#پرسش_و_پاسخ از آیتالله بهجت قدسسره
❓#سؤال: «السرّ المستودع فیها؛ و آن رازی که در وجود او به ودیعه نهادی» یعنی چه؟
#حضرت_آیتالله_بهجت_قدسسره:
◾️شاید سرّ، همین قیام ولدش باشد که به امانت گذاشتهاند تا به وقت معین ظهور بکند. خدا میداند چه مصائبی میرسد.
«صُبَّتْ عَلَيَّ مَصَائِبُ لَوْ أَنَّهَا / صُبَّتْ عَلَى الْأَيَّامِ صِرْنَ لَيَالِيَاً »[١]؛
(بر من مصائبى فرود آمد كه اگر آنها / بر روزها آمده بود، شب مىشدند. )
۱. یکی از ابیات شعری که حضرت زهرا سلاماللهعلیها، بعد از خاکسپاری پیامبر خواندند.
@mohamad_hosein_tabatabaei
◾️سالروز میلاد یار حضرت صاحب الزمان ارواحنا فداه، حضرت مسیح عیسی بن مریم علیٰ نبینا و آله و علیه السلام مبارک و فرخنده باد◾️
#حضرت_عیسی_علیه_السّلام_فرمود:
▪️لَن یَلِجَ مَلَکُوتَ السَّمواتِ مَن لَم یُولَد مَرَّتَینِ
▪️کسی که دوبار متولّد نشده است هرگز به ملکوت آسمانها داخل نمیشود؛ یک تولّد از رحم مادر و یک تولّد از رحم طبیعت.
▪️پیامبر ما صلّی الله علیه و آله و سلّم هم فرمود:
#مُوتُوا_قَبلَ_اَن_تَمُوتُوا
▪️قبل از اینکه با فرا رسیدن فوت، اضطراراً به موت نائل شوید، به اختیار خود تن به موت بدهید.
☑️هر دو سخن اشاره به یک حقیقت است.
◾️مصباح الهدی ص ۹۴◾️
@mohamad_hosein_tabatabaei
#حديث
▪️امام كاظم عليه السّلام فرمودند: مسيح عليه السلام فرمود: اى بندگان بد! گندم را پاك و تميز كنيد و خوب آردش نماييد، تا طعم آن را خوب بچشيد و گوارايتان گردد. همچنين ايمان را خالص و كامل گردانيد، تا شيرينى آن را بيابيد و سرانجامش شما را سود رساند.
▪️يا عَبيدَ السَّوءِ، نَقُّوا القَمْحَ و طَيِّبوهُ و أدِقّوا طَحْنَهُ تَجِدوا طَعْمَهُ و يَهْنِئْكُم أكْلُهُ، كذلكَ فأخْلِصوا الإيمانَ و أكْمِلوهُ تَجِدوا حَلاوَتَهُ و يَنْفَعْكُم غِبُّهُ.
◾️بحارالانوار، ج ١، ص ٣٠٦◾️
@mohamad_hosein_tabatabaei
▪️قرآن از زبان حضرت عیسی علیه السّلام میفرماید: اَلسَّلامُ عَلَیَّ یَومَ وُلِدتُ وَ یَومَ اَمُوتُ وَ یَومَ اُبعَثَ حَیّاً: سلام بر من روزی که متولد شدم و روزی که میمیرم و روزی که زنده برانگیخته میشوم. این خطّ سیر همه است. عیسی علیه السّلام فرمود در هر سه روز من تسلیم خداوند هستم.
▪️حضرت عیسی علیه السّلام و یارانش بعد از طی مسافت زیادی به مقصد رسیدند. حضرت عیسی علیه السّلام آب آوردند که پای یارانشان را بشویند. همه عرض کردند: یا روحالله ما چگونه بنشینیم که شما پای ما را بشویید؟ شما باید بنشینید تا ما پای شما را بشوییم. حضرت علیه السّلام فرمود: این کار که انسان پای دوستش را بشوید، کار خوبی است یا بد؟ عرض کردند: کار خوبی است. فرمود: من به کار خوب اولی هستم یا شما؟ عرض کردند: شما. فرمود: پس بنشینید تا پایتان را بشویم.
▪️در آیات ۱۱۱ تا ۱۱۵ سورهی مائده است که وقتی حضرت عیسی علیه السّلام حواریون را به راهش دعوت کرد، آنها از او کرامت خواستند. عیسی علیه السّلام گفت: شما هم دنبال کرامت هستید؟ از خدا بپرهیزید. البته وقتی اصرار کردند، برای اطمینان قلبشان خواستهی آنها را عملی کرد، ولی انتظار بیشتری از آنها داشت.
▪️مرحوم حاج اسماعیل دولابی▪️
◾️کتاب مصباح الهدی
تألیف استاد مهدی طیّب◾️
@mohamad_hosein_tabatabaei
◾️رابطۀ حضرت مهدی عجّل الله تعالی فرجه الشریف با جهان مسیحیّت◾️
▪️قسمت اعظم مسیحیهای دنیا کاتولیک هستند. جمعیّت کاتولیکهای دنیا بیش از کلّ مسلمانهای دنیاست.
▪️کاتولیکهای دنیا برای مراسم حجّ به واتیکان میروند. حجّ آنها زیارت واتیکان است و هر کاتولیکی در همۀ عمرش سعی میکند لااقل یک بار به آنجا برود؛ و آنجایی که میرود زیارت میکند میدانید کجاست؟ قبر جدّ نرجس خاتون علیها السّلام !! یعنی مادر امام زمان ارواحنافداه !
▪️خودشان هم نمیدانند کجا دارند میروند! درست زیر آن گنبد بزرگ واتیکان قبر کسی است که نرجس خاتون از نسل آن بزرگوار آمده و حال بفهمید که قبلۀ همه امام زمان علیه السّلام است!
▪️امیدواریم خدای متعال متوجّهمان کند؛ اینکه يُصَلِّي عِيسَى اِبْنُ مَرْيَمَ خَلْفَهُ، حضرت عیسی علیه السّلام پشت سر امامزمان علیه السّلام اقتدا میکند به نماز؛ چون امام زمان علیه السّلام، امام همۀ عالم است. حالا ببینید امام زمان علیه السّلام چه رابطهای با جهان مسیحیّت پیدا میکند و همۀ مسیحیان چطور میآیند و به حضرت ایمان میآورند! همۀ مسیحیان به حضرت ایمان میآورند...
▪️مادر امام زمان علیه السّلام نرجس یا ملیکا دختر بارداس قیصر روم و از نوادگان سنت پیتر یا پطرس یا شمعونالصّفا از حواریّون و وصیّ حضرت عیسی علیه السّلام و پسرعمو یا پسرعمّۀ حضرت مریم علیها السّلام است که مسیحیان کاتولیک معتقدند قبرش در زیر گنبد واتیکان قرار دارد.
▪️بنا بر روایات شیعه، مقصود از سوّمین پیامبر که به سوی مردم انطاکیّه فرستاده شد، که در آیه ۱۴ سوره یس (إِذْ أَرْسَلْنَا إِلَيْهِمُ اثْنَيْنِ فَكَذَّبُوهُمَا فَعَزَّزْنَا بِثَالِثٍ فَقَالُوا إِنَّا إِلَيْكُمْ مُرْسَلُونَ) ذکر شده، شمعونالصّفاست. مکانهای دیگری هم به عنوان محلّ قبر شمعونالصّفا نامیده شده است؛ از قبیل مشهد شَمِع واقع در بیست کیلومتری جنوب شهر صور در لبنان و درّه کیدرون کوه زیتون در جنوب شرقی بیتالمقدس فلسطین.
