کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
□●..حقیقت صوم برمی گردد به تجرد نفس. منتهی تجرد نفسی که نه به طور کلی از عالم طبیعت جدا شود برود، بل
□●اما اگر آمدیم ارتباط نفس را در این مقام برزخیت بین او و ظاهر که بدن است، این ارتباط را کم کردیم ،از آن طرف اگر نفس قوتی هم دارد بیکار هم نیست
□●و لذا به تعبیر جناب مولوی می گوید که به محض اینکه شکم را از طعام و از نان خالی کردی، یعنی توجه ات را از اینسوی عالم کم کردی می بینی آن دهن دیگرت باز می شود آن حقیقت دیگرت دهن باز می فرماید.
□●گزیده ایی از جلسات _اسرار_روزه استاد صمدی آملی حفظه الله●□(۲)
@mohamad_hosein_tabatabaei
کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
□●حضرت آیت الله جوادی آملی مدظله العالی:●□(۲) □مبلغان و مفسران وظیفه دارند به شبهات، پاسخ عالمانه و
□●حضرت آیت الله جوادی آملی مدظله العالی:●□(۳)
□مبلغان و مفسران وظیفه دارند به شبهات، پاسخ عالمانه و مقتدرانه بدهند
□صاحب جواهر در آخرین صفحه جواهر بیان می کند که خدا را شکر که در شب ۲۳ ماه رمضان این کتاب تمام شد؛ این مساله به این معنی است که علمای ما در این شبها به دنبال سواد می رفتند، اما گاهی برخی خیال می کنند با سواد شدن و علم آموزی معصیت کبیره است و از آن فرار می کنند!!
□امروزه هم شبهاتی که بیان می شود که قرآن، رویای پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) است و قرائت شخص پیامبر از جهان است؛ این شبهات در گذشته نیز وجود داشته و مطلب جدیدی نیست ولی بر فضلا و مفسران واجب عینی است که در مقابل حمله جدی به دین بایستند.
□خود قرآن کریم پاسخگوی همه این تهمت ها و هذیان گویی ها است؛ کتابی در ظرف ۲۳ سال نازل شده است و مفسر گویا و توانمندی آن را شبانه روز همراهی می کند و در این ۲۳ سال قدم به قدم در جنگ و صلح و دفاع و جهاد آن را تفسیر کرده است و در این بین سخنی از هرمونیتیک نیست.
□●همایش اساتید تفسیر حوزه علمیه قم●□
@mohamad_hosein_tabatabaei
#ماه_مهمانی_خدا
□○ماه مبارک رمضان اسم الله است. رحمت رحیمیهی حق متعال تجلی می کند. منتها خدا است دیگر... در این ماه، رحمت رحیمیه خدا رحمانی میشود. رحمت رحیمیه و سفره خاص خدا که باز و بسته نمیشود.
○بر ضیــافتخانه فیــض نوالــت مـــنع نیــست
○در گشاده است و صلا در داده خوان انداخته
□○خدا خیلی مهربان است. خیلی بندگانش را دوست دارد. لَو عَلِمَ المُدبِرونَ کَیفَ اشتیاقی بِهِم لَماتوا شَوقاً. اگر این کسانی که به من پشت کردهاند بدانند که چه شوقی به آنها دارم میمُردند... شما اگر فرزندی داشته باشی، اگر خدایی نکرده یکی از بچه هایت اهل نباشد او را دوست نداری؟! شوق به بازگشتش نداری؟!
□○بچه ای که نقاشی نه چندان زیبایی کشیده و برای شما آورده باشد اگر به او بگویی که نقاشی تو زشت است، او ناراحت میشود چون هنرش را دوست دارد. خدا هم هنرش را دوست دارد. به هر بهانه ای آنها را میخواند... تَعالَوا! تَعالَوا! سفره رجب را پهن میکند، سفره شعبان را پهن میکند. میگوید در سحر های رجب اگر چنین و چنان کنی شما را میبخشم! عده ای از رجب به سادگی میگذرند.
