کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
□○اعمال شب عید غدیر○□ □در شب عید غدیر دوازده رکعت وارد شده، که مجموع دوازده رکعت، یک سلام در پایا
#نماز_دوازده_رکعتی_شب_عید_غدیر
□ شب هجدهم_ذیالحجّه شب بسیار بزرگ و بستر ظهور یومالغدیر و شب خلوتهای عبادی است.
□برای این شب جمالالسّالکین «سیّد بن طاووس سلام الله علیه» نمازی دوازده رکعتی را در «اقبال الاعمال» نقل کرده است که کیفیّت نماز چنین است:
□ این نماز دوازده رکعت است ۶ نماز دو رکعتی
□در یازده رکعت اول، در هر رکعت بخواند:
□سوره «حمد» و «توحید» ده بار
□«آیت الکرسی» یک بار
□و در رکعت دوازدهم بخواند:
□سوره «حمد» و «توحید» هفت بار
□و سپس دست به قنوت بردارد و ده بار بگوید:
□ لا إِلهَ إِلَّا اللَّهُ وَحْدَهُ لا شَرِيكَ لَهُ، لَهُ الْمُلْكُ وَ لَهُ الْحَمْدُ، يُحْيِی وَ يُمِيتُ وَ يُمِيتُ وَ يُحْيِی، وَ هُوَ حَيٌّ لا يَمُوتُ بِيَدِهِ الْخَيْرُ وَ هُوَ عَلى كُلِّ شَیْءٍ قَدِيرٌ
□بعد از رکوع به سجده رفته و در سجده ده بار این دعا را بخواند:
□سبْحانَ مَنْ أَحْصى كُلَّ شَیْءٍ عِلْمُهُ، سُبْحانَ مَنْ لا يَنْبَغِی التَّسْبِيحُ الّا لَهُ، سُبْحانَ ذِی الْمَنِّ وَ النِّعَمِ، سُبْحانَ ذِی الْفَضْلِ وَ الطَّوْلِ، سُبْحانَ ذِی الْعِزَّةِ وَ الْكَرَمِ.
اسْأَلُكَ بِمَعاقِدِ الْعِزِّ مِنْ عَرْشِكَ، وَ مُنْتَهىَ الرَّحْمَةِ مِنْ كِتابِكَ، وَ بِالاسْمِ الاعْظَمِ وَ كَلِماتِكَ التّامَّةِ انْ تُصَلِّیَ عَلى مُحَمَّدٍ رَسُولِكَ وَ اهْلِ بَيْتِهِ الطَّيِّبِينَ الطَّاهِرِينَ وَ انْ تَفْعَلَ بِی كَذا وَ كَذا (بجای کذا و کذا حاجات خود را بخواهد)، انَّكَ سَمِيعٌ مُجِيبٌ.
□منزّه است خدايى كه علم او هر چيز را به شماره درآورده است، منزّه است خدايى كه تسبيح جز بر او شايسته نيست، منزّه است داراى بخشش و نعمتها، منزّه است خداى تفضلكننده و بخشنده، منزّه است خدایی که صاحب عزّت و کرم است.
خدایا به جایگاههای سربلندى از عرشت و منتهاى رحمت از كتابت و به بزرگترين نام و سخنان كاملت، از تو میخواهم كه بر فرستادهات حضرت محمّد و خاندان پاک و پاكيزهى او درود فرستى و خواستهى مرا درباره . . . برآورده سازى، به راستى كه تو شنوا و اجابتكنندهاى.
@mohamad_hosein_tabatabaei
□○اعمال روز عید غدیر○□
□سیّد قدّس سرّه بنقل از امام رضا علیه السّلام، از پدران پاکش، سخنرانی طولانی و ارزنده امیر المؤمنین علیه السّلام در روز غدیر را روایت کرده است که آخر آن چنین است:
«بعد از پایان مراسم، خانواده خود را در وسعت و آسایش قرار داده، با برادرانتان نیکی نموده، و بخاطر نعمتهایی که خداوند متعال به شما ارزانی داشته است از او سپاسگزاری نمایید. گرد هم آیید تا امور شما سامان پذیرفته، به یکدیگر نیکی کنید تا خداوند الفت شما را بپذیرد. خداوند در این روز چند برابر پاداش عیدهای قبل و بعد آن مگر در چنین روزی را به شما عنایت می کند شما هم نعمتهای الهی را که در اختیار دارید به یکدیگر ببخشید.
