🔸جبران ولادت در کعبه
علامه شهاب الدين آلوسي، فقيه، محدث، مفسر و اديب بزرگ سنّی مذهب بغداد و صاحب تفسیر مشهور《روح المعانی》درباره #شکستن #بت های کعبه به دست مبارک امیر المؤمنين _علیه السلام_ و #رفتن بر فراز #دوش پیامبر صلّی الله علیه و آله در ماجرای #فتح_مکه میگوید:
«چه بسا رسول خدا صلّی الله علیه [و آله] و سلّم #دوست داشت همانطور که علی _علیه السلام_ در #خانه خدا به #دنیا آمد، آن روز نیز با #تطهیر کعبه از لوث وجود #بت ها، آن لطف را #جبران نماید و به کعبه پاداش دهد.»
#متن_عربی...وَقیلَ أحَبَّ _عَلَيهِ الصَّلاةُ وَالسَّلامُ_ أن يُكافِيَ عَلِيٌّ الكَعبَةَ حَيثُ وُلِدَ في بَطنِها بِوَضعِ الصَّنمِ عَن ظَهرِها...
📔سرح الخریدة الغيبية في شرح القصيدة العينية، تأليف: علامه شهاب الدين آلوسي
https://eitaa.com/mr13_72
🔰 ازدواج امام زمان علیه السلام
👈 اول این #نکته را باید #تذکر دهیم که چنین مباحثی در #معرفت امام دخیل #نبوده و جزو مباحث #جانبی می باشد. لذا در منابع معمولا چنین مباحثی مطرح نبوده و #اولین منبعی که در این باره #تحلیلی وارد بحث و بررسی شده است حدود ۴۰ سال قبل #مرحوم_صدر در کتاب #تاریخ_الغیبة_الکبری می باشد.
به طور کلی ۴ دیدگاه وجود دارد؛
۱) حضرت ازدواج کرده و صاحب اولاد میباشند. علت نیز #سنتِ موکّد بودن ازدواج و #ذکر اهل و عیال حضرت در #ادعیه و زیارات مربوطه.
۲) ازدواج نکرده اند. #منافات با فلسفه #غیبت، روایات دالّ بر #عدم اردواج، #سفیران حضرت اشاره ای نداشته اند، همراهی حضرت #خضر با امام زمان علیه السلام برای #اُنس و القابی چون؛ #فرید و #وحید بر این امر دلالت دارد.
۳) #ازدواج کرده اند و اولاد #ندارند. حضرت با #یک زن ازدواج کرده و صاحب اولاد #نشده باشد و آن زن هم از #دنیا رفته باشد. ( نظر مرحوم صدر)
۴) #سکوت در این باب. چرا که مساله #حاشیه ایست و در اصل #معرفت دخیل نمی باشد. لذا تا ۴۰ سال قبل مطرح نبوده است و از طرفی هم #ادله مُثبِت و نافی در آن #حدّ از اعتبار نیست چرا که روایات مورد استناد #مرسل بوده و دارای ضعف می باشد. ( نظر صاحب دانش نامه امام مهدی علیه السلام)
https://eitaa.com/mr13_72
🔰 زحمات برای اخذ حدیث
❌قدر احادیث را بدانیم
👈 برخی از #راویان حدیث برای #دریافت یک حدیث #زحمات فراوان و رنج #سفرهای سختی را به تن خریدند تا یک حدیث #حفظ و به دست #نسل آینده برسد از باب نمونه؛
● جابر بن عبدالله انصاری گوید: انیس جُهَنی حدیثی راجع به #قصاص از پیامبر خدا صلی الله علیه و آله شنیده بود که #کسی دیگر آن حدیث را به یاد نداشت. من برای اخذ آن حدیث #شُتری خریداری کرده و #یک_ماه راه پیمودم تا از مدینه به #مصر رفته از او اين حدیث را دریافت کردم.(۱)
● همچنین از ابی العالیه نقل شده که میگفت: برای ما از یاران پیغمبر صلی الله علیه و آله در #بصره حدیثی نقل می شد، ولی به شنیدن از بصریان #اکتفاء نکرده، به #مدینه می رفتیم تا از زبان #خود راویان حدیث را بشنویم.(۲)
● ابی قلابه بصری از عبدالله بن زید جرمی نقل می کند که همو گفت: #سه_سال در #مدینه اقامت گزیدم و #فقط نظرم اخذ #یک_حدیث از ناقل #اصلی آن بود.(۳)
۱) حُسن المحاضره. ج۱. ص۱۸۲
۲) علوم الحدیث. ص۴۳
۳) همان. ص۴۷ به نقل از علم الحدیث. ص۳۵
https://eitaa.com/mr13_72
🟢 بیشتر به فکر فهم خود از اسلام باشیم تا مسلمان کردن دیگران
🔹 #فکر_دینی ما باید #اصلاح بشود. #تفکّر ما درباره دین #غلط است، غلط. به جرئت میگویم از چهار تا مسئله فروع، آنهم در عبادات، چند تایی هم از معاملات، از اینها که بگذریم دیگر فکر #درستی ما درباره دین نداریم؛ نه در این منبرها و در این خطابهها میگوییم و نه در این کتابها و روزنامهها و مقالهها مینویسیم و نه فکر میکنیم.