□○در شعبان میگوید اگر اهل مناجات شعبانیه باشی چنین و چنان میکنم، عده ای باز هم جا میمانند و یا نمیآیند. اما در رمضان میگوید چه بخواهی چه نخواهی باید وارد مهمانی من شوی. حتی اگر بخوابی عبادت برایت مینویسند، حتی نفس کشیدن هم عبادت است یعنی رحمت رحیمیه حق متعال ناگهان رحمانی میشود.
□○حالا این مهمانی خدا شرایطی دارد. باید ادب را رعایت کرد. مگر ادب حضور خدا را به جا آوردن به این راحتی است؟! مهمانی خداست! غیبت نکن، دروغ نگو، گناه نکن،... اینها همگی سخت و دشوارند. چه کنیم که به ما نگویند مهمان بدی بود؟ هر چرتکه ای بیندازیم یک جای کار میلنگد و کار ما بسیار سخت است اما این صاحبخانه یک کُد دارد که به آن حساس است.
○لنگ و لوک و خفته شکل و بی ادب
○سـوی او می غیژ و او را میــطــلب
□○هرگونه هستی، برو و بگو #صَلّی_الله_عَلیکَ_یا_اباعبدالله... دست و پای این میزبان شل میشود... این سخن برای تداعی معنی است و الا خدایا، شما منزه از دست و پا و شل شدن هستی.... #گریه بر امام حسین علیهالسلام #غسل مؤمنین است. بر امام حسین که گریه کنی دلت پاک میشود. اگر بخواهی به مهمانی بروی غسل میکنی و لباس تمیز میپوشی، این مهمانی خدا هم غسل میخواهد. چه غسلی قشنگ تر از گریه بر اباعبدالله؟! این شبها با امام حسین محشور باشید، لحظه افطار و سحر با امام حسین #محشور_باشید...
#یاعلی
@mohamad_hosein_tabatabaei
کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
#ماه_مهمانی_خدا □○ماه مبارک رمضان اسم الله است. رحمت رحیمیهی حق متعال تجلی می کند. منتها خدا است
#صَلََّی_اللهُ_عَلیکَ_یا_سَیدُنا_العَطشان ...
○«دم افطار» که تر شد لبت از آب بگو
○«به فدای لبِ عطشانِ» اباعبدالله .....
#وحید_کتابی
@mohamad_hosein_tabatabaei
آیات242-228 بقره قسمت پنجم
بخش هفتم1⃣
بحث روايتى
● بحث روايتى (در ذيل آيات طلاق)
در سنن ابى داود از اسماء انصاريه بنت يزيد بن سكن روايت كرده كه گفت : در زمان رسول خدا همسرم مرا طلاق داد، و تا آن ايام زن مطلقه عده نداشت ، در همان روزهائى كه من مطلقه شدم حكم عده طلاق نازل شد، كه مى فرمود: ((والمطلقات يتربصن بانفسهن ثلاثه قروء))، پس به حكم اين حديث ((اسماء انصاريه )) اولين زنى است كه بر آيه مربوط به عده طلاق عمل كرده است .
و در تفسير عياشى در ذيل آيه ((والمطلقات يتربصن بانفسه ن ثلاثه قروء))، از زراره روايت آمده كه گفت : من از ربيعة الراى شنيدم كه مى گفت : يكى از نظرات من اين است كه منظور از قرء هايى كه خداى تعالى در قرآن نام برده همان طهر و پاكى بين دو حيض است نه خود حيض ، من وقتى اين را از ربيعه شنيدم به خدمت امام ابى جعفر (عليه السلام ) شرفياب شده جريان را به عرض آن حضرت رساندم .
ترجمه تفسير الميزان جلد 2 صفحه 377
فرمود: ربيعه اين حرف را به راى خود نزده بلكه از على (عليه السلام ) به او رسيده ، عرضه داشتم : خدا شايسته ات بدارد مگر راى على (عليه السلام ) اين بوده ؟ فرمود بله آن جناب قرء را طهر و پاكى از حيض مى دانسته كه در آن حال خون در رحم جمع مى شود چون قرء به معناى جمع شدن است . و اين جمع شدن خون همچنان ادامه دارد تا ناگهان سرازير مى شود و حالت حيض پديد مى آورد.
