رسائل یک؛ جلسه 43.pdf
423.8K
ابتدای وقوع تعبد به ظن، اصل اولی حرمت تعبد به ظن
هدایت شده از صلوات
تخفیف 70 درصدی نرم افزارهای نور
ویژه هفته پژوهش
https://noo.rs/off
هدایت شده از ابراهیم توکلی
استاد شب زنده دار در ابتدای شروع دو درس خارج فقه و الشخص الاعتباری در 2 بهمن 1401 پس از تسلیت وفات همسر مغفوره مکرمه آیت الله سبحانی(دام برکاته) و طلب رحمت و هدیه سوره حمد و صلوات به روح آن مرحومه، فرمودند:
«حقیقتاً آیتالله سبحانی(دام ظله) برای روحانیت و عزت روحانیت، آیتی هستند. ایشان از سالیان جوانیشان تا به امروز خدمات نافعی دارند. ایشان دارای تألیفات متعدد هستند.
اگر چه مناسب بود بحث را تعطیل میکردیم و در تشییع جنازهی آن مخدرهی معظمه شرکت میکردیم اما سجیهی خود آیتالله سبحانی اهتمام فراوان به درس و تعطیل نشدن محافل بحث و درس است. و شنیدم دیروز هم با اینکه همسرشان به رحمت خدا رفته بود و ایشان عزادار بودند به درس تشریف آوردند و درس گفتند.
این اهتمام ایشان به درس خیلی مهم است که دارند و زندگی ایشان نیز منظم است. تقریباً همیشه رأس ساعت 9 میخوابند و این همه تألیفات کثیره مفیدهای که دارند واقعاً جز تنظیم وقت و توفیق الهیای که خدای متعال به ایشان عطا فرموده منشأ دیگری ندارد.
این اهتمام به درس را آیتالله نوری همدانی (دام ظله العالی) نیز دارند. من یادم است که این قسمتی که الان ورودی به صحن حیاط مسجد اعظم شده، قبلا شبستان کوچکی بود، و ایشان در آنجا رسائل تدریس میفرمودند. یکی از اساتیدی که ما نزدشان صرف و ادبیات میخواندیم به درس رسائل آیت نوری همدانی(دام ظله) میرفتند. استادمان گفتند یکی از کسانی که خیلی در آمدن، منظم بود، همین آیتالله نوری بودند کما این که آیتالله سبحانی هم خیلی در وقت منظم بودند و سر وقت در درسشان حاضر میشدند. استادمان گفت: یک روزی آقای نوری بر خلاف عادت چند دقیقهای – شاید حدود 3 تا 5 دقیقه - دیر آمدند و بعدش عذر خواستند و فرمودند: یک طفل شیرخواری داشتیم که از دنیا رفت. رفتیم او را دفن کردیم و آمدیم برای درس. این مقدار که چند دقیقهای دیر آمدیم به خاطر این بود که رفتیم او را دفن کردیم و چند دقیقهای طول کشید.
ایشان این طور اهتمام به درس داشتند که وقتی فرزندش درگذشت، رفته او را دفن کرده ولی درس را تعطیل نکرده و برای درس حاضر شده است.
خدای متعال ان شاءالله سایه این بزرگان را حفظ کند و امثال آنها در حوزههای علمیه فراوان بشود».
📅 1401/11/2
واکنش حضرت امام خمینی نسبت به فوت فرزند
امام رسمش این بود که 5 دقیقه قبل از تشییع جنازه می رفت و در جمع تشییع کنندگان حضور پیدا می کرد سپس مسافتی را بین پنجاه تا صد متر به عنوان تشییع دنبال جنازه می رفت و بعداً از تشییع کنندگان جدا می شد و به منزل بر می گشت. آن روز برای فرزندش هم همین کار را کرد، یعنی هیچ تفاوتی قایل نشد. امام مثل کوه استوار بود. با حضور در مسجد جواهری که جنازه فرزندشان در آنجا آماده تشییع بود اول فاتحه خواندند بعد بلند شدند و دنبال جنازه راه افتادند پنجاه تا صد قدم دنبال آن حرکت کردند سپس فاصله گرفتند و به داخل اتومبیل رفتند و به خانه آمدند. البته اهل بیت و علاقمندان و دوستان جنازه را تشییع کردند و به خاک سپردند. معمول است که بعد از خاک سپاری سراغ صاحب عزا می آیند. آنها هم آمدند. در خانه امام همه به سختی گریه می کردند و اشک می ریختند ولی امام مثل کوه استوار و راضی به رضای الهی بود. اتفاقاً وقتی از تشییع جنازه برگشت، وقت مطالعات متفرقه امام بود. امام به محض رسیدن هیچ تفاوتی قایل نشد و در اتاق شروع به مطالعه کردند.
