☑️خداوند تمامی حوائج انسانی را هر چند که زبان، درخواست آن را نکرده باشد سؤال نامیده است و فرمود:« و آنچه را که درخواست کرده اید به شما داده و اگر نعمت های خدا را بشمارید تا به آخرش نمی رسید.» (ابراهیم:۳۴)
به حکم این آیه انسانها نعمتهایی را هم که نه تنها به زبان سر، درخواستش نکرده اند بلکه از شمردنش هم عاجزند، داعی و سائلند. چیزی که به زبان فطرت و پیشین خود، دعا و سؤال میکنند چون ذات خود را محتاج و مستحق مییابند لذا در سوره الرحمان آیه ۲۹ فرمود:« همه آنان که در آسمانها و زمین اند از خدا درخواست میکنند، و او هر روز در کاری است» (المیزان ۴۴-۲/۴۲) مطلوب آن است که سؤال از دانی به عالی، از جاهل به عالم، از دانش آموز به معلم، از فقیر به غنی باشد، اما به حسب مراتب، هرکسی با دیگری فرق می کند. مبنای سالک الی الله بر اختصار بوده و باید درخواست، ضرورت داشته باشد، نه به منظور امتحان مسئول و مرجع، که این خود نوعی ایذاء است و نه برای تفنن، که استماع در هر حالتی که از حدّ ضرورت بیشتر باشد ممدوح اهل ریاضت نیست.
@mohamad_hosein_tabatabaei
◾️معراج رسول خدا صلّیاللهعلیهوآله در شب هفدهم ماه مبارك رمضان◾️
▪️در مورد زمان معراج پیامبراکرم صلّیاللهعلیهوآلهوسلّم نظر قاطع واحدی وجود ندارد. یقیناً #معراج پس از سال دهم بعثت و بنابه یکی از نقلهای رایج، در شب هفدهم ماه مبارک رمضان، تقریباً شش ماه قبل از هجرت پیغمبراکرم صلّیاللهعلیهوآلهوسلّم به مدینه بوده است.
▪️در این زمینه که معراج یکبار اتّفاق افتاده است یا پیغمبراکرم صلّیاللهعلیهوآلهوسلّم معراجهای متعدّد و مکرّری داشتند، نظراتی وجود دارد. این احتمال وجود دارد که حضرت، چندین بار به معراج تشریف برده باشند و آنچه در باب سفر شب هفدهم روایت شده است، یکی از این سفرهاست.
▪️سفر معراجِ پیامبر صلّیاللهعلیهوآلهوسلّم، این بشارت را داد که راه آسمانها باز است؛ پیامبر صلّیاللهعلیهوآلهوسلّم به امر خداوند، همهی امّت را به اقتدای به خود دعوت کردند
▪️قُلْ اِنْ کُنْتُمْ تُحِبُّونَ اللهَ فَاتَّبِعُونِی۱: اگر خداوند را دوست دارید، در پی من حرکت کنید.
▪️خدای متعال هم فرمود: لَقَدْ كانَ لَكُمْ فِي رَسُولِ اللهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ۲: برای شما در وجود رسول خدا اُسوهای نیکو است.
▪️اُسوه کسی است که باید به او اقتدا کرد؛ تأسّی کرد؛ به دنبال او راه سپرد. بنابراین در سفر معراج هم میتوان در پی پیامبر حرکت کرد و به معراج راه پیدا کرد.
▪️امیدواریم خدای متعال توفیق الهامگیری از این سفر عظیم رسولالله صلّیاللهعلیهوآله را به همهی ما عنایت کند.
❗️▪️نکند خدایناکرده عمری سپری شود و همچنان در عالم خاک درجا زده باشیم. به تعبیر قرآن کریم: اِثّاقَلْتُمْ إلَى اْلأرْضِ۳؛ سنگین شده و به دنیا، عالم خاک و جنبههای طبیعی و حیوانی، چسبیده باشیم و این سفر معنوی و روحانی را تجربه نکرده باشیم.
◾️در محضر استاد مهدی طیّب ۹۱/۵/۱۲◾️
▪️۱. سورهی آلعمران، آیهی ۳۱.
▪️۲. سورهی احزاب، آیهی ۲۱.
▪️۳. سورهی توبه، آیهی ۳۸.
