کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
#خطبه_غدیر - حمد و ثنای الهی ( #بخش_دوم) ☘۷)صَوَّرَ مَا ابْتَدَعَ عَلی غَیرِ مِثالٍ، وَخَلَقَ ما
#خطبه_غدیر - حمد و ثنای الهی ( #بخش_سوم)
☘١١) أَحْمَدُهُ کَثیرا وَأَشْکُرُهُ دائِما عَلَی السَّرّاءِ وَالضَّرّاءِ وَالشِّدَّةِ وَالرَّخاءِ، وَأُومِنُ بِهِ وَبِمَلائِکَتِهِ وَکُتُبِهِ وَرُسُلِهِ. أَسْمَعُ لاِءَمْرِهِ وَأُطیعُ وَأُبادِرُ إلی کُلِّ ما یرْضاهُ وَأَسْتَسْلِمُ لِما قَضاهُ، رَغْبَةً فی طاعَتِهِ وَخَوْفا مِنْ عُقُوبَتِهِ، لاِءَنَّهُ اللهُ الَّذی لا یؤْمَنُ مَکْرُهُ وَلا یخافُ جَوْرُهُ.
☘او را سپاس بسیار میگویم و دائما شکر مینمایم، چه در آسایش و چه در گرفتاری، چه در حال شدت و چه در حال آرامش. و به او و ملائکه اش و کتابها و پیامبرانش ایمان میآورم. دستور او را گوش میدهم و اطاعت مینمایم و به آنچه او را راضی میکند مبادرت میورزم و در مقابل مقدّرات او تسلیم میشوم به عنوان رغبت در اطاعت او و ترس از عقوبت او، چرا که اوست خدایی که نمیتوان از مکر او در امان بود و از ظلم او هم ترس نداریم (یعنی ظلم نمیکند).
@mohamad_hosein_tabatabaei
☘تأمّلی در #زیارت_امینالله در زیارت امیرالمؤمنین عليهالسّلام (بخش اول)☘
☘پیشاپیش، عید سعید غدیر خم را به محضر حضرت بقیّةاللهالأعظمأرواحُنالِتُرابِمَقدَمِهِالفِداء و دوستداران و سرسپردگان آستان ولایت علوی تبریک و تهنیت عرض میکنم. امیدوارم خدای متعال عیدانهی ما را در این عید عظیم، صدور امر فرج حجّت خدا، و نیز تشرّف ما و سرسپردن ما در جنبهی ظاهری به محضر آن حضرت قرار دهد. اعمال روز عید غدیر متعدّد و فراوان است؛ اینکه انسان جشن بگیرد؛ وقتی به مؤمنین میرسد تبریک بگوید؛ شاکر باشد؛ و از خدا که نعمت ولایت را به او موهبت کرده است تشکّر کند.
ما نبودیم و تقاضامان نبود
لطف حق ناگفتهی ما میشنود
☘ما مستحقّ این مقام نیستیم. الآن متوجّه چیزی که به ما عنایت شده است، نمیشویم. گرچه شعاع کوچکی از آن خورشید عظیم است؛ امّا این را که خود آن شعاع کوچک، چه عظمتی دارد، نمیشناسیم. ولی هرکس در حدّی که خدا به او معرفت داده، شاکر این نعمت باشد. لَئِنْ شَکَرْتُمْ لَأَزِیدَنَّکُمْ. اگر انسان شاکر باشد، خدا به سطح معرفت و شناخت او گسترش میدهد، وسعت میدهد؛ و راه او را به سمت شناخت بیشتر میگشاید. یکی از وظایف ما در روز عید غدیر خم، تشکّر است.
