هدایت شده از حلقه معرفت
💠وقایع روز ششم محرم سال 61هجری💠
♨️در این روز عبیداللّه بن زیاد نامه ای برای عمر بن سعد فرستاد كه:
من از نظر نیروی نظامی اعم از سواره و پیاده تو را تجهیز كرده ام. توجه داشته باش كه هر روز و هر شب گزارش كار تو را برای من ميفرستند.
🌹در این روز "حبیب بن مظاهر اسدی" به امام حسین علیه السلام عرض كرد:
🌼 یابن رسول اللّه! در این نزدیكی طائفه ای از بنی اسد سكونت دارند كه اگر اجازه دهی من به نزد آنها بروم و آنها را به سوی شما دعوت نمایم.
🌺امام علیه السلام اجازه دادند و حبیب بن مظاهر شبانگاه بیرون آمد و نزد آنها رفت و به آنان گفت: بهترین ارمغان را برایتان آورده ام، شما را به یاری پسر رسول خدا دعوت ميكنم.
✨او یارانی دارد كه هر یك از آنها بهتر از هزار مرد جنگی است و هرگز او را تنها نخواهند گذاشت و به دشمن تسلیم نخواهند نمود.
🔥 عمر بن سعد او را با لشكری انبوه محاصره كرده است، چون شما قوم و عشیره من هستید، شما را به این راه خیر دعوت مينمایم... .
♻️در این هنگام مردی از بني اسد كه او را "عبداللّه بن بشیر" مي نامیدند برخاست و گفت: من اولین كسی هستم كه این دعوت را اجابت ميكنم.
💠سپس مردان قبیله كه تعدادشان به 90 نفر ميرسید برخاستند و برای یاری امام حسین علیه السلام حركت كردند.
🔻 در این میان مردی مخفیانه عمر بن سعد را آگاه كرد و او مردی بنام "ازْرَق" را با 400 سوار به سویشان فرستاد. آنان در میان راه با یكدیگر درگیر شدند، در حالی كه فاصله چندانی با امام حسین علیه السلام نداشتند.
🔰هنگامی كه یاران بني اسد دانستند تاب مقاومت ندارند، در تاریكی شب پراكنده شدند و به قبیله خود بازگشتند و شبانه از محل خود كوچ كردند كه مبادا عمر بن سعد بر آنان بتازد.
🌷حبیب بن مظاهر به خدمت امام علیه السلام آمد و جریان را بازگو كرد. امام علیه السلام فرمودند: لاحَوْلَ وَلا قُوَّةَ اِلاّ بِاللّهِ..
📙بحارالانوار،ج44،ص386
📔 در کربلا چه گذشت،تالیف شیخ عباس قمی
#محرم
@halghemarefat313
فضائل امیرالمومنین علی علیه السلام🇵🇸
✔️تحلیل گفتمان ادبی خطبه های حضرت زینب (س) #بخش_پنجم 🔘ویژگی های ساختاری خطبه حضرت زینب(س) در کوفه
✔️تحلیل گفتمان ادبی خطبه های حضرت زینب (س)
#بخش_ششم
🔘 همانطور که در تحلیل گفتمان خطبه ی حضرت زینب (س) مشاهده شد:
✔️نهایت فصاحت و بلاغت در گفتار ایشان، با توجه به انتخاب و گزینش کلمات: در شرایطی که همه ما سالها در مراسم آقا اباعبدالله الحسین (ع) شنیده ایم و می دانیم کاروان آل پیامبر (ص) در چه شرایطی به کوفه رسیده است؛ 😭
کاروان کاملا در محاصره نگهبانان و مزدوران بنی امیه بود؛ مزدورانی از پست ترین طبقات بشر و پلیدترین افراد در میان همه امت ها... جمعیت زیاد همچمون سیل در کوفه موج می زد؛ فضایی که آکنده از فریادها و سخن گفتن های مردم با صدای بلند و صدای زنگ های آویخته به گردن شتران را تصور کنید..
▪️شهری که در همه کوچه ها و معابر آن هزاران مأمور مسلح بسیج شده اند تا هر صدایی را که بر ضد حکومت بلند شود در گلو خفه کنند و همه حرکات و سکنات افراد را با دقت تمام زیر نظر دارند تا هر جنبشی را در نطفه خفه کنند.
🔘در چنین جو و شرایطی زینب کبری(س) با اشاره ای مردم را به سکوت فرمان می دهد. آن حضرت با این کار در انسانها، حیوانات و حتی جمادات تصرف ولایی نموده، نفس ها در سینه ها حبس شده شترها از حرکت باز ایستاده و زنگهای آویخته بر گردن شتران آرام گرفتند.
