☑️عشق و ارادت نسبت به امیرالمؤمنین علیه السلام راه کمال، فلاح، سعادت و رستگاری است.
▪️این حدیث را از پیغمبر اکرم (صلی الله علیه وآله) نقل کرده اند:
«لَوِ اجْتَمَعَ النّاسُ عَلىٰ حُبِّ عَلِیِ بْنِ اَبِي طالِبٍ لَما خَلَقَ اللهُ النّارَ.» (۱)
▪️اگر همه ی مردم، بر محبّت امیرالمؤمنین علیه السلام مجتمع بودند، خدا اصلاً دوزخ را خلق نمی کرد. #عشق و ارادت به امیرالمؤمنین علیه السلام ، کیمیای بی نظیر و اکسیر اعظم است. چون عشق، عاشق را به رنگ معشوق درمی آورد و به شکل معشوق تبدیل می کند.
▪️اگر عشق نسبت به امیرالمؤمنین علیه السلام ، توأم با #معرفت، خالصانه و صادقانه باشد و ادّعای گزاف نباشد، انسان را به رنگ علی علیه السلام درمی آورد و او را #علی گونه می کند.
▪️به تعبیر زیبای امام باقر علیه السلام ، که فرمودند: «هَلِ الدِّينُ اِلَّا الْحُبُّ ... الدِّينُ هُوَ الْحُبُّ وَ الْحُبُّ هُوَ الدِّينُ.» (۲)
▪️آیا دین چیزی غیر از عشق و محبّت هم هست. دین همان عشق و محبّت است و عشق و محبّت، همان دین است. دین ما عشق امیرالمؤمنین علیه السلام است. اگر بخواهیم در مسیر تزکیه حرکت کنیم، بهترین راه، راه محبّت و عشق است.
▪️عشق امیرالمؤمنین علیه السلام انسان را از هر چه غیر خداست، پاکِ پاک می کند.
▪️عشق علی علیه السلام آتشی است که وارد هرجا شد، هرچه غیرخدا بود را سوزاند و نابود کرد و تنها خدا را برجای گذاشت. هرکس به هر مرتبه از کمالات رسید، به یُمن صراط مستقیم امیرالمؤمنین علیه السلام رسید.
◾️در محضر استاد مهدی طيب ۸۳/۰۸/۱۴◾️
#امیرالمومنین #گنجینه_ی_معارف_پیامبر_و_اهل_بیت
☘۱. مجلسی، بحار، ج ۳۹، ص ۲۴۹ و طبری آملی، بشارةالمصطفی، ص۷۵
☘۲. حرّعاملی، وسائل الشّیعة، ج ۱۶، ص ۱۷۱ و مجلسی، بحار، ج ۶۶، ص ۲۳۸
@mohamad_hosein_tabatabaei
▪️اميــرالمـومـنين علی علیه السلام فرمـودند:
«هر کس نماز صبح را بر پا دارد و پس از نماز در جايش بنشيند و سوره توحيد را يازده مرتبه قبل از طلوع خورشيد قرائت کند آن روز مرتکب گناه نمیشود، هر چند شيطان به سوی او طمع کند». (ثواب الاعمال، صفحه ۳۴۱)
▪️قرائت مراتبی دارد؛ زبان، اعضا و جوارح، خیال، عقل، قلب و دیگر مراتب آدمی، هریک قرائتی مناسب خود دارند.
۱۱ عدد هو است و اعداد در علم جفر، بمنزله روح حروف هستند.
پس ۱۱ مرتبه قرائت سوره توحید، یعنی تمام مراتب آدمی دارای روح توحیدی شوند. در این صورت، تلاش شیطان برای انحراف آدمی بیهوده خواهد بود؛ زیرا چنین آدمی، جزء مخلَصین است؛ «لاغوینهم اجمعین الا عبادک منهم المخلصین».
@mohamad_hosein_tabatabaei
▪️حضرت علی علیه السّلام فرمود: من و پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله و سلّم یک نور بودیم که نصف شدیم، یکی در صلب عبدالله و دیگری در صلب ابوطالب قرار گرفتیم. من در دنیا پیامبر صلّی الله علیه و آله و سلّم را یاری کردم و پیامبر هم در رجعت مرا یاری خواهند کرد.
