هدایت شده از استاد سید محمد موسوی
✅ پاره ای از مقدمه سید حسین نصر بر شرح #حکمة_الاشراق
🔸کتابی که اکنون در دست خواننده است گامی مهم است در نیل به این اهداف[ گسترش و تحقیق در حکمة الاشراق و ثبت تاریخ آن]. ویراستار آن، دانشمند و حکیم محترم آقای محمد موسوی که خود یکی از بهترین شاگردان شفیق عزیزم مرحوم سید جلال الدین آشتیانی بوده و بر متون فلسفه اسلامی تسلط کامل دارند. ایشان اثری را به وجود آورده اند که در زمینه سهروردی شناسی بی سابقه است. ایشان از منظر یک اثر سهروردی ، ولی اثر اساسی او یعنی حکمة الإشراق، قرنها قرنها تفکر اشراقی را از خود سهروردی گرفته تا مرحوم آشتیانی عرضه کرده اند و شاگردان این مکتب را مرهون خود قرار داده اند. این کتاب شامل متن حکمة الاشراق و دو شرح اساسی بر آن، در نسلی بعد از او توسط قطب الدین شیرازی و شهرزوری، است که هر دو علاوه بر این تفاسیر، اثری دائره المعارف گونه در فلسفه نگاشته اند که رنگ قوی اشراقی دارد یعنی درةالتاج و الشجرة الإلهية. تفاسير این دو بزرگ، از نهایت اهمیت برای درک متن حکمة الاشراق و در عین حال استمرار بعدی مکتب اشراق برخوردار است. ویراستار محترم سپس به حواشی ملاصدرا و آقا علی مدرس و آقای آشتیانی می پردازد و زنده بودن مکتب اشراق را در ایران طی چهار قرن اخیر روشن میسازد. در این جا لازم به بیان است که حاشیه ملاصدرا یک تعبیر صدرایی( مبتنی بر حکمت متعالیه)از سهروردی نیست، بلکه یک اثر مستقل اشراقیست و باید آنرا در زمره مهترین آثار مکتب اشراق محسوب داشت.
🔸باید همه دوستداران حکمت از آقای موسوی تشکر کنند که اثری اینچنین پر بار را به طبع رسانیده اند. حقیر به نوبه خود و به عنوان یکی از شاگردان حکمت اسلامی که عمری با آثار سهروردی گذرانیده است از درگاه احدیت میطلبد که به آقای موسوی توفیق عطا فرماید تا ایشان بتوانند خدمات ارزنده خود را در احیای مکتب بزرگ اشراق ادامه دهند.
والله اعلم بالصواب.
🔸سید حسین نصر
#مکتوبات
#حکمة_الاشراق
#استاد_موسوی
ایتا تلگرام
هدایت شده از استاد سید محمد موسوی
📚معرفی کتب استاد سید محمد موسوی به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی
#اسرارالآیات
🖋بخشی از مقدمه:
بسم الله الرحمن الرحیم
از جمله مسائل اساسی مورد تاکید در حکمت متعالیه این است که میان دین و عقل تخالفی نیست و حکیم عالیقدر صدرالمتالهین (قدس الله سره) در اکثر کتابهایش بر این مطلب تاکید دارد و در مواضعی پس از ذکر ادله عقلی بر مدعا به شواهد نقلی آن تمسک میکند.
یکی از آثاری که صدرا به خصوص برای اثبات این امر تالیف فرموده کتاب شریف اسرارالآیات است که عمده مطالب آن شامل مباحث اثبات باری تعالی و معرفت صفات الهی و نحوه صدور کثرت و تحقیق نبوت و خلافت الهیه و برخی مباحث نفس و معاد است.
در غالب مسائل پس از اشاره کوتاهی به دلایل عقلی و احیانا اقوال مختلف، به تطبیق با آن آیات و روایات میپردازدو از این جهت یکی از ارزشمند آخوند است.
استاد الاساتید مرحوم مولی علی نوری (رحمة الله عليه) بر این کتاب به طور مفصل و در چندین مقطع زمانی حاشیه نوشته است و کار صدرا در تطبیق حکمت متعالیه با آیات و احادیث را تکمیل فرموده است این تعلیقات اگر مفصل ترین اثر آخوند نوری نباشد مسلما از طولانی ترین آنها است...
