هدایت شده از مرکز مجازی مهدویت
⚡️معنی انتظار را نمی دانیم
ولی
دل هایمان برای دیدنت پر می کشد
اسم قشنگت، قلبمان را می لرزاند
نمی گوییم عاشقیم
ولی بی تـــــــو
تحمل زنده ماندن را نداریم...
یابن الحسن روحی فداکــــــــ
🍃
🌷 سلام بر تو
صبح و ظهر و شام... یا صاحب الزمان.
🍂مرکز مجازی مهدویت:
eitaa.com/mahdi313com
#مربیان_بزرگ
شیوه جذب
از یکی از مجتهدین نجف که هزاران طلبه نزد او درس خوانده اند پرسیدم: شما چگونه مجتهد شدید؟
گفت: در محلّه ما آقایی بود که شبها برای دو سه نفر طلبه، #درس شبانه داشت. من هم روزها کار میکردم و شب ها نزد ایشان میرفتم.
این عالم بزرگوار ابتدا برای ما یک #قصه میگفت و سپس درس را شروع میکرد. این گونه ما عاشق حوزه و دروس دینی شدیم.
از خاطرات نقل شده استاد قرائتی
هدایت شده از مرکز مجازی مهدویت
🌸🍀🌸🍀🌸🍀🌸🍀
🔸حضرت عبدالعظیم علیه السلام راوی حدیث من مات و لم یعرف امام زمانه مات میتة جاهلیه است و او نقش یار باوفای امام را در سنگر فرهنگی به آیندگان نشان داد و می تواند الگوی همه منتظران باشد، که قصد دارند در سنگر فرهنگ، در مقابل هجمه و شبیخون فرهنگی دشمن پست و زبون مردانه بایستند.
🔹او از چنان مقام و جایگاهی در نزد اهل بیت، خاصه امام زمان خویش علیه السلام برخوردار است، که این امید را در قلب شیعیان ایجاد می کند؛ که زیارت آن عزیز می تواند با زیارت امام حسین علیه السلام هم وزن باشد.
⬅️ سالروز میلاد سیدالکریم بر مهدی یاوران مبارک باد
🌱مرکز مجازی مهدویت:
🔽 https://eitaa.com/mahdi313com 🔽
🌸🍀🌸🍀🌸🍀🌸🍀
#معرفی_کتاب
📗کارکردهای اجتماعی اعتقاد به مهدویت
✳️معرفی کتاب
🔹هدف اصلی این پژوهش تبیین کارکردهای اجتماعی آموزه مهدویت است. نویسنده برای رسیدن به هدف خود با استفاده از روش توصیفی_ تحلیلی، از نوع کتابخانه ای، آثار و کارکردهای اجتماعی آموزه مهدویت را در سه ساحتِ فرهنگ، نهادهای اجتماعی و نظام های اجتماعی بررسی می کند.
🔸وی پیشینه ای از تحقیق خود را با نگاهی به نوشته های ناظر به کارکردهای اجتماعی دین و نوشته هایی درباره کارکردهای اجتماعی مهدویت ذکر می کند. مفاهیم و اصطلاحات (کارکرد، اجتماعی، اعتقاد و مهدویت)، کارکردگرایی و چگونگی طبقه بندی کارکردهای اجتماعی مهدویت را مطرح می کند.
🔹 ابتدا کارکردهای باور به مهدویت را در ساحت فرهنگ و حوزه بینش ها، باورها، ارزش ها و هنجارهای رفتاری را مورد بحث و گفتگو قرار می دهد.
🔸سپس کارکردهای باور به مهدویت را در ساحت نهادهای اجتماعی مانند: خانواده، تعلیم و تربیت، سیاست و حکومت، افتصاد، دین وسیاست بررسی می کند.
🔹 همچنین کارکرد باور به مهدویت در ساحت نظام اجتماعی را در حوزه های انسجام و همبستگی اجتماعی، نظم اجتماعی، قدرت اجتماعی، امنیت اجتماعی، هویت اجتماعی و تنظیم روابط اجتماعی مورد کنکاش قرار می دهد.
🔸در پایان هر کدام از کارکردهای اجتماعی مهدویت که نام برده شد، آسیب شناسی می شوند.