☘دو رکعت نماز خیلی ساده، قبل از نماز ظهر روز #عید_غدیر وارد شده است. در رکعت اوّل سورهی حمد و سورهی قدر، و در رکعت دوم سورهی حمد و سورهی قُلْ هُوَ اللهُ أَحَدٌ خوانده میشود و بعد از نماز، سر به سجدهی شکر میگذارد و صد بار میگوید: شُکْراً لِلّهِ، شُکْراً لِلّهِ، شُکْراً لِلّه؛ بعد سر از سجده بر میدارد و دو صفحه دعا میخواند که آن هم تشکّر همین نعمت ولایت است. اقرار به این است که: رَبَّنا إِنَّنا سَمِعْنا مُنادِیاً یُنادِی لِلْاِیمانِ اَنْ آمِنُوا بِرَبِّکُمْ فَامَنّٰا. تشکّر از خداست برای نعمت توحید و نعمت نبوّت و نعمت ولایت. تشکّر از خدا و حمد و شکر او، یکی از آداب روز عید غدیر است.
#استاد_مهدی_طیّب
@mohamad_hosein_tabatabaei
کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
☘تأمّلی در #زیارت_امینالله در زیارت امیرالمؤمنین عليهالسّلام (بخش اول)☘ ☘پیشاپیش، عید سعید غدیر خ
☘تأملی در #زیارت_امینالله در زیارت امیرالمؤمنین علیهالسلام (بخش دوم)☘
☘گفتیم برای عید غدیر، آداب و اعمالی وارد شده است. یکی از اعمال برجستهی این روز، زیارت مولایمان امیرالمؤمنین علیهالسّلام است. متون زیارتی متعدّدی برای این روز نقل شده است. یکی از این زیارتنامهها، زیارت امینالله است که ظاهراً عبارات کوتاهی دارد امّا خدا میداند چه اقیانوس عظیمی است! فقط خدا میداند! خیلی عظیم است. خیلی عظیم!
☘دیگری زیارتی است که از وجود مقدّس امام هادی علیهالسّلام نقل شده و خدا میداند این زیارت چیست! پس یکی از آداب، زیارت است. زیارت یعنی دیدار؛ یعنی ملاقات؛ خواندن عبارات زیارتنامه، زیارت نیست. زیارت خود دیدار و ملاقات است. زائر کسی است که به دیدار نائل میشود. زائر امیرالمؤمنین علیهالسّلام کسی است که امیرالمؤمنین علیهالسّلام را میبیند؛ زیارت میکند؛ به دیدار حضرت نائل میشود. لذا یکی از اعمال برجستهی امروز زیارت امیرالمؤمنین علیهالسّلام است. امیدواریم راه پیدا کنیم. ما محجوبیم! خورشید ولایت علوی همهی عالم را روشن کرده است؛ ما محجوبیم. اگر از این حجاب درآییم، امیرالمؤمنین علیهالسّلام را میبینیم.
☘زیارت مرقد مولایمان امیرالمؤمنین علیهالسّلام در نجف خیلی عظیم است؛ امّا اعظم از آن، اعظم از آن، اعظم از آن، زیارت وجود مقدّس امیرالمؤمنین علیهالسّلام در حرم دل است. امیدواریم خدا نشان دهد که خیلی از این صحن و سرایی که امروز میبینید بزرگتر است، ولو اینکه الحمدلله توسعهی زیادی هم به آن دادهاند. انشاءالله خدا نشانتان دهد که در سینهی خودِ شماست! در سینهی تکتک دوستان امیرالمؤمنین علیهالسّلام است. صحن و سرای امیرالمؤمنین علیهالسّلام آنجاست. فِی قُلُوبِ مَنْ والاهُ قَبْرُه.
☘انشاءالله این دیدار و زیارت حاصل شود. در محضر امیرالمؤمنین علیهالسّلام حاضر شویم و خدمت حضرت سلام کنیم؛ سلام، مقام حضور است! شما به کسی که اینجا نیست سلام میکنید؟! خیر! کسی که از در وارد میشود، به جمع سلام میکند، یا جمع به او سلام میکنند. سلام برای مقام حضور است. زیارتنامههای ما با سلام شروع میشوند. یعنی کسی زائر است که به مقام حضور راه پیدا کرده است؛ در محضر حاضر است، ولذااَلسَّلامُ عَلَیْکَ یا أَمینَ اللهِ فی أَرضِهِ.