◾️استاد مهدی طیّب ۸۸/۰۵/۱۵◾️
@mohamad_hosein_tabatabaei
◾️غيرت دينی و دفاع حضرت زهرا سلام الله علیها از حريم دين و ولايت◾️
▪️حضرت زهرا علیهاالسّلام در همان سنين طفوليت، همدوشِ پيامبر اكرم صلّی الله علیه و آله و سلّم در حمل بار نبوّت و حفظ دين و دفاع از رسول الله بودند. انسان صحنههای بسيار تكان دهندهای را از جور و ظلم و آزار و اذيّتی كه مشركين و كفّار در سالهای نخستين بعثت، نسبت به رسول خدا روا میداشتند و بعد نقش حمايتگری اين دختر خردسال از پيامبر اكرم صلّی الله علیه و آله و سلّم را میبيند كه چگونه اين دختر چهار پنج ساله مادرانه از پدر خودش دلجويی میكند و باعث شادی قلب پيامبر در اوج آن سختیها میشود و چگونه بار غم و اندوه را از دل پدر بر میدارد و اين امكان را برای پدر فراهم میكند كه با روحيه باز، شاد و قوی مسير ابلاغ رسالت را ادامه دهد.
▪️بعد از رحلت رسول الله هم اوج غيرت دينی و ايثار و فداكاری در راه دفاع از حريم دين و دفاع از اصالت دينی و دفاع از ولایت و امام زمان خودش را در شخصيت حضرت زهرا علیها السّلام به آشكاری میتوان ديد.
▪️حضرت زهرا علیهاالسّلام همانطور كه اشاره كرديم مثل اميرالمؤمنين علیه السّلام مأمور به سكوت نبودند. ايشان مأمور به سخن و مبارزه بودند و لذا دیدید وقتی كه خانهی حضرت پناهگاه معترضين شده بود و نقطهی مركزی مقاومت در برابر حركت غاصبانه و كودتای خشن سقيفه قرار گرفته بود چگونه اين خانم مورد تهاجم قرار میگيرد، سفّاكانه و بی رحمانه به اين خانه حمله میشود و اين خانه به آتش كشيده میشود و وقتی ....
▪️ديديد كه روزهای آخر عمر فاطمه زهرا سلام الله علیها وقتی زنان مدينه به ديدار و عيادت ایشان رفتند چگونه با آنها سخن گفت، سخنان عجيب و تكان دهنده و محكوم كنندهی فاطمه زهرا علیها السّلام در آن مجلس را مشاهده كرديم. يا اينكه در روزهای قبل از اين حادثه و شايد مربوط به روزهای آغاز خلافت، وقتی كه دستگاه حكومتی احساس كرد فدک پشتوانهی مالی خوبی برای اميرالمؤمنين علیه السّلام و فاطمه علیها السّلام است، برای اينكه بتوانند خودشان را مستقل از حكومت اداره كنند و اين كانون مقاومت باقی بماند، ناجوانمردانه فدک را غصب كردند، باز فاطمه زهرا علیها السّلام با شجاعت و شهامتِ تمام، در عين همهی بيماریها و رنجوریها، خودشان را به مسجد رساندند و آنگونه خطبه خواندند و ابوبكر را محاكمه و مفتضح كردند و ....
▪️آخرين روزهای عمر فاطمه زهرا علیهاالسّلام، عمر و ابوبکر به ظاهر برای عیادت حضرت آمدند تا اين لكه ننگی كه داشت برای همیشهی تاريخ بر دامنشان مینشست، كه پاداش زحمات رسول الله (كه قرآن كريم مودّتِ خويشاوندانِ او قرار داده) را با اين جنايت چگونه دادند، پاک کنند و اين قضيه را به گونهای توجيه و منتفی كنند. در همان مجلس فاطمه زهرا علیها السّلام آنها را محكوم كرد و فرمودند: اگر من از دنيا بروم و نزد پدرم رسول خدا صلّی الله عليه و آله حاضر شوم از دست شما دو تا ابوبكر و عمر شكايت خواهم كرد و فرمودند: ای ابابكر من در هر نمازم تو را نفرين میكنم. اينها عين عباراتی است كه علمای اهل سنّت نقل میكنند. يعنی تا آخرين لحظات فاطمه زهرا ساكت ننشستند.
▪️و آخرين ضربه را هم با درخواست از اميرالمؤمنين علیهالسّلام زدند که فرمودند:
▪️يا علی غَسِّلْنی فِی اللَيلِ و كِفِْنی فِي الليلِ و دَفِّنی فِی الليلِ
علی جان مرا شبانه غسل بده، شبانه كفن كن و شبانه دفنم كن
▪️و راضی نيستم كه هيچ يك از جنايتكارانی كه به جنگ دين و ولايت آمدهاند و خلافت را غصب كردهاند و چنين ظلمی را به ما اهل بيت وارد كردند، در مراسم دفن من حضور پيدا كنند، قبر مرا مخفی بدار و نگذار هيچ كسی از محل دفن من آگاه شود تا تمام آيندگان تاريخ هم وقتی میبينند تنها يادگار رسول خدا قبرش مخفی است در حالی كه قبر خود پيامبر اكرم صلّی الله علیه و آله و سلّم، قبر خلفا، قبر صحابه پيغمبر، قبر همسران پيامبر، امروز در مدينه آشكار است، قبر فاطمه زهرا سلام الله علیها، تنها يادگار و دختر پيغمبر و عزيزترين و نزديكترين فرد به پيامبر اكرم صلّی الله علیه و آله و سلّم مخفی است، اين سؤال پيش بیاید كه چه شرايطی وجود داشته كه فاطمه علیهاالسّلام خواستهاند كه قبرشان مخفی بماند و هيچ كس مطلع نشود و خودِ اين علامت سؤال، ظلم بيداد بیدينانی كه به جنگ دين و ولايت بعد از رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلّم آمدهاند را افشا میكند ...
◾️استاد مهدی طیّب ۸۶/۰۱/۱۱◾️
@mohamad_hosein_tabatabaei
#این_خطّ_سیر_همه_است.....
☑️حاج محمد اسماعيل دولابی
▪️قرآن از زبان حضرت عیسی علیه السّلام میفرماید: اَلسَّلامُ عَلَیَّ یَومَ وُلِدتُ وَ یَومَ اَمُوتُ وَ یَومَ اُبعَثَ حَیّاً: سلام بر من روزی که متولد شدم و روزی که میمیرم و روزی که زنده برانگیخته میشوم.
این خطّ سیر همه است. عیسی علیه السّلام فرمود در هر سه روز من تسلیم خداوند هستم.
◾️مصباح الهدی ص١٨٧◾️
@mohamad_hosein_tabatabaei
◾️عیسی (علیه السلام) در ادبیات عرفانی نماد قلب است. زیرا قلب خاستگاه حیات شئ است و معجزه حضرت عیسی نیز احیای مردگان بوده است.
◾️البته قلب حیوانی تنها مایه حیات حیوانی است؛ زیرا حواس پنجگانه و حرکت ارادی را در بدن پدیدار میکند. این قلب با انتشار حیات حیوانی، بدن را زندگی میبخشد.
◾️اما قلب آدمی (حقیقی)، حیاتی الهی به قوای نفس میبخشد که گونه ژرفتری از ادراک را به ارمغان میآورد. تپشهای قلب آدمی، حیات تازهای به قوا میبخشد که آنها را به ادراک حقیقت توانا میسازد.
◾️اما قلب آدمی چگونه شکوفا میشود؟ خداوند تبارک و تعالی این نکته را در داستان حضرت عیسی (علیه السلام) روشن کرده است.
◾️تولد عیسی نتیجه نزول جبرائیل (علیه السلام) نزد حضرت مریم (سلام الله) است؛ «فتمثل لها بشراً سویاً... قال إِنَّمَا أَنَا رَسُولُ رَبِّكِ لِأَهَبَ لَكِ غُلَامًا زَكِيًّا».
