#نگارشـعلمی
#دورهـمجازی
#راهنمایی
جهت تسهیل استفاده، چند راهنمایی اخیر تجمیع شده است. (حدود 20 صفحه) 👆🏻👆🏻👆🏻
ف ی, [۱۴.۱۱.۱۷ ۱۸:۳۰]
سلام استاد بزرگوار بنده در زمینه بسط دلیل و یپامد گویی دچار ابهام شده ام اگر می شود راهنمایی فرمایید موضوع اقوال و ادله درحکم عصیر عنبی است
ف ی, [۱۴.۱۱.۱۷ ۱۸:۳۰]
با تشکر
Mahdi MohagheghFar, [۱۴.۱۱.۱۷ ۱۹:۲۰]
با سلام
فروش عصیر عنبی برای ساختن خمر حرام است. زیرا ..... علت دیگر این حرمت ... . همچنین مهم ترین دلیل آن ...
فروش عصیر عنبی برای ساختن خمر حرام است. بنابر این ... . در نتیجه ... . از این رو ...
با سلام وخدا قوت خدمت استاد محترم .میخواستم ببینم میشه در بسط مثال ایه ای از قران رو بنویسیم واینکه به مشخصات ایه اشاره کنیم یا نه؟
سلام
عین ایه را به جای پشتیبان نیاورید. استناد کنید در پ. اصلی، بعدا شیوه استناد و به کار گیری شواهد را یاد خواهید گرفت.
شیخ یوسف بحرانی ضمن جمع آوری و ذکر روایات متعدد از جمله روایت جدامه در زمینه حرمت عزل می فرمایند: این روایات با وجود آن که تعدادشان زیاد است اما از چند جهت مخدوش است: اول اینکه: حدیث جدامه از نظر سند ضعیف و فاقد اعتبار است. نه تنها هیچ یک از راویان شیعه آن رانقل نکرده اند بلکه برخی از علمای اهل سنت نیز فتوا دادن بر طبق آن را نیز جایز ندانسته اند. دوم اینکه: این حدیث در مقام تنزیل و تجوز است به فرض پذیرش آن از جهت سند بر چیزی فراتر از حکم به کراهت عزل دلالت ندارد. سوم اینکه احتمال دارد حدیث جدامه جعلی و ساختگی باشد و با توجه به برخی روایات زمینه جواز عزل از پیامبر در صحاح اهل سنت چنین احتمالی تقویت می گردد. چهارم اینکه: این حدیث با احادیث متعدد و معتبری که دلالت بر جواز عزل دارند تعارض دارد و چون احادیث جواز عزل بر حدیث جدامه از نظر تعداد و سند برتری دارند مقدم و معتبر تر از حدیث جدامه هستند. در نتیجه حدیث جدامه در حکم به حرمت عزل صحت ندارد.
راهنمایی:
جمله موضوع:
با بر نظر شیخ یوسف بحرانی، روایت جدامه مبنی بر حرمت عزل، مخدوش است. زیرا ایشان معتقدند که ... همچنین ....
مثال آوری:
اعطای نعمت از جانب خدای متعال ، همیشه براساس لیاقت شخص نیست ، بلکه گاهی اوقات برخورداری از نعمت ، بنابر سنت استدراج می باشد . شاید خود شخص ، متوجه عذابی که در آن گرفتار است ،نباشد ولی همین که فرصت توبه و استغفار از او گرفته شده ، بزرگ ترین بلاست.مثلا خداوند در سوره آل عمران،آیه ۱۷۸ میفرماید:« کافران مپندارند که در مهلتی که به آنان می دهیم ، خیر آن هاست.به آن ها مهلت می دهیم تا بیشتر به گناهانشان بیفزایند و برای آن هاست عذابی خوار کننده.» آن ها که در لذات رفاه و آسایش و تنعم خود، غرق در لذات مادی هستند در واقع در امواج تاریک شهوات در حال شکنجه اند ولی خود از بطن عذابی که به آن مبتلا شده اند ، بی خبرند.همانطور که فرعون وفرعونیان در تنعم و لذات دنیوی ، غوطه ور بودند و از نعمات دنیا چیزی کم نداشتند ولی سرانجام بعد از سالیان طولانی به نتیجه اعمال خود رسیدندو یا مانند قوم لوط که در شهوت رانی خود غرق بودند و توهک نعمت از آن میکردند.خداوند در آیه ۱۸۲ سوره اعراف میفرماید :« و کسانی که آیات ما را تکذیب کردند به تدریج از جایی که نمیدانند گریبانشان را خواهیم گرفت.»