#استاد_مهدی_طَیِّبْ
@mohamad_hosein_tabatabaei
کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
#چشمه_غدیر 3⃣ ☘ولایت علویه، ربّ الانبیاء☘ ☘«فَسَقَىٰ لَهُمَا ثُمَّ تَوَلَّىٰ إِلَى الظِّلِّ فَقَ
#چشمه_غدیر 4⃣
☘امام، کون جامع☘
☘«إِنَّمَا وَلِيُّكُمُ اللهُ وَرَسُولُهُ وَالَّذِينَ آمَنُوا الَّذِينَ يُقِيمُونَ الصَّلَاةَ وَيُؤْتُونَ الزَّكَاةَ وَهُمْ رَاكِعُونَ» (مائده، ۵۵).
☘انسان کامل یعنی امام معصومِ دارای مقام ولایت مطلقه، کون جامع و مظهر اتمّ «لَايَشْغَلُهُ شَأْنٌ عَنْ شَأْنٍ» است. حضور در حضرتی از حضرات خمس او را از حضرت دیگر غافل نمیکند. هر چند شدّت حضورش در هر حضرت که اتمّ حضور است حافظ دیگر حضرات میباشد اما او خود حضرت جامع حضرات خمس است؛ یعنی در عین آن که در حضرت غیب مطلقه مستغرق و فانی است، در همان حال در حضرت غیب مضاف و شهادت مطلقه نیز حضور دارد و در تمام حضرات، حقیقتِ «كُلَّ شَيْءٍ أَحْصَيْنَاهُ فِي إِمَامٍ مُبِينٍ» (يس، ۱۲) جاری است. از این رو استغراق در ذات حق متعال و توجّه تام به حضرتش در نماز او را از توجه به نشئه ی شهادت باز نمیدارد؛ و این توجه براساس ارادهی امام باذن الله تعالی صورت میپذیرد؛ «إنَّ الإمَامَ إذَا شاءَ اَنْ یَعْلَمَ اُعْلِمَ».
☘گاهی اراده میفرماید تمام عوالم وجودی در پیش او حاضر میشوند؛ «انا الذی نظرت فی عالم الملکوت فلم نجد غیری شیء و قد غاب، انا الذی اعلم ما یحدث آناً بعد آن و ساعة بعد ساعة؛ انا الذی اعلم خطرات القلوب و لمح العیون و ما تخفی الصدور، انا الذی اری اعمال العباد لایعزب عنّی شیء فی الارض و لا فی السماء»... و گاه بنا به مصالحی او خود چنین ارادهای را اراده نمیفرماید.
گهی بر طارم اعلی نشینم
گهی تا پشت پای خود نبینم
☘بیان دیگر آن که: توحید امام توحید ناب و مطلق صمدی قرآنی است. در این توحید، ذات اقدس اله حقیقتی جدای از مخلوقات و در کنار آنها نمیباشد بلکه «هُوَ مَعَكُمْ أَيْنَ مَا كُنْتُمْ» (حديد، ۴). «لَمْ يَلِدْ وَلَمْ يُولَدْ» (توحید، ۳)، در عین آنکه در مرتبهی ذات، ذات اقدس احدیت هیچ کدام از صفات هیچ یک از مخلوقاتش را ندارد و حقیقتی بحت و لااسم و لارسم است، در همان حال در موطن ظهورش در صورت جمیع مخلوقاتش تجلّی فرموده است؛ «لَيْسَ كَمِثْلِهِ شَيْءٌ ۖ وَهُوَ السَّمِيعُ الْبَصِيرُ» (شوري، ۱۱). لذا تمام عوالم وجودی شئون و رسول اویند و از باب «عَظِّمْ يَا مُحَمَّدُ اِسْمَائِي»، در تمام عوالم سؤال هر سائلی، سؤال و درخواست رسولان حق و بلکه سؤال و امر حق میباشد. «وَاللهُ خَلَقَكُمْ وَمَا تَعْمَلُونَ» (صافات، ۹۶)؛ و «مَا رَمَيْتَ إِذْ رَمَيْتَ وَلَٰكِنَّ اللهَ رَمَىٰ» (انفال، ۱۷)؛ «يَدُ اللهِ فَوْقَ أَيْدِيهِمْ» (فتح، ۱۰).
☘انسان کامل مستغرق در توحید صمدی، سؤال سائل در نماز را سؤال رسول حق دیده و با اجابت درخواست او امر حق را اجابت مینماید و این حقیقت تعظیم حق و اسماء اوست. چون او جلّ جلاله و عظم شأنه «الدَّانِی فِی عُلُوِّهِ، وَ الْعَالِی فِی دُنُوِّهِ» (صحیفه سجادیه، دعای ۴۷) میباشد و این نماز، نماز حقیقی است. نمازی که در آن حق با تمام شئونش تعظیم و تکریم میشود و در متن واقع ساری است نه نمازی که صرف توغل در الفاظ و یا نهایتاً اوهام و خیال مصلّی است که همه مخلوق خود نماز گزارند. و اینکه در نماز گاهاً طوری است که از نشئه ی شهادت منصرف میشود و یا نیزه از پای او بیرون میآورند معلوم او نمیشود و یا در جنگ از شدت غلبه ی عشق الم حدید و شمشیر را در نمییابد، دو وجه میتوان گفت؛ وجهی که گذشت اعنی اراده مینماید که در توجه تامّ به مراتب مافوق ظاهر باشد و وجه دیگر شدت استیلای نفس کلی ولوی امام بر مرتبهی بدن طبیعی او است چون احکام بدن مادّی مقهور احکام نفس ناطقه ی اوست لذا بدن از روح تبعیت مینماید.
#عید_غدیر #عیدالله_الاکبر
☘کتاب «علی، نقطه آغاز وجود» ص ۳۰ و ۳۱
☘
#ح_م
☑️معنای عید و دلایل برتری عید غدیرخم در بین اعیاد
▪️عید بهمعنای فرصتی برای عود و بازگشت به خویشتن است. انسانی که در روزمرّگیها خود را فراموش میکند و اسیر آمدوشدها، دادوستدها، گفتگوها و فعّالیتهای روزمرّهی زندگی مادّی و دنیوی میشود و از خویشتن خویش غافل میگردد، به فرصتی برای برگشتن، اندیشیدن و پرداختن به خود نیاز دارد.
▪️یک هفته کالاهای صنعتی را میسازد، ساختمان، ماشین و وسایل میسازد؛ امّا متأسّفانه خودش رها میشود. انسان باید در پایان هفته به خودسازی بپردازد و نباید خود را رها و فراموش کند.
▪️عید فرصتی برای عود به خویشتن است. با این معنا، اگر برترین عید این امّت عید غدیرخم است، پس بزرگترین و مناسبترین فرصت و مساعدترین شرایط برای بازگشت به خویشتن خویش عید غدیر خم است.
▪️انسانی که خلیفةالله و تجلّیگاه همهی اسماء و صفات الهی است، انسانی که همهی علم و قدرت الهی در خمیرهی او به ودیعت نهاده شده است، با فراموشی خویشتن، اسیر زندان محدودی به نام عالم طبیعت و زندگی منحطّی بهنام زندگی دنیوی و حیات حیوانی شده است.
▪️این انسان برای بازگشت به خویشتن و رسیدن به قلّهی بلند خلیفةاللّهی، برترین و مساعدترین فرصتی که در اختیار دارد، سرسپردن به آستان ولایت است؛ یعنی با دست بیعت سپردن به ولیّاعظم خداست که انسان میتواند به خویشتن خویش بازگردد.
▪️در مکاتب عرفانی بحث سرسپردن و دست بیعت دادن به ولیّ در مسیر سلوک، جایگاه ویژهای دارد؛ منتها از روایات بهخوبی میتوان دریافت که اگر انسان بخواهد به خویشتن خویش بازگردد، خود بیگانگی را ترک کند و به خودآگاهی منتقل شود، باید به ولیّ اعظم خدا سر بسپرد.
▪️بیعت با ولیّ اعظم خدا و انسان کامل، بهترین و سرنوشتسازترین فرصت است برای اینکه انسان بتواند به تمامیّت ظرفیّت خویشتن دست پیدا کند و همهی استعداد به ودیعت نهادهشده در خویش را فعلیّت ببخشد.
▪️در عید قربان، انسان در راه عشق حقّ متعال، در سرزمین منای عشق و آرزو، نفس خویش و انّیت، انانیّت، خودبینی، خودپرستی و خودپسندی خود را ذبح و قربانی میکند.
▪️قبل از عید فطر یک ماه دورهی کنترل نفس را از طریق روزه و پراختن به عبادات طی میکند. در روز جمعه دست از کار، فعالیت، تلاشهای مادّی و دنیوی میکشد و فراغتی برای خود تعبیه میکند.
▪️همهی این اعیاد فرصتهای خوب و مناسبی برای بازگشت به خویشتن است.
▪️امّا مناسبترین و مؤثّرترین فرصت، عید غدیرخمّ است. به همین دلیل همهی انبیاء الهی این روز را جشن میگرفتند و عید میدانستند.
ادامه دارد...
◾️استاد مهدی طیّب
#عید_غدیرخم◾️
@mohamad_hosein_tabatabaei
☘نامهای مختلف عید غدیر بین اهل آسمان و زمین☘
☘عید غدیر هم در بین اهل آسمان و هم در بین زمینیان بزرگ داشته میشود.
☘بنابه روایات، این روز در آسمان و در میان ملائکه به نام روز «عهد معهود» روز پیمانِ گرفتهشده، شناخته میشود.
☘روز عید غدیر در زمین به «ميثاق مأخوذ» یعنی پیمان اخذشده، «جمع مشهود» جمعی که مورد شهود و شهادت است و «جمع مسؤول» جمعی که مورد سؤال است و از آن سؤال خواهد شد، نامیده شده است.
☘اگر در این احادیث آسمان و زمین را بهمعنای آسمان ملکوت و زمین مادّه در نظر بگیریم، روشن میشود که حقیقت عید غدیرخم، در جنبهی باطنی و درونی هر انسان وجود دارد.
☘در عالم دل، جان و روح «يَوْمُ الْعَهْدِ الْمَعْهُودِ» است؛ [یعنی عهد و پیمان ولایت در باطن و در روح و فطرت هر انسانی وجود دارد.]
☘و در عالم ظاهر و خودآگاه، یعنی بُعد هشیار و بعد ظاهری وجود انسان، همان «يَوْمُ الْمِيثاقِ الْمَاْخُوذِ»، «يَوْمُ الْجَمْعِ الْمَسْؤُولِ» و «يَوْمُ الْجَمْعِ الْمَشْهُودِ» است.
☘استاد مهدی طیّب
#عید_غدیرخم☘
@mohamad_hosein_tabatabaei
☘جایگاه عید غدیرخم در روایات☘
☘به تعبیری که در روایات معصومین علیهمالسّلام وارد شده، عید غدیرخم برترین اعیاد امّت است.
☘امام صادق علیهالسّلام فرمودند:
اِنَّ يَوْمَ غَدِيرِ خُمٍ بَيْنَ الْفِطَرِ وَ اْلاَضْحىٰ وَ الْجُمُعَةِ كَالْقَمَرِ بَيْنَ الْكَواكِبِ
روز غدیرخم بین اعیاد بزرگ اسلامی، یعنی بین عید فطر، عید قربان و روز جمعه، چنان برجستگی دارد که همچون ماه بین ستارگان شاخص و برجسته است.
