مسلمنا muslimnair
⚡️آشنایی با «مهندس محمد علی میرزا» مبلغ مشهور ضدسلفیت در پاکستان
✍️ ارسالی اختصاصی از طرف دکتر جعفر روناس؛ وابسته فرهنگی ج.ا. ایران در لاهور
➣ https://t.me/Muslimnair مُسْلِمْنا
✂️ برشهایی از متن:
🔷 مهندس محمد علی میرزا از مبلغان مشهور و تأثیرگذار در پاکستان است که با شیوه تبلیغی منحصر به فرد خود در فضای مجازی ده ها میلیون نفر از جوانان این کشور را مجذوب خود کرده است. وی آکادمی قرآن و سنت را در سال ٢٠١٢ راه اندازی کرد و هر هفته یک کلاس مشتمل بر تفسیر قرآن، تاریخ صدر اسلام و حدیث برگزار می کند که در آن علاقه مندان از همه طبقات اجتماع در آن شرکت می کنند. زندگی بسیار ساده و بی پیرایه از دیگر نکات مهم و قابل توجه شخصیت وی است. محمد علی میرزا برای فعالیت های خود هیچ نوع کمک مالی از مردم دریافت نمی کند.
🔶 مهندس محمد علی میرزا بر عکس دیگر علمای پاکستان، خود را تنها مسلمان می داند. شعار مشهور وی "میں ہوں مسلم علمی کتابی" یعنی من مسلمان هستم و دیدگاه من نیز کتب علمی اسلام است.
🔹وی در سخنانش به اختلافات بین پیروان مذاهب بریلوی، دیوبندی و اهل حدیث از اهل سنت اشاره می کند و می گوید که اهل سنت در پاکستان به همان اندازه که با شیعیان در عقیده اختلاف دارند؛ با یکدیگر نیز اختلافات شدیدی دارند و این نشان می دهد که آنها سنی واقعی نیز نیستند و علمایی که این مذاهب را در شبه قاره هند بوجود آورده اند تنها به تکفیر یکدیگر پرداخته اند.
🔸وی از پیروان اهل تسنن می خواهد از پرداختن به مسائل اختلافی و فرقه گرایانه خودداری کنند و از بیان حقایق موجود در کتاب صحاح سته (از کتب حدیثی معتبر در نظر اهل سنت) که در صورت پرداختن به آن باعث تقویت شیعیان می شود نهراسند و ضمن عمل به آن این تابو را بشکند.
🔷 مهندس محمدعلی میرزا به دلیل موضع گیری های خود نه تنها تکفیری های وهابی و پیروان اهل حدیث را به شدت به خشم آورده است؛ بلکه علمای ارشد جریان های مذهبی بریلوی و دیوبندی نیز بارها از او اعلام برائت کرده اند.
🔶 مهندس محمد علی میرزا، بسیاری از افکار و سنت های رایج در میان شیعیان شبه قاره هند را از جمله زنجیرزنی و چاقو زنی در ایام عزاداری امام حسین(ع)، پرورش اسب منتسب به اسب امام حسین(ع) در حسینیه ها و ساختن شبیه مرقد امام حسین(ع) و حمل آن در ایام محرم را بدعتِ بد می نامد و از افکار وحدت آفرین رهبر جمهوری اسلامی ایران و علمای معتدل شیعه در پاکستان تمجید می کند.