👈 ما قبل از اینکه بخواهیم درباره #دیگران #فکر کنیم که آنها #مسلمان شوند، باید درباره #خود فکر کنیم. #چراغی که به خانه رواست به #مسجد_حرام است.
👈 نمیخواهم #تخطئه بکنم که چرا مبلّغ به خارج فرستادند. البته کار صحیحی است، بسیار کار خوبی است. شاید در آنجا مسلمان واقعی درست بشود و بعد نمونه شوند برای ما.
ولی آنچه که #واجبتر است #توجه و تنبّه است به اینکه ما مسلمانهایی هستیم که #فکرمان درباره #اسلام #غلط است.
📗 استاد مطهری، ده گفتار، ص۱۵۸-۱۵۷
https://eitaa.com/mr13_72
4_5978576462939161143.mp3
1.22M
💥لزوم درک استاد + ویژگی های استاد
🎤 آیت الله #جوادی_آملی
🔻شرح روایت "خُذ العلم من افواه الرجال" از علامه #حلی و #شیخ_بهایی
https://eitaa.com/mr13_72
🔰 امام غایب
از جمله #القاب امام زمان علیه السلام #غیب و غایب است.
امام صادق علیه السلام ذیل آیه شریفه الَّذِينَ يُؤْمِنُونَ بِالْغَيْبِ(۱) می فرمایند: اَلْغَيْبُ هُوَ حُجَّةُ اَلْغَايِبِ(۲) #غیبی که ایمان به آن از نشانه های #متقین ذکر شده است، #حجّت الهی است که غایب است.
👈امام زمان علیه السلام تمامی دوران زندگانی حضرت دارای نوعی #غیب و #خفاء بوده است.
#حمل پنهانی، #ولادت پنهانی، #زندگی پنهانی و دور از انظارعمومی در دوران پدر، دوران #غیبت_صغری و در نهایت دوران #غیبت_کبری که الآن حضرت در این مرحله به سر می برند.
همه این موارد #نشان از این دارد که می توان یکی از #مصادیق غیب در آيه مذکور را #امام_زمان علیه السلام دانست و بدانیم که از جمله #لوازم_تقوای ما #اعتقاد به #حضور و #ظهور امام زمان علیه السلام و #انتظار آن روز میباشد.
۱)سوره بقره. آیه ۳.
۲)تفسیر نورالثقلین. ج۱. ص۳۱
✍رحیمی
https://eitaa.com/mr13_72
▪️احتیاط در تعابیر به ظاهر تشریفاتی
🔹میرزای شیرازی میخواست به ناصرالدین شاه نامهای بنویسد. آقا سید عبدالمجید متن نامه را تهیه میکند تا میرزا امضا کند. وقتی میرزا نامه را مطالعه میکند، تأمل میکند. دوباره مطالعه و تأمل میکند و خلاصه طول میکشد. آقا سید عبدالمجید از میرزا میپرسد که اگر به نظر مبارک جایی از نامه ایراد دارد یک نامۀ دیگر بنویسم.
