■●خداوند نسبت به آفریده هایش عنایت دارد و چون حکیم است تمام کارهایش محکم و استوار است و هیچ گونه تزلزلی در کار او نیست که کار را انجام دهد تا چند روز بعد آزمایش کند که نتیجه مثبت است یا منفی.
■●عنایت الهی نسبت به خلق چیست؟ هر موجودی به نهایت آن چه که می توانست به بهترین وجه ساخته بشود، ساخته شده، تا به آن اندازه ای که امکان داشت و محال نبود و بهتر از این راه ندارد.
■●حق نسبت به ایجاد خلق ابتهاج ذاتی دارد، قرآن کریم از این لذت و ابتهاج ذاتی تعبیر به محبت الهیه می کند که "یحبهم و یحبونه" عرفا تعبیر به عشق می کنند.
#شرح_دروس_معرفت_نفس
#جلسه_ی_شصت_و_پنجم
#علامه_حسنزاده
@mohamad_hosein_tabatabaei
#تفاوت_ذکر_با_ورد(۱)
□○تفاوت ذکر با ورد در چیست؟ اینهایی که به زبان می گوییم ورد است یا ذکر است؟ خوب ما هم اوراد داریم و هم اذکار.
○چون خدا خواهد که یاری کند
○میل بنده جانب زاری کند
○ای خنک چشمی که آن گریان اوست
○ای همایون دل که خود بریان اوست
○هر کجا آب روان سبزه بود
○هر کجا اشکی روان رحمت شود
□○خوب مولوی برای اینکه سالک و عارف است، عرفانش هم از نوع خاصّ است و گاهی آنچنان بالا می رود که در جای دیگر می گوید:
○ای دعا از تو اجابتم زتو
○ایمنی از تو مهابتم زتو
□○همه کس توفیق دعا پیدا نمی کنند. خود دعاکردن هم توفیقی می خواهد. یعنی آن حالت دعا وقتی برای انسان پیدا می شود آن موهبت الهی است. خداوند موهبت به آدم می دهد که حالت دعا پیدا کند. بنابراین دعا هم از جانب او می رسد که من حالتی پیدا کنم که دعا کنم. اجابتم از اوست؛ به همین جهت می گویند فرعون هیچ وقت توفیق دعا پیدا نکرد و به همین علت روز به روز بر عنانیّتش افزوده شد تا هلاک شد. وقتی توفیق دعا پیدا نکنی و نخواهی، طغیان به حدأعلا می رسد و هلاکت قطعی است. بیان مولوی یک مقدار با بیان دیگران فرق دارد، که حتی توفیق دعا را از جانب خداوند می داند و هم نوع دعا را.
□○دعا صرفا با زبان نیست. با زاری، با گریه و اشک همراه باشد. دعا از نوع ذکر است. ذکر یک الفاظی است که ما می گوییم و در قرآن هم داریم { أذکرالله ذکرا کثیرا} که دستور داده شده به عناوین مختلفی که شما ذکر بگویید و کلمه کثیر هم به کار برده شده حتی. ذکر گاهی به لفظ است مثل صد مرتبه (یا الله) می گویی و یا کلمات شریفه مقدسه دیگر.
#دکتر_ابراهیمی_دینانی
#یاعلی
#ادامه_دارد
@mohamad_hosein_tabatabaei
آیات242-228 بقره قسمت پنجم
بخش هشتم
● حكمت تحريم رجوع بعد از طلاق سوم
و در كتاب فقيه از حسن بن فضال روايت آمده است كه گفت : من از حضرت رضا (عليه السلام ) پرسيدم علت اين كه مرد بعد از طلاق سوم نمى تواند در عده رجوع كند، چيست ؟ فرمود: خداى عزوجل براى دو نوبت اجازه طلاق به مردان داده ، و فرموده : ((الطلاق مرتان فامساك بمعروف او تسريح باحسان ))، و منظور از تسريح ، طلاق سوم است ، كه بعد از آن ديگر نمى تواند با همسرش ازدواج كند، براى اينكه نافرمانى خدا را كرده ، چون خداى تعالى طلاق را دوست نمى دارد و اگر ازدواج با همسر مطلقه را بعد از طلاق سوم تحريم كرده ، علتش اين است كه نخواسته مردم امر طلاق را سبك بشمارند و با طلاقهاى پى درپى زنان را اذيت كنند...
