مام صادق(ع):
کسی که هفت مرتبه بگوید
«یا ارحم الراحمین»
از جانب خداوند خطاب میرسد:
ای بندهی من! حاجت خود را بخواه تا اجابت کنم…
📓مکارم الاخلاق، ص346
@mola_amiralmomenin_as
فضائل امیرالمومنین علی علیه السلام🇵🇸
🔘ويژگىهاى #خوارج #بخش_چهاردهم 0️⃣1️⃣تهوّر و بىباكى 🔘#خوارج در راه اعتقادات خود متهوّر و بىباك
🔘ويژگىهاى #خوارج
#بخش_پانزدهم
1️⃣1️⃣ تنّسك و عبادتپيشگى
🔘#خوارج سخت پايبند به ظواهر شريعت و راسخ در عبادت بودند. پيوسته قرآن مىخواندند، روزها روزهدار بودند و شبها را به نماز شب مىگذراندند؛ امّا مبتنى بر كجفهمى و بدفهمى، بىبصيرتى، جهالت و نادانى، جمود و خشكمغزى، و ظاهربينى و قشريگرى؛ و مشخص است كه چنين تنّسك و عبادتپيشگى، آدمى را به كجا مىبرد.
پيامبر اكرم(ص) در حديثى مشهور درباره آنان فرموده بود:
«از ميان شما گروهى پديدار مىشوند كه شما نماز و روزۀ خود را در برابر نماز و روزۀ آنان، و اعمالتان را در برابر اعمال آنان، ناچيز مىشماريد؛ قرآن مىخوانند در حالى كه از گلويشان فراتر نمىرود، و مانند تيرى كه از كمان خارج مىشود از دين [يعنى از حقيقت دين]، بيرون مىروند.»
📎الموطّأ، ج 1، ص 204؛
📎مسند احمد حنبل، ج 3، ص 60؛
📎صحيح البخارى، ج 6، ص 115؛
🔘#خوارج از نظر عبادت، شب زندهدارى، تلاوت قرآن، پرهيز از محرّمات مبتنى بر فهم خودشان، سخت متنّسك بودند، امّا بدون روح و فاقد شعور و بصيرت.
مشكل عمدۀ آنان اين بود كه فهمى درست از دين نداشتند و فاقد تفقّه در دين بودند.
پس از آن كه عبداللّٰه بن عبّاس از سوى امام على(ع) براى گفتگو با #خوارج رفت و بدون نتيجهاى مشخص بازگشت، حاصل آن ملاقات چنين نقل شده است:
«آنان را ديد با پيشانىهايى پينهبسته به سبب سجدههاى طولانى، و دستهايى كه [در نتيجۀ بر خاك سوزان نهادن و بر خاك افتادن] چون پاى شتران گشته، و لباسهايى مندرس و كهنه به تن پوشيده.»
📎الكامل فى اللغة و الادب، ج 2، ص 156؛
📎العقدالفريد، ج 2، ص 135؛
🔘#خوارج مردمانى سادهزيست بودند كه در #ظواهر دين متوقف مانده بودند.
آنان گمان مىكردند كه ديندارى عبارت است از: خواندن الفاظ قرآن، بدون فهم عميق آن؛ نمازهاى بسيار با سجدههاى طولانى بدون روح ديندارى، با حاصلى از پيشانىهاى پينهبسته و كف دستها و زانوهاى سخت شده، و روزههاى مستحبى بىبهره از لطافتهاى ايمانى و انسانى.
✔️امام على(ع) در اين باره، در حكمتى والا گفت:
«چه بسا روزهدارى كه از روزۀ خود جز گرسنگى و تشنگى بهره نَبَرد؛ و چه بسا نمازگزارى كه از نماز خود جز بيدارى و رنجبَرى نصيبى حاصل نكند. خوشا خوابيدن زيركان، و خوشا روزه گشادن ايشان.»
📎نهجالبلاغه، حكمت 145.
🔘نقل شده است كه اميرمؤمنان على(ع) وقتى شنيد مردى از #خوارج شبها را به نماز و تلاوت قرآن مىگذراند، گفت: «خواب در حال يقين، از نماز در حال ترديد بهتر است.»
🔴#خوارج متنّسكان و عبادت پيشگانى بودند كه اين ويژگىشان، آنان را به راه حق نمىبرد و براى ايشان جز رفتار و سلوكى آيينى همچون ديگر آيينها نبود.
