«روش های یادگیری و مطالعه» را از طاقچه دریافت کنید
https://taaghche.com/book/85921
****
#درسنامه_مهارت_های_پژوهشی
#راهنمای_تدریس
#سخن_مولف
#یادداشت_متنی ۴
از آنجا که کتاب روش مطالعه و یادگیری کتابی کلاسیک در این زمینه است، دو درس اول درسنامه مهارت های پژوهشی از این کتاب استفاده شده است، برای استادان که تدریس این کتاب را می خواهند شروع کنند مرکز این کتاب مفید است.
آدرس دریافت نسخه دیجیتال را برای سرورانم به اشتراک گذاشتم، نسخه دیجیتال این کتاب، قیمت به صرفه ای دارد.
#درسنامه_مهارت_های_پژوهشی
#راهنمای_تدریس
#سخن_مولف
#یادداشت_متنی ۵
#معرفی_منبع_پشتیبان
کتاب روشهای یادگیری و مطالعه یک کتاب خودآموز برای تمرین و یادگیری مطالعه اثر دکتر علی اکبر سیف است.
این اثر شامل دو کتاب است که روشهای مطالعه و روشهای یادگیری را به مخاطبان آموزش میدهد. این کتاب به مخاطبان میآموزد که چگونه میتوانند در مدت زمانی که دارند به بهترین شکل ممکن مطالعه کنند و نهایت یادگیری را داشته باشند.
توضیح مولف:
من (محقق فر)، برای تالیف فصل اول به دنبال کتاب کلاسیک در حوزه روش مطالعه و یادگیری بودم، برخی از استادان این کتاب را به طور نسبی قدیمی می دانستند و کتاب ها و مقالات به روز و حتی به زبان اصلی معرفی می کردند که حاوی ایده های جدید است. بنده و ارزیابان درسنامه و معاونت پژوهش معتقد بودیم در اولین گام آشنایی بهتر است از یک منبع کلاسیک و جا افتاده استفاده شود. نشان به آن نشان که در متون درسی آموزش و پرورش از این منبه استفاده می کنند.
از این رو تصمیم گرفته شد که از این کتاب و کتاب دیگر دکتر سیف با عنوان روانشناسی پرورشی در تالیف فصل اول استفاده شود.
بنده سعی اکید داشتم که حتما مثال ها در حیطه مباحث حوزوی باشد و از آن جا که مفاد این فصل حالت مقدمه ای دارد، هر جا که لازم است کاربردها در روش پژوهش تذکر داده شود.
به هر صورت دیدن این منبع و دم دست بودن آن، برای تسلط استادان بر تمرین های عملی خوب است.
اگر حوصله ای بود کتاب تفصیلی تر روانشناسی پرورشی دکتر سیف نیز نگاه شود.
خرید و قیمت روانشناسی پرورشی نوین: روانشناسی یادگیری و آموزش | ترب
https://torob.com/p/5088b57b-7e8f-4008-92fc-00380007009b/%D8%B1%D9%88%D8%A7%D9%86-%D8%B4%D9%86%D8%A7%D8%B3%DB%8C-%D9%BE%D8%B1%D9%88%D8%B1%D8%B4%DB%8C-%D9%86%D9%88%DB%8C%D9%86-%D8%B1%D9%88%D8%A7%D9%86-%D8%B4%D9%86%D8%A7%D8%B3%DB%8C-%DB%8C%D8%A7%D8%AF%DA%AF%DB%8C%D8%B1%DB%8C-%D9%88-%D8%A7%D9%85%D9%88%D8%B2%D8%B4/
#درسنامه_مهارت_های_پژوهشی
#راهنمای_تدریس
#تجربه_معلمی_شما
#سخن_مولف
#یادداشت_متنی ۶
یکی از استادان محترم پژوهش دیروز پنج شنبه 29 شهریور به این سبک تدریس خود را شروع کرده بود، درس های اول و دوم فصل اول درسنامه مهارت های پژوهش را در یک نوبت ارائه کرده بودند و ضمن، تشریح مباحث این دو درس، تبیین اهمیت و فایده و تاثیر مباحث این دو درس در پژوهشگری، به طلاب گفته بودند که به صورت کاربردی در فصل دوم که مربوط به روش تحقیق است، دوباره به مباحث روش مطالعه و یادگیری بازخواهند گشت و هر جا که لازم باشد از آموزه های مهارتی فصل اول در فصل روش تحقیق مانند تدوین طرح تحقیق، تشکیل پرونده علمی و فراوری آن کارورزی خواهیم کرد. رفقای طلبه از اینکه درس شان به صورت نظری محض نخواهد بود و قرار است که مهارت های مطرح شده را در کار تحقیق شان به کار بگیرند، خرسند و راضی بودند. البته این قول و قرار و اینکه طلاب متقاعد بشوند و از عهده انجام وعده هم برآیند بسته به مهارت های معلمی و تسلط استاد بر مباحث روش تحقیق به صورت عام دارد. به هر حال تجربه قابل توجهی است. من هم چند جدول از درسنامه که به انجام بهینه این وعده کمک می کند برای این استاد معزز ارسال کردم که در اینجا دو نمونه جدول را بازنشر می کنم.