🔹 میرزا میفرماید شما در اینجا راجع به ناصرالدین شاه نوشتهاید: «من شما را دعا میکنم» و من میخواهم ببینم آیا ایشان را دعا میکنم؟ آیا دعا کردهام؟ آیا این حرف درستی است و شرعاً میتوان نوشت؟
🔹مقداری که میگذرد میرزا میفرماید عیب ندارد، بنویسید؛ چون ناصرالدین شاه در یک جریانی خدمتی به شیعه کرد و من دعایش کردم پس نوشتن این جمله عیبی ندارد.
📚 جرعهای از دریا، ج۱، ص ۱۲۲
https://eitaa.com/mr13_72
📌 پناه گرفتاران
در #بغداد زنی دیده شد که #سراسیمه می دوید. از او پرسيدند کجا می روی؟
گفت: نزد موسی بن جعفر علیهما السلام می روم زیرا #فرزندم را #زندانی کرده اند.
مردی #حنبلی مذهب از سر #تمسخر گفت او (یعنی امام کاظم) خود در #زندان مُرد.
زن گفت: خدايا به #حُرمت آن #کشته ی در #زندان قدرت خود را به من بنمایان.
خیلی #زود فرزند آن زن آزاد شد و فرزند مرد مسخره کننده به #کیفر رسید.
📚المناقب. ج۴. ص۳۰۵
https://eitaa.com/mr13_72
📌 نوشداروی آزموده
امام شافعی درباره منزلت امام کاظم علیه السلام میگوید: قبر موسی [بن جعفر] کاظم نوشداروی آزموده شده است.
📚تحفه العالم. ج۲.ص۲۰
https://eitaa.com/mr13_72
📌باب الحوائج
ابوعلی خلّال پیشوای حنبلیان و رهبر روحی و معنوی آنان میگوید: در هر #گرفتاریِ سختی که برای برآمدن آن، آهنگ قبر موسی بن جعفر [علیهمالسلام] را کردم، آن گونه که #دوست می داشتم خداوند #گِره از گارم باز کرد.
📚تاريخ بغداد. ج۱. ص ۱۳۳
https://eitaa.com/mr13_72
📌 او در همه احوال بنده بود
امام صادق عليه السلام: رسول خدا صلی الله علیه و آله به روش #بندگان #طعام می خورد بی خوان، و به روش #بندگان #می_نشست یعنی دو زانو، و بر #زمین #می_خوابید بی فراش، و #می_دانست که او #بنده است.
📚 حیاة القلوب. ج۳. ص۳۰۱
https://eitaa.com/mr13_72
▪️بیست و هشتم رجب؛ روز خروج امام حسین علیه السلام از مدینه به سمت مکه
🔹غروب روز بیست و هشتم رجب ولید مردانی را به سوی امام حسین علیه السلام فرستاد. امام حسین علیه السلام فرمود: تا صبح صبر کنید تا شما و ما فکر کنیم. آنها نیز آن شب از او دست کشیدند و به او اصرار نکردند.
🔹امام حسین دو روز مانده به پایان ماه رجب سال ۶۰ ق با استفاده از تاریکی شب به همراه فرزندان و برادران و برادرزادگان و بیشتر خانواده جز محمد بن حنفیه از مدینه خارج شد.
🔹امام حسین در حالی از مدینه خارج شد که این آیه را زمزمه میکرد: «فَخَرَجَ مِنْهَا خَائِفًا يَتَرَقَّبُ قَالَ رَبِّ نَجِّنِي مِنَ الْقَوْمِ الظَّالِمِينَ؛ موسی ترسان و نگران از آنجا بیرون رفت در حالی که میگفت: «پروردگارا مرا از این گروه ستمکاران نجات بخش»».
🔹و چون وارد مکه شد این آیه را خواند: «وَلَمَّا تَوَجَّهَ تِلْقَاءَ مَدْيَنَ قَالَ عَسَىٰ رَبِّي أَنْ يَهْدِيَنِي سَوَاءَ السَّبِيلِ؛ و چون به سوی شهر مدین رو نهاد با خود گفت: امید است پروردگارم مرا به راه راست هدایت کند»».
📚ترجمۀ وقعة الطف، ص۹۱
https://eitaa.com/mr13_72