هدایت شده از مرکز مجازی مهدویت
#وظایف_منتظران
😢 من به فدای اشک تو
یاد او که باشی نشاط به وجودت تزریق می شود، سرحال و زنده می شوی، وسوسه های شیطان گزندی به جانت نمی رسانند و امام نیز لبخند رضایتش را نثارت می کند.
👈 حال دیگر نگران خطاهای کوچک نباش که انسانی بزرگ دستانش را به آسمان بلند کرده برایت دعا می کند، آن هم با چه سوز و گدازی.
✨اگر شخصی- که دائم توجهش به وجود مقدس ولی عصر علیه السلام است و همواره از اعمال بد می پرهیزد- به طور تصادفی اشتباهی مرتکب شد، وقتی نامه اعمالش را خدمت امام می برند حضرت برای او دعا و استغفار می کند.
⬅️ تائید این گفتار، همان نقل زیبای سید بن طاووس رحمه الله است که در نیمه شبی در سرداب سامرا صدای مناجات مردی را شنیده که برای شیعیانش چنین طلب استعغفار می کرده است.
خدایا شیعیان ما از مایند، از اضافه خاک خلقت ما آفریده شده اند....، پس ببخشای بر ایشان گناهانی را که با تکاء و اعتماد به ما انجام داده اند.
🔰 البته باید دانست که مهر و محبت حضرت مهدی علیه السلام مجوز گناه نمی باشد که آن کسی می تواند به یاد امام پاکی ها باشد که خودش در مسیر پاکی قدم بردارد.
👈 آری، اگر در مسیر پاکی، پایمان لغزید و از روی غفلت مرتکب خطا شدیم، استغفار حضرت، جبران آن خطا را در پی خواهد داشت.
🔅یاد خدا و اولیاء او، امور را انسجام بخشیده، امنیت و خاطری آرام را به همراه می آورد، اما غفلت از یار، گردش چرخ معنویت را کند کرده و انسان را از حرکت باز می دارد.
💐مرکز مجازی مهدویت:
┏━━•🌐•━━┓
eitaa.com/mahdi313com
┗━━•✳️•━━┛
#روش_تدریس
روش گفت وگوی درونی
در روش گفتگوی درونی از مخاطبان خواسته میشود تا درباره موضوع تدریس به خوبی فکر کنند و سپس نظرات و عقاید خود را درباره آن موضوع به روی کاغذ بیاورند یا به نحو دیگری ثبت کنند.
مربی مهدوی عزی، استفاده از این روش موجب میشود تا مخاطبان از موضع یک شنونده مطلق بیرون بیایند و #فعالانه فکر کند.
هدایت شده از مرکز مجازی مهدویت
🌸🍃🌸🌸🍃
🍃🌼🌸
🌸 🌸
🌸
🍃
📌امام حسن عسکری (علیه السلام) :
((قَلبُ الاَحمَقِ فی فَمِهِ وَ فَمُ الحَکیم فی قَلبِهِ))
قلب احمق در دهانش و دهان حکیم در قلبش می باشد.
🍃 بعضی از کلمات، انسان را شاد و بعضی از آن ها، انسان را داغدار می کند.
کلمات زیادی چون: امید، نجات، شادی، موفقیت و پیروزی و .... انسان را مسرور می کنند، ولی کلمه خاصی وجود دارد، که نه تنها آدمی را غمگین، که افسرده و نالان و پژمرده می کند و آن کلمه (ای کاش) است:
ای کاش این سخن را نگفته بودم!
ای کاش به فلان محل نرفته بودم !
ای کاش، با فلانی خوب برخورد کرده بودم !
و ای کاش ...
این کلمه در بستری ظهور می کند، که موضع گیری ما نه تنها عاقلانه، که احمقانه بوده است و آن وقتی است، که قول و عمل ما از عقلانیت بی بهره باشد.
🌸 انسان منتظر، عقلانیت را مولّد عملی می داند، که پشیمانی و ملامت در آن راه ندارد.
🌸 لذا منتظر واقعی، نه تنها در زندگی خویش به بن بست نمی رسد، که زمینه ظهور کلمه (ای کاش) را نیز از بین می برد.