با سلام
1- ابتدا تکلیف را با جمله موضوع روشن کنیم. اندیشه ناظر دقیقا چیست؟ به یاد داشته باشید نباید فکر مرکزی در بین کلمات ابتدای بند گم شود.
2- اگر بسط ساده و با ترکیب روش ها نیست، نباید جمله موضوع را بدون رعایت شیوه مثال توضیح خارج از اسلوب بنویسید. مگر شیوه ترکیبی باشد مثلاً روش توصیف و مثال با هم در بندتان استفاده شود.
3- در شیوه مثال باید دقت کنید از چه چیزی باید مصداق (مثال) بیاورید. اندیشه ناظر مفهوم کلی است که دارای مصادیق است (یصدق علی کثیرین) در هر پشتیبان اصلی، یک (یا چند مصداق) را می اورید.
4- مراقب حجم پاراگراف (نهایتا 200 کلمه) باشید.
با این توضیحات دوباره بندتان را کنترل کنید.
بسم الله الرحمن الرحيم
موضوع:امانت وخيانت
استاد مربوطه:استاد مهدي محقق فر
محقق :هاجر رجايي لك
به شيوه بسط مثال آوري
گناه خيانت در امانت در احاديث و روايات وارده از معصومين «عليهم السلام» به شدت مورد نهي قرار گرفته است به عنوان مثال پيامبر اسلام (ص) مي فرمايند: «سه خصلت است كه در هر كس باشد دليل بر نفاق اوست هرچند نماز بخواند و روزه بگيرد و خود را مسلمان بداند؛ دروغگويي، خلف وعده و خيانت در امانت.» همچنين مي فرمايند: «امانت داري موجب ثروت و خيانت موجب فقر و تهيدستي است.» و در يكي از احاديث خود دو خصلت دروغگويي و خيانت را از مومن دورمي دانند.ونمونه اي ديگر روايت فضل بن شاذان از حضرت رضا (عليه السلام) است كه ايشان فرموده اند از جمله گناهان كبيره خيانت در امانت است.
به شيوه بسط دليل آوري
خيانت در امانت به دلايل فراواني يك عمل قبيح ويك خصلت منفور است.دليل اول مفاد آيات قرآن كريم است.در آيات متعددي از قرآن كريم برزشتي اين خصلت وآثار سوء اين رفتارناپسند اشاره شده است.دليل دوم وجود روايات معتبري از اهل بيت عليهم السلام است كه بر اين موضوع استناد شده است.وهم چنين از نظر عقلايي اين عمل يك رفتار زشت واز نظر اجتماعي جرم محسوب مي شود. دليل ديگر آن اين است كه تجربيات بشر در اين مورد نشان داده كه خيانت درامانت سبب از بين رفتن اعتماد فردي و اجتماعي شده و نظم عمومي جامعه را برهم مي زند.درنتيجه به روشني واضح است كه خيانت در امانت نه تنها يك رذيله اخلاقي است بلكه از نظر اجتماعي جرم محسوب ميشود ومجازات را در پيش دارد.