مطالعه کامل: ⬅️↙️
yun.ir/3ynmt7
🆔 آدرس رسمی سایت اینترنتی:
https://www.ahlesunnatpak.com
#جهان_اسلام_را_عالمانه_بشناسیم
#اسلام_سنتی
#پاکستان
#محمد_علی_میرزا
🌐 کانال علمی- تخصصی مسایل جهان اسلام(مُسْلِمْنا)
✔️ تلگرام:
➣ https://t.me/Muslimnair
✔️ایتا:
➣ https://eitaa.com/muslimnair
✔️ واتس اَپ(1):
➣ https://chat.whatsapp.com/L7lTSc8CUjN63PwAHQk7a7
✔️واتس اَپ(2)
➣ https://chat.whatsapp.com/Cx9ctE56Ftz3d9piEIFqjL
✔️ واتس اَپ(3):
➣ https://chat.whatsapp.com/LvsaAzALduN9Xiu2pRvQ6Z
➣ واتس اَپ (4):
https://chat.whatsapp.com/CN64JfrptzX7lVLYoaDqsu
🎉۲۰ ٪ تخفیف + ارسال رایگان🎉
🔸مجموعه آثار دكتر مهدی فرمانیان در نمایشگاه مجازی کتاب تهران ۱۴۰۰
#اسماعیلیه
#تصوف_درمصر
#زیدیه
#سلفیه_ازگذشته_تاحال
#فرق_تسنن
#مذاهب_درایران
💫خرید اینترنتی از سایت:
👇🏻👇🏻👇🏻
🌐www.book.icfi.ir
🌐www.adyanpub.com
✨باما همراه باشید✨
کتابسرای ادیان 🔻🔻🔻
@ketabsara_adyan
✴️ نزاع حنفی- سلفی در افغانستان
✍️به قلم: علی مقدس
➣ https://t.me/Muslimnair مُسْلِمْنا
✂️برشهایی از متن:
🔷افغانستان از دیرباز مهد حنفیت بوده است، ولی در چندسال اخیر مهمان ناخوانده ای به نام «سلفی گری» در آنجا رشد و نضج یافته است.
🔶 جنگ شوروی، زمینه مناسبی برای ورود صدها شبه نظامی سلفی غیر افغان، در این کشور را رقم زد.
🔷پیشاور افغانستان که مهمترین پایگاه سلفی ها برای جمع آوری و آموزش جنگجویان، علیه شوروی محسوب می شد، از حمایت کشورهای ثروتمند عربی برخوردار بود.
🔹 تقویت و حمایت مالی مدارس سلفی توسط ثروتمندان عرب، عامل چشمگیری برای گسترش مکاتب سلفی بود.
🔹افغانستان که کانون حنفیت به شمار می رفت، تعارض و تناقض جدی با ایدئولوژی سلفیت داشت؛ اما رویکرد ها و وقایع پیش آمده در افغانستان، افغان ها را مجبور ساخت تا از حیث سیاسی با سلفی ها توافق کنند.
🔸توافق احناف با سلفی ها آن هم به خاطر مصالح سیاسی، به دو ائتلاف تاریخی منجر شد.
1️⃣ ائتلاف نخست بطور غیر منتظره در دهه 1980م اتفاق افتاد، زیرا هجوم بُلشویک های کمونیست به افغانستان، نقطه عطفی برای آغاز گفتگوی حنفی_سلفی با محوریت دفع دشمن کافر انجام گرفت.
2️⃣ ائتلاف دوّم به دهه 2000م باز می گردد، زیرا اگرچه این بار مخاطب آن ها کمونیست های شوروی نبودند بلکه دغدغه این بار آنان، صلیبی ها و ماجراجویان یازده سپتامبر بودند. آنچه حنفی ها و سلفی ها را به توافق دوباره ترغیب نمود، اتفاق و اجماع طالبان و سلفیان بر کفر و کافر بودن آمریکائی های متجاوز در افغانستان بود.