◾️این واقعه آفاقی یک حقیقت أنفسی را روشن میکند که هرگاه جبرائیلِ عقل برای مریمِ نفس تمثل یافت، عیسای قلب متولد میشود.
◾️اکنون ما باید بکوشیم تا عقل جبرئیلی را بر نفس خویش حاکم کنیم تا قلب آدمیِ ما شکوفا گردد.
◾️جبرائیل (علیه السلام) فرشته وحی است و نزول جبرائیل بر نفس، بهمعنای پیروی از وحی است. اگر شریعت وحیانی را بر نفس خویش حاکم کردیم آنگاه قلب، رفتهرفته شکوفا شده و حیات الهی را به قوای نفس سرازیر میکند.
◾️سپس قلب ما نیز، همانگونه که عیسی (علیه السلام) به بنیاسرائیل گفت، به قوای گونان نفس میگوید: «إنّی عَبْدُاللَّهِ آتَانِيَ الْكِتَابَ وَجَعَلَنِي نَبِيًّا... وَجَعَلَنِي مُبَارَكًا أَيْنَ مَا كُنتُ... وَالسَّلَامُ عَلَيَّ يَوْمَ وُلِدتُّ وَيَوْمَ أَمُوتُ وَيَوْمَ أُبْعَثُ حَياً».
#استاد_محمود_امامی
#ولادت_عیسی
#عقل_جبرئیلی
#قلب_آدمی
@mohamad_hosein_tabatabaei
#هدایت_و_ضلالت
◾️هدایت خدا یا هدایت تکوینی است یا هدایت تشریعی. هدایت تکوینی خدا شامل حال همهی مخلوقات است و مطلق مخلوقات عالم وجود تحت هدایت تکوینی انسان کامل هستند. هدایت تکوینی، همان نعمت وجود است؛ «رَبُّنَا الَّذِي أَعْطَىٰ كُلَّ شَيْءٍ خَلْقَهُ ثُمَّ هَدَىٰ» (طه، ۵۰). پروردگار ما کسی است که به هر مخلوق و به هر چیزی، نعمت خلق و موجود بودن را عطا کند، او را هدایت کرده است. به یک معنا، همهی من و شما و یکایک مخلوقات عالم وجود تحت هدایت تکوینی حق متعال قرار گرفتهایم که در این نشئه هستیم؛ ملائکة الله نیز در نشئههای بالا هستند و وجود دارند و مخلوق خدا میباشند. حال که اطلاق مخلوق خدا بودن شامل آنان نیز هست و تحت هدایت تکوینی انسان کامل میباشند، حق متعال در سورهی اعلی میفرماید «سَبِّحِ اسْمَ رَبِّكَ الْأَعْلَی، الَّذِي خَلَقَ فَسَوَّىٰ، وَالَّذِي قَدَّرَ فَهَدَىٰ» (اعلی، ۱ - ۳) چون مقدر گشتید، هدایت شدید. قبل از اینکه مقدر شویم در ضلالت بودیم؛ این ضلالت غیر از این ضلالت مصطلح در افواه عموم است که به معنای گمراهی از راه حق میباشد، ضلالت یعنی عدم تعین و خلقت؛ «خلق الأشیاء من العدم»، حق متعال همهی مخلوقات را از عدم خلق کرده است و این عدم، عدم در مقابل وجود نیست؛ از هیچ چیز که چیزی خلق نمیشود! اینجا مراد عدم تعین است یعنی ما زمانی در جایی بودیم که مقدر نبودیم و حد و اندازه نداشتیم، در عالم بیحدی بودیم و «متحد بودیم و یک گوهر همه»... همه یک گوهر واحد و در خدا بودیم و آنجا «حکم غیریت به کلی محو بود»؛ در خدا بودیم، «إِنَّا لِله...» همه از آنجا آمدهایم که وادی عدم التعین است. آنجا یک عالم بسیط است که اندازه وجود ندارد و لایتناهی است. هدایت جایی است که حد باشد؛ هدایت جایی تعریف میشود که خلقت باشد لذا حق متعال در مورد پیغمبر صلی الله علیه و آله میفرماید «وَ وَجَدَكَ ضَالًّا فَهَدى» (ضحی، ۷). «ضَالًّا» به این معنا که ما تو را در یک وادی بیمنتها یافتیم، نه به این معنی که نعوذ بالله ای پیغمبر! ما تو را در گمراهی یافتیم پس تو را هدایت کردیم! مگر پیغمبر صلی الله علیه و آله گمراه بود؟! اهل بیت علیهم السلام که حقیقت صادر اول هستند! حضرت ختمی مرتبت صلی الله علیه و آله میفرماید «کُنتُ نَبیّاً و آدم بَینَ الماءِ و الطِّین». امیرالمؤمنین علیه السلام میفرماید «کُنتُ وَلیّاً و آدم بَینَ الماءِ و الطِّین»، من بودم، من جایی بودم که به قول شاعر، «نه از تاک نشان بود و نه از تاک نشان»! در یک عالم بیمنتها بودیم و در نور مطلق الهی غرق شده بودیم و خدا ما را در این عالم بیمنتها متحیر در ذات خود دید و ما را از این حیرت، متوجه به عالم خلقت کرد؛ این ورود به عالم خلق و مخلوق شدن یعنی هدایت... «وَ وَجَدَكَ ضَالًّا فَهَدى»! معنای ضلالت را در اینجا دریاب که آیا خدای ناکرده زمانی پیغمبر ما در گمراهی تشریعی به سر میبرده است و حق متعال او را هدایت کرده است؟! به هیچ عنوان! متاسفانه این وهابیون ملعون چنین اعتقاداتی دارند! «لِيَغْفِرَ لَكَ اللهَ مَا تَقَدَّمَ مِنْ ذَنْبِكَ وَمَا تَأَخَّرَ» (فتح، ۲). «ذنب» در این آیه همین «ضالّ» در آیهی پیشین است و اشاره به این معنی است که شما در عالمی بودید، عالمی که همین الآن نیز هست و برداشته شدنی نیست و اصل همهی اشیاء و مخلوقات است، جایی است که اگر کسی آنجا برود، راه خود را گم میکند چرا که اصلا آنجا راهی وجود ندارد! به تعبیر جناب شیخ اکبر در فصوص الحکم، در آنجا جاده و رونده یکی هستند و از هم جدا نیستند، اینگونه نیست که یک صراط و یک روندهای تصور کنیم که با پای خود در آنجا طی طریق میکند! خیر، آنجا اصلا راه و رونده و حاشیهی راه و گل و خار و موسی و فرعون و نمرود و ابراهیم معنی ندارد! آنجا عالم وحدت است، هرکه در آن وادی گام بگذارد، گمراه میگردد! راه برای اینجاست! لذا میفرماید که صراط بر روی جهنم است! بله، جهنم همین دنیاست! در این دنیا است که راه تعریف میشود و برای این است که شما گم نشوی... فرمود این صراط، ولایت امیرالمؤمنین علیه السلام است؛ وقتی در صراط پا گذاشتی، حضرت تو را به جایی میبرد که فوق راه و صراط است، دیگر آنجا راه نیست چرا که خود مقصد است؛ راه غیر از مقصد است... ما در دنیا در راه هستیم. باید سر از جایی درآوریم که دیگر آنجا گُمراه است! آنجا اصلا راهی وجود ندارد، آنجا مقصد است، آنجا صمد است و به صمد میرسیم و صمد پر است. صمد مقصد است، محل رجوع همه است، آنجاست که انسان میآرمد... آنجا دیگر راه رفتن نمیخواهد؛ جایی است که انسان «في مَقْعَدِ صِدْقٍ عِنْدَ مَلِيكٍ مُقْتَدِرٍ» آرام گرفته است.