🔘آری زینب کبری تنها با یک اشاره و به مدد روحیه قوی و نفس مطمئنه خود توانست بر جوّ موجود فائق آید...😭
✔️در قسمت پنجم تحلیل خطبه 👆مشاهده شد حضرت زینب سلام الله از برخی آیات در خطاب به اهل کوفه استفاده نموده است... در ادامه به بررسی آیات و هدف حضرت از کاربست آیات می پردازیم...
📣امیدوارم طولانی شدن مطالب، از صبر و حوصله ی همراهان گرامی، محبان مولا امیرالمومنین علی بن ابی طالب علیه السلام خارج نباشد...
🔰با ما همراه باشید...
#ادامه_دارد
#خطبه_حضرت_زينب_سلام_الله_علیها
#محرم
#محرم_الحرام
#امام_حسین
#اباعبدالله_الحسین
#مولا_جانم_حسین
#به_تو_از_دور_سلام
@mola_amiralmomenin_as
فضائل امیرالمومنین علی علیه السلام🇵🇸
✔️تحلیل گفتمان ادبی خطبه های حضرت زینب (س) #بخش_پنجم 🔘ویژگی های ساختاری خطبه حضرت زینب(س) در کوفه
✔️تحلیل گفتمان ادبی خطبه های حضرت زینب (س)
#بخش_هفتم
🔘ویژگی های ساختاری خطبه حضرت زینب(س) در کوفه
✔️حضرت زینب(س)نیز با به کارگیری اسلوب قرآنی، در آیه ذیل پیمان شکنان را به زنی تشبیه کرده است که رشته های خود را پس از اتقان و استحکام از هم می گسست...
🔘تازهمسلمانان سست ايمان
✔️«وَ لاٰ تَكُونُوا كَالَّتِي نَقَضَتْ غَزْلَهٰا مِنْ بَعْدِ قُوَّةٍ أَنْكٰاثاً تَتَّخِذُونَ أَيْمٰانَكُمْ دَخَلاً بَيْنَكُمْ أَنْ تَكُونَ أُمَّةٌ هِيَ أَرْبىٰ مِنْ أُمَّةٍ إِنَّمٰا يَبْلُوكُمُ اللّٰهُ بِهِ وَ لَيُبَيِّنَنَّ لَكُمْ يَوْمَ الْقِيٰامَةِ مٰا كُنْتُمْ فِيهِ تَخْتَلِفُونَ»؛ (نحل: 92)
▪️همانند آن زن [سبكمغز] نباشيد كه پشمهاى تابيدۀ خود را پس از استحكام، وامىتابيد!
در حالى كه سوگند [و پيمان] خود را وسيلۀ خيانت و فساد قرار مىدهيد؛ بخاطر اينكه گروهى، جمعيّتشان از گروه ديگر بيشتر است [و كثرت دشمن را بهانهاى براى شكستن بيعت با پيامبر مىشمريد]!
خدا فقط شما را با اين وسيله آزمايش مىكند؛ و به يقين روز قيامت، آنچه را در آن اختلاف داشتيد، براى شما روشن مىسازد!
🔰دورنماى بحث
🍃در آغاز اسلام كه مسلمانان در اقليّت و دشمنان و مشركان در اكثريّت بودند، برخى از جوانان شيفتۀ پيامبر شده، به آن حضرت ايمان مىآوردند؛ ولى آنها تحت فشار خانواده، دوستان، آشنايان و جامعۀ مشرك قرار مىگرفتند ، در اين مرحله برخى همانند ابوذرها، بلالها و عمّارها مستحكم و پايدار بودند و حتّى در راه عقيدۀ خود جان مىباختند.
🍃 ولى برخى از تازهمسلمانان سست بودند و طاقت تحقيرها، سرزنشها و اعتراضات اطرافيان را - كه اكثريّت جامعه را تشكيل مىدادند نداشتند و پس از پشت سر گذاشتن مراحل سخت اسلام و ايمان مرتد گشته، دوباره به صف مشركان مىپيوستند. آيۀ فوق دربارۀ اين دسته از تازهمسلمانان سست ايمان نازل شده است.
✔️در اينكه نام اين زن سفيه و أبله چه بوده است، اختلاف است.كار احمقانۀ اين زن متمكّن ابله، اين بود كه هر روز صبح مقدارى پشم آماده مىكرد؛ سپس كنيزهايش را مىخواند تا اين پشمها را بتابند و با آن طنابى بسازند. آنها با زحمت فراوان اين كار را انجام مىدادند. به هنگام ظهر ناهار مىخوردند؛ پس از صرف ناهار دوباره آن زن، كنيزان خود را فرامىخواند تا اين ريسمان تابيده شده را واتابند و دوباره تبديل به پشم كنند، آنها نيز چنين مىكردند. روز بعد دوباره صبح هنگام پشمها را طناب و عصرگاهان طناب تابيده را تبديل به پشم مىكردند و اين داستان احمقانه هر روز تكرار مىشد.
