🔹 کودک با جهاد که بزرگ نشود، با بازی بزرگ میشود.
کودک بافکر شهادت که بزرگ نشود، با ترس مرگ بزرگ میشود.
کودک با عشق و حبّ که بزرگ نشو ، با دلدادگی و وادادگی بزرگ میشود.
وقتی اسلحه و روحیه جهاد از پایگاههای بسیج گرفته شد؛
وقتی آرامآرام جبهه و جنگ از کتب درسی حذف شد؛
وقتی تربیت مستقل و جهادی پدرها و مادرهای قدیمی فراموش شد؛
وقتی مذهبیها هم فرزندشان را به کانون و پایگاه نمیفرستند؛
و اگر بفرستند، اینقدر او را تحت کنترل قرار میدهند که همان یکذره اثر تربیتی مربی هم خنثی میشود؛
وقتی بعد از انقلاب فراموش کردیم انقلاب باید کارخانهی انسانسازی باشد نه دستگاه انسانخواری که استخوان مستضعفین را زیر چرخدندههای توسعه و پیشرفت له کند؛
عاقبتمان میشود همینکه نوجوان حتی نمیتواند شلوارش را خود بالا بکشد؛
میشود صبح تا شب سر در لاک گوشی و بازی مجازی و ..
من بهعنوان یک مربی خیلی از عاقبت این نوع تربیتها میترسم...
✍ سيد جعفر دزفوليان
💠 برای خواندن سایر یادداشت های #نویسندگان_تربیتی بپیوندید به
🔰
https://eitaa.com/joinchat/4223729753C24132d7d6e
"سیب بهشتی" 🍎
به درخواست مدرسه قرار شد در جمع دانش آموزان مدرسه و در ایام شهادت حضرت زهرا (س) راجع به شخصیت ایشان صحبت کنم.
چند روزی به تأمل و جستجو پیرامون موضوع صحبت گذشت، تا اینکه نکته ای زیبا مرا جذب کرد و به نظرم مناسب آمد.
روایتی چشمم را گرفت که حضرت زهرا (س) را به تفاحه الفردوس (سیب بهشتی) تشبیه کرده بود.
موضوع خوبی برای من بود که نمیخواستم مستقیم راجع به حضرت زهرا(س) برای بچه های دبستان حرف بزنم و دنبال تمثیل مناسبی بودم.
سیب قرمزی را آماده کردم و روز مراسم با خود به مدرسه بردم.
از ویژگی های سیب و ارتباطش با حضرت گفتم؛
سیب، بیماری را از بدن دفع می کند، ارتباط با حضرت زهرا هم انسان ها را از گناهان و آسیب های روحی دور می کند
از خود بچه ها کمک گرفتم و ویژگی های متعددی را باهم شمردیم.
روضه من هم، فقط نشان دادن خراش های روی سیب بود...
دو سه روز بعد، چند نفر از بچه ها به من گفتند ما در کلاس هم این بحث را ادامه دادیم و راجع به شباهت های سیب و حضرت زهرا(س) به همراه معلم مان گفتگو کردیم.
من به آن گرهی که در ارتباط و ذهنیت بچه ها دنبالش بودم، اکنون رسیده بودم.
✍ علی فاطمی پور
#یادداشت_تدبری
#تربیت_دینی
#حضرت_زهرا_س
💠 برای خواندن سایر یادداشت های #نویسندگان_تربیتی بپیوندید به
🔰
https://eitaa.com/joinchat/4223729753C24132d7d6e
❇️ نقش آموزش و پرورش در گسترش معنويت در جامعه
🔰 در پرتو انقلاب اسلامی ایران، تحولي در اين مملکت پديد آمده که میتوان در پرتو آن جهشهای بزرگی برداشت و می توان به برکت انقلاب و خون شهدا که متأسفانه قدر آن را ندانستيم، ره صد ساله را يک شبه طي کرد. البته اين شناخت و اين تحولات معنوي در وزارت جنگ، وزارت نفت و يا وزارت اقتصاد حاصل نميگردد.