📓کتاب "دامگه شیطان"، اثر مصطفی دلشاد تهرانی.
#ادامه_دارد
#خوارج
#دشمن_شناسی
#دامگه_شیطان
@mola_amiralmomenin_as
🔘ويژگىهاى #خوارج
#بخش_شانزدهم
1️⃣1️⃣ تنّسك و عبادتپيشگى
🔘نقل شده است كه شبى اميرمؤمنان على(ع) از مسجد كوفه به سوى خانۀ خويش مىرفت و كميل بن زياد، از بزرگان و نيكان شيعه، و از دوستداران ويژۀ امام(ع) همراه وى بود. يك چهارم از شب گذشته بود.
در راه از كنار خانهاى گذشته كه شخصى به عبادت مشغول بود و صداى تلاوت قرآن او كه با آهنگى حزين و دلنشين مىخواند، شنيده مىشد. آن مرد اين آيه را تلاوت مىكرد:
«أَمَّنْ هُوَ قٰانِتٌ آنٰاءَ اللَّيْلِ سٰاجِداً وَ قٰائِماً يَحْذَرُ الْآخِرَةَ وَ يَرْجُوا رَحْمَةَ رَبِّهِ قُلْ هَلْ يَسْتَوِي الَّذِينَ يَعْلَمُونَ وَ الَّذِينَ لاٰ يَعْلَمُونَ إِنَّمٰا يَتَذَكَّرُ أُولُوا الْأَلْبٰابِ»(زمر: 9)
آيا كسى كه در پاسهايى از شب، گاه به سجده و گاه بر پا، نيايشگر است و از آخرت بيم و به رحمت پروردگارش اميد دارد [بهتر است يا مشرك غافِل ناسپاس]؟ بگو آيا كسانى كه مىدانند، با كسانى كه نمىدانند برابرند؟ [هرگز!] فقط خردمندانند كه پند مىگيرند.
كميل در درون خويش او را ستود و كارش را نيكو شمرد، و حال آن مرد او را به شگفتى واداشت، ولى چيزى نگفت. امام(ع) رو به كميل كرد و گفت:
«اى كميل! صداى دلنشين، و حال آن مرد تو را به شگفتى نياورد كه او اهل آتش است و به زودى تو را از حال او آگاه خواهم كرد».
[كميل از اين امر سخت متحيّر شد. امام(ع) مردى را چنين معرفى كرده بود كه اينگونه عبادت مىكرد!]. كميل سكوت اختيار كرد، امّا اين امر او را در شگفتى و فكر فرو برده بود.
زمانى از اين ماجرا گذشت تا آن كه خوارج كارشان بدانجا رسيد كه خون بىگناهان ريختند و امام(ع) ناچار شد با ايشان مقابله كند؛ و آنان كسانى بودند كه حافظ قرآن بودند، همانطور كه بر پيامبر(ص) نازل شده بود.
در روز #جنگ_نهروان، كميل در كنار امام(ع) بود، و امام(ع) در ميان كشتگان #خوارج مىگشت. در اين ميان، سرِ شمشير خود را بر سر يكى از كشته شدگان قرار داد و گفت:
«اى كميل! «أَمَّنْ هُوَ قٰانِتٌ آنٰاءَ اللَّيْلِ سٰاجِداً وَ قٰائِماً» !».(زمر: 9)
يعنى اى كميل! اين سر همان كسى است كه در آن شب اين آيه را مىخواند و حال او تو را به شگفتى واداشت!
📓کتاب "دامگه شیطان"، اثر مصطفی دلشاد تهرانی.
#ادامه_دارد
#خوارج
#دشمن_شناسی
#دامگه_شیطان
@mola_amiralmomenin_as
#نماز_اول_وقت
اَلّذینَ هُمْ علی صَلَواتِهِمْ یُحافِظون؛
مؤمنان واقعی کسانی هستند که بر نمازهای خود محافظت می کنند...
امام صادق علیه السلام نیز در حدیثی زیبا، میفرمایند
اِمْتَحِنُوا شیعتَنا عِنْدَ مَواقیتَ الصَّلوةِ کیفَ مُحافَظَتُهُ عَلَیْها.
شیعه ما را هنگام وقت نماز بشناسید (امتحان کنید) که چگونه از آن محافظت می کند.