@mohamad_hosein_tabatabaei
کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
#وقت ، نفحه لیلةالقدر 5⃣ ▪️همت یعنی توجه به باطن هستی، همت یعنی توجه به حق متعال. حتی به وقت هم توج
#وقت ، نفحه لیلةالقدر 6⃣
▪️هر شخصی برای خودش وقتی دارد که در آن وقت خودش منحصر به فرد است و کس دیگری از آن وقت اطلاع ندارد و اگر هم اطلاع داشته باشد به درد او نمیخورد لذا به ما توصیه شده است که حالات خود را از همدیگر کتمان کنیم. آن حال یا آن وقت متعلق به شخص جنابعالی است و اصلا به کسی که کنار شما نشسته است مرتبط نیست. من و شما دو جنبه داریم: جنبه جسمانی و مادی و جنبه نفسانی و الهی. جنبه جسمانی من و شما به حدود مادی مقید است اما جان من و شما به روحالله متصل است؛ وَنَفَخْتُ فِيهِ مِن رُّوحِي. او حد معینی ندارد. شاید در ابتدای امر محدود به حدی باشد اما در مسیر استکمالش میتواند چهارچوبها را بشکند و از همه حدود عالم فراتر برود کما اینکه حضرت ختمی مرتبت صلوات الله علیه و آله در معراج چنین کرد. او از همهی حدود فراتر رفت به طوری که به مقام قرب مطلق حق متعال رسید. من و شما میتوانیم به وسیله این جنبه روحانی خودمان، با حقیقت عالم متصل و مرتبط شویم. لذا گاهی اوقات به دلیل اعمالی یا هرچیزی که منجر به این حال میشود، میبینیم که نسیمهایی از باطن بر ما میوزد. در اصطلاح عموم هم میگویند که یک حالی پیدا کردهایم. این حال میآید و میگذرد.
▪️حکما و عرفای ما گفتهاند که خیلی اهل حال نباشید بلکه اهل مقام باشید. یعنی کاری کنید که این حال دوام داشته باشد. نیاید و بگذرد بلکه بماند و تمکن داشته باشد. باید کاری کنیم که درون من و شما دائماً در حضور باشد، دغدغه اولیاء این است که
یک چشم زدن غافل از آن یار نباشید
شاید که نگاهی کند آگاه نباشید
▪️این نگاه یا وقت، باید استمرار داشته باشد. یک شب قدری به مسجد یا حسینیهای برویم و به دلیل ذکر و روضهای، حالی به ما دست دهد و دوباره از فردای شب قدر، روز از نو و روزی از نو! نباید اینگونه باشد. حال ما نباید مختص به روز عاشورا یا رفتنمان به کربلا باشد، باید همواره سعی کنیم این اوقات الهی را مراعات کنیم. این اوقات الهی نفحه ها هستند. باید مصادیق این نفحه ها را پیدا کنید؛ ممکن است پدر یا مادر پیری در منزل شما باشد و شما دارید به او خدمت میکنید. ممکن است دلی را به دست بیاورید، یتیمی هست و شما به او رسیدگی میکنید و او را نوازش میکنید. سحر و شب و خلاصه اوقاتی برای خودتان دارید که در آن اوقات، دل خدا و حجت خدا را به دست میآورید. این نسیم ها از جانب یمن ارض وجودند که إنّي أشَمُّ نَفَسَ الرّحمن مِن جانِب الیَمَن... عدد یمن ۱۱۰ است و اشاره به ولایت امیرالمؤمنین علیهالسلام دارد. یعنی این نسیم از جانب ولی مطلق الهی به من و شما میوزد. از این نسیم در روایت به عنوان باد بهاری نیز تعبیر شده است؛ إغتَنمُوا بَردَ الرَّبیع.
گفت پیغمبر ز سرمای بهار
تن مپوشانید یاران زینهار
زانک با جان شما آن میکند
کان بهاران با درختان میکند
▪️امام زمان بهار است. هُو رَبیعُ الأنام. میفرماید وقتی از این نسیم بهاری الهی به شما میوزد، جان شما تازه میشود. گاهی اوقات جان انسان نیز خسته میشود. امیرالمؤمنین علیهالسلام فرمود رَوِّحُوا أَنْفُسَکُمْ بِبَدِیعِ الْحِکْمَةِ فَإِنَّهَا تَکِلُّ کَمَا تَکِلُّ الْأَبْدَانُ؛ وقتی دیدید جان و روح شما خسته شد به حکمت آن را تازه کنید. بر شما باد معارف! شخصی میگفت وقتی دلمان میگیرد و خسته میشویم دکور خانهمان را تغییر میدهیم. آیا واقعا با تغییر دکوراسیون منزل، انسان تغییر میکند و بشاش میشود؟! این نشان میدهد که آن شخص در همین مرتبه دکور خانه متوقف است... نه این که تنوع و تنوع طلبی بد باشد اما دل انسان که با تغییر دکور جوان نمیشود...