🔰 اين تحولات و معرفتها در وزارت آموزش و پرورش رخ ميدهد. در آموزش و پرورش بايد تحول معنوي پديد آيد و معرفت انساني حاصل گردد و آنگاه آموزش و پرورش اين معرفت و شناخت را در اختيار ساير ارکان نظام و جامعه قرار دهد. بايد بررسي کنيد که در طول يک ربع قرن كه از انقلاب ميگذرد چقدر موفق بودهايد؟ تا چه اندازه اين معرفت را در خودتان پديد آوردهايد و چقدر پيش رفتهايد و چقدر براي تعالي و رشد ديگران برنامهريزي داشتهايد؟
🔰 امروزه، پس از گذشت بيست و هفت سال از پيروزي انقلاب، زمينه جهش ديگري براي ملت ما فراهم شده است و کليد اين حرکت در اختيار شماست. اگر شما در مسير اين تحول قرار گرفتيد و به سوي کمال حرکت کرديد و معرفت انساني يافتيد، ميتوانيد هم خودتان و هم ميليونها انسان را به سوي سعادت سوق دهيد. يعني آن هدفي که در طي هزاران سال، انبيا و اولياي خدا در پي آن بودند، به دست شما تحقق پيدا ميکند و زمينه براي ظهور صاحب الامر، امام زمان، عجل الله فرجه الشريف، فراهم ميآيد.
♻️ جملات فوق گزیده ای از بیانات حضرت آیت الله مصباح یزدی(ره) در دیدار با برخی از دبیران معارف شهر مقدس مشهد در سال ۱۳۸۵ است، که به اهمیت و نقش آموزش و پرورش جهت گسترش معنویت در جامعه پرداخته اند.
✍️ نویسنده: مصطفی جهانگیری
📅 تاریخ: ۱۳۹۹/۱۰/۲۹
#یادداشت_گزارشی
#آموزش_و_پرورش
#آیت_الله_مصباح_یزدی
💠 برای خواندن سایر یادداشت های #نویسندگان_تربیتی بپیوندید به
🔰
https://eitaa.com/joinchat/4223729753C24132d7d6e
🔰اجازه دهید برایتان یک مثال کاملاً ملموس بزنم تا خوب درک کنید که ما چقدر بیخیالیم و جا دارد چقدر برای از دست دادن فرصتها و سوختن سرمایهها حرص بخوریم.
🔰تصور کنید دو روز پیش ۱۰ گرم طلا خریدهاید به قیمت هر گرم یک میلیون و سی هزار تومان. امروز ناگهان میشنوید که قیمت طلا تا گرمی ۹۷۰ هزار تومان کم شده است.
🔰با یک حساب سرانگشتی متوجه میشوید که در طول دو روز، ۶۰۰ هزار تومان ضرر کردهاید. چه حالی بهتان دست میدهد؟!
🔰تازه در این مثال، سخن از ضرر است و نه خسران. اگر پای خسران و از بین رفتن اصل سرمایه در میان باشد، اوضاع بدتر است و حتی ممکن است کار به سکته بکشد؛ چیزی شبیه اوضاع بورس که اصل سرمایه مردم در خطر است و دیگر فقط سود نکردن و زیانده بودن نیست.
🔰کاش یک دهم این احساس وقتی به ما دست دهد که میبینیم فرصتهایمان را درزمینه رشد و توسعه فردی از دست دادهایم و سرمایههایمان را بیهوده سوزاندهایم.
