شخصيت انسان زير زبان او نهفته است
امیرالمومنین علی علیه السلام :
#نهج_البلاغه
📿تَكَلَّمُوا تُعْرَفُوا
سخن بگوييد تا شناخته شويد
حکمت 392
#نهج_البلاغه
#فضایل_امیرالمومنین
#کلام_مولا
#امیر_ملک_سخن
@mola_amiralmomenin_as
زیارتنامه ی شهدا
بسم الرب الشهدا و الصدیقین
اَلسَّلامُ عَلَیکُم یَا اَولِیاءَ اللهِ وَ اَحِبّائَهُ ، اَلسَّلامُ عَلَیکُم یَا اَصفِیَآءَ اللهِ وَ اَوِدّآئَهُ ، اَلسَلامُ عَلَیکُم یا اَنصَارَ دینِ اللهِ ، اَلسَلامُ عَلَیکُم یا اَنصارَ رَسُولِ اللهِ ، اَلسَلامُ عَلَیکُم یا اَنصارَ اَمیرِالمُومِنینَ ، اَلسَّلامُ عَلَیکُم یا اَنصارَ فاطِمَةَ سَیِّدَةِ نِسآءِ العالَمینَ ، اَلسَّلامُ عَلَیکُم یا اَنصارَ اَبی مُحَمَّدٍ الحَسَنِ بنِ عَلِیٍّ الوَلِیِّ النّاصِحِ ، اَلسَّلامُ عَلَیکُم یا اَنصارَ اَبی عَبدِ اللهِ ، بِاَبی اَنتُم وَ اُمّی طِبتُم ، وَ طابَتِ الاَرضُ الَّتی فیها دُفِنتُم ، وَفُزتُم فَوزًا عَظیمًا ،فَیا لَیتَنی کُنتُ مَعَکُم فَاَفُوزَمَعَکُم🌹
#شهید
#شهدا
#رفیق_شهیدم
#زیارتنامه
@mola_amiralmomenin_as
✔️#شرح_نوین_زیارت_عاشورا
#بخش_سوم
🔘شناخت خاندان حضرت امام حسين(ع):
1- السَّلَامُ عَلَيْكَ يَا أَبَا عَبْدِ اللَّهِ السَّلَامُ عَلَيْكَ يَا ابْنَ رَسُولِ اللَّهِ السَّلَامُ عَلَيْكَ يَا ابْنَ أَمِيرِ الْمُؤْمِنِينَ وَ ابْنَ سَيِّدِ الْوَصِيِّينَ السَّلَامُ عَلَيْكَ يَا ابْنَ فَاطِمَةَ سَيِّدَةِ نِسَاءِ الْعَالَمِين
▪️اين موضوع اطلاعات بسيار خوبى را در اختيار انسانها بويژه نسلهاى جديد مىگذارد زيرا جايگاه خاندان و والدين هر كس در افكار عمومى وضعيت فرزندانشان را روشن مىسازد چون اعتبار شاخههاى هر درختى به تنه آن بازمى گردد و بلكه فرزندان عصاره وجود پدران و مادرانشان هستند چه اگر پدر و مادر و جَدّ كسى چنان قداستى داشته باشند كه پروردگار متعال آنها را همراز و هم اسرار خود و حامل آيات و بلكه آنان را بزرگترين آيت و نشان خود برگزيده باشد.
▪️قطعاً ثمره وجودشان فرزندانى همرنگ خودشان خواهند بود زيرا نقش رحم مادر در پروراندن نطفه در طول نه ماه نقش بسيار مهم و كليدى دارد و نمىتوان از آن غفلت كرد چنانچه در زيارت اربعين آنحضرت و زيارت وارث به اين موضوع بسيار مهم تصريح شده است:
✔️( اشْهَدُ انَّكَ كُنْتَ نوُراً فى الَاصْلابِ الشّامِخَهِ و الاَرْحامِ المُطَّهَرِه ) شهادت مىدهم كه نطفه تو در صلبهاى بلند مرتبه مردان شريف بشكل نورى بود و در رحم پاكيزه مادران معصومه قرار گرفتى كه به هيچ نوع پليدىهاى دوران جاهليت آلوده نبودند.
امام حسين عليه السّلام كسى است كه رسول خدا(ص) در حقش فرمود:
( حُسَينٌ مِنّى وَ انَا مِنْ حُسَين، عِلْمُهُ عِلْمى و عِلْمي عِلْمُه ... ) حسين از من است و من از او هستم علم و دانش اوعلم من، و علم من از آن اوست.
🔘 وجود نازنين امام حسين(ع) در روز عاشورا به اين موضوع مهم پرداخت و فرمود:
▪️... و انْتُم ابنُ حَرْبٍ و اشْياعُه ... وَاللهُ الَخَذْلَ مِنْكُم مَعْروفُ و شَجَّت عَليهِ عُروُقُكم و تَوارَثَتْهُ اصُوُلكُم و فُروُعكم و نَبَتَتْ عليه قلوُبُكم ...
