🔹مقاومت ناصرالدین شاه در برابر خواسته انگلستان
🔹انگليسی ها با اصرار زیاد به ناصرالدین شاه قاجار پيشنهاد می دهند که در قبال مبلغ بسيار بالایی جزاير ايراني خليج فارس را به انگلستان بفروشند. ولی شاه به هيچوجه زير بار نمی رود و می گويد ما خاک خود را به اجنبی نمی فروشيم خصوصا که انگلستان باشد.
🔹در اتفاق بعدی به شاه پيشنهاد میدهند که جزاير ايرانی خليج فارس را به صورت صد ساله اجاره کنند ولی ناصرالدين شاه قبول نکرد و لذا با حیله های استعماری ادعا کردند اين جزاير به ايران تعلق ندارد و جزايری کاملا بينالمللی است و میتوانند آنجا را به تصرف خود در بياورند.
🔹ناصرالدین شاه قاجار تا جایی که ميتواند مقاومت می کند ولی چون ابزار لازم در اختیار ندارد، انگليسی ها با قوای دريایی خود می آيند و جزاير را اشغال ميکنند و از اينجا به بعد جز اعتراض کار ديگری از دست ايران بر نمی آید و نزدیک به یک قرن( ۱۹۷۱م) جزاير سه گانه تحت حاکميت انگلیسی ها می مانند و نکته تاسف برانگیز آنجا بود که حکومت پهلوی در ازای استقلال بحرین که جزئی از ایران بود این معامله را با انگلیس انجام داد.
#استعمار
#خليج_فارس
@moj_tarikh
🔻الیاهو بن شائول کوهن
✍ جاسوس اسرائیلی که بیشتر معروفیتش بخاطر عملیات هایش در سوریه بود و توانست با نفوذ در دولت سوریه تا مشاور عالی (معاون) وزیر دفاع نیز ترقی یابد
🔸او در ظاهر از تندروترین افرادی بود که با اسرائیل مخالفت میورزید که در نهایت هویت واقعی او آشکار شده و در سال ۱۹۶۵ اعدام شد. اطلاعات گردآوری شده توسط او نقش مهمی در موفقیت اسرائیل در جنگ شش روزه داشته است.
@moj_tarikh
🔻 یادداشت تکان دهنده و عبرت انگیز
✍نصیحت تقیزاده ۱۰۰ سال قبل به دیپلماتهای امروز: منحصر دانستن نجات ایران به سیاست بین المللی، نتیجه شهرت پرستی و هوس دیپلماتی و سیاسی گری است!
☝️ آنچه میخوانید نصیحت روزنامه کاوه است حدود ۱۰۳ سال قبل؛ آن هم از نشریه سید حسن تقیزاده!
🔹قابل توجه کسانی که راه نجات مملکت را تکیه به کشورهای خارجی بدون آگاهی و دانش سیاسی میدانند.
📚 منبع : روزنامه کاوه
#استعمار
@moj_tarikh
✳️خیانت ها و اقدامات روسها علیه ایران
🔹جدایی بخش وسیعی از ایران
🔹این سرزمینها به خاطر عدم دانش سیاسی، تملق و خوش بینی های برخی افراد فرصت طلب از ایران جدا شدند.
🔹روسها با وجود برتری سلاح و تجهیزات، عباس میرزا را شکست ندادند بلکه افراد خائن داخلی با همکاری انگلیس بانی آنها شکست ها و بستن معاهدات ننگین گلستان، ترکمنچای و ... بودند.
@moj_tarikh
🔻آخرین پادشاه سلسلۀ پهلوی!!
✍وقتی یک سرتیپ ارتش شاهنشاهی، شش سال قبل از پیروزی انقلاب، سقوط سلطنت پهلوی را پیشبینی کرد.
🔸سرتيپ يک رنگيان گفته است محمدرضا شاه آخرين پادشاه سلسلۀ پهلوی است؛ زيرا بعد از او حكومت به دست مذهبی ها خواهد افتاد و وليعهد، ديگر حكومت نخواهد كرد.