🔰البته فراتر از مقیاس خرد، اتلاف این فرصتها و سرمایهها در مقیاس کلان است. حاکم اگر بخواهد اسلامی حکومت کند، باید برای هرز رفتن سرمایههای در اختیارش بسوزد و خواب نداشته باشد و چه سرمایهای بالاتر و والاتر از سرمایههای انسانی؟
✍🏻 مرتضی رجائی
#تربیت
#تربیت_دینی
#رشد
#خسر
💠 برای خواندن سایر یادداشت های #نویسندگان_تربیتی بپیوندید به
🔰
https://eitaa.com/joinchat/4223729753C24132d7d6e
❇️ شعر و قصه و تربیت کودکان
♦️ یکی از نیازها و علاقههای کودکان علاقه به شعر، لالایی و قصه است .در هفت سال اول، هر چه سن کودک فزونی یابد، نیاز او به لالایی، شعر و قصه افزایش مییابد. همزمان با رشد سنی کودک، لالایی خوانی به شعر خوانی و آن گاه به قصهگویی، آن هم از مفاهیم بسیار ساده به سمت مفاهیم والاتر، ارتقاء مییابد.
♦️ یکی از بهترین موقعیتها برای لالایی، شعر خوانی و قصهگویی هنگام خواب کودک است؛ چرا که همزمان با به خواب رفتن کودک، حساسیت خودآگاه او کاهش و میزان تأثیرپذیری ناخودآگاه او افزایش مییابد و چنین موقعیتی بهترین زمان برای تأثیرگذاری در جان پاک کودک است.
✂️ جملات فوق برگرفته از کتاب "خانواده و تربیت مهدوی - راهکارهای عملی برای تربیت نسل منتظر و مهدی یاور" اثر حجج اسلام آقایان مرتضی آقا تهرانی و محمدباقر حیدری کاشانی می باشد.
#معرفی_کتاب
#تربیت_کودکان
#شعر_قصه_لالایی
✍ مصطفی جهانگیری
📢 یادداشتهای متنوع تربیتی را از نویسندههای مختلف حوزه تعلیم و تربیت، در کانون نویسندگان تربیتی بخوانید:
🌐 eitaa.com/n_tarbiati
👈تاثیر رفتارهای پنهان در قضاوت های اطرافیان
جلسه مان تمام شد. تقریبا دوستان از کنارهم پراکنده شدند که زنگ تلفن همراهی بلند شد. کسی به سمت گوشی نرفت.
بعداز چندباری که زنگ خورد، صدا زدم: این گوشی برای کیه؟ باز کسی نیامد. از روی کنجکاوی صفحه اش رو نگاه کردم، نوشته بود: «عشقم❤️، دردانۀ زندگیم💘».
رفقایم را مطلع کردم. همه گفتند: حتما برای فلانیه؛ چون او تازه ازدواج کرده است.
به آن فلانی گفتم اما جواب داد که گوشی برای او نیست. همین طور ذهن من و رفقا به تک تک دوستان اداره، سمت و سو گرفت جز یک نفر! که قامتی بلند و موهایی ژولیده داشت و معمولا با تندی باهمه صحبت می کرد. اهل شوخی بود اما سخت می خندید. هیچ وقت از او واژه هایی لطیف نشنیده بودیم؛ طبیعی بود که مطمئن باشیم که گوشی برای او نباشد.
صدای تلفن همچنان می نواخت که ناگهان همان دوستی که انتظارش را نداشتیم، وارد اتاق شد و گوشی را از من گرفت و نگاهی به گوشی کرد و گفت: اُه! فرمانده است😮... .
#یادداشت_تدبری
#قضاوت_اشتباه
✍ علی فراهانی
📢 یادداشتهای متنوع تربیتی را از نویسندههای مختلف حوزه تعلیم و تربیت، در کانون نویسندگان تربیتی بخوانید:
🌐 eitaa.com/n_tarbiati
"باید به خود جرأت داد..."
یکی از رازهای موفقیت انقلاب و دفاع مقدس، باور این جمله بود.
جملهای که جوانان آن دوران باور داشتند و برای کمک به نجات بشریت با تشکیل حکومت اسلامی به عنوان مقدمه ظهور، در تاریخ ماندگار شدند.
جملهای که برخی از ما با "نمیشود" ها و "نمیتوانیم" ها و "فایده ندارد" ها، در خودمان نابودش کردیم.