▪️عارف بالله مرحوم حاج اسماعیل دولابی▪️
◾️کتاب مصباح الهدی
تألیف استاد مهدی طیّب◾️
@mohamad_hosein_tabatabaei
◾️مراقبات شب پانزدهم ماه رجب◾️
▪️شب نیمۀ ماه رجب شب شريفى است و در آن چند عمل مستحبّ است:
#اوّل: غسل
#دوّم: شب زنده دارى به عبادت
#سوّم: زيارت حضرت سيد الشّهدا عليه السّلام
#چهارم: شش ركعت نماز به كيفيتى كه در اعمال شب سيزدهم گذشت
#پنجم: سى ركعت نماز خوانده شود، در هر ركعت:
▪️سوره «حمد» یک مرتبه
▪️سوره «توحید» ده مرتبه
▪️اين نماز را سيّد ابن طاووس با فضيلت بسيار از رسول خدا صلى الله عليه و آله و سلّم روايت كرده است.
#ششم: دوازده ركعت نماز، هر دو ركعت با يك سلام خوانده شود، در هر ركعت:
▪️سوره «حمد» ۴ مرتبه
▪️سوره «توحيد» ۴ مرتبه
▪️سوره «فلق» ۴ مرتبه
▪️سوره «ناس» ۴ مرتبه
▪️«آيه الكرسى» ۴ مرتبه
▪️سوره «قدر» ۴ مرتبه
#و_پس_از_سلام_چهار_مرتبه_بگويد:
▪️اللهُ اللهّ رَبِّي لا أُشْرِکَ بِهِ شَيْئا وَ لاأَتَّخِذُ مِنْ دُونِهِ وَلِيّا
▪️سپس هر دعايى كه مىخواهد بخواند.
▪️سيّد اين نماز را به اين صورت از امام صادق عليه السّلام روايت كرده، ولى شيخ در كتاب «مصباح» فرموده که:
▪️داود بن سرحان از امام صادق عليه السّلام روايت كرده است: در شب نيمۀ رجب دوازده ركعت نماز به جا میآورى در هر ركعت بعد از سوره «حمد» يک سوره خوانده و هنگامی كه از نماز فراغت يافتى، میخوانی:
▪️سوره «حمد» ۴ مرتبه
▪️سوره «فلق» ۴ مرتبه
▪️سوره «ناس» ۴ مرتبه
▪️سوره «توحید» ۴ مرتبه
▪️ «آية الكرسى» ۴ مرتبه
▪️و پس از آن چهار مرتبه میگويى:
▪️سبْحَانَ اللهِ وَ الْحَمْدُ لِلهِ وَ لا إِلَهَ إِلا اللهُ وَ اللهُ أَكْبَرُ
#سپس_میخوانی:
▪️اللهُ اللهُ رَبِّي لا أُشْرِکَ بِهِ شَيْئا وَ مَا شَاءَ اللهُ لا قُوَّةَ إِلا بِاللهِ الْعَلِيِّ الْعَظِيمِ.
☑️همچنين در شب بيست و هفتم هم مثل اين نماز را میخوانی.
#مراقبات_ماه_رجب
@mohamad_hosein_tabatabaei
◾️مراقبات روز پانزدهم ماه رجب◾️
▪️روز نيمۀ رجب روز مباركى است و در آن چند عمل مستحب است:
#اوّل: غسل
#دوّم: زيارت حضرت سيّدالشهداء عليه السّلام، زيرا از ابن ابى نصر نقل شده كه گفت: از حضرت رضا عليه السّلام پرسيدم، امام حسين عليه السّلام، را در كدام ماه زيارت كنيم؟ فرمود: در نيمۀ رجب و تمام ماه شعبان.
#سوّم: خواندن نماز سلمان فارسی
▪️به اين صورت كه ده ركعت نماز گزارد، بعد از هر دو ركعت سلام دهد و در هر ركعت بخواند:
▪️سوره «حمد» یک مرتبه
▪️سوره «توحيد» سه مرتبه
▪️سوره «كافرون» سه مرتبه
▪️و پس از هر سلام دستها را بلند كند و بگويد:
▪️لا إِلَهَ إِلا اللهُ وَحْدَهُ لا شَرِيكَ لَهُ لَهُ الْمُلْكُ وَ لَهُ الْحَمْدُ يُحْيِي وَ يُمِيتُ وَ هُوَ حَيٌّ لا يَمُوتُ بِيَدِهِ الْخَيْرُ وَ هُوَ عَلَى كُلِّ شَيْ ءٍ قَدِيرٌ
#سپس_بگوید:
▪️إلَها وَاحِدا أَحَدا فَرْدا صَمَدا، لَمْ يَتَّخِذْ صَاحِبَةً وَ لا وَلَدا
#سپس_دستها_را_بر_چهره_خود_بكشد.