هین سخن تازه بگو تا دو جهان تازه شود
وارهد از حد و مکان بی حد و اندازه شود
▪️اگر میخواهی بیحد شوی و از چهارچوب های زندگی مادی رها شوی، راهش همین است؛ خودت را در مسیر نسیمهای الهی قرار بده.
#ح_م
کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
#وقت ، نفحه لیلةالقدر 6⃣ ▪️هر شخصی برای خودش وقتی دارد که در آن وقت خودش منحصر به فرد است و کس دیگر
#وقت ، نفحه لیلةالقدر 7⃣
▪️یکی از آن نسیمهای الهی همین لیلةالقدر است که خدا میداند چه اسرار بی منتهایی دارد. هرچقدر انسان بیشتر در آن غوطهور میشود باز میبیند که جاهل است. امام، لیلةالقدر علی الاطلاق است. او نیز میفرماید که «لي مَعَ اللَهِ وَقْتٌ لاَ يَسَعُنِي فِيهِ مَلَكٌ مُقَرَّبٌ وَلاَ نَبِيٌّ مُرْسَلٌ». که در آن وقت، «نَحنُ هُوَ وَ هُوَ نَحنُ و نَحنُ نَحنُ وَ هُوَ هُوَ». منِ پیغمبر هم یک وقت و حالی دارم، یک اتصالی با حق متعال دارم که در آن وقت، هیچ احدی راه ندارد. هیچ ملک مقرب و نبی مرسلی از آن اتصال درونی من مطلع نیست. چرا؟ چون ملائکةالله و انبیاء همگی شأنی از شئون انسان کامل هستند؛ لَنْ یَبْعَثُ الله نَبیّاً إلّا بِوِلایَتُنا. هیچ پیغمبری به پیغمبری برگزیده نشد مگر اینکه به ولایت ما اهلبیت اقرار کرد.
▪️خود پیامبر صلی الله علیه و آله به حیث مقام نبوتش از آن وقت مطلع نیست چون ولایت باطن است و نبوت ظاهر. اصل، ولایت است و نبوت، فرع ولایت است. نبوت برای اصلاح ظاهر است لذا نبی احکام تشریعی میآورد و ولایت نیز برای اصلاح باطن است. پیغمبر ما صلوات الله علیه و آله دو بُعد دارد: یک بعد وَلَوی و دیگری بعد نبوی. بعد وَلَوی حضرت ختمی مرتبت، اشرف از بعد نبوی ایشان است. ولایت در لغت یعنی چسبندگی و در واقع یعنی قرب به حق متعال. چون ولایت او ولایت مطلقه است، ما قائلیم که او به قرب علی الاطلاق راه یافته است، در عالم کسی مقرب تر از پیغمبر ما نیست. جناب محی الدین ابن عربی نیز اشاره کرده است که بعد از پیغمبر، أقرَبُ النّاسِ إلیه علی بن ابیطالب، امیرالمؤمنین، امام العالمین و سر الانبیاء اجمعین است. علی در این مقام با او اشتراک وجودی دارد لذا چون امیرالمؤمنین علیهالسلام به این مقام رسیده است، ما میگوییم که ولایت او برتر از نبوت است نه اینکه علی علیهالسلام برتر از پیغمبر صلوات الله علیه و آله باشد. پیغمبر خود به طریق اولی صاحب ولایت است. امیرالمؤمنین به تبع ایشان به این مقام رسیده است اما این آقا مظهر این ولایت است. یا علی! کُنتَ مَعَ الأنبیاءِ سِرّاً وَ مَعي سِرّاً و جَهراً. ای علی! تو با همه انبیاء به سر بودی و با من هم به سر بودی هم در این هیکل نوری بشری آشکار شدی. میفرماید من مقامی دارم که از آن احد النّاسی غیر از علی و اهلبیتم مطلع نیست. فهم این مقام که مقام انسان کامل است جز برای این ۱۴ نفر مقدور نیست و فهم آن در غایت خفا است.