هدایت شده از مصباح الفقاهه
❇️ اجتهاد برای طلاب سطح دو و بالاتر از آن واجب عینی است.
🔺 آقایانی که در حد رسائل و مکاسب و یا کمی بالاتر رسیده اند، علی الظاهر اجتهاد برای آنان واجب عینی است؛ نه واجب کفایی.
🔺 مقام موقعیت شیعه با فقاهت بوده و نیازمند به فقیه است؛ چراکه انقلاب ما انقلاب اسلامی است که با رهبری یک فقیه به دست آمده است.
🔺 آقایانی که در این حد آمده اید، کوشش کنید که اجتهاد را به دست بیاورید؛ بنابراین تکلیف شما مشکل است.
🔺 گاهی می گویم سفر مستحب برای اشخاصی که درس می خوانند، سفر مشکوک است و حتما باید نماز خود را به صورت جمع بخوانند؛ چراکه شخصی که در این مرحله آمده، بعید نیست که اجتهاد آنان واجب عینی باشد؛ نه کفایی.
🔺 امروز بلاد ما از فقیه خالی است و شما عزیزان باید با تحصیل همراه با تلاش و کوشش، این کمبودها را جبران نمایید.
🔸 درس خارج اصول/ 1395/09/24
•┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈•
┄┅═══••✾❀✾••═══┅┄
🆔 @misbahulfiqahe
┄┅═══••✾❀✾••═══┅┄
هدایت شده از اصول و فقه شیعه
۲۵ ژانویه، ۱۰.۱۱ استاد اشرفی اجتهاد.mp3
10.73M
بیانات حضرت استاد آیت اشرفی شاهرودی، درباره معیار و اهمیت اجتهاد و وجوب عینی آن برای طلاب مستعد
۳/ رجب/ ۱۴۴۴
•┈••✾••┈•
کانال اصول فقه شیعه :
@halgheysaniye
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 فیلم آخرین حضور حاج قاسم سلیمانی در سامرا و غبار روبی حرم امامین عسکریین علیهما السلام.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ جرج جرداق نویسنده مسیحی کتاب علی صدای عدالت انسانی درباره ماجرای کتاب خود می گوید
🔆برای دانلود این کتاب روی لینک های زیر کلیک کنید:
📖 دانلود جلد اول
📖 دانلود جلد دوم
📖 دانلود جلد سوم
📖 دانلود جلد چهارم
📖 دانلود جلد پنجم
🔰 کتابخانه مجازی تسنیم
🆔 @tasnim_pdf
✍️ دست خط آیتالله صافی گلپایگانی از عنایات امام زمان (عج) در پیروزیهای انقلاب اسلامی
✂️ پس از ورود امام به تهران، مساله مهم انتقال قدرت ارتش بود که احتمال مقاومت و درگیری مسلّحانه و کشتهشدن مردم میرفت. مرحوم آیتالله لطفالله صافی گلپایگانی میفرمودند که ایشان و اخوی مکرّمشان آیتالله حاج آقا علی صافی، روز ۱۸ بهمن ۵۷ برای دیدن مرحوم امام راهی مدرسه علوی شدند.
صبح که از قم حرکت کرده بودند باران شدیدی گرفته بود، آقا -که حلّ مشکل مهم انتقال قدرت را جز با عنایات غیبی ممکن نمیدانست - عریضهای خدمت حضرت نوشته و در مسیر قدیم قم به تهران، با زحمت آن را با آداب خاص و خطاب به حسین بن روح رضوان الله علیه در رودخانه جاری در آن مسیر انداخته بود.
آقا فرمود به علّت باران شدید، سر موعد نتوانستیم به تهران برسیم، و قرار شد فردا صبح خدمت امام برویم. نیمه شب که فرارسیده بود ناگهان متوجه میشود همافرها کار را یکسره کرده و الحاق خود را به انقلاب و اطاعت از فرمان امام اعلام کرده و آن مساله مهم و دشوار با عنایات غیبی بدون درگیری حل شده بود.
