□○عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ عليه السلام قَالَ: إذا أَرَادَ اللَّهُ بِعَبد خَيْراً قَذَفَ فِي قَلْبِهِ حُبَّ الْحُسَيْنِ عليه السلام وَحُبَّ زِيَارَتِهِ
□○امام صادق علیه السلام فرمود: هرگاه خدا برای بندهای ارادهی خیر کند، محبت حسین علیه السلام و زیارتش را در قلب او جا میدهد.
□○کامل الزیارات○□
@mohamad_hosein_tabatabaei
□ #استفتاء از حضرت آیتالله بهجت قدسسره□
#سؤال: اگر زن و شوهری ناخواسته و علیرغم مشکلات مالی و روانی خانواده بچهدار شوند، درصورتیکه وجود فرزند جدید در خانواده مستلزم عسر و حرج و مشقت شدید شود، آیا جایز است قبل یا بعد از چهارماهگی آن بچه را سقط نمایند؟
□حضرت آیتالله بهجت قدسسره: خیر، جایز نیست.
@mohamad_hosein_tabatabaei
■●تو بندگی چو گدایان به شرط مزد نکن...
استاد #علی_صفایی_حائری●■
■خدايا! ما را از آن بندههايى قرار بده كه مدام با تو هستند و شب و روزشان در كنار توست و با داشتن اين وصل، از وحشت هم سرشارند.
■در سورۀ هل اتى مىفرمايد: وقتى كه على(علیه السلام) آن مرحله از ايثار را ادامه مىدهد*، دو خوف هم دارد: يكى «وَ يَخَافُونَ يَوْماً كانَ شَرُّهُ مُسْتَطِيراً» و ديگرى «إِنَّا نَخَافُ مِنْ رَبِّنَا»، كه آنها با آن همه انفاق و ايثار، از خوف هم سرشارند. نه غرورى در آنها مىآيد كه ركودى به آنها بدهد و نه ريايى دلهايشان را مىگيرد كه ضايع بشوند.
■ما با خواندن دو ركعت نماز چنان غرورى در وجودمان مىآيد كه خيال مىكنيم بايد چهار قبالۀ بهشت را به ما بدهند كه به چهار نسلمان انتقال بدهيم!
در حالى كه آنهايى كه راه رفتهاند، با وجود تمام كارهايشان، از غرور سرشار نمىشوند. آخر چه غرورى؟ ما كه براى هيچها در اين عالم عمرى را دادهايم، وقتى كه براى او يك لحظه مىآوريم، چه مىخواهيم به ما بدهند؟! گيرم كه خدا در گذشته به ما چيزى نداده و در آينده هم چيزى ندهد، مگر آنها كه ما برايشان مردهايم و فانى شدهايم، چه دادهاند و چه مىدهند!؟
■● #بهاررويش ص۱۰۷●■
* حضرت علی(علیه السلام) به همراه حضرت زهرا(صلی الله علیه وآله) ، امام حسن(علیه السلام) ، امام حسین(علیه السلام) و کنیز خود سه روز روزه گرفتند و افطاری خود را به مسكين و يتيم و اسير دادند و خود با آب افطار نمودند!
■روز بيست و پنجم ماه ذى الحجّه، روزى است كه سوره «انسان» که به نام های «هل اتی» و «دهر» نیز مشهور است در شأن اهل بیت نازل شده است.
@mohamad_hosein_tabatabaei
□●" گاوپرستى و خودپرستى "●□
□●هنديان و هندوان فرهيخته هيچگاه گاو پرست نبوده اند
بلكه گاو را فرشته اى مى دانستند
كه تمامى وجودش براى آدميان
خير و بركت و نعمت و رحمت است.
و حرمت مى نهادند حضور آن حيوان معصوم را
كه شير او ايشان را خوشترين شراب است
و به پاى همت او زمينشان شخم مى خورد
و به نيروى او ارابه هايشان در حركت مى آيد
و بارهايشان به منزل مى رسد.
و صداى بم و پرهيبتش
از هر صداى باس و باريتون
كه آدميان بدان فخر مى كنند برتر است.
