﷽
رُوِيَ عَنِ الصَّادِقِ عَلَيْهِ السَّلامُ قَالَ:
«إِنَّ الْمُؤْمِنَ إِذَا دَعَا اللَّهَ تَعَالَی أَجَابَهُ فَشَخَصَ بَصَرِي نَحْوَهُ إِعْجَاباً بِمَا قَالَ فَقَالَ إِنَّ اللَّهَ تَعَالَی وَاسِعٌ لِخَلْقِهِ»
ترجمه: مؤمن هنگامی که خداوند متعال را بخواند، خداوند جواب او را می دهد. شخص راوی می گوید: چشمان من با تعجب از این سخن به طرف حضرت خیره شدو حضرت در ادامه فرمودند: خداوند نظرش نسبت به مخلوقاتش توسعه و وسعت دارد.
شرح: روایت از امام صادق صلوات الله علیه، منقول است که حضرت فرمودند: مؤمن اگر بخواند خداوند را، خداوند جواب او را می دهد .«إِنَّ الْمُؤْمِنَ إِذَا دَعَا اللَّهَ أَجَابَهُ»؛ راوی که این روایت را نقل می کند، می گوید: من، به قول ما، چشم هایم را به سمت حضرت، چنان، توجّه دادم. خب، می خواهیم بگویم چشمم داشت از حدقه در می آمد. «فَشَخَصَ» بصری؛ یعنی باز شد چشم هایم. «نَحْوَهُ»؛ یعنی سمت آقا، که فرمودند یک جوری نگاه کردم، «بِمَا قَالَ»؛ برای خاطر این فرمایشی که فرمودند که مؤمن اگر خدا را بخواند، خدا جوابش را می دهد. حضرت رو کردند به من، این جمله را فرمودند: «فَقَالَ عَلَيْهِ السَّلامُ إِنَّ اللَّهَ تَعَالَی وَاسِعٌ لِخَلْقِهِ»؛ خداوند، نظرش توسعه دارد نسبت به مخلوقش. البته این روایت، روایتی است که خیلی درش ظرافت هایی بکار رفته است؛ یعنی به قول ما، مطلب را بالاترش بردند اصلاً. اوّل فرمودند: مؤمن. مؤمن اگر خدا را بخواند، خدا جوابش را می دهد؛ بی جواب نمی گذارد. این را بدان! این درش هست. می گوید: وقتی من تعجّب کردم؛ حتّی این تعبیر هم هست به این که، «فَشَخَصَ بَصَرِي نَحْوَهُ إِعْجَاباً بِمَا قَالَ»؛ چون تو روایت نقل کردند اعجابانش را هم دارد؛ این کلمه را هم دارد؛ یعنی تعجّب کردم،«فَشَخَصَ بَصَرِي نَحْوَهُ إِعْجَاباً بِمَا قَالَ»؛ یعنی با تعجّب..گفت خدا! و جوابی که حضرت دادند، دیدند که این مثل اینکه خیلی تعجّب کردم، از این حرف شگفت زده شدم. برگشتند حضرت و به من فرمودند: «فَقَالَ عَلَيْهِ السَّلامُ إِنَّ اللَّهَ تَعَالَی وَاسِعٌ لِخَلْقِهِ»؛ دیگر مؤمن را گذاشتند کنار. ظرافت در این جاست. برو دنبال کارت. خدا نسبت به مخلوقش نظر تنگ نیست. تمام شد؛ برو دیگر تعجّب نکن از این حرف من. من مؤمن گفتم؛ امّا بدان این را...، می خواستم این را بگویم، چون مکرر سؤال می کنند، گرفتارم چکار کنم؟ وقتی می گویم، دعا کن خیال می کنند چون عادت کردیم ماها به این چیزها می گویم، دعا کن، جزء لق لقه زبانمان شده است. بابا! این عین معارف ماست. توجّه می کنید؟ این برای خاطر این است که تو، توی شک و شبهه هستی که خدا، جوابت را می دهد یا نمی دهد. این شک توست که کار را خراب کرده اگر این را بگذاری کنار،ها! فهمیدی؟ بی برو برگرد جوابت را می دهد. توجّه کردید؟ خدا نسبت به مخلوقی که خلق کرده است نظرش تنگ چی؟ نیست. نظرش باز است، توسعه دارد، «وَاسِعٌ لِخَلْقِهِ» توجّه می کنید؟ این جور نیست. بله، بلاجواب نخواهد گذاشت. می خواستم این را عرض بکنم؛ چون من این را زیاد شنیدم ، دارم این روایت را می خوانم. وقتی می گویم، می گوید خدا جوابم را نمی دهد. من این را صاف بگویم بهتان. از خود شماها شنیدم. همچین صاف بگویم، حالا هستید، نیستید توی جمعیت، من این را نمی دانم. چون این را خیلی من شنیده ام که آقا! خدا که جواب ما را نمی دهد، شما دعا کنید. من و تو یکی هستیم. من هم یک مخلوق، تو هم یک مخلوق؛ چرا جوابت نمی دهد؟ فهمیدی؟ این حرف نشد که تو به من می زنی؟ من مجبور شدم بگویم این را، بگوییم ما دعا می کنیم خدا جوابمان ما را نمی دهد. جواب کجا نمی دهد، خوب هم جوابت را می دهد. شد؟! تو ، بگذار این شک و شبهه ات را بگذار کنار، یقین داشته باش، جوابت را می دهد؛ خوب هم می دهد؛ توجّه کنید چه عرض کردم؛ اما خب مصلحت را هم می داند، جوابت را می دهد طبق مصلحتت، به تو جواب می دهد.
بحار الأنوار، جلد64، صفحه 65
عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ (ع) قَالَ: إِنَّ الْمُؤْمِنَ إِذَا دَعَا اللَّهَ أَجَابَهُ فَشُخِصَ بَصَرِي نَحْوَهُ إِعْجَاباً بِمَا قَالَ فَقَالَ إِنَّ اللَّهَ وَاسِعٌ لِخَلْقِهِ.
〰〰〰〰〰
شرح حدیث
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی
@mojtabatehrani_ir
19.58M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
﷽
رُوِيَ عَنِ الصَّادِقِ عَلَيْهِ السَّلامُ قَالَ:
«إِنَّ الْمُؤْمِنَ إِذَا دَعَا اللَّهَ تَعَالَی أَجَابَهُ فَشَخَصَ بَصَرِي نَحْوَهُ إِعْجَاباً بِمَا قَالَ فَقَالَ إِنَّ اللَّهَ تَعَالَی وَاسِعٌ لِخَلْقِهِ»
ترجمه: مؤمن هنگامی که خداوند متعال را بخواند، خداوند جواب او را می دهد. شخص راوی می گوید: چشمان من با تعجب از این سخن به طرف حضرت خیره شدو حضرت در ادامه فرمودند: خداوند نظرش نسبت به مخلوقاتش توسعه و وسعت دارد.
〰〰〰〰〰
شرح حدیث
🎞 #كليپ_تصويرى
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی
@mojtabatehrani_ir
﷽
📍 چگونگی تأثیر موج شیاطینی به صورت انسان❗️
📌گاهی این طور نیست، در اثر برخورد به شیاطین انسی، آنها مطالبی را به این می گویند، اوّل موج، موج چیست؟ موج صوتی است می آید بعد در داخل همان امواج شیطانی است بعد برای او پیدا می شود، از خارج مطلب را به او می گوید، یا روش و فعل او را می بیند، می خواهد اصلاً صحبت هم نکند، هیچ صحبت نمی کند، یک انسانی است انسان دیگر را نگاه می کند، اعمال او را کنترل می کند، اعمال او موجب می شود که مبداء انتقال این می شود. اگر کسی دید دیگری مثلاً مشغول یک عمل خلاف شرعی است، موافق با شهوتش هست یا نیست؟ تحریک نمی شود؟ تحریک نمی شود؟او هم دعوت نکرده این را، تحریک می شود. خب اینجا مبداء چه بود؟ انسان بود، تا او را ندیده بود عمل او را ندیده بود، مورد توجّه قرار نداده بود، کِی تحریک شده بود این؟ مبداء تحریک این است. این شیطان انسی است، موج صدایی هم ندارد، هوایی هم ندارد. «من الجنّة و النّاس» چه می خواهد از اندرون خود تو باشد یا از بیرون، درونی باشد یا بیرونی باشد، هر دواش. بیرونی اش غربی باشد یا شرقی باشد، این ها هستند که تو را از خود بی خود می کنند. به عبارت دیگر، اوّل استعمار فکری ات می کنند، بعد بیچاره ات می کنند این ها. در هر سه بُعد، هم در ربوبیّتیِ پرورشیِ مادّی ات، مگر شرقی آدم است؟ گفته ام در بحث هایم، طوری می کنند تو را که خودت را آدم نمی دانی، اصالت فکری ات را از تو می گیرند، خودیّتت را می گیرند، انسانیّتت را می گیرند، این که می گوید: اندیشه ات را بهم می ریزد، «یَختَلِطُ معه الذّهن». می خواهد لفظاً بگوید، می خواهد عملاً، فرقی نمی کند. این ها شیاطین انس هستند.
