْقَوْمَ الْفاسِقينَ)
اگر محبت و علاقه شما به پدر و فرزند و برادر و زنان و اموال و ثروت و خانه ها و کلاً علاقه شما به مادیات و متعلقات دنیوی از علاقه شما به خدا و رسول الله و اوامر آنها بیشتر است آماده نزول عذاب الهی باشید.
#پیام_آیه:
گاه رضایت و خواسته خداوند با رضایت پدر و مادر و زن و فرزند در تعارض است خواسته و رضایت چه کسی را ترجیح می دهیم؟
گاه به خاطر خدا باید از تعلقات دنیوی خویش بگذریم. از مال و ثروت، خانه و کاشانه، از ایل و تبار و زن و فرزند و ... .
مؤمن کسی است که رضایت خدا بر رضایت همه کس و همه چیز ترجیح میدهد و این نشانه ایمان واقعی است.
دو مثال:
۱. اگر حکم خدا این است که خمس مال پرداخته شود اما تعلقات مادی اجازه نمی دهد بدانیم ایمان ما واقعی نیست و ادعایی بیش نیست.
۲. اگر رضایت خداوند به این است که در برابر نامحرم حجاب و پوشش کامل داشته باشی اما همسرت دوست دارد با شرایط خاصی در برابر نامحرم حاضر شوی که با شرع مقدس اسلام در تعارض است رضایت چه کسی ترجیح داده میشود؟خدا یا همسر؟
خداوند به همه ما ایمان واقعی عطا فرماید تعجیل در فرج حضرت ولیعصر عج صلواتی بر محمد و آل محمد
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
💢نشر و بیانِ پیام، صدقه جاریه است
منبرهاے✌دقیقہاے
#مرجعتولیدمحتوایمنبرک (متمم)
➣ @menbars2m
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
شنبه۱۴۰۳/۰۱/۰۴
#امیدبخشترینآیهقرآن
#جزء_دوازدهم
#منبرک_قرآنی
#بین_الصلاتین
┄┅┅❅💠❅┅┅
سلام علیکم
بسم الله الرحمن الرحیم
آیات قرآن سرشار از امید و آرامش است چون کلام خدا و ذکر است (الا بذکر الله تطمئن القلوب) اما در بین آیات قرآن، برخی بیشتر از سایر آیات به انسان امید می دهد.
روزی علی (علیهالسلام) رو به مردم کرد فرمود:
به نظر شما امید بخش ترین آیه قرآن کدام است؟ هر کس به فراخور حال خویش آیهای را عنوان کرد، بعضی گفتند آیه ۴۸ سوره نساء «إِنَّ اللَّهَ لَا یَغْفِرُ أَنْ یُشْرَکَ بِهِ وَیَغْفِرُ مَا دُونَ ذَٰلِکَ لِمَنْ یَشَاءُ» خداوند هرگز شرک را نمی بخشد و پایین از آن هر گناهی باشد می بخشد.
امام فرمود: خوب است ولی آنچه من میخواهم نیست.
بعضی گفتند آیه ۱۱۰ سوره نساء "وَمَنْ یَعْمَلْ سُوءًا أَوْ یَظْلِمْ نَفْسَهُ ثُمَّ یَسْتَغْفِرِ اللَّهَ یَجِدِ اللَّهَ غَفُورًا رَحِیمًا" هرکس عمل زشتی انجام دهد یا برخویشتن ستم کند و سپس از خدا آمرزش بخواهد، خدا را غفور و رحیم خواهد یافت. امام فرمود، خوبست ولی آنچه من میخواهم نیست.
عدهای گفتند آیه ۵۳ سوره زمر، «قل یا عِبادِیَ الَّذینَ أَسْرَفُوا عَلی أَنْفُسِهِمْ لا تَقْنَطُوا مِنْ رَحْمَةِ اللهِ إِنَّ اللهَ یَغْفِرُ الذُّنُوبَ جَمیعاً» ای بندگان من که بر خویشتن اسراف و زیادهروی کردید از زحمت خدا مأیوس نشوید، خداوند همه گناهان را میآمرزد، امام فرمود خوب است اما آنچه من میخواهم نیست.
گروهی هم آیات دیگری را ذکر کردند، حضرت نپذیرفت، تا اینکه خود علی (ع) فرمود:
از حبیب خودم رسول خدا (صلیاللهعلیهوآله) شنیدم که فرمود: امیدبخش ترین آیه قرآن آیه ۱۱۴ سوره هود است که میفرماید: «وَأَقِمِ الصَّلَاةَ طَرَفَیِ النَّهَارِ وَزُلَفًا مِنَ اللَّیْلِ إِنَّ الْحَسَنَاتِ یُذْهِبْنَ السَّیِّئَاتِ، نماز را در دو طرف روز و اوائل شب بر پادار، چرا که حسنات و نیکیها آثار سیئات و بدیها را برطرف میسازد. (بحار،79/220)
#بیان:
اما، با توجه به این که هر یک از این آیات، به زاویه اى از این بحث نظر دارد، و یک بُعد از ابعاد آن را بیان مى کند، تضادى با هم ندارند. در واقع، آیه مورد بحث، از کسانى سخن مى گوید که نمازهاى خود را به خوبى انجام مى دهند، نمازى با روح و با حضور قلب که آثار گناهان دیگر را از دل و جانشان مى شوید.
و آیه دیگر از کسانى سخن مى گوید که داراى چنین نمازى نیستند، و تنها از در توبه وارد مى شوند، پس این آیه براى این گروه، و آن آیه براى آن گروه، امیدبخش ترین آیه است.
