🔹 توجیه المسائل!
⛔️ بعضی ها برای گناهانشان توجیهاتی می آورند و سر خودشان کلاه می گذارند. وقتی به آنها می گوییم گناه نکن، جوابهای ساده لوحانه می دهند. مثلاً
1️⃣ غيبت نکن!
🦊 تو روشم ميگم
2️⃣تهمت نزن!
🦊 همه ميگن
3️⃣دروغ نگو!
🦊 مصلحتیه
4️⃣رشوه نگیر! رشوه نده!
🦊 شيرينیه نه رشوه
5️⃣ماهواره نبین!
🦊 شبکه های علمی داره
6️⃣مال حروم نخور!
🦊 پيش سه هزار ميليارد هیچه.
7️⃣ربا نخور!
🦊 همه ميخورن.
8️⃣نگاه به نامحرم نکن!
🦊 يه نظر حلاله.
9️⃣موسيقی حرام گوش نده!
🦊 آخه آرامش بخشه.
🔟 مهمونی حرام نرو!
🦊 يه شب که هزار شب نميشه.
1️⃣1️⃣بخیل نباش! به فقیر کمک کن!
🦊 اگه خدا مي خواست بهش مي داد.
✍️ خدا در قرآن فرموده: «انّما یَتَقَبَّلُ اللهُ مِنَ المتَّقین»: خدا فقط اعمال #متقین را می پذیرد. #متقین کسانی هستند که #واجبات را انجام می دهند و #حرامها را ترک می کنند. پس این توجیهات ، کلاه گداشتن بر سر خود است.
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ داستان کوتاه (شماره 241)
🌷 قصه مریم و تولد عیسی
🔸 بر اساس آیات 16 تا 36 سوره مریم
داستان از اینجا شروع می شود که خدا به پیامبرش خطاب می کند:
محمد! در این کتاب به یاد سرگذشت مریم هم باش؛ همان زمان که او از خانوادهاش فاصله گرفت و برای عبادت در مکانی در شرق مسجدالاقصی که مردها هم در آن رفت و آمد داشتند، خلوت گزید.
به همین دلیل در مقابل آنها مانعی ایجاد کرد تا کاملاً محفوظ باشد. بنابراین ما هم فرشته خود، جبرئیلِ روح الامین را که طبعاً وجودی غیر جسمانی داشت، به سوی او فرستادیم. به همین خاطر بدون آنکه جسمی داشته باشد، برای مریم در هیئت یک انسان کامل نمایان شد.
وقتی مریم با او در هیئت یک مرد ناشناس مواجه شد، از آنجا که گمان می کرد او انسان است، با نگرانی به او گفت: «من از تو به خدای رحمان پناه می برم؛ اگر اهل تقوایی، نزدیک نشو.»
جبرئیل هم به او گفت: «من فقط فرستاده مولایت هستم تا پسری پاک و باتقوا به تو عطا کنم.»
مریم با نگرانی و تعجّب پرسید: «چگونه پسردار می شوم در حالی که تا کنون نه هیچ مردی به من دست زده و نه من بدکاره بودهام.»
جبرئیل پاسخ داد: «مولایت این طور گفته که این کار برای من آسان است. ما این کار را می کنیم تا قدرت خود را در آفرینش یک انسان بدون پدر نشان دهیم و تولّد این گونه ی او را به عنوان نشانهای قرار دهیم بر اثبات قدرتمان بر زنده کردن انسانها در قیامت، و همچنین او وسیله رساندن مهربانیمان به انسانها باشد. ضمناً این امری است حتمی که باید انجام شود.»
در نتیجه مریم به عیسی باردار شد و لذا با او راهیِ مکانی دور از چشم دیگران گشت.
مدّتی که گذشت، یک روز درد سخت زایمان، او را به سمت تنه یک درخت خشکیده خرما کشاند. در آن شرایط سخت، مریم با خودش گفت: «ای کاش پیش از این مرده بودم و از تمام یادها کلاً فراموش شده بودم.»
