#معرفی_کتاب
▫️•اصالتمهدویت•▫️
سلسله مباحث امامت و مهدویت
نویسنده:آیت الله العظمی صافی گلپایگانی
✔️معرفی کتاب:
كتاب حاضر، دفتر هفتم از “سلسله مباحث امامت ومهدويت” مىباشد كه توسط حضرت آيت اللَّه العظمى صافى گلپايگانى نگاشته شده است. مؤلف محترم، در تبيين نقش سازنده عقيده به مهدويت در پاسدارى از ايدئولوژىهاى اسلام، اصالتهاى مهدويت را از ده جهت بررسى نموده است.
جهاتى چون: معقول بودن امكان آن، اتكا بر مبانى معقول ومنطقى، موافقت با فطرت ونواميس خلقت، مبتنى بودن بر بشارات پيامبران واديان آسمانى، ابتناى آن بر آيات قرآن كريم واحاديث معتبر ومتواتر، اتّفاق مسلمانان واجماع شيعه واهل سنّت، معجزات وكرامات، ابتناى آن بر توحيد ويكتاپرستى، نقش آن در عمل وبرقرارى عدالت وبه ثمر رساندن انقلاب اسلامى.
📚شما میتوانید کتاب #اصالت_مهدویت را در پایگاه #نورلایب مشاهده و بارگیری نمایید:
noo.rs/9lK81
------------------------------------------------------------
▫️مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی نور
•پیشگام در داده پردازی هوشمند علوم اسلامی •
www.noorsoft.org
https://eitaa.com/noorsoft
@mola_amiralmomenin_as
هدایت شده از KHAMENEI.IR
📢 هر روز یک صفحه قرآن بخوانیم
🔹 امروز؛ صفحه صد و هشتاد و نه قرآن کریم
سوره مبارکه التوبة
✏️ توصیه مهم حضرت آیتالله خامنهای:
هر روز حتماً قرآن بخوانید حتّی روزی نیم صفحه، روزی یک صفحه بخوانید، امّا ترک نشود. در دنیای اسلام هیچ کس نباید پیدا بشود که یک روز بر او بگذرد و آیاتی از قرآن را تلاوت نکند.
💻 Farsi.Khamenei.ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
حضرت صادق عليه السّلام به مردى فرمود:
چون اندوهى تو را رسد؛ سجده گاهت را مسح کن، بعد دستت را از طرف گونه چپ بر صورت بکش و سپس دست بر پیشانی بکش و از گونه راست خود بگذران و بگو:
بسْمِ اللَّهِ الَّذِی لَا إِلَهَ إِلَّا هُوَ عَالِمُ الْغَیْبِ وَ الشَّهَادَةِ الرَّحْمَنُ الرَّحِیمُ. اللَّهُمَّ أَذْهِبْ عَنِّی الْغَمَّ وَ الْحَزَنَ. سه مرتبه.
📓 کتاب من لایحضره الفقیه
#جمعه_نصر
@mola_amiralmomenin_as
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#شهید_سید_حسن_نصر_الله
«امامِ این خیمه امام خامنهای دامظله و مرکزِ این خیمه، جمهوری اسلامی ایران است. این خیمهی ماست و این حسینِ ماست»
#راه_نصرالله
#حزبالله_زنده_است
@mola_amiralmomenin_as
فضائل امیرالمومنین علی علیه السلام🇵🇸
✔️#انسانشناسى_و_مهدویت 🔘(بازخوانی و تبیین #مهدویت_شیعی از رهیافت #انسانشناسی_فطری) 🔰براى شناخ
✔️بازخوانى #مهدويت بر مبناى ديدگاه علمى رشد
🔘انسان فطرتاً موجودى #كمالطلب است؛ از اين رو يكى از دغدغههايى كه همواره ذهن انسانها را به خود مشغول داشته، مسئلۀ «سعادت و كمال» مىباشد.
پژوهشهاى #انسانشناختى نشان مىدهد كه آدمى از ظرفيتهاى علمى و عملى گستردهاى برخوردار است؛ يعنى داراى ابعاد، عوالم و سطوح وجودى گوناگونى است كه مىتوان همه آنها را هم از جهت كمّى و هم از جهت كيفى رشد و توسعه داد.
بدينگونه است كه مسأله رشد وارد بحث انسانشناسى ذاتى مىشود.
رشد و نمو به تغييرات پىدرپى و منظمى گفته مىشود كه از زمان تولد تا مرگ بر اساس الگو و نظم خاصى در ابعاد گوناگون جسمانى، عاطفى، شناختى و اجتماعى انسان به وجود مىآيد و آثار بلندمدتى در زندگى فرد مىگذارد.
رشد، يك فرآيند مرحلهاى اما مداوم و پيوسته است و عموماً به هشت دورۀ نوباوگى، نوپايى، كودكى، نوجوانى، جوانى، بزرگسالى، ميانسالى و پيرى تقسيم مىشود.