به شيوه بسط پيامد گويي
خیانت در امانت، یک رذیله اخلاقی وويك رفتار ناپسند اجتماعي است. از اين رو موجب رواج جرايم بزرگي درجامعه مانند كلاهبرداري و اختلاس و... ميشود. بنابراين موجب سلب اعتماد در جامعه میشود پس موجب اخلال در نظم عمومی ميشود.خيانت در امانت هم چنين به نص صريح روايات موجب فقر مي شود .از پيامد هاي ديگر خيانت در امانت از بين رفتن سلامت در دنيا و اخرت مي شود چرا كه در سفارشي از لقمان حكيم به فرزندش به اين نكته اشاره شده است كه پسرم ،امانت را ادا كن تا دنيا و آخرت تو سالم باشد.همچنين اين عمل قبيح سبب ميشود ديگران به لايه هاي پنهان وجود آدمي پي ببرند چرا كه در روايتي از پيامبر اكرم(ص) آمده است:"كسي كه امانت را رعايت نمي كند، ايمان ندارد" .بنابر آنچه گفته شد امانت داري موجب غني شدن فرد وسالم شدن دنيا و آخرت وي وهم چنين داشتن جامعه اي سالم وموفق مي شود.
#راهنمایی
#بسط_مثال
سلام استاد . محمدی هستم . سطح دو . درباره بند مثال آوری ، تکلیف ایستگاهی اول ، میخواستم راهنماییم بفرمایید لطفا . با تشکر.
بند مثال آوری :
آسایش کفار در دنیا
همانا دنیا ، به معنای دنی و پست است و آسایش نیز یعنی فقدان مشکلات مادی .افرادی که حقیقی بودن دنیای دنی را در ذهن خویش پرورش می دهند ، دمادم به دنبال کسب آسایش و رفاه در دنیا هستند و دریغ از اینکه دنیای مادی، آسایشش هم در گرو مادیات می باشد.مثلا طبق فرموده خدای باری تعالی در آیات ۱۸۲ و ۱۸۳ سوره مبارکه اعراف ، وقتی بنده ای گناه کند و به دنبال آن باشد که از هر راهی در دنیا ، به آسایش برسد ، خداوند او را به استدراج مبتلا میکند . یعنی فرصت توبه و استغفار را با در اختیار قرار دادن نعمتی به بنده ، از او گرفته و بنده را با نعمت مشغول می سازد . به قطع برای مومنان ، آسایش در دنیا ، بی معنی است فی المثل ، امام صادق علیه السلام فرمودند پهلویت را از شب دو ساز یعنی از خواب زیاد در شب دوری کن و از خدایی بترس که پروردگار توست . در نتیجه می بینیم که از منظر قرآن کریم و ائمه علیهم السلام ، همیشه ، آسایش داشتن در دنیا ، نیک و پسندیده نمی باشد بلکه هر نیکی و پسندی ، در نظر ایشان ، توأم با سختی ها و مشکلات است و آسایش صِرف ، محقق نمی شود.
👇👆
با سلام
در این بند جمله موضوع و اندیشه ناظر چیست؟
با این ادعا یا همان اندیشه ناظر یا فکر مرکزی جملات پشتیبان اصلی را بسنجید. اگر بسط مثال است باید مصداق مفهوم کلی ادعا باشد، اگر بسط دلیل اوری است باید جملات پشتیبان دلیل درستی اندیشه ناظر یا همان ادعا باشد. اکر بسط پیامدگویی است پ. اصلی نتیجه درستی جمله موضوع و اندیشه ناظر مندرج در ان است.
با این توضیحات دوباره بند خودتان را مرور کنید. خط پشتیبانی همان اندیشه ناظر یا فکر مرکزی است. دقت بفرمایید.
همچنین به نظر حجم بندتان ببش از حد متعارف باشد.
#نگارش_علمی
نمونه هایی از بسط پاراگراف به شیوه مثال اوری، دلیل اوری و پیامدگویی
تذکرـ این موارد در کانال قبلاً نشر داده شده است و برخی نیز ارزیابی شده اند. تنها جهت دیدن نمونه هایی بیشتر تقدیم می شود. انتشار به منزله تایید پاراگراف ها نیستند.
بازنشر 👆