▪️اى جمعيت حاضرى كه براى كشتن فرزند پيامبرتان بسيج شده ايد بدانيد شما در واقع فرزندان ابوسفيان و يزيد و پيروانشان هستيد ... بخدا سوگند تنها و بى ياور گذاشتن امام زمانتان و بىوفائى به عهد خود از شما تازگى ندارد كه پدرم و برادرم و ... آن را از شما ديدند، بر همين خصلت پست و پليد رگهايتان (ژنهايتان) شكل گرفته و ريشههاى جانتان آن را دريافت كرده و به شاخههايش انتقال داده است و بذر اين پستى و ذلت در قلب و روانتان روييده تا اينكه مركز درك و فهمتان را تحت پوشش خود گرفته است و اجازه نمىدهد كه شما حقايق را درك كنيد ...(الگوهاى زندگى در مقتل حسينى، 541.)
#ادامه_دارد
#محرم #عاشورا #زیارت_عاشورا
@mola_amiralmomenin_as
فضائل امیرالمومنین علی علیه السلام🇵🇸
✔️#شرح_نوین_زیارت_عاشورا #بخش_سوم 🔘شناخت خاندان حضرت امام حسين(ع): 1- السَّلَامُ عَلَيْكَ ي
✔️#شرح_نوین_زیارت_عاشورا
#بخش_چهارم
🔘شناخت خاندان حضرت امام حسين(ع):
✔️#اصالت_خانواده
🔘اصالت خانواده يك واقعيت بسيار كليدى و مهم است كه در انتخاب همسر و همكار و همراز، و واگذارى مسئوليت و ... بايد مورد توجه واقع شود چنانچه حضرت اميرالمومنين(ع) در نامه مالك اشتر (ره) فرموده:
... ثُمَّ الصِّق بِذَوي المُرَوأتِ و الاَحْسابِ و اهلِ البُيوُتاتِ الصّالِحَهِ و السَّوابِقِ الحَسَنهِ ... سپساى مالك، به افرادى خودت را بچسبان كه داراى خاندان اصيل و جوانمرد و با شخصيت و از اهل خانوادههاى صالح و شايسته و خوش سابقه هستند. (نهج البلاغه: نامه 53)
يعنى اصالت و جوانمردى و شايستگى و سوابق درخشان خانواده آن درخت تنومندى است كه هميشه سايه دارد و با ميوههاى بسيار شيرين و دلپذيرش از همگان پذيرائى مىكند.
🔘حضرت اميرالمومنين(ع) بعد از شهادت حضرت فاطمه(س) با عقيل درباره شناخت خانوادههاى اصيل و غيور و شايسته مشاوره مىفرمود تا اينكه طايفه (بنى كلاب) انتخاب شد و با (ام البنين) كه نامش فاطمه دختر ابن حزم بود ازدواج نمود و فرزندان رشيد و جوانمردى مانند حضرت ابوالفضل(س) را همراه با سه برادرش تحويل قرآن و اهل بيت(صلوات الله عليهم) داده است.
▪️بنابراين وضعيت روحى و روانى و اعتقادى و شخصيتى خانواده در فرزندان ظاهر مىشود و كسى نمىتواند منكر اين واقعيت باشد به جهت اينكه طعم و مزه و رنگ و بوى و ... هر ميوهاى به اصل درخت و ريشه آن بازمى گردد چون همه را از آنها گرفته است و اگر كسى بتواند وضعيت آنها را تغيير دهد قطعاً ميوه هايشان نيز عوض خواهند شد.
✔️پس ابتداى زيارت عاشورا امام حسين را با خانواده معصوم و مطهرش(صلوات الله عليهم) بر همگان تعريف مىكند و اين شناخت دو خاصيت دارد:
🍃اول: ما با درك مقام و منزلت آن حضرت به فضاى نورانى و روحانى ايشان نزديكتر مىشويم و از عطر اين ميوه بهشتى و عصاره آل عباء(صلوات الله عليهم) شيرين كام مىگرديم.
🍃دوم: وضعيت كسانى را كه با اين خاندان پاك و مطهر دشمنى مىكنند روشن مىسازد و اين بهترين معيار و ملاكى است كه مىتواند انسانهاى حق جو و علاقمند به قرآن و عترت(صلوات الله عليهم) را در هر زمان يارى كند و آنها را از گرايشهاى نادرست باز دارد.
#ادامه_دارد
#محرم #عاشورا #زیارت_عاشورا
@mola_amiralmomenin_as
✔️تحلیل گفتمان ادبی خطبه های حضرت زینب (س)
#بخش_پنجم
🔘ویژگی های ساختاری خطبه حضرت زینب(س) در کوفه
✔️حضرت زینب(س)نیز با به کارگیری اسلوب قرآنی، به استفاده از صُوَر خیالی-که عناصر خود را از واقعیّت می گیرند-پرداخته است.