#نماز
#نماز_اول_وقت
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
@mola_amiralmomenin_as
☑️توصیه رهبر انقلاب برای پیروزی جبهه مقاومت
♻️حضرت امام خامنهای در پاسخ به درخواست راهنمایی برای خواندن برخی ادعیه جهت کسب فتح نهایی برای این جبهه و دفع شر رژیم صهیونی، خواندن «سوره فتح»، «دعای چهاردهم صحیفه سجادیه» و «دعای توسل» را توصیه کردند.
#أَلَا_إِنَّ_نَصْرَ_اللَّهِ_قَرِيبٌ
@mola_amiralmomenin_as
PRHIZ048.mp3
2.52M
📢 ترتیل سوره فتح با صدای استاد شهریار پرهیزکار
✔️به نیت نصرت و پیروزی جبهه ی مقاومت
#أَلَا_إِنَّ_نَصْرَ_اللَّهِ_قَرِيبٌ
@mola_amiralmomenin_as
1_1780453247.mp3
3.78M
📢 #دعای_توسل
✔️به نیت نصرت و پیروزی جبهه ی مقاومت
#أَلَا_إِنَّ_نَصْرَ_اللَّهِ_قَرِيبٌ
@mola_amiralmomenin_as
✔️ دعای چهاردهم صحیفه سجادیه
#أَلَا_إِنَّ_نَصْرَ_اللَّهِ_قَرِيبٌ
@mola_amiralmomenin_as
#حدیث_مهدوی
✔️امیرالمؤمنین علی علیه السلام
اسلام و سلطان عادل دو برادر همزادند. يکي از آنها بدون ديگري به کمال شايسته نمي رسد. اسلام پايه است و سلطان عادل، نگهبان آن است. آنچه بي پايه و اساس باشد ويران مي گردد و آنچه نگهبان ندارد تباه مي شود.
از اين رهگذر هنگامي که قائم ما (ارواحنا فداه) رخت بر بندد، ديگر اثري از اسلام نمي ماند (بعد از انقضاي رجعت) و هنگامي که اثري از اسلام نباشد، اثري از دنيا نخواهد بود.
📓کشف الحق (اربعين خاتون آبادي)/ ص203
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
@mola_amiralmomenin_as
خطبۀ فدکیۀ - نسخۀ موبایل.pdf
1.6M
🔻کاش با خطبۀ حضرت زهرا(س) آشناتر بودیم که یک دوره آگاهی از اهم معارف دینی است. اولیاء خدا به فرزندان خود خطبۀ فدکیه را آموزش میدادند و آنها حفظ میکردند.
اگر کسی میخواهد جمعبندی فاطمه(س) را از دین اسلام بداند و از علت غربت دین پس از رسول خدا(ص) آگاه شود، این خطبه را بخواند.
👤علیرضا پناهیان
#أم_أبيها
#ایام_فاطمیه
#شهادت_حضرت_فاطمة_الزهرا
#حضرت_فاطمة_الزهرا_سلام_الله_علیها
@mola_amiralmomenin_as
فضائل امیرالمومنین علی علیه السلام🇵🇸
🔻کاش با خطبۀ حضرت زهرا(س) آشناتر بودیم که یک دوره آگاهی از اهم معارف دینی است. اولیاء خدا به فرزندا
✔️چشمه آفتاب (1)
فاطمه عليها السلام چون پدر و شوهر خطبه مىخواند، و زمزم حياتآفرين معارف و معرفت اسلامى از مشرق زبانش جارى مىگردد.
او زلزله مىآفريند و بنيان سقيفه را به لرزه درمىآورد، و آنان كه دل به سياست و رياست سپرده بودند، كاخ آمال خود را در حال فروپاشى مىبينند.
شگفتا! اين خطبهى آسمانى، با افقهاى برينش چون گوى نور مىدرخشد و روشنگر راه حقجويان است. بلاغت و فصاحت، در آن موج مىزند و لبريز از مفاهيم الهيه و آموزههاى وحى است، منشور هدايت و رستگارى و سندى تابناك بر حقانيت مكتب تشيع است.
چون فاطمه در اين خطبه، خطبهى پدر در غدير را شرح مىدهد و آيات نازله آن رخداد آسمانى را تفسير مىكند و فروغ جعل ولايت الهيهى «على» را نمايان مىسازد.