اين مسأله تحتتأثير زمينهها و شرايط تاريخى و فرهنگى مختلف قرار دارد؛ زيرا هر جامعه مجموعهاى از باورها، ارزشها، عادات، رسوم و مهارتها دارد كه آن را به نسلهاى بعدى خود منتقل مىكند.
اين الگوهاى اجتماعى و فرهنگى، تأثير زيادى بر به وجود آمدن صفات و شايستگىها در فرد دارند. رشد از تغييرات اجتماعى و تاريخى نيز تأثير مىپذيرد.
🔘دورۀ آخرالزمان دوره فراگيرى رشد تكبعدى به موازات رشد وارونه فطريات است. بدين جهت است كه انسان #آخرالزمانى بيشترين مسخ شدگى #هويت انسانى را خواهد داشت و اگر #ظهور اتفاق نيفتد، ممكن است انسانها براى هميشه از #كمال دور بمانند و شيطان به هدف نهايى خود برسد.
♻️ارتباط اين دو مبحث را در موارد زير بهتر مىتوان بررسى نمود:
1️⃣كمال و نجات
2️⃣انسان كامل
3️⃣آرمانشهر
4️⃣فلسفه تاريخ
#ادامه_دارد
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
@mola_amiralmomenin_as
✔️بازخوانى #مهدويت بر مبناى ديدگاه علمى رشد
1️⃣كمال و نجات
در اين ديدگاه، به جاى تعريف يك كمال واحد و نهايى و هدفگذارى مشخص، كمال جسمى و دنيوى متناسب با هر مرحله از رشد در نظر گرفته مىشود.
همچنين در اين ديدگاه، اصالت با فرد و لذت و سود اوست. ولى براى تحقق اين اهداف برنامه واحدى ارائه نمىشود؛ زيرا كمال در اين ديدگاه، تابعى از فرايند رشد و امرى متغير است كه هيچ نقطه ثابت و هدف نهايى را نمىتوان براى آن فرض كرد. البته در اين ديدگاه چون جسمانيت آدمى در امتداد عالم طبيعت و از تبار حيوانات است، پس هدف واحد زندگى، تكثربخشى به امكانات و بهرهمندىهاست و بر اين مبنا، انسان كماليافته كسى است كه بيشترين بهرهمندى را از امكانات مادى و تكنولوژى دنيوى داشته باشد.
همچنين در اين زندگى، چون دنياطلبى اصل است، هرگاه به واسطه كهنسالى يا بيمارى امكان اين بهرهمندى نباشد، زندگى معنا و فلسفه خود را از دست مىدهد و بشرى كه به تعبير قرآن به شدت مرگگريز است، رو به خودكشى مىآورد.
براى مثال: قُلْ لَنْ يَنْفَعَكُمُ الْفِرٰارُ إِنْ فَرَرْتُمْ مِنَ الْمَوْتِ أَوِ الْقَتْلِ... ؛ احزاب (33)، 16 و قُلْ إِنَّ الْمَوْتَ الَّذِي تَفِرُّونَ مِنْهُ فَإِنَّهُ مُلاٰقِيكُمْ... ؛ جمعه (62)، 8.
2️⃣انسان كامل
اصولاً در اين ديدگاه، ماوراى دنيا حقيقتى وجود ندارد. از اين رو انسان كاملِ متصل به غيب نيز معنا ندارد. بلكه هر انسانى كه داراى بيشترين بهره از نعمتهاى دنيوى (همانند زيبايى، هوش، توان جسمى ويژه و...) باشد، انسان الگو و معيار شناخته مىشود.
البته در نظام تمدنى معاصر، دين به طور كلى حذف نمىشود؛ اما انحصار آن به زندگى فردى - آن هم در سطح آرامشبخشى - باعث شده است كه شخصيتهاى دينى هيچگاه كاركرد الگويى نداشته باشند و حتى شهرت و محبوبيت آنها هم مجازى باشد.
#ادامه_دارد 👇
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
@mola_amiralmomenin_as
✔️بازخوانى #مهدويت بر مبناى ديدگاه علمى رشد
3️⃣آرمانشهر
آرمانشهر در اين نگاه، همانند بحث كمال، به رشد و تكامل جهان بيرونى آدمى منحصر مىشود. بر اين اساس، آرمانشهر، جامعهاى است كه مبتنى بر دانش و تكنولوژى مادى، بيشترين توسعه را داشته باشد و قدرت تصرف و مالكيت بيشتر بر طبيعت را به بشر بدهد.
در اين ديدگاه، آرمانشهر نهايى معنا ندارد؛ بلكه تا آنجا كه بشر بتواند به تسخير طبيعت بپردازد و زندگانى خود را توسعه دهد، امكان پيشروى در ساختن آرمانشهر وجود خواهد داشت.
4️⃣فلسفه تاريخ
مطابق با اين ديدگاه، بشر در حد فاصل ترس از طبيعت (در آغاز) تا تلاش براى تسخير آن (در پايان) خواهد بود و در ميانه اين دو است كه تاريخ باستان و عصر رنسانس و... شكل مىگيرند. اين ادوار تاريخى همگى زمينى و سكولار هستند و نقطه اشتراك تلاش براى تسخير طبيعت و تمدنسازى پيشرفتهتر است.
🔴بنابراين ديدگاه رشد جسمى دنيانگر با تهىسازى آدمى از تمامى ارزشهاى ماورائى و فطرى و غافل ساختن از گذشته و آينده، او را به بهرهورى حداكثرى در زمان حال مشغول مىكند.
❌♨️ البته از نگاه مطالعات انسانشناسى فطرى و دينى، اين وضعيت نمىتواند تا بىنهايت ادامه يابد؛ چرا كه تعطيلى و بلكه وارونگى استعدادها و قابليتهاى انسانى، در نهايت به مسخشدگى آدمى و تغيير هويت و شخصيت او منجر خواهد شد و فراگير شدن اين روند در سراسر جهان، #آخرالزمان را محقق خواهد ساخت.
🔴در مقابل اين ديدگاه، دو ديدگاه ديگر وجود دارد كه نسبت به مسأله #رشد، نگاه متفاوتى دارند.
✔️ در ادامه براى بازشناسى نگرش دين به انسانشناسى رشد، از دو طريق مىتوان اقدام كرد؛ يكى از منظر فلسفه صدرايى - كه امروزه فلسفه غالب جهان تشيع است - و ديگرى، با نگاه تركيبى فطرت و ادلۀ درون دينى.
🔘 بدين جهت صورتبندى مباحث اين مرحله چنين است:
- نگاه فلسفه اسلامى به مسأله رشد
- نگاه انسانشناسى فطرى به مسأله رشد
#ادامه_دارد
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
@mola_amiralmomenin_as
ان شاء الله در هفتهی آینده ادامه مبحث فوق با عناوین ذیل در کانال بارگذاری خواهد شد.:👇
✔️بازخوانى #مهدويت بر مبناى ديدگاه فلسفی رشد
✔️بازخوانى #مهدويت بر مبناى انسان شناسی رشد
📣با ما همراه باشید.
#مهدویت #جمعه_های_انتظار
#زندگی_منتظرانه
#جمعه_های_مهدوی
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
@mola_amiralmomenin_as
او آمده است؛ تا خورشید، مبدأ همه آیینه ها باشد
شکفتن بهار در بهاری دل انگیزتر
دمیدن گلِ حُسن در حُسنی فزون تر، روییدن گلی دلرُباتر در گلستان طاها
آمدی تا آفتاب رویت، قبله آفتاب گردان ها شود.
🍃ولادت امام حسن عسکری(ع) یازدهمین حجت خداوند بر رهروان صدیقش مبارک باد
#ولادت_امام_حسن_عسکری
@mola_amiralmomenin_as
♻️ستايشهاى نقل شده از امام حسن عسكرى عليه السلام
🔰امام حسن عسكرى عليه السلام:
«الحَمدُ للّهِِ شُكرا لِنَعمائِهِ، وَ استِدعاءً لِمَزيدِهِ، وَ استِخلاصا لَهُ و بِهِ دونَ غَيرِهِ، و عِياذا بِهِ مِن كُفرانِهِ وَ الإِلحادِ في عَظَمَتِهِ و كِبرِيائِهِ، حَمدَ مَن يَعلَمُ أنَّ ما بِهِ مِن نَعمائِهِ فَمِن عِندِ رَبِّهِ، و ما مَسَّهُ مِن عُقوبَةٍ فَبِسوءِ جِنايَةِ يَدِهِ.»؛
ستايش، خداى را به شكرانه نعمتهايش، و براى درخواست افزون دهىاش و خالص گردانيدن [دعا و عبادت] براى او و به كمك او، و براى پناه بردن به او از ناسپاسىاش و از ناديده گرفتن بزرگى و كبريايش؛ چونان ستايش كسى كه مىداند هر نعمتى كه دارد، از جانب پروردگارش آمده و هر كيفرى كه بر او رسد، از روى كردار خود اوست.
📎مهج الدعوات: ص 85، البلد الأمين: ص 564 و فيه «و استجلابا لرزقه» بعد «... لمزيده»، بحار الأنوار: ج 85 ص 229.