#اسرارالآیات
#مکتوبات
#استاد_موسوی
ایتا تلگرام
جلسه پنجم شرح جامعه کبیره.mp3
41.01M
📻صوت جلسه پنجم شرح زیارت جامعه کبیره
🎤 استاد سید محمد موسوی
#صوت
#استاد_موسوی
#جامعه_کبیره
ایتا تلگرام
هدایت شده از استاد سید محمد موسوی
🗂 پرونده ویژه علامه طباطبایی(ره) در کانال
📆به مناسبت ۲۴ آبان سالگرد رحلت علامه طباطبایی(ره)
🎙 اصوات تدریس کتاب بدایة الحکمه
🎙 اصوات تدریس کتاب نهایة الحكمة
🖋 مبانی تفسیری علامه طباطبایی
🔍 بررسی آثار علامه طباطبایی
💡 حکمت آموزی در بیان علامه طباطبایی
⛔️ضمن پوزش از همه مخاطبان به دلیل محدودیت های پیامرسان ایتا برای بهره گیری از پرونده از این پیوند استفاده کنید.
ایتا تلگرام
هدایت شده از استاد سید محمد موسوی
فلسفه به طوری کلی دانش مشکلی است، به خصوص آنچه صدر المتالهین در قالب حکمت متعالیه مطرح میکند، زیرا شناخت های ما همواره در مرحله حس آغاز میشود. بنابراین هرگاه قصد ورود به علمی را داشته باشیم که فراتر از حد ادراکات متعارف باشد، یادگیری آن دشوار خواهد بود.
افزون بر این پیچیدگی و طولانی بودن مقدمات که برای رسیدن به مسائل اصلی تر وجود دارد مزید بر علت است و سختی را دو چندان میکند. از نظر فیلسوفان اسلامی، پاسخ درست و قانع کننده به مسائل اصلی جز در پرتو توجه به مباحث دیگر که شاید ابتدا مهم جلوه نکند، میسر نیست.
غرض از تالیف این کتاب صرفا ارائه چشم اندازی از اقیانوس عمیق فلسفه اسلامی جهت تدریس کلیات علوم عقلی و فلسفی است تا خواننده مبتدی فی الجمله بداند فلسفه چیست و با چه مسائلی در این علم مواجه خواهد بود و سبک پاسخگویی فلاسفه به مسائل معرفتی و اعتقادی چگونه است.
این کتاب که در 128 صفحه و براساس حکمت متعالیه در چهار سفر ترتیب داده شده است توسط انتشارات دانشگاه علوم اسلامی رضوی چاپ شده است.
علاقمندان میتوانند برای تهیه کتاب به حرم مطهر رضوی، ضلع شمالی صحن امام حسن مجتبی، فروشگاه انتشارات دانشگاه علوم اسلامی رضوی مراجعه کنند.
#مکتوبات
#استاد_موسوی
ایتا تلگرام
بزرگداشت علامه طباطبایی.mp3
8.75M
🎙سخنرانی استاد سید محمد موسوی
📆 به مناسبت بزرگداشت علامه طباطبایی
📌بزرگداشتی که معمولا با ذکر احوال شخصیه و برجستگی های علمی است ظاهری ترین شکل بزرگداشت است.
✅بعد از آن به اقتضای شخصیت باید کمالی که داشته است بسط پیدا کند.
💡بزرگداشت در عمل، انجام آن چیزی است که ایشان در ساحت فردی و اجتماعی انجام دادند.
🔷 وظیفه فردی ما نسبت خودمان تکمیل نفس است، که ابعاد مختلفی دارد که نخستین جهت فراگیری این حقایق معقول است که نفس ما به کمال خود برسد.
🔶 جهت دوم اثرگذاری در اجتماع است البته بر اساس اقتضائات هر دانشی.
🔴 اثرگذاری فلسفه در اجتماع اشکال گوناگون دارد از جمله تنزل دادن فلسفه به حد قوه دراکه مخاطبین.
#صوت
#استاد_موسوی
ایتا تلگرام
✅ اصوات تدریس کتاب #بدایه_الحکمه
توسط استاد #سید_محمد_موسوی
۸۱ جلسه
میانگین حجم هر #صوت : ۹ مگابایت
💡این صوت ها پیش از این بارگزاری شده بود که به خاطر محدودیت های پیامرسان ایتا قابل استفاده نبود.