به همین دلیل فرزندش که به دنیا آمد، از زیر پایش او را صدا زد و گفت: «غصّه نخور مادر! مولایت در پایین پایت نهر آبی قرار داده. ضمناً تنه درخت خرما را به سمت خودت تکان بده تا بر سرت خرمای تازه بریزد. پس هم از خرما بخور، هم از آب نهر بنوش و هم به خاطر تولّد من خوشحال باش! بنابراین جای نگرانی نیست. هر کس را دیدی که از فرزندت می پرسد، با اشاره بگو من برای خدای مهربان نذر یک روز روزه سکوت کردهام. به همین دلیل امروز به هیچ وجه با کسی حرف نمی زنم.»
بنابراین مریم فرزندش را در حالی که او را در بغل داشت، نزد قومش آورد. آنها او را که دیدند، بهتزده و متعجّب به او گفتند: «مریم! کار عجیب و زشتی کردهای که از تو بعید بود. خواهر هارون! تو که پدرت مرد بدی نبود. مادرت هم بدکاره نبود! پس این بچه چیست در بغلت؟»
به همین دلیل مریم طبق دستور، به فرزندش اشاره کرد که از او بپرسند. آنها باز هم با تعجّب پرسیدند: «آخر با کسی که در گهواره است و کودک، چگونه حرف بزنیم؟»
ناگهان کودک به حرف آمد و گفت: «من #عبد خدا هستم. او به من کتاب مقدس خواهد داد و مرا به پیامبری منصوب خواهد کرد. ضمناً چون #عبد #مطیع خدا هستم، وجود مرا هر جا که باشم، مایه خیر و برکت قرار خواهد داد و مرا به نماز و زکات سفارش خواهد کرد تا وقتی که زنده باشم و به رعایت حقوق واجب مادرم. مرا گردنکش و فرمانناپذیر هم نخواهد کرد. ضمن اینکه به خاطر این صفات، هم در روز تولّدم در امنیت بودم، هم روزی که می میرم و هم روزی که دوباره زنده می شوم.»
محمد! این است عیسی بن مریم؛ همان کلمه حق خدا که در مخلوق بودنش تردید دارند؛ همان مخلوقی که با کلمه «موجود شو»ی خدا آفریده شده؛ نه اینکه فرزند خدا باشد.
محال است خدا برای خودش فرزندی برگزیند. ساحت او از این تهمتها مبرّاست. او هر گاه آفرینش چیزی را اراده کند، فقط به آن می گوید «باش!» و آن، موجود می شود. پس نیازی به فرزند ندارد.
عیسی همچنین به صراحت گفته بود:
«خدا هم مولای من است و هم مولای شما؛ پس فقط عبد او باشید و از دستورات #واجب و #حرامِ او اطاعت کنید که #صراط #مستقیم و راه معتدل زندگی، همین است.»
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ مراقبه ماه مبارک رمضان و آداب ظاهری آن چیست؟
🌷 امام خمینی:(41)
لا اقل در اين يك ماه از خود مراقبت به عمل آوريد؛ از #گفتار و #كردارى كه خداوند تبارك و تعالى راضى نيست اجتناب ورزيد. از هم اكنون در همين مجلس با خداى خود عهد ببنديد كه در ماه مبارك رمضان از #غيبت، #تهمت، و #بدگويى نسبت به ديگران، خوددارى كنيد. #زبان، #چشم، #دست، #گوش، و ساير اعضا و جوارح، را تحت اراده خود درآوريد.
اعمال و اقوال خود را مراقبت نماييد، شايد همين عمل شايسته موجب گردد كه خداوند تبارك و تعالى به شما توجه فرموده توفيق عنايت كند؛ و پس از سپرى شدن شهر صيام كه شياطين از زنجير رها مى گردند شما اصلاح شده باشيد و ديگر فريب شيطان را نخوريد و مهذب گرديد.
باز تكرار مى كنم تصميم بگيريد در اين سى روز ماه مبارك رمضان مراقب #زبان، #چشم، #گوش، و همه اعضا و جوارح خود باشيد، و دائما متوجه باشيد اين عملى كه مى خواهيد انجام دهيد، اين سخنى كه مى خواهيد بر زبان آوريد، اين مطلبى كه داريد استماع مى كنيد، از نظر شرع #چه_حكمى_دارد؟ اين آداب اولى و ظاهرى صوم است؛ اقلا به اين آداب ظاهرى صوم پابند باشيد.