▪️من و شما اجمالاً از دور چیزهایی از آیات و روایاتی که به ما گفتهاند میفهمیم؛ أُولَٰئِكَ يُنَادَوْنَ مِن مَّكَانٍ بَعِيدٍ. دلیل آن هم نوعاً این است که معنی انسان را نمیدانیم. ما به جای آنکه بیاییم امام و انسان کامل را مصداق اتم انسان بودن قرار دهیم و بعد بگوییم چه کسانی به این مقام نزدیکتر هستند تا اسم انسان بر او بگذاریم، عکس این را عمل میکنیم! خودمان را انسان میدانیم، فهم و عقل و درک خود را فهم و درک و عقل انسانی میدانیم و لذا هنگامی که چیزی فراتر از درک انسانی من و شما در مورد امام زمان ارواحنا فداه به ما میگویند، به تعبیر امیرالمؤمنین علیهالسلام همچون طنابی که در چاه لرزان و مضطرب است، از شدت اضطراب به خود میلرزیم! فوراً میگوییم این چه حرفی بود که زده شد؟! آیا این مطلبی که گفت غُلُو است؟!! اینها علی اللّهی هستند، صوفیاند، چه و چه اند!! دلیل هجوم این ذهنیت ها، عدم شناخت انسان است. اگر ما انسان را خوب بشناسیم و بدانیم که حق متعال به من و شما نفسی داده است که میتواند از همهی حدود فراتر برود و هیچ حدی در عالم جلودار نفس ناطقه انسانی نیست، اینگونه نخواهیم بود. نفس شما در هیچ عالمی از عوالم وجود متوقف نخواهد بود. به اصطلاح حکما، نفس انسان حد یَقِف ندارد. هرچیزی در عالَم حد معینی دارد و از آن تجاوز نمیکند اما انسان اینگونه نیست... هیچ سنگی در عالَم سنگتر نشده است! هیچ اسبی اسبتر نشده است. شما اسبی سراغ دارید که پس از هزار سال به کمال بالاتری برسد و به اصطلاح اسبتر بشود؟! اسبها کلا اسب هستند دیگر! هیچ ملکی هم ملکتر نشده است. شما نمیتوانی بگویی که مثلا جناب جبرئیل در زمانی جوری بوده و امروز جور دیگر، وَمَا مِنَّا إِلَّا لَهُ مَقَامٌ مَّعْلُومٌ (صافات/۱۶۴). همه ملائکه مقام معلومی دارند و در همان فعلیت و کمالی که حق متعال به آنان داده متوقف هستند الا انسان که حد یَقِف ندارد...
#ح_م
▪️آنچه در قضیه موسی و خضر در سوره کهف از آیات ۶۴ به بعد آمده است، مطلب لطیفی در آن نهاده که وقتی ملاقات میان دو پیامبر انجام گرفت ، به خضر رحمت و علم داده شده بود و موسی از او درخواست تعلیم کرد. (البته این علم حضرت خضر لدنّی بوده است که مختص اولیاء است ) موسی گفت:« آیا اجازه میدهی که با تو بیایم و تو را بر این اساس پیروی کنم، برای این که من هم بوسیله آنچه خدا به تو یاد داده، رشد یابم و آن را به من تعلیم کنی؟» حضرت خضر فرمود:« تو نمیتوانی آنچه را که در طریق تعلیم از من میبینی تحمل کنی... اگر پیروی مرا کردی باید از هر چیزی که دیدی و برایت گران آمد سؤال نکنی تا خودم حکمت آنرا بیان کنم»
متأسفانه موسی عجله کرد و شروع به علت و حکمت کرد و سه مرتبه اعتراض کرده و خضر تأویل و توجیه سه واقعه را برای او بیان داشت.
چون موسی پیامبر اولوالعزم و صاحب کتاب بوده و خود را عالم تر از همه میدانست، پس خداوند خضر را فرستاد تا بداند عالم تر از او هم هست. اما پرسش های موسی از جهات حکمت بر او پوشیده بود. نتیجه آنکه، بسیاری از اولیای الهی مطالبی را بازگو میکنند و اشاراتی می فرمایند که از حدود فهم تلامذه و سالکان پوشیده است، پس لزوم ندارد سالک مبتدی در پی تفهیم و فهمیدن همة رازها و حکمت ها برآید چرا که به اندازه ظرف، مظروف می ریزند و عدم تعادل ظرف و مظروف، سبب خراب کاری می شود.
@mohamad_hosein_tabatabaei
◾️بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحِیمِ◾️
إّنّٰا أَنْزَلْنٰاهُ فِی لَیْلَةِ الْقَدْرِ
وَ مٰا أَدْرٰاکَ مٰا لَیْلَةُ الْقَدْرِ .
لَیْلَةُ الْقَدْرِ خَیْرٌ مِنْ أَلْفِ شَهْرٍ .
تَنَزَّلَ الْمَلآئِکَةُ وَ الرُّوحُ
فِیهٰا بِإِذْنِ رَبِّهِمْ مِنْ کُلِّ أَمْرٍ
سَلٰامٌ هِیَ حَتّیٰ مَطْلَعِ الْفَجْرِ.
▪️خروج از آغوش محبوب ازلی و نزول از منزل عِنْدَنٰا(۱) به بیابان تاریک و غربتسرا و غفلتکدۀ دنیا، داستان غمانگیز هبوط انسان است؛ و نغمۀ إِنّٰا إِلَیْهِ رٰاجِعُون(٢) بشارت صعود و مژدۀ بازگشت است به منزل یار و به آغوش دلدار.
▪️نزول، لَیْل است و دور شدن از یگانگی و بیرنگی و بیکرانگی و در دام تعیّن و حدّ و قدر و اندازه گرفتار آمدن؛ و صعود، یَوم است و از دام تعیّن و حدّ و اندازه و بیگانگی رهیدن و به یگانگی رسیدن.
▪️ما که از خَزٰائِن(٣) غیب بیتعیّنی و لاحدّی به قَدِر مَعْلُوم(٤) نازل شدیم؛ سزاوار است در این لَيْلَةٍ مُبٰارَکَةٍ(٥) از خواب غفلت برخیزیم و در منتهای راه و اوج آسمان عروج، به نُور(٦) حق چشم بگشاییم و یکراست، در صِرٰاطِ مُسْتَقِیم(٧) عبودیّت، بهسوی آن روانه شویم و از خطرات مسیر بیم به دل راه ندهیم؛ زیرا محبوب مژده داده است که تمام راه از لَيْلَةُ الْقَدْر(٨) تا مَطْلَعُ الْفَجْر، سَلٰام(٩) و امن است.
◾️استاد مهدی طیب◾️
۱- ۲۱، حِجر
٢- ١٥٦، بقره
٣- ٢١، حجر
٤- ٢١، حجر
٥- ٣، دخان
٦- ٣٥، نور
٧- ٦، حمد
٨- ١، قدر
٩- ٥، قدر
@mohamad_hosein_tabatabaei
◾️اعمال مشترک شبهای قدر◾️
▪️اعمال شبهاى قدر بر دو نوع است. يكى اعمال مشترکی كه در هر سه شب بايد انجام داد، و ديگر اعمالى كه مخصوص به هر يک از شبهاى قدر است. و اما اعمال مشترک:
▪️۱- غسل.
▪️علاّمه مجلسى فرموده بهتر است غسل اين شبها در هنگام غروب آفتاب انجام گيرد، كه نماز شام را با غسل بخواند.
▪️۲- دو ركعت نماز، در هر ركعت:
▪️ سوره «حمد» ۱ مرتبه
▪️سوره «توحيد» ۷ مرتبه
▪️و پس از فراغت از نماز هفتاد مرتبه بگويد:
▪️« أسْتَغْفِرُ اللهَ وَ أَتوبُ الَيْهِ »
▪️در روايت نبوى است كه از جاى برنخيزد تا خدا او و پدر و مادرش را بيامرزد.
▪️۳- قرآن مجيد را بگشاید و در برابر خود گرفته و بگويد:
▪️«اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُكَ بِكِتَابِكَ الْمُنْزَلِ وَ مَا فِيهِ وَ فِيهِ اسْمُكَ الْأَكْبَرُ وَ أَسْمَاؤُكَ الْحُسْنَى وَ مَا يُخَافُ وَ يُرْجَى أَنْ تَجْعَلَنِی مِنْ عُتَقَائِكَ مِنَ النَّارِ»
▪️خدایا از تو درخواست میكنم به حق كتاب نازل شدهات، و آنچه در آن است، و در آن است نام بزرگترت، و نامهاى نيكوی تو و آنچه بيم انگيز است و اميدبخش، كه مرا از آزادشدگان از آتش قرار دهى.
#سپس_هر_حاجت_كه_دارد_بخواهد.
▪️۴- مصحف شریف (قرآن کریم) را بر سر گرفته و بگوید:
▪️« اَللَّهُمَّ بِحَقِّ هَذَا الْقُرْآنِ وَ بِحَقِّ مَنْ أَرْسَلْتَهُ بِهِ وَ بِحَقِّ كُلِّ مُؤْمِنٍ مَدَحْتَهُ فِيهِ وَ بِحَقِّكَ عَلَيْهِمْ فَلا أَحَدَ أَعْرَفُ بِحَقِّكَ مِنْكَ »
▪️خدايا به حقّ اين قرآن و به حقّ كسی كه آن را بر او فرستادى، و به حقّ هر مؤمنى كه در آن او را ستودى، و به حقّ تو بر آنان که احدى شناساتر به حقّ تو از خودت نيست.
#سپس_بگويد:
▪️«بكَ يَا اللهُ» ده مرتبه
▪️«بمُحَمَّدٍ» ده مرتبه
▪️«بعَلِیٍّ» ده مرتبه
▪️«بفَاطِمَةَ» ده مرتبه
▪️«بالْحَسَنِ» ده مرتبه
▪️«بالْحُسَيْنِ» ده مرتبه
▪️«بعَلِیٍّ بْنِ الْحُسَيْنِ» ده مرتبه
▪️«بمُحَمَّدِ بْنِ عَلِیٍّ» ده مرتبه
▪️«بجَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ» ده مرتبه
▪️«بمُوسَى بْنِ جَعْفَرٍ» ده مرتبه
▪️«بعَلِیٍّ بْنِ مُوسَى» ده مرتبه
▪️«بمُحَمَّدِ بْنِ عَلِیٍّ» ده مرتبه
▪️«بعَلِیٍّ بْنِ مُحَمَّدٍ» ده مرتبه
▪️«بالْحَسَنِ بْنِ عَلِیٍّ» ده مرتبه
▪️«بالْحُجَّةِ» ده مرتبه
▪️پس هر حاجتى كه دارد از خدا بخواهد.
▪️۵- زیارت حضرت سيدالشهّدا عليه السّلام.
▪️در روايت آمده است هنگامى كه شب قدر میشود، منادى از آسمان هفتم از پشت عَرْش ندا سر مىدهد كه خدا هر كه را به زيارت مزار امام حسين عليه السّلام آمده آمرزيد.
▪️۶- اين شبها را احياء بدارد.
▪️روايت شده هر كه شب قدر را احياء بدارد، گناهانش آمرزيده مىشود، هر چند به شمارۀ ستارگان آسمان و سنگينى كوهها و پيمانۀ درياها باشد.
▪️۷- صد ركعت نماز بجا آورد كه فضليت بسيار دارد و بهتر است كه در هر ركعت پس از سوره «حمد»، ده مرتبه سوره «توحيد» بخواند.
▪️۸- اين دعا را بخواند:
▪️« اللَّهُمَّ إِنِّی أَمْسَيْتُ لَكَ عَبْداً دَاخِراً لا أَمْلِكُ لِنَفْسِی نَفْعاً وَ لا ضَرّاً وَ لا أَصْرِفُ عَنْهَا سُوءً، أَشْهَدُ بِذَلِكَ عَلَى نَفْسِی وَ أَعْتَرِفُ لَكَ بِضَعْفِ قُوَّتِی وَ قِلَّةِ حِيلَتِی، فَصَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ أَنْجِزْ لِی مَا وَعَدْتَنِی وَ جَمِيعَ الْمُؤْمِنِينَ وَ الْمُؤْمِنَاتِ مِنَ الْمَغْفِرَةِ فِي هَذِهِ اللَّيْلَةِ وَ أَتْمِمْ عَلَیَّ مَا آتَيْتَنِی فَإِنِّی عَبْدُكَ الْمِسْكِينُ الْمُسْتَكِينُ الضَّعِيفُ الْفَقِيرُ الْمَهِينُ اللَّهُمَّ لا تَجْعَلْنِي نَاسِياً لِذِكْرِكَ فِيمَا أَوْلَيْتَنِي وَ لا [غَافِلا] لِإِحْسَانِكَ فِيمَا أَعْطَيْتَنِی وَ لا آيِساً مِنْ إِجَابَتِكَ وَ إِنْ أَبْطَأَتْ عَنِّی فِي سَرَّاءَ [كُنْتُ ] أَوْ ضَرَّاءَ أَوْ شِدَّةٍ أَوْ رَخَاءٍ أَوْ عَافِيَةٍ أَوْ بَلاءٍ أَوْ بُؤْسٍ أَوْ نَعْمَاءَ إِنَّكَ سَمِيعُ الدُّعَاءِ »
▪️این دعا را كفعمى از امام زين العابدين عليه السّلام روايت كرده كه در اين شبها، در حال قيام و قعود و ركوع و سجود مىخواندند.
▪️۹- دعاى جوشن كبير.
▪️و علاّمه مجلسى فرموده: بهترين اعمال در اين شبها، درخواست آمرزش و دعا است، برای حوائج دنيا و آخرت خود، و پدر و مادر و خويشان، و برادران و خواهران مؤمن، چه آنان كه زندهاند و چه آنان كه از دنيا رفتهاند، و خواندن اذكار، و صلوات بر محمّد و آل محمّد عليهم السّلام به هر اندازه كه بتواند.
روايت شده كه خدمت رسول خدا صلى الله عليه و آله و سلّم عرض شد: اگر شب قدر را يافتم، از خداى خود چه بخواهم؟ فرمود: عافيت.