نیکوکاری در این روز مال را افزایش و عمر را طولانی می کند.
مهربانی با یکدیگر رحمت و عطوفت خداوند را بر می انگیزد. از مالی که خداوند به شما داده است باندازه توانایی به برادران و خانواده خود بخشیده، با یکدیگر خوشرو بوده و در دیدارهای خود مسرور باشید.
سپاسگزار نعمتهای خدا بوده، توقع کسانی را که از شما انتظار دارند بخوبی برآورده نموده و متناسب با امکانات خود دارایی و توانایی خود را با ضعیفان خود بتساوی تقسیم نمایید، که هر درهم از جانب خدای عز و جل برابر با دویست هزار درهم و بیشتر است.
□ #روزه این روز از روزه هایی است که خداوند آن را سفارش کرده و آن را برابر با پاداشی بزرگ قرار داده است. تا جایی که اگر بنده ای از ابتدای دنیا تا انتهای آن روزها را روزه گرفته، شبها مشغول عبادت بوده و در روزه خود مخلص باشد باز هم نمی تواند به این پاداش برسد.
اگر کسی در این روز ابتدا به یاری برادر خود برخاسته و با میل و رغبت با او خوش رفتاری کند پاداش کسی را خواهد داشت که این روز را روزه گرفته و شبش را به عبادت گذرانده باشد.
□و کسی که مؤمنی را در شب آن افطار دهد مانند کسی است که ده فئام را افطار داده باشد - شخصی برخاسته و گفت: امیر المؤمنین #فئام چیست؟ حضرت فرمودند: صد هزار پیامبر و صدیق و شهید - چه رسد به این که جمعی از مردان و زنان مؤمن را سرپرستی کند که من ضمانت می کنم خداوند امان از فقر و کفر به او عنایت فرماید.
□و اگر در شب یا روز آن یا بعد از آن، تا عید سال آینده، مرگ او فرا رسد و گناه کبیره ای انجام نداده باشد، پاداش او با خداست.
□کسی که به برادران خود قرض داده و آنان را یاری کند من ضامن هستم که اگر خداوند او را در دنیا باقی بدارد قرض او را باز پس گرفته و اگر از دنیا برود در آخرت عمل او را جبران نماید.
□هنگام دیدار به یکدیگر سلام کرده، دست داده و نعمت این روز را تبریک بگویید.
□این مطالب را حاضرین به غایبین اطلاع دهند. باید افراد بی نیاز به یاری نیازمندان شتافته و توانگران به افراد ضعیف کمک کنند. رسول خدا صلّی اللّه علیه و آله و سلّم این مطالب را به من دستور داده بود».
□آنگاه بجای نماز جمعه، نماز عید خوانده و همراه با فرزندان و پیروان خود روانه منزل امام حسن مجتبی علیه السّلام گردیده و در ضیافتی که در منزل آن حضرت تدارک دیده شده بود شرکت نموده و تمامی آنها از فقیر و غنی با تحفه ای برای خانواده خود از خانه آن حضرت خارج شدند.
□المراقبات□
@mohamad_hosein_tabatabaei
□○سایر اعمال روز غدیر○□
□١- زیارت حضرت امیر علیه السّلام.