ترجمه تفسير الميزان جلد 2 صفحه 379
مولف : مذهب ائمه اهل بيت (عليه السلام ) بطورى كه شيعه روايت كرده اين است كه طلاق با يك لفظ و يا در يك مجلس ، فقط يك طلاق است ، هر چند كه گفته باشد: ((طلقتك ثلاثا)) - من سه بار طلاقت دادم ، و اما اهل سنت و عامه رواياتشان مختلف است ، بعضى از آن روايات دلالت دارد بر اينكه سه طلاق به حساب مى آيد و چه بسا كه اهل سنت همين نظريه را از على و جعفر بن محمد (عليهما السلام ) هم روايت كرده اند.
#تفسیر_المیزان
#سوره_بقره
#علامه_طباطبایی_ره
🔹🔶🔸🔷🔹🔶🔸🔷🔹🔶🔸
🔹💠کانال کیش,مهر💠🔹
🔺درمحضرعلامه طباطبایی ره🔺
▶️: https://telegram.me/mohamad_hosein_tabatabaei
□● #پرسش_و_پاسخ از آیتالله بهجت قدسسره●□
#سوال| به نظر جنابعالی در چه شرایطی دعا مستجاب است؟
#جواب: بسمهتعالی، شرط استجابت دعا، ترک معصیت است. «أَوفُوا بِعَهدی أُوفِ بِعَهْدِکُمْ»، [بقره:۴٠] «فَاذْکُرُونی أَذْکُرکُمْ»، [بقره:١۵٢] «أُدْعُونی أَستَجِبْ لَکُمْ» [مؤمن:۶٠].
□●گاهی مصلحت در غیر تعجیل است، و گاهی مصلحت در تبدیل به احسن است. داعی خیال میکند مستجاب نشده است و اهل یقین میفهمند.
@mohamad_hosein_tabatabaei
#تفاوت_ذکر_با_ورد(۲)
□○در ادامه بخوانید: شکستن بت های ذهنی و انواع آن○□
□اما اینجا این پرسش پیش می آید که تفاوت ذکر با ورد در چیست؟ اینهایی که به زبان می گوییم ورد است یا ذکر است. خوب ما هم اوراد داریم و هم اذکار. ذکر به فکر نزدیکتر است ذکر این است که توجه باطنی به حقّ داشته باشید؛ اما ورد این است که به زبان بگویید البته بدون ورد، ذکر نیست اما اگر ورد فقط به زبان شد و به دل نشد، آن ورد محض است.
□ذکر، یادآوری و توجه با قلب است. اگر ورد با ذکر همراه باشد، و فکر هم باهاش همراه باشد؛ دیگر خیلی عالی است و یکی از بهترین عبادت هاست. و این همه در قرآن تاکید شده است که ذکر بگویید.
□آیات بسیار متعددی در این باب در قرآن کریم آمده و حتی در روایات که اهل ذکر باشید. ذکر خودش نوعی دعاست یعنی توجه به حق تعالی از فقیر مطلق به غنیّ مطلق. که این جز با تقاضا نمی شود و معنی ندارد {یا أیّهاالناس أنتم الفقراء الی الله والله غنیّ حمید} این فقرا، نه اینکه فقیرید؛ یعنی فقرید.
□بین #فقر_و_فقیر تفاوت است. فقیر کسی است که ذاتی است و به صفت فقر موصوف شده است اما ما ذات مستقل هم نداریم! اصلا ما در مقابل حقّ تعالی استقلالی نداریم. اصلا ذاتمان فقیر است. فقر محضیم. ربط محضیم و درسته که غنیّ صفت اوست اما صفتش عین ذاتش است. او غنای محض است و عالم و ما فقر محضیم حالا تقابل فقر محض با غنای محض چه نتیجه ای می دهد؟
تقاضا
#دکتر_ابراهیمی_دینانی
#ادامه_دارد
@mohamad_hosein_tabatabaei
■●گاهی انسان از سحر تا افطار امساك ميكند؛
اين يك درجه روزه داری است؛
تلاشی است كه حداكثر در قيامت نسوزد يا وارد بهشت بشود؛ بهشتی كه ﴿جنّاتٌ تجری منْ تحتها الأنهار﴾؛
■●اما به آن بهشت كه ﴿فادْخلی فی عبادی ٭ وادْخلی جنّتی﴾ راهش نميدهند.
يعنی روزه، ضمن اينكه حكم و ادبی خاص دارد، حكمتی هم دارد كه آن لقا و محبت خداست.
■●اين حديث در انسان شوق ايجاد ميكند تا عاشق شود.
■●انسان تا مشتاق نباشد، تلاش نميكند و تا تلاش نكند، نميرسد.
■●وقتی روزه مال خدا بود، خدا هم شخصاً جزای روزه دار را بر عهده گرفته است.
