#نکته_ناب
□●اسم عزیز حق متعال اسم سنگینی است. مربوط به مرتبه واحدیت است.
●چو سلطــان عزت علم در کشد
●جهان سر به جیب عدم درکشد
□●در تعریف اسم عزیز گفته اند که عزیز یعنی لَيْسَ كَمِثْلِهِ شَيْءٌ وَ هُوَ السَّمِيعُ الْبَصِيرُ (شوری/۱۱). این آیه تفصیل اسم شریف العزیز است. لَيْسَ كَمِثْلِهِ شَيْءٌ در مقام تنزیه است. هر مخلوقی هر کمالی دارد آن کمال را از خدا دارد و بلکه خدا فوق آن کمال است.
□●اینکه حق متعال را از نقائص تنزیه کنی کار متوسطان است بلکه هر کمالی دیدی باید بگویی سبحان الله! یعنی حق تعالی بالاتر از این کمال است. در عین حالی که لَيْسَ كَمِثْلِهِ شَيْءٌ است، وَ هُوَ السَّمِيعُ الْبَصِيرُ نیز است. او السَّمیع است یعنی مطلق سمیع است و هرکس سمعی دارد، در حقیقت شنونده خود خداست و هر بصری نیز بنابر اسم البصیر در حقیقت خداست.
□●حضرت بقیة الله الاعظم، عزیز است. يَا أَيُّهَا الْعَزِيزُ... به معنای عزیز که دقت کنی، او تلبُّس اتمّ به توحید دارد. خود امام زمان نیز چنین است؛ لَيْسَ كَمِثْلِهِ شَيْءٌ. مثل او داریم؟! واحِدٌ دَهرِه. تکِ روزگارش است. وحید و فرید است. در عین حالی که "لَيْسَ كَمِثْلِهِ شَيْء"ٌ، او "وَ هُوَ السَّمِيعُ الْبَصِيرُ." با همه است.
□●آیا با این معنا میتوان قائل شد که امام زمان ارواحنا فداه غایب است؟! مَتَى غِبْتَ حَتَّى تَحْتَاجَ إِلَى دَلِیلٍ یَدُلُّ عَلَیْکَ؟! بِنَفْسي اَنْتَ مِنْ مُغَيَّبٍ لَمْ يَخْلُ مِنّا. بِنَفْسي اَنْتَ مِنْ نازِحٍ ما نَزَحَ عَنّا. جانم به قربان آن آقایی که هرگز از ما خالی نبوده و جانم بفدای آن آقایی که هرگز از ما جدا نبوده.
□●يَا أَيُّهَا الْعَزِيزُ مَسَّنَا وَأَهْلَنَا الضُّرُّ وَجِئْنَا بِبِضَاعَةٍ مُّزْجَاةٍ فَأَوْفِ لَنَا الْكَيْلَ وَتَصَدَّقْ عَلَيْنَا إِنَّ اللَّهَ يَجْزِي الْمُتَصَدِّقِينَ (یوسف/۸۸). وقتی عزیز را اینگونه معنا کردیم همه ما در مقابل او ذلیل و فقیریم. او باید به ما صدقه بدهد و میدهد! اصلاً کار امام در نظام هستی صدقه دادن به فقراست. همین وجود تو صدقه سری امام زمان علیهالسلام است. همینطور مرتب دارد در کَیل [پیاله] وجودی تو صدقه میریزد. و العِلم المصبُوب، ریزش او مدام است.
#یاعلی
#ادامه_دارد
@mohamad_hosein_tabatabaei
آیات 242-228 بقره قسمت چهارم
بخش ششم
وَ إِن طلَّقْتُمُوهُنَّ مِن قَبْلِ أَن تَمَسوهُنَّ...