□٢- دو رکعت نماز که بهتر است نزدیک ظهر خوانده شود. سپس برای سپاسگزاری از خداوند سجده شکر بجا آورده و صد بار در آن می گوید: «شکرا للّه» و سپس خواندن دعایی که در اقبال روایت شده است. دعایی که با عبارت:«اللهم انی اسئلک بانّ لک الحمد»
شروع می شود که این نماز و دعا مستحب مؤکد است. بعد از دعا سجده کرده و در سجده صد بار خدا را ستایش و شکر کند (مثلا صد بار بگوید:
«الحمد للّه» و صد بار بگوید: «شکرا للّه»). کسی که این کار را انجام دهد، مانند کسی است که در این روز حضور داشته و در این مورد با رسول خدا صلّی اللّه علیه و آله و سلّم بیعت کرده و همرتبه کسانی خواهد بود که در مورد ولایت مولای خود در این روز راستگو بوده اند. و مانند کسی می باشد که همراه با رسول خدا صلّی اللّه علیه و آله و سلّم، امیر المؤمنین علیه السّلام، امام حسن علیه السّلام و امام حسین علیه السّلام شهید شده اند. و مانند برگزیدگان و بزرگانی می باشد که در زیر پرچم حضرت قائم (عج) و در خیمه او بسر می برند.
□روایت شده: کسی که در این دو رکعت یک بار «حمد» و یازده بار«قل هو اللّه احد»و ده بار «انا انزلناه» و ده بار «آیة الکرسی» خوانده و این دو رکعت را نیم ساعت قبل از اذان ظهر بخواند عمل او نزد خدای عز و جل برابر با صد هزار حج و صد هزار عمره بوده و هر چه از خدا بخواهد و هر اندازه خواسته او مهم باشد خداوند آن را به او عنایت فرموده و توانگری و عافیت را نصیب او می نماید. و کسی که بعد از دو رکعت، دعایی را که با«ربنا سمعنا»
شروع می شود خوانده و سپس خواسته های دنیا و آخرت خود را بخواهد، بخدا سوگند، بخدا سوگند، بخدا سوگند که خواسته هایش برآورده می شود.
□٣- مستحب مؤکد است که در ابتدای روز #غسل کرده، پاکیزه ترین لباسهای خود را پوشیده عطر استعمال کرده، و هنگام دست دادن با مؤمنین بگوید:«الحمد للّه الّذی جعلنی من المتمسّکین بولایة امیر المؤمنین و الأئمّة»«»
□٤-نماز و دعایی نیز در کتاب اقبال روایت شده است که دعا با عبارت:اللهم صل علی ولیک و اخی نبیک»
شروع می شود.
□المراقبات□
@mohamad_hosein_tabatabaei
□○ #عید_غدیر_مبارک
فرمایشات حضرت آیتالله بهجت قدسسره : «پیوند ناگسستنی قرآن و عترت»○□
□○هر چه ما به این دو ثقل -که قرآن و عترت باشد- نزدیک هستیم، به خدا نزدیکتریم؛ به هدف خلقتمان نزدیکتریم، [و در واقع] واصلیم.
نباید خیال کنیم ما میتوانیم دراینجا به افکار و آراء خود متکی باشیم. کسانی که به این ثقلین اعتماد ندارند، تمسک ندارند، از هدف خلقت خود دورند.
□○کسانی که بگویند ما قرآن را میخواهیم، [اما] عترت را نمیخواهیم، [در واقع] قرآن را نخواستهاند. [چراکه همان] قرآن میگوید: «الیوم اکملت لکم دینکم و اتممت علیکم نعمتی و رضیت لکم الاسلام دینا».
الیوم؛ به چه چیزی اختصاص دارد که سبب اکمال است؟!!
چه چیزی سبب است برای اینکه [امروز] اسلام دین مرضی خدا باشد؟!!
اسلام همیشه دین مرضی خدا بوده، پس [مقصود این است که] امروز [روز] تکمیل و اکمال این دین است، تمام رضای خدا در این دو است.
□○اگر کسی هم بگوید؛ من عترت را میخواهم، [اما] قرآن را نمیخواهم، [در حقیقت] عترت را [هم]نخواسته است، عترت را [هم] ندارد.
عترت و قرآن شیءٌ واحد (یک چیز هستند).
این، شارح مجهولات آن برای ما است، آن [هم] شارع مجهولات این است.
[بنابراین] نمیتوانیم [از این دو] مستغنی شویم. کسی که بگوید کتاب خدا ما را بس است، یعنی بس است کتاب خدا از کتاب خدا، [آیا] چنینی چیزی میشود؟!!