مطالعه کامل⬅️↙️
yun.ir/fq5wif
#طالبان
#افغانستان
#علی_مقدس
#حنفیت
#سلفیت
🌐 کانال علمی- تخصصی مسایل جهان اسلام(مُسْلِمْنا)
✔️ تلگرام:
➣ https://t.me/Muslimnair
✔️ایتا:
➣ https://eitaa.com/muslimnair
✔️ واتس اَپ(1):
➣ https://chat.whatsapp.com/L7lTSc8CUjN63PwAHQk7a7
✔️واتس اَپ(2)
➣ https://chat.whatsapp.com/Cx9ctE56Ftz3d9piEIFqjL
✔️ واتس اَپ(3):
➣ https://chat.whatsapp.com/LvsaAzALduN9Xiu2pRvQ6Z
➣ واتس اَپ (4):
https://chat.whatsapp.com/CN64JfrptzX7lVLYoaDqsu
مسلمنا muslimnair
⚡️اردن هاشمی، سوگوار رهبر اِخوانی و مفسر نامدار جهان اسلام
✍️به قلم: سیدعلی بطحائی
➣ https://t.me/Muslimnair مُسْلِمْنا
✂️برشهایی از یادداشت:
◾️رسانه های جهان اسلام امروز صبح خبر درگذشت دکترصلاح الدین عبدالفتاح الخالدی ملقب به ابواسامه، استاد تفسیر و علوم قرآنی دانشکده مبانی دین از جامعه «البلقاء التطبيقيه» اردن، خطیب شهیر تلوزیونی، مفسرصاحب سبک قرآن ویکی از رهبران پرنفوذ اخوان المسلمین اردن دراثر ابتلا به ویروس اومیکرون را منتشر کردند. در همین راستا در یادداشت ذیل به نکاتی در مورد زندگی ونقش تلاشهای علمی او در زمینه تحولات علمی جهان اسلام اشاراتی خواهیم داشت.
◾️یکم: دکترصلاح الدین عبدالفتاح الخالدی در سال 1947میلادی در شهر «جنین» واقع در کرانه باختری فلسطین متولد شد. اردوگاه جنین تا مدتها محل نگهداری آوارگان فلسطینی بود و این سبک زندگی بر آثار وحمایت او از دفاع از قدس شریف تأثیر شگرفی برجای نهاد. اوبعدها بالاجبار به همراه خانوادهاش به کشور اردن مهاجرت کرد.
▪️دوم: این مفسر پرکار و محقق برجسته در سال ۱۹۷۰با بورسیه الازهر در مقطع کارشناسی از دانشکده شریعت جامعه الازهر مصر فارغالتحصیل شد. الخالدی در سال ۱۹۷۷ مدرک کارشناسی ارشد، و در سال ۱۹۸۴ مدرک دکترا را در رشته تفسیر و علوم قرآن از دانشگاه امام محمد بن سعود ریاض دریافت کرد.
▪️سوم: از الخالدی بالغ بر 44کتاب منتشر شده که نخستین اثر وی با عنوان (سید قطب، شهید زنده) منتشر شده است. او به شدت تحت تأثیر اندیشه های سید قطب قرار داشت و از این جهت همواره به دانشجویان وطلاب توصیه می کرد که خواندن تفسیرفی ظلال القرآن برای همه مسلمانان ضروری است.
✅ چهارم: کتابی کمتر توجه شده از او باعنوان«الكليني وتأويلاته الباطنيه للايات القرآنيه في كتابه أصول الكافي» منتشر شده است. در این اثر مولف با رویکردی سلفی به بررسی انتقادی تاویلات باطنی روایات قرآنی کلینی پرداخته است. وی در این اثر با بررسی صفات خبریه خداوندسبحان و تاویلات آیات قرآن مجید به بررسی انتقادی آنها به زغم خویش پرداخته است.ناگفته نیست که رساله ای در مقطع دکترا در دانشگاه ادیان مذاهب قم به ارزیابی این کتاب پرداخته است.
📚النهایه: با توجه به تألیفات گسترده قرآنی الخالدی وتمرکز او بر مکتب تفسیری متفاوت و همچنین ترجمه عمده آثار وی به زبان فارسی، پیشنهاد بررسی وتطبیق آرای تفسیری او با یکی از مفسرین بلندپایه قرآن مجید معاصرشیعه همچون علامه طباطبایی(ره)، آیت الله معرفت(ره) وآیت الله جوادی آملی(حفظه الله) در توجه به تأویلات قرآنی و سبک شناسی تفسیری وبویژه آیات کتاب الکافی مورد تأکید است.