#چهارم: چهار ركعت نماز بخواند و پس از سلام دست به دعا بردارد و بگويد:
▪️اللَّهُمَّ يَا مُذِلَّ كُلِّ جَبَّارٍ وَ يَا مُعِزَّ الْمُؤْمِنِينَ أَنْتَ كَهْفِي حِينَ تُعْيِينِي الْمَذَاهِبُ وَ أَنْتَ بَارِئُ خَلْقِي رَحْمَةً بِي وَ قَدْ كُنْتَ عَنْ خَلْقِي غَنِيّا وَ لَوْ لا رَحْمَتُكَ لَكُنْتُ مِنَ الْهَالِكِينَ وَ أَنْتَ مُؤَيِّدِي بِالنَّصْرِ عَلَى أَعْدَائِي وَ لَوْ لا نَصْرُكَ إِيَّايَ لَكُنْتُ مِنَ الْمَفْضُوحِينَ يَا مُرْسِلَ الرَّحْمَةِ مِنْ مَعَادِنِهَا وَ مُنْشِئَ الْبَرَكَةِ مِنْ مَوَاضِعِهَا يَا مَنْ خَصَّ نَفْسَهُ بِالشُّمُوخِ وَ الرِّفْعَةِ فَأَوْلِيَاؤُهُ بِعِزِّهِ يَتَعَزَّزُونَ وَ يَا مَنْ وَضَعَتْ لَهُ الْمُلُوكُ نِيرَ الْمَذَلَّةِ عَلَى أَعْنَاقِهِمْ فَهُمْ مِنْ سَطَوَاتِهِ خَائِفُونَ أَسْأَلُكَ بِكَيْنُونِيَّتِكَ الَّتِي اشْتَقَقْتَهَا مِنْ كِبْرِيَائِكَ وَ أَسْأَلُكَ بِكِبْرِيَائِكَ الَّتِي اشْتَقَقْتَهَا مِنْ عِزَّتِكَ وَ أَسْأَلُكَ بِعِزَّتِكَ الَّتِي اسْتَوَيْتَ بِهَا عَلَى عَرْشِكَ فَخَلَقْتَ بِهَا جَمِيعَ خَلْقِكَ فَهُمْ لَكَ مُذْعِنُونَ أَنْ تُصَلِّيَ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ أَهْلِ بَيْتِهِ.
▪️روايت شده: هر صاحب اندوهى اين دعا را بخواند حق تعالى او را از اندوه و غم رهايى بخشد.
#پنجم: عمل امّ داود كه مهمترين عمل اين روز است و براى برآمدن حاجات و برطرف شدن سختیها، و دفع ستم ستمكاران بسيار مؤثّر است.
#مراقبات_ماه_رجب
@mohamad_hosein_tabatabaei
▪️روز پانزدهم این روز از روزهای مخصوص و شریف است: سرور ما در اقبال با استناد به «ابن ابی عیاش» روایت کرده است که گفت: «حضرت آدم علیه السّلام عرضه داشت خدای من چه روزها و اوقاتی را بیشتر دوست داری؟ خداوند متعال به او وحی کرد: ای آدم محبوبترین اوقات پیش من روز #نیمه_رجب است. ای آدم در این روز با فرمانبرداری و میهمانی کردن، روزه، دعا، استغفار و گفتن«لا اله الا اللّه»به من نزدیکی بجوی. ای آدم مشیت من بر این تعلق گرفته است که یکی از فرزندان تو را - که مهربان، کریم، دانا، بردبار و بزرگ بوده و از بد اخلاقی، خشونت و تندخویی بدور است - به پیامبری برانگیخته و روز نیمه رجب را به او و امتش اختصاص دهم. در این روز چیزی از من نمی خواهند مگر این که به آنها عطا می کنم و از من بخشش گناهان نمی خواهند مگر این که گناهان آنان را می بخشم. روزی از من نمی خواهند مگر این که آنها را روزی می دهم. از من نمی خواهند جلو لغزششان را بگیرم مگر این که این کار را انجام می دهم. از من بخشش نمی خواهند مگر این که آنها را می بخشم. ای آدم کسی که روز نیمه رجب را روزه گرفته و ذاکر و خاشع بوده و از فرج خود محافظت نماید و از مال خود صدقه دهد، پاداشی جز بهشت نزد من ندارد. ای آدم به فرزندانت بگو خود را در رجب حفظ کنند زیرا گناه در آن بزرگ است.