📚 جهاد اكبر، ص: 41
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ وفاق بر چه چیزی؟
🌹امام خامنه ای:
همه - مخصوصاً كسانى كه زبان و حنجره شان براى گفتن و حرف زدن باز است - مراقب باشند با هيچ حركت و اشاره اى، موجب اختلاف بين مردم نشوند. همه بايد وحدت را بر محور #اصول انقلاب و #جريان_صحيح نظام اسلامى و #ولايت_فقيه حفظ كنند. اين، اساس قضيه است. اگر وحدتِ با انسجام و استحكامى كه تا كنون بوده است، محفوظ بماند، مطمئناً اين ملت و كشور به هدفهاى انقلاب خواهد رسيد. (19/ 07/ 1368)
پند 151
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✳️ خطر عید نوروز!
🌷 آیت الله خوشوقت:
عید نوروز یکی از امتحانات خداست. هر چه محرم و صفر مردم را به ترک گناه و #بندگی در برابر فرمان خدا دعوت کرده، این #عید_نوروز انسان را آزاد میکند و به طرف #شهوات_حرام، #اختلاط زن و مرد، ترک #نماز و سایر مسائلی که این روزها باب است، دعوت میکند.
در این امتحان باید اگر خدا توفیق دهد، در مقام ترک هواهای #حرام باشیم.
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ داستان کوتاه (شماره 242)
🌷 قصه کافر ثروتمند و مسلمان فقیر
🔹 بر اساس آیات 32 تا 44 سوره کهف
🔻 قصه از آنجا شروع می شود که خدا به پیامبرش می گوید:
محمد! برای کافران، دو مردی را مثال بزن که به یکی از آنها دو باغ انگور داده بودیم و دور تا دور آن باغها را با درختان خرما احاطه کرده بودیم و بینشان هم مزرعهای بزرگ قرار داده بودیم.
هر دو باغ، میوهاش را کامل می داد و چیزی از آن کم نمی کرد. ضمن اینکه بین آن دو باغ، نهری پر آب هم جاری کرده بودیم.
ضمناً برای صاحب باغ هم درآمد خوبی داشت. به همین دلیل در گفتگو با آن رفیقش بدون آنکه آن ثروت و مکنت را نعمت ما بداند، با فخرفروشی می گفت: «فلانی! من، هم ثروتم بیشتر از توست و هم نفراتم قویتر.»
بعد با همین عقیده ی باطل که در واقع ظلم به خودش بود، وارد باغش شد و با نگاهی به آن، با خودش گفت: «گمان نمی کنم این باغ هیچ وقت از بین برود و فکر نمی کنم اصلاً قیامتی بر پا شود که باغ مرا نابود کند و پس از آن دوباره ما را زنده کنند. ضمن اینکه حتی اگر قیامتی هم باشد و من به سوی خدا برگردانده شوم، قطعاً پیش خدا جایگاهی بهتر از این خواهم یافت.»
رفیقش در میان گفتگو با او، در پاسخ به ادّعاهایش گفت:
«واقعاً قدرت کسی را که تو را از خاک، و پس از آن از نطفه آفریده و سپس تو را مردی کامل کرده، قبول نداری؟ با اینکه تمام وجودت را او آفریده، آیا قبول نداری که بتواند قیامتی بر پا کند و هر دو باغت را نابود کرده و دوباره زنده ات کند و به حسابت برسد؟ اما مولای من فقط خداست و من احدی را شریک اربابی مولایم نمی دانم و مطیع کسی غیر از او نمی شوم.
ثانیاً چرا وقتی وارد باغت شدی، نگفتی هر چه خدا خواسته، همان شده و هیچ نیرویی جز به اراده خدا نیست؟ اگر واقعاً مرا کم ثروت تر و کم اولادتر از خودت می بینی و این را به خودت نسبت می دهی، پس امیدوارم مولایم بهتر از باغ تو به من بدهد و بر سر باغت آفتی از آسمان بفرستد که تبدیل به زمینی خشک و لَم یَزرَع شود یا سطح آب چاه آن، طوری پایین برود که هرگز نتوانی به آن برسی.»