مطالعه کامل⬅️↙️
yun.ir/yg7qa6
#اردن
#صلاح_الدین_عبدالفتاح_الخالدی
#پیشنهاد_پژوهش
#سید_علی_بطحائی
🌐 کانال علمی- تخصصی مسایل جهان اسلام(مُسْلِمْنا)
✔️ تلگرام:
➣ https://t.me/Muslimnair
✔️ایتا:
➣ https://eitaa.com/muslimnair
✔️ واتس اَپ(1):
➣ https://chat.whatsapp.com/L7lTSc8CUjN63PwAHQk7a7
✔️واتس اَپ(2)
➣ https://chat.whatsapp.com/Cx9ctE56Ftz3d9piEIFqjL
✔️ واتس اَپ(3):
➣ https://chat.whatsapp.com/LvsaAzALduN9Xiu2pRvQ6Z
➣ واتس اَپ (4):
https://chat.whatsapp.com/CN64JfrptzX7lVLYoaDqsu
مسلمنا muslimnair
#یادداشت_ویژه
💠 اسلام سنتی در حوزه علمیه قم، تنها جریان فکری واجدصلاحیت برای برقراری رابطهٔ پایدار با جامعه الازهر
✍️به قلم: سیدعلی بطحائی
➣ https://t.me/Muslimnair مُسْلِمْنا
✂️بُرش هایی از یادداشت:
🔹چندین سال است که رابطهٔ حوزه علمیه قم با جامعه الازهر مصر رو به سردی گرائیده است. پرونده همگرایی «حوزه علمیه قم با الازهر» راکد و خروارها خاک بر روی آن نشسته است و دیوار بی اعتمادی روز به روز بلندتر می شود.
🔹 فتوای مهم «شیخ محمود شَلتُوت» توسط جانشین او محمدبیصار و بعدها حتی یوسف قَرضاویِ معتدل، منسوخ اعلام شد و درحال حاضر این فتوا "کأن لم یکن" است. شوربختانه باید اعتراف کرد که تنها قُدمای معاصر هستند که هنوز به فتوای شلتوت دل خوش کرده اند.
🔹 دارالتقریب مصر تعطیل و سالهاست که از نشر کتب شیعه در مصر جلوگیری می شود. امروزه تاریخ مصرف ایده تقریب شیخ محمدتقی قمّی تمام شده است و جای آن اشک ها و لبخندها در دارالتقریب مصر، تنها در موزه هاست و نه میدان عمل.
🔹 در دنیای امروز، آرایش فعّالان جهان اسلام نه تنها دهه به دهه؛ بلکه سال به سال تغییر می کند و در این شرایط فخرورزی به عکس های یادگاری مشایخ الازهر با بزرگان قم و نقل خاطرات شیرین آن دوران؛ فایدهٔ چندانی ندارد.
❌ تجربه تلخ، بی اثر و شُوی رسانه ای رئیس دولت اسبق ج.ا. ایران در١٩ بهمن سال ١٣٩١ شمسی با شیخ الازهر و پاسخ شکننده احمدالطیب به این دیدار، حکایت از آن دارد که روش سیاسی و دیپلماتیک چنینی، برای بهبود روابط با الازهر ناپایدار و شکننده است. به دلیل اخم های پیاپی شیخ الازهر در تصاویر این دیدار، حتی عکس های یادگاری این دیدار را در موزه روابط با الازهر هم نمی توان نگاه داشت. بدتر اینکه حتّی شیخ ازهر حاضر به حضور در مصاحبه مطبوعاتی با رئیس دولت ایران نشد و مشاور خود را به مصاحبه فرستاد!!!
🔹خاطرات گزنده این دیدار و سوابق گذشته دست در دست هم، این نکته را گوشزد می کند که از راه اسلام سیاسی نمی توان به روابطی پایدار با الازهر دست یافت. البته قصد نداریم هنجارشکنی رئیس دولت نهم را به حساب کل جریان اسلام سیاسی بگذاریم؛ ولی تنها دیدار قابل بررسی همین دیدار است و نمونه دیگری را سراغ نداریم. هرچند تکاپوهای آیت اللّه خسروشاهی(رحمت اللّه علیه) در راستای بهبود رابطه با الازهر در این دوران سرد را نمی توان از یاد برد.
🔹خط مشی الازهر با اینکه به سیاست حاکمان مصر وابسته است؛ ولی در لایه های زیرین خود، گرایش عمیقی به تعامل با سنتی های جهان اسلام دارد و هر جریانِ فکری که سنتی است را با خود هم اُفق می داند.
