#تاریخ #انبیا #نبی_اکرم
💠 ادوار تاریخ و تکرار آنها
🔻 قرآن از حضرت آدم (علیه السلام) که شروع میکند، این فصل را تا پیامبر خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) تمام میکند. اینها اسطورههایی هستند که [با هم] یک دورِ تمام، میشوند. حالا [در مورد] آن دور تمام هم باید بعد توضیح داده شود که یعنی چه؟
🔸 آخرین [مورد] در بخش اسطورهها، رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) است. منتها در تفسیر آیهی «لَتَرْكَبُنَّ طَبَقًا عَنْ طَبَقٍ» (همه شما پیوسته از حالی به حال دیگر منتقل میشوید (تا به کمال برسید). انشقاق/۱۹) دیدم که در آنجا به این معنا اشاره میکند که هر دوری را طبقی میداند و این طبقات، در فصول زمان و دورانها تمام میشود و گاهی قضایای گذشته در دورههای بعد تکرار میشود.
🔹 گویا روایت هم دارد که همانطوری که عایشه بر شتری سرخموی سوار شد و جنگ جمل راه افتاد، همچنین یکی از همسران حضرت موسی (علیه السلام) أیضاً سوار بر شتری سرخ موی شد و با جناب یوشع (علیه السلام) به جنگ پرداخت. او در یک طبق بود و این در طبق دوم [است].
ادامه دارد...
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
🔘 @nasery_ir
ادامه مطلب قبل...
#نبی_اکرم #تاریخ
💠 نقش رسول خدا (ص) در ادوار تاریخی
🔻 «الخاتم لما سبق» (پایاندهنده گذشته) [یعنی] حضرت دور اسطورههای انبیاء (علیهم السلام) را تمام کرد و شاید خاتِم و خاتَم هم یک ربطی با این قضیّه داشت که [آن دور] تمام شد و ختم قضیّه شد و «الفاتح لما استُقبِل» (آغازگر آینده) [یعنی] کلیدش با اهل بیت (علیهم السلام) در فصل جدید شروع شد.
🔸 به یک اعتبار فصل طبقهی ثانی با آن وسعت، شروع کنندهاش رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) است. «الفاتح لما استقبل»، دَوَران و دورانِ دَوَران بعد و فصل بعدی از اینجا شروع میشود و این سرفصلها، کلیدهایی برای شناختن معارف الهی است.
🔹 ببینید خدای متعال در یک جملهی کوتاه به چه مطالبی اشاره میکند که ما را به معارف منتقل کند. با یک کلمهی «الخاتم لما سبق و الفاتح لما استقبل». شاید خیلیها هم به این جمله نگاه کنند و بگویند یعنی چه و با یک علامت سؤال بخواهند کل قضیّه را مخدوش کنند. در حالی که بسیاری از ابواب معارف در همین دو کلمه و در همین دو جمله است.
🔸 قرآن در بخش الگوسازی، در این طبقات و یا طبقههای اولیه و یا طبقهی اولی، چینش اسطوره کرده است.
سند۷۸۲
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
🔘 @nasery_ir
6.74M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#برش_کوتاه #ذکر #توجه #نفی_خواطر
🎥 کنترل خیال و قوه واهمه
👤 حجتالاسلام والمسلمین ناصری
⏱ یک دقیقه
🔺 @nasery_ir
#ولایت
💠 علت مقاومت در برابر سقیفه
🔻 اینکه این همه اهلبیت(ع) [از ابتدای جریان سقیفه] در مقابل انحراف مسیر از ولایت مقاومت می کردند و در این راه بسیار صدمه خوردند، به خاطر این بود که میدیدند دارد به کجا صدمه میخورد و تا قیامت چقدر مردم مشکل پیدا میکنند زیرا میزان از دست میرود و مردم عموماً به دنبال [انحراف] میروند.
کد ۸۹۹
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
🔘 @nasery_ir
#حاجی_کلباسی
🔻 قبل از اینکه حاجی کلباسی بالغ شود، پدرش فوت کرده بود ولی وصیّ پدر که مرحوم بیدآبادی بودهاند، در ابتدای بلوغ، ایشان را با آن سختیهای حج، به مکه میفرستد. اینقدر ملتزم بودهاند!
🔸 این فصل در اصفهان متعدّد بوده است. اگر کسی تاریخ علمای آن زمان را ببیند، علمای مستجاب الدعوه که عبرت اهل اصفهان بوده است، متعدّد بودهاند.
🔹 مخصوصاً خود حاجی کلباسی که زندگانی زاهدانهای داشتند. [و این سبب میشد که] التزام دوستان بیشتر شده و تردید و احتیاط و اذیت منکرین کمتر شود.
کد ۴۳۷۰
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
🔘 @nasery_ir
#زبیر
🔻 انحراف زبیر توسط فرزندش عبدالله
چقدر آقا امیرالمؤمنین از دست زبیر ناله کرد! با اینکه خیلی خوب بود و مؤید جریان ولایت هم بود، تا [اینکه] فرزند شومش عبدالله به دنیا آمد و او را دور کرد.