و هنگامى كه صدايش در مزرعه مى پيچد
همه روستاييان از روح زندگى سرشار مى شوند.
و همه گناهان كرده و ناكرده شان
در پاكى و زلالى آن بانگ غريب محو مى شود
و هنگامى كه در مزرعه نشسته است و نشخوار مى كند
هنرمندان پيكر تراش از شرمِ پيكر خوش آهنگش
تيشه هنر به كنجى مى افكنند
و به ستايش اندام دلپذيرش مى نشينند
آرى هندوان و هنديان هيچگاه گاوپرستى نمى كردند.
□●بلكه اين محمودها و مسعودها
و جاه طلبان و زرپرستان تاريخ بودند كه
گوساله سامرى را مى پرستيدند
و جان و مال آدميان را
در پاى آن گوساله قربانى مى كردند.
□●بت پرستى همان خودپرستى است
و خودپرستى است كه كبر و غرور مى آورد
و حسد را برمى انگيزد
تا آن را كه والاتر و زيباتر است و داناتر است
از ميدان بدر كند.
□●خودپرستى است كه حرص مى زند
تا بيشتر و بيشتر آنچه را كه هيچ مصرفى ندارد
به چنگ آورد.
وسواس خودپرستى است كه مقام و منصب مى جويد
و خودپرستى است كه از بيمارى مهلك فرعونيت رنج مى برد
و چون افتخار بندگى ندارد دعوى خدايى مى كند
و دردى بر دلش هست
كه جز به كرنش و احترام دروغين مردمان فرومايه ساكن نمى شود.
و يكسر مى رود تا در رود نيل زمان غرق شود.
□●اينهاست حقيقت بت پرستى
در حالى كه ما به گفته پروين اعتصامى:
●بت ساختيم در دل و خنديديم
●بر كيش بد برهمن و بودا را
□●نوشته حسین الهی قمشه ای●□
@mohamad_hosein_tabatabaei
کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
#شرح_دروس_معرفت_نفس □حالا چه گرفتاری ای در این چهار #مرغ است که باید آنها را بکشیم: ○نماید هر یک
#شرح_دروس_معرفت_نفس
□حالا از اینجا #تفسیرِ_انفسی را شروع می فرمایند که مبادا دنبال این باشی که واقعا چهارتا #مرغ را بگیری و بکشی ؛ خیر؛ آن چهارتا مرغ در درون حضرتعالی هستند.
○ترا هر چهارمرغ اندر نهاد است
○که روحت از عروجش اوفتادست
□این چهار #صفتِ_حیوانی در درونِ خودت هست، این کشتن هنر است نه اینکه تفنگ بدست بگیری و یک #کرکس را بیندازی؛ خیر.
□به شکارِ حیوانِ بیشه رفتن هنر نیست. یک سنگ برداری و در روز #عرفات در #مشعر و #منا، به آن ستونِ سنگی یا خاکی یا سیمانی بزنی هنر نیست؛ #شیطانِ درونِ خودت را بزن. تا از صفات حیوانی به در آئی. آن آجر را سنگ زدن که مشکلی ندارد، هر کسی چند روزی برود این کار را می کند، الان هم که ماشاءالله اینقدر برویم و برویم فراوان شده است، خوب حالا برویم و برگردیم، نتیجه چیست؟ فَتَحَصَّلَ مِمّا عَمِلتَ؟ از آنچه که کردیم چه شده است؟
○ترا هر چهار مرغ اندر نهاد است ○که روحت از عروجش اوفتادست
□این چهار تا نمی گذارند تو بالا بروی، اگر این چهار تا گذاشتند و از دستشان در رفتی به بالای #کوهِ_معرفت می رسی.
□چرا به جناب ابراهیم خلیل گفتند این چهار مرغ را بکش و ببر بالای ده تا قُلّۀ کوه بگذار؟ آخر قلۀ کوه یعنی چه؟ یعنی #ماوراء_طبیعت و #عوالم _وجودیِ_مافوق، آنها قلل و کوه های وجودیِ عالم اند.