مرحوم آقا حلّ این مشکلات را با عنایات غیبی و بر اثر دعای علما و بزرگان و ملّت دیندار ایران میدانست و خدا را بر توجّهات و الطاف اهل بیت علیهم السلام شاکر بود.
📒برگرفته از کتاب «محضرِ آفتاب» اثر محسن اکبری شاهرودی
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
37.63M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
آیتالله علیدوست روایت کرد:
🎙 پادکست صوتی| خاطره شهید سید اسماعیل بلخی از شبی که در زندان گذارند
@hawzahnews
✳️ #فصل_الخطاب(1)
✔️ آیت اللّه شبیری_زنجانی(حفظه الله):
🔸 مرحوم حاج میرزا حسین نوری صاحب «#مستدرک» بسیار محقّق و عظیم الشأن بود .
🔹 «خاتمه مستدرک» ایشان در علم #رجال ، بسیار پُرفایده است. نزد اهل تحقیق،این کتاب بسیار ارزشمند است .
🔸 ممکن است منشأ قضاوت مخالفان ، بازتاب «#فصل_الخطاب» ایشان باشد که آن نیز درست فهم نشده است .
🔹 استناد «فصل الخطاب» به حاجی نوری قطعی است .
📚 جرعهای از دریا ج3 ص 335 و 334
@Nardebane_feghahat
هدایت شده از نردبان فقاهت
✳️ #فصل_الخطاب(2)
✔️ مطلبی از آیت الله شبیری زنجانی(حفظه الله تعالی) پیرامون کتاب فصل الخطاب محدث نوری(ره)
@Nardebane_feghahat
هدایت شده از نردبان فقاهت
✳️ #فصل_الخطاب(4)
🔸 و ردّ عليه الشيخ محمود الطهراني الشهير بالمعرب، برسالة سمّاها «كشف الإرتياب عن تحريف الكتاب».
🔹 فلمّا بلغ ذلك الشيخ النوري كتب رسالة فارسية مفردة في الجواب عن شبهات كشف الإرتياب كما مر في ج10 ص220 و كان ذلك بعد طبع فصل الخطاب و نشره. فكان شيخنا يقول: «لا أرضى عمن يطالع فصل الخطاب و يترك النظر إلى تلك الرسالة».
🔸 ذكر في أول الرسالة الجوابية ما معناه: «أن الإعتراض مبني على المغالطة في لفظ التحريف، فإنه ليس مرادي من التحريف التغيير و التبديل، بل خصوص الإسقاط لبعض المنزل المحفوظ عند اهله، و ليس مرادي من الكتاب القرآن الموجود بين الدّفّتين، فإنه باق على الحالة التي وضع بين الدّفتين في عصر عثمان، لم يلحقه زيادة و لا نقصان، بل المراد الكتاب الإلهي المنزل».
🔹 و سمعت عنه شفاها يقول: أثبت في هذا الكتاب أن هذا الموجود المجموع بين الدفتين كذلك باق على ما كان عليه في أول جمعه كذلك في عصر عثمان، و لم يطرء عليه تغيير و تبديل كما وقع على سائر الكتب السماوية، فكان حرياً بأن يسمى «فصل الخطاب في #عدم تحريف الكتاب. فتسميته بهذا الاسم الذي يحمله الناس على خلاف مرادي، خطأ في التسمية، لكنّي لم أرد ما يحملوه عليه، بل مرادي إسقاط بعض الوحى المنزل الإلهي، و إن شئت قلت اسمه «القول الفاصل في إسقاط بعض الوحى النازل.»
📚 الذّريعة إلى تصانيف الشّيعة، الطهراني، آقا بزرك ج16 ص231و 232
@Nardebane_feghahat
هدایت شده از نردبان فقاهت
✳️ #فصل_الخطاب(3)
✔️ نقدی بر قصه «فصل الخطاب»
📚 جرعهای از دریا ج۳ ص۳۳۳
@Nardebane_feghahat
احتیاط آیت الله فاضل در استفاده از وجوهات، .mp3
545.6K
احتیاط آیت الله العظمی فاضل لنکرانی نسبت به استفاده از شهریه
بیانات استاد معظم ناصرالدین انصاری قمی حفظه الله از اساتید درس خارج قم و دارای تالیفات بسیار و ارزشمند
@mohammadarabshahe