اگر کسی بگوید نخیر، عترت کافی است، به قرآن کار نداریم، [در حقیقت] با عترت [هم] کار ندارد.
عترت، اول و آخرشان قرآن است. مرجع متشابهات قرآن عترت است، مرجع مجهولات عترت قرآن است؛ «ما خالَفَ کِتابَ اللهِ لَمْ نَقُلْه».
□○باید بدانیم که آن به آن [باید مراقب باشیم] که از عبودیت و تحصیل رضای خدا در اعتقاد و عمل، در شخصیاتمان، در اجتماعیاتمان، در نوعیاتمان غافل نشویم. در این کار مسامحه نکنیم. آنی که ما خود را از ثقلین دور کنیم، از خدا دور کردهایم.
□○پس قهرا [در نتیجه]باید بدانیم که باید متوسل به همین وسایل و مقربین باشیم؛ الاقرب فالاقرب؛ تا برسد به امام زمان صلوات الله علیه عجل الله فرجه، و عجل الله فرجنا بفرجه و جعلنا معه، الحمد لله الذی جعلنا من المتمسکین بولایة امیر المؤمنین علیّ بنابیطالب و الائمة من ذریته علیهم السلام.
□○گزیدهای از بیانات حضرت آیتالله بهجت قدسسره در روز عید غدیر - سال ١٣٨٠؛ مراسم رونمایی از ضریح مطهر حرم حضرت معصومه علیهاالسلام○□
@mohamad_hosein_tabatabaei
□●علامه طباطبایی: اگر کسی واقعا از روی صدق و صفا، قدم در راه خدا نهد و از صمیم دل، هدایت خود را از او طلب نماید، موفق به هدایت خواهد شد...
□●ثمرات حیات، ص ۱۲۶●□
@mohamad_hosein_tabatabaei
کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
#غدیریه 6⃣ □ولایت، تأویل قرآن□ □«سَلَامٌ عَلَىٰ إِلْ يَاسِينَ» (صافات/۱۳۰)□ □فرات (کوفی) قال حدثن
#غدیریه 7⃣
□ولایت، تأویل قرآن□
□«وَهُوَ الَّذِي خَلَقَ مِنَ الْمَاءِ بَشَرًا فَجَعَلَهُ نَسَبًا وَصِهْرًا» (فرقان/۵۴)□
□در روایت است که قال: نزلت فی النبی صلی الله علیه و آله و علی، زوج فاطمة علیا و هو ابن عمه و زوج ابنته کان نسبا و صهرا.
□ثعلبی که از مفسرین و مشاهیر روات عامّه و اهل سنت است روایت نموده که «این آیه در شأن حضرت امیرالمؤمنین علیه السلام نازل شدهاست که حضرت پیغمبر صلی الله علیه و آله تزویج فرمود او را دختر خود حضرت فاطمه علیهاالسلام را. پس فرمود: اگر خلق نشده بود علی بن ابی طالب هر آینه نبود برای فاطمه همسری»
□«وَإِنِّي لَغَفَّارٌ لِّمَن تَابَ وَآمَنَ وَعَمِلَ صَالِحًا ثُمَّ اهْتَدَىٰ» (طه/۸۲)□
□به روایات متواتره از فریقین، مراد از اهتدی، هدایت به ولایت اهلبیت علیهمالسلام است.
□فرات کوفی به سندش از ابی جعفر علیهما السلام روایت کرده است که: فی قول الله تعالی و انِی لغفارٌ لمن تاب و امن و عمل صالحا ثم اهتدی قال الی ولایتنا.
#ح_م
کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
#غدیریه 7⃣ □ولایت، تأویل قرآن□ □«وَهُوَ الَّذِي خَلَقَ مِنَ الْمَاءِ بَشَرًا فَجَعَلَهُ نَسَبًا وَ
#غدیریه 8⃣
□ولایت، تأویل قرآن□
□«عَمَّ يَتَسَاءَلُونَ عَنِ النَّبَإِ الْعَظِيمِ الَّذِي هُمْ فِيهِ مُخْتَلِفُونَ» (نباء/۱تا۳)□
□ولایت نباء عظیم است.