چه امیدى از این بیشتر که، انسان بداند هر گاه پاى او بلغزد و یا هوى و هوس بر او چیره شود (بدون این که اصرار بر گناه داشته باشد، پایش به گناه کشیده شود) هنگامى که وقت نماز فرا رسید، وضو گرفت و در پیشگاه معبود به راز و نیاز برخاست، احساس شرمسارى که از لوازم توجه به خدا است نسبت به اعمال گذشته به او دست داد، گناه او بخشوده مى شود، و ظلمت و تاریکى اش از قلب او بر مى خیزد.
اما این آیه پیام دیگری نیز دارد و آن این است که کسانی که ترک نماز کردند یا به نماز اهمیت نمی دهند خود را از امیدبخش ترین روزنه نجات در روز قیامت، محروم کردند و آن را به روی خویش بستنند و اینان در واقع به به کسی ظلم می کنند که بیشتر از هر کسی آن را دوست دارند و آن، کسی جز خویشتن نیست.
خداوند همه ما و نسل ما را از نمازگزاران واقعی قرار دهد به برکت صلوات بر محمد و آل محمد
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
💢نشر و بیانِ پیام، صدقه جاریه است
منبرهاے✌دقیقہاے
#مرجعتولیدمحتوایمنبرک (متمم)
➣ @menbars2m
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
یکشنبه۱۴۰۳/۰۱/۰۵
#جهادبانفس
#جزء_سیزدهم
#منبرک_قرآنی
#بین_الصلاتین
┄┅┅❅💠❅┅┅
سلام علیکم
بسم الله الرحمن الرحیم
یکی از موانع تقرب و نزدیکی به خداوند، وجود دشمنی به نام «نفس اماره» است که مدام بنده مؤمن را به انجام بدی ها امر می کند. آن را باید شناخت و با آن مبارزه و جهاد کرد.
پس بد نیست با ویژگیهای نفس اماره، این دشمن بزرگ آشنا شویم تا با شناخت بیشتری با آن مبارزه کنیم. پیامبر (ص) در ضمن حدیثی به این ویژگی ها اشاره می فرمایند و چه بسا به دلیل وجود این ویژگی ها مبارزه با آن سخت است و جهاد با آن جهاد اکبر و بزرگترین جهاد شمرده شده است.
حضرت می فرمایند:
بهشت دری دارد، به نام در مجاهدان که از آن داخل بهشت میشوند و فرشتگان به ایشان خوشآمد میگویند و اهل محشر ایشان را با مقامی که خدا به آنها داده مینگرند [و به حال آنان غبطه می خورند]. {بدانید}بزرگترین جهاد، جهاد با نفس است. زیرا نفس،
۱.انسان را مدام به کارهای زشت فرا میخواند(أَمَّارَهًْ بِالسُّوءِ)
۲.به زشتیها و کارهای بد مایل است(رَاغِبَهًْ فِی الشَّرِّ)
۳.به شهوتها گرایش دارد(مَیَّالَهًْ إِلَی الشَّهَوَاتِ)
۴.از انجام کارهای خیر کوتاهی میکند،(مُتَثَاقِلَهًْ بِالْخَیْرَاتِ)
۵.آرزوهایش بسیار است(کَثِیرَهًْ الْآمَالِ)
۶.وحشت قیامت را از یاد میبرد(نَاسِیَهًْ لِلْأَهْوَالِ)
۷.ریاست را دوست دارد(مُحِبَّهًْ لِلرِّئَاسَهًْ)
۸. و طالب راحتی است(وَ طَالِبَهًْ لِلرَّاحَهًْ)
چنانکه خداوند متعال فرموده است: إِنَّ النَّفْسَ لَأَمَّارَةٌ بِالسُّوءِ إِلَّا ما رَحِمَ رَبِّی. (یوسف/53)
پس نفس اماره همان نفس سرکش است که انسان را به گناه فرمان میدهد و به هر سو میکشاند. لذا به او اماره گفتهاند.
پیامبر خدا (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) گروهی از مسلمانان را به جنگی فرستاد، وقتی بازگشتند به آنان فرمود: «مَرْحَباً بِقَوْمٍ قَضَوُا الْجِهَادَ الْاَصْغَرَ وَ بَقِیَ عَلَیْهِمُ الْجِهَادُ الْاَکْبَرُ فَقِیلَ یَا رَسُولَ اللَّهِ وَ مَا الْجِهَادُ الْاَکْبَرُ قَالَ جِهَادُ النَّفْسِ؛[بحار،ج67ص65] آفرین بر گروهی که جهاد کوچکتر را انجام دادهاند، و جهاد بزرگترشان باقی مانده، شخصی پرسید: ای رسول خدا جهاد بزرگتر چیست؟ فرمود: جهاد با هوای نفس»
در روایت دیگری آنحضرت فرمودند: «اَفْضَلُ الْجِهَادِ مَنْ جَاهَدَ نَفْسَهُ الَّتِی بَیْنَ جَنْبَیْهِ؛ [الجعفریات،ص78]بهترین جهاد از کسی است که با نفس خود که میان دو پهلو دارد بجنگد.»
شهید در راه خدا اگرچه جان عزیزش را در راه خدا داده است و به درجه رفیع شهادت نائل شده اما جان دادنش یک لحظه بوده است و تمام. اما مؤمن یک عمر در این دنیا باید با این نفس سرکش، که مدام با او مخالفت می کند مبارزه نماید و چه بسا سختی و بزرگی این جهاد از این بابت باشد.
از این روست که امیرالمؤمنین (علیهالسلام) درباره کسی که میتواند گناه کند اما با نفس اماره مخالفت میکند و گناه نمیکند میفرماید:
اجـر مـجاهدی که در راه خدا شهيد شده است از كسى كه قدرت بر گناه دارد اما خويشتندارى مى كند بیشتر نیست. نزدیک است که او فرشته ای از فرشتگان الهی شود. (نهج البلاغه، حکمت474)
ترک گناه و مبارزه با نفس اماره، بهترین راه تقرب به خداوند است و انسان را عزیز و محبوب خدا میکند همانگونه که یوسف پیامبر، عزیز شد.