عرضه داشتم خدا شايسته ات بدارد، اگر مردى همسر خود را قبل از آنكه با او جماع كرده باشد در حالت طهارت زن و در حضور دو شاهد عادل طلاق دهد آيا او نيز بايد عده نگه دارد؟ با اينكه شوهر به او نزديكى نكرده ؟ فرمود بله ، وقتى داخل حيض سوم شد عده اش تمام شده و مى تواند شوهر كند...
#تفسیر_المیزان
#سوره_بقره
#علامه_طباطبایی_ره
🔹🔶🔸🔷🔹🔶🔸🔷🔹🔶🔸
🔹💠کانال کیش,مهر💠🔹
🔺درمحضرعلامه طباطبایی ره🔺
▶️: https://telegram.me/mohamad_hosein_tabatabaei
کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
□●حضرت آیت الله جوادی آملی مدظله العالی:●□(۳) □مبلغان و مفسران وظیفه دارند به شبهات، پاسخ عالمانه و
□●حضرت آیت الله جوادی آملی مدظله العالی:●□(۴)
□مبلغان و مفسران وظیفه دارند به شبهات، پاسخ عالمانه و مقتدرانه بدهند
□قرآن کریم نفوذ ناپذیر است و به همین دلیل از هیچ جهتی نمی توان به قرآن کریم نفوذ کرد؛ هیچ کسی نمی توان به قرآن اشکال کند؛ قرآن کریم به دلیل اتقان، «حکیم» و به دلیل نفوذ ناپذیری، «عزیز» است؛ قرآن نه ضدی دارد که در آن نفوذ کرده و از درون پوک کند نه مثلی دارد که هماورد او باشد و حیثیت او را از بین ببرد، به همین دلیل هیچ مثل و همانندی برای قرآن نمی آید؛ اگر قرآن، مثل و مانندی داشت از بین رفته بود، زیرا قرآن داعیه اعجاز دارد.
□تمام نزول های از آسمان مانند باران به معنای انداختن است اما نزول قرآن به معنای آویختن است، خداوند متعال، قرآن را آویخت که یک طرف آن به دست متکلم و طرف دیگر آن در اختیار مخاطب قرار دارد، باید قرآن را بگیریم، بخوانیم و بالا برویم.
□امروز مبلغان و مفسران وظیفه دارند دست به قلم شوند و سخن بگویند و به شبهات پاسخ عالمانه و مقتدرانه بدهند و بتوانند نظام، حوزه و جامعه را در سایه وحدت حول محور قرآن و روایات حفظ کنند، مفسران و اساتید باید اساس قرآن را با بیانات و تفاسیر تحکیم کنند.
□●همایش اساتید تفسیر حوزه علمیه قم●□
@mohamad_hosein_tabatabaei
□●بنا به روایات، یکی از مراقبه هایی که توفیق #درک_لیلة_القدر را به انسان می دهد، خواندن هزار بار سوره قدر در هر شب ماه مبارک رمضان از آغاز تا شب بیست و سوم است. لازم نیست این هزار #سوره_قدر پیاپی و بدون فاصله خوانده شود؛ کسانی را می شناسم که سالهاست به انجام این عمل موفقند؛ شبی هزار سوره ی قدر می خوانند. قطعاً چیزی نصیبشان شده است که بر انجام این عمل مداومت می کنند.
□●استاد مهدی طيب_ جلسه ٤ شهریور ٨٩●□
@mohamad_hosein_tabatabaei
#طوباى_محبت
□○كسانى که در صفات و اخلاق رو به سوی انبیا و خوبان دارند، خوشبو و سخاوتمندند. همه ی عشق و محبّتی که در این دنیاست، همه ی زیبایی ها و جمال خوبان، تجلّى جمال خداست.