☘پیغمبراکرم صلّی الله علیه و آله و سلّم فرمودند: يَوْمَ غَدِيرِ خُمٍ اَفْضَلُ اَعْيادِ اُمَّتِى:
برترین عیدهای امّت من عید غدیرخم است.
☘امام صادق علیهالسّلام در روایتی دیگر، عید غدیرخم را روز عید بزرگ خدا نامیدهاند:
عِيدُ اللهِ اْلاكْبَرُ!
☘و بنابه روایات، همهی انبیاء الهی این روز را جشن میگرفتند. در همهی ادیان روز هجدهم ماه ذیالحجّه روز برجسته و عید بوده است.
☘بسیاری از انبیاء تعیین وصیّ و نصب جانشین خود را در همین روز انجام دادند.
☘بنابه روایات حضرت موسایکلیم علیهالسّلام، وصیّ خویش یوشعبننون را در روز هجدهم ماه ذیالحجّه به جانشینی خویش منصوب کردند.
☘عیسیبنمریم علیهالسّلام، شمعونالصّفا را در روز هجدهم ماه ذیالحجّه به جانشینی و وصایت خویش منصوب کردند.
☘سلیمان نبی علیهالسّلام، عاصفبنبرخیا را در روز هجدهم ماه ذیالحجّه به وصایت و جانشینی گماردند.
☘و پیغمبراکرم حضرت محمّدمصطفی صلّی الله علیه و آله در روز هجدهم ماه ذیالحجّه امیرالمؤمنین علیّبنابیطالب علیهالسّلام را به وصایت و جانشینی خود منصوب فرمودند.
☘استاد مهدی طیّب
#عید_غدیرخم☘
@mohamad_hosein_tabatabaei
▪️درباره محبت از جنید پرسیدند، گفت: محبت درست نشود مگر میان دو تن که یکی دیگری را گوید: "ای من". محبت عبارت است از دخول صفات محبوب به جای صفات محب.
▪️و این همان قول خداوند است که هنگامی که او را دوست داشتم چشم او میشوم که با آن میبیند و گوشش میشوم که با آن میشنود و دستش که با آن عمل میکند.
◾️#ابونصر_سراج
(اللمع فی التصوف، ص ۱۸۸) ◾️
@mohamad_hosein_tabatabaei
#خدایا ما را به آنچه شایسته و پسند توست هدایت فرما، و از متمسکین به ولایت حضرت دلبر مولانا امیرالمومنین علیه السلام خضر وادی حب و قرب قرار بده بحق محمد وال محمد علیهم السلام ان شاء الله !!!
آمین یا رب العالمین
#بندگی_خدا_روزیتون
#یا_علی✋
#مراقبات_روز_عید_غدیر_خم
☘۱- روزه
کفارۀ ۶۰ سال گناه و بنابه روایات معادل روزۀ همه عمر دنیا و معادل صد حج و صد عمره است
☘۲- غسل
☘۳- زیارت امیرالمؤمنین علی علیه السّلام
سه زیارت مخصوص برای این روز نقل شده که یکی از آنها زیارت امین الله است
☘۴- تعویذی که سیّد بن طاووس در اقبال الاعمال از رسول خدا صلی الله علیه و آله روايت كرده است:
▪️بسمِ الله الرّحمنِ الرَّحيمِ، بِسمِ اللّه خَيرِ الْأَسماءِ، بِسمِ اللّه رَبِّ الاخِرَةِ وَ الأُولى، وَ رَبِّ الارضِ وَ السّماءِ، الَّذِی لا يَضُرُّ مَعَ اسمِهِ كَيدُ الأَعداءِ، وَ بِها تُدفَعُ كُلُّ الأَسواءِ، وَ بِالقِسَمِ بِها يَكفِی مَنِ استَكْفى