🔸 [زبیر،] پسرعمهی پیامبر است. چقدر با شمشیرش با دشمنان رسول خدا جنگ میکرد! ولی دچار ضعف شد.
🔹 گاهی این نوع ضعف در شخصیت ما هم زیاد خواهد بود که حرف دیگران آرام آرام در ما تأثیرمیگذارد و کارها را به دیگران یا به فرزند واگذار میکنیم و آنها را معتمَد قرار میدهیم و آن حالت ثبات و مدیریت قبلی از ما میرود.
🔸 زبیر هم خسته از جنگها و کشمکشها بود و عبدالله هم که شخصیت پیچیدهای داشت، افسار فکری و مدیریتی زبیر را به دست گرفت.
🔹 زبیر به فرزندش گفت: هرچه تو بگویی؛ آخرش هم برایش بد شد، چون امیرالمؤمنین علیهالسلام را رها کرد و عبدالله را گرفت.
🔸 البته «إِنَّ اللَّـهَ لَا يَظْلِمُ النَّاسَ شَيْئًا وَلَـكِنَّ النَّاسَ أَنفُسَهُمْ يَظْلِمُونَ» (خدا به هيچ وجه به مردم ستم نمىكند، ليكن مردم خود بر خويشتن ستم مىكنند. یونس/۴۴).
🔹 طلحه و زبیر کوفه بودند که برای فتنه راه افتادند و به مدینه رفتند. عایشه خواهرزن زبیر بود. جریان جنگ جمل را راه انداختند و نقض عهد کردند.
سند ۸۳۴
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
🔘 @nasery_ir
#تاثیر_نفوس #طلبگی
🔻 گاهی آقایان حوزههای علمیه که سابق بهره میبردند، به خاطر این بوده که ده سال در مدرسهی صدر اصفهان زندگی میکرد و حجرهی آخوند کاشی هم آن طرف او بود، جهانگیرخان قشقایی هم آن طرف او بود و در طول مدت این صبغه معنی و اخلاقی را از آنها فرا میگرفت.
🔸 گاهی [همین که طلبه صرفا] رد میشد، بهره میبرد، چون فضا، یک فضای معنوی بود. همین طور که جهانگیرخان را میدید تأثیر میگذاشت.
🔹 اینها جزو پیچیدهترین ابعاد و مواد سلوکی است که یک انسان حتی یک نفر را برای یک بار ببیند، جایگاهش را در نفس باز میکند و تأثیر خواهد گذاشت.
🔸 انسان در بیابان میرود، اگر با شخصی بزرگ یا کوچک برخورد کند، در او بی اثر نیست، منتها چه موقع نیاز بشود که این ارتباط برقرار بشود.
کد ۸۴۷۳
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
🔘 @nasery_ir
#ولایت #امیرالمومنین #سقیفه
💠 جواب امیرالمؤمنین (ع) به سوالی درباره خلافت
🔻 بعد از جریان سقیفه یک نفر عرض کرد: یا امیرالمؤمنین! به نظرتان بهتر نبود پیامبر خدا (ص) یک پسر داشت تا اختلاف نمیشد؟
🔸 حضرت فرمودند: «کدام پسر؟ پسری که به اندازه من فداکاری میکرد و خودش را در جنگها در دهان مرگ میانداخت؟ یا پسری که با هر آدم عیاشی مینشست؟ اگر آن پسر [فداکار] مراد است که من هم [مانند همان] پسر هستم، من در کجا در جنگها کم گذاشتم؟ در کجا باید جانم را در کف دستم میگذاشتم و نگذاشتم؟ اگر هم منظور پسری است که [بی تقوا باشد و] میگوید: بله، بفرمایید، این شترها و گوسفندان برای شما باشد، این طلا را بیاورید و آن نقره را ببرید، این خودش سقیفه میشد و دیگر نیازی نبود که سقیفهای صورت بگیرد و خود همین پسر، سقیفه بود».
کد ۸۹۹
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
🔘 @nasery_ir
#نفس #علم
🔻 اگر نفس، شناخته شود، بهتر قابل درمان است. خدای متعال خلقت بشر را خیلی ارزشمند قرار داده است؛ منتها نه این بشری که الآن میخورد، میخوابد، زندگی میکند و یک ساختار خاص پوشالی و کاذب الآن از اجتماع گرفته و برای خودش ساخته و چنین کسی به بهشت هم برود و همه معارف را [هم یاد] بگیرد.
🔸 این نمیشود! اگر فرمود: «وَ عَلَّمْناهُ مِنْ لَدُنَّا عِلْماً» اول، این علم را لدنی میکند. نمیشود که تمام همّ و غم من، دنیا باشد و یا فکرم دنیایی باشد و علم لدنی نصیبم شود، نه، کسی که علم لدنی نصیبش میشود، در ابتدا توجهات او لدنی میشود.
🔹 در طولِ لدنی شدنِ توجهاتش، جنس روحش هم لطیف میشود. روحِ ایمان، در او تولید میشود و رشد میکند. ارتباطش را با قوا حفظ میکند.
کد ۸۴۵
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
🔘 @nasery_ir