□اگر می خواهی از این #دشتِ_عالَم_طبیعت در بروی و #خروج_از_عادت بیابی و از عادت درآئی و به آن قله های عوالم وجودیِ مافوق برسی که #عروج_انسانی ات باشد و اِنّا اِلَیهِ راجِعون و #معراجِ تو باشد، راهش کشتن این چهار مرغ درون است.
□وقتی کشتی حالا بالا می روی! این چهار مرغ را ببر بالای ده تا قله بگذار، وقتی به #حقایقِ_عالَمِ_توحیدی می رسی می بینی چه عجب، تمامِ آنها را که کشتی حالا زنده شان کن،حالا می فهمی زندگی یعنی چه؟ حالا به حیوانات طور دیگری نگاه می کنی. حالا وقتی می گوید من کیستم، طور دیگری خودش را می بیند.
□الان وقتی به من و شما بگوید من کیستم، می گوئیم خوب همین هستم که می بینی؛ می خورم، راه می روم، حرف می زنم و ... ، من من هستم دیگر، من کیستم ندارد!
□بعد وقتی از این در رفت و بالا رفت و حقایقِ وجودی اش مکشوف شد می گوید عجب! پس تا حالا می گفتی من من هستم، همان مقدار نبود، من من ها بودم. که بالای ده تا قله بگذار؛
□این ده تا قله چیست؛ که جناب #قوۀ_عاقله بیاید این پنج #حس_ظاهری و آن پنج #حس_باطنی، همگی را عقلانی کند، بعد می بینی عجب، این پنج حس ظاهریِ تور شکار و آن پنج حس باطنی تور شکار که در نشئۀ ظاهری و عالَم خواب، تو را با عالَم، خویت داده بود و با عالَم عادت کردی که صبح تا غروب ببینی و بشنوی و بچشی و ببویی و لمسش کنی، شب هم در خواب همینطور، که اَشکال و صُور و حیوانات و مار و عقرب و ... را ببینی! نخیر،
□انسان باید از اینها در بیاید تا به قله های عروجی انسان برسد، بعد می بیند خروج از عادت عجیب لذتی داشت؛ منتها تا از این عادت در آئیم سخت است.
□از مادر که متولد شدیم چقدر بر مادر عزیز و نازنین سخت گذشت تا متولد شویم، چقدر جان به لب آورده است؟! خیلی زجر کشیده است! حالا من و شما هم بخواهیم از #رحمِ_طبیعت که با آن خو کرده ایم زاییده شویم حالا می بینیم زائیدن مادر چقدر درد داشت. حتی اگر بگوئیم این #تولد_دوم هزار برابر آن اولی درد دارد و زجر دارد کم گفته ایم! هزار برابر چرا؟
○الهی جان به لب آمد تا جام به لب آمد
□○شرح دروس معرفت نفس
استاد صمدی آملی○□
@mohamad_hosein_tabatabaei
□○روز بیست و ششم، بیست و هشتم و بیست و نهم○□
□روایت شده است: «در هر کدام از روزهای بیست و ششم، بیست و هشتم و بیست و نهم یکی از دشمنان اهل بیت پیامبر صلّی اللّه علیه و آله و سلّم نابوده شده است.» کسی که ایمان کامل به ولایت آنان، که از جانب خدا می باشد، دارد، باندازه محبت و ارادتی که به آنان دارد از نابودی دشمنانشان مسرور و بخاطر آن سپاسگزار خداوند خواهد بود.
□المراقبات□
@mohamad_hosein_tabatabaei
□الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِی جَعَلَ کَمَالَ دِینِهِ وَ تَمَامَ نِعْمَتِهِ بِوِلاَیَةِ مَولانا أَمِیرِ الْمُؤْمِنِینَ عَلِیِّ بْنِ أَبِی طَالِبٍ وَ أَولادَهُ المَعْصومین عَلَیْهِم السَّلاَم□
#یاعلی
@mohamad_hosein_tabatabaei
☑️شادی روح علامه طباطبایی(ره) #صلوات
@mohamad_hosein_tabatabaei