● موردى از طلاق كه مرد بايد نصف مهر زن را به او بدهد
يعنى و اگر طلاق را قبل از ادخال به ايشان واقع ساختيد، ولى در آغاز كه عقدشان مى كرديد مهريه اى برايشان معين كرديد، واجب است كه نصف آن مهر معين شده را به ايشان بدهيد، مگر اينكه خود آن زنان طلاقى و يا ولى آنان نصف مهر را ببخشند، كه در اين صورت همه مهر ساقط مى شود، و اگر زن آن را قبلا گرفته بوده ، بايد برگرداند،و يا آنكه شوهر كه تمام مهر را قبلا داده ، نصف مهرى كه از آن زن طلب دارد به وى ببخشد اين مساله را به اين جهت ميگوئيم كه آيه شريفه مى فرمايد: ((او يعفو الذى بيده عقده النكاح )) و در مساله نكاح ، سه نفر عقده را به دست دارند، يكى زن و دوم ولى زن ، و سوم شوهر، و هر يك از اين سه طائفه ميتوانند نصف مهر را ببخشند.
و به هر حال آيه شريفه بخشيدن نصف مهر را به تقوا نزديك تر شمرده ، و اين بدان جهت است كه وقتى انسان از چيزى كه حق مشروع و حلال او است صرف نظر كند، يقينا از هر چيزى كه حق او نيست و بر او حرام است بهتر صرف نظر مى كند و بر چشم پوشى از آن قوى تر و قادرتر است .
#تفسیر_المیزان
#سوره_بقره
#علامه_طباطبایی_ره
🔹🔶🔸🔷🔹🔶🔸🔷🔹🔶🔸
🔹💠کانال کیش,مهر💠🔹
🔺درمحضرعلامه طباطبایی ره🔺
▶️: https://telegram.me/mohamad_hosein_tabatabaei
□○ #استاد_علامه_ی_ما○□
□○طبق تعالیم عالیۀ اسلام، مسألۀ توحید، یگانه اصلى است كه در تمام شؤون جهان هستى حاكم است و به روشنى مشاهده مى گردد كه در اسلام هرقضیه علمى و عملى، در حقیقت همان مسأله «توحید» است كه به اشكال و صورتهاى مختلف در آمده و در لباسِ قضایاى علمى و عملى، جلوه گر شده است و به هنگام تحلیل، هر مسأله اى به توحید برمیگردد.
□○«علی علیه السلام و فلسفه الهی» ص ۲۴○□
@mohamad_hosein_tabatabaei
#استاد_علامه_ی_ما
□○و{«يَوْمَ لا يَنْفَعُ مالٌ وَ لا بَنُونَ* إِلَّا مَنْ أَتَى اللَّهَ بِقَلْبٍ سَلِيمٍ» «۶»○□
□در{كافى} از امام صادق عليه السلام درمورد آيه{«يَوْمَ لا يَنْفَعُ مالٌ ...»} نقل شده است كه: «مراد قلب سليمى است كه خدايش را در حالى ملاقات كند كه هيچكس جز او در آن نيست.
□و سپس فرمود: و هر قلبى كه در آن شرك و يا شكى باشد، ساقط و بىثمر است. و مراد آنان (پيغمبران و اولياء) از زهد در دنيا، همانا اين بوده است كه قلبهاشان از غير آخرت فارغ شود و تنها بدان توجه داشته باشد».
#علامه_طباطبایی_ره
#انسان_از_آغاز_تا_انجام #رساله_انسان_بعد_از_دنیا
@mohamad_hosein_tabatabaei
#استاد_فاطمی_نيا
□●" امام زمان (عجل الله) پدر رؤف و مهربانِ امت"●□
□●نبايد امام زمان عليه السلام را در ذهن افراد يك انسان خشنی معرفی كرد كه شمشير به دست گرفته و ميخواهد همه را گردن بزند!
اين نحوه جلوه دادن مقام امام بسيار خلاف واقع است!
□●امام پدر واقعی امت است ، دريای رأفت و رحمت است؛ حضرت مظهر اسم رحمن ورحيم خداست و برای هدايت افراد آمده است نه كشتن آنها!
□●البته چون حكومت حضرت مهدی(عجل الله)، حكومت است ، اگر كافر و معاندی مزاحم بسط عدل و رحمت شود ، آن مزاحم را بر ميدارند. ميكروب بايد از بين برود چون برای سلامتی ديگران ضرر دارد.