👇👇👇👇
👆👆👆👆👆
◾️اینجا اما همه در راه هستیم، مسیر پیادهروی اربعین را دیدهاید؛ برخی میروند، برخی خسته میشوند، عدهای میخوابند، بعضی به جاده خاکی میزنند، اصلا اقتضاء طی طریق این است! ناگهان میبینی سر از فرات درآوردهای! میبینی عدهای سر از جای دیگر درآوردهاند! اصلا این مسیر همین است، آن صراط هم حضرت بقیة الله الاعظم ارواحنا فداه است؛ آقا در جلو هستند و همهی مخلوقات نیز پشت سر ایشان در راه هستند، هرچند بعضی بمانند و خسته شوند و به خواب بروند اما کاروان حضرت به مسیر خود ادامه میدهد... خوش به حال آنانی که هشیارند، هشیاران واقعی عالم همان کسانیاند که پشت سر مولای خود حرکت میکنند؛ نه تند میروند و نه آهسته... پیوسته میروند و از مسیر خود نیز منحرف نمیشوند، هرجا که مولا قدم بگذارد، آنها نیز همانجا پا میگذارند همانطور که وقتی جناب سلمان پشت سر حضرت امیرالمؤمنین علیه السلام پا میگذاشت، تنها رد پای یک نفر هویدا بود...
#ح_م
◾️..قوه ی نفس فقط زیر سر دانستنیها نیست ، بلکه زیر سر توجه و تجمع آن است . اگر نفس قوی بشود و سعادتش هم همان است. نفس اگر قوی بشود کار مفارقات را می کند. وضع و محاذات لازم نیست . همانطور که حضرت موسی علیه السلام دریا را بدون بیل و کلنگ و سنگ خشک کرد ، آب را سد کرد ، جلوی آب را گرفت و زمین را شکافت ، همه زیر سر نفس موسی است . و این قوه نفس زیر سر دانستن مفاهیم نیست که هر کسی مفاهیم بیشتری بداند قوی تر باشد ! خیر ، حتما حضور تام می خواهد . هر چه حضور تام باشد بهتر می شود . بعد در نمط نهم خواهد آمد.
◾️و ما تا کی بنشینیم که می آید . باید از الان شروع کرد. و هر چه حضور قوی تر باشد ، قوی تر می شوید . و هر چه خلوت و سکوت و صوم و ذکر و عند الذکر بودن بیشتر باشد ، قوی تر می شوید . ذکر یکی از نام های قرآن است ، و القرآن ذی الذکر.
◾️صد و ده اشاره/اشاره ی شصت و هشتم
#استاد_علامه_حسن_زاده_آملی◾️
@mohamad_hosein_tabatabaei
◾️صَلَواتُ اللهِ و ملائِکتِه و حَمَلةِ عَرشِهِ و جَمیعِ خَلقِه مِنْ أرضِهِ و سَمائِهِ علی :
◾️جوهره القُدسیَّة فی تعیُّنِ الإنسیّة ،
صورةِ النَّفسِ الکُلیّةِ ،
جوادِ العالمِ العَقلیّةِ ،
بِضعَةِ الحَقیقةِ النَّبویّةِ ،
مطلع الأنوارِ العلویّةِ ،
عینِ عیونِ الأسرارِ الفاطمیّة ،
النّاجیةِ المُنجیّةِ لِمُحبّیها عن النّار ،
ثمرة شَجَرة الیقین ،
سیدة نساء العالمین ،
المعروفة بالقَدْر ،
المجهولةِ بِالْقَبرِ ،
قُرّةِ عین الرَّسولِ ،
الزَّهراءِ البتول ، علیها الصّلوة و السّلام
#حضرت_فاطمه
@mohamad_hosein_tabatabaei
🚩 در حدیث قدسی است که خدا میفرماید: مَن طَلَبَنى وَجَدَنى وَ مَن وَجَدَنى عَرَفَنى وَ مَن عَرَفَنى اَحَبَّنى وَ مَن اَحَبَّنى عَشَقَنى وَ مَن عَشَقَنى عَشَقتُهُ وَ مَن عَشَقتُهُ قَتَلتُهُ وَ مَن قَتَلتُهُ فَعَلَیَّ دِیَتُهُ وَ مَن عَلَیَّ دِیَتُهُ فَاَنَا دِیَتُهُ: آن کس که مرا طلب کند، مرا مییابد و آن کس که مرا یافت، من را میشناسد و آن کس که مرا شناخت، من را دوست میدارد و آن کس که مرا دوست داشت، به من عشق میورزد و آن کس که به من عشق ورزید، من نیز به او عشق میورزم و آن کس که من به او عشق ورزیدم، او را میکشم و آن کس را که من بکشم، خونبهای او بر من واجب است و آن کس که خونبهایش بر من واجب شد، پس خود من خونبهای او هستم.
🚩 شهید محبّت، به غسل و کفن نیاز ندارد؛ خداوند او را در حوض کوثر غسل میدهد و با هفتاد جامهی حریر او را دفن میکند. هفتاد جامه هفتاد صفت خوب است که اوّل آنها محبّت امیرالمؤمنین علیه السّلام است، دیگری صدق است.
◾️مصباح الهدی
تٱلیف استاد مهدی طیّب◾️
@mohamad_hosein_tabatabaei
◾️بشارتی بر دوستان و شیعیان فاطمهیزهراعلیهاالسّلام◾️
◾️پیغمبر اکرمصلّیاللهعلیهوالهوسلّم به سلمان فارسی فرمودند فردای قیامت، وقتی فاطمهیزهراسلاماللهعلیها وارد بهشت میشوند و مقامات عظیم خودشان را مینگرند، حمد و سپاس الهی را به جا میآورند. در این هنگام خدای متعال به فاطمه وحی میکند که:
☑️«يا فاطِمَةُ سَلِينِی اُعْطِكِ»
◾️ای فاطمه، از منِ خدا درخواست کن! هرچه بخواهی به تو عطا میکنم. «وَ تَمَنَّیْ عَلَیَّ اُرْضِكِ» و چیزهایی را پیش من آرزو کن و از من بخواه! منِ خدا، با برآوردن آن آرزوها، تو را خشنود و راضی میکنم.
◾️فاطمهیزهراسلاماللهعلیها در برابر این لطف و عنایت حقّ متعال عرضه میدارند:
◾️«اَللهُمَّ هِیَ اَنْتَ الْمُنىٰ وَ فَوْقَ الْمُنىٰ»
ای خدای من! آرزوی من تویی و فوق آرزوی من هم تویی! فاطمه آرزویی جز تو ندارد؛ همهی آرزوی من و فوق آرزوی من تویی. ولی چون امر کردهای چیزی درخواست کنم،
◾️«اَسْاَلُكَ اَنْ لا تُعَذِّبَ مُحِبِّی وَ مُحِبِّی عِتْرَتِی»:
از تو درخواست میکنم که دوستداران من و دوستداران عترت من را عذاب نکنی. این درخواست فاطمهسلاماللهعلیها از خدای متعال است.
☑️از جانب خداوند پاسخ میآید:
◾️«يا فاطِمَةُ وَ عِزَّتِی وَ جَلالِی وَ ارْتِفاعِ مَكانِی» ای فاطمه! سوگند به عزّت و اقتدارم (خودِ خدا سوگند میخورد!)، سوگند به جلال و شکوهم و سوگند به مرتبهی بلندم (خدای متعال چه قسمهایی میخورد!)