■●#حکمت_عبادات
حضرت آيت الله جوادی آملی مدظله العالی●■
@mohamad_hosein_tabatabaei
□○دعای روز پنجم ماه مبارک رمضان○□
□اَللَّـهُمَّ اجْعَلْني فيهِ مِنَ الْمُسْتَغْفِرينَ، وَاجْعَلْني فيهِ مِنْ عِبادِكَ الصّالِحينَ اْلقانِتينَ، وَاجْعَلني فيهِ مِنْ اَوْلِيآئِكَ الْمُقَرَّبينَ، بِرَأْفَتِكَ يا اَرْحَمَ الرّاحِمينَ.
□خدایا قرار ده مرا از استغفار کنندگان، و از بندگان شایسته و فرمانبردار خود قرار بده، و از دوستان مقرّبت قرار ده، به حق رأفتت ای مهربان ترین مهربانان.
@mohamad_hosein_tabatabaei
کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
□○دعای روز پنجم ماه مبارک رمضان○□ □اَللَّـهُمَّ اجْعَلْني فيهِ مِنَ الْمُسْتَغْفِرينَ، وَاجْعَلْني
#شرح_دعاے_روز_پنجم
□○آیت اللہ مجتهدے تهرانے(ره):○□
□«اللَّهُمَّ اجْعَلْنِي فِيهِ مِنَ الْمُسْتَغْفِرِينَ»
خدايا من را در اين ماہ رمضان جزو مستغفرين قرار بدہ،
□برای استغفار، بايد شرايط استغفار را داشت. كسي كہ مال حرام خوردہ كہ با استغفار كارش درست نميشود. بايد برود و صاحبان مال را راضی كند.
□پس «خدايا مرا از مستغفرين قرار بدہ!» يعنی اينكہ واقعاً استغفار كنم و اگر مال حرامی دارم، آن را حلال كنم. بہ گناهی كہ قبلاً كردم فكر نكنم و از آن لذت نبرم. حالا زبانی هم استغفار كنيم، خوب است. بعد از نماز مغرب هم 70 بار استغفار وارد است.
من گاهی همينطوری غصهام میگيرد، تسبيح را برمیدارم، استغفار میكنم و حالم خوب میشود.
□«وَاجْعَلْنِی فِيهِ مِنْ عِبَادِكَ الصَّالِحِينَ الْقَانِتِينَ»
خدايا من را از بندگان شايستہ خودت قرار بدہ.
فرمانبردار تو باشم. اطاعت تو را كنم. خدا آدم فرمانبردار را دوست دارد.
□«وَاجْعَلْنِی فِيهِ مِنْ أَوْلِيائِكَ الْمُقَرَّبِينَ»
خدايا من را از دوستان نزديكت قرار بدہ.
□آيا خدا دوست نزديك دارد؟
بلہ، بندگانی هستند كہ آدم آنها را در بهشت هم پيدا نمیكند. خطاب میشود كہ خدايا اين دوست ما كجاست؟ ندا ميآيد كہ در حضور و بهشت خدا رفتہ است.
□بهشت خدا جدا از بهشت معمول است، بهشت معمولی برای كسانی است كہ غذا و حوری ميیخواهند؛ اما آنها كہ خود خدا را ميیخواهند و عبادت را برای خود خدا كردند و نہ برای ترس از جهنم، آنها در بهشت خدا وارد میشوند. آيہ قرآن هم وجود دارد. «فادخلی فی عبادی و ادخلی جنتی» از خدا بخواهيم كہ در آن بهشت قرار بگيريم. جنت فردوس، جنت عدن جنتهای متعدد وجود دارد ولی جنت خدا عالی است.
□«بِرَأْفَتِكَ يا أَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ»
خدایا بہ مهربانی خودت، دعاهای ما را مستجاب كن. ای خدايی كہ رحمت از همہ رحمها بيشتر است.
@mohamad_hosein_tabatabaei
□○میلاد #قاسمبنالحسن علیه السلام○□
□○روز پنجم ماه مبارک رمضان، روز میلاد پسر بزرگوار و بزرگ امام مجتبیٰ، قاسم بن الحسن علیه السلام در سال چهل و هفتم بعد از هجرت است.
□○فرزند رشیدی که نایب مناب و قائم مقام امام مجتبیٰ علیه السلام در صحنه ی کربلا بودند و آن همه عظمت، کمال، معرفت، اخلاص و عشق از ایشان بروز کرد.
□○میلاد دُردانه ی امام مجتبیٰ علیه السلام را به محضر #بقیّة_الله_الاعظم ارواحنافداه و همه ی دوستداران این فرزند گرامی، تبریک و تهنیت عرض می کنیم.
#استاد_مهدی_طیب
@mohamad_hosein_tabatabaei