جملهای که برخی با سرکوفت زدنهای نابجا در ما خفه کردند.
و جملهای که برخی با آن تا عرش الهی رفتند و زمینه ساز ظهور شدند.
ما اگر بخواهیم گامی برداریم، یکی از مهمترین کارهایمان باور به این جمله است.
ما تا باور نکنیم که در معادلات بشریت میتوانیم نقشی ایفا کنیم، مشغول به سرگرمیهای زندگی خواهیم بود و همیشه در جا خواهیم زد.
ما باید به خودمان جرأت دهیم.
پ ن: جمله مذکور، جمله شهید باقری است، شهیدی که در اوج جوانی توان خود را باور کرد و با طراحی واحد اطلاعات عمليات سپاه پاسداران، کمکی بزرگی به دفاع مقدس کرد. این جمله روی سنگ قبر این شهید بزرگوار حک شده است.
✍ محمدحامد مبینی
📢 یادداشتهای متنوع تربیتی را از نویسندههای مختلف حوزه تعلیم و تربیت، در کانون نویسندگان تربیتی بخوانید:
🌐 eitaa.com/n_tarbiati
✍🏻 شناخت کودک، گام اول طراحی روش تربیتی
📌دوستی که میخواست در موضوعی پایاننامه بنویسد، میگفت اکثر کتابهای موجود در بازار از روی یکدیگر نوشتهشده است و حرف تازهای ندارد.
📚 واقعیت این است که امروزه کتابهای زیادی در موضوع تربیت کودک نوشتهشده و هر کتابی هم به روش خاصی عمل کرده است. یکی به گردآوری تجربههای موجود در این زمینه پرداخته، دیگری کتابی از نویسندههای غربی را ترجمه کرده و خیلیها هم با گردآوری مطالب از لابهلای کتابهای مختلف، کتاب جدیدی را تنظیم کردهاند. باوجود کثرت کتابهای در این زمینه، آنچه مغفول باقیمانده، روش کارآمدی در تربیت کودک است که بر اساس نگاه وحی ارائه گردد. اندیشمندان علوم تربیتی معتقدند بدون درک درست و دقیق از کودک، نمیتوان روش مناسبی را برای تربیت او ارائه داد.
در دیدگاه اسلام، محققان و مربیان نگاه کاملی به کودک پیدا نخواهند کرد؛ جز با بررسی و استفاده از آیات و روایات. بنابراین برای تولید روش تربیت کودک بر اساس دیدگاه اسلام، ابتدا باید نگاه وحی و احادیث را نسبت به کودک استخراج کرد.
✍🏻 #علی_فاطمی_پور
#تربیت_کودک
#انسان_شناسی
#تربیت_دینی
📢 یادداشتهای متنوع تربیتی را از نویسندههای مختلف حوزه تعلیم و تربیت، در کانون نویسندگان تربیتی بخوانید:
🌐 eitaa.com/n_tarbiati
🔸 تربیت کودک با اسلام منهای روحانیت!
به تازگی، پیش نویس اساسنامه «سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک» را که در فرآیند تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی است، مطالعه کردم. سازمانی که در ذیل وزرات آموزش و پروش به برنامهریزی، هدایت و تنظیمگری یکپارچه امر تعلیم و تربیت در سنین بدو تولد تا شش سالگی خواهد پرداخت. اصول حاکمه این سند، حاوی نکاتی همچون خانوادهمحوری، ابتنای نظری بر تعلیم و تربیت اسلامی، شان تنظیمگیری حاکمیت، عدالت آموزشی و استفاده حداکثری از بخشخصوصی و نهادهای مردمی است. همه علاقمندان به تحول در این عرصه، به تحقق این اصول امیدوارند، اما این همه، وابسته به درسآموزی از تجربههای مکرر ساختارسازیهای بعد از انقلاب و تنظیم فرآیندی موثر برای تحقق اهداف و اصول است.