◾️«لَقَدْ آلَيْتُ عَلىٰ نَفْسِی مِنْ قَبْلِ اَنْ اَخْلُقَ السَّماواتِ وَ اْلاَرْضَ بِاَلْفَیْ عامٍ اَنْ لا اُعَذِّبَ مُحِبِّيكِ وَ مُحِبِّي عِتْرَتِكِ بِالنّارِ»:(۱)
دو هزار سال پیش از آنکه آسمانها و زمین را بیافرینم، به خودم قسم خوردم که دوستداران تویِ فاطمه و دوستداران عترت تو را عذاب نکنم.
◾️این هم بشارتی برای دوستداران و عاشقان و دلدادگان و سوگواران، در ایّام مصیبت فاطمهیزهراسلاماللهعلیها.
◾️استاد مهدی طیّب (۹۲/۱/۲۹)◾️
#سیره_تاریخ_حضرت_فاطمه_سلاماللهعلیها
---------------------------------------------------
۱. مجلسی، بحار، ج ۲۷، ص ۱۴۰ و بحرانی، البرهان، ج ۴، ص ۵۵۳.
@mohamad_hosein_tabatabaei
ای خوشا دولت آن مست که در پای حریف
سر و دستار نداند که کدام اندازد...
◾️سالروز شهادت سرباز اسلام، حاج قاسم سلیمانی را تسلیت عرض میکنیم.
◾️اللّٰهُمَّ إِنَّا نَشْكُو إِلَيْكَ فَقْدَ نَبِيِّنا، وَغَيْبَةَ إِمامِنا، وَشِدَّةَ الزَّمانِ عَلَيْنا، وَوُقُوعَ الْفِتَنِ بِنا، وَتَظاهُرَ الْأَعْداءِ عَلَيْنا، وَكَثْرَةَ عَدُوِّنا، وَقِلَّةَ عَدَدِنا . اللّٰهُمَّ فَافْرُجْ ذٰلِكَ عَنَّا بِفَتْحٍ مِنْكَ تُعَجِّلُهُ، وَنَصْرٍ مِنْكَ تُعِزُّهُ، وَ إِمامِ عَدْلٍ تُظْهِرُهُ، إِلٰهَ الْحَقِّ آمِينَ...
@mohamad_hosein_tabatabaei
◾️فرعونها و نمرودها بیچارهترین و فقیرترین و بیچیزترین افراد دنیا هستند؛ زیرا ملکات شوم و رذائل را، آدمکشیها، بدیها، جنایتها و... را مالکند و با همینها از این سرا میروند، پس جهنم را از این سرا مالکند.
◾️اما انبیا و اولیا و علمای ربانی غنیترین انسانهای روی زمین هستند، چون این دارایی را که ملکات انسان باشد، هیچکس نمیتواند از آنها بگیرد، خالد و جاودانه است.
#استاد_سمندری
@mohamad_hosein_tabatabaei
◾️مراقبات روز سوّم جمادیالثانی◾️
▪️این روز، روز شهادت حضرت فاطمه صلوات الله عليها میباشد، پس شیعیان بايد در اين روز به مراسم تعزيت آن حضرت قيام نمايند و بر ظالمان و غاصبان حق آن حضرت نفرین كنند و آن مظلومه را با این عبارات زيارت کنند:
▪️السَّلاَمُ عَلَيْكِ يَا سَيِّدَةَ نِسَاءِ الْعَالَمِينَ السَّلاَمُ عَلَيْكِ يَا وَالِدَةَ الْحُجَجِ عَلَى النَّاسِ أَجْمَعِينَ السَّلاَمُ عَلَيْكِ أَيَّتُهَا الْمَظْلُومَةُ الْمَمْنُوعَةُ حَقَّهَا
#پس_بگوید:
▪️اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى أَمَتِكَ وَ ابْنَةِ نَبِيِّكَ وَ زَوْجَةِ وَصِيِّ نَبِيِّكَ صَلاَةً تُزْلِفُهَا فَوْقَ زُلْفَى عِبَادِكَ الْمُكَرَّمِينَ مِنْ أَهْلِ السَّمَاوَاتِ وَ أَهْلِ الْأَرَضِينَ
▪️درود بر تو باد اى بانوى زنان جهان، درود و سلام بر تو باد اى مادر امامان همۀ مردم، درود باد بر تو اى ستمديدهاى كه حقّت را به زور گرفتند.
▪️بار خدايا رحمت فرست بر كنيزت و دختر پيغمبرت و همسر وصىّ پيغمبرت، رحمتى كه او را برتر از نزديكى بندگان گرامیات از اهل آسمانها و اهل زمينها، نزديك گرداند.
▪️روایت شده هر كه آن حضرت را به اين شيوه زيارت كند و از خدا آمرزش بخواهد، حق تعالى گناهانش را بيامرزد و او را داخل بهشت كند.
▪️فرزند سيّد بن طاوس نيز همين زيارت را در كتاب زوائد الفوائد، مختص این روز نقل كرده و كيفيت زيارت را به اين طريق فرموده كه نماز مىكنى نماز زيارت يا نماز خود آن حضرت را و آن دو ركعت است:
▪️در هر ركعت بعد از حمد شصت مرتبه سوره توحید
▪️و اگر نتوانى، دو رکعت نماز بدین کیفیت بخوان:
▪️ركعت اوّل بعد از حمد سوره توحید
▪️ركعت دوّم بعد از حمد سوره کافرون
▪️و چون سلام گفتى زیارت را بخوان.
#مراقبات_ماه_جمادیالثانی
@mohamad_hosein_tabatabaei
◾️حزن و اندوه و اقامۀ عزا در روز شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها◾️
▪️شيعيان در اظهار حزن و اندوه و اقامۀ مجالس سوگوارى در روز وفات آن حضرت و ذكر مصيبتهاى او بايد اميرالمؤمنين علی عليه السّلام را سرمشق خود قرار دهند. زيرا او محبوب و يگانۀ پدرش بود و طورى با او رفتار مىكرد كه با هيچكس چنين رفتارى را نداشت و شيعيان و مخالفين آنان فرمايش حضرت رسول صلّى الله عليه و آله و سلّم درباره او را روايت نمودهاند كه فرمود: «فاطمه پاره تن من است. كسى كه او را اذيت نمايد مرا اذيت كرده است»
▪️و فاطمه عليها السّلام بعد از اعتراف گرفتن از خليفۀ اوّل و دوّم به اين كه آنها اين حديث را از پيامبر صلّى الله عليه و آله و سلّم شنيدهاند، به اين حديث بر عليه آن دو استدلال نمود و در حالیكه دستهايش را بلند كرده بود به خداوند عرضه داشت:
خداوندا شاهد باش كه اين دو مرا اذيت كردند.
و به على عليه السّلام سفارش نمود كه خاک سپارى و قبر او را از اين دو پنهان كند.