🔰تشبیه:
▪️مثلکم کمثل التی نقضت غزلها من بعد قوّة أنکاثا...(نحل: 92)
➖[مثل شما مثل زنی است که رشته های خود را به استواری می بافد و سپس از هم باز می کند.]
▪️او کمرعی علی دمنة أو کفضّة علی ملحودة.
➖[شما مانند گیاهان مزبله ها هستید که قابل خوردن نیستند و مانند نقره ای هستید که زینت قبورند.]
🔰استعاره:
▪️خاتم النبوّة، معدن الرسالة، منار محجّتکم.
➖[خاتم و معدن رسالت، آن کسی که در گرفتاریها پناهگاه شما و در مقام مجادله با دشمنان راهنمای شما بود.]
▪️ضربت علیکم الذلّة و المسکنة.
➖[ذلّت و بیچارگی شما را احاطه کرده است.]
▪️أعجبتم أن أمطرت السماء دما.
➖[آیا تعجّب می کنی که آسمان خون ببارد.]
#ادامه_دارد
#خطبه_حضرت_زينب_سلام_الله_علیها
#محرم
#محرم_الحرام
#امام_حسین
#اباعبدالله_الحسین
#مولا_جانم_حسین
#به_تو_از_دور_سلام
@mola_amiralmomenin_as
هدایت شده از حلقه معرفت
💠وقایع روز ششم محرم سال 61هجری💠
♨️در این روز عبیداللّه بن زیاد نامه ای برای عمر بن سعد فرستاد كه:
من از نظر نیروی نظامی اعم از سواره و پیاده تو را تجهیز كرده ام. توجه داشته باش كه هر روز و هر شب گزارش كار تو را برای من ميفرستند.
🌹در این روز "حبیب بن مظاهر اسدی" به امام حسین علیه السلام عرض كرد:
🌼 یابن رسول اللّه! در این نزدیكی طائفه ای از بنی اسد سكونت دارند كه اگر اجازه دهی من به نزد آنها بروم و آنها را به سوی شما دعوت نمایم.
🌺امام علیه السلام اجازه دادند و حبیب بن مظاهر شبانگاه بیرون آمد و نزد آنها رفت و به آنان گفت: بهترین ارمغان را برایتان آورده ام، شما را به یاری پسر رسول خدا دعوت ميكنم.
✨او یارانی دارد كه هر یك از آنها بهتر از هزار مرد جنگی است و هرگز او را تنها نخواهند گذاشت و به دشمن تسلیم نخواهند نمود.
🔥 عمر بن سعد او را با لشكری انبوه محاصره كرده است، چون شما قوم و عشیره من هستید، شما را به این راه خیر دعوت مينمایم... .
♻️در این هنگام مردی از بني اسد كه او را "عبداللّه بن بشیر" مي نامیدند برخاست و گفت: من اولین كسی هستم كه این دعوت را اجابت ميكنم.
💠سپس مردان قبیله كه تعدادشان به 90 نفر ميرسید برخاستند و برای یاری امام حسین علیه السلام حركت كردند.
🔻 در این میان مردی مخفیانه عمر بن سعد را آگاه كرد و او مردی بنام "ازْرَق" را با 400 سوار به سویشان فرستاد. آنان در میان راه با یكدیگر درگیر شدند، در حالی كه فاصله چندانی با امام حسین علیه السلام نداشتند.
🔰هنگامی كه یاران بني اسد دانستند تاب مقاومت ندارند، در تاریكی شب پراكنده شدند و به قبیله خود بازگشتند و شبانه از محل خود كوچ كردند كه مبادا عمر بن سعد بر آنان بتازد.
🌷حبیب بن مظاهر به خدمت امام علیه السلام آمد و جریان را بازگو كرد. امام علیه السلام فرمودند: لاحَوْلَ وَلا قُوَّةَ اِلاّ بِاللّهِ..
📙بحارالانوار،ج44،ص386
📔 در کربلا چه گذشت،تالیف شیخ عباس قمی
#محرم
@halghemarefat313
فضائل امیرالمومنین علی علیه السلام🇵🇸
✔️تحلیل گفتمان ادبی خطبه های حضرت زینب (س) #بخش_پنجم 🔘ویژگی های ساختاری خطبه حضرت زینب(س) در کوفه
✔️تحلیل گفتمان ادبی خطبه های حضرت زینب (س)
#بخش_ششم
🔘 همانطور که در تحلیل گفتمان خطبه ی حضرت زینب (س) مشاهده شد:
✔️نهایت فصاحت و بلاغت در گفتار ایشان، با توجه به انتخاب و گزینش کلمات: در شرایطی که همه ما سالها در مراسم آقا اباعبدالله الحسین (ع) شنیده ایم و می دانیم کاروان آل پیامبر (ص) در چه شرایطی به کوفه رسیده است؛ 😭
کاروان کاملا در محاصره نگهبانان و مزدوران بنی امیه بود؛ مزدورانی از پست ترین طبقات بشر و پلیدترین افراد در میان همه امت ها... جمعیت زیاد همچمون سیل در کوفه موج می زد؛ فضایی که آکنده از فریادها و سخن گفتن های مردم با صدای بلند و صدای زنگ های آویخته به گردن شتران را تصور کنید..