□●بايد مشتاق ظهور حضرت بود و با تهذيب نفس و تقوا و دعا ، خود را برای آن مهيا و آماده كنيم تا باظهور خود عالم را پر از نور و سرور و بركت و رحمت و معارف و توحيد بگرداند.
@mohamad_hosein_tabatabaei
□مرکز تنظیم و نشر آثار آیتالله بهجت قدسسره
در سیویکمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران
□شبستان ، راهرو۱۵، غرفه۱۴□
□●آیتالله بهجت قدسسره●□
□●اگر ما برای تعجیل فرج دعا نکنیم، یا در دعا کردن جدی نباشیم، یا آثار جدیت در ما نباشد، به ضرر دنیای ما هم خواهد بود، چه رسد به آخرت.
□●و از شروط استجابت دعا، توبه از معاصی است.
□●(در محضر بهجت، ج۳، ص۶۰)●□
@mohamad_hosein_tabatabaei
□○حاج محمد اسماعيل دولابی○□
□برای امواتتان #استغفار کنید. شجره ی خود را به یاد بیاورید و برای ایشان طلب مغفرت کنید تا کارتان راه بیفتد.
□برای پیامبر و ائمّه و همه ی انبیا و مرسلین علیهم السّلام هم #صلوات بفرستید تا همه ی آسمان و زمین همراه و کمک کارتان شوند.
#مصباح_الهدی ص٢٦٨
@mohamad_hosein_tabatabaei
■●حدیث است؛ انا عند المنکسره قلوبهم. حق تعالی میفرماید؛ من در دل شکسته هستم. دل شکسته به معنی غُصه داشتن نیست.
■● #منکسره_قلوبهم یعنی تعلق دل به مفاهیم و صورتهای ذهنی شکسته شود و غرق صورتهای خیالی، مفاهیم و علوم نباشد.
■●اگر اینها شکسته شد و ریخت، آن جا خداوند ظاهر میشود. یعنی در بیجایی خداوند ظاهر میشود.
■●بیجای بیجای بیجا، جای خداوند است. اگر خواستی خداوند را پیدا کنید، آن جا بروید. آیا خداوند در مکه است!؟
#غلامحسین_ابراهیمی_دینانی
@mohamad_hosein_tabatabaei
#استاد_علی_صفایی_حائری:
□آدرس انتشارات لیله القدر؛ ناشر آثار استاد علی صفایی حائری در نمایشگاه بین المللی کتاب:
شبستان، راهرو۲۳، غرفه ۳□
□○عالمی بزرگوار برایم حکایت کرد که فتحعلیشاه قاجار با صوفیه بدبین بود.
□○در واقعهای مردی را به نام «نورعلیشاه» که یکی از آنان بود، احضار کرد و او را امر کرد که خودش را لعن کند.
□○«نورعلیشاه» در جوابش گفت: «نور» را که نمیشود لعن کرد؛ زیرا که «الله نور السماوات و الارض». و چه کسی میتواند «علی» را لعن کند؟
□○بر «شاه» لعنت!
#علامه_حسنزاده
□○هزار و یک کلمه○□
@mohamad_hosein_tabatabaei
کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
#نکته_ناب □●اسم عزیز حق متعال اسم سنگینی است. مربوط به مرتبه واحدیت است. ●چو سلطــان عزت علم در ک
#نکته_ناب
□●در داستان جناب یوسف پیامبر فرمود: جام و پیاله پادشاه در رحل هر کسی باشد، او را مجازات خواهیم کرد. جَزَاؤُهُ مَن وُجِدَ فِي رَحْلِهِ فَهُوَ جَزَاؤُهُ (یوسف/۷۵). مجازات آن شخص که کَیل عزیز مصر نزد اوست چیست؟! گفتند که او را پیش خود نگه میداریم...
