فضائل امیرالمومنین علی علیه السلام🇵🇸
#تفسير_امیرالمومنین_عليه_السلام_از_قرآن_كريم #سوره_مبارکه_آلعمران (فَمَنْ حَاجَّكَ فِيهِ مِنْ ب
#تفسير_امیرالمومنین_عليه_السلام_از_قرآن_كريم
#سوره_مبارکه_آلعمران
✔️(إِنَّ أَوْلَى النّٰاسِ بِإِبْرٰاهِيمَ لَلَّذِينَ اتَّبَعُوهُ وَ هٰذَا النَّبِيُّ وَ الَّذِينَ آمَنُوا وَ اللّٰهُ وَلِيُّ الْمُؤْمِنِينَ)
(آل عمران: 68)
🖊سزاوارترين آنها به ابراهيم كسانىاند كه از او پيروى كردهاند. پيامبر و كسانى كه به او ايمان آوردند از همه سزاوارترند وخداوند ولى و سرپرست مؤمنان است.
✔️اميرالمؤمنين عليه السلام در تفسير اين آيه فرموده است:
«سزاوارترين مردم به انبيا، اعلم آنها است به آنچه كه براى آن آمدهاند».
سپس اين آيه را تلاوت كرد: (إِنَّ أَوْلَى النّٰاسِ بِإِبْرٰاهِيمَ لَلَّذِينَ اتَّبَعُوهُ وَ هٰذَا النَّبِيُّ وَ الَّذِينَ آمَنُوا).
و فرمود: همانا دوست محمد كسى است كه از او پيروى كند، و اگرچه از او بسيار دور باشد. و دشمن محمد كسى است كه او را نافرمانى كند، اگرچه از خويشاوندان او باشد» (تفسیر مجمع البيان: 770/2.)
📓دانشنامه امام اميرالمؤمنين علی بن ابی طالب علیه السلام - 3، صفحه 407
#ادامه_دارد
#کلام_مولا
#امیر_ملک_سخن
#مولا_جانم_علی
@mola_amiralmomenin_as
#تفسير_امیرالمومنین_عليه_السلام_از_قرآن_كريم
#سوره_مبارکه_آلعمران
✔️(وَ إِذْ أَخَذَ اللّٰهُ مِيثٰاقَ النَّبِيِّينَ لَمٰا آتَيْتُكُمْ مِنْ كِتٰابٍ وَ حِكْمَةٍ ثُمَّ جٰاءَكُمْ رَسُولٌ مُصَدِّقٌ لِمٰا مَعَكُمْ لَتُؤْمِنُنَّ بِهِ وَ لَتَنْصُرُنَّهُ قٰالَ أَ أَقْرَرْتُمْ وَ أَخَذْتُمْ عَلىٰ ذٰلِكُمْ إِصْرِي قٰالُوا أَقْرَرْنٰا قٰالَ فَاشْهَدُوا وَ أَنَا مَعَكُمْ مِنَ الشّٰاهِدِينَ)
(آل عمران: 81)
🖊و به ياد آوريد هنگامى كه خداوند از پيامبران، پيمان مؤكد گرفت، كه هرگاه كتاب و دانش به شما دادم، سپس پيامبرى به سوى شما آمد و آن چيزهايى را كه به شما دادم تصديق كرد. به آن ايمان بياوريد، و او را يارى كنيد. سپس به آنها گفت: آيا به اين موضوع اقرار داريد؟ و بر آن پيمان مؤكد بستيد، گفتند: آرى اقرار داريم، خداوند به آنها گفت: پس گواه باشيد و من نيز با شما از گواهانم.
✔️اميرالمؤمنين عليه السلام در تفسير اين آيه فرموده است:
«آدم را خدا به پيامبرى مبعوث نكرد، مگر اينكه از او درباره محمد صلى الله عليه و آله عهد و پيمان گرفت كه اگر او را مبعوث كرد و آدم زنده بود به او ايمان بياوريد و او را يارى دهد و به او دستور داد كه از قومش نيز پيمان بگيرد»، سپس اين آيه را تلاوت كرد.
✔️و همچنين از امام عليه السلام روايت شده است كه در تفسير اين آيه فرمود:
«خداى متعال از انبيا قبل از پيامبر ما پيمان و تعهد گرفت كه به امت شان خبر بعثت پيامبر و صفات آن حضرت را بدهند براى بعثت با او، و صفات او را به مردم بگويند و آمدن او را بشارت دهند، و به تصديق كردن او، دستور بدهند» . و اين تفسير نزديك به تفسير اول است.