خداوند ما را در راه ترک گناه و مبارزه با هوای نفس یاری دهد به برکت صلوات بر محمد و آل محمد
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
منبرهاے✌دقیقہاے
#مرجعتولیدمحتوایمنبرک (متمم)
➣ @menbars2m
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
دوشنبه۱۴۰۳/۰۱/۰۶
#عامل_سقوط_ابلیس
#جزء_چهاردهم (حجر/۳۳)
#منبرک_قرآنی
┄┅┅❅💠❅┅┅
سلام علیکم
بسم الله الرحمن الرحیم
قرآن کتاب قصه و داستان نیست اما بیان برخی قصص گذشتگان از باب عبرتآموزی ذکر شده است و گاه همچون داستان آدم و ابلیس، آنقدر نیاز به تذکر داشته و از جایجای آن نکته های تربیتی و اخلاقی برداشت میشود که نه یکبار بلکه چندینبار در سورههای مختلف به آن پرداخته شده و در هر مرتبه نیز جزئیاتی از آن واقعه تبیین میشود. این تکرارها همه از آن روست که مؤمن بداند که با چه دشمن قسمخوردهای در راه بندگی خدا روبروست و مبادا گرفتار نیرنگ و فریب شیطان شود.
#چند_نکته_اخلاقی_از_داستان_ابلیس_و_آدم
1. آنچه سبب سقوط ابلیس از مقام قرب و بندگیاش شد، خودبرتربینی و تکبرش بود. او خود را از آدم برتر دانست. وقتی از او سؤال شد چه شد که سجده نکردی؟ در جواب چیزی گفت که از چشم خدا افتاد:
(لَمْ أَكُنْ لِأَسْجُدَ لِبَشَرٍ خَلَقْتَهُ مِنْ صَلْصالٍ مِنْ حَمَإٍ مَسْنُونٍ) [حجر/33]؛ «من هرگز بر بشرى كه او را از گِل خشكيده و بدبو آفريدهاى، سجده نخواهم كرد».
هرگز نباید خود را از دیگران برتر دانست:
در روایت است که امام صادق (علیه السلام) فرمود: هر كس خودش را بهتر از ديگران بداند، او از متكبران است. راوی مى گويد: عرض كردم: اگر گنهكارى را ببيند و به سبب بى گناهى و پاكدامنى خود، خويشتن را از او بهتر بداند چه؟ فرمودند: هرگز هرگز! چه بسا كه او آمرزيده شود اما تو را براى حسابرسى نگه دارند. (کافی، 8/128)
2. در درگاه الهی، ملاک ارزیابی مخلوقات، منشأ خلقت و سیاهی و سفیدی رنگ پوست و زبان و نژاد و جنسیت نیست. هر چقدر درجه تسلیم و اطاعتپذیری شخص بیشتر باشد نزد خدا مقرّبتر، محبوبتر و عزیزتر است (و این است فرمول ارزشگذاری بندگان (إِنَّ أَكْرَمَكُمْ عِنْدَ اللهِ أَتْقاكُمْ).(حجرات/13)
3. هیچ گناهی را نباید کوچک دانست چه بسا سرنوشت و تقدیر ما به همان گناهی گره بخورد که ما آن را کوچک دانستیم. همانگونه که یک عمر بندگی ابلیس (شش هزار سال) با یک عصیان الهی، بر باد رفت. از این رو برحذر باشیم و برای هر خطا و گناهی هرچند کوچک و از سر غفلت، توبه کنیم.
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
#در_ثواب_نشر_آن_سهیم_باشیم
منبرهاے✌دقیقہاے
#مرجعتولیدمحتوایمنبرک (متمم)
➣ @menbars2m
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
دوشنبه۱۴۰۳/۰۱/۰۶
#ولادتامامحسنمجتبیعلیهالسلام
#منبرک_مناسبتی
┄┅┅❅💠❅┅┅
سلام علیکم
بسم الله الرحمن الرحیم
در شب/روز ولادت امام حسن مجتبی علیه السلام هستیم. ولادت با سعادت کریم اهل بیت، امام حسن مجتبی (علیهالسلام) را خدمت حضرت ولی عصر (عجلاللهتعالیفرجهالشریف)، رهبر معظم انقلاب، وشما شیعیان و محبان آن حضرت تبریک و تهنیت عرض مینماییم.
در این ایام فرخنده، گوش جان می سپاریم به سخنی گهربار از آن حضرت.
حضرت می فرمایند:
يا بنَ آدمَ ،
إنّكَ لم تَزَلْ في هَدمِ عُمرِكَ مُنذُ سَقَطتَ مِن بَطنِ اُمِّكَ ، فَخُذْ مِمّا في يَدَيكَ لِما بَينَ يَدَيكَ ؛ فإنّ المؤمنَ يَتَزوَّدُ ، و الكافِرَ يَتَمتَّعُ. (بحار الأنوار:۷۸/ ۱۱۲/۶)
اى فرزند آدم!
تو از همان زمان كه از شكم مادرت افتاده اى، پيوسته در راه ويران كردن [خانه ]عمرت قدم بر مى دارى. پس، از آنچه در دست دارى براى آنچه در پيش دارى بهره برگير؛ زيرا كه مؤمن توشه بر مى دارد و كافر خوش مى گذراند.
چشم به هم زدیم نیمی از ماه مبارک رمضان، ماه میهمانی خدا سپری شد. چشم بههم بزنیم شبهای قدر نیز خواهد آمد و کمکم این سفره رحمت الهی نیز ناباورانه، جمع خواهد شد.
مؤمن اما کسی است که قدر این فرصتها، ساعات و لحظات را می داند و از آن برای آباد کردن آخرتش بهره می گیرد.
او خوب میداند هر روز که بگذرد از پیمانه عمرش کاسته شده و دیگر بازگشتی برای آن روز نیست.