در کتاب کار کارورزی های مربوط به فصل اول نیز ایده های خلاقانه ای برای تحقق این وعده به دست می دهد.
نقدی بر این تجربه اگر دارید، منت دارتان هستم که ارائه بفرمایید، بیشتر از ان مرهون تان هستم وقتی که #تجربه_معلمی خودتان را در تدریس این درسنامه به اشتراک بگذارید.
به نظرم پیگیری مطالب این کانال، برای دوستداران تحقیق در زمینه فقه و اصول حوزه مفید باشد و چه بسا سرخط های خوبی برای مسئله های ناب پژوهشی به دست دهد.
ضمناً مطالعه سیره علمی - پژوهشی و توصیه های اخلاقی عالمان بزرگ در حیطه دانش آموزی و تحقیق به طلاب و فضلا مغتنم است. 👇
#فرهنگ_پژوهش
#فعالیت_های_مهمان
#معرفی_کانال
#اخلاق_پژوهش
#سیره_پژوهشی
کانال مباحثه فقاهت وابسته به مدرسه عالی فقه امام محمد باقر عليه السلام، تحت اشراف آیت الله العظمی شبیری زنجانی (حفظه الله)، با هدف کمک به تعمیق آموزه های فقه و اصول و ايجاد فضاي تحقیقی و اخلاقی در تحصیل حوزوی ایجاد شده است و شامل نکته های دقیق علمی از دروس اساتید مطرح درس خارج قم و متون کوتاه مستند و ارزشمند اخلاقی از سیره علما و بیانات آنها است.
@mobahathah_ir
به بهانه سالروز تولد رحمت عالمیان نبی اکرم حضرت محمد مصطفی (صلی الله علیه و آله و سلم)👇
(توجه ـ خبر مربوط به سال 1389 است) پس از مدت ها تأخیر و همزمان با ميلاد خجسته پيامبر رحمت و مهرباني ، کتاب اقتدا به محمد (ص) نوشتۀ پروفسور کارل ارنست ترجمۀ دکتر قاسم کاکایی (استاد دانشگاه شيراز)توسط انتشارات هرمس منتشر شد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) منطقه فارس، پروفسور کارل ارنست استاد برجستهی مطالعات دینی در دانشگاه کارولینای شمالی آمریکا واقع در شهر چپل هیل (Chapel Hill) است.
وی مطالعات فراوانی نسبت به اسلام داشته و به بسیاری از کشورهای اسلامی سفر کرده و هم اکنون در زمینهی مطالعات تاریخی در مورد اسلام یکی از شخصیتهای مطرح بینالمللی است. او مدتی شاگرد آن ماری شیمل بوده و کتاب یاد شده را نیز به شیمل تقدیم کرده است. پروفسور ارنست به عرفان اسلامی بسیار علاقهمند است و در مورد شیخ روزبهان تحقیقات فراوانی دارد و دو کتاب در مورد روزبهان نگاشته است که سال گذشته به خاطر این تألیفات جایزهی جشنواره فارابی را به خود اختصاص داد.