📓دانشنامه امام اميرالمؤمنين علی بن ابی طالب علیه السلام - 3، صفحه 408
#ادامه_دارد
#کلام_مولا
#امیر_ملک_سخن
#مولا_جانم_علی
@mola_amiralmomenin_as
فضائل امیرالمومنین علی علیه السلام🇵🇸
🔘جايگاه و اهميت بررسى خارجيگرى، آشوب #خوارج و #جنگ_نهروان #بخش_اول ماجراى شكلگيرى #خوارج و عملك
🔘ويژگىهاى #خوارج
#بخش_دوم
✔️تاريخ حكومت اميرمؤمنان على (ع) لوح بينايى، و راه و رسم، سبك زندگى و حكومتش، ميزانى روشن براى هميشه تاريخ است كه او بهواقع «ميزانِ ميزانها» است.
✔️امام على (ع) در تبيين حركت #خوارج و عملكرد تنگنظرانه و خشونتبار آنان است، چنانكه فرمود:
«همانا شما بدترين مردمايد. شما تيرهايى هستيد در دست شيطان كه از وجود شما براى زدن نشانۀ خود استفاده مىكند، و بهوسيلۀ شما مردم را در حيرت و ترديد و گمراهى مىافكند.» (نهجالبلاغه، كلام 127)
✔️همچنين پس از فرونشستن نبرد نهروان، امام (ع) دربارۀ آنان فرمود:
«بدا به حال شما! آنكه شما را فريفته گرداند، زيانتان رساند. [گفته شد: اى اميرمؤمنان! كه آنان را فريفت؟ گفت:] شيطانِ گمراهكننده، و نفسهاى به بدى فرماندهنده؛ آنان را فريفتۀ آرزوها ساخت، و راه را براى نافرمانىشان بپرداخت؛ به پيروز كردنشان وعده داد، و به آتششان درآورد.» (نهجالبلاغه، حکمت 323)
🔘آنچه موجب پيدايش خارجيگرى و رفتار و اقدامات #خوارج شد، مجموعهاى ويژگى در گروهى از مسلمانان بود كه آنان را از ديگران جدا مىساخت و در جايگاهى قرار مىداد كه تا آن روز مردمانى با چنين مميزاتى در يك گروه گسترده ديده نشده بودند؛
نابخردى، بىبصيرتى، تعصب و لجبازى و ستيزهگرى، جمود و خشك مغزى، كجفهمى و بدفهمى، جهالت و نادانى، تنگنظرى و كوتهبينى، ظاهربينى و قشريگرايى، مبارزهگرى و فداكارى، تهوّر و بىباكى، تنسّك و عبادت پيشگى، خودپسندى و خودشيفتگى، تندروى و افراطگرى، و شرارتطلبى و خشونتورزى،
مجموعه ويژگىهايى بود كه از #خوارج مردمانى سخت خطرناك و بىمحابا مىساخت كه در راه اهداف خود از هيچ مبارزهگرى و فداكارى دريغ نداشتند و به سبب نابخردى و جهالت و نادانى و بىبصيرتى، نادرستها را درست مىديدند و بر آن تا پاى جان پافشارى مىكردند و از هيچگونه تندروى باكى نداشتند.
📓کتاب "دامگه شیطان"، اثر مصطفی دلشاد تهرانی.
#ادامه_دارد
#خوارج
#دامگه_شیطان
@mola_amiralmomenin_as
فضائل امیرالمومنین علی علیه السلام🇵🇸
🔘ويژگىهاى #خوارج #بخش_دوم ✔️تاريخ حكومت اميرمؤمنان على (ع) لوح بينايى، و راه و رسم، سبك زندگى و
📣ان شاء الله، در ادامه وروزهای آتی هر یک از این ویژگی ها به ترتیب توضیح داده خواهد شد... با ما همراه باشید...
فضائل امیرالمومنین علی علیه السلام🇵🇸
🔘ويژگىهاى #خوارج #بخش_دوم ✔️تاريخ حكومت اميرمؤمنان على (ع) لوح بينايى، و راه و رسم، سبك زندگى و
🔘ويژگىهاى #خوارج
#بخش_سوم
1️⃣نابخردى
▪️#خوارج چونان بَدَويان و صحرانشينان عرب، نابخردانه زيست مىكردند و به خرد خويش در امور ميدان نمىدادند.
▪️آنان مردمانى خردگريز بودند و فهمى غيرخردمندانه از دين داشتند و بر اين مبنا ديندارى مىكردند و بر همين اساس خود را و رفتار خويش را عين حق مىدانستند.
▪️نابخردى، آنان را به بدفهمى و زشت رفتارى مىكشاند، ولى به سبب ضعف قدرتِ تميز امور، بازنمىگشتند يا به سختى بازمىگشتند.
✔️ اميرمؤمنان على(ع) در آخرين سفارشهاى خود در لحظات پايان زندگى، دربارۀ خطر چنين مردمانى گفت:
«وَ لَاتَكُونُوا كَجُفَاةِ الْجَاهِلِيَّةِ، لَافِي الدِّينِ يَتَفَقَّهُونَ، وَ لَاعَنِ اللّٰهِ يَعْقِلُونَ؛ كَقَيْضِ بَيْضِ فِي أَدَاحِ، يَكُونُ كَسْرُهَا وِزْرًا، وَ يَخْرُجُ حِضَانُهَا شَرًّا.» (نهج البلاغه: خطبه 166)؛ همچون مردمان درشتخوى و سخت دلان روزگار جاهليت مباشيد كه نه در دين ژرف مىنگرند، و نه دربارۀ خدا خرد خود را به كار مىگيرند. [به صورت انسان، و در درون پستتر از جانوران]، همانند تخم شترمرغى در گودالى در ريگستان كه شكستن آن گناه باشد، و اگر نشكنندش بسا از درون آن مارى زايد.
▪️ نابخردى و نفهميدن دين يا بد فهميدن دين چنان خطرناك و مصيبتزا است كه اميرمؤمنان على(ع) اينگونه دربارۀ آن هشدار داده است و آنان را كه از دين فهمى نابخردانه و بدون ژرفنگرى دارند، چنين تشبيه نموده است؛ چونان تخم افعى در لانۀ پرندگان كه شكستن آن گناه است، زيرا گمان مىرود تخم پرنده باشد. امّا جوجۀ آن شرّ و زيانبار است، زيرا در حقيقت تخم افعى است.
✔️ امام(ع) مردمانى را كه به ظاهر اهل ديانتاند ولى به سبب نابخردى و نافهمى دين بر #مدار_جاهليت هستند، چنين دانسته است.
▪️ يعنى چون اظهار اسلام مىكنند و ديندارى مىنمايند، برخورد با آنان و مجازات كردنشان جايز نيست، ولى به سبب نابخردى و نفهمىشان هزار گونه شرّ و فساد به بار مىآورند.
✔️امام على(ع) در آخرين سخنان خود با #خوارج بر اين ويژگى آنان تأكيد كرد و بديشان گفت:
«أَنْتُمْ مَعَاشِرُ أَخِفَّاءُ الْهَامِ، سُفَهَاءُ الْأَحْلَامِ.» شما گروه سبك مغزان و نابخردانيد. (نهج البلاغه: خطبه 36)؛
✔️شريف رضى آورده است كه امام(ع) شنيد كه يكى از #خوارج بيدار است و به نماز و خواندن قرآن مشغول، پس فرمود:
«نَوْمٌ عَلَىٰ يَقِينٍ خَيْرٌ مِنْ صَلَاةٍ فِي شَكٍّ.» خوابى كه بر پايۀ باورى ژرف باشد، بهتر از نمازى است كه با ترديد گزارند. (نهج البلاغه: حکمت 97)؛
🔘#خوارج به دليل #خردگريزى، از يقين عقلى بىبهره بودند و در ترديد به سر مىبردند و محرّك ايشان در آن همه تندروى و مبارزهگرى، چيزى جز احساسات نابخردانه نبود.
📓کتاب "دامگه شیطان"، اثر مصطفی دلشاد تهرانی.
#ادامه_دارد
#خوارج
#دامگه_شیطان
@mola_amiralmomenin_as
فضائل امیرالمومنین علی علیه السلام🇵🇸
🔘ويژگىهاى #خوارج #بخش_سوم 1️⃣نابخردى ▪️#خوارج چونان بَدَويان و صحرانشينان عرب، نابخردانه زيست
🔘خردپذيرى و خردپرورى
✔️از جمله امتيازات مهم اسلام، عقلانيت و خردپذيرى آموزههاى آن است. اين مسأله در امور مختلفى نمودار است؛ از جمله:
1- نظام فكرى و عقيدتى اسلام: (مانند خداشناسى، هستىشناسى، انسانشناسى، راهنماشناسى و فرجامشناسى)؛
2- نظام اخلاقى اسلام؛
3- نظام رفتارى و قوانين و دستورات عملى؛
4- دعوت به تحقيق و پرسش گرى در انتخاب دين.
🔘خردپذيرى آموزههاى اسلام، از چنان وضوح و روشنى برخوردار است كه قرآن مجيد، آدميان را به بررسى هوشمندانه و انتخاب خردمندانه دين دعوت كرده و هر گونه تحميل و اجبار و پذيرش كوركورانه دين را نهى مىكند:
✔️«فَبَشِّرْ عِبٰادِ. اَلَّذِينَ يَسْتَمِعُونَ الْقَوْلَ فَيَتَّبِعُونَ أَحْسَنَهُ» (زمر: 17- 18)؛ «پس بشارت ده بندگانم را، آنان كه به سخنان [مختلف] گوش فراداده و برترين را بر مىگزينند» و
✔️«لاٰ إِكْرٰاهَ فِي الدِّينِ قَدْ تَبَيَّنَ الرُّشْدُ مِنَ الْغَيِّ» (بقره: 256)؛ «هيچگونه تحميل و اجبار در امر دين روا نيست [؛ زيرا] به خوبى راه هدايت از ضلالت روشن شد».
🔘اصول معارف و مفاهيم قرآن بر پايۀ عقل و منطق مشترك و همگانى انسان استوار است.
✔️اساس تعاليم اسلام بر مدار جهل ستيزى و عقلانگيزى،(فصلت/37، يونس/100)، تقليدزدايى و تحقيقپرورى،(مائده/104، نحل/43)، پندار سوزى و دانشسازى (انعام/116، مجادله/11) مىچرخد.
✔️ توحيد و يكتا باورى كه ام القضايا و بيت الغزل دعوت تمام انبيا و شرايع آسمانى است، تبيينكنندۀ عقلانى و بنياد استوار نظامهاى تشريعى و ارزشى قرآن است.
🔘 بايدها و مسئوليت آفرينى نظامهاى ارزشى و رفتارى كه در فلسفه اخلاق و فلسفه حقوق مورد كاوش و تحليل است، مبناى خللناپذير خويش را تنها مىتواند در پرتو نگرش توحيدى معنا يابد.
📣یکی از قلمروهای اعجاز قرآن کریم، علم گستری، خردپروری و خرد پذیری است.
@mola_amiralmomenin_as
✔️عظمت سعید بن عبدالله از شهدای #کربلا
هنگام نماز ظهر #عاشورا، اوحدی از صحابه آن حضرت (عليهالسلام)، به مقام منيع سپر قرارگرفتن مشرف شدند.
يكی از آن چهره های شيدای #شهادت «سعيد بن عبد الله حنفی» بود كه به عرض امام زمان خود(عليهالسلام) رساند: حدود هزار و دويست فرسخ راه را در شرايطی ناامن پيمودم تا زمينه اين نهضت فراهم گردد، زيرا وی يكی از رجال مذهبی كوفه و از راقمان نامه و پيك رسمی مجاهدان بود.
فاصله كوفه تا مكه از راهی كه تردّد مي شد، سيصد فرسنگ بود و او يعنی سعيد بن عبدالله، بار اول به منظور ابلاغ دعوتنامه از كوفه به مكه رفت و بار دوم در جريان اعزام مسلم بن عقيل از مكه به كوفه بازگشت و بار سوم برای گزارش و كسب تكليف نهايی از كوفه به مكه رفت، و بار چهارم در پای ركاب امام حسين(عليهالسلام) از مكّه به كربلا كه در محدوده كوفه است برگشت.
حضرت سيّد الشهدا(عليهالسلام) به او اجازه ايستادن در برابر تير مهاجمان را داد تا نماز آن حضرت تمام شود. آخرين رمقی كه از اين سعيد شهيد مانده بود، عرض كرد: «آيا به عهدم وفا كردم». #امام_حسين(عليهالسلام) فرمود: آری تو در بهشت پيش منی.[۱]
[۱]اللهوف ص۱۰۸
📓سروش هدایت ج۲ ص۲۱۱
#آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی
@mola_amiralmomenin_as
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
🔘 اگر هنیه در ایران شهید نمیشد کجا باید شهید میشد!
✔️خالد صبارنه خبرنگار فلسطینی خیلی زیبا و از زاویه ای دیگر به شهادت #اسماعیل_هنیه در ایران نگاه می کند.
@mola_amiralmomenin_as
.
♻️ چرا اسماعیل هنیه در این مقطع زمانی ترور شد؟
🔰 حمید رسایی: مجاهد مبارزی مثل اسماعیل هنیه برای اولین بار نبود که به ایران میآمد. او فقط پس از عملیات طوفان الاقصی سه بار (آخرین بار برای تشیع پیکر شهید رئیسی) به ایران آمده بود.
اسماعیل هنیه پیش از این هم در همین محل اسکان یافته بود. آیا امکان ترور وی برای صهیونیستها فراهم نبود؟ آیا اقدامی که این بار شد دفعات قبل امکانپذیر نبود؟ پس مسأله مهم بیش و پیش از مکان ترور، زمان ترور اوست.
مسأله این است که چه عاملی صهیونیستها را از اقدام تروریستی در زمانهای دیگر باز میداشت و چه عاملی آنها را به این نتیجه رساند که اقدام به ترور کنند. در موضوع ترور حاج قاسم هم دقیقا همین نکته نهفته است. آیا دفعات قبل که حاج قاسم در فرودگاه بغداد حاضر بود، امکان ترور وی فراهم نبود؟!
حاج قاسم وقتی ترور شد که فتنه بنزین در داخل کشور شعلهور و علیرغم عدم تحقق هیچ یک از وعدههای برجامی و علیرغم تشدید تحریمها، حسن روحانی به باقی ماندن در آن اصرار داشت و همین آمریکاییها را جسور کرد تا دست به این اقدام بزنند.
اکنون نیز با ترور این مجاهد جبهه مقاومت در تهران و در آستانه تشکیل دولت جدید، هدف اصلی منفعل کردن دولت در برابر نظام سلطه است. در همین راستا هم باید فعال شدن عوامل همسو با صهیونیستها را در برخی چهرههای سیاسی و رسانههای آنها دید.
نمونه آن همین بیانیهها و مواضع جریان اصلاحات است که تلاش میکند ایران را از پاسخ قاطع منصرف کند. باید دید آقای پزشکیان چقدر تحت تأثیر این جریان قرار میگیرد و در این زمین بازی میکند.
@mola_amiralmomenin_as
✔️بازتاب جهانی اهتزاز پرچم انتقام در مسجد مقدس جمکران
🔹️رسانه آمریکایی «واشنگتن اگزمینر» نوشت: « پرچم سرخ انتقام در مسجد مقدس جمکران به ندرت برافراشته میشود و ایران قول داد انتقام ترور اسماعیل هنیه، رهبر حماس را بگیرد.»
🔹️روزنامه فرانسوی «لو موند» هم نوشت: « این اقدام نمادی از "انتقام بزرگ" است»
🔹️دیگر رسانه های معتبر جهان هم برافراشته شدن پرچم یا لثارات الحسین بر فراز گنبد آستان مقدس مسجد جمکران را نشانه قطعی بودن عملیات خونخواهی ایران عنوان کردند.
#خونخواهی_هنیه_عزیز
@mola_amiralmomenin_as
#حدیث_مهدوی
🔘کلام امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف
قلوبُنا أوعيةٌ لمشية الله فإذا شاء شئنا
ای شیعه ما
قلبهاي ما ظرفهايي است براي مشيّت خداوند، پس زماني که او بخواهد ما نيز ميخواهيم.
📓منابع:الغيبة (للطوسي)/ كتاب الغيبة للحجة / النص / 247 / 2 - فصل الكلام في ولادة صاحب الزمان و إثباتها بالدليل و الأخباربحار الأنوار (ط - بيروت) / ج 25 / 337 / فصل في بيان التفويض و معانيه ..... ص : 328بحار الأنوار (ط - بيروت) / ج 52 / 51 / باب 18 ذكر من رآه صلوات الله عليه ..... ص : ١
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
@mola_amiralmomenin_as