▪️بعد از این که عاقل فهمید این روز در نزد خدا چه ارزشی دارد، باید به خود رحم کرده و نگذارد این سرمایه بزرگ برای جبران حالتهای سابق و کوتاهیها و تقصیرات گذشته، از دستش برود. زیرا می تواند در یک روز گذشته و آینده خود را اصلاح کند. و باید مانند دوستی دلسوز به خود بگوید: چرا در این اندرز و نصیحت الهی تأمل نمی کنی اندرزی که اگر به آن عمل کنی، تو را از آتش جهنم و شکنجه دردناک رها و از تاریکیها به نور می برد. متوجه باش خدای بزرگ تو را به مجلس رحمت و امان و بخشش پادشاه و سلطان و عطای خلعتها و هدایا و اسناد فضل و امتیاز فرا خوانده و تو را در مجلس دوستان خود حاضر کرده و تو را برای رفاقت دوستان صمیمی و برگزیدگان خود برگزیده و در وعده های خود تصریح کرده که با استغفار تو را می بخشد. پس در استغفار کوتاهی نکن و بکوش در استغفارت صادق بوده و بپرهیز که استغفار را تبدیل به استهزاء نمایی. برای دعای تو وعده اجابت داده است. بنابراین به خواندن الفاظ و کلمات دعا بسنده نکرده و حال دعا را نیز در خود بوجود آور. زیرا گاهی انسان فقط الفاظ دعا را می خواند و خیال می کند واقعا دعا کرده است.
▪️در اول دعای خود تعدادی از اسامی جمالیه خدا یا آنچه با دعایش مناسب است را بگوید، مدح و ثنای الهی را بجا آورده و سپس هفت بار«یا ارحم الراحمین» گفته و به گناهان و عیوب خود و سزاوار نبودنش برای اذن در دعا و اجابت آن اقرار کند. سپس بر محمّد و آل محمّد صلّی اللّه علیه و آله و سلّم صلوات بفرستد، به آنها متوسل شده و خداوند را در اجابت دعا به حق آنان قسم بدهد. و نیز مطلوب خود را جداگانه نگفته و آن را شرط یا قید یا صفتی برای صلوات آنان قرار دهد. بهتر است مثلا بگوید: بر آنها صلوات بفرست صلواتی که گناهان مرا بخاطر آن ببخشی. سپس دعایش را با صلوات و با گفتن«ما شاء اللّه لا قوة الا باللّه»به پایان برساند. نیز هنگام دعا گریه کند گرچه اشک او به اندازه سر سوزنی باشد. و حتما تمام این مطالب را چهار بار تکرار کند. زیرا خدا گدای لجوج را دوست دارد.
#المراقبات
@mohamad_hosein_tabatabaei
▪️رُوِيَ عَنِ اَلرَّسُولِ اَلْكَرِيمِ صَلَّى اَللهَ عَلَيْهِ وَ آلِهِ وَ سَلَّمَ أَنَّ اَللهَ تَعَالَى يَأْمُرُ فِي لَيْلَةِ اَلنِّصْفِ مِنْ رَجَبٍ مَلاَئِكَتَهُ أَنْ تَمْحُوَ اَلذُّنُوبَ اَلْمَكْتُوبَةَ فِي صُحُفِ أَعْمَالِ اَلْمُؤْمِنِينَ.
▪️از حضرت رسول صلّى الله عليه و آله منقول است كه در شب نيمهى رجب، حق تعالى امر مىكند ملائكه را كه هر گناهى كه در ديوان اعمال مؤمنان باشد محو كنند.
☑️زاد المعاد، ج ۱، ص ۲۴
#حدیث
@mohamad_hosein_tabatabaei
◾️گوشه ای از فضایل امیر المؤمنین علیه السّلام◾️
▪️اگر شمشیر امیر المؤمنین نبود، کفار، مسلمین را از بین برده، و ستونی برای اسلام باقی نمی ماند. کارهای او در روز بدر و حنین را به یاد آورده و درباره فرمایش رسول راستگو و امین بیندیش آنجا که فرمودند: «تمامی اسلام به جنگ تمامی کفر رفته است».
▪️دوست، فضایل او را بخاطر تقیه و دشمن بخاطر بخل پنهان داشت ولی با این وجود فضایل او در شرق و غرب عالم پخش شد. اوست «نبأ عظیم»، «صراط مستقیم»، «قرآن کریم»، «امام مسلمین»، «امیر مؤمنین»، «جانشین رسول پروردگار جهانیان»، «پیشوای رو سفیدان»، «نور آشکار خدا»، «در درخواست از خدای جهانیان»، «سیمای خدا در میان تمام اولیایش»، «نشانه بزرگ»، «دریای بزرگ»، «بت شکن»، «شکافنده سرهای دشمنان»، «نور کامل خدا»، «نابود کننده کفار»، «درهم کوبنده بدکاران»، «معدن اسرار»، «نور انوار» و «مولود کعبه» و اوست «اصل قدیم» و «فرع کریم» و «امام بردبار» و اوست «رشته محکم خدا» و «سرپرست دین» اوست «صاحب نشانه های روشن و معجزه های آشکار و درخشان» و «نجات دهنده از نابودی» کسی که خداوند در آیه صریح خود از او یاد نموده است:و إنّه فی أمِّ الکِتابِ لَدینا لَعَلِیُّ حَکیمٌ ٤٣: ٤اوست.