▪️اللّهُمَّ انتَ رَبُّ كُلِّ شَیءٍ وَ خالِقُهُ، وَ بارِئُ كُلِّ مَخْلُوقٍ وَ رازِقُهُ، وَ مُحصِي كُلِّ شَیءٍ وَ عالِمُهُ، وَ كافی كُلِّ جَبَّارٍ وَ قاصِمُهُ، وَ مُعينُ كُلِّ مُتَوَكِّلٍ عَلَيهِ وَ عاصِمُةُ، وَ بِرُّ كُلِّ مَخْلُوقٍ وَ راحِمُهُ، لَيسَ لَكَ ضِدٌّ فَيُعانِدُكَ، وَ لا نِدٌّ فَيُقاوِمُكَ، وَ لا شَبِيهٌ فَيُعادِلُكَ، تَعالَيتَ عَنْ ذلكَِ عُلُوّاً كَبِيراً
▪️اللّهُمَّ بِكَ اعتَصَمتُ وَ استَقَمْتُ وَ الَيكَ تَوَجَّهتُ وَ عَلَيكَ اعتَمَدْتُ، يا خَيْرَ عاصِمٍ وَ اكرَمَ راحِمٍ وَ احكَمَ حاكِمٍ وَ اعلَمَ عالِمٍ، مَنِ اعتَصَمَ بِكَ عَصَمتَهُ، وَ مَنِ استَرحَمَكَ رَحِمْتَهُ، وَ مَنِ اسْتَكْفاكَ كَفَيتَهُ، وَ مَنْ تَوَكَّلَ عَلَيْكَ امِنتَهُ وَ هَدَيتَهُ، سَمعاً لِقَولكَِ يا رَبِّ وَ طاعَةً لِامرِكَ
▪️اللّهمَّ أَقُولُ وَ بِتَوفِيقِكَ أَقُولُ، وَ عَلى كِفايَتِكَ أُعَوِّلُ، وَ بِقُدْرَتِكَ أَطُولُ، وَ بِكَ أستَكفِی وَ أَصُولُ، فَاكفِنِی اللّهُمَّ وَ انقِذْنِی وَ تَوَلَّنِی وَ اعصِمنی وَ عافِنِی، وَ امنَع مِنِّی وَ خُذ لِی وَ كُن لِی بِعَينِكَ وَ لا تَكُن عَلَيَّ، اللّهُمَّ انتَ رَبِّي عَلَيكَ تَوَكَّلتُ وَ الَيكَ انَبتُ وَ الَيكَ المَصِيرُ وَ انتَ عَلى كُلِّ شَیءٍ قَدِيرٌ.
☘۵- دو رکعت نماز که نزدیک ظهر خوانده میشود:
▪️در رکعت اوّل «حمد» و سوره «قدر»
▪️در رکعت دوّم «حمد» و سوره «توحید»
#پس_از_سلام_سر_به_سجده _گذارده و ۱۰۰ بار بگوید:
▪️«شکراً لله»
☘سپس سر از سجده بردارد و دعایی را بخواند که بطور کامل در مفاتیحالجنان نقل شده است:
▪️اللَّهُمَّ اِنِّی اَسئلُكَ بِانَّ لَكَ الحَمدَ، وَحدَكَ لا شَريكَ لَكَ،...
#و_باز_سر_به_سجده_گذارده_و_بگوید:
▪️«الحمدلله» ۱۰۰ بار
▪️«شکراًلله» ۱۰۰ بار
☘در روایات آمده کسی که این نماز را در این روز بخواند مانند کسی است که در روز عید غدیرخم در محضر رسول الله صلی الله علیه و آله و سلّم حضور داشته و صادقانه با امیرالمؤمنین علی علیه السّلام بیعت کرده است
☘۶- دو رکعت نماز پس از غسل و حدود یک ساعت مانده به ظهر
این نماز مقارن با زمانی که پیامبر در غدیرخم امیرالمؤمنین علیه السّلام را به خلافت و امامت برای مردم نصب فرمودند خوانده میشود، بدین کیفیت:
#در_هر_رکعت :
▪️سوره «حمد» یک بار
▪️سوره «توحید» ده بار
▪️«آیتالکرسی» (تا هوالعلی العظیم) ده بار
▪️سوره «قدر» ده بار
☘براساس روایات خواندن این نماز ثواب صد هزار حج و صد هزار عمره را دارد و باعث برآمدن حوائچ دنیوی و اخروی با سهولت و عافیت میشود، انشاءالله
☘۷- دعای ندبه
☘۸- دعای مخصوص روز عید غدیرخم که در مفاتیح الجنان نقل شده است:
☘اَللَّهُمَّ اِنّی اَسئَلُكَ بِحَقِّ مُحمَّد نَبيِّكَ، وَعَلِی وَلِيِّكَ، وَالشَّانِ وَالقَدرِ الَّذی خَصَصتَهُما بِهِ دُونَ خَلقِكَ، اَن...