▪️شهری که در همه کوچه ها و معابر آن هزاران مأمور مسلح بسیج شده اند تا هر صدایی را که بر ضد حکومت بلند شود در گلو خفه کنند و همه حرکات و سکنات افراد را با دقت تمام زیر نظر دارند تا هر جنبشی را در نطفه خفه کنند.
🔘در چنین جو و شرایطی زینب کبری(س) با اشاره ای مردم را به سکوت فرمان می دهد. آن حضرت با این کار در انسانها، حیوانات و حتی جمادات تصرف ولایی نموده، نفس ها در سینه ها حبس شده شترها از حرکت باز ایستاده و زنگهای آویخته بر گردن شتران آرام گرفتند.
🔘آری زینب کبری تنها با یک اشاره و به مدد روحیه قوی و نفس مطمئنه خود توانست بر جوّ موجود فائق آید...😭
✔️در قسمت پنجم تحلیل خطبه 👆مشاهده شد حضرت زینب سلام الله از برخی آیات در خطاب به اهل کوفه استفاده نموده است... در ادامه به بررسی آیات و هدف حضرت از کاربست آیات می پردازیم...
📣امیدوارم طولانی شدن مطالب، از صبر و حوصله ی همراهان گرامی، محبان مولا امیرالمومنین علی بن ابی طالب علیه السلام خارج نباشد...
🔰با ما همراه باشید...
#ادامه_دارد
#خطبه_حضرت_زينب_سلام_الله_علیها
#محرم
#محرم_الحرام
#امام_حسین
#اباعبدالله_الحسین
#مولا_جانم_حسین
#به_تو_از_دور_سلام
@mola_amiralmomenin_as
فضائل امیرالمومنین علی علیه السلام🇵🇸
✔️تحلیل گفتمان ادبی خطبه های حضرت زینب (س) #بخش_پنجم 🔘ویژگی های ساختاری خطبه حضرت زینب(س) در کوفه
✔️تحلیل گفتمان ادبی خطبه های حضرت زینب (س)
#بخش_هفتم
🔘ویژگی های ساختاری خطبه حضرت زینب(س) در کوفه
✔️حضرت زینب(س)نیز با به کارگیری اسلوب قرآنی، در آیه ذیل پیمان شکنان را به زنی تشبیه کرده است که رشته های خود را پس از اتقان و استحکام از هم می گسست...
🔘تازهمسلمانان سست ايمان
✔️«وَ لاٰ تَكُونُوا كَالَّتِي نَقَضَتْ غَزْلَهٰا مِنْ بَعْدِ قُوَّةٍ أَنْكٰاثاً تَتَّخِذُونَ أَيْمٰانَكُمْ دَخَلاً بَيْنَكُمْ أَنْ تَكُونَ أُمَّةٌ هِيَ أَرْبىٰ مِنْ أُمَّةٍ إِنَّمٰا يَبْلُوكُمُ اللّٰهُ بِهِ وَ لَيُبَيِّنَنَّ لَكُمْ يَوْمَ الْقِيٰامَةِ مٰا كُنْتُمْ فِيهِ تَخْتَلِفُونَ»؛ (نحل: 92)
▪️همانند آن زن [سبكمغز] نباشيد كه پشمهاى تابيدۀ خود را پس از استحكام، وامىتابيد!
در حالى كه سوگند [و پيمان] خود را وسيلۀ خيانت و فساد قرار مىدهيد؛ بخاطر اينكه گروهى، جمعيّتشان از گروه ديگر بيشتر است [و كثرت دشمن را بهانهاى براى شكستن بيعت با پيامبر مىشمريد]!
خدا فقط شما را با اين وسيله آزمايش مىكند؛ و به يقين روز قيامت، آنچه را در آن اختلاف داشتيد، براى شما روشن مىسازد!
🔰دورنماى بحث
🍃در آغاز اسلام كه مسلمانان در اقليّت و دشمنان و مشركان در اكثريّت بودند، برخى از جوانان شيفتۀ پيامبر شده، به آن حضرت ايمان مىآوردند؛ ولى آنها تحت فشار خانواده، دوستان، آشنايان و جامعۀ مشرك قرار مىگرفتند ، در اين مرحله برخى همانند ابوذرها، بلالها و عمّارها مستحكم و پايدار بودند و حتّى در راه عقيدۀ خود جان مىباختند.
🍃 ولى برخى از تازهمسلمانان سست بودند و طاقت تحقيرها، سرزنشها و اعتراضات اطرافيان را - كه اكثريّت جامعه را تشكيل مىدادند نداشتند و پس از پشت سر گذاشتن مراحل سخت اسلام و ايمان مرتد گشته، دوباره به صف مشركان مىپيوستند. آيۀ فوق دربارۀ اين دسته از تازهمسلمانان سست ايمان نازل شده است.