🔹 شاید تنها کلید برقراری مجدد مناسبات با الازهر تنها در دستان مراجع سنتی حوزه علمیه قم باشد. سنتی های الازهر و سنتی های حوزه علمیه قم به دور از فراز وفرود نسخه های اسلام سیاسی و اسلام روشنفکری، ظرفیت بالایی برای برپایی روابطی از جنس علمی و علمایی و دغدغه های حفظ میراث مشترک اَسلاف دارند. هر چند دغدغه های اسلام سیاسی، نسبت به اسلام سنتی کاربردی تر و به نیاز های انسان معاصر نزدیکترند، ولی دغدغه های سنتی ها هم حال و هوای خود را دارد و می تواند زمینه ای پایدار برای همگرایی امت اسلام و فهم مشترک را بوجود آورد.
🔹نمونه موفق برگزاری «کنگره جهانی جریان های افراطی و تکفیری از دیدگاه علمای اسلام» سال ١٣٩٣ شمسی در قم، شاهدی عملی بر این مدعاست واین نقطه شروع را نباید کوچک انگاشت. احیای دارالتقریب سنتی ها، در کنار اقدامات مجمع تقریب مذاهب اسلامی از جمله این راهکارهای پیشنهادی است.
🔹 فعّالسازی ظرفیت های غیرقابل اغماض اسلام سنتی در حوزه علمیه قم با سردمداران اسلام سنتی در الازهر، از طریق رفت وآمد بزرگان اسلام سنتی، مواضع نزدیک به هم، بیانیه ها، منشورات مشترک،احیای تراث و دیپلماسی مذهبی سنتی نخبگانی، می تواند به عنوان بازوهای فعّال برای ایجاد همگرایی پایدار در جهان اسلام منتج شود....
💠 پانوشت:
هدف از تنظیم این یادداشت تضعیف اسلام سیاسی حاکم بر ایران و نادیده گرفتن توفیقات نهادهای مرتبط نیست؛ بلکه غایت توجه به نقش آفرینی موثر اسلام سنتی در خصوص این پرونده مهم برای ارتقا همگرایی در جهان اسلام است.
مطالعه کامل⬅️↙️
yun.ir/r27hhe
#اسلام_سنتی
#جامعه_الازهر
#حوزه_علمیه_قم
#سید_علی_بطحائی
🌐 کانال علمی- تخصصی مسایل جهان اسلام(مُسْلِمْنا)
✔️ تلگرام:
➣ https://t.me/Muslimnair
✔️ایتا:
➣ https://eitaa.com/muslimnair
✔️ واتس اَپ(1):
➣ https://chat.whatsapp.com/L7lTSc8CUjN63PwAHQk7a7
✔️واتس اَپ(2)
➣ https://chat.whatsapp.com/Cx9ctE56Ftz3d9piEIFqjL
✔️ واتس اَپ(3):
➣ https://chat.whatsapp.com/LvsaAzALduN9Xiu2pRvQ6Z
➣ واتس اَپ (4):
https://chat.whatsapp.com/CN64JfrptzX7lVLYoaDqsu
مسلمنا muslimnair
📂 (پرونده معرفی پانصدمسلمان تاثیرگذار جهان در سال ٢٠٢٢)
🔴درباره «سامیه سولهوحسن» رئیس جمهور باحجاب تانزانیا و بانوی برگزیده جهان اسلام
✍️به ترجمه: محمّد واعظی
➣ https://t.me/Muslimnair مُسْلِمْنا
✂️برش هایی از متن:
💠 آغاز سال٢٠٢٢ میلادی برای مقامات سیاسی تانزانیا یک سال پرجایزه بود. رؤسای جمهور سلف و خلف تانزانیا در آستانه سال جدید میلادی توانستند گوی رقابت در تصاحب جوایز جهان اسلام را از سایرین بربایند.