〰〰〰〰〰
📚 #مجموعه_تفسیر_نور_مبین
📕 #تفسیر 1
🏷 سوره ناس
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی
@mojtabatehrani_ir
12.76M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
﷽
📍 چگونگی تأثیر موج شیاطینی به صورت انسان❗️
〰〰〰〰〰
📚 #مجموعه_تفسیر_نور_مبین
📕 #تفسیر 1
🏷 سوره ناس
🎞 #كليپ_تصويرى
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی
@mojtabatehrani_ir
بسماللهالرحمنالرحیم
در سالروز شهادت ششمين امام شيعيان امام جعفر صادق (ع)
بيست و پنجم شوال المكرم 1444 ق ( سه شنبه 26/2/1402 ش)
مراسم سوگواری و عزاداری در محل دفتر حضرت آیت الله العظمی حاج آقا مجتبی تهرانی(ره)
از ساعت 10:30 صبح الی 12
برقرار میباشد.
حضور برادران و خواهران ايمانی موجب تعظيم شعائر اسلامی است.
نشانی: خيابان مجاهدين اسلام (روبروی مجلس شورای اسلامی) خیابان شهيد رحمانی پور خيابان قائن پلاك 43
@mojtabatehrani_ir
﷽
📍 در جنگ و تهاجم فرهنگی، نباید با مروّجین فحشا همسو شد ❗️
📌کوتاه ترین و موثّرترین راه برای جلوگیری از خراب کاری کسانی که از نظر معنوی، با فرهنگ الهی سازگار نیستند و نقش تخریبی دارند، راه عملی به معنای «پرهیز از حرام» است.
روایت مفصّلی را عرض می کنم که سماعة بن مهران، ناقل آن است. سماعة بر امام صادق(ع)، وارد شد. حضرت از او سؤال کردند: «مَنْ شَرُّ النَّاسِ؟ قَالَ نَحنُ». با این بخش ها کاری نداریم، چون مفصّل است. در ادامه روایت می فرماید: «وَ أَكْمِدُوا عَدُوَّكُمْ بِالْوَرَعِ»1️⃣؛ «کَمَدَ» به معنای کوبیدن است. می فرماید با ورع، دشمنانتان را بکوبید! به تعبیر من، کوبش فرهنگی است.
خیال نکنید که بحث جهاد است چراکه با ورع نمی شود جنگ نظامی کرد. منظور، جنگِ فرهنگی است؛ یعنی هر چه دشمنان فحشا را ترویج می کنند، تو پرهیز کن و نقشه های آن ها را نقش بر آب کن.
دقیقاً خلاف آنچه عدّه ای فکر می کنند که یک مقدار رقیقش کنیم و راه شرعی گیر بیاوریم تا شبهه ناک را حلال کنیم که از این راه، بتوانیم فضای فرهنگی جامعۀ اسلامی را حفظ کنیم. از معارف اسلام و فرهنگ بی خبری که این حرف ها را می زنی! این حرف ها درست نیست؛ نباید همسو و رقیق شوم تا حفظ کنم. نه آقا! دقیقاً عکس این کار را باید انجام داد. راه از بین بردن این تهاجم، پرهیز عملی از گناه است که با این کار، دشمن را می کوبی.