در این میان آنچه مورد تعجب است، ساختار هیئت امنای این سند است. این هیئت متصدی تایید رئیس سازمان، تنظیم آئیننامهها، نظارت بر عملکرد و دیگر امور بالادستی این سازمان است و بیست و دو عضو حقوقی و حقیقی خود را از میان نمایندگان آموزش و پرورش، صداو سیما، وزرات بهداشت، وزارت ورزش و جوان، بهزیستی، قوه قضائیه، دو نفر از والدین و دیگر نهادهای آشنا انتخاب مینماید. اما از میان همه سازمانهای حوزوی صرفا یک نماینده به انتخاب شورای (عالی) حوزههای علمیه در این هیئت حضور دارد.
اسباب تعجب است که چنین سازمانی که در صدر اساسنامه خود اعلام داشته است که همه امورش بر شالوده دیدگاههای اسلامی در تعلیم و تربیت استوار است، چرا در میان 22 نماینده صرفا یک نماینده از نهاد روحانیت حضور دارد؟ آیا همینکه نهادهای دیگر، ملقب به نهادهای جمهوری اسلامی ایران هستند، برای تصمیمگیری کلان در امر تعلیم و تربیت کفایت میکند؟ یا نماینده حوزه چنان از قدرت سیاسی و علمی برخوردار است که یکتنه قدرت اقناع جمع را برخوردار است؟ یا نویسندگان این طرح، امیدی به روحانیت نداشته و در پی تعلیم و تربیتی اسلامی هستند که دانشآموختگان دانشگاه با روشهای روزآمد کمی و کیفی از منابع دینی استنباط کرده و میکنند؟!
نگارنده در این میان ایدهای دیگر دارد، آن هم همهگیرشدن انگاره نومیدی از طراحی الگویی اسلامی برای تعلیم و تربیت است. به نظر می رسد نویسندگان این متن، این اصل حاکم را زینتالمجلس این سند کردهاند که در قیلوقال سیاسی گرایشها به سند 2030 متهم به غربگرایی نشوند، هرچند سطور بعدی سند، به زودی این زینت را از صدر مجلس به ذیل آن هدایت کرده و نماینده بهحق آن را منزوی میسازد.
از سوی دیگر بر نهادهای حوزوی لازم است، بازو ستبر کرده و صورتبندی نهادی کاملتری از خود نمایان ساخته و تنوع دستگاههای تصمیمگیری و مجری خود را حداقل برای شورای عالی انقلاب فرهنگی معرفی سازند. همچنین دانشآموختگان، نظریهها، پژوهشها و دیگر تلاشهای علمی خود را در زمینه تعلیم و تربیت اسلامی در معرض نگاه نخبگان علمی و سیاسی قرار دهند تا بار دیکر در یکی از مهمترین نهادهای تعلیم و تربیت، بیست و دومین نفر جمع نباشند.
#سازمان_ملی_تعلیم_و_تربیت_کودک
#تربیت_دینی
✍ محمد هادی شریعتی
📢 یادداشتهای متنوع تربیتی را از نویسندههای مختلف حوزه تعلیم و تربیت، در کانون نویسندگان تربیتی بخوانید:
http://eitaa.com/n_tarbiati
💠 اگر قرار باشد برای مدتی فرزند خود را نبینید، چه توصیهای به او میکنید؟
مراقب خودت باش!
سرما نخوری!
با احتیاط مسیر رو برید!
توصیههای پایانی ما، نوع نگرانی ما نسبت به فرزندمان را میرساند؛
آیا نگرانیم گرسنه نماند؟
آسیب نبیند؟
بی پول نشود؟
یا ...
مهمترین نگرانیتان چیست؟ توصیه بزرگتری برای فرزندتان ندارید؟
چهار فرزندش را روانه کرد ولی بیشتر نگاهش به حسین بود. دوباره بچهها را جمع کرد: مبادا از حسین غافل شوید...