▪️اين اعمال و همچنين سفارش او، جهاد در راه خدا و يارى دين حق، بهترين دليل براى اثبات مذهب شيعه و باطل نمودن مذهب عامه است. زيرا مخفى نگه داشتن دفن و قبر او مطلب سؤال انگيزى است كه وقتى از علّت آن سؤال شده و معلوم شود بخاطر وصيّت او مخفى نگه داشته شده است، مانند آفتاب در وسط آسمان معلوم مىشود كه او در حالى از دنيا رفت كه بر اين دو خشمگين بوده و مولى و پدر خود را در حالى ديدار نمود كه از دست این دو شاكى بود و اين مطلب براى اين دو رسوايى بزرگى است كه بالاتر از آن تصور نمىشود، به خصوص با ملاحظۀ آيات شريفه قرآن كه مىفرمايد: «بگو از شما پاداشى نمىخواهم مگر دوستى نزديكان من» و تأكيد اين حكم با آيه «هر پاداشى كه از شما بخواهم بنفع خود شماست»
▪️و رسول خدا صلّى الله عليه و آله و سلّم از دنيا رحلت كرد در حالى كه در روى زمين كسى از فاطمه عليها السّلام به او نزديكتر نبود و هيچ عاقلى شک نمىكند كسى كه به رسول خدا صلّى الله عليه و آله و سلّم در پاداش رسالت خيانت نمايد شايسته نيست كه بر مسند خلافت رسول خدا صلّى الله عليه و آله و سلّم تكيه زند و كسى كه ملاحظۀ رسول صلّى الله عليه و آله و سلّم را در مورد نزديكان آن حضرت ننمايد، چگونه در مورد غير نزديكان ملاحظۀ او را خواهد نمود و كسى كه به دختر او ظلم كند چگونه در ميان امت او به عدالت رفتار خواهد كرد؟
▪️اين چيزى است كه عالم و جاهل آن را مىدانند بخصوص كه آيۀ تطهير باتفاق شيعه و مفسرين برجستۀ اهل سنّت و علماى آنان دربارۀ حضرت زهرا عليها السّلام نازل شده است. بنابراين بعد از اين كه آيۀ صريح قرآن طهارت او را اعلام و دوستى او را واجب كرد، اگر كسى به او ظلم نمايد و حق او را غصب كند، نمىتواند اذيت و آزار خود را به طريق شرعى صحيحى توجيه نمايد.
◾️المراقبات
میرزا جواد آقا ملکی تبریزی◾️
#مراقبات_ماه_جمادیالثانی
@mohamad_hosein_tabatabaei
◾️یکی از عزیزانم که آزادمردی است و در عرفان عملی دارای حظّی وافر است و به القائات سبّوحی نایل است و به دستور یاد شده (شهادت به عصمت حضرت زهرا در میان اذان و اقامه) عامِل است، در اثنای فصول اقامه نماز مغرب شب یکشنبه دهم ربیعالاول ۱۴۱۹ هق، خواست که فصل مذکور را اداء کند، از نهاد دیوار مقابلش میشنود که کسی میگوید: "اَشهَدُ اَنَّ فاطمةَ الزهراء حُجّةُ اللهِ عَلَی الحُجَج".
◾️شگفت اینکه همین عبارت شریف یاد شده، صورت روایت حضرت امام حسن عسکری علیه السلام است، چنانکه سیّد عبدالحسین طیّب رحمة الله تعالی علیه آنرا در تفسیر اطیب البیان (ج ۱۳، ص ۲۲۵) نقل کرده است: "قال الامام العسکری علیه السلام: نحنُ حُجَجُ الله علی خلقه، و جَدّتُنا فاطمة حجّة علینا".
#علامه_حسنزاده_آملی
(هزار و یک کلمه، ج۵، کلمه ۴۷۲)
#عصمتالله_الکبری
#حجتالله_علی_الحجج
@mohamad_hosein_tabatabaei
🏴آجرک الله یا صاحب الزمان...🏴
◾️شهادت جانگداز یگانه بانوی دو عالم، ام الأئمه، حضرت فاطمة الزهرا سلام الله علیها را به محضر حضرت حجة ابن الحسن ارواحنا فداه، و یکایک شیعیان و محبان آل الله تسلیت عرض میکنیم.
◾️صَلَواتُ اللهِ و مَلائِکتِه و حَمَلةِ عَرشِهِ و جَمیعِ خَلقِه مِنْ أرضِهِ و سَمائِهِ علَی الجوهَرةِ القُدسیَّة في تعیُّنِ الإنسیّة، صُورةِ النَّفسِ الکُلیّةِ، جوادِ العالَمِ العَقلیّةِ، بِضعَةِ الحَقیقَةِ النَّبویّةِ، مَطلَع الأنوارِ العَلویّةِ، عَینِ عُیونِ الأسرارِ الفاطمیّة، النّاجیةِ المُنجیّةِ لِمُحبّیها عَن النّار، ثَمَرة شَجَرة الیَقین، سَیِّدَة نِساء العالَمین، المَعرُوفَة بالقَدْر، المَجهُولةِ بِالْقَبرِ، قُرّةِ عَین الرَّسولِ، الزَّهراءِ البَتول، مَحبُوبة ذات الغِیبیة، سِرِّ الحَقیقَة المُحمدیة، روح الوِلایَة المُرتَضویة، اُسوة الخلافة المَهدویة، اُمّ الأئمة الهاشمیة، بَقيّة النُبُوة، شَمسُ الرِّسالَة، مَعدن العِصمَة وَ الحِکمَة، شَفیعة کُبری یَوم القِیامة، فاطِمة بِنت رَسُول الله صلواة الله علیها
@mohamad_hosein_tabatabaei
◾️بسمه تعالی شانه◾️
◾️حضرت ختمی مرتبت صلی الله علیه و آله فرمود: «مَنْ أَحَبَّ فَاطِمَةَ اِبْنَتِي فَهُوَ فِي اَلْجَنَّةِ مَعِي وَ مَنْ أَبْغَضَهَا فَهُوَ فِي اَلنَّارِ»
◾️بدان ای عاشق و دلباختهی آل الله، محبت حضرت فاطمهی زکیه، صیرورت به جنت ذات محمدی صلی الله علیه و آله است. صادر اول در جنت ذات است بلکه خود جنت ذات است؛ «يَا أَيَّتُهَا النَّفْسُ الْمُطْمَئِنَّةُ ارْجِعِي إِلَىٰ رَبِّكِ رَاضِيَةً مَرْضِيَّةً فَادْخُلِي فِي عِبَادِي وَادْخُلِي جَنَّتِي». جنت به حق تبارک و تعالی مضاف شده است و آن جنت معانی است که ملفوف به اشجار و اثمار اسماء و اعیان است و حضرت ذات احدی در لابلای آن اسماء الله بدون امتزاج و بینونت مستور گشته است. جناب مقام ذات و حضرت احدیت به سبب جلوه جلال و قهاریت الهی مستور به ستری نیست بلکه آنجا وحدت حقیقی حکمفرماست و جنت ذات که مقام الوهیت و واحدیت است جلوه و تجلی اوست که بدان تجلی، آن زمین احدی به اشجار سرمدی پوشیده شده است.
◾️حضرت پیامبر خاتم صلی الله علیه وآله به حضرت وصی خاتم فرمود: «أَنَا مَدِينَةُ اَلْحِكْمَةِ وَ هِيَ اَلْجَنَّةُ، وَ أَنْتَ يَا عَلِيُّ بَابُهَا، فَكَيْفَ يَهْتَدِي اَلْمُهْتَدِي إِلَى اَلْجَنَّةِ، وَ لاَ يُهْتَدَى إِلَيْهَا إِلاَّ مِنْ بَابِهَا». دریاب حقیقت بهشت و جنت را که شهر علم نبوی است و باب آن ولایت علوی، و هر که بخواهد به آن شهر وارد شود ناگزیر است از در آن داخل گردد: «وَأْتُوا الْبُيُوتَ مِنْ أَبْوَابِهَا» (بقره، ۱۸۹)
◾️پس اگر خواهان جنت محمدی و علوی هستی بدان، راهش محبت فاطمی است. حضرت ختمی مآب صلی الله علیه وآله فرمود: «ومَن أرادَ دُخولَ الجَنَّةِ بِغَيرِ حِسابٍ فَليُحِبَّ أهلَ بَيتي». جنت ذات به غیر حساب است اما جنات دیگر حساب دارد. در مواقفی که موطن دخول از ابواب بهشتی است سوال میکنند و حساب میکشند و در قسطاس مستقیم وزن میکنند؛ اگر از کسانی بود که «ثَقُلَتْ مَوَازِينُهُ»، او را میگویند: «ادْخُلُوهَا بِسَلَامٍ آمِنِينَ» (حجر، ۴۶). اما اگر او را وزنی نبود، «فَلَا نُقِيمُ لَهُمْ يَوْمَ الْقِيَامَةِ وَزْنًا» اذن ورود نمیدهند. در هر حال صفات و افعال سوال دارند، «وَقِفُوهُمْ إِنَّهُمْ مَسْئُولُونَ» (صافات، ۲۴) اما در بهشت ذات سوال نیست چون به غیر حساب است. اگر محبت بیاید، محب را در خود فانی میکند؛ دیگر سائل و سوال و مسئولی باقی نمیماند، همه محبوب میشود، پس چه سوالی؟ «تُولِجُ اللَّيْلَ فِي النَّهَارِ وَتُولِجُ النَّهَارَ فِي اللَّيْلِ وَتُخْرِجُ الْحَيَّ مِنَ الْمَيِّتِ وَتُخْرِجُ الْمَيِّتَ مِنَ الْحَيِّ وَتَرْزُقُ مَنْ تَشَاءُ بِغَيْرِ حِسَابٍ» (آلعمران، ۲۷) اگر ذات بتابد لیل و نهار یکی میشود، حیات و ممات جمع میشود، از شب، روز بیرون میآید و از روز، شب و از حی، میت و از میت، حی! یعنی همه او میشود. آنجا دیگر چیزی بحسبان نیست بلکه همه در نور جلال فاطمی بغیر حساب است...