1️⃣بحارالأنوار، ج 65، ص 117
〰〰〰〰〰
📚 #مجموعه_ادب_الهی
📕 #مبانی_تربیت
🏷 جلسه بیست و یکم
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی
@mojtabatehrani_ir
10.52M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
﷽
📍 در جنگ و تهاجم فرهنگی، نباید با مروّجین فحشا همسو شد ❗️
〰〰〰〰〰
📚 #مجموعه_ادب_الهی
📕 #مبانی_تربیت
🏷 جلسه بیست و یکم
🎞 #كليپ_تصويرى
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی
@mojtabatehrani_ir
9.22M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
﷽
📍 راه جلوگیری از ارعاب شیاطین انسی ❗️
〰〰〰〰〰
📚 #مجموعه_تفسیر_نور_مبین
📕 #تفسیر 1
🏷 سوره ناس
🎞 #كليپ_تصويرى
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی
@mojtabatehrani_ir
﷽
📍 راه جلوگیری از ارعاب شیاطین انسی ❗️
📌در بُعد حکومتی اش وارد می شوی می بینی همین بلا را سرت در آورده اند. آدمت نمی دانند تا حکومت به دستت بدهند، باید رشته اش دست خودشان باشد. و تو هم باورت آمده به اینکه لیاقت نداری. برو در بُعد پرستشی و الوهی اش، باز همین مطلب هست، چنان خورده گیری می کند بر مقدّسات دینی تو، ضربه می زند که خجالت می کشی بگویی من مسلمانم، خجالت می کشی. با اینکه اگر این ها، این غبارها کنار برود، یک فطرت اوّلیه اگر بر مبنای عقل و فکر و اندیشه باشد، همه محکوم اند. گیجت می کند، گیجت که کرد بعد دیگر خودت راه نداری جایی بروی، محکوم او هستی، در هر سه بُعد. لذا است که در این سوره می گوید: برای اینکه محکوم این امواج جنّ و انس نشوی تو، پناه ببر به ربّ ناس، مَلِک ناس، إله ناس یعنی این های دیگر را به حساب نیاور، مرعوب نشو، مرعوب نشو. راه اینکه انسان خودش را بتواند حفظ کند، صحیح فکر کند، اصالت فکری و عملی داشته باشد، راهش چیست؟ اُنس با خدا. این است که می گوید: «أعوذ بربّ النّاس» پناه می برم. اُنس با خدا داشته باش. چه موقعی تو را استعمار کردند؟ آن موقعی که اُنس تو را با خدا قطع کردند، آن موقع بود. اگر اُنس با خدا داشتی، وحشت می کردی از این تمدّن غرب که منشاء بیچارگی شرق است.
〰〰〰〰〰
📚 #مجموعه_تفسیر_نور_مبین
📕 #تفسیر 1
🏷 سوره ناس
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی
@mojtabatehrani_ir
﷽
📍 منشاء وسواس در انسان چیست ❗️
📌یک مطلبی را می خواستم عرض کنم و آن اینکه ما به گوشمان می خورد وسواسی، وسواسی هایی که خودمان داریم. این وسواس ها چیست؟ وسواس هایی که ما در اعمال بشر می بینیم، منشاءش باز همان بهم ریختگی روح و اندیشه است، منشاء، آن است. منشاء بهم ریختگی روح چیست در این وسواس ها؟ دو چیز است، بلکه به یک اعتبار برگشت به یک چیز می کند ولی ما برای اینکه مطلب سهل باشد درکش، می گوییم دو. یک، عقده های روحی، عقده های روحی در بشر سبب می شود که بشر در سه بُعد و کانال های مخصوصی این حالت وسواسی را که ما می گوییم وسواس یعنی بهم ریختگی روح که اثر روی جسم می گذارد از نظر عملی، پیش می آید، این حالت پیدا بشود. عقده های روحی است، سرخوردگی ها در زندگی سبب می شود که انسان اصالت فکری خودش را از دست بدهد در همان کانالی که هست. یک عدّه از انسانها هستند، این ها در کانال ربوبیّتی که قرار می گیرند در آن کانال ظاهر می شود این ضعف اندیشه ای آن ها، هر کانالی که بیشتر مورد عنایت بشر باشد، حسّاسیّت بیشتر داشته باشد در آن کانال.
〰〰〰〰〰
📚 #مجموعه_تفسیر_نور_مبین
📕 #تفسیر 1
🏷 سوره ناس
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی
@mojtabatehrani_ir
7.73M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
﷽
📍 منشاء وسواس در انسان چیست ❗️
〰〰〰〰〰
📚 #مجموعه_تفسیر_نور_مبین
📕 #تفسیر 1
🏷 سوره ناس
🎞 #كليپ_تصويرى
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی
@mojtabatehrani_ir