🔹از طرفی «علی حسن مُوینی» رئیس جمهور اسبق تانزانیا توانست جایزه نخست ملک فیصل ٢٠٢٢ در عربستان را کسب و از سوی دیگر سامیه سولهو حسن رئیس جمهور فعلی به عنوان بانوی برتر جهان اسلام ٢٠٢٢ به انتخاب نشریه اردنی شد.
🔸در متن پیش رو به دلایل انتخاب سامیه سولهو حسن به عنوان بانوی سال جهان اسلام خواهیم پرداخت.
🔹رئیس جمهور سولهو به عنوان اولین زن رئیس جمهور تانزانیا و دومین زنی که در حال حاضر به عنوان رئیس جمهور در آفریقا خدمت می کند.او قصد دارد کشور را به شیوهای قاطع اما دیپلماتیک رهبری کند، چیزی که در بین حاکمان جهان اسلام خیلی بدان وقعی نهاده نمی شود. سولهو با عنوان «احیاگر دموکراسی» در تانزانیا شناخته می شود...
مطالعه کامل⬅️↙️
yun.ir/nh3zz9
#زن_سال_جهان_اسلام
#سامیه_سولهو_حسن
#محمد_واعظی
#تانزانیا
🌐 کانال علمی- تخصصی مسایل جهان اسلام(مُسْلِمْنا)
✔️ تلگرام:
➣ https://t.me/Muslimnair
✔️ایتا:
➣ https://eitaa.com/muslimnair
✔️ واتس اَپ(1):
➣ https://chat.whatsapp.com/L7lTSc8CUjN63PwAHQk7a7
✔️واتس اَپ(2)
➣ https://chat.whatsapp.com/Cx9ctE56Ftz3d9piEIFqjL
✔️ واتس اَپ(3):
➣ https://chat.whatsapp.com/LvsaAzALduN9Xiu2pRvQ6Z
➣ واتس اَپ (4):
https://chat.whatsapp.com/CN64JfrptzX7lVLYoaDqsu
مسلمنا muslimnair
⚡️ دربارهٔ جودت سعید، گاندیِ جهان اسلام و مخالف سرسخت جنگ های ده ساله در سوریه
✍️به قلم: سیدعلی بطحائی
➣ https://t.me/Muslimnair مُسْلِمْنا
✂️برش هایی از متن:
💠 در هفته گذشته، حجم انبوهی از تحلیلهای صفحات اندیشه در رسانه های منطقه آناتولی و غرب جهان اسلام به بازتاب خبر درگذشت «جودت سعید» و بررسی آرای او اختصاص داشت. شوربختانه علی رغم مشهور بودن او در جهان اسلام، هیچ پژواکی از او در رسانه های داخلی، مشاهده نشد.
🔹 این متفکر سوری که سالیان واپسین عمرخود را در تبعید و در شهر استانبول می گذراند؛ با طرح ایده شاخص «صلح طلبی» و «مخالفت با اندیشه های سیدِقطب» در جهان اسلام شناخته می شد. در یادداشت ذیل که نخستین متن به زبان فارسی است؛ برآنیم تا با سیر تطوّر فکری او از ساحلِ اسلام سیاسی تا اعماقِ اسلام روشنفکری نکاتی را اشاره کنیم.
💠 یکی از تمایزات روش شناختی جودت سعید در تفسیر قرآن، توجه ویژه او به «کسب تجارب انسانی» پیش از نوشتن تفسیر از متون مقدس است.
💠 او تکرار چندبارهٔ آیه «قُل سِیروُا فِی الاَرض» را رسالتی سنگین برای مفسرین می دانست و مخاطب ویژه این آیه را مفسران می خواند. به باور جودت، مفسر باید نخست سیرحضوری در زمین انجام دهد، تا بتوانند حق تفسیر آیات قرآن را ادا کند.
🔹مفسر معاصر کسی است که از طریق این سیر فی الارض، آگاهی دقیقی از سرگذشت پیشینیان، اوضاع زندگی معاصرین، اطلاع از تجارب فعلی بشری وآشنایی باعلوم جدید بویژه روانشناسی و جامعه شناسی داشته باشد و معلومات خود را در این حوزه ها تقویت کند. سپس مفسر با مراجعه به متن مقدس می تواند دریافت های نو و متفاوتی از آیات قرآن ارائه دهد.