از شبهای ماه مبارک برای مناجات با خدا و تهجد و شب زندهداری بهره میجوید و از روزهای این ماه عزیز با خدمت خالصانه به خلق خدا و مراقبت از نفس و تلاوت کلام خدا و انس با قرآن برای تقرب بیشتر با خداوند بهره میجوید.
خداوند به ما توفیق بهره گیری حداکثری از باقیمانده این ماه عزیز را عطا فرماید هدیه نثار امام حسن مجتبی علیه السلام صلواتی بر محمد و آل محمد
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
منبرهاے✌دقیقہاے
#مرجعتولیدمحتوایمنبرک (متمم)
➣ @menbars2m
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
سهشنبه۱۴۰۳/۰۱/۰۷
#مرز_اطاعت_از_والدین
#جزء_پانزدهم (اسراء/۲۳)
#منبرک_قرآنی
┄┅┅❅💠❅┅┅
سلام علیکم
بسم الله الرحمن الرحیم
در پانزدهمین روز ماه میهمانی خداوند، رمضان المبارک در محضر قرآن کریم هستیم. انتخاب آیه ای گلچین از گلستان قرآن کریم هرچند آسان نیست اما از باب ناچاری در انتخاب آیه، سراغ آیه ۲۳سوره اسراء رفتیم:
(وَقَضَىٰ رَبُّكَ أَلَّا تَعْبُدُوا إِلَّا إِيَّاهُ وَبِالْوَالِدَيْنِ إِحْسَانًا ۚ إِمَّا يَبْلُغَنَّ عِنْدَكَ الْكِبَرَ أَحَدُهُمَا أَوْ كِلَاهُمَا فَلَا تَقُلْ لَهُمَا أُفٍّ وَلَا تَنْهَرْهُمَا وَقُلْ لَهُمَا قَوْلًا كَرِيمًا)
#بیان_چند_نکته
در خصوص احسان به والدین، و رعایت حرمت و احترام آنان سخن بسیار شنیده ایم و چه بسا این آیه شریفه را کودکان ما نیز حفظ باشند. اما سؤالی که برای بسیاری مطرح است مرز اطاعت از والدین است. تا کجا باید حرف آنها را شنید و اطاعت نمود.
1. ذکر احسان به والدین بلافاصله پس از امر به عبادت و پرستش خدای یگانه،حاکی از اهمیت این موضوع است.
2. اگر کلمه ای کوچکتر از کلمه «اف» وجود داشت که حاکی از بیان اکراه در برابر دیگران باشد خداوند آن را می فرمود که به پدر و مادر نگو. (مجمع البیان۶/۴۰۹)
3. مرز اطاعت از والدین تا آنجاست که خواسته آنها با در تعارض با خواسته و رضایت الهی نباشد. در غیر آن، باید به حرف آنها گوش کرد و امر آنها را اطاعت نمود.
4. وقتی انسان به سن پیری می رسد قلب و دلش رقیق تر می شود و نیاز بیشتری به محبت و توجه از ناحیه فرزندان دارد. از این رو احسان به آنها در این سنین اهمیت بیشتری دارد. (إِمّا يَبْلُغَنَّ عِنْدَكَ الْكِبَرَ أَحَدُهُما أَوْ كِلاهُما فَلا تَقُلْ لَهُما أُفٍّ وَ لاتَنْهَرْهُما ...)
5. مرز احسان به والدین تا کجاست؟ راوی از امام صادق علیه السلام منظور از احسان در این آیه را می پرسد. حضرت یکی از مصادیق احسان را بیان می کنند و گویا حد و مرز احسان را مشخص می کنند. حضرت می فرمایند: منظور از احسان، خوشرفتاری با آنها است و اینکه آنان را به تکلّف نیندازی تا از تو آنچه را به آن نیاز دارند بخواهند، اگرچه ثروتمند باشند. (کافی،2/157)
منظور آن است که فرزندان نباید بگذارند که والدین خواسته های خودشان را بر زبان جاری کنند. توجه اولاد و فرزندان به حدی باید باشد که تشخیص دهند که اکنون نیاز والدین آنها به چیست و قبل از اینکه بر زبان جاری کنند آن را برآورده سازند.
گفتنی ها در خصوص احسان به والدین بسیار است ان شاءالله در فرصتهای بعدی.
خدایا بهترین آنچه را که بهترین بندگانت عطا فرمودی به پدران و مادران ما نیز عطا بفرما به برکت صلواتی بر محمد و آل محمد
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
منبرهاے✌دقیقہاے
#مرجعتولیدمحتوایمنبرک (متمم)
➣ @menbars2m
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
Az_quran_bego.16.mp3
4.03M
🎙️🎧بشنوید👆
✔️آیا مال و ثروت، آرامش می آورد؟
✔️معیشت سخت و تنگ، ارمغان دوری از یاد خداست.
🔹طه/124
🔹مدت: 3دقیقه
#راه_کسب_آرامش_در_زندگی
#نشر_حداکثری
🔹بر اساس محتوای #جزء_شانزدهم
➖➖➖➖
@az_quran_bego
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
منبرهاے✌دقیقہاے
#مرجعتولیدمحتوایمنبرک (متمم)
➣ @menbars2m
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
پنجشنبه۱۴۰۳/۰۱/۰۹
#اثبات_قیامت
#جزء_هفدهم (انبیاء/۴۷)
#منبرک_قرآنی
┄┅┅❅💠❅┅┅
سلام علیکم
بسم الله الرحمن الرحیم
#مقدمه
یکی از شبهاتی که ایمان و باور جوانان ما را هدف قرار داده و سببب سست شدن ایمان و اعتقاد آنان شده این است که گفته می شود قیامتی وجود ندارد هر چه هست در همین دنیاست.