□●حالا خوب رحلِ وجودِ خود را بگرد و ببین که این کَیل و پیالهی یوسفِ مصرِ وجودِ تو کجاست؟! یوسفِ مصرِ وجود، #امام_زمان_علیهالسلام است... جام و پیاله اش را در رحل و بار و بُنه ما گذاشته است. بار تو همین وجود تو است. اگر تو همراهی کنی و این کَیل را آشکار کنی، مجازات تو این است که تو را نزد خودش نگه میدارد...
□●در وجود همه ما این کَیل هست. مگر نگفت که وَ نَفَخْتُ فِيهِ مِن رُّوحِی (حجر/۲۹). اجْسَادُكُمْ فِي الْأَجْسَادِ وَ أَرْوَاحُكُمْ فِي الْأَرْوَاحِ وَ أَنْفُسُكُمْ فِي النُّفُوسِ؛ همه در وجودشان این کَیل را دارند. حقیقت تو مال شماست یا مال امام زمان است؟! متعلق به اوست لذا باید به صاحبش برگردانی.
□●امام زمان علیه السلام این حقیقت را عمداً در درون تو قرار داده، دنیا تو را به خودش مشغول کرده و تو فکر میکنی که این کَیل مال خودت است! إِنَّ اللَّهَ يَأْمُرُكُمْ أَن تُؤَدُّوا الْأَمَانَاتِ إِلَىٰ أَهْلِهَا (نساء/۵۸). باید این امانت را به اهلش برگردانی. میتوانی هر کاری دلت خواست با خودت انجام بدهی؟! نه، شرع اجازه نداده است. چرا اجازه نمیدهد؟! چون تو مال خودت نیستی. اگر مال خودت بودی اجازه میداد خودت را بکشی یا هر گناهی بکنی.
☑️نفس تو پیاله و جام انسان کامل است. اجازه نداری هر جور که دلت خواست خرجش کنی.
☑️يَا أَيُّهَا الْعَزِيزُ! مَسَّنَا وَأَهْلَنَا الضُّرُّ... این دنیا و گناه ما را مَس کرده است. این پیاله که شما در رحل ما گذاشتی کج و معوج شده است... آقا جان عنایتی به این پیاله کن...
#فَأَوْفِ_لَنَا_الْكَيْلَ_وَتَصَدَّقْ_عَلَيْنَا...
#یاعلی
@mohamad_hosein_tabatabaei
آیات 242-228 بقره قسمت چهارم
بخش هفتم
وَ لا تَنسوُا الْفَضلَ بَيْنَكُمْ...
● تشويق مردم به احسان و فضل نسبت به يكديگر در روابط بين خود
كلمه ((فضل )) مانند كلمه فضول به معناى زيادى است ، با اين تفاوت كه فضل به طوری كه گفته اند زيادى در مكارم و كارهاى ستوده است ، و فضول ، به معناى زيادى در نا ستوده است ، در اين جمله كلمه فضل آمده كه از نظر اخلاقى سزاوار است انسان در مجتمع حياتش آن را به كار گيرد، و افراد اجتماع در آن قلمرو با يكديگر زندگى و معاشرت كنند، و منظور اين بوده كه مردم را به سوى احسان و فضل به يكديگر تشويق كند، تا افراد به آسانى از حقوق خود صرف نظر كنند،
ترجمه تفسير الميزان جلد 2 صفحه 369
و شوهر در مورد همسرش تسهيل و تخفيف قائل شود، و همسر او نيز نسبت به شوهرش سخت گيرى نكند و نكته اى كه در جمله :((ان الله بما تعملون بصير))، همان نكته اى است كه در ذيل آيه : ((و الوالدات يرضعن اولادهن )) بيان كرديم .
حَفِظوا عَلى الصلَوَتِ وَ الصلَوةِ الْوُسطى وَ قُومُوا للَّهِ قَنِتِينَ
حفظ هر چيز به معناى ضبط آن است ، ولى بيشتر در مورد حفظ معانى در نفس ، استعمال مى شود، و كلمه : ((وسطى )) مونث ((اوسط)) (ميانه تر) است ، و منظور از ((صلوة وسطى )) نمازى است كه در وسط نمازها قرار مى گيرد و از كلام خداى تعالى استفاده نمى شود كه منظور از آن چه نمازیست؟
تنها سنت است كه آن را تفسير مى كند و ان شاء الله به زودى رواياتش از نظر خواننده مى گذرد.