◾️در مقام فاطمی، هر رزقی بغیر حساب است، هر نعمتی احدی است و هر اسمی اسم دیگر را در بر دارد و در عین حال فقط آن اسم نیست؛ یعنی غیرت او اغیار را میسوزاند و منادی جلالی ندا میدهد: «يَا أَهْلَ اَلْجَمْعِ، نَكِّسُوا رُءُوسَكُمْ وَ غُضُّوا أَبْصَارَكُمْ حَتَّى تَمُرَّ فَاطِمَةُ بِنْتُ مُحَمَّدٍ صلی الله علیه و آله عَلَى اَلصِّرَاطِ» چون اهل جمع را یارای تماشای نقطهی تلاقی بحر نبوت با بحر ولایت نیست مگر چون ابراهیم خلیل و اولاد طاهرین آن جناب. چه صراط، علی است و عبور فاطمه از صراط مقامی است که ذات علوی، ممسوس در ذات الله میشود و بدان تماس، فیضی از مبدأ هستی جاری میشود که بدان فیض اقدس، اشجار اسماء و اعیان که هفتاد هزار حجاب نوری و سرادقات عز ربوبیاند از زمین فاطمی بیرون کشیده میشوند و آن ناموس ذات را مستور به حجب نوری میکنند.
◾️پس محبت فاطمه سلام الله علیها کلید ورود در جنت معانی و صیرورت به مقام بهشت محمدی است و نفس تا بدین محبت نرسد در اضطراب است اما چون محبت حضرت مرضیه سلام الله علیها بر قلب وارد شود، نفس محب، مطمئنه میشود و ندای «وَادْخُلِي جَنَّتِي» میشنود، آنهم بغیر حساب.
◾️چرا محبت فاطمه تجلی اعظم ذاتی نباشد در حالیکه او را خدا دوست دارد کما اینکه حق تبارک و تعالی در معراج حبیبش را بدان محبت آگاه فرمود و امر به سجده نمود؛ «یا محمد! إنَّ رَبّك یحب فاطمة فاسجد، فسجدت». سرّ سجده، جلوهی ذات است بر عبد اعنی ظهور محبت فاطمی در قلب، پس تو نیز اگر در دل حب او و اولاد طاهرینش را داری سجده کن!
#ح_م
◾️شب شهادت حضرت فاطمه زهرا علیهاالسلام
۱۴۴۲ هجری قمری◾️
#حديث
◾️امام كاظم عليه السّلام فرمودند: فاطمه عليها السلام بانوی بسیار راست گویی است که او را به شهادت رسانده اند.
◾️انّ فاطمه علیها السّلام صدّيقة شهیده.
☑️کافی، ج ١، ص ٤٥۸
@mohamad_hosein_tabatabaei
◾️قصص سه گانه عجیب در سوره ی کهف◾️
◾️عمده آن است که کتاب وجودی انسان درست ورق زده شود و با دقت خوانده گردد که من کیستم. لذا در بیتی حضرت مولی فرمود:
بیا در کهف قرآن ای برادر
ببین احوال انسان را سراسر
◾️سوره کهف قرآن کهف ولایت است و همه احوال انسان نیز در کهف ولایت قرار دارد.
ازین گنجینه سر الهی
بوسع خویش یابی هر چه خواهی
در این سوره بود انواع عبرت
برای آنکه باشد اهل خبرت
◾️قصص سه گانه عجیبی در این سوره ذکر شده است که در هیچ جای قرآن نیامده است:
۱- قصه اصحاب کهف و ذکر نام اصحاب رقیم.
۲- قصه موسی و دوست وی در رفتن به سوی مجمع بحرین یعنی عبدی از عباد الله
۳- قصه ذی القرنین.
◾️دو قصه اولی و سومی را در بیان قوت نفسانی و توجه روحانی جان آدمی سهمی بسزا است
و قصه دوم را در شرح سرائر وجودی انسان و شئون اطوار وی، و در رفتن بسوی ولی الله و خود را به وی سپردن و در رسیدن به اسرار سرنوشت انسانی دخلی بسزا است.
چه اینکه در این سوره دعوت به اعتقاد حق، و عمل صالح، و نفی شریک، و برانگیختن بر تقوی و امور دیگر نیز مطرح است.
◾️ #شرح_دفتر_دل
علامه حسن زاده ی آملی
#شارح:استاد صمدی آملی حفظه الله◾️
@mohamad_hosein_tabatabaei
#دستورالعمل
◾️کهف شما ،کهف ولایت و توحید است و برای آرمیدن و جزو اصحاب کهف توحید و ولایت شدن فرمودند سوره ی مبارکه ی کهف را بخوانید
◾️حال سوره مبارکه ی کهف را بخوانیدو با عکس آقا در مقابلتان اشک بگیرید ، ان شاالله در کهف ولایت قرآن در کهف ولایت آقا بیارمید ، که فرمودند :انسان قرآنی آنی است که لا یمسه الا المطهرون.
◾️شرح دروس معرفت نفس/جلسه ۱۶۲
استاد صمدی آملی حفظه الله◾️
@mohamad_hosein_tabatabaei
🍀السَّلامُ علَی مُطَهِّرِ الْأَرْضِ ، وَناشِرِ الْعَدْلِ فِى الطُّولِ وَالْعَرْضِ ، وَ الْحُجَّةِ الْقائِمِ الْمَهْدِيِّ ، الْإِمامِ الْمُنْتَظَرِ الْمَرْضِيِّ🍀
@mohamad_hosein_tabatabaei
«اَللّهُمَّ اِنّی اَسئَلُکَ بِحَقِّ وَلِیَّکَ عَلِیِّ بْنِ اَبِیطالِبٍ اَلَّذِی ما اَشْرَکَ بِکَ طَرْفَةَ عَینٍ اَبَداً اَنْ تُعَجِّلَ فَرَجَ وَلِیِّکَ الْقائِمِ الْمَهْدِیِّ وَ تُصْلِحَ اَمْرَهُ فِی هذِهِ السّاعَةِ»
@mohamad_hosein_tabatabaei
فَحُبُّك راحَتي في کُلّ حینٍ
وَ ذِکْرُك مُونِسي في کُلّ حالي...