او فدك را بهانهى آن بها مىداند و امامت على عليه السلام را مىطلبد، اگر فرياد فاطمه نبود، اگر طنين اين خطبه در تاريخ اسلام ايجاد نمىشد، اگر اعتراض فاطمه نبود، اگر آن بانو در مقابل سقيفه و بانيان آن نمىايستاد و فرياد روشنگر و افشاگرانه خود را بلند نمىكرد، معلوم نبود تاريخ اسلام چگونه رقم مىخورد و آيا اين جمع بزرگ شيعى امروز وجود داشت يا خير؟
بديهى است كه شجره مباركه تشيع را آن بزرگوار غرس نمود و نهضتى آفريد كه على عليه السلام پس از 25 سال بار ديگر پرچم آن را به اهتزاز درآورد و برافراشت و در سخنان بليغ خود در خطبهها و به خصوص «شقشقيه» از آن ظلم بزرگ كه بر اسلام روا داشته بودند پرده برداشت و مسير و منهج امامت را نماياند.
در ستودن و ستايش اين خطبه هيچ جمله و سخنى كافى نيست، اين خطبه سند عزت اسلام و مسلمين، و عصاره معارف و معرفت اسلامى است، فروغ عقائد و اعتقادات از آن نمايان است و تشريح احكام و فلسفه آن از مشرق آن تابان است. بيان اسلام ناب محمدى است و منشور هدايت است تا روز قيامت.
بركتى آسمانى در تاريخ است و چشمه جوشان خورشيد است كه از آن نور و حرارت و حيات جارى است. ترجمانى از آموزههاى وحى و گنجينهاى از حقايق است.
نواى مظلوميت حق و عدل، و فرياد بلند انسان ستمديده و غارتشده است كه هميشه در گوش تاريخ زمزمه مىگردد.
عقيده و دين و سعادت براى بشر است، بهشت رضوان و شهر سلام و مدينهى فضيلت است، تأويلى از «والشمس و الضحى» است. شعاع آن جهانگستر است و امواجش كرانههاى تاريخ را در هم نورديده و صخرههاى بيداد و جهالت را متلاشى مىكند.
آهنگش چون مزامير داودى موسيقى «سبّوح قدّوس» است. خدانمايىاش چون مناجات كليم، پندآموزى آن چون نصايح لقمان، احتجاج و انذارش چون سخن نوح و هود، و صلح و احياگرى آن چون دم عيسى است، پيامدنمايى آن را تاريخ خونبار جهان اسلام به نمايش مىگذارد.
📓برگرفته از کتاب «مبانی قرآنی خطبه ی فدکیه»؛ اثر غلامعلی عباسی فردوئی
#أم_أبيها
#ایام_فاطمیه
#مبانى_قرآنى_خطبه_فدكيه
#شهادت_حضرت_فاطمة_الزهرا
#حضرت_فاطمة_الزهرا_سلام_الله_علیها
@mola_amiralmomenin_as
✔️چشمه آفتاب (2)
افق عرشى #خطبه_فدکیه، آيات قرآن را ترجمان است. باطن آن، طنين آموزههاى وحيانى و ظاهر آن آراسته به آيات قرآنى است. مفاهيم آن تفسيرى از آيات قرآن، و رمز شناخت حق از باطل در آن تجلّى فرقان است.
فصلالخطاب همهى قيل و قالها پيرامون جريان محكوم سقيفه است. هنر بلاغت و فصاحتش جلوهاى از بلاغت قرآن است. اين خطبه در حقيقت ترجمانى از فرهنگنامه قرآنى و دائرةالمعارفى از معارف اسلامى است.
شهد معرفت به خدا و اعتقادات ناب اسلامى از آن به كام جان جارى است. افقهاى اين سخنان بليغ به فروغ وحى الهى فروزنده و روشن است.
صديقه شهيده در اين خطبه، آموزههاى وحى را تفسير و تحليل مىنمايد و راهى روشن و صراط مستقيمى را فراروى مردم قرار مىدهد.
اين خطبه آيهاى از حمد و ثناى الهى است، توحيد و يگانهشناسى، بعثت پيامبران و تجلّى اعظم رسالت مصطفوى، راه رشد و هدايتگر رسالت، انذار و تبشير به مردم، پند و اندرز و بيم به مهاجران و انصار، قرآن و اهل بيت، اسرار و فلسفه احكام و دستورات الهى، مكانت وحدتآفرين امامت و ولايت، مهر و رحمت پيامبر خدا، جايگاه و جهاد على، رخدادها و بدعتهاى پس از رحلت رسول خدا را تبيين و آشكار مىسازد.