سرانجام محصول باغ آن مشرک را آفتی الهی فراگرفت. به همین دلیل به خاطر هزینهای که خرج آن باغ کرده بود و حالا باغ بر داربستهایش فروریخته و از بین رفته بود، شروع کرد به حسرت خوردن و دست روی دست زدن و ناله زدن که: «ای کاش مشرک نمی شدم و در اطاعت از خدا کسی را شریک او نمی کردم.»
ضمن اینکه او نفراتی هم نداشت که در مقابل خدا کمکش کنند. خودش هم نمی توانست این عذاب را از خودش دور کند.
در اینجا و در چنین شرایطی است که ثابت می شود مدیریت و فرماندهی جهان هستی فقط در دست خدایی است که همیشه هست. در ضمن خدا به کسانی که فرماندهی انحصاریاش را بپذیرند، بهتر از دیگران پاداش می دهد و عاقبت اطاعت از او بهتر از سرانجام تبعیت از دیگران است.
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ شرط ادامه پیروزی های جبهه انقلابی چیست؟
🌷 امام خامنه ای:
اين ملت با حركت خود، با حضور خود، با نشاط خود، بر روى همه ى توطئه ها خط بطلان كشيد، بعد از اين هم همين جور خواهد بود؛ منتها شرطش ادامه ى #تقواست، كه #تقوا موجب رحمت الهى است.
به خودمان مغرور نشويم. مغرور شدن ملتها و مسئولان ملتها هميشه مايه ى سرنگون شدن و سقوط آن ها شده است. هيچ كس نگويد «من» كردم.
خداى متعال در قرآن با لحن استهزاءآميزِ نافذِ خود مى گويد كه قارون گفت: «قال انّما اوتيته على علم عندى»؛ من خودم بودم كه با توانايى خودم توانستم به اين نقطه برسم! خداى متعال او را در اعماق زمين سرنگون كرد.
ما بايد تلاش كنيم؛ ما بايد مجاهدت كنيم. هيچ ملتى بدون مجاهدت، بدون تلاش، بدون ابتكار، بدون نوآورى، بدون فتح مراحل گوناگون پيشرفت، به جايى نمى رسد؛ اما بركت از خداست، توفيق از خداست و #تقوا زاد راه است؛ لذا توصيه ى همه ى پيغمبران #تقوا بوده است. (07/ 04/ 1384)
✍️ شرح: #تقوا یعنی انجام #واجبات شرعی و قانونی، و ترک #محرمات شرعی و قانونی
پند 159
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ پرسشهایی از آیت الله خوشوقت
🔆 درباره نوروز
💠 س: با توجه به نزدیک شدن ایام نوروز وظیفه ی ما در این ایام چیست؟
🔸ج: از گناهان سال گذشته #توبه کنید و سال جدید را بدون #گناه آغاز کنید انشاءالله.
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ اجنّه به سراغ چه کسانی می روند و چه کسانی را اذیت می کنند؟
🌷 سخن خدا در قرآن:
آیا می خواهید به شما خبر دهم جنّیان شیطان صفت بر چه کسی نازل می شوند؟ * بر همه دروغ پردازانِ اهل #گناه فرود می آیند * که خودشان به القائات و وسوسه های شیاطین گوش می سپرند و اکثرشان دروغگو هستند.
✍️ شرح:
اجنه به سراغ کسانی می روند که اهل #گناه هستند و #گناه کردن برایشان آسان است. پس اولا باید خودمان #گناه نکنیم تا اجنه از ما دور شوند و اذیتمان نکنند. ثانیا باید از اهل #گناه فاصله بگیریم که مضرّات حضور اجنه در کنار آنها به ما نرسد.