⬅️ پس ابتدا عقلانیت، سپس تصمیم و اقدام .
🔹🔹🍃🌸🍃🔹🔹
💖ما شیفتۂ علے و آل اوئیم
✨توفیق بہ ڪار خیر از ایشان جوئیم
💖 میلاد امام عسڪرے را امروز
✨تبریڪ بہ صاحب الزمان مےگوییم
⚡️ مرکز مجازی مهدویت👇👇:
http://eitaa.com/mahdi313com❣
🍃
🌸
🌸🌸
🍃🌼🌸
🌸🍃🌸🌸🍃
#مربی_خلاق
🌺توجه به اهداف آموزش
مربی خلاق مهدوی به خوبی می داند که در جریان یاددهی مفاهیم مهدوی باید به اهداف این امر توجه کافی داشت .
⏹ چون مخاطبان هرگز چیزی را یاد نخواهند گرفت مگر زمانی که مجبور به استفاده از آن شوند.
⏺ پس مربی خلاق مهدوی تا جایی که امکان دارد مطالب مهدوی را با زندگی روزمره مخاطبان خود عجین می کند .
هدایت شده از مرکز مجازی مهدویت
👈 یاد امام مهدی(عجل الله تعالی فرجه الشریف) در زیارتنامهی حضرت معصومه سلام الله علیها
🔳 در زیارتنامه حضرت معصومه سلامالله علیها ضمن مرور عالیترین معارف شیعه، هشت بار با مقام ولایت، رابطهی مستقیم برقرار میشود که سه مورد آن پیوند با امام زمان (ارواحنافداه) است.
🔅 الف. عرض ادب و اهدای سلام
سلام در این زیارت توأم با اسراری است. زائر، با صیغه مخاطب (السلام علیک) به ساحت معصومین علیهمالسلام عرض ادب مینماید؛ ولی هنگام عرض ادب به پیشگاه پیشوای دوازدهم عجل الله تعالی فرجه الشریف با صیغه غائب (السلام علی الوصی من بعده) سلام مینماید و از خداوند درخواست میکند بر آخرین خلیفه خود، صلوات بفرستد: «اللهم صلّ علی نورک و سراجک...».
القابِ مبارکی در این زیارت نامه آمده، که حاوی نکات بسیار ارزندهای است. تنها در این زیارت نامه، لقب نورانی «سراج» برای حضرت مهدی علیهالسلام به کار برده شده است.در هیچ دعا و زیارت نامهای، این لقب برای آن حضرت بهکار برده نشده است.
در کنار نام هر یک از ائمه علیهمالسلام وصفی قرار دادهشدهاست، مانند: «الطاهر الطهر» که توصیف امام هفتم علیهالسلام است؛ ولی در مورد امام یازدهم فقط می گوییم: دوازدهمین پیشوا، وصی و جانشین توست؛ گویا عظمتِ امام مهدی (ارواحنافداه) توصیفی برای پدر بزرگوارشان است.
⬅️ لقبهای امام زمان علیهالسلام در این زیارت نامه عبارت است از:
1⃣ «نورک»: امام مهدی علیهالسلام نور خداوند است. در دعاهای فراوانی، به این لقب آن حضرت اشارهشده است، مانند: «السلام علیک یا نورالله الذی یهتدی به المهتدون»
2⃣ «سراجک»: یوسف زهرا سلامالله علیها در این عصر، تنها چراغ راه هدایت است. او «سراج الله» است و تاریکیها را میزداید و چشمها و دلها را به خداوند متعال متوجه مینماید. در قرآن کریم نیز آخرین پیامبر الهی صلی الله علیه و آله به «سراج» تشبیه شده است
3⃣ «ولی ولیک»: حضرت مهدی علیهالسلام «ولی الله الاعظم» است زائران حضرت معصومه سلامالله علیها با زمزمه این عبارت، اعتراف به پذیرش ولایتِ آخرین پیشوای آسمانی مینمایند.