#مراقبات_ماه_رمضان
@mohamad_hosein_tabatabaei
#حديث
▪️بنا به نقل، امام صادق عليه السّلام فرمودند: مقدّرات در شب نوزدهم تعیین، در شب بیست و یکم تأیید و در شب بیست و سوم ماه [رمضان] امضا میشود.
▪️التَّقدیرُ فی لَیلَةِ تِسعَ عَشرَةَ و الإبرامُ فی لَیلَةِ إحدی و عِشرینَ و الإمضاءُ فی لَیلَةِ ثلاثَ و عِشرینَ.
◾️الکافی، ج ٤، ص ١٥٩◾️
@mohamad_hosein_tabatabaei
◾️ #فزت_و_رب_الکعبه
حضرت استاد الله صمدی آملی◾️
▪️برای تفسیر حقیقی جمله
"فزت و رب الکعبه"
مفسرین متوقف در
#تفسیر_آفاقی
لطف بفرمائید بجای رجوع به
فرهنگ لغت عربی و
معاجم ادبی به
#فرهنگ_لغت_دل_خونین_علی
رجوع کنید
▪️برای #ادراک و #مس صحیح
لغت《#فزت》به
《#کتاب_مکنون》و
《#لوح_محفوظ》
#جان_منغمر_در_غم_علی و
#دل_مندک_در_خون_علی
در وادی موت اسود علوی(علیهم السلام)
رجوع نمایید
▪️آن که سایهای از
#دردهای_بینهایت_مقام_علوی(علیه السلام)
را حتی به علم مفهومی
ادراک نموده در ترجمه جمله نمیگوید
《به خدای کعبه که #رستگار شدم⁉️》
▪️حاشا و کلا که چنین باشد که
سید اوصیا، قطب اولیا، سِر انبیاء، علیمرتضی(علیه السلام) بعد از ۶۳ سال آن هم با شمشیر《اشقیالاشقیا》 به رستگاری رسیده باشد.
نهخیر
▪️بیشک ترجمه لغوی و اینچنین
دور از شان مقام عظمای ولوی علوی(علیهم السلام) میباشد.
علی از ازل تا ابد نه تنها رستگار بوده و هست بلکه سرمنشا و ریشه رستگاری همه جهانیان است.
▪️اگر شخص توان و قوت تلقی سایهای از وادی موت اسود علوی را داشته باشد خواهد چشید و خواهد شنید که
علی(علیه السلام) فرمودند:
《بهخدای کعبه
علی
#راحت شد》
@mohamad_hosein_tabatabaei
◾️اعمال شب نوزدهم ماه مبارک رمضان◾️
▪️اين شبِ با عظمت، آغاز شبهاى قدر است. شب قدر آن شبى است كه در طول سال، شبى به خوبی و فضليت آن يافت نمىشود و عمل در اين شب از عمل در طول هزار ماه بهتر است، و تقدير امور سال در اين شب صورت میگيرد، و فرشتگان و روح كه اعظم فرشتگان الهى است، در اين شب به اذن پروردگار به زمين فرود میآيند و به محضر امام زمان ارواحنافداه مىرسند و آنچه را كه براى هر فرد مقدّر شده بر آن حضرت عرضه میدارند.
▪️علاوه بر اعمال مشترک شبهای قدر، اعمال خاص این شب عبارتند از:
▪️اوّل- گفتن صد مرتبه:
« أسْتَغْفِرُ اللهَ رَبِّی وَ أَتُوبُ إِلَيْهِ »
از خدا پروردگارم آمرزش مىطلبم و به سوى او باز میگردم
▪️دوّم- گفتن صد مرتبه:
« اللَّهُمَّ الْعَنْ قَتَلَةَ أَمِيرِالْمُؤْمِنِينَ »
خدايا قاتلان اميرالمؤمنين را لعنت كن
▪️سوّم- بخواند این دعا را:
▪️« يا ذَا الَّذِی كَانَ قَبْلَ كُلِّ شَیْءٍ ثُمَّ خَلَقَ كُلَّ شَيْیءٍ ثُمَّ يَبْقَى وَ يَفْنَى كُلُّ شَیْءٍ، يَا ذَا الَّذِی لَيْسَ كَمِثْلِهِ شَیْءٌ وَ يَا ذَا الَّذِی لَيْسَ فِی السَّمَاوَاتِ الْعُلَى وَ لاَ فِی الْأَرَضِينَ السُّفْلَى وَ لاَ فَوْقَهُنَّ وَ لاَ تَحْتَهُنَّ وَ لاَ بَيْنَهُنَّ إِلَهٌ يُعْبَدُ غَيْرُهُ، لَكَ الْحَمْدُ حَمْداً لاَ يَقْوَى عَلَى إِحْصَائِهِ إِلاَّ أَنْتَ فَصَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ صَلاَةً لاَ يَقْوَى عَلَى إِحْصَائِهَا إِلاَّ أَنْتَ. »
▪️اى آنكه پيش از هر چيز بوده، سپس هر چيز را آفريد و او باقى است و هر چيز فانى شود، اى آنكه به مانند او چيزى نيست، اى آنكه در آسمانهاى بلند و نه در زمينهاى پست و نه بالاى آنها و نه در زير آنها و نه در ميان آنها معبودِ حقّى كه پرستش شود جز او نيست، حمد مر توراست، آن سپاس كه جز تو كس نتواند آن را شمرد، پس درود فرست بر محمّد و آل محمّد علیهم السّلام، درودى كه جز تو كس نتواند آن را شمرد.