✔️در اينكه نام اين زن سفيه و أبله چه بوده است، اختلاف است.كار احمقانۀ اين زن متمكّن ابله، اين بود كه هر روز صبح مقدارى پشم آماده مىكرد؛ سپس كنيزهايش را مىخواند تا اين پشمها را بتابند و با آن طنابى بسازند. آنها با زحمت فراوان اين كار را انجام مىدادند. به هنگام ظهر ناهار مىخوردند؛ پس از صرف ناهار دوباره آن زن، كنيزان خود را فرامىخواند تا اين ريسمان تابيده شده را واتابند و دوباره تبديل به پشم كنند، آنها نيز چنين مىكردند. روز بعد دوباره صبح هنگام پشمها را طناب و عصرگاهان طناب تابيده را تبديل به پشم مىكردند و اين داستان احمقانه هر روز تكرار مىشد.
♦️قرآن مجيد در اين آيۀ شريفه به تازه مسلمانان سستايمان هشدار مىدهد كه مانند آن زن احمق عمل نكنند و از دين و ايمان خود بازنگردند.
#ادامه_دارد
#خطبه_حضرت_زينب_سلام_الله_علیها
#محرم
#محرم_الحرام
#امام_حسین
#اباعبدالله_الحسین
#مولا_جانم_حسین
#به_تو_از_دور_سلام
@mola_amiralmomenin_as
فضائل امیرالمومنین علی علیه السلام🇵🇸
✔️تحلیل گفتمان ادبی خطبه های حضرت زینب (س) #بخش_هفتم 🔘ویژگی های ساختاری خطبه حضرت زینب(س) در کوفه
✔️تحلیل گفتمان ادبی خطبه های حضرت زینب (س)
#بخش_هشتم
🔘ویژگی های ساختاری خطبه حضرت زینب(س) در کوفه
🔰 پيامهاى آيۀ شريفه (نحل: 92)
▪️1 - پشم در حالت عادى براى هيچ كارى قابل استفاده نيست؛ نه فرش، نه لباس، نه ابزار زندگى، و نه چيز ديگر؛ امّا وقتى همين پشم تابيده مىشود، اگر باريك باشد و به صورت نخ درآيد، با آن پارچه و فرش و مانند آن مىبافند. و اگر ضخيمتر باشد با آن طناب و حتّى خانههاى بيابانى و چادر مىسازند.
📣جامعۀ متفرّق و ازهمگسيخته نيز مانند پشم بىخاصيّت است؛ اما به هنگام اتّحاد منشأ اثرات فراوانى مىگردد.(#وحدت_ملی)
▪️2 - پشم در حالت عادى بسيار سست و آسيبپذير است؛ وزش باد ملايمى آن را مىبرد و قدرت مقاومت در مقابل نسيم را ندارد؛ اما اگر همين پشم تابيده شود و محكم گردد، گاهى از اوقات سنگينترين وزنهها را با آن حمل و نقل مىكنند و حتّى كشتىهاى بزرگ را بهوسيلۀ آن مهار مىكنند و با آن لنگر مىاندازند.
▪️3 - تنها عاملى كه اين پشمِ بىمصرفِ سست را مقاوم مىكند، #اتّحاد رشتههاى پشم است. آرى؛ پس از اينكه اين رشتهها دست به دست هم دادند و همديگر را در آغوش گرفتند و پيمان اتّحاد و هماهنگى بستند و دست از تشتّت و اختلاف برداشتند، منشأ خيرات فراوانى مىگردند.
📣و اين به انسان مىآموزد كه وجود تو هم استعدادهاى بالقوّۀ فراوانى دارد، اگر تابيده شود محكم مىشود و پيامآور محصولات تازه و مفيدى؛ چون تصميم، اراده، وحدت كلمه، ايمان، توكّل به خدا و مانند آن خواهد شد.
♦️ازاينرو، قرآن مجيد مىفرمايد:
🔰شما بهوسيلۀ ايمان تابيده شدهايد، انسان عاقل دوباره طناب ايمان خود را وانمىتابد!
🔘اين تشبيه بسيار زيبا، جالب و پرمعنا در كلام حضرت زينب عليها السلام نيز آمده است در آن هنگام كه حضرت زينب به دروازۀ كوفه رسيد در يك سخنرانى آتشين مردم را مورد خطاب قرار داده، فرمود:
«اِنَّمٰا مَثَلُكمْ كَمَثَلِ الَّتى نَقَضَتْ غَزْلَهٰا مِنْ بَعْدِ قُوَّةٍ...»؛ مَثَل شما مردم بىوفا و پيمانشكن كوفه، مثل آن زن احمق و أبله و نادانى است كه ريسمان تابيدۀ محكم خود را ازهمگسيخته مىسازد.