4⃣ «وصی وصیک»: امام حسن عسکری (علیه سلام)چند لحظه پیش از شهادتش، به فرزند بزرگوارش فرمود: «آبشر یا بُنی، فانتَ صاحبالزمان، و انتَ المهدی، و انتَ حجة الله علی ارضه و انتَ ولدی و وصیی؛ فرزندم، مژده باد بر تو، که صاحبالزمان هستی. تو مهدی و حجّت خدا بر روی زمین، و فرزند و جانشین من هستی».
5⃣ «حجتک علی خلقک»: حضرت مهدی علیهالسلام «حجةالله» است. این لقب از مشهورترین لقبهای آن حضرت است و بیشتر محدثان آن را ذکر کردهاند و در بسیاری از ادعیه به چشم میخورد. از قید «علی خلقک» استفاده میشود که آن حضرت، بر تمام مخلوقات حجّت است و زمین هیچ گاه خالی از حجّت نیست و حجّت خدا در این عصر، گرچه غایب است، ولی حاضر است.
🔆 ب. دعا برای فرج امام زمان (ارواحنافداه)
زائران حرم حضرت معصومه (سلام الله علیها) از خداوند متعال میخواهند:«اسئل الّله ان یرینا فیکم السرور و الفرج از خداوند میخواهم که سرور و گشایش شما را ببینم». قطعاً سرور اهلبیت (علیهم سلام) روز ظهور بقیة الله ارواحنا لهُ الفداه است. زيرا در دولت او، «عدالت در همه جا گسترده میشود» و «هر حقی به صاحب حق باز میگردد» «همه حقوق خدا، و خاندان عصمت و طهارت استيفا میشود»، «در تمام مكانها، گلبانگ توحيد و شهادت به رسالت پيامبر اكرم (صلی الله علیه وآله) طنين انداز میشود»و «مردم را به ولايت امير مؤمنان( علیه سلام) و برائت از دشمنان آن حضرت فرامیخوانند».
🔆 ج. دعا برای همراهی با معصومین علیهمالسلام در زمان ظهور یا رجعت
زائر در این حرم مقدس عرضه میدارد: «و ان یجمعنا و ایاکم فی زمرة جدکم محمّد (صلی الله علیه وآله) ما وشما در زمرهی جد بزرگوارتان حضرت محمد که درود خدا بر او و آلش باد، گردآورد».
👈 این درخواست برای روز قیامت نیست؛ زیرا بهشت و مزایای آن در بخشهای بعدی این زیارت نامه مطرحشده است، بلکه برای ظهور امام زمان (ارواحنافداه) است. بر اساس عقیده رجعت، معصومین علیهمالسلام در زمان ظهور حضرت مهدی (ارواحنافداه) به دنیا برمی گردند. همراه بودن با امام مهدی( ارواحنافداه) بهمنزله همراه بودن با سایر ائمه علیهمالسلام و قرار گرفتن در زمره پیروان حضرت محمد (صلی الله علیه و آله) است.
▪️مرکز مجازی مهدویت:
http://eitaa.com/mahdi313com
هدایت شده از مرکز مجازی مهدویت
9.36M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 دل رضا بی تاب خواهره
مرکز مجازی مهدویت:
https://eitaa.com/mahdi313com
#تجربیات_کلاسداری
⬅️فضای معنوی
از نظر اهمیت می توان گفت فضای معنوی بالاتر و موثر تر از فضای فیزیکی است چرا که اگر این مساله فراهم شود تقریبا مسائل دیگر خود به خود حل می شود.
آماده سازی فضای #معنوی تا حدودی زیادی به معلم و #مربی بستگی دارد قصد، نیت و انگیزه مربی باید الهی و خیر باشد.
برگرفته از جزوه روش های کلاسداری زنده یاد حجت الاسلام راستگو(ره)
#روش_تدریس
⬅️ روش تعامل با دنیای واقعی
در یک روش تدریس که آن را تعامل مینامند، #مخاطبان میخواهند با دنیای واقعی همکاری داشته باشند و هر آنچه را که در حوزههای مختلف زندگیشان اتفاق افتاده است را تجزیهو تحلیل کنند.
اگر #مربیان بتوانند بهخوبی نشان دهند که چگونه آموزشهایشان ، #مخاطبان را به دنیای واقعی متصل میکند. قطعا به شیوه های مختلف از آن بهره خواهند گرفت .
اقتباس از سایت روش تدریس