▪️«برادر تنی رسول»، «همسر بتول»، «شمشیر کشیده خدا»، «چشم ناظر خدا»، «دست باز خدا» و «گوش شنوای او» اوست «نگهداری شده از گناهان»، «پاک شده از بدی و از عیب و تهمت»، «برادر و جانشین رسول صلّی اللّه علیه و آله و سلّم»، «کسی که شب در بستر او بسر برد (و جان خود را برای او بخطر انداخت)»، «کسی که با جان خود او را یاری می کرد» و «کسی که اندوه را در چهره او از بین می برد».
▪️کسی که خداوند او را شمشیر نبوت پیامبر صلّی اللّه علیه و آله و سلّم و نشانه ای برای رسالتش و شاهدی بر امتش و بردارنده پرچم لشکرش و حافظ جانش و دستی پرتوان برای او و تاجی برای سر او و دری برای سرّ او و کلیدی برای پیروزی او قرار داد. و اوست «اسم اعظم خدا»، «قرآن اکرم»، «خانه کعبه»، «صفا» و «زمزم»، «صاحب عصا و نشانه»، «مظهر عجایب و غرایب»، «ستاره درخشان»، «پراکنده کننده لشکر» و «مرکز دایره مطالب علمی» اوست «پدر امامان»، «احیاگر دین»، «از بین برنده غصه ها»، «سرور امت»، «همت بلند»، «مالک برگزیدن»، و «پنجمین نفر اصحاب کساء»، «حمل کننده بیرق»، «نقطه باء (بسم اللّه...)» و «رفیق پیامبران» اوست «معلم جبرئیل»، «امیر میکائیل» و «حاکم عزرائیل» اوست «تقسیم کننده طوبی و سقر» و «پدر شبیر و شبر» اوست «سرور بشر - و کسی که نپذیرد کافر است». اوست «پناهگاه پناه جویان»، «فریادرس بیچارگان و حاجتمندان»، «حاکم روز قیامت»، «محبوب پروردگار»، «حجت خدا بر اولین و آخرین»، «زندگی جهانیان و نور آنان». اوست «سرّ اسرار»، «نور انوار»، «امام پاکان و امیر مؤمنان»، «ولیّ جبار»، «نعمت خدا بر نیکوکاران و انتقام او از بدکاران»، «مانند پهلوی خدا و صورت نورانی و نفس وفادار او» و «امام ابو الحسن علی علیه السّلام».
▪️بنابراین دوستان او باید روز میلاد او را از شریفترین روزها دانسته و آن را عید بزرگ قرار دهند و بگونه ای شکرگزاری نمایند که هیچکس از امت پیامبران گذشته و دوره های سابق چنین شکرگزاری ننموده باشد. زیرا آنان هیچگاه چنین نعمتی را نداشته اند. و شیعیان نیز باید با شکری به استقبال این روز بروند که بالاتر از آن شکری نباشد زیرا نعمتی در این روز آمده که تمام نعمتها در مقایسه با آن کوچک است. اگر انسان عقل را از حکم کردن و حاکمیت بیندازد، دیگر برای او هیچ چیزی حکمی ندارد و تکلیفی برای او نخواهد بود. و انسان مانند چهارپایان خواهد بود که می خورد، لذت می برد و مواد زاید بدن را دفع می کند تا مرگ او فرا برسد. اما اگر عقل را حاکم حرکات و سکنات خود قرار دهد، عقل او در مورد هر چیز و هر مطلبی حکمی واقعی یا فرضی دارد. و همیشه همینطور است. و ذره ای نیز از حکم کردن نمی ماند. هر چیزی را که بفهمد در مورد آن حکمی دارد و هر چه را که نفهمد نیز از این جهت که آن را نمی فهمد در مورد آن حکمی دارد.
#المراقبات
@mohamad_hosein_tabatabaei
◾️عمل امّ داود در روز پانزدهم ماه رجب◾️
▪️عمل امّ داود مهمترين عمل این روز است و براى برآمدن حاجات و برطرف شدن سختیها و دفع ستم ستمكاران بسيار مؤثّر میباشد.
▪️كيفيت آن چنين است که چون بخواهد اين عمل را بجا آورد:
▪️روزهاى سيزدهم، چهاردهم و پانزدهم را روزه بدارد، سپس در روز پانزدهم هنگام ظهر غسل كند و چون وقت ظهر داخل گردد، نماز ظهر و عصر را با ركوع و سجود نيكو بجا آورد، در جايى خلوت كه چيزى او را مشغول نكند و كسى با او سخن نگويد.
▪️چون از نماز فراغت يابد، رو به جانب قبله كند و بخواند:
▪️سوره «حمد» را صد مرتبه
▪️سوره «توحيد» را صد مرتبه
▪️«آية الكرسى» را ده مرتبه
#و_بعد_از_اينها_قرائت_كند_سورههاى:
▪️ «انعام
▪️بنى اسرائيل (اسراء)
▪️کهف
▪️لقمان
▪️يس
▪️صافات
▪️حم سجده
▪️حم عسق
▪️حم دخان
▪️فتح
▪️واقعه
▪️ملك
▪️نون
▪️اذا السّماء انشقّت» و پس از آن را تا آخر قرآن.
▪️و چون از اينها فارغ شود، درحالیكه رو به قبله میباشد بگويد:
▪️صدَقَ اللَّهُ الْعَظِيمُ الَّذِي لاَ إِلَهَ إِلاَّ هُوَ الْحَيُّ الْقَيُّومُ ذُو الْجَلاَلِ وَ الْإِكْرَامِ الرَّحْمَنُ الرَّحِيمُ الْحَلِيمُ الْكَرِيمُ .......
☑️( جهت قرائت متن کامل به مفاتیح الجنان مراجعه شود)
▪️سپس یک بار در حالت سجده و یک بار در حالی که طرف راست صورت را بر خاک گذاشته و بار دیگر در حالی که طرف چپ صورت را بر خاک گذاشته بگوید:
▪️اللَّهُمَّ لَكَ سَجَدْتُ وَ بِكَ آمَنْتُ فَارْحَمْ ذُلِّی وَ فَاقَتِی وَ اجْتِهَادِي وَ تَضَرُّعِی وَ مَسْكَنَتِی وَ فَقْرِی إِلَيْكَ يَا رَبِ
▪️خدايا براى تو سجده میكنم و به تو ايمان دارم تو به خوارى و پريشانیام ترحم كن كه جهد و كوششم و زارى و مسكنت و فقرم به درگاه توست، اى پروردگار من.
▪️و كوشش كند كه اشک بريزد هر چند به قدر سر سوزنى باشد. به درستى كه اين علامت استجابت دعاست، انشاءالله
#مراقبات_ماه_رجب
@mohamad_hosein_tabatabaei
◾️بِسْمِ اللهِ الرَّحْمـٰنِ الرَّحِیمِ. اَلْحَمْدُ لِلّٰهِ الَّذِی جَعَلَنٰا مِنَ الْمُتَمَسِّكِينَ بِولٰايَةِ مَوْلٰانا أَمِيرُالمُؤْمِنِينَ عَلیِّ بْنِ أبِیطٰالِبٍ عَلَيْهِالسَّلٰامُ. اَلْحَمْدُ لِلّٰهِ الَّذِی هَدٰانٰا لِهٰذٰا وَمٰا كُنّٰا لِنَهْتَدِیَ لَوْلٰا أَنْ هَدٰانَا اللّٰهُ. اَلْحَمْدُ لِلّٰهِ عَلىٰ مٰا هَدٰانٰا. اَلْحَمْدُ لِلّٰهِ عَلىٰ مٰا أَوْلٰانٰا.
شاکریم خدای متعال را که در عوالم قبل، گِل ما را از اضافهی گِل و طینت پیامبر و اهل بیت علیهمالسّلام سرشت. به قول شاعر:
بودم آن روز من از طایفهی دُردکشان
که نه از تاک نشان بود و نه از تاکنشان).
همه عمر برندارم سر از این خُمار مستی
که هنوز من نبودم که تو در دلم نشستی
شاکریم خدای متعال را؛ اَلْحَمْدُ لِلّٰهِ رَبِّ الْعٰالَمِین.
◾️فضل و عطا و عنایت ویژهی خدای متعال، محبّت امیرالمؤمنین علیهالسّلام است. این گوهری است که خدای متعال، مِنْ غَیْرِ اسْتِحْقٰاقٍ، به بندگانی که ارادهاش تعلّق گرفته، عطا فرموده است. ذٰلِكَ فَضْلُ اللّٰهِ يُؤْتِيهِ مَن يَشٰاءُ.
◾️حقیقت علوی راز ناشناختهی عالم وجود است. همهی انبیاء در سرّ، با امیرالمؤمنین علیهالسّلام همراهی میکردند و از طریق امیرالمؤمنین علیهالسّلام با خدای متعال مرتبط بودند. مخاطب مناجاتهای آنها، امیرالمؤمنین علیهالسّلام بود. عطاکنندهی وحی به آنها از جانب خدا، امیرالمؤمنین علیهالسّلام بود. همهی کمالات و معجزاتشان با عنایت امیرالمؤمنین علیهالسّلام به آنها عطا شد. پیامبر صلّی الله علیه و آله و سلّم فرمودند:
یٰا عَلِیُّ! کُنْتَ مَعَ الْأَنْبِیٰاءِ سِرّاً وَ مَعِیَ سِرّاً وَ جَهْراً.
◾️این حقیقت در عالم ناشناخته است. ایمان با وجود امیرالمؤمنین علیهالسّلام معنا پیدا میکند و کسانی که قلبشان جایگاه حبّ و محبّت امیرالمؤمنین علیهالسّلام نیست، بهرهای از ایمان نبردهاند ولو صَوّام و قَوّام باشند، ولو تمام روزهای عمر را روزهدار باشند و همهی شبهای عمرشان را شب زندهدار. درک عظمت و ارزش این نعمت بزرگ که خدای متعال نصیب ما کرده است، امکانپذیر نیست. حقیقت علوی نه تنها در دنیا فضای لازم را برای تجلّی و ظهور نداشت، که در قیامت هم جز برای خصّیصین از انبیاء و اولیاء، بتمامه، قابل شناخت نخواهد بود.
#مهدی_طیب
@mohamad_hosein_tabatabaei
▪️السَّلامُ عَلَیكِ یا بِنْتَ وَلِی اللهِ الْاعْظَمْ
▪️السَّلامُ عَلَیكِ یا اخْتَ وَلِی اللهِ الْمُعَظَّمْ
▪️السَّلامُ عَلَیكِ یا عَمَّةَ وَلِی اللهِ الْمُکرَّمْ
▪️السَّلامُ عَلَیكِ یا امَّ الْمَصآئِبِ یا زَینَبُ وَ رَحْمَةُ اللهِ وَ بَرَکاتُهُ
🏴🏴🏴
◾️شهادت حضرت زینب کبری سلام الله علیها را به محضر حضرت حجة بن الحسن ارواحنا فداه، و یکایک محبان آل الله تسلیت عرض میکنیم.
@mohamad_hosein_tabatabaei
☑️ #عقیلهی_بنیهاشم
◾️حضرت وليةالله الکبری، عالمهی غیرمعلمه، عقلیهی بنی هاشم زینب کبری سلام الله علیها، مستغرق فی ذات الله بود. لذا در جواب آن ملعون که گفت: کار خدا را نسبت به برادر و اهل بیتت چگونه دیدی؟ فرمود: «مٰا رأیتُ إلاّ جَمیلاً»
◾️باطن جمال، جلال و در متن جلال، جمال منطوی است. و کمال توحید آن است که این باطن را شهود نمایی. حضرت زینب کبری سلام الله علیها در عاشورا که اوج ظهور اسماء جلالیه و قهریّه است، جمال را شهود فرمود. اعنی در عین جلال، جمال دید. و در عین حال برزخ دریای تکوین و تشریع را مراعات فرمود و دشمن را تحقیر و تصغیر کرد: «إنّي لأستصغرُ قَدْرَك، وأستَعظمُ تَقريعك، واستكبر توبيخك».
◾️در توحید جمع بین تکوین و تشریع و حفظ احکام مراتب، شرط تامّ است. لذا عبد حقیقی از افعالی که در آن سخط الهی است، تبرّی میجوید؛ «اللَّهُمَّ إِنِّى أَعُوذُ بِرِضَاكَ مِنْ سَخَطِكَ». بغی بحر تکوین و تشریع، خروج از دایره ی توحید است. مالک دینار میگوید: عیسی با حواریّون بر مرده سگی گذشتند. حواریون گفتند: عجب بوی بدی دارد. عیسی فرمود: عجب دندانهای سفیدی در دهان اوست. حضرت عیسی بن مریم علی نبینا و آله و علیهماالسلام در جلال و قهر، شهود جمال نفرمود بلکه به دندان های سفید که مظهر جمال است، اشاره فرمود. در حالی که وجود هرجا که باشد، خیر محض است و نزد موّحد به توحید صمدی همهی بوها رایحه ی خوش وجود است و جلال و جمال هر دو اسماء الهیاند لذا حضرت زینب سلامالله علیها که صاحب ولایت تکوینی است، فرمود: «مٰا رأیتُ إلاّ جَمیلاً». حضرت چنان مستغرق در ذات غیب الغیوبی بود که وقتی حضرت سیدالشهداء صاحب مقام صادر اول به شهادت رسید، در کنار بدن شریف برادر به محضر حضرت ذات عرض کرد: «اللهّم تقبّل منّا هذا القلیل القربان».