□○وقتى كه جمال همسر يا فرزندت از جمال خدا تجلّى مى كند، به كلّى از همه جا راحت مى شوى، تا آخر عمر راحت مى شوى. اميدوارم همه ى شما اين مطلب را چشيده باشيد. با شرح و بيان نمى توان درك كرد.
□○من هرچه بخواهم آن شيرينى كه از خدا مى خورم تعريف كنم، نمى شود. اما اگر خودت درك كردى خوب است؛ يافتنى و چشيدنى است. ان شاءالله قند را خورده اى و شيرينى آن را هم چشيده اى كه تعريف كردنى نيست. اميدوارم از آن مواظبت كنى كه قيمتى است، مال خود شماست؛ هرچه هم كم باشد ارزش دارد.
□○ #طوباى_محبت
مجالس حاج محمّد اسماعيل دولابى
كتاب يك، مجلس پانزدهم
صفحه ى ١٦٧○□
@mohamad_hosein_tabatabaei
کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
□●اما اگر آمدیم ارتباط نفس را در این مقام برزخیت بین او و ظاهر که بدن است، این ارتباط را کم کردیم ،ا
□●و لذا تا نفس توجه به بدن دارد احساس ادراکات او و تشرف او به عالم غیب کم می شود. و لذا کانه مثل اینکه از آن طرف دهن بسته ای دارد دهن باز نیست .
این اشتغالات به عالم ماده آنچنان کرد که او از عالم غیب منصرف شد. اما به محض اینکه با روزه توانست این دهن ظاهری را ببندد و غذای جسمی را منقطع کند از آن طرف می بینید دهن باطنی اش باز می شود.
□●جناب مولوی فرمودند که گر تو این انبان ز نان خالی کنی پر ز گوهرهای اجلالی کنی این گوهر های اجلالی کدام گوهر است؟ آنان گوهرهایی هستند که از عالم غیب در نفس اجلال نزول می فرمایند. فقط کافی است این انبان شکم از اینسوئی ها تخلیه شود، که تا جهنم شکم ،آتش او خاموش شد آتش دل افروخته می شود..
□●گزیده ایی از جلسات _اسرار_روزه استاد صمدی آملی حفظه الله●□(۳)
@mohamad_hosein_tabatabaei
□○دعای روز دوّم ماه مبارک رمضان○□
□اَللَّـهُمَّ قَرِّبْنی فيهِ اِلي مَرْضاتِكَ، وَ جَنِّبْنی فيهِ مِنْ سَخَطِكَ وَنَقِماتِكَ، وَ وَفِّقْنی فيهِ لِقِرآئِةِ ايـاتِكَ، بِرَحْمَتِكَ يا اَرْحَمَ الرّاحِمينَ.
□خدايا مرا در اين ماه به خشنودیات نزديك كن، و از خشم و انتقامت بركنار دار، و به قرائت آياتت موفق كن، ای مهربانترين مهربانان.
@mohamad_hosein_tabatabaei
کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
□○دعای روز دوّم ماه مبارک رمضان○□ □اَللَّـهُمَّ قَرِّبْنی فيهِ اِلي مَرْضاتِكَ، وَ جَنِّبْنی فيهِ م
#شرح_دعاے_روز_دوم
#آیت_اللہ_مجتهدے_تهرانے(ره):
□چگونہ بدانیم خدا از ما راضے است؟
□اگر میخواهے بدانے خدا از تو راضے است یا نہ، بہ دلت مراجعہ كن! ببین در زندگے از خدا راضے هستے؟ اگر راضے هستے؛ بدان كہ خدا هم از تو راضے است و اگر در گوشہ دلت از خدا ناراضے هستے. متوجہ باش كہ خدا هم از تو ناراضے است.
□خداوند از سہ گروہ تعجب میكند.
□۱. كسے كہ نماز میخواند و میداند مقابل چہ خدایے ایستادہ است، ولے در نماز حضور قلب ندارد و حواسش بہ نماز نیست.
□۲. كسے كہ عمرے است روزے خدا را میخورد و غصہ روزے فردا را دارد.