#یاحسین
@mohamad_hosein_tabatabaei
◾️شب است و غم و درد و الم و تابش مهتاب،
در آن شهر پر از ظلم،
به جز مردم یک خانه،
همه خواب، همه خواب،
و جز هِق هِق آهسته یک مرد،
و یا ناله آرام دو سه کودک بی تاب،
اگر گوش کنی می شنوی زمزمه ریختن آب
◾️صلی الله علیک و لعن الله قاتلیک و ضاربیک و ظالمیک و غاصبی حقک
یا مولاتی یا فاطمةالزهراء
@mohamad_hosein_tabatabaei
◾️وداع امیرالمومنینعلیهالسّلام با حضرتزهراسلاماللهعلیها (قسمت اوّل)◾️
▪️«فَلَمّا نَفَضَ يَدَهُ مِنْ تُرابِ الْقَبْرِ»:
وقتی #امیرالمؤمنین علیهالسّلام دستها را از خاک قبر فاطمهسلاماللهعلیها تکان داد، «هاجَ بِهِ الْحُزْنُ»: موج عظیم حزن و اندوه سراغ امیرالمؤمنینعلیهالسّلام آمد. حالا پیکر فاطمهسلاماللهعلیها را هم نمیبیند؛ #علی کاملاً دست خالی و تنها و غریب شد.
▪️«فَأرْسَلَ دُموعَهُ عَلىٰ خَدَّيْهِ»:
اشکهای امیرالمؤمنینعلیهالسّلام بر گونههای حضرت جاری شد.
▪️«وَ حَوَّلَ وَجْهَهُ إلىٰ قَبْرِ رَسولِ اللهِ»: امیرالمؤمنینعلیهالسّلام به قبر پیغمبراکرمصلّیاللهعلیهوالهوسلّم رو کردند؛
▪️«فَقالَ: السَّلامُ عَلَيْكَ يا رَسولَ اللهِ؛ السَّلامُ عَلَيْكَ مِنِ ابْنَتِكَ وَ حَبِيبَتِكَ»:
سلام بر تو ای رسول خدا! سلام بر تو از دختر تو و از کسی که محبوب تو بود!
▪️«وَ قُرَّةِ عَيْنِكَ وَ زائِرَتِكَ»:
سلام بر تو از نور دیدگان تو، #فاطمه و سلام بر تو از زائر قبر تو، فاطمهی زهرا!
▪️«وَ الْبائِتَةِ فِي الثَّرىٰ بِبَقِيعِكَ (بِالْبُقْعَتِكَ)»: و سلام بر تو از جانب آن بانویی که زیر قبّهی تو اکنون در خاک خوابیده است!
▪️«الْمُخْتارِ اللهُ لَها سُرْعَةَ اللَّحاقِ بِكَ»:
گوهر دردانهای که خدا انتخاب کرد که او را خیلی زود به تو ملحق کند.
▪️«قَلَّ يا رَسولَ اللهِ عَنْ صَفِيَّتِكَ صَبْرِي»: ای رسول خدا! صبر منِ علی در فراغ #فاطمه به پایان رسید و دیگر تحمّل و صبر ندارم. امیرالمؤمنینی که کوه استوار صبر است، امیرالمؤمنینی که آن همه مصائب را متحمّل شدند و کمر خم نکردند، کوچکترین اظهار ناتوانی و عجزی نکردند، امیرالمؤمنینی که کوه اقتدار است، امّا کنار مرقد مطهّر فاطمهی زهراسلاماللهعلیها اظهار عجز میکند. امیرالمؤمنینی که بعد از آن واقعههای عجیبِ دوران کودتای سقیفه فرمودند: «صَبَرْتُ وَ فِي الْعَيْنِ قَذًى وَ فِي الْحَلْقِ شَجًى»: صبر کردم در حالی که خار در چشم و استخوان در گلو داشتم، امیرالمؤمنینی که چنین صبری دارند، امّا کنار قبر فاطمهسلاماللهعلیها میگویند: «قَلَّ يا رَسولَ اللهِ عَنْ صَفِيَّتِكَ صَبْرِي» صبرِ منِ علی به پایان رسیده است.
▪️«وَ ضَعُفَ عَنْ سَيِّدَةِ النِّساءِ تَجَلُّدِي»:
توان من در داغ این بانوی همهی بانوان هستی به پایان رسید.
▪️«إلاّ أنَّ فِي التَّأسِّي لِي بِسُنَّتِكَ وَ الْحُزْنِ الَّذِي حَلَّ بِي لِفِراقِكَ مَوْضِعَ التَّعَزِّي»: فقط تنها چیزی که دارم که با آن خودم را آرام میکنم این است که به سنّت تو تأسّی میکنم و به حزنی که بعد از فراق تو یا رسولالله به من دست داد و آن را تحمّل کردم، مدد میجویم که بالاخره فردی بودم که در رحلت تو یا رسولالله تحمّل کردم و حال هم باید تحمّل کنم. تنها الگوی من برای تحمّل همین است.
▪️«وَ لَقَدْ وَسَّدْتُكَ فِي مَلْحودِ قَبْرِكَ»:
خودِ منِ علی توی رسولالله را در قبرت نهادم؛
▪️«بَعْدَ أنْ فَاضَتْ نَفْسُكَ عَلىٰ صَدْرِي»:
بعد از اینکه در حالی که سرت در سینهی من بود، جان از پیکر تو خارج شد؛
▪️«وَ غَمَّضْتُكَ بِيَدِي»:
و منِ علی شما را با دست خودم در کفن پوشاندم؛
▪️«وَ تَوَلَّيْتُ أمْرَكَ بِنَفْسِي»:
و خودم شخصاً کار کفن و دفن شما را عهدهدار شدم؛ فقط همین است که میتواند قرین غم #فاطمه باشد و به من بگوید که علی تو آنجا تحمّل کردی، اینجا هم تحمّل کن!
▪️«نَعَمْ وَ فِي كِتابِ اللهِ أنْعَمُ الْقَبولِ «إنّا ِللهِ وَ إنّا إلَيْهِ راجِعونَ»:
آری، بهترین و نیکوترین آموزههای مورد پذیرش در کتاب خداست و آن این است که همهی ما از خداییم و به خدا باز میگردیم.
▪️«قَدِ اسْتُرْجِعَتِ الْوَدِيعَةُ»:
یا رسول الله! امانتی که به من سپرده بودی، شبِ ازدواج، من و فاطمه را دست به دست دادی، به منِ علی گفتی #فاطمه را به عنوان یک ودیعه و امانت به تو میسپارم، یا رسول الله! آن امانت به شما برگردانده شد. امیرالمؤمنینعلیهالسّلام به رسولاللهصلّیاللهعلیهوالهوسلّم عرض نکردند یا رسول الله! امانتتان را به شما برگرداندم؛ عرضه داشتند یا رسول الله! امانت به شما برگردانده شد. من برنگرداندم؛ فاطمه را کشتند؛ به #شهادت رساندند.
▪️«وَ اُخِذَتِ الرَّهِينَةُ»:
آنچه در گرو بود، بازستانده شد؛
▪️«وَ اخْتُلِسَتِ الزَّهْراءُ»:
زهرا را از من ربودند و من را غارت کردند.
▪️«فَما أقْبَحَ الْخَضْراءَ وَ الْغَبْراءَ يا رَسولَ اللهِ»:
بعد از شهادت زهرا، این جهان با آسمان و زمینش برای منِ #علی چقدر زشت و نفرتانگیز شده است.
▪️«أمّا حُزْنِي فَسَرْمَدٌ»:
غمِ منِ علی پایان نخواهد داشت؛
▪️«وَ أمّا لَيْلِی فَمُسَهَّدٌ»:
در این داغ و مصیبت، خواب به چشمان علی راه پیدا نخواهد کرد.
◾️در محضر استاد مهدی طیب - ۹۲/۰۱/۲۲◾️
@mohamad_hosein_tabatabaei