🔰امام حسن عسكرى عليه السلام در نامهاش به اسحاق بن اسماعيل نيشابورى:
نامهات را دريافتم، خدايت رحمت كناد! ما بحمد اللّه و به لطف او خاندانى هستيم كه بر دوستان خود دلسوزيم، و از نيكىهاى پياپىِ خداوند و بخشش او به آنها، مسروريم... و هيچ نعمتى نيست هر چند بزرگ و پرارزش، مگر آن كه ستايش گفتن خداوند عز و جل بر آن، به جا آورنده شكر آن نعمت است، و [لذا] من مىگويم:
«الحَمدُ للّهِِ أفضَلَ ما حَمِدَهُ حامِدُهُ إلى أبَدِ الأَبَدِ، بما مَنَّ اللّهُ عَلَيكَ مِن رَحمَتِهِ، و نَجّاكَ مِنَ الهَلَكَةِ، و سَهَّلَ سَبيلَكَ عَلَى العَقَبَةِ.»
ستايش، خداى را به برترين ستايشى كه هر ستايندهاى او را ستوده است، تا هميشه هميشه، براى مهرى كه خداوند به تو ورزيد و تو را از نابودى رهانيد. او راه تو را در گردنه [ى قيامت]، هموار گردانيد.
📎تحف العقول: ص 484، رجال الكشّي: ج 2 ص 844 ح 1088، بحار الأنوار: ج 50 ص 319 ح 16 وج 78 ص 375 ح 2.
#امام_حسن_عسکری
@mola_amiralmomenin_as
هدایت شده از حلقه معرفت
1_5427739342.mp3
5.82M
زیارت آل یاسین ❤️💔
#امام_زمان
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
#الهی_عظم_البلا
#زیارت_آل_یاسین
#غروب_جمعه
@halghemarefat313
هدایت شده از فضائل امیرالمومنین علی علیه السلام🇵🇸
«لا تقم من السجود حتی تقول کل ما فی صدرک.»
سرت را از سجده برندار تا اینکه هر آنچه در قلبت هست را به خدا بگویی.
#نماز
#نماز_اول_وقت
@mola_amiralmomenin_as
هدایت شده از فضائل امیرالمومنین علی علیه السلام🇵🇸
💫به یاد مولا و به رسم هر شب دعای فرج ... 💫
💫بسم الله الرحمن الرحیم💫
اِلـهي عَظُمَ الْبَلاءُ ، وَبَرِحَ الْخَفاءُ ، وَانْكَشَفَ الْغِطاءُ ، وَانْقَطَعَ الرَّجاءُ
وَضاقَتِ الاْرْضُ ، وَمُنِعَتِ السَّماءُ
واَنْتَ الْمُسْتَعانُ ، وَاِلَيْكَ الْمُشْتَكى ، وَعَلَيْكَ الْمُعَوَّلُ فِي الشِّدَّةِ والرَّخاءِ ؛
اَللّـهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد ، اُولِي الاْمْرِ الَّذينَ فَرَضْتَ عَلَيْنا طاعَتَهُمْ ، وَعَرَّفْتَنا بِذلِكَ مَنْزِلَتَهُم
فَفَرِّجْ عَنا بِحَقِّهِمْ فَرَجاً عاجِلاً قَريباً كَلَمْحِ الْبَصَرِ اَوْ هُوَ اَقْرَبُ ؛
يا مُحَمَّدُ يا عَلِيُّ يا عَلِيُّ يا مُحَمَّدُ اِكْفِياني فَاِنَّكُما كافِيانِ ، وَانْصُراني فَاِنَّكُما ناصِرانِ ؛
يا مَوْلانا يا صاحِبَ الزَّمانِ ؛
الْغَوْثَ الْغَوْثَ الْغَوْثَ ، اَدْرِكْني اَدْرِكْني اَدْرِكْني ، السّاعَةَ السّاعَةَ السّاعَةَ ، الْعَجَلَ الْعَجَلَ الْعَجَل ؛
يا اَرْحَمَ الرّاحِمينَ ، بِحَقِّ مُحَمَّد وَآلِهِ الطّاهِرين
💫و براي سلامتي محبوب💫
اَللّـهُمَّ كُنْ لِوَلِيِّكَ الْحُجَّةِ بْنِ الْحَسَنِ صَلَواتُكَ عَلَيْهِ وَعَلى آبائِه في هذِهِ
سَّاعَةِ وَفي كُلِّ ساعَة وَلِيّاً وَحافِظاً وَقائِداً وَناصِراً وَدَليلاً وَعَيْنا
حَتّى تُسْكِنَهُ اَرْضَكَ طَوْعاً وَتُمَتِّعَهُ فیها طویلا .
*اللهم عجل لولیک الفرج*
✨یادمان باشد اگر حال خوشی پیدا شد جز برای فرج یار دعایی نکنیم✨
💥💫صلوات💫💥
#دعای_فرج
#الهی_عظم_البلا
#لبیک_یا_مهدی
#یا_صاحب_الزمان
#یا_مهدی_ادرکنی
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
@mola_amiralmomenin_as
هدایت شده از حلقه معرفت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
لطفا اگر از هر طیف و جناح سیاسی و علاقهمند به هر سیاستمداری هستید این کلیپ را ببینید!
دوستان، برادران، انتخابات تمام شده
در این شرایط حساس وظیفه ما چیز دیگریست.
#جهاد_تبیین
#جهاد
#لبیک_یا_خامنه_ای
#لبیک_یا_امام_امام_خامنه_ای
@halghemarefat313
هر چند که رسم است بگویند
تبریک پسر را به پدرها
میلاد پدر بر تو مبارک
ای آمدنت رأس خبرها...❤️
ولادت امام حسن عسکری علیه السلام مبارکا باشه 🌹❤️
#امام_زمان
@mola_amiralmomenin_as
هدایت شده از حلقه معرفت
29.12M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#حدیث
🔷امام حسن عسكرى عليه السلام
تا جايى كه مى توانى تحمّل كنى دست نياز دراز مكن ؛ زيرا هر روز، روزىِ تازه اى دارد . بدان كه پافشارى در درخواست، هيبت آدمى را مى بَرد ، و رنج و سختى به بار مى آورد ؛
پس ، صبر كن تا خداوند دَرى به رويت بگشايد كه براحتى از آن وارد شوى ؛ كه چه نزديك است احسان ، به آدم اندوهناك ، و امنيت ، به آدم فرارى وحشت زده ؛ چه بسا كه دگرگونى و گرفتاريها ، نوعى تنبيه خداوند باشد و بهره ها مرحله دارند ؛
پس ، براى چيدن ميوه هاى نارس شتاب مكن ، كه به موقع آنها را خواهى چيد . بدان، آن كه تو را تدبير مى كند، بهتر مى داند كه چه وقت، بيشتر مناسب حال توست ، پس در همه كارهايت به انتخاب او اعتماد كن، تا حال و روزت سامان گيرد .;
📘بحار الأنوار : 78/378/4 .
#امام_حسن_عسکری
@mola_amiralmomenin_as
نسیم سحری، جان مایه عشق را به گستره خاک بخشید. آبشاری از نور، از خنده های شادمانه خورشید، به میهمانی زمین آمد.
دریچه ای از شادی بر دل ها گشوده شد و ترنّم شکفتن نوگلی معطر، در باغستان توحید، دل ها را مفتون و مجذوب خویش ساخت.
امام حسن عسکری (ع) روح حماسه، چکاد بلند آفتاب، چهره روشن ایستادگی، سیمای بلند فرزانگی، پگاه پرتبسم ایمان، چراغ دار راه انسان، طلیعه خورشید صداقت و صفا، راه بان فتوت و مردی، یاور ستمدیدگان و محرومان، پاسدار ایمان و آرمان، مدافع حریم مهر نبوی، تداوم بخش راه عدل علوی (ع)، و رسواگر دشمنان اسلام مصطفوی است.
ولادت امام حسن عسکری (ع) مبارک باد
#امام_حسن_عسکری
@mola_amiralmomenin_as
اللّٰهُمَّ صَلِّ عَلَى الْحَسَنِ بْنِ عَلِيِّ بْنِ مُحَمَّدٍ الْبَرِّ التَّقِيِّ، الصَّادِقِ الْوَفِيِّ، النُّورِ الْمُضِيءِ،
خازِنِ عِلْمِكَ، وَالْمُذَكِّرِ بِتَوْحِيدِكَ، وَوَلِيِّ أَمْرِكَ، وَخَلَفِ أَئِمَّةِ الدِّينِ الْهُداةِ الرَّاشِدِينَ،
وَالْحُجَّةِ عَلَىٰ أَهْلِ الدُّنْيا، فَصَلِّ عَلَيْهِ يَا رَبِّ أَفْضَلَ مَا صَلَّيْتَ عَلَىٰ أَحَدٍ مِنْ أَصْفِيائِكَ وَحُجَجِكَ وَأَوْلادِ رُسُلِكَ يَا إِلٰهَ الْعالَمِينَ.
@mola_amiralmomenin_as
#حدیث
امام حسن عسكرى عليه السلام فرمود:
«من الذّنوب التّى لا يغفر ليتنى لا أُؤاخَذُ الاّ بهذا»
«از گناهان نابخشودنى اين است كه انسان بگويد: كاش مرا به غير از اين گناه مجازات نكنند.»
يعنى آن گناهِ مورد اشاره را كوچك برشمرد.
📗تحف العقول، ص 487
@mola_amiralmomenin_as
هدایت شده از فضائل امیرالمومنین علی علیه السلام🇵🇸
✔️برخى فعاليتهاى امام حسن عسكرى عليه السلام براى حفظ اسلام:
١. كوشش هاى علمى:
حضرت باآنكه بيشتر اوقات محبوس بود و در زمان اندك آزادى نيز در اختناق شديد به سر مىبرد با تربيت بيش از ١٠٠ شاگرد كه هريك در نشر اسلام و رفع شبهات دشمنان نقشى مؤثر داشتند به حراست از مرزهاى فرهنگى مسلمانان پرداخت. افزون بر اين، امام عليه السّلام با شيوهاى مناسب، فيلسوف بزرگ اسحاق كندى را كه دربارۀ تناقضهاى قرآن كتابى در دست تأليف داشت، به راه راست هدايت كرد.
٢. ايجاد شبكۀ ارتباطى:
امام عليه السّلام از طريق تعيين نمايندگان و ارسال پيكها و پيامها با شيعيان مناطق مختلف ارتباط داشت.
٣. فعاليتهاى سياسى پنهان:
به نوشتۀ مورخان، امام عسكرى عليه السّلام دور از چشم جاسوسان فعاليتهاى سياسى انجام مىداد و از سوى امام افرادى در شغلهايى كه كسى به آنها مشكوك نشود، به ايجاد ارتباط با شيعيان شهرهاى دور و نزديك اقدام مىكردند و درخواستها و وجوه شرعى را خدمت امام عليه السّلام مىرساندند و به مشكلات رسيدگى مىكردند. فعاليتهاى افرادى چون عثمان بن سعيد عمرى به عنوان روغنفروش مشهور است.
خدمتكار حضرت امام عسكرى عليه السّلام كه براى منزل آن حضرت هيزم مىآورد، مىگويد: روزى امام عليه السّلام مرا خواست، چوب مدوّر، بلند و كلفتى به من داد و فرمود: اين چوب را به عثمان بن سعيد بده. من
چوب را گرفته، روانه شدم. در راه به سقايى برخوردم. مركب او راه را بر من بست. سقا از من خواست مركبش را كنار بزنم. پس چوب را بلند كردم و به حيوان زدم. چوب شكست. از محل شكستگى به آن نگريستم، در داخل چوب، نامههايى به چشم مىخورد.
اين ماجرا بهخوبى نشان مىدهد كه امام عليه السّلام نوشتههاى سرّى را از اين طريق، آنهم به وسيلۀ شخصى كه هيچكس به او مشكوك نمىشد، جابهجا مىكرد.
٤. حمايت مالى از شيعيان بهويژه ياران خاص:
٥. تقويت و توجيه سياسى رجال و عناصر مهم شيعه:
از آنجا كه شخصيتهاى بزرگ شيعه در فشار و تهديد به سر مىبردند، امام عليه السّلام به تناسب مورد، هريك از آنان را به نحوى دلگرم و راهنمايى مىكرد. حضرت با اين كار روحيۀ آنان را تقويت مىنمود تا بتوانند مسئوليت اجتماعى، سياسى و دينى را بهخوبى انجام دهند. دراينباره نامۀ امام عليه السّلام به على بن حسين بن بابويه قمى بسيار درخور توجه است.
امام عسكرى عليه السّلام در جواب نامۀ اين فقيه بزرگ چنين نوشت:
صبر كن و منتظر فرج باش كه پيامبر صلّى اللّه عليه و آله فرمود برترين اعمال امت من انتظار فرج است.... اى بزرگمرد مورد اعتماد و فقيه من، صبر كن و شيعيانم را به صبر فرمان ده.
زمين از آن خداست و هركس از بندگانش را كه بخواهد، وارث آن مىسازد؛ فرجام نيك تنها از آن پرهيزكاران است. سلام و رحمت خدا و بركات او بر تو و همۀ شيعيان باد.
٦. استفادۀ گسترده از اخبار غيبى:
7. آمادهسازى شيعيان براى دوران غيبت:
فرهنگسازى و آمادهسازى افكار براى پذيرش غيبت حضرت مهدى (عج) در زمان امام عسكرى عليه السّلام جلوۀ بيشترى يافت.
امام عليه السّلام با تأكيد بر تولد حضرت مهدى عليه السّلام او را به شيعيان خاص و نزديكان مىنماياند.
از سوى ديگر، تماس خود آن حضرت با شيعيان روزبهروز كمتر مىشد؛ بهطورى كه در شهر سامرا نيز به وسيلۀ نامه يا نمايندگان خويش به مراجعان و پرسشگران پاسخ مىداد. بدين ترتيب، آنان را براى تحمل اوضاع عصر غيبت و ارتباط غير مستقيم با امام عليه السّلام آماده مىكرد.
اين روش با وسعتى بيشتر در دوران غيبت صغرا به وسيلۀ امام مهدى عليه السّلام نيز به كار گرفته شد تا مردم براى دوران غيبت كبرا آماده شوند.
📓تحلیلی از تاریخ تشیع و امامان علیهم السلام، اثر محمد نصیری، صفحه 237
#امام_حسن_عسکری
@mola_amiralmomenin_as
هدایت شده از فضائل امیرالمومنین علی علیه السلام🇵🇸
✔️سير علوم و تاريخ شيعه در عصر امام حسن عسكرى عليه السّلام
در زمانى كه متوكّل حضرت امام هادى عليه السّلام را از مدينه طلبيد، حضرت امام حسن عسكرى عليه السّلام هم همراه پدر بودند. و هميشه آن حضرت با پدرشان در سامرّاء بودند تا وقتى كه پدر به رفيق أعلى واصل شد.
آنگاه حضرت در اين مدّت كوتاه عمرشان پس از اين در سامرّاء با زندگى توأم با مرارت و اذيّت گذراندند، و با پدرشان در تحمّل مصيبتها شريك بودند. و پس از ارتحال پدرشان منفرداً تحمّل بديها و زشتيهاى بنى عباس را مىنمودند.
حال و رفتار عبّاسيّون با وى ، از إسائه ، و چشم پوشى از مقامات ، و تضييق بر او و زندان ، مثل حال و رفتارشان با پدرش بوده است بدون اندك فُسْحَتى و إرفاقى كه به او برسد.
شيعيان در عصر او حالشان به مثابه حالشان با پدرش بوده است . و شهر قم در عهد او و در عهد پدرش از زمان پيش ، عاصمۀ بزرگى از عَواصِم و محلهاى علم شيعه بوده است .
در بلدۀ قم به مقدارى كه از شمارش و حساب بيرون مىباشد راويان شيعه ، و به مقدار بسيارى از مؤلّفين در علم حديث و در ساير فنون علم مجتمع بودهاند.
و در سامرّاء و اطراف مجاور سامرّاء به قدرى شيعه زياد بوده است كه به مقدار معتنابهى بالغ مىگرديده است .
و در بلدۀ بغداد خلق كثيرى شيعه بودهاند. شهر مَدائن در آن عصر معمور و آباد بوده است و تشيّع در آن داراى قِدْحِ مُعَلَّى ١بوده است ، و پيوسته مواصلات ميان شيعيان آنجا و ميان امام ، متوالى و مُرَتَّب بوده است ، و شايد سلمان فارسى اوّلين واضع حَجَر تشيّع در آنجا بوده است ، و روى آن حَجَر بوده است كه حُذَيْفَة بن يَمان بناى تشيّع كرده است .
و اما از كوفۀ آن عصر چيزى مپرس . كوفه در آن عصر، و ما قبل از آن ، و ما بعد از آن از بزرگترين شهرهاى تشيّع محسوب مىگرديده است ....
✔️بارى ، پيوسته حال بنى عباس با امام عسكرى عليه السّلام بر همان منوال خشونت بود تا آنكه مُعْتمِد عباسى او را با سمّ پنهانى شهيد كرد. و شيعه نيز بر همان منوال بودند تا حضرت امام عليه السّلام از دنيا رحلت نمود.
📓کتاب *امام شناسی *- نوشته محمد حسین حسینی طهرانی، ج 16، صفحه 221
#امام_حسن_عسکری
@mola_amiralmomenin_as
هدایت شده از فضائل امیرالمومنین علی علیه السلام🇵🇸
الإمام العسكري عليه السلام فِي الصَّلاةِ عَلَى الإِمامِ عَلِيٍّ عليه السلام :
اللّهُمَّ صَلِّ عَلى أميرِ المُؤمِنينَ عَلِيِّ بنِ أبي طالِبٍ،أخي نَبِيِّكَ، ووَصِيِّهِ، ووَلِيِّهِ، وصَفِيِّهِ، ووَزيرِهِ، ومُستَودَعِ عِلمِهِ،ومَوضِعِ سِرِّهِ،وبابِ حِكمَتِهِ، وَالنّاطِقِ بِحُجَّتِهِ،وَالدّاعي إلى شَريعَتِهِ، وخَليفَتِهِ في امَّتِهِ،ومُفَرِّجِ الكُرَبِ عَن وَجهِهِ، قاصِمِ الكَفَرَةِ،ومُرغِمِ الفَجَرَةِ،الَّذي جَعَلتَهُ مِن نَبِيِّكَ بِمَنزِلَةِ هارونَ مِن موسى.
اللّهُمَّ والِ مَن والاهُ،وعادِ مَن عاداهُ،وَانصُر مَن نَصَرَهُ،وَاخذُل مَن خَذَلَهُ،وَالعَن مَن نَصَبَ لَهُ مِنَ الأَوَّلينَ وَالآخِرينَ،وصَلِّ عَلَيهِ أفضَلَ ما صَلَّيتَ عَلى أحَدٍ مِن أوصِياءِ أنبِيائِكَ يا رَبَّ العالَمينَ.