□۳. كسے كہ میخندد در حالے كہ نمیداند خدا از او راضے هست یا نہ!
□'وَجَنِّبْنِے فِیهِ مِنْ سَخَطِكَ وَ نَقِمَاتِكَ'
خدایا یك كارے كن كہ از غضب تو اجتناب كنم؛ و كارے نكنم كہ در ماہ رمضان از من ناراضے باشے.
□'وَ وَفِّقْنِے فِیهِ لِقِرَاءَةِ آیاتِكَ بِرَحْمَتِكَ یا أَرْحَمَ الرَّاحِمِین'
یعنے؛ خدایا مرا موفق بہ خواندن قرآن كن.
□كسے كہ در ماہ رمضان موفق بہ یك ختم قرآن نمیشود، دچار خسارت بزرگے میشود،
□ماہ رمضان ماہ قرآن است و باید قرآن خواند؛
□اگر كسے مے خواهد زنگار دلش پاك بشود، باید موقع سحر قرآن بخواند.
□خدایا در روز دوم ماہ رمضان ما را موفق كن كہ آیات تو را بخوانیم.
اے خدایے كہ از همہ رحمكنندهها رحمتت بیشتر است!
@mohamad_hosein_tabatabaei
□○مناجات زیبای امام سجّاد در سحرگاهان ماه رمضان که ابوحمزهی ثُمالی از محضر امام روایت کرده است ، بهترین برنامهی تحوّل و تعالی و تکامل و بهترین انگیزه و محرّک برای انسانِ نو شدن است. بکوشیم اهل این مناجات شویم.
□○وقت بگذاریم و با تأمّل بیشتر از این دعا بهره ببریم. اگر نمیتوانیم زیاد بیدار بمانیم، هر سحر سه یا چهار صفحه از آن را بخوانیم تا ظرف ده شب یک دور دعا را ختم کرده باشیم و درطول روز دوباره مطالعه کنیم تا ببینیم این دعا چه میگوید. فقط عبارات آن را بیتوجّه و صرفاً برای ثواب و پاداش نخوانیم؛ بلکه با کلمه کلمه و جمله جملهی آن بسوزیم و آب شویم. با آن مأنوس شویم و عاشقانه بخوانیم تا ببینیم چه آتشی بر جان انسان می زند و چه موجی در روح انسان برمیانگیزاند!
□○اگر دعای #ابوحمزهی_ثمالی نبود، فراق مناجات شعبانیّه قابل تحمّل نبود. مناجات شعبانیّه انسان را بسیار شیفتهی خود میکند ؛ امّا دعای ابوحمزه عجیب و فوقالعاده است؛ گرچه تمام دعاهای ماه رمضان ارزشمندند؛ مثل دعای افتتاح، دعای سحری که از امام رضا روایت شده و سایر دعاها که برخی از آنها را مرحوم محدّث قمی در کتاب مفاتیح الجنان نقل کرده است.
□○اگر کسی در ماه مبارک رمضان با همین دعاها و معانی آنها مأنوس باشد و با توجّه به ترجمه و معنا، از دعاها بهره ببرد، یک دورهی کامل آموزش معارف دینی و اخلاق و عرفان را خواهد گذراند و بدون اغراق هیچ کمبود و کاستی در آموزهها نخواهد دید.
□○در محضر استاد مهدی طیب○□
@mohamad_hosein_tabatabaei
□●علامه قيصرى در چند جاى شرح فصوص الحكم #ذوق را معنى كرده است از آن جمله در شرح فصّ هودى فرمايد : مراد از ذوق آن علوم و معارفى است كه به وجدان و كشف حاصل می شوند نه به برهان و كسب و نه از طريق اخذ به ايمان و تقليد، زيرا كه هر يك از برهان و كسب و اخذ به ايمان و تقليد اگرچه در حدّ و مرتبت خود معتبر است و لكن ذوق كه وجدان و كشف است علم عيانى است و آن دگرها علم خبری اند و خبر مانند عيان نيست.