محكمهاى که گستردگى حقيقت را بر پا مىكند و در درازاى تاريخ از حق و عدل دفاع و باطل و بدعت را محكوم مىنمايد.
✔️البته بايد چنين باشد! چون اين خطبه فاطمى است و فاطمه بر ستيغ همه فضيلتها تابان است.
📓برگرفته از کتاب «مبانی قرآنی خطبه ی فدکیه»؛ اثر غلامعلی عباسی فردوئی
#أم_أبيها
#ایام_فاطمیه
#مبانى_قرآنى_خطبه_فدكيه
#شهادت_حضرت_فاطمة_الزهرا
#حضرت_فاطمة_الزهرا_سلام_الله_علیها
@mola_amiralmomenin_as
✔️كوثر خدا
*فاطمه سلامالله علیها* كوثر خدا، روح نبى و همتاى على است؛
حبيبه خدا و ليلةالقدر قرآن است؛
مشكات خدا، مصباح هدى و شمس و ضحاى اسلام است؛
معناى جمال، تفسير جلال و تأويل كمال است.
واژه وفا، مظهر صفا و سوره هل اتى است؛
دختر رسالت، همسر ولايت و مادر امامت است،
فاطمه جان و اى ريحانه رسول خدا، اى با عصاى موسى؛ اى بر صليب عيسى، اى ايوب بلاها، اى مغصوب فراقها، اى يوسف جفاها، اى كوه پرابهت، اى زلال محبت، اى چشمه طهارت.
اى اسوه خدايى، اى جلوه الهى، اى عشق كبريايى؛ بر ما ببخشاى، كه از تهجدت گفتيم، از جهادت، از اسرار وجودت؛ ولى زلال پيامت را نشنيديم.
از خانه گِلى تو شنيديم ولى از رنج قرنها و بلوغ بيدارى و راز كوفتن دركوبهايت هرگز!
وصف تو گفتيم و چه بىروح، چون كه بلنداى خورشيد را در جلوهاى از شمع به نظاره نشستيم.
اى آموزگار ظرافت، تو خود به ما بياموز، تلاوت بيدارى، بلوغ انذار و رنج تاريخ را كه سخت محتاج آنيم.
دشت را از تدبير تو نشانى نيست، كه با نيمنگاهى كوه و كرانهاش را در آغوش مىنشانيم، تدبير و عمق نگاه تو، دريايى است بىكرانه، كوهى است همپاى تاريخ؛ اى آفتاب سفركرده، من فرياد سبز تو را كه از پشت ديوار قرنها طنينافكن است شنيدم، و شعلههاى درب خانهات كه در آتش كين مىسوخت ديدم، من سراغ خونين تو را از لالهى سوختهى در ميان در و ديوارهاى تاريخ گرفتم، و شاهد تاريكى زمين در روز نفرين تو بر كسانى كه قرص آفتاب را به قرص نانى فروختند.
من از گلوى تو صداى خدا و حقطلبى را شنيدم و به لبهاى سوختهات آيه تشنگى مردم را از فرهنگ و معارف اسلامى مشاهده نمودم.
فاطمه جان، در جغرافياى خانهى گِلى تو، تاريخِ #انسان_كامل تفسير شد و رنجها و جهادها، به راستى اين خانه معجزهى تاريخ است.
فاطمه جان، در نالههاى پرسوزت بر زمين از دست رفته #فدك، آيات #غدير تفسير شد و زلال چشمه غدير سيرابم كرد،
از ديدگان نورانىات اشكهاى تو را ديدم كه چگونه طوفان آفرين تاريخ است، اشكى كه ترجمانى از كتاب #مظلوميت شماست، و پيوسته بر عليه ستم و ستمگر جارى است.
📓برگرفته از کتاب «مبانی قرآنی خطبه ی فدکیه»؛ اثر غلامعلی عباسی فردوئی
#أم_أبيها
#ایام_فاطمیه
#مبانى_قرآنى_خطبه_فدكيه
#شهادت_حضرت_فاطمة_الزهرا
#حضرت_فاطمة_الزهرا_سلام_الله_علیها
@mola_amiralmomenin_as
4_5897624562861872745.mp3
72.06M
#سخنرانی استاد #رائفی_پور
«و اینک آخرالزمان۳» - #روایت_عهد (۶۴)
بازگشت یأجوج و مأجوج
۲۴ آبان ۱۴۰۳ - تهران
#جهاد_تبیین
#رائفی_پور
#استاد_رائفی_پور
@mola_amiralmomenin_as