اعتقاد به عالم پس از مرگ یکی از شاخصههای تربیت دینی به شمار می رود و قریب به یک سوم آیات قرآن حدود 2000 آیه از قرآن، اختصاص به مسائل معاد و قیامت دارد تا آنجاکه بر اساس روایات، زرنگ ترین انسانها کسانی هستند که بیشتر از دیگران به یاد مرگ هستند. (بحار،68/267)
اعتقاد به قیامت و عالم پس از مرگ، همچون افساری، نفس آدمی را از ارتکاب معصیت، باز میدارد. چنین شخصی مراقب است در این دنیا هر عملی از او سر نزند چراکه معتقد است روزی باید پاسخگوی اعمالش باشد. آخرت چیزی جدای از اعمال دنیای آدمی نیست و همین اعمال اوست که آخرتش را می سازد.
چه خوش گفت دهقان سالخورده با پسر
کای نور دیده! به جز از کِشته نَدرَوی
#بیان:
یکی از راه هایی که برای اثبات قیامت به کار می رود تکیه بر #عدالت خداوند است. با این بیان که فارغ از آیات قرآن، با تکیه بر صفت عدالت خداوند می توان اثبات کرد که باید عالم دیگری غیر از این عالم دنیا وجود داشته باشد و گرنه عدالت خداوند زیر سؤال می رود.
#بیان_استدلال:
1. خداوند کسی است که تمام صفات خوب و کمالات را در در حد اعلی و بی نهایت دارد و ذره ای عیب و نقص و محدودیت در وجودش نیست.
2.یکی از صفات خوب و کمالات خداوند، عدالت است به این معنا که در حق کسی ذره ای ظلم و ستم نمی کند و نمی گذارد حق کسی پایمال شود.
3. بالوجدان می بینیم که در این دنیا کسانی هستند که در حق دیگران ظلم می کنند و امکان اجرای عدالت الهی به طور کامل در حق آنها ممکن نیست. یعنی دنیا ظرفیت اجرای عدالت خداوند درباره آنها را ندارد.
برای مثال:
کسی که ده ها و صدها نفر بلکه گاه بیش از چندصد نفر را به قتل می رساند نمی توان به تعداد انسانهایی که در این دنیا کشته او را اعدام کرد. در حقیقت با یک بار اعدام کردن وی در این دنیا تنها تقاص یک نفر از او گرفته می شود و با فرض نبود عالم پس از مرگ و قیامت، خون سایر انسانهای مظلومی که به دست او کشته شدند پایمال می شود حال آنکه گفتیم خداوند عادل است و نمی گذارد حق کسی پایمال شود.
پس باید عالم دیگری غیر از این عالم دنیا وجود داشته باشد که در آنجا حق مظلوم از ظالم به طور کامل ستانده شود و این همان چیزی است که در قرآن بر آن تأکید شده است.
خداوند می فرماید:
(وَنَضَعُ الْمَوَازِينَ الْقِسْطَ لِيَوْمِ الْقِيَامَةِ فَلَا تُظْلَمُ نَفْسٌ شَيْئًا ۖ وَإِنْ كَانَ مِثْقَالَ حَبَّةٍ مِنْ خَرْدَلٍ أَتَيْنَا بِهَا ۗ وَكَفَىٰ بِنَا حَاسِبِينَ) (انبیاء/47)
ما ترازوهاى عدل را در روز قيامت برپا مىكنيم، پس به هيچكس كمترين ستمى نمىشود و اگر به مقدار سنگينى دانهی خردلى [كار نيك و بدى] باشد، ما آن را حاضر مىكنيم و كافیست كه ما حسابرس باشيم.
خداوند بر معرفت و اعتقاد ما نسبت به خودش و عالم قیامت بیفزاید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد.
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
منبرهاے✌دقیقہاے
#مرجعتولیدمحتوایمنبرک (متمم)
➣ @menbars2m
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
جمعه۱۴۰۳/۰۱/۱۰
#اشاعه_فحشاء
#جزء_هجدهم (نور/۱۹)
#منبرک_قرآنی
┄┅┅❅💠❅┅┅
سلام علیکم
بسم الله الرحمن الرحیم
اگر کسی گناهی را از سر غفلت یا جهالت انجام دهد آیا می تواند آن را برای دیگران تعریف کند؟ یا اگر از ارتکاب گناه کسی آگاه شد آیا حق انتشار آن را دارد به گونه ای که دیگران باخبر شوند؟
#جواب:
یکی از گناهان بزرگ که کمتر به آن توجه می شود و کسی آن را حتی گناه به شمار نمی آورد اشاعه فحشاست.
#چند_نکته:
1. منظور از اِشاعه فَحْشاء، گفتار و کرداری است که موجب ترویج و یا کمک به انتشار گناهان کبیره در بین مؤمنان شود.
به بیانی، اشاعه فحشا یعنی حرفی بزند یا کاری کند که سبب ترویج گناه و فساد در جامعه شود.
2. اشاعه فحشاء، مصادیق متعددی می تواند داشته باشد یکی از مصادیق آن، بازگو کردن گناه برای دیگران است. معمولا شایع است که برخی افراد جاهل، گناه خود را خیلی راحت برای دوستان خود نقل می کنند و قباحت و زشتی گناه را در نظر آنان از بین می برند و ارتکاب آن را برآی آنان آسان می کنند. با این کارشان در گناه آنان نیز شریک میشوند.
3. یکی از عواملی که سبب می شود انسان گناهی را ترک کند قباحت و زشتی گناه در منظر شخص است. اگر زشتی گناه در نظر شخص از بین برود مانعی برای ارتکاب آن برای شخص وجود ندارد و راحت آن گناه از سوی شخص سر میزند.
بازگو کردن گناه، انتشار گناه و فساد انجامشده در فضای مجازی، انتشار کلیپهای منافی عفت و فسادهای اخلاقی در فضای مجازی همه و همه از مصادیق بارز اشاعه فحشا به شمار می روند.