💠 این شیوه در تفسیر متون مقدس، دقیقاً همان روش تحقیق«go and see/ برو و ببین»است که از روش تحقیق «sit and think/بنشین وفکر کن»در تفسیر متون مقدس، برتر و کاربردی تر است.
🔹نگاه جودت سعید به علم تاریخ یک نگاه کلیشه ای و علم پایین دستی نبود، بلکه او علم تاریخ را منشا الهامات و برداشت های جدید از متن مقدس میخواند.
💠 جودت سعید مطالعه کتاب «شُروط النهضه» مالک بن نبی را مبدأ تحوّل فکری خود می دانست. وی تصریح می کرد که بیش از هفتاد مرتبه این کتاب را خوانده که تنها هفت مرتبه از آن، مطالعهٔ سطر به سطر این کتاب بوده است. در این کتاب نگاه متفاوت وساختارمند مالک بن نبی، به عناصرسه گانه تمدن و توجه جدی به تحوّل فرهنگی در جهان اسلام به عنوان راه حل پایدار برای جبران عقب ماندگی دنیای اسلام از دنیای غرب معرفی شده است.
🔴 خطبه های آتشین او، برای سردکردن آتش جنگ در سوریه یکی از عوامل تبعید او شمرده شده است. دریکی از سخنان خود در آغاز جنگ سوریه نهیب می زد و می گفت: «اگرجنگ سوریه از طریق سلاح به موفقیت برسد، همان نظام خشونتآمیز که از دوران هزاروچهارصدسال قبل و معاویه وجود داشته، بر ما حکومت خواهد کرد».
🔸گاندیِ سوریه، اکتشاف دموکراسی را برترین اختراع عالم بشریت از ابتدا تا کنون می دانست و حل بحرانهای پیش روی جهان اسلام را منوط به توجه جدی به آن می خواند.
🔷 سعید به تحلیل داستان «قابیل و هابیل» علاقه وافری داشت و اینکه چگونه هابیل از خشونت استفاده نکرد، حتی اگر برادرش مشتاق کشتن او بود را در اکثر نوشته ها وخطبه ها با نقل جزئیات بیان می کرد.
💠 از نظر سعید، عدم خشونت توسط پسر آدم، «موقعیتی است که همه بشر باید آرزوی آن را داشته باشد و پایبندی به آن، یعنی تسلیم شدن در برابر یکی از احکام مهم خداوندسبحان است».
📚 مدیریت علمی سایت و کانال تخصصی مُسْلِمْنا با توجه به عدم وجود پژوهشی معتبر به زبان فارسی در مورد آرا واندیشه های جودت سعید، پیشنهاد ترجمه آثار یا معرفی کتب و... به ویژه نقدهای او بر سید قطب در قالب مقالات علمی - پژوهشی و پایان نامه های دانشجویی را مورد تأکید قرار می دهد.
✔️مطالعه کامل یادداشت⬅️↙️
yun.ir/oiuoa1
🆔 آدرس سایت رسمی نشر آثار جودت سعید در اینترنت
https://www.jawdatsaid.net/en/index.php/Main_Page
#سوریه
#جودت_سعید
#اسلام_سیاسی
#اسلام_روشنفکری
#سید_علی_بطحائی
#پیشنهاد_پژوهش
🌐 کانال علمی- تخصصی مسایل جهان اسلام(مُسْلِمْنا)
✔️ تلگرام:
➣ https://t.me/Muslimnair
✔️ایتا:
➣ https://eitaa.com/muslimnair
✔️ واتس اَپ(1):
➣ https://chat.whatsapp.com/L7lTSc8CUjN63PwAHQk7a7
✔️واتس اَپ(2)
➣ https://chat.whatsapp.com/Cx9ctE56Ftz3d9piEIFqjL
✔️ واتس اَپ(3):
➣ https://chat.whatsapp.com/LvsaAzALduN9Xiu2pRvQ6Z
➣ واتس اَپ (4):
https://chat.whatsapp.com/CN64JfrptzX7lVLYoaDqsu