بنا بر اين گزارش و به نقل از سايت رسمي دكتر كاكايي کتاب اقتدا به محمد(ص)، در کشورهای مختلف اسلامی بسیار مورد توجه قرار گرفته و در کشورهای مصر، ترکیه، مالزی و اندونزی جوایز ارزندهای را برای مؤلف به ارمغان آورده است. در کشورهای عربستان و پاکستان نیز قرار بود از این کتاب تقدیر شود ولی به علت پررنگ بودن اسلام شیعی در این کتاب و نیز انتقاداتی که از وهابیت کرده است، مورد خشم وهابیان قرار گرفت و از تقدیر خودداری شد. دو سال قبل نیز مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران و دانشگاه شیراز، به طور مشترک، جایزهای را برای نگاشتن این کتاب به نویسنده تقدیم کردند.
اين گزارش مي افزايد نگاشتن این کتاب در آمریکا قبل از سال ۲۰۰۱ آغاز شده بود ولی پس از آن که نگارش آن به اتمام رسید، واقعهی ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ رخ داده بود. بنابراین، آن ناشری که طرف قرارداد چاپ این کتاب بود از چاپ آن امتناع ورزید. چند ناشر دیگر نیز بدان روی خوش نشان ندادند. سرانجام دانشگاه کارولینای شمالی چاپ آن را متقبل شد. مترجم در سال ۲۰۰۳ در آمریکا و در دانشگاه کارولینای شمالی با این کتاب آشنا شد و آن، زمانی بود که این کتاب متن درسی یکی از دروس عمومی این دانشگاه را به خود اختصاص داده و جنجالهایی را نیز از جانب اولیای دانشجویان علیه این دانشگاه برانگیخته بود.
دكتر كاكايي در سايت خود نوشته است : برای آن که مخاطبان این کتاب را در آمریکا بیشتر بشناسیم ذکر این خاطره مفید به نظر میرسد: پروفسور ارنست در آغاز سال تحصیلی ۲۰۰۳ که اتفاقاً مصادف با سپتامبر بود، پرسشنامهای را بین دانشجویان این درس توزیع کرد و از آنها خواست که بدون درج نام خود آن را پر کنند. مترجم کاملاً در جریان چند و چون این سؤالات قرار داشت. این پرسشنامه میزان شناخت این دانشجویان (به عنوان جزوی از جامعهی آماری آمریکا) را از اسلام نشان میداد. پس از جمعآوری پاسخها معلوم شد که بسیاری از آنان هیچ شناختی از اسلام نداشتند، جمعی اسلام را مرادف تروریسم تلقی میکردند، عدهای اصلاً نمیدانستند که اسلام یک دین ابراهیمی است بلکه آن را یک گروه سیاسی دشمن آمریکا تلقی میکردند درست مثل کمونیسم، برخی نوشته بودند که مسلمانان عدهای تروریست هستند که با افزایش انفجاری جمعیتشان خطری برای آیندهی غرب محسوب میشوند، بسیاری از آنان نمیدانستند که مسلمان غیر عرب هم وجود دارد به نحوی که اکثریت آنان پرجمعیتترین کشور مسلمان را عربستان سعودی ذکر کرده بودند. برخی نیز گفته بودند که از اسلام هیچ شناختی نداریم فقط میدانیم که محمدعلی کلی مسلمان است. تنها چند نفر اطلاعات بیشتری از اسلام داشتند که میشد حدس زد که همان دانشجویان مسلمان کلاس بودهاند!
پروفسور ارنست در مقدمهی کتاب مینویسد: «کتاب حاضر بدان منظور نگاشته شده است تا جایگزین کاملاً متفاوتی باشد برای کتابهایی که در مورد اسلام شایع و رایج شده است. آن چه در این جا ارائه میشود دیدگاهی جانبدارانه و در عین حال مدلل و تحلیلی است در مورد سنت دینی اسلام و مسایلی که اخیراً مسلمانان با آن مواجهند. من از برداشتهای متعارف به شدت فاصله میگیرم تا فهمی غیر بنیادگرایانه از اسلام ارائه دهم».
https://taaghche.com/book/125734/%D8%A7%D9%82%D8%AA%D8%AF%D8%A7-%D8%A8%D9%87-%D9%85%D8%AD%D9%85%D8%AF
آدرس خرید نسخه الکترونیک کتاب