✔️شما، هم با على عليه السلام بيعت كرديد و هم با نمايندۀ امام حسين عليه السلام، مسلم بن عقيل، رشته پيمان را محكم كرديد؛ ولى هنگامى كه ابن زياد آمد، با چند وعده و وعيد و ايجاد رعب و وحشت، پيمان خود را شكستيد و معلوم شد كه تمام آن دعوتها و بيعتها و اعلان وفادارىها جز حقّهبازى چيزى نبوده است، و اكنون هم با ديدن سر حسين بن على عليهما السلام گريه مىكنيد؛ هم مىكشيد و هم عزادارى مىكنيد!
📣كسانى كه با ادبيّات عرب آشنا هستند، درمىيابند كه اين خطبه چقدر ارزشمند است. به عقيدۀ ما حضرت زينب عليها السلام از بازار آشفتۀ كوفه دست گشود و پايههاى تخت و تاج حكومت يزيد را در شام به لرزه درآورد و مقدّمۀ سرنگونى بنى اميّه و انقلابها و شورشهاى بعدى را فراهم كرد.
📓تفسیر آیه برگرفته از کتاب:مثالهای زیبای قرآن (امثال القرآن)؛ نوشته آیت الله مکارم شیرازی حفظه الله
#ادامه_دارد
#خطبه_حضرت_زينب_سلام_الله_علیها
#محرم
#محرم_الحرام
#امام_حسین
#اباعبدالله_الحسین
#مولا_جانم_حسین
#به_تو_از_دور_سلام
@mola_amiralmomenin_as
مجموعه صوتی 25 صلوات زيبا - موسسه تحقیقات و نشر معارف اهلالبیت علیهمالسلام_4.mp3
739.3K
✔️(صلوات) فرستادن بر پيامبر(ص)ريشه قرآنى دارد كه خداى متعال وفرشتگان به آن حضرت صلوات مىفرستند:
«إِنَّ اللّٰهَ وَمَلَائِكَتَهُ يُصَلُّونَ عَلَى النَّبِىِّ يٰا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا صَلُّوا عَلَيْهِ وَسَلِّمُوا تَسْلِيما»،(احزاب: 56)
درآيه ديگرصلوات را تفسير مىفرمايد:
«هُوَ الَّذِى يُصَلِّى عَلَيْكُمْ وَمَلَائِكَتُهُ لِيُخْرِجَكُمْ
مِّنَ الظُّلُمٰاتِ إِلَى النُّورِ وَكٰانَ بِالْمُؤْمِنِينَ رَحِيماً».(احزاب: 43) او كسى است كه خودش و فرشتگانش به شما صلوات مىفرستد، تا اينكه، شما را از تاريكىها، به نور و روشنائى خارج نمايد و او هميشه به مؤمنين مهربانست.
✔️از اين دو آيه معلوم مىشود صلوات، هديه و صلهاى است كه خدا و فرشتگانش و مؤمنين به پيامبر(ص)مىدهند و چون عنوان تكريم و بزرگداشت او مدنظر است و لذا خداوند پيشگام، و بعد. فرشتگان و سپس به ايمان آورندگان هم دستور مىدهد كه اين عمل را انجام دهيد تا همرنگى و همصدائى در ميان خالق و بندگان شايستهاش، به پاس مقام پيامبر صورت گيرد.
✔️آيه دوم در مقام بيان خاصيت صلوات است كه فقط ازناحيه خداوند انجام مىشود چون انسانها و فرشتگان هم ازخدا مىخواهند كه به ايشان صلوات بفرستد پس صلوات هديه و صله ايست كه تنها پروردگار متعال ازحقيقت آن باخبراست. ولى با اين آيه سرنخهائى را دراختيار اهل قرآن قرارمىدهد كه صلواتهاى خدا، خارج ساختن از تاريكىها وحجابها بسوى روشنائى ونور.
@mola_amiralmomenin_as
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✔️نشستن در مجلس امام حسین(ع) مثل نشستن زیر قبه حرم سیدالشهداست.