♦️قرآن مجيد در اين آيۀ شريفه به تازه مسلمانان سستايمان هشدار مىدهد كه مانند آن زن احمق عمل نكنند و از دين و ايمان خود بازنگردند.
#ادامه_دارد
#خطبه_حضرت_زينب_سلام_الله_علیها
#محرم
#محرم_الحرام
#امام_حسین
#اباعبدالله_الحسین
#مولا_جانم_حسین
#به_تو_از_دور_سلام
@mola_amiralmomenin_as
فضائل امیرالمومنین علی علیه السلام🇵🇸
✔️تحلیل گفتمان ادبی خطبه های حضرت زینب (س) #بخش_هفتم 🔘ویژگی های ساختاری خطبه حضرت زینب(س) در کوفه
✔️تحلیل گفتمان ادبی خطبه های حضرت زینب (س)
#بخش_هشتم
🔘ویژگی های ساختاری خطبه حضرت زینب(س) در کوفه
🔰 پيامهاى آيۀ شريفه (نحل: 92)
▪️1 - پشم در حالت عادى براى هيچ كارى قابل استفاده نيست؛ نه فرش، نه لباس، نه ابزار زندگى، و نه چيز ديگر؛ امّا وقتى همين پشم تابيده مىشود، اگر باريك باشد و به صورت نخ درآيد، با آن پارچه و فرش و مانند آن مىبافند. و اگر ضخيمتر باشد با آن طناب و حتّى خانههاى بيابانى و چادر مىسازند.
📣جامعۀ متفرّق و ازهمگسيخته نيز مانند پشم بىخاصيّت است؛ اما به هنگام اتّحاد منشأ اثرات فراوانى مىگردد.(#وحدت_ملی)
▪️2 - پشم در حالت عادى بسيار سست و آسيبپذير است؛ وزش باد ملايمى آن را مىبرد و قدرت مقاومت در مقابل نسيم را ندارد؛ اما اگر همين پشم تابيده شود و محكم گردد، گاهى از اوقات سنگينترين وزنهها را با آن حمل و نقل مىكنند و حتّى كشتىهاى بزرگ را بهوسيلۀ آن مهار مىكنند و با آن لنگر مىاندازند.
▪️3 - تنها عاملى كه اين پشمِ بىمصرفِ سست را مقاوم مىكند، #اتّحاد رشتههاى پشم است. آرى؛ پس از اينكه اين رشتهها دست به دست هم دادند و همديگر را در آغوش گرفتند و پيمان اتّحاد و هماهنگى بستند و دست از تشتّت و اختلاف برداشتند، منشأ خيرات فراوانى مىگردند.
📣و اين به انسان مىآموزد كه وجود تو هم استعدادهاى بالقوّۀ فراوانى دارد، اگر تابيده شود محكم مىشود و پيامآور محصولات تازه و مفيدى؛ چون تصميم، اراده، وحدت كلمه، ايمان، توكّل به خدا و مانند آن خواهد شد.
♦️ازاينرو، قرآن مجيد مىفرمايد:
🔰شما بهوسيلۀ ايمان تابيده شدهايد، انسان عاقل دوباره طناب ايمان خود را وانمىتابد!
🔘اين تشبيه بسيار زيبا، جالب و پرمعنا در كلام حضرت زينب عليها السلام نيز آمده است در آن هنگام كه حضرت زينب به دروازۀ كوفه رسيد در يك سخنرانى آتشين مردم را مورد خطاب قرار داده، فرمود:
«اِنَّمٰا مَثَلُكمْ كَمَثَلِ الَّتى نَقَضَتْ غَزْلَهٰا مِنْ بَعْدِ قُوَّةٍ...»؛ مَثَل شما مردم بىوفا و پيمانشكن كوفه، مثل آن زن احمق و أبله و نادانى است كه ريسمان تابيدۀ محكم خود را ازهمگسيخته مىسازد.
✔️شما، هم با على عليه السلام بيعت كرديد و هم با نمايندۀ امام حسين عليه السلام، مسلم بن عقيل، رشته پيمان را محكم كرديد؛ ولى هنگامى كه ابن زياد آمد، با چند وعده و وعيد و ايجاد رعب و وحشت، پيمان خود را شكستيد و معلوم شد كه تمام آن دعوتها و بيعتها و اعلان وفادارىها جز حقّهبازى چيزى نبوده است، و اكنون هم با ديدن سر حسين بن على عليهما السلام گريه مىكنيد؛ هم مىكشيد و هم عزادارى مىكنيد!
📣كسانى كه با ادبيّات عرب آشنا هستند، درمىيابند كه اين خطبه چقدر ارزشمند است. به عقيدۀ ما حضرت زينب عليها السلام از بازار آشفتۀ كوفه دست گشود و پايههاى تخت و تاج حكومت يزيد را در شام به لرزه درآورد و مقدّمۀ سرنگونى بنى اميّه و انقلابها و شورشهاى بعدى را فراهم كرد.
📓تفسیر آیه برگرفته از کتاب:مثالهای زیبای قرآن (امثال القرآن)؛ نوشته آیت الله مکارم شیرازی حفظه الله
#ادامه_دارد
#خطبه_حضرت_زينب_سلام_الله_علیها
#محرم
#محرم_الحرام
#امام_حسین
#اباعبدالله_الحسین
#مولا_جانم_حسین
#به_تو_از_دور_سلام
@mola_amiralmomenin_as
مجموعه صوتی 25 صلوات زيبا - موسسه تحقیقات و نشر معارف اهلالبیت علیهمالسلام_4.mp3
739.3K
✔️(صلوات) فرستادن بر پيامبر(ص)ريشه قرآنى دارد كه خداى متعال وفرشتگان به آن حضرت صلوات مىفرستند:
«إِنَّ اللّٰهَ وَمَلَائِكَتَهُ يُصَلُّونَ عَلَى النَّبِىِّ يٰا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا صَلُّوا عَلَيْهِ وَسَلِّمُوا تَسْلِيما»،(احزاب: 56)
درآيه ديگرصلوات را تفسير مىفرمايد:
«هُوَ الَّذِى يُصَلِّى عَلَيْكُمْ وَمَلَائِكَتُهُ لِيُخْرِجَكُمْ
مِّنَ الظُّلُمٰاتِ إِلَى النُّورِ وَكٰانَ بِالْمُؤْمِنِينَ رَحِيماً».(احزاب: 43) او كسى است كه خودش و فرشتگانش به شما صلوات مىفرستد، تا اينكه، شما را از تاريكىها، به نور و روشنائى خارج نمايد و او هميشه به مؤمنين مهربانست.
✔️از اين دو آيه معلوم مىشود صلوات، هديه و صلهاى است كه خدا و فرشتگانش و مؤمنين به پيامبر(ص)مىدهند و چون عنوان تكريم و بزرگداشت او مدنظر است و لذا خداوند پيشگام، و بعد. فرشتگان و سپس به ايمان آورندگان هم دستور مىدهد كه اين عمل را انجام دهيد تا همرنگى و همصدائى در ميان خالق و بندگان شايستهاش، به پاس مقام پيامبر صورت گيرد.
✔️آيه دوم در مقام بيان خاصيت صلوات است كه فقط ازناحيه خداوند انجام مىشود چون انسانها و فرشتگان هم ازخدا مىخواهند كه به ايشان صلوات بفرستد پس صلوات هديه و صله ايست كه تنها پروردگار متعال ازحقيقت آن باخبراست. ولى با اين آيه سرنخهائى را دراختيار اهل قرآن قرارمىدهد كه صلواتهاى خدا، خارج ساختن از تاريكىها وحجابها بسوى روشنائى ونور.
@mola_amiralmomenin_as
12.08M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✔️نشستن در مجلس امام حسین(ع) مثل نشستن زیر قبه حرم سیدالشهداست.
@Abedini
#محرم
#محرم_الحرام
#امام_حسین
#اباعبدالله_الحسین
#مولا_جانم_حسین
#به_تو_از_دور_سلام
@mola_amiralmomenin_as
15.71M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✔️ اولین کسی که گفت: امام حسین را سیاسی نکنید
#محرم
#محرم_الحرام
#امام_حسین
#اباعبدالله_الحسین
#مولا_جانم_حسین
#به_تو_از_دور_سلام
@mola_amiralmomenin_as
هدایت شده از فضائل امیرالمومنین علی علیه السلام🇵🇸
چه جمعه ها که یک به یک غروب شد، نیامدی
چه اشکها که در گلو، رسوب شد نیامدی
خلیل آتشین سخن، تبر به دوش بت شکن
خدای ما دوباره سنگ و چوب شد نیامدی
برای ما که خسته ایم و دل شکسته ایم، نه
برای عدهای، ولی چه خوب شد نیامدی
تمام طول هفته را در انتظار جمعه ام
دوباره صبح، ظهر، نه، غروب شد نیامدی
#الهی_عظم_البلا
@mola_amiralmomenin_as