بعد از مدتی هم که خبر شهادت فرزندانش را آوردند، باز هم فقط حسین را میدید.
-از حسین چه خبر دارید؟
السلام علیکِ یا ام البنین
#تربیت_دینی
#امام_شناسی
✍🏻 محمدکاظم شیرین کلام
📢 یادداشتهای متنوع تربیتی را از نویسندههای مختلف حوزه تعلیم و تربیت، در کانون نویسندگان تربیتی بخوانید:
http://eitaa.com/n_tarbiati
🎯 ادب یا تربیت؟
🔸 در این چند روز که نام خانم ام البنین(س) در قالبهای کلیپ، استوری، و نوشتهها دیده میشد، یک کلمه بیشتر از او یاد نشده بود و آن هم «ادب» بود.
ادب بالاترین درجه تربیتی است که یک انسان آن را میتواند بر خود بیاراید؛ ولی آیا این خانمی که چهار فرزند را تربیت کرد و به جهان بشریت تقدیم کرد، فقط ایشان را مؤدب دانست یا باید در مقام این مادر از تربیت هم گفت؟!
از شیوه تربیت گرفته تا راههای تربیت و وظایف یک مادر همه در تربیت نسل نقشآفرین است.
این مهم است که در پرداختن به یک شخصیت والا آن هم در غبار فمینیسم چرا به موضوع فرزندآوری و تربیت نسل توجهی نشده است؟
✍ سیدجواد محمدزاده
#تربیت_دینی
📢 یادداشتهای متنوع تربیتی را از نویسندههای مختلف حوزه تعلیم و تربیت، در کانون نویسندگان تربیتی بخوانید:
http://eitaa.com/n_tarbiati
❇️ برکت عمر، سرمایه ای بی همتا
🔰خداوند متعال بطور یکسان، سرمایه ای مساوی در اختیار بندگان خود قرارداده و روزانه ظرف عمر آنها را ۸۶۴۰۰ ثانیه پر می کند.
🔰در این بین، عده ای مدام شکایت می کنند که چرا هر چه تلاش میکنیم، به اموراتمان نمی رسیم و از زمان طلب کار هستند. همان افرادی که از روزهای تکراری و بی بهره خود رنج برده و احساس پوچی و تباهی می کنند.
🔰از سویی دیگر، در طول تاریخ افرادی را میبینیم که در همین بازه زمانی کوتاه، کارهای مهم زیادی را برای خود و دیگران انجام داده و نه تنها از زمان گلایه ای نداشته بلکه منشا خیرات و برکات فراوانی شده اند.
🔰به راستی چرا و چگونه عده ای همچون علامه مصباح یزدی (ره) با حدود ۸۰ سال سن، صاحب آثار و ثمرات گران بهایی، با ارزشی چندین برابر عمر شریف خود شده اند؟! به راستی چه می شود که عده ای همچون سردار سلیمانی (ره) با حدود 60 سال سن، در دفاع از میهن اسلامی، موجبات امنیت و اقتدار این مرز و بوم را فراهم می آورند؟!
🔰آیا این چیزی غیر از "برکت عمر" است؟! همان برکتی که باعث شد حضرت زهرا سلام الله علیها با ۱۸ سال سن، موجب خیرات بسیاری گردد. همان بانویی که نه به طول و عرض زندگی، بلکه به عمق آن که همان اوج و عروج به سمت خداوند متعال است توجه داشت.
🔰ازین رو، می توان برکت عمر را به عنوان یک سرمایه معنوی، نتیجه زندگی هدفمند انسان با محوریت و حاکمیت "خداوند متعال" در امور فردی و اجتماعی دانست.
✍️ مصطفی جهانگیری
#یادداشت_تحلیلی
#علامه_مصباح_یزدی
#سردار_سلیمانی
📢 یادداشتهای متنوع تربیتی را از نویسندههای مختلف حوزه تعلیم و تربیت، در کانون نویسندگان تربیتی بخوانید:
http://eitaa.com/n_tarbiati