☘۹- هرگاه به مؤمنی میرسند سپاس الهی را بابت ولایت امیرالمؤمنین علی علیه السّلام به جا آورده و بگویند:
☘الْحَمْدُ للهِِ الّذی جَعَلَنا مِنَ الْمُتَمَسِّكينَ بِوِلايَةِ اَميرِالمُؤْمِنينَ وَالاَْئِمَّةِ عَلَیهِمُ السَّلام☘
#و_نیز_بگویند:
☘الحَمدُ للهِِ الَّذی اَكرَمَنا بِهذا اليَومِ، وَجَعَلَنا مِنَ المُوفينَ بِعَهدِهِ اِلَينا، وَميثاقِهِ الَّذی واثَقَنا بِهِ مِن وِلايَةِ وُلاةِ اَمرِهِ، وَالقُوّامِ بِقِسطِهِ، وَلَم يَجعَلنا مِنَ الجاحِدينَ وَالمُكَذِّبينَ بِيَومِ الدّين
☘۱۰- صد بار گفتن این ذکر:
☘الحَمدُ للهِِ الّذی جَعَلَ كَمالَ دينِهِ وَتَمامَ نِعمَتِهِ، بِوِلايَةِ اَميرِ المُؤمِنينَ عَلیِّ بنِ اَبی طالِب عَلَيهِ السَّلامُ☘
☘۱۱- صلوات بر پیامبر و خاندان پاک و مطهرش
☘۱۲- صله ارحام، هدیه دادن، احسان و انفاق
هر درهم احسان و انفاق در این روز، برابر با صد هزار درهم در غیر این روز خواهد بود
☘۱۳- اطعام
کسی که در روز عید غدیر مؤمنی را اطعام کند، مانند این است که تمام انبیاء و صدیقین را اطعام کند و افطار هر یک مؤمن در روز عید غدیر معادل افطار صد هزار پیامبر و صدیق و شهید است
☘۱۴- عقد اخوت با برادران مؤمن
#مراقبات_ماه_ذیالحجه
@mohamad_hosein_tabatabaei
زین سبب پیغامبر با اجتهاد
نام خود وان علی مولا نهاد
گفت هر کو را منم مولا و دوست
ابن عم من علی مولای اوست
کیست مولا آنک آزادت کند
بند رقیت ز پایت بر کند
چون به آزادی نبوت هادیست
مؤمنان را ز انبیا آزادیست
ای گروه مؤمنان شادی کنید
همچو سرو و سوسن آزادی کنید
@mohamad_hosein_tabatabaei
☘الْحَمْدُ لِلهِ الَّذِی جَعَلَ کَمَالَ دِینِهِ وَ تَمَامَ نِعْمَتِهِ بِوِلاَیَةِ مولیٰنا أَمِیرالْمُؤْمِنِینَ عَلِیِّ بْنِ أَبِیطَالِبٍ وَ أَولادِهِ المَعْصومین عَلَیْهِم السَّلاَمُ☘
☘برکات عیدالله الاکبر بر یکایک عاشقان ولایت و شیعیان مولا امیرالمؤمنین علیه السلام صد افزون باد
#غدیر
#عیدالله_الاکبر
@mohamad_hosein_tabatabaei