@Abedini
#محرم
#محرم_الحرام
#امام_حسین
#اباعبدالله_الحسین
#مولا_جانم_حسین
#به_تو_از_دور_سلام
@mola_amiralmomenin_as
15.71M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✔️ اولین کسی که گفت: امام حسین را سیاسی نکنید
#محرم
#محرم_الحرام
#امام_حسین
#اباعبدالله_الحسین
#مولا_جانم_حسین
#به_تو_از_دور_سلام
@mola_amiralmomenin_as
هدایت شده از فضائل امیرالمومنین علی علیه السلام🇵🇸
چه جمعه ها که یک به یک غروب شد، نیامدی
چه اشکها که در گلو، رسوب شد نیامدی
خلیل آتشین سخن، تبر به دوش بت شکن
خدای ما دوباره سنگ و چوب شد نیامدی
برای ما که خسته ایم و دل شکسته ایم، نه
برای عدهای، ولی چه خوب شد نیامدی
تمام طول هفته را در انتظار جمعه ام
دوباره صبح، ظهر، نه، غروب شد نیامدی
#الهی_عظم_البلا
@mola_amiralmomenin_as
هدایت شده از KHAMENEI.IR
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🏴 هماکنون؛ اولین شب مراسم عزاداری حضرت اباعبدالله الحسین علیهالسلام در حسینیه امام خمینی(ره). ۱۴۰۳/۴/۲۲
💻 Farsi.Khamenei.ir
به روی دست باب تلظی بهانه بود
او تشنه ی وصال خدای یگانه بود
پیش از قیام کرب و بلا بلکه پیشتر
حلقش برای تیر شهادت نشانه بود
لب های او خمُش ولی بند بند او
گرم دعا و زمزمه ی عاشقانه بود
تنها اگر به قطره ی آبی نیاز داشت
دریا ز چشم دختر زهرا روانه بود
با خنده داد جان به سر دست باغبان
بی ناله بلبلی که خمُش از ترانه بود
تیری که شه ز حنجر خونین او کشید
گریان به یاد خنده ی آن ناز دانه بود
شه رُخ به خون حنجر او شست کای خدا
این هدیه آخرین دُر من در خزانه بود
#محرم
#علی_اصغر
@mola_amiralmomenin_as
✔️قسم دادن به قرآن
روز عاشورا، چون امام حسين «ع» اصرار كوفيان را بر كشتن او ديد، قرآن را گرفت و باز كرد و بر سر نهاد و صدا زد: ميان من و شما، قرآن و جدّم رسول خدا «ص» داور باد!
اى گروه! چرا ريختن خونم را روا مىشماريد؟ مگر من فرزند پيامبر شما نيستم؟...
آنگاه كودك شيرخوار خود را كه از تشنگى مىگريست بر سر دست گرفت و فرمود:
اگر بر من رحم نمىكنيد، بر اين كودك رحم كنيد «ان لم ترحمونى فارحموا هذا الطّفل». اين اقتدا به پدرش على «ع» بود كه قرآن بر سر نهاد و ياران سست عنصر خويش را نفرين كرد.
📓سفينه البحار، ج ٢، ص ١٦
#محرم
#علی_اصغر
@mola_amiralmomenin_as
✔️آل مراد
نام قبيلهاى است كه هانى بن عروه، بزرگ و رئيس آن در كوفه بود. هانى هرگاه ندا مىداد، چهار هزار مسلّح و هشت هزار پياده تحت فرمانش جمع مىشدند.
وقتى هانى را براى گردن زدن به بازار كوفه بردند، هانى آل مراد را صدا كرد، ولى كسى از بيم جان خويش به حمايتش برنخاست.
هانى در ايّام حضور مسلم بن عقيل در كوفه، ميزبان او بود، و پيش از مسلم دستگير و شهيد شد.
- هانى بن عروه
📓مروج الذهب، ج 3، ص 59.
#محرم
@mola_amiralmomenin_as
هدایت شده از فضائل امیرالمومنین علی علیه السلام🇵🇸
💫به یاد مولا و به رسم هر شب دعای فرج ... 💫
💫بسم الله الرحمن الرحیم💫
اِلـهي عَظُمَ الْبَلاءُ ، وَبَرِحَ الْخَفاءُ ، وَانْكَشَفَ الْغِطاءُ ، وَانْقَطَعَ الرَّجاءُ
وَضاقَتِ الاْرْضُ ، وَمُنِعَتِ السَّماءُ
واَنْتَ الْمُسْتَعانُ ، وَاِلَيْكَ الْمُشْتَكى ، وَعَلَيْكَ الْمُعَوَّلُ فِي الشِّدَّةِ والرَّخاءِ ؛
اَللّـهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد ، اُولِي الاْمْرِ الَّذينَ فَرَضْتَ عَلَيْنا طاعَتَهُمْ ، وَعَرَّفْتَنا بِذلِكَ مَنْزِلَتَهُم
فَفَرِّجْ عَنا بِحَقِّهِمْ فَرَجاً عاجِلاً قَريباً كَلَمْحِ الْبَصَرِ اَوْ هُوَ اَقْرَبُ ؛
يا مُحَمَّدُ يا عَلِيُّ يا عَلِيُّ يا مُحَمَّدُ اِكْفِياني فَاِنَّكُما كافِيانِ ، وَانْصُراني فَاِنَّكُما ناصِرانِ ؛
يا مَوْلانا يا صاحِبَ الزَّمانِ ؛
الْغَوْثَ الْغَوْثَ الْغَوْثَ ، اَدْرِكْني اَدْرِكْني اَدْرِكْني ، السّاعَةَ السّاعَةَ السّاعَةَ ، الْعَجَلَ الْعَجَلَ الْعَجَل ؛
يا اَرْحَمَ الرّاحِمينَ ، بِحَقِّ مُحَمَّد وَآلِهِ الطّاهِرين
💫و براي سلامتي محبوب💫
اَللّـهُمَّ كُنْ لِوَلِيِّكَ الْحُجَّةِ بْنِ الْحَسَنِ صَلَواتُكَ عَلَيْهِ وَعَلى آبائِه في هذِهِ
سَّاعَةِ وَفي كُلِّ ساعَة وَلِيّاً وَحافِظاً وَقائِداً وَناصِراً وَدَليلاً وَعَيْنا
حَتّى تُسْكِنَهُ اَرْضَكَ طَوْعاً وَتُمَتِّعَهُ فیها طویلا .
*اللهم عجل لولیک الفرج*
✨یادمان باشد اگر حال خوشی پیدا شد جز برای فرج یار دعایی نکنیم✨
💥💫صلوات💫💥
#دعای_فرج
#الهی_عظم_البلا
#لبیک_یا_مهدی
#یا_صاحب_الزمان
#یا_مهدی_ادرکنی
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
@mola_amiralmomenin_as
✔️حضرت رباب سلام الله علیها
رباب، دختر امرء القيس بن عدى، همسر سيد الشهدا «ع» و مادر سكينه و على اصغر (عبد الله رضیع). او را زنی عالم و اهل فصاحت و بلاغت معرفی کردهاند. او در سفر كربلا حضور داشت و همراه اسيران به شام رفت، سپس به مدينه بازگشت و مدّت يك سال براى سيد الشهدا «ع» عزادارى كرد و مرثيههايى هم در سوگ آن حضرت سرود.
خواستگارانى از اشراف و بزرگان قريش را ردّ كرد و حاضر نشد با كسى ازدواج كند.
در سوگ ابا عبد اللّه «ع» پيوسته گريان بود و زير سايه نمىرفت، از فرط گريه و اندوه بر شهادت حسين «ع» يك سال بعد (در سال ٦٢ هجرى) جان باخت.
اشـعـار و مرثیه هاى بانو رباب در مصیبت اباعبدالله بیانگر عظمت شخصیت و معرفت او آن به حـضـرت اسـت.
ربـاب درمـجـلس ابـن زیاد ملعون سرمبارک امام حسین (ع) را در آغوش گرفته، بوسید و گفت:
آه، حـسـیـن مـن! هـیـچ گـاه تـو را فـراموش نخواهم کرد، در کربلا نیزه هاى دشمن بر او هجوم آوردنـد و وى را بـه خـاک و خـون کـشـیـدنـد. خـداونـد هـیـچ گـاه آتش افروزان کربلا را سیراب نگرداند.
در مرثیه دیگرى گوید:
آن کسى که نورى بود و از او طلب روشنایى مى شد، در کربلا کشته شده و دفن نگشته است.
او پـسر پیامبر است که خداوند او را از جانب ما جزاى خیر دهد و او از خسران و زیان موازین دور نگه داشته شده است.
اى حـسین براى من کوه استوارى بودى که به تو پناه مى بردم و با رحمت و دیانت ما را همراهى مى نمودى.
چـه کسى پناه یتیمان و نیازمندان خواهد بود که به او بى نیاز شوند و به چه کس پناه برند نیازمندان؟
بـه خـدا قـسـم پـس از ازدواج با شما، همسر دیگرى را نخواهم تا اینکه بین خاک و ماسه پنهان شوم.
حسين بن على «ع» نيز به اين همسر با فضيلت و ادب و دخترش سكينه و خانهاى كه اين دو را در بر گرفته باشد، محبّت داشت و مىفرمود:
لعمرك انّنى لاحبّ دارا تحلّ بها سكينة و الرّباب
احبّهما و ابذل جلّ مالى و ليس لعاتب عندي عتاب
به جانت سوگند! خانهای را که سکینه و رباب در آن باشند، دوست دارم. آن دو را دوست دارم و همه ثروتم را در این راه میبخشم و سرزنش ملامتگران در حقم بجا و شایسته نیست».
#محرم
#محرم_الحرام
#امام_حسین
#اباعبدالله_الحسین
#مولا_جانم_حسین
#به_تو_از_دور_سلام
@mola_amiralmomenin_as
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💥از روز عاشورا تا انقلاب جهانیِ امام زمان علیهالسلام
#محرم
#عاشورا
#مولانا_یا_مهدی
@mola_amiralmomenin_as
فضائل امیرالمومنین علی علیه السلام🇵🇸
💥از روز عاشورا تا انقلاب جهانیِ امام زمان علیهالسلام #محرم #عاشورا #مولانا_یا_مهدی
اگر هزار تومن برای مجالس امام حسین کمک میکنی...
صد هزار تومن بذار برای امام زمانت...
باور کنم این حرف پایانی است؟
این غم تمام ماجرایت بود؟
باور کنم سرمستی دشمن
پایان تلخ این حکایت بود؟
پایان این خط نقطه بگذارم؟
نه! رفتنت پایان راهت نیست
این قصه اینجا میشود آغاز
این غصه همرنگ نگاهت نیست
جای تو در آتش نه ابراهیم
جای تو اکنون در گلستان است
روزی میآیی با شهیدان، با
ماهی که پشت ابر پنهان است
🖊شاعر: علیرضا میرزایی
#شهید_جمهور
#سید_شهیدان_خدمت
#تا_پای_جان_برای_ایران
@mola_amiralmomenin_as