🔹 درباریان و اطرافیان شاه در خاطراتشان همیشه به این نکته اشاره داشته اند که شاه بویژه از سال ۱۳۵۰ خود را حتی هم ردیف خدا می دانسته و انتقاد از خویش را جایز نمی دانستند و کسی جرات انتقاد و طرح مشکلات را پیش وی نداشت و لذا افراد برای حفظ مقام و مناصب خویش چاره کار را در تملق و نادیده انگاری معضلات می دانستند و اینجا بود بطور زیر زمینی و در جلسات خصوصی سقوط پهلوی مطرح می شود.
📚 منبع: سند محرمانه ساواک، ۲ آذر ۱۳۵۱
#سقوط_پهلوی
@moj_tarikh
📙یک قطعه از تاریخ👆
🔹مخالفت مظفرالدین شاه به مداخلات انگلستان در خلیج فارس
▪️سندی از دوره مظفرالدین شاه (حدود شصت سال پیش از تشکیل کشور امارات) در باب حاکمیت تاریخی ایران بر جزایر خلیج فارس و فتنهانگیزیهای انگلیس
#مظفرالدین_شاه_قاجار
#جزایر_سه_گانه
#استعمار
@moj_tarikh
🔴 انتخابات آزاد به سبک پهلوی
🔹در بخشی از سند محرمانه سازمان سیا آمریکا در سال 1972 پیرامون وضع حکومت محمدرضا شاه پیرامون برگزاری انتخابات!! در دوره پهلوی چنین آمده است:
🔹 شاه نامزدهای حزبی را برای مجلس قبل از اینکه آنها در انتخابات شرکت کننده تایید می کند در برخی موارد ممکن است مشخص کند چه کسی برنده شود.
🔹 به این ترتیب او نه تنها از پارلمانی که پاسخگوی برنامههای او باشد اطمینان حاصل می کند بلکه میتواند مشارکت گستردهتری برای برخی گروهها فراهم کند.
#انتخابات
#پهلوی
@moj_tarikh
✳️ایران از نگاه دیگری
🔹در طول دوره قاجاریه سیاحان یا سفرنامه نویسان خارجی زیادی از ایران بازدید کرده و آثاری با اهداف مختلف به نگارش در آورده اند.
🔹در میان سفرنامه های موجود درباره اوضاع فرهنگی، تاریخی و اجتماعی ایران، سفرنامه های عصر قاجار از جایگاه شاخصی بر خوردارند.
🔹آهنگ دگرگونی و تغییرات در این دوره از تاریخ ایران به واسطه ارتباطات تنگاتنگی که دربار ایران با اروپاییان پیدا کرده بود، سرعت بیشتری گرفت. بطوری که فرهنگ کم و بیش استوار و یکسانی که ایران قبل از قاجار را تشکیل می داد با ورود دانش نوین اروپایی و در پی ازدیاد جمعیت و جابجایی ها و الگوهای رفتاری که برآمده از ورود فرهنگ اروپایی بود؛ روند کند تاریخی ایران زمین را دگرگون کرد و مرحله ی تازه ای از زندگی تاریخی ایران شروع شد.
🔹در مجموع دو نگاه در سفرنامه ها وجود دارد؛👇
۱) در نگاه #مثبت به #فرهنگ_ایران شاهد زیر مجموعه هایی با مضامین، اصالت و کهن بودن تاریخ و نژاد، نگاه به مذاهب و باورهای دینی، نگاه به آیینها و باورهای ملی، منش و ویژگی های نیک ایرانی (خلقیات و روحیات) که خود در بر دارنده هوشمندی، آداب دانی، مهمان نوازی، مدارا و آزاد اندیشی دینی است؛میباشیم.
۲) در نگاه #شرق_شناسانه(منفی و بدبینانه) به فرهنگ ایرانی، آنان به مواردی هم چون دگر سازی (غیرسازی)، کلی سازی (به این معنا که فرد با دیدن چند مورد از یک پدیده، قانونی کلی می سازد و پدیده های متفاوت را در آن جای می دهد)، منفی سازی (بزرگ نمایی منش های ناپسند) که شامل چاپلوسی و دورویی،دروغ گویی، خرافات، خیالبافی و خود بزرگ بینی، ستم کشی از زورمندان و ستم بر فرودستان، تنبلی و بی پشتکاری، منش و رفتار متناقض و پیچیده، می شود و با مواردی دیگر هم چون ناهمزمان سازی (عقب ماندگی)، سنجش با خود (غرب محوری)، توهین و تحقیر، ایستا انگاری (ثابت انگاری) و عجیب و غریب نمایی (بزرگ نمایی) به ایرانیان آن دوره می نگریستند.