و لام در جمله : ((قوموا لله ))، لام غايت است و قيام به هر امرى كنايه است از اشتغال به انجام آن و كلمه : ((قنوت )) به معناى خضوع در اطاعت است ، در جاى ديگر فرموده : ((كل له قانتون )) و نيز فرموده : ((و من يقنت منكن لله و لرسوله )) پس حاصل معناى آيه اين است كه بايد شما مردم متصف به اطاعت خدا و خضوع و خلوص براى او شويد.
#تفسیر_المیزان
#سوره_بقره
#علامه_طباطبایی_ره
🔹🔶🔸🔷🔹🔶🔸🔷🔹🔶🔸
🔹💠کانال کیش,مهر💠🔹
🔺درمحضرعلامه طباطبایی ره🔺
▶️: https://telegram.me/mohamad_hosein_tabatabaei
□● #پرسش_و_پاسخ از آیتالله بهجت قدسسره●□
#سؤال: برای رفع سوءظن چه کنیم؟
#جواب: سوءظن به اعدیالأعداء (دشمنترین دشمنان) که دشمن داخلی و نفس است، شاغل و مانع از سوءظن به غیر است.
□●(بهسوی محبوب، ص۶٩)●□
@mohamad_hosein_tabatabaei
■●يکی عادتش اين است که با انگشترش بازی میکند، ديگری عادتش اين است که با تسبيحش بازی میکند و سومی با ريشش بازی میکند. میپرسيم برای چه با ريشت بازی میکنی؟ میگويد الکی. اين «الکی» يعنی پوچ، بيهوده. اين قبيل کارها از همان قدم اول «برای» ندارد تا به قدم دوم برسد.
■●کاری است که فقط همان کار است و برای هيچ انجام شده است، کاری است غيرحکيمانه، غيرعاقلانه. اگر انسان کاری انجام دهد که اگر از او بپرسند برای چه چنين میکنی، «برای» نداشته باشد، اين کار را میگوييم پوچ، باطل.
■● #شهید_مطهری
آشنایی با قرآن، جلد۷، صفحه۱۵●■
@mohamad_hosein_tabatabaei
□●ما یاد گرفتهایم فقط بهانه بیاوریم و غُر بزنیم که نمیگذارند کار کنیم یا جامعه منحرف شده و دیگر نمیشود کاری انجام داد و... . در حالی که هرچه مشکلات زیادتر شود، تکالیف بیشتر میشود.
□●اگر در مملکتی هستی که تمامش تاریک است، این نشان میدهد که تو یک کبریت هم روشن نکردهای. نباید مسأله را توجیه کنیم و بگوییم دیگران اقدام نکردهاند. که تو باید فرض کنی کسی جز تو در این عالم نیست.
□●باید خود شروع کنی و هر مقدمهای را که میخواهد، فراهم نمایی. وقتی اهداف دور را تکهتکه و ریز کنی، زود به آنها میرسی، ولی وقتی بخواهی قلمبه قلمبه کار کنی، اهداف نزدیک را هم از دست میدهی و محروم میشوی.
□● #استاد_صفائی_حائری
اخبات، جلد۱، ليلة القدر - قم، چاپ: اول، ۱۳۸۱ ه.ش●□
@mohamad_hosein_tabatabaei
□محل غرفه مرکز بین المللی نشر اسراء(آیت الله جوادی آملی)
شبستان ، راهروی شماره هفت(۷)
غرفه شماره نوزده(۱۹)
۱۲ لغایت ۲۲ اردیبهشت ۹۷
#نمایشگاه_کتاب_تهران
□● #علاّمه_طباطبايى مىفرمود: گروهى، دسته جمعى توطئه كردند و روش عرفانى و الهى و توحيدى مرحوم آخوند (آيتالله العظمى ملاّحسينقلى همدانى) را به انتقاد گرفته و در يك عريضهاى به مرحوم آيتالله العظمى شربيانى نوشتند كه ملاّحسینقلى همدانى، روشى صوفيانه در پيش گرفته است.