قرآن کریم این عمل را به شدت نکوهش کرده و برای آن وعده #عذابیدردناک در دنیا و آخرت داده است.
خداوند در این باره می فرماید:
إِنَّ الَّذينَ يُحِبُّونَ أَنْ تَشيعَ الْفاحِشَةُ فِي الَّذينَ آمَنُوا لَهُمْ عَذابٌ أَليمٌ فِي الدُّنْيا وَ الْآخِرَةِ وَ اللهُ يَعْلَمُ وَ أَنْتُمْ لا تَعْلَمُونَ [نور/19] به يقين كسانى كه دوست دارند زشتيها در ميان مردم با ايمان شايع شود براى آنان در دنيا و آخرت عذاب دردناكى است؛ و خداوند مىداند و شما نمىدانيد.
5. در روایات نیز اشاعهکننده فحشاء همچون انجام دهنده آن معرفی شده و ایستادن بر تلّی از آتش و بیرون شدن از ولایت الهی و شیوع بیماریهائی که در پیشینیان نبوده از پیامدهای آن بیان کرده است. اینک برخی از این روایات:
۱. امام صادق(ع) فرموده:
کسی که بر گناه مومنی آگاهی یابد سپس آن را افشا سازد و کتمان نکند و برای او از خداوند طلب استغفار نکند گویا خودش این گناه را مرتکب شده و علاوه بر آن، سنگینی بار افشا کردن را نیز باید متحمل شود در حالی که ممکن است خداوند عامل گناه را آمرزیده باشد و عقوبت او همان افشا شدن در دنیا باشد و در آخرت هم گناهش پنهان شود. (وسائل12/285)
۲. امام کاظم(ع) فرمودند:
در رابطه با برادرت گوش و چشمت را تکذیب کن و اگر پنجاه «قسّامه» (پنجاه نفر که پنجاه بار قسم میخورند) برایت قسم بخورند و مطلبی را برایت بگویند، تو سخن او را تصدیق و آنان را تکذیب کن و خبری را پخش نکن که آبروی او را ببرد و شخصیت او را نابود کند. زیرا در غیر این صورت از کسانی خواهی بود که خداوند درباره آنها فرموده است «همانا برای کسانی که دوست دارند گناه در میان کسانی که ایمان آوردهاند رواج یابد، عذابی دردناک در دنیا و آخرت هست. (کافی/8148)
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
#در_ثواب_نشر_آن_سهیم_باشیم
منبرهاے✌️دقیقہاے
#مرجعتولیدمحتوایمنبرک (متمم)
➣ @menbars2m
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
جمعه۱۴۰۳/۰۱/۱۰
#اعمال_شب_قدر
#شب_نوزدهم
#منبرک_مناسبتی
┄┅┅❅💠❅┅┅
سلام علیکم
بسم الله الرحمن الرحیم
در آستانه شب نوزدهم ماه مبارک رمضان هستیم. شب نوزدهم مـاه رمضـان اولین شب از شبهای قدر است و شب قدر همان شبی است که در تمـام سال شبۍ به خوبۍ و فضیلت آن نمۍرسد در آن شب تقـدیـر امور سـال مۍ شود و ملائڪہ و روح به اذن پروردگـار بہ زمین نازل مۍ شوند و خدمـت امـام زمـان(عج) مشـرف مۍ شوند و هـر آنچہ بـراے هر ڪہ مقدر شده است بر امام زمــان(عج) عرضہ مۍ ڪنند و عمـل در آن بہتـر است از عمـل در هـزار مـاه.
💠اعمـال شب های قـدر بر دو نوع است: اعمال مشترک (در هـر سه شب انجـام مۍشود) مخصوص (مخصـوص هـر شب)
🖤 اعمال مشتـرڪ شبهاے قــدر
❶ غسل: بهتر است غسل شب قدر در هنگام غروب آفتاب انجام گيرد،كه نماز شام را با غسل بخواند.
❷ دو رکعت نماز وارد شده است: كه در هر ركعت پس از سوره«حمد»، هفت مرتبه«توحيد»خوانده، و پس از فراغت از نماز هفتاد مرتبه بگويد، 〖استغفر اللّه و اتوب اليه〗 در روايت نبوى است: كه از جاى برنخيزد تا خدا او و پدر و مادرش را بيامرزد.
❸ قرار دادن قرآن بر سر.
❹ ده مرتبه ۱۴ معصوم راصدازدن
❺ زیارت امام حسین علیه السلام است؛ در روايت آمده هنگامى كه شب قدر مےشود، منادى از آسمان هفتم از پشت عرش ندا سر می دهد كه خدا هركه را به زيارت مزار امام حسين عليه السّلام آمده آمرزيد.
❻ احیاء داشتن و بیدارماندن این شبهابرای#عبادت و بندگی خدا: روايت شده هركه شب قدر را احيا بدارد، گناهانش آمرزيده مےشود، هرچند به شماره ستارگان آسمان و سنگينى كوهها و پيمانه درياها باشد.
❼ صد رکعت نمازلیلة الاحیاء
❽ خواندن دعای جوشن کبیر
🖤 اعمال مخصوص شب نوزدهم:
۱- صد مرتبه "اَستَغفُرِاللهَ رَبی وَ اَتوبُ اِلَیه".
۲- صد مرتبه " اَللّهُمَّ العَن قَتَلَةَ اَمیرَالمومنینَ".
۳- دعای "یا ذَالَّذی کانَ..." خوانده شود .
۴- دعای " اَللّهَمَّ اجعَل فیما تَقضی وَ تقدر..." خوانده شود.
📚به مفاتیح الجنان مراجعه نمائید.
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
منبرهاے✌️دقیقہاے
#مرجعتولیدمحتوایمنبرک (متمم)
➣ @menbars2m
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
شنبه۱۴۰۳/۰۱/۱۱
#مهجوریت_قرآن
#جزء_نوزدهم (فرقان/۳۰)
#منبرک_قرآنی
┄┅┅❅💠❅┅┅
سلام علیکم
بسم الله الرحمن الرحیم
ایام ضربت خوردن فرق مبارک امیرالمؤمنین حضرت علی علیه السلام را به محضر امام زمان عج و محبان و شیعیان آن حضرت تسلیت عرض می نماییم.
رسول خدا(صلی الله علیه وآله) در عرصه قیامت در آن روز هولناک و دشوار با افسوس و دلى پردرد، قرآنبهدست مىایستد و - اینگونه شکایت جانکاهى را به پروردگارش شکایت مىکند: «پروردگارا!! قوم من قرآن را رها کردند.» (فرقان/ 30) گویا رسول خدا مىفرماید خداوندا مردم، نور، روشنگرى و بیانگرى قرآن را رها کردند، جداگر حق از باطل، رحمت و شفا را ترک گفتند، تشنه شدند در حالى که آب زلال و گوارا در کنارشان بود، در ظلمات زندگى کردند در حالىکه در نزدشان نورِ آشکار و روشنگر بود. آه چه سنگین زیان و بزرگ خسارتى کرده است، کسى که این همه را رها کند!
در یکی از آیات قرآن کریم، بوی گله و شکایت از مسلمانان وجود دارد، افرادی که برای رسیدن به موفقیت،حاضرند تمام راه ها و روش ها را تجربه کنند اما هیچ وقت به خود اجازه آشنایی با کامل ترین نسخه خوشبختی و موفقیت را نمی دهند و به همین جهت رسول خدا صلی الله علیه و آله در قرآن لب به شکایت باز می کند و می فرماید:
«وَقَالَ الرَّسُولُ یَا رَبِّ إِنَّ قَوْمِی اتَّخَذُوا هَذَا الْقُرْآنَ مَهْجُورًا[فرقان:۳۰]و پیامبر [خدا] گفت پروردگارا قوم من این قرآن را رها کردند»
به واقع مصادیق این مهجوریت و رها کردن قرآن کریم چیست؟
۱-استفاده از قرآن تنها برای تبرک و امنیت خانه و کاشانه و هنگام مسافرت
۲-هزینه های کلان برای خرید قرآن های زینتی مخصوصا برای زوج های جوان و سال ها خاک خوردن آن
۳-تنها به فکر ختم قرآن بودن و عدم توجه به معانی و مفاهیم و توصیه های قرآن مجید
و بدتر از همه این ها آن که متأسفانه در بسیاری از جوامع مسلمان قرآن در زندگی آنان غایب و مهجور است. تا آنجا که حتی بسیاری، تلاوت و قرائت آن را هم به درستی نمی دانند ،تا چه رسد به مراحل بالاتر آن اعم از ترجمه ،تفسیر ،تدبر و عمل به آن!
شهید مطهری درباره مهجوریت قرآن چنین می گوید:
ما امروز از این نسل گله داریم که چرا با قرآن آشنا نیست؟ چرا در مدرسه ها قرآن یاد نمی گیرند. حتی به دانشگاه هم که می روند از خواندن قرآن عاجزند؟
البته جای تأسف است که این طور است. باید از خودمان بپرسیم ما تاکنون چه اقدامی در این راه کرده ایم؟ آیا با همین فقه و شرعیات و قرآن که در مدارس است توقع داریم نسل جوان با قرآن آشنایی کامل داشته باشد؟ !عجبا! که خود نسل قدیم قرآن را متروک و مهجور کرده، آن وقت از نسل جدید گله دارد که چرا با قرآن آشنا نیست.
این بحث ادامه دارد... .
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
منبرهاے✌دقیقہاے
#مرجعتولیدمحتوایمنبرک (متمم)
➣ @menbars2m
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
یکشنبه۱۴۰۳/۰۱/۱۲
#توکل
#نکات_تربیتی_داستان_موسی_ع(۱)
#جزء_بیستم (قصص/۴ الی۱۴)
#منبرک_قرآنی
┄┅┅❅💠❅┅┅
سلام علیکم
بسم الله الرحمن الرحیم
قرآن کریم پر از داستانهای عبرت آموز است. داستان حضرت موسی علیه السلام، از بدو تولد و بعدها با قوم بنی اسرائیل، سراسر نکات تربیتی و اخلاقی است.
خداوند اگر اراده کند به بنده ای از بندگانش خیر و منفعتی برساند یا ضرری از او دور کند کسی در این عالم نمیتواند مانع شود. خداوند به گونه ای تمام عوامل کائنات عالم را بسیج میکند که مستکبران این عالم (که ادعای خدایی می کنند) نمی توانند مانع شوند. تمام عوامل، به اذن الهی، دست به دست هم میدهند که اراده خداوند درباره بنده ای از بندگانش محقق شود.
زمانی که فرعون دستور می دهد تمام پسرانی که متولد شوند را ذبح کند. مادر موسی بیم آن دارد که پسرش به دست فرعون کشته شود. اما خداوند به مادر موسی الهام می کند که فرزندش را داخل صندوقچه ای قرار داده، داخل رود نیل بیندازد و به او قوت قلب می دهد که به زودی طفلش را به او برگرداند.
کدام مادر در شرایط طبیعی حاضر است فرزندش را به دل دریا بیندازد؟! اینجا خداوند اراده کرده است که طفل صحیح و سالم به آغوش مادرش برگدد. تمام عوامل و کائنات این عالم را برای این امر بسیج می کند. خالهی موسی، به امر مادر موسی، صندوقچه را تعقیب می کند که ببیند سرانجامش چه می شود. می بیند توسط فرعونیان از آب گرفته می شود به دربار فرعون می رود. فرعونیان (مانند دیگر پسرانی که می گیرند) قصد کشتن این طفل را می کنند که دل همسر فرعون نرم می شود و از همسرش می خواهد او را به فرزندی بگیرند. طفل نوزاد گرسنه است. برایش دایه حاضر می کنند. پستان هیچ مادری را نمی پذیرد. خالهی موسی که متوجه این موضوع می شود از باب خیرخواهی به آنها دایه ای معرفی می کند که این طفل پستان آن دایه را قبول می کند. آنها نیز قبول می کنند.
این چنین می شود که طفل دوباره به مادرش بر میگردد بیآنکه کسی بفهمد، در دربار فرعون رشد می کند و جانش نیز حفظ می شود.
ببینید خداوند چه زیبا، عوامل مختلف را دست به دست هم میدهد تا در دل دشمنانش، جان موسی را از بدو کودکی حفظ کند.
عزیزان، خداوند همه کاره این عالم است. اگر کسی بنده خدا باشد و در کارهایش بر او توکل کند خداوند او را بس است. ( و مَنْ يَتَوَكَّلْ عَلَى اللهِ فَهُوَ حَسْبُهُ) طلاق/3 آیا خداوند برای بنده اش کافی نیست. (أَلَيْسَ اللَّهُ بِكَافٍ عَبْدَهُ) زمر/36
چرا این اعتقاد و باور را در درون خود نهادینه نمی کنیم که اگر خداوند بخواهد به بنده اش خیری برساند یا ضرری را دور کند کسی مانع تحقق اراده خداوند نمی شود.
کسانی هم می توانند اینگونه بر خدا توکل کنند که بنده مطیع او باشند و به دستوراتش عمل کنند و دنبال رضای او در زندگی باشند. نه اینکه طرف نماز نمی خواند روزه نمی گیرد توجهی به رضای خدا در زندگی اش ندارد توقع دارد خدا نیز در همه حال،حاجتش را مستجاب کند و امور زندگی او را به دست بگیرد.! این است حال بسیاری از کسانی که در زندگی خویش توقعات نابجا از خدا دارند.
خداوند توفیق توکل واقعی در زندگی را به برکت این شب و رزوهای عزیز ماه رمضان مرحمت فرماید صلواتی بر محمد و آل محمد
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
منبرهاے✌دقیقہاے
#مرجعتولیدمحتوایمنبرک (متمم)
➣ @menbars2m
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
دوشنبه۱۴۰۳/۰۱/۱۳
#شناخت_دنیا
#جزء_بیست_و_یکم (عنکبوت/۶۴)
#منبرک_قرآنی
┄┅┅❅💠❅┅┅
سلام علیکم
بسم الله الرحمن الرحیم
سالروز شهادت مولی الموحدین امیرالمؤمنین علی علیه السلام را خدمت حضرت ولی عصر عج،مقام معظم رهبری، و شما شیعیان و محبان آن حضرت تسلیت و تعزیت عرض می نماییم.
یکی از عواملی که سبب رشد ایمان و معرفت مؤمن میشود داشتن شناخت واقعی از دنیاست. شناخت دنیا به حدی اهمیت دارد که بر اساس روایات آخرین رذیله ای که از قلب و دل انسان خارج می شود حب دنیاست و ریشه بسیاری از خطاها و گناهان آدمی به شمار می رود. (کافی،2/113)
خداوند در قرآن کریم می فرماید:
( وَ ما هذِهِ الْحَياةُ الدُّنْيا إِلّا لَهْوٌ وَ لَعِبٌ وَ إِنَّ الدّارَ الْآخِرَةَ لَهِيَ الْحَيَوانُ لَوْ كانُوا يَعْلَمُونَ( [عنکبوت/64]؛ اين زندگى دنيا چيزى جز سرگرمى و بازى نيست؛ و فقط سراى آخرت، سراى زندگى [واقعى] است، اگر مىدانستند.
این دنیا با تمام زرق و برقی که دارد، با تمام خوشی ها و لذتهایی که دارد در مقایسه با زندگی آخرت، بازیچه و سرگرمی بیش نیست.
انسان عاقل هرگز به این دنیای فانی و زودگذر دل نمی بندد. در این آیه شریفه دو صفت برای این دنیا استفاده شده است:
لهو: به سرگرمیهایی گفته میشود که انسان را از هدف اصلی و مسائل اساسی باز میدارد؛ (مفردات راغب)
«لعب» به کاری گفته می شود که مثل بازی قصد و هدفی در آن نیست. (همان)
لذات و مادیات دنیا اگر هدف آدمی باشد مذموم و ناپسند است اما اگر از آن برای آباد کردن آخرت استفاده شود پسندیده است. دنیا محلی برای آباد کردن آخرت است و لذا مؤمن زرنگ از لحظه لحظه آن برای آباد کردن سرای جاودان آخرت خویش بهره می برد.
در محضر امیرالمؤمنین علیه السلام، #دنیا را بهتر بشناسیم. حضرت در خطبه 82 نهج البلاغه می فرمایند:
«چگونه توصيف كنم سر منزلى را كه ابتداى آن سختى و مشقت است و پايان آن فنا و نيستى، در حلال آن حساب است و در حرامش عقاب، ثروتمندش فريب مى خورد و فقير و گدايش محزون مى گردد. چه بسيار كسانى كه به دنبالش بدوند و به آن نرسند و چه بسيار كسانى كه رهايش سازند و به آنها روى آورد. هر كس با چشم بصيرت و عبرت به آن بنگرد به او بصيرت و بينائى بخشد؟و آن كس كه چشمش به دنبال آن باشد و فريفته آن گردد از ديدن حقايق نابينايش كند!
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
منبرهاے✌دقیقہاے
#مرجعتولیدمحتوایمنبرک (متمم)
➣ @menbars2m
┄┅┅❅💠❅┅┅┄