□در تفسیر کنز الدقائق از عیون الاخبار حدیث است که حضرت رسول الله صلی الله علیه و آله به حضرت علی علیه السلام فزمود: یا علی أنت حجةالله و أنت بابالله و أنت الطریق الی الله و أنت النباء العظیم و أنت الصراط المستقیم و أنت المثل الاعلی.
□«فَأَوْحَىٰ إِلَىٰ عَبْدِهِ مَا أَوْحَىٰ» (نجم/۱۰)□
□«ما اوحی» حقیقت ولایت مرتضویه است.
□«لَقَدْ رَأَىٰ مِنْ آيَاتِ رَبِّهِ الْكُبْرَى» (نجم/۱۸)□
□ولایت علوی آیت اکبر الهی است.
□«وَقِفُوهُمْ إِنَّهُم مَّسْئُولُونَ» (صافات/۲۴)□
□«قال عن ولایة علی بن ابی طالب»
و آخر دعوانا ان الحمدلله و رب العالمین.
#ح_م
□○ولایت مطلقه○□
□ولایتی که به همه مخلوقات از قبیل جمادات، گیاهان، حیوانات، انسان و فرشتگان عرضه شد، ولایت مطلقی است که در رسول خدا، امیر المؤمنین و یازده جانشین آنهاست.
یکی از محققین در این باره می گوید: «این ولایت، باطن نبوت مطلق می باشد. و نبوت مطلق عبارتست از: آگاهی مخصوص پیامبر از استعداد همه موجودات و ماهیت و طبیعت آنها و اعطای حق هر کدام به آنها. حقی که آن موجود با زبان استعداد خود فطرتا آن را می خواهد.
□که صاحب چنین مقامی «خلیفه اعظم»، «قطب اقطاب»، «انسان بزرگ» و «آدم حقیقی» نامیده شده و از آن به «قلم بالاتر»، «عقل اول» و «روح اعظم» تعبیر می شود.
پیامبر صلّی اللّه علیه و آله و سلّم در این روایت «اولین چیزی که خدا آفرید نور من بود.
□من پیامبر بودم، در حالی که آدم هنوز در مرحله آب و گل بود.» به ولایت مطلق اشاره دارد. تمام درجات و مقامات پیامبران، اولیا و اوصیا به همین ولایت برگشته و این ولایت از فنای بنده در حق و بقای او بوسیله حق سرچشمه می گیرد. پیامبر صلّی اللّه علیه و آله و سلّم در این روایت نیز به همین ولایت اشاره می کند: «من و علی از یک نور هستیم.» و «خداوند دو هزار سال پیش از اینکه آفریده های خود را بیافریند روح من و علی بن ابی طالب را خلق کرد. علی را با هر پیامبری بصورت پنهانی فرستاد ولی با من بصورت آشکار.» امیر المؤمنین علیه السّلام نیز در این دو روایت به همین مطلب اشاره می کند: «من ولیّ بودم، در حالی که «آدم» هنوز در مرحله آب و گل بسر می برد.» و «من چهره خدا هستم، من پهلوی خدا هستم. من دست خدا هستم، من قلم اعلی هستم. من لوح محفوظ هستم... تا آخر کلام آن حضرت علیه السّلام در خطبه بیان و جاهای دیگر».
□منظور امام صادق علیه السّلام در این روایت نیز همین است: «سیمای انسانی بزرگترین حجت خدا بر خلق می باشد. کتابی است که آن را با دست خود نوشته و آینه تمام نمای موجودات و نسخه مختصری از لوح محفوظ می باشد. پلی است که بین بهشت و آتش کشیده شده است.» این ولایت در پیامبر و جانشین او می باشد. آنها آغازگر و پایان دهنده آن هستند. و بخاطر اهمیت زیاد آن است که برای بزرگداشت آن این همه ثواب برای آن قرار داده اند.