امام عسكرى عليه السلام در سلام بر امام على عليه السلام :
پروردگارا! سلام فرست بر امير مؤمنان،على بن ابى طالب،برادر،وصى،ولى،برگزيده،و وزير پيامبرت،امانتدار دانش او،جايگاه راز او،باب حكمتش،گوينده به حجّت او،فراخوان به دين او،جانشينش در بين امّتش،كنار زننده رنج از چهرهاش،شكننده كافران و سركوب كننده فاجران؛آن كه او را نسبت به پيامبرت چون هارون نسبت به موسى عليه السلام قرار دادى.
پروردگارا دوست بدار آن را كه دوست مىدارد، و دشمن بدار آن را كه دشمنش مىدارد.آن را كه يارىاش كرده،يارى كن،و آن را كه تنهايش گذاشته،تنها بگذار.بر هر كه از پيشينيان يا پسينيان كه او را دشمن داشته،لعنت فرست.بهترين درودى را كه بهيكى از وصىهاى پيامبرانت فرستادهاى،بر او نثار كن،اى پروردگار جهانيان!
📓مصباح المتهجد : ص 400، ح 522
#امام_حسن_عسکری
@mola_amiralmomenin_as
هدایت شده از فضائل امیرالمومنین علی علیه السلام🇵🇸
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
يَا أَبا مُحَمَّدٍ، يَا حَسَنَ بْنَ عَلِيٍّ أَيُّهَا الزَّكِىُّ الْعَسْكَرِىُّ ، يَا ابْنَ رَسُولِ اللّٰهِ،
يَا حُجَّةَ اللّٰهِ عَلىٰ خَلْقِهِ، يَا سَيِّدَنا وَمَوْلانا
إِنَّا تَوَجَّهْنا وَاسْتَشْفَعْنا وَتَوَسَّلْنا بِكَ إِلَى اللّٰهِ وَقَدَّمْناكَ بَيْنَ يَدَيْ حاجاتِنا،
يَا وَجِيهاً عِنْدَ اللّٰهِ اشْفَعْ لَنا عِنْدَ اللّٰهِ؛
#امام_حسن_عسکری
@mola_amiralmomenin_as
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♻️۸ربیع الثانی| زیارت مجازی حرم مطهر امامین العسکریین علیهماالسلام، سامرا
السلام عليكما يا وَلِيَّيِ اللَّهِ السَّلاَمُ عَليكُمَا يا حُجَّتَيِ اللَّه
السلامُ عليكُما يا نُورَيِ اللَّهِ فِي ظلُماتِ الْأَرْضِ السلامُ عليكُما يا مَن بَدَا لِلَّهِ فِي شَأنِكُما
أَتَيْتُكُمَا زائراً عارفاً بحَقِّكُمَا مُعَادِياً لِأَعْدَائِكُمَا مُوَالِياً لِأَوْلِيَائِكُمَا
مؤمناً بِما آمَنْتُما بِهِ كافراً بِما كَفَرتُما بِهِ مُحَقِّقاً لِما حَقَّقْتُما مُبطِلاً لِما أَبْطَلْتُما
أَسأَلُ اللَّهَ رَبّي و ربكُما أَن يَجْعَلَ حَظِّي مِن زِيَارَتِكُما الصَّلاةَ عَلى محمَّدٍ و آله
و أَن يرزُقَني مُرَافَقَتَكُما في الجِنَانِ مع آبائِكُما الصالحين
و أَسألُهُ أَن يُعْتِقَ رَقَبَتِي مِنَ النَّارِ وَ يرزُقَني شَفَاعَتَكُمَا و مُصَاحَبَتَكُما
و يُعَرِّفَ بَينِي و بَيْنَكُما و لا يَسلُبَنِي حُبَّكُمَا و حُبَّ آبَائِكُما الصَّالِحِين
و أَن لا يَجعَلَهُ آخِرَ الْعَهْدِ مِن زِيَارَتِكُمَا و يَحْشُرَني مَعَكُما في الْجَنَّةِ بِرَحْمَتِه
اللَّهُم ارْزُقْني حُبَّهُما و تَوَفَّنِي عَلى مِلَّتِهِمَا اللَّهُم الْعَن ظَالِمِي آل مُحَمَّدٍ حَقَّهُم و انْتَقِم مِنْهُم
اللَّهُمَّ الْعَنِ الْأَوَّلِينَ مِنْهُم و الْآخِرِينَ و ضَاعِفْگ عَلَيْهِمُ الْعَذَاب
و ابْلُغْ بِهِم وَ بِأَشْيَاعِهم و مُحِبِّيهم وَ مُتَّبِعِيهم أَسفَلَ دَركٍ مِن الْجَحِيمِ إِنَّكَ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ قدير
اللهم عَجِّل فرَجَ ولِيِّكَ وَابن وَليِّكَ واجعَل فرجَنَا مع فرَجهِم(فَرَجِهِ) ياأرحم الرَّاحمين
#امام_هادی_ع
#امام_حسن_عسکری_ع
@mola_amiralmomenin_as