▪️چهارم- اين دعا را بخواند:
▪️« اللَّهُمَّ اجْعَلْ فِيمَا تَقْضِی وَ تُقَدِّرُ مِنَ الْأَمْرِ الْمَحْتُومِ وَ فِيمَا تَفْرُقُ مِنَ الْأَمْرِ الْحَكِيمِ فِی لَيْلَةِ الْقَدْرِ وَ فِی الْقَضَاءِ الَّذِی لا يُرَدُّ وَ لا يُبَدَّلُ أَنْ تَكْتُبَنِي مِنْ حُجَّاجِ بَيْتِكَ الْحَرَامِ الْمَبْرُورِ حَجُّهُمْ الْمَشْكُورِ سَعْيُهُمْ الْمَغْفُورِ ذُنُوبُهُمْ الْمُكَفَّرِ عَنْهُمْ سَيِّئَاتُهُمْ وَ اجْعَلْ فِيمَا تَقْضِی وَ تُقَدِّرُ أَنْ تُطِيلَ عُمْرِی وَ تُوَسِّعَ عَلَیَّ فِی رِزْقِی وَ تَفْعَلَ بِی كَذَا وَ كَذَا. »
▪️خدايا مقرّر فرما در آنچه حكم میكنى و تقدير مینمايى از فرمان حتمى، و در آنچه جدا میكنى از كار حكيمانه در شب قدر، و در آن حكم حتمی كه برگشت و تغييرى ندارد، كه مرا از حاجيان خانۀ محترمت بنويسى، حاجيانى كه حجّشان قبول، سعیشان پذيرفته، گناهانشان آمرزيده، بدیهايشان ناديده گرفته شده است، و در آنچه حكم میكنى و تقدير مىنمايى، مقرّر فرما كه عمرم را طولانى نمايى، و در روزىام بر من وسعت بخشى، و با من چنين و چنان كنى.
و به جاى «كذا و كذا» حاجت خود را بيان كند.
#مراقبات_ماه_رمضان
@mohamad_hosein_tabatabaei
◾️هر شبِ قدر یک مرحله از سلوک◾️
▪️ #شب_اوّل؛ شب یقظه (بیداری)
▪️ #شب_دوّم؛ لیلهالموت
▪️ موتوا قَبلَ اَن تَمُوتُوا
▪️ النّاسُ نِیامُ فَاِذا مَاتُوا اِنْتَبَهُوا
مردم خوابند وقتی میمیرند بیدار میشوند. وقتی بیدار شد، نائل به دیدار میشود.
▪️ #شب_سوّم؛ لیلۀ مقام فنا. سالک الی الله به فنای فیالله و بقاءبالله نائل میشود.
▪️به حقایق قدر خود متحقّق و به مقام ولایت و خلافت الهی نائل میشود.
▪️وجودش، وجودِ خدایی میشود. زبانش لسان الله، دستش یدالله، چشمش عین الله، گوشش سمع الله میشود ......
▪️آن لیلهای که به هر یک از این مقامات رسیدیم، آن لیله، لیلهالقدر ماست .....
◾️استاد مهدی طیّب۸۷/۰۷/۰۴◾️
#ماه_رمضان
@mohamad_hosein_tabatabaei
◾️هتک آبرو؛ #اعلان جنگ با خدا
#علامه_طباطبایی(ره)◾️
▪️کسی که نیت کند
آبروی مومنی را ببرد
در اصل خود را آماده میکند
برای #جنگ_با_خدا.
#ریختن_آبروی_مومن
از گناهانی است که
در دنیا و آخرت
آبروی انسان را میبرد
@mohamad_hosein_tabatabaei