□●در آن هنگام مرحوم شربيانى رياست مسلمانان را داشته و ریيس مطلق وقت شمرده مىشد. ایشان نامه را مطالعه فرمود و زير نامه نوشت: «كاش خداوند مرا مثل آخوند صوفى قرار دهد».
□●با اين جمله آن عالم بزرگ، كار تمام شد و دسيسههاى آنان همه بر باد رفت.
#به_نقل_از_علامه_طهرانی
@mohamad_hosein_tabatabaei
□●اگر بخواهيم خزاين ملكوت را بگشاييم كليد میخواهد، اين كليد معرفت نفس است؛ چون معرفت نفس باب همه خيرات است و انسان نزديكتر از خودش چيزى ندارد.
□●و اگر بخواهد راهى براى رسيدن به حقايق پيدا كند، از همه نزديكتر به خودش، خودش است.
#شرح_فارسی_اسفار |صفحه ۹۳
□●علامه حسن زاده آملی●□
@mohamad_hosein_tabatabaei
■●پاداش عبادات●■
■چقدر نمازی که حمد خدایش را بکند لذیذ و پاک است، آیا این بابِ مزاج نیست؟ به هنگام نماز با صاحبش تماس می گیرد، آیا جا دارد که از بابت آن مزد بخواهد؟ آیا هیچ مزدی بهتر از نماز می شود تصور کرد؟
■از الان تا پنجاه روز دیگر قرار می گذاریم که یک چیزی بنویسید که بتواند مزد نماز باشد و از خود نماز بهتر باشد. لابد مزد، باید بهتر از خودِ کار باشد... برای روزه هم همین طور. برای دست سر یتیم کشیدن چیزی را پیدا کن که از آن بهتر و مزد آن باشد...
■گفت پس چرا آدمی به هنگام عبادت کُره دارد؟ گفت چون نمی داند که چه کاره است. خیال می کند خداوند کار شاقی بر عهده اش گذاشته است. لذا با خُلق تنگ می رود و می دانید که خلق تنگ قرب نمی آورد.
■●(طوبای محبت، برگرفته از سخنان عارف بالله مرحوم حاج محمد اسماعیل دولابی، جلد سه، صفحه ۱۶۱ و ۱۶۲)●■
@mohamad_hosein_tabatabaei
#عزیزمن!
□هرگاه دلت به التهاب آمد بدان که جانت چیزی را طلب میکند چنانکه وقتی بچه به التهاب در میآید و گریه میکند معلوم است که چیزی میخواهد و تا آن چیز را به دست نیاورد آرام نمیشود
□بسیاری از افراد اینگونه مواقع که دلشان میگیرد سعی میکنند به هر طریق ممکنی خود را از غم و اندوهی که نصیبشان شده برهانند...
□ممکن است با رفتن به یک باغ و پارک و یا رفتن به خانه دوست و آشنایی آن درد به نوعی تسکین یابد. اما مطمئن باشید که هرگز از این طریق دلتان آرام نخواهد شد. در این حال، دل زمانی آرام میگیرد که به ملکوت عالم اتصال یابد
□بدانکه تمام برکات نیز در قبض است نه در #بسط تا به #قبض نیفتادید چیزی از ملکوت عالم نمیگیرید...
□پس اولا وجود درد و فراهم آمدن قبض در نهاد آدمی لازم است. ثانیا اینکه بتوان از این درد و قبض ایجاد شده نهایت استفاده را کرده و خود را به ملکوت عالم اتصال داد
□نه این که با کارهای... پیش پا افتادهای، نفس را از نیاز و احتیاج ذاتی خود به حقائق عالم، غافل ساخته و او را به امور مادون انصراف دهیم که احساس راحتی کند و خیال کند از غم در آمده است.
#یاعلی
#استاد_صمدی_آملی
□○(شرح دروس معرفت نفس، ج۲، ص۱۶۸)○□
@mohamad_hosein_tabatabaei