□●مثلا آن كه درد دندان ندارد مفهوم درد دندان را ادراك می كند، أما آن كه درد دندان دارد می داند كه درد دندان چيست. آن كه درد ندارد #دانايى_مفهومی دارد، و اين كه درد دارد #دانايى_ذوقى.
#هزار_و_یک_کلمه|جلدپنجم
□●علامه حسن زاده ی آملی●□
@mohamad_hosein_tabatabaei
کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
□●خطبه ی پیامبر (صلی الله علیه وآله) درباره ی #اهمیت ماه مبارک رمضان●□ □●وَاذکُروا بِجوعِکُم وعَطَ
□●خطبه ی پیامبر (صلی الله علیه وآله) درباره ی اهمیت ماه مبارک رمضان●□(۳)
□●وَاحفَظوا ألسِنَتَکُم، وغُضّوا عَمّا لا یَحِلُّ النَّظَرُ إلَیهِ أبصارَکُم ، وعَمّا لا یَحِلُّ الاِستِماعُ إلَیهِ أسماعَکُم
□●زبانتان را نگه دارید ؛
□●چشم هایتان را از آنچه نگاه به آن حلال نیست ، بپوشانید ؛
□●گوش هایتان را از آنچه شنیدنش حلال نیست ، فرو بندید ؛
#ماه_مبارک_رمضان
#خطبه_ی_شعبانیه
@mohamad_hosein_tabatabaei
#استاد_فاطمی_نیا:
"به مناسبت فرارسیدن ماه مبارک رمضان"
□○عده ای از لغويون در مورد لغت "رمضان" ميگويند در هرکلمه ای که حروف "ر م ض" به کار رفته باشد، معنای حرارت از آن استفاده ميشود.
□○حال باید بررسی شود رابطه ماه رمضان و معنای حرارت چیست؟
یکی از احادیث شریفه این معنا را بیان میکند و میفرماید:
"سمی رمضان رمضان لانه يحرق الذنوب "
ماه رمضان ، رمضان نامیده شد چرا که گناهان را میسوزاند و آن را ازبین میبرد.
از تمام لحظات این ماه مبارک باید استفاده کنیم ان شاءالله.
@mohamad_hosein_tabatabaei
■● #انسان_کامل_علّت_غایی_عالم ●■(۱)
■سومین جنبه نظر #عرفا در مساله #مهدویّت ناظر بر آن است که انسان کامل علّت غایی عالم است. عالم خلقت یک علّت موجده دارد که سبب ایجاد عالم می باشد و آن خداوند متعال است؛ امّا یک علّت غایی هم دارد که نتیجه حاصل از خلقت جهان است.
■در هر عملی که انسان انجام می دهد، قصدی دارد و در پی نتیجه ای است. باغبانی که مدّت ها از درختان خود نگهداری و مواظبت می کند، از این عمل در پی یک علّت غایی است و آن میوه ای است که این درختان به بار می آورند. اگر میوه نبود به تبع آن هیچ یک از این تلاش ها و مراقبت ها وجود نداشت. بدین ترتیب علّت غایی ایجاد جهان آفرینش میوه و محصولی است که از باغستان خلقت انتظار می رود و آن چیزی جز وجود #انسان_کامل نیست.
■خلقت همه موجودات عالم مقدّمه ای برای پدید آمدن انسان کامل بوده است. زیرا انسان کامل است که می تواند آیینه تمام نمای اسماء و صفات حقّ متعال باشد. به عبارت دیگر آفرینش تجلّی حضرت حقّ با تمامی اسماء و صفاتش در آیینه مخلوقات است. در این راستا ابتدا خداوند متعال تالار آیینه ای را به نام جهان آفرینش بر پا کرد تا حُسن و جمال بی منتهای خویش را در آن به منصّه ظهور گذارد. در ازل پرتو حسنت ز تجلّی دم زد.
#یاعلی
■● #جان_جهان، صفحه ٧٣ الی ٧٥●■
@mohamad_hosein_tabatabaei