🔹نکته آنجاست که وجوه اشتراک در تمامی سفرنامه ها اشارات فراوان آن ها به تاریخ با شکوه سرزمین ایران است به نحوی که بیشتر سفرنامه نویسان با احترام از تاریخ ایران یاد کرده اند.
🔹هیچ گاه در سفرنامه ها از نژاد ایرانی با ذات و سرشت پست یاد نشده است. در جاهایی از ایرانیان انتقادهای جدی شده اما اصالت و نژادگی ایرانیان هرگز محل تردید واقع نشده است.
#هویت_ایرانی
@moj_tarikh
71813894204.pdf
740.6K
📑👆مقاله بررسی تطبیقی پژوهش های ایران شناسیِ غربی و شرق شناسی با تکیه بر بازنمایی فرهنگ مردم ایران در سفرنامه های اروپاییان دوره قاجار نوشته زاگرس زند
#شرق_شناسی
#ایران
@moj_tarikh
20120426170622-5183-42.pdf
824K
📑👆مقاله تحلیل محتوای سفرنامه های ترجمه شده سیاحان انگلیسی درباره ی ایران نوشته ناهید بنی اقبال و آزاده حیدری
📌طبق این تحقیق در دوره قاجاریه 75 درصد از سیاحان [انگلیسی]، در دوره پهلوی 74/18 درصد، در دوره صفویه 7/4 درصد و در دوره زندیه 56/1 درصد به ایران آمده اند.
#ایران
@moj_tarikh
JHR_2018 Spring_Vol 10_Issue 1_Pages 153-178.pdf
439.1K
📑👆مقاله اخلاق،عادات و رسوم ایرانیان از نگاه مأموران انگلیسی عصر ناصری نوشته دکتر شهاب شهیدانی و کبری مهدی نسب
✳️در دورﮤ قاجار، ایران بهعلت داشتن موقعیت استراتژیکی در کانون توجه روسیه و دول غربی، بهویژه انگلستان، بود.
🟩در عصر قاجار انگلیس با اهداف استعماری، ایران را از هر لحاظ زیر نظر داشت.
🟩 در زمان ناصرالدینشاه که بسیاری از سفرای خارجی با اهداف سیاسیاقتصادی در ایران مأموریت داشتند، انگلستان نیز سفرای متعددی رواﻧﮥ ایران کرد.
🟩مأموران انگلیسی ضمن انجام وظایف سیاسی محولشده در راستای منافع دولت خود، بادقت تمام دیگر جنبههای اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی ایران را بررسی میکردند.
🟩 مأموران انگلیسی از کنجکاوی و علاقه به فرهنگ ایرانی فارغ نبودند؛ اما برای کسب بهترین امتیازها از دولت ایران، به شناخت کافی از اخلاق و آداب و صفات ایرانیان نیاز داشتند.
🟩 بیشتر آنها پس از حضور در ایران، در راستای انجام خدمات سیاسی، مشاهدهها و گزارشهای خـود را از ویژگیها و آداب و اخلاق عوام و خواص مردم ایران برای دولت متبوع خود مکتوب میکردند.
#ایران
#استعمار
#انگلیس
@moj_tarikh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 بی حجابی اجباری در دوره پهلوی
🔹 با تصویب سند حذف چادر در سال ۵۵ از حضور زنان چادری در مدارس، کتابخانه، سینما و غیره ممانعت می شد!
🔹بزرگترین خطای راهبردی شاه بی توجهی به خواسته اکثریت جامعه مذهبی بود.
🔹شاه فرهنگ هزاران ساله اسلامی که در ایران ریشه دوانیده بود را می خواست در جهت غرب گرایی و باستانگرایی مد نظر خود نادیده بگیرد.
🔹شاه کل تاریخ مد نظر خود را ایران باستان آن هم بیشتر دوره هخامنشی می دانست و در کنارش بیشتر دنبال ظواهر فریبننده غرب بود.
#سقوط_پهلوی
@moj_tarikh