□از امام رضا علیه السّلام روایت شده است: «روز غدیر در آسمان مشهورتر از زمین است. خداوند عز و جل در فردوس اعلی کاخی دارد که یک خشت آن از طلا و خشت دیگر آن از نقره است. و صد هزار گنبد از یاقوت سرخ و صد هزار چادر از یاقوت سبز در آن وجود دارد. خاک آن از مشک و عنبر است. چهار نهر در آن جریان دارد: نهری از می، نهری از آب، نهری از شیر و نهری از عسل. در اطراف آن درختانی از تمام میوه ها وجود دارد. بر روی آن پرندگانی با بدن مرواریدی و بالهای یاقوتی وجود دارد که با آوازهای مختلف نغمه سرایی می کنند.
□وقتی روز غدیر فرا رسید، همه اهل آسمان به این کاخ وارد شده خدا را تسبیح و تقدیس نموده و هر خدایی بجز او را انکار می کنند.
پرندگان یاد شده به پرواز در آمده، خود را در آن آب انداخته و خود را میان این مشک و عنبرها می غلتانند. وقتی فرشتگان جمع شدند، این پرندگان پرواز می کنند که در نتیجه آب و مشک و عنبری که به آنان چسبیده است بر فرشتگان فرو می ریزد. آنان در چنین روزی از نثار فاطمه - درود خدا بر او باد - به یکدیگر هدیه می دهند. در پایان روز به آنان ندا می کنند، به جایگهای خود برگردید که بخاطر بزرگداشت محمد صلّی اللّه علیه و آله و سلّم و علی علیه السّلام تا چنین روزی در سال آینده از هر لغزش و خطایی ایمن شدید.
□المراقبات□
@mohamad_hosein_tabatabaei
شکرالله ، شکرالله ، شکرالله
الحمدالله الذی جعلنی من اُمهً محمدصلی الله علیه وآله
و جعلنی من المتمسکین به ولایت مولانا امیرالمومنین علی بن ابیطالب و اولادهُ المعصومین علیهم السلام
□●عمامه بستن رسول خدا بر سر امیرالمؤمنین در روز عید غدیر●□
□علّامه آیةالله حاج سیّدمحمّدحسین حسینی طهرانی قدّس سرّه□
□در روز عید غدیر رسول خدا صلّی الله علیه وآله بر سر أمیرالمؤمنین علیه السلام عمامه بستند و این به جهت انتصاب او به مقام خلافت و امامت بوده است.
□عمامه در عرب یک نوع لباس محترم و معظّمی بوده است که اشراف و بزرگان بر سر می نهادند و به منزلۀ تاجی بوده است که ملوک پارس بر سر می نهادند.
□و هرگاه عرب بخواهند کسی را به عنوان سیادت و پیشوائی تعیین کنند بر سر او عمامۀ حمراء می بندند.
□حمّوئی از علیّ بن ابیطالب علیه السلام روایت کرده است که: «رسول خدا صلّی الله علیه وآله در روز غدیر خم، بر سر من عمامه ای بست و کنار آن را بر دوش من انداخت و گفت: خداوند مرا در روز جنگ بدر و حنین به ملائکه ای که بدین شکل از عمامه معمَّم شده بودند تأیید کرد و نصرت نمود.»
□●«امام شناسی» ج ۹ منتخبی از ص ۲۸۴ تا ۲۸۸●□
@mohamad_hosein_tabatabaei
□○عید غدیر، باطن بعثت○□
□آیةالله حاج میرزا جواد ملکی تبریزی قدّس سرّه:
□«یوم الغدیر و ما أدراک ما یوم الغدیر؟
□روز مبعث پیامبر صلّی الله علیه وآله به جهت بعثت آن حضرت شریفترینِ روزها است؛ و روز غدیر نسبت به آن به منزلۀ باطن نسبت به ظاهر و به منزلۀ روح نسبت به بدن انسان است.
□چرا که تمام خیر و سعادتی که در بعثت است، مشروط به ولایت امیرالمؤمنین و فرزندان ایشان علیهم السلام بوده و غدیر روزِ این ولایت است.»
□○«المراقبات» ص ۳۷۷ با اندکی تلخیص○□
@mohamad_hosein_tabatabaei