◾️حضرت حق متعال از امام به ذبح اعظم تعبیر فرموده است. چون امام تجلّی و اسم اعظم و خلیفهی خدا و اول شخص وجود و قبله ی خلائق است اما حضرت زینب بنت علی بن ابی طالب علیه السلام، چنان فانی در ذات است که تجلی اعظم ذات را در محضر ذات غیبی قلیل میداند. هرچند بین ذات و تجلی اعظم ذات فرقی نیست مگر به ربوبیت و مربوبیت اما همین خود فرقی است بی منتها! این مقام خاص اهلبیت علیهم السلام است که خود را که اسم اعظم احدی حقند، در برابر ذات، فقر و ضعف محض میدانند و این سرّ امامت است. لذا برخی معتقدند حضرت زینب به این سرّ یعنی فقر و اضطراب محض در محضر ذات راه یافت و مدتی بنا به مصلحت الهی، وصیّ امام و صاحب فتوا شد؛ «يَكادُ زَيْتُها يُضِيءُ وَ لَوْ لَمْ تَمْسَسْهُ نارٌ»، عنقریب بود که امام شود لذا تا سرّ امامت ارتقاء یافت و به ولایت اتمّ تکوینی و نبوّت انبائی نائل شد. به طوری که در خطبههایش به صوت علی مرتضی ایراد خطبه میفرمود: «کَانَّها تَفَرَّعُ مِنْ لِسانِ امیرِ الْمُؤْمِنینَ عَلی بن ابیطالب علیه السلام». تجلی صوت علوی از لسان زینبی، ظهور ولایت مطلقهی حضرت زینب سلام الله علیها در مراتب مادون و مظاهر عرضی میباشد اعنی ولایت مطلقهی حضرت زینب که اصل و علّت مرتبهی شخصی آن حضرت میباشد، از لسان زینبی به صوت مصداق اتّم ولایت مطلقهی کلیهی حضرت علی بن ابی طالب علیه السلام تجلّی فرمود کما اینکه حضرت علی علیه السلام در خطبهی البیان فرمود: «أنا صوت علی بن ابی طالب فی الحروب کأصوات الرعد». این سخن بیان حقیقت ولایت کلّی است که جامع اصوات و ناطق در اشیاست. و بدان که حقِّ اسم گذاری، با ولیِّ صاحب اسم است و چون ولیّ حضرت زینب خود حضرت ذات غیبی است، اسم مبارک آن حضرت توسط خود حضرت هویت مطلقهی غیبی نامگذاری شد لذا این اسم ازلی و ابدی است و چون ذات ربوبی بر حضرت زینب کبری سلام الله علیها ولایت دارد، حضرت اباعبدالله از ایشان درخواست دعا در نماز شب مینماید. «هُوَ ٱلْوَلِىُّ ٱلْحَمِيدُ».
◾️مصائب آن حضرت اعظم رزایاست چون به سبب اتّحاد وجودیش با حضرت سیدالشهداء مصائب ایشان بعد از اسارت مع الاضافه است. چون عاشق حقیقی فانی در معشوق در تمام حالات با او حاضر است. مجنون را خواستند فصد کنند مانع شد و گفت:
ترسم ای فصّاد گر فصدم زنی
تـیغ را نـاگـاه بـر لیلی زنی
من کیم لیلی و لیلی کیست من
ما یکی روحیم اندر دو بدن
◾️لذا صبر حضرت زینب سلام الله علیها صبر عن الله است و آن بالاترین صبر است آنگاه که محبوب خواستار فراق محب باشد...
صبر هم از صبر تو بی تاب شد
کوزه شد و زهر شد و آب شد
◾️لحظهی وداع از سنگینترین و سختترین لحظات عمر حضرت زینب و اباعبدالله علیهماالسلام بود که خوبان در یادش گریان و خون به دلاند...
«السلام علی قلب زینب الصبور»
◾️علی، نقطه آغاز وجود
نکته یکصد و هشتم، ص ۲۸۶◾️
#ح_م