📖 هلْ أُنَبِّئُكُمْ عَلى مَنْ تَنَزَّلُ الشَّياطينُ * تَنَزَّلُ عَلى كُلِّ أَفَّاكٍ أَثيمٍ * يُلْقُونَ السَّمْعَ وَ أَكْثَرُهُمْ كاذِبُونَ (شعرا ۲۲۱ تا ۲۲۳)
آیه شماره 356
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ راه حل رفع بگومگوهای سیاسی چیست؟
📣 امام خامنه ای:
اگر اين روح #تقوا و توجه به خدا باشد، بگومگوها هم نخواهد بود.
( 26/ 07/ 1368)
✍️ #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #حرامها در زندگی فردی و اجتماعی.
پند 160
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ امر به معروف و نهی از منکر، چرا و چگونه؟ (42)
🌷 از امام صادق (ع) سؤال شد : آيا امر به معروف و نهى از منكر بر همه امت واجب است ؟
حضرت فرمود : بر همه واجب نيست.
عرض شد: چرا؟
فرمود: زيرا اين كار بر عهده كسى است كه
🔹 اولا قدرت بر امر و نهی داشته باشد،
🔹 ثانیاً از او حرف شنوى داشته باشند
🔹 و ثالثاً معروف و منکر را بشناسد؛
نه بر افراد ناتوانى كه راه و چاه را تشخيص نمى دهند و نمى دانند از چه به چه دعوت كنند، به باطل يا به حق.
دليل اين سخن، اين کلام خداوند عزّ و جلّ است كه مى فرمايد: «بايد از ميان شما گروهى باشند كه به خير دعوت كنند ... ».
✍️ شرح: امر به معروف یعنی امر به #واجبات، نهی از منکر یعنی نهی از #حرامها با شرایطش.
📖 سئلَ عَن الإمامِ الصّادقِ عليه السلام : عَن الأمرِ بِالمَعروفِ و النَّهيِ عَنِ المُنكَرِ أ واجبٌ هوَ عَلَى الاُمَّةِ جَميعا؟ قالَ : لا ، فَقيلَ : و لِمَ ؟ قالَ : إنَّما هُوَ عَلَى القَوِيِّ المُطاعِ العالِمِ بِالمَعروفِ مِنَ المُنكَرِ ، لا عَلَى الضَّعَفَةِ الّذينَ لا يَهتَدونَ سَبيلاً ، إلى أيٍّ مِن أيٍّ يَقولُ ، إلَى الحَقِّ أم إلَى الباطِلِ ؟! و الدَّليلُ عَلى ذلكَ مِن كِتابِ اللّهِ قَولُ اللّهِ عَزَّ و جلَّ : «وَ لْتَكُنْ مِنكُمْ اُمَّةٌ يَدْعونَ إلَى الخَيْرِ ... ».
📚 میزان الحکمه، ح ۱۲۸۸۴
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ نظر خدا درباره پیشرفتهای مادی کافران چیست؟
🌷 سخن خدا در قرآن:
محمد! برو بیای تجاری و پیشرفتهای مادّی کافران فریبت ندهد! * تمام این برخورداریهای مادّی، بهرهای است ناچیز؛ اما پس از آن، جای همه آنها جهنم است که بد جایی است. *
اما #متّقین که از دستورات #واجب و #حرام مولایشان اطاعت کردهاند، باغویلاهای بهشتی نصیبشان خواهد شد که از زیر درختانش چندین نهر جاری است و تا ابد در آن باغویلاها ماندگارند. این، اوّلِ پذیرایی آنان است و پاداشهای دیگرِ خوبان که نزد خدا محفوظ است، بهتر از این است.
📖 لا يَغُرَّنَّكَ تَقَلُّبُ الَّذينَ كَفَرُوا فِي الْبِلادِ * مَتاعٌ قَليلٌ ثُمَّ مَأْواهُمْ جَهَنَّمُ وَ بِئْسَ الْمِهادُ * لكِنِ الَّذينَ اتَّقَوْا رَبَّهُمْ لَهُمْ جَنَّاتٌ تَجْري مِنْ تَحْتِهَا الْأَنْهارُ خالِدينَ فيها نُزُلاً مِنْ عِنْدِ اللَّهِ وَ ما عِنْدَ اللَّهِ خَيْرٌ لِلْأَبْرارِ (آل عمران، 196 تا 198)
آیه شماره 296
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen