فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ انتهای مسیر مهلا
🔹تصاویر متعلق به مسجد «ابن رشد» در آلمان است . موسس مسجد ( سیران آتیس) گفته : ما می خواهیم هر مسلمانی بدون تبعیض و بر اساس باور و درک خود از اسلام بتواند در این مسجد رفت و آمد و عبادت کند . در این مسجد زنان بی حجاب ، همجنسگرایان و سکولارها در کنار مسلمانان سنتی حاضر می شوند و نماز جماعت می خوانند!
🔹در چند سال اخیر تعدادی از این نوع مساجد با شعار معنویت برای همه در اروپا و آمریکای شمالی تاسیس شده که از آنها با عنوان مساجد مدرن و آزاد یاد می شود . ویژگی این مساجد احترام به عقاید افراد ،قضاوت نکردن آنها و رعایت حقوق بشر است !
▪️تفکری که برنامه اینترنتی جنجالی این روزها آن را نمایندگی می کند و از خانم «چادر گل گلی» تا مداح «عاشق لاک سیاه» و خواننده «علاقمند به معین» در آن به نظریه پردازی درباره دین مشغولند، دقیقا به ساخت چنین مساجدی ختم می شود ، مساجدی بدتر از مسجد ضرار ! ( هر چند که ممکن است برخی از مهمانان این برنامه متوجه نتایج فرمایشاتشان نباشند و....)
▪️این که چرا در ج.ا.ا چنین برنامه هایی( که مصادیق امروزین «کتب ضلال» اند) اجازه تولید و پخش پیدا می کند را باید از مسئولان ساترا و شورای عالی انقلاب فرهنگی پرسید و مسئولیت انحراف فکری و اعتقادی تماشاچیان احتمالی این برنامه بر عهده این دو نهاد است!
👤 دکتر کوشکی
🔴 #بیداری_ملت 👇
@bidariymelat
🔸۳مرداد. سالروز واگذاری امتیاز بهرهبرداری از معادن ایران به رویتر انگلیسی در زمان ناصرالدین شاه (۱۲۵۱ ش)
🗞فرهاد میرزا درباره ضرورت الغای قرارداد رویتر در سفرنامهاش می نویسد:
📌«اگر قدرتی نداشته باشیم که به اضطرار، خصم کلاه ما را بردارد. حالا خودمان کلاه را به اختیار از سر برداشته و بر سر دیگری گذاشته ایم. کسی منکر #راهآهن نیست. هرکه منکر باشد از عقل بیگانه است ولی نه به آن طور که به اختیار، دولت ایران خود را مسلوب الاقتدار کند.
الحمدلله برای دولت ایران ممکن است که کم کم به این کار بپردازد و سالی چهار و پنج فرسخ از مال خود بسازد. که در عرض هفت و هشت سال به #رشت و #انزلی از #تهران که محل تجارت است برسد. دیگر چه لازم است که آب و #کوه و #جنگل انبوه و #قنوات منطسمه و انهار منجسه و #معادن ایران تسلیم رویتر بشود؟ که هر گامی مایه هزار ناکامی است.»
@safarvaname | سفر و نامه
#قراداد_رویتر
#ناصرالدین_شاه
#سفرنامه_فرهادمیرزا
#سفرنامه
#سفر_و_نامه
#مرکز_مطالعات_سفرنامه
ابتدای حضورمان در پیاده راه فرهنگی شهرداری رشت
یک بحث تاریخی هویتی مطرح کردیم که بخشی از موارد آن، ذکر میشود
حجتالاسلام عبداللهی مباحث خود را ارائه کرد. وی با اشاره به پوستر اعلان این نشست گفت: عنوان «پیادهراه شهرداری رشت» عنوان درستی نیست، رسمی هم نیست. شهر رشت در گذشته متشکل از محلات ناپیوسته بود و در حوالی صفویه پیوستگی پیدا کرد. تا قبل از ساخت ساختمان شهرداری رشت و حتی 7، 8 سال بعد از آن، مرکزیت شهر رشت این نقطه جغرافیایی نبود. مرکزیت شهر رشت با همان پیوستگی نامتراکمی که داشت در منطقه سبزهمیدان بود.
حجت الاسلام عبداللهی با اشاره به وجود مقبره استاد ابوجعفر در محوطه ساختمان شهرداری افزود: طبق متون مختلف استاد سید ابوجعفر جزو یاران ناصر کبیر، ناصر اطروش است که وارد گیلان شدند. ناصر کبیر جد مادری سید رضی و سید مرتضی و از یاران ائمه (ع) بود و در آمل حکومت شیعی تشکیل میدهد. مردم این سامان پذیرای فرزندان و اصحاب ائمه (ع) بودند و مرحوم سید مرتضی تصریح دارد که ناصر کبیر شیعه است.
زیارتگاه اول رشت قدیم
این محقق تاریخ گیلان به اشاره به تقسیم گیلان قدیم به دو منطقه به واسطه سپیدرود گفت: ابوجعفر در اینطرف سپیدرود یعنی غرب گیلان و در اسلام مردم این خطه خیلی مؤثر بوده است. محل اتفاق همه منابع تاریخی این است که تا دهه پنجاه شمسی، یعنی حتی از ۱۳۰۴ که ساختمان شهرداری رشت بنا شد تا قبل از انقلاب اسلامی، مردمان متعددی برای زیارت ایشان میآمدند و حتی بعد از تخریب مقبره و ساخت کامل ساختمان شهرداری رشت این رویه ادامه داشت. در منابع تاریخی آمده که این بقعه محل برآورده شدن حاجات مردم بوده است.
#خانواده_پیشرو #پژوهشگر_خانواده #من_طلبهام #تجربه_تبلیغی
https://eitaa.com/joinchat/2202861587C0d81a23bad
ادامه بالا☝️☝️
حجت الاسلام عبداللهی در ادامه سخنان خود به مشخصات ظاهری محدوده ساختمان فعلی شهرداری پیش از تخریب اشاره کرد و گفت: اینجا آرامستان بود، مقبره سید ابوجعفر سنگ قبر داشت، صندوق و ضریح چوبی داشت، از عصر صفوی به بعد گنبد داشت، گلدسته داشت، آبخوری عمومی داشت، حمام داشت، دوتا برج داشت یکی نقارهخانه بود که افرادی که حاجت میگرفتند یک ریال میدادند و نقاره میزدند. اینجا مسجد داشت، یک سری درختان قدیمی که نشانههای سازهای هویت دینی منطقه گیلان است که الان متاسفانه خیلی از اینها از بین رفته است.
وی خاطرنشان کرد: اینجا حتی یکشنبه بازار اصلی شهر رشت برگزار میشد، محل بستنشینی و تجمع اعتراضی بود، خواهر امام هم همینطور محل بستنشینی بود. در برخی منابع آمده که مقبره اولی که مردم شهر به آن مراجعه میکردند اول بقعه سید ابوجعفر بوده و بعد خواهر امام رشت. تاریخنگاران مختلف هم این منطقه را توصیف کردهاند و حتی سفیر آمریکا در سال 1260 شمسی اینجا را توصیف کرده است.
آیرم دستور تخریب داد
حجتالاسلام عبداللهی با اشاره به ورود رضاخان برای سرکوب میرزا کوچک جنگلی گفت: رضاخان برای مبارزه با میرزا کوچک و فکر مستقل میرزا درباره مقابله با بیگانگان وارد منطقه گیلان شد. اینها به ذهنشان میرسد که هر طوری شده این فکر را خاموش کنند. کسانی که منتسب به نهضت جنگل بودند یا متواری میشدند یا وارد زندان. سال ۱۳۰۰ میرزا شهید میشود و سال ۱۳۰۳ و ۱۳۰۴ رضاخان سلطنت پهلوی را تشکیل میدهد. بهار ۱۳۰۴ رضاخان سردار سپه و وزیر جنگ است، هنوز پادشاه نیست. آقای آیرم سرتیپ رضاخان ولی همهکاره است و دستور تخریب بقعه ابوجعفر را میدهد. بعد از میرزا کوچک تا ۵ ،۶ سال هر کسی که در گیلان حکومت کرد فرماندار نظامی بود. یعنی گیلان یک حالت اشغالگری، کودتا و دیکتاتوری به خودش میبیند. آیرم با زور و پول خانههای مردم را خراب میکند.
https://eitaa.com/joinchat/2202861587C0d81a23bad
ادامه☝️☝️
راز تفاوت خیابان سعدی
نویسنده کتاب فرهنگنامه علمای مجاهد گیلان با اشاره به غیرایرانی و غیرمسلمان بودن سازنده عمارت شهرداری گفت: در برخی از منابع نوشتند که سازنده بنا آلمانی است، اما او روس بود. این ساختمان شهرداری که ساخته شد سه مسجد تخریب شد. یک مسجد که در بقعه سید ابوجعفر بود و دو مسجد در حوالی همین منطقه وجود داشت. خیابان علمالهدی که در ۱۳۱۱ ساختش شروع میشود، سه مسجد اینجا تخریب میشود، خیابان شریعتی که ساخته میشود مسجد امام حسین (ع) زیر کوچه تخریب میشود و دهه ۴۰ دو تا بازاری مجدد آن را میسازند. مسجد حاج مجتهد که الان جلوی خیابان است، بخش زیادیاش توی خیابون بوده، این هم تخریب میشود. کاروانسرای پشت آن، حوزه علمیه بود که الان کاروانسراست. این نمادها همه از بین رفت تا خیابان را ساختند.
حجت الاسلام عبداللهی به سرگذشت متفاوت خیابان سعدی نسبت به سه خیابان دیگر منتهی به میدان شهرداری اشاره و تصریح کرد: اگر نگاه بکنید خیابان شریعتی خیابان مستقیم، خیابان امام خیابان مستقیم، خیابان علمالهدی مستقیم است اما خیابان سعدی به سمت راست میپیچد. فقط به خاطر وجود مدرسه ارامنه خیابان را کج کردند، ولی اینجا سه مسجد را نقدا در محل خراب کردند.
اهدای زمینهای وقفی بقعه
مرتضی عبداللهی افزود: در بعضی از منابع آمده که با خاک قبرستان، خیابان علمالهدی را درست کردند. بعد زمین این بقعه که وقف هم بود، مجانی به جمعیت نشر فرهنگ هدیه میشود و کتابخانه ملی را آنجا ساختند و تا دهه ۲۰ اداره پست، هتل ایران، این ساختمانها با شکلهای یک جور ساخته میشود. معمار این بنا بلافاصله به بابل میرود و آنجا هم تقریباً شبیه همینها را بنا میکند.
ترویج عمارت پهلوی در جمهوری اسلامی!
حجت الاسلام عبداللهی در ادامه با انتقاد از رویکردهای منفعلانه و سطحی حاکم بر دستگاههای اجرایی در مواجهه با عمارت شهرداری گفت: ما در جمهوری اسلامی این عمارت را در بلیط و اتوبوس، تاکسی، گفتوگو و صداسیما، همه جا برجسته میکنیم، چون پیوست فرهنگی نداریم. بعد خودمان چیزی اضافهتر در همان راستا میسازیم و بعد دعوا میکنیم که آیا خرابش کنیم یا نه. رضا خان وقتی اینجا را ۱۳۰۴ یا ۱۳۰۵ ساخت بعضی نوشتهاند که تا ۱۳۰۸ آماده شد. ما الان یک حوض وسط شهرداری ساختیم میدانیم مانع هم هست اما نمیدانیم باهاش چه کنیم.
بیست سال قبل میگفتند ساختمان صد ساله!
عبداللهی با تاکید بر اینکه این ساختمان هیچ نشانهای از هویت سابق مردم گیلان را ندارد افزود: مرکز شهر رشت به هیچ جای بوم فرهنگی مردم گیلان یا حتی مردم شمال ایران نمیخورد. حالا این ساختمانی که پیشینه و شکل معماریاش در نظر گرفته نشد، الان که الان است به صد سال نرسیده، در دهه ۸۰، مسئولان شوراهای شهر و شهرداری و استانداری مرتب درباره شهرداری که میخواستند حرف بزنند میگفتند ساختمان حدود یک قرن قدمت دارد، در صورتی که هنوز به ۱۰۰ سال نرسیده است. من سوال میکنم کجای دنیا یک ساختمان صد ساله به عنوان یک ساختمان تاریخی به حساب میآید، البته این ساختمان سال۵۵ یا ۵۶ ثبت ملی شده است.
#مرتضی_عبداللهی
https://eitaa.com/joinchat/2202861587C0d81a23bad
ادامه ☝️☝️
نماد نگاه برکنار از مردم
این پژوهشگر حوزه دینی بر انگیزه رضاخان برای ترویج تمدن نوین از طریق تغییر مرکزیت رشت تاکید کرد و افزود: میدان سبزهمیدان وقتی مرکز شهر بود از نظر جامعهشناسی مرکز کاملا مردمی و مبتنی بر بوم فرهنگی مردم بود. یک طرفش دارالحکومه بود، دو طرفش روبروی هم مسجد بود، غیر از اینکه در پیرسرا مساجد متعدد بود، بازار عمومی سنتی مردم آنجا هست، حمام هست و تمام داد و ستدهای مردمی در آنجا ساخته میشود. اینها این هویت را کنار میگذارند و جای جدیدی میسازند که شکل هیچچیزی نیست، مبتنی بر ورود و خروج مردمی نیست، مبتنی بر فکر مردم نیست، یک جای کاملاً دولتپایه است، ساختمان اداری میسازند، شهرداری، پست و بعداً هتل. این چیزی که ما هنوز در جمهوری اسلامی گرفتارش هستیم، یعنی نهادینه کردن این فکر که همه کارها را باید دولت انجام بدهد از همین جاها شکل گرفت که در رشت اجرا شد.
احیای بقعه، مطالبه صدساله مردم
حجتالاسلام عبداللهی در ادامه به مقاومت مردم رشت مقابل تخریب هویتی محدوده بقعه استاد ابوجعفر اشاره و تصریح کرد: در سال ۱۳۰۴ موقعی که میخواستند ساخت ساختمان را شروع کنند مرحوم آیتالله رسولی آنجا مسجدی داشتند به اسم سید محمدهاشم، ایشان با مردم آمد جلو تا مانع بشوند، آنجا تیراندازی شد و مردم کشته شدند، مرحوم آقای رسولی چند روز به فومن تبعید شدند. در دهه ۲۰، دهه ۴۰، و دهه ۵۰ ما سرنخهایی در رسانهها داریم که مردم مرتب مطالبه ساخت مجدد بقعه و علائم بقعه و امامزاده و اینها را داشتند. به ما که رسید متاسفانه به کلی اینها را فراموش کردیم، حتی روشنفکرها مقابله میکنند که چرا این حرفها را میزنید.
ردپای مشاوران در انفعال شهرداریها
مرتضی عبداللهی در خصوص علت انفعال مدیریت شهری در مواجهه با مسئله میدان شهرداری گفت: یک عقبه مشورتی ناصحیح در طول دورههای مختلف زمانی در شورای شهر و مسئولیتها، حتی در رژیم گذشته داشتیم. اینها باید رصد و فکر بشود و الان فکر جدید را دوباره به میدان بیاریم.
من پیشنهاد میکنم مطالبه بازسازی خود امامزاده صورت بگیرد و نمادهای هویتی شهر نیز بازسازی بشوند. ما باید از نماد و المان استفاده بکنیم. پهلوی یکی از کارهایی که کرد و برداشتن آنها سخت بود، همین مجسمهها و نمادها از فرح و رضا و تا محمدرضا بود. ما به شهرهای دیگر که میرویم یزد را میبینیم، بافت مرکزی شهر مبتنی بر از این حسینیه تا آن حسینیه، حسینیه سرباز، حسینیه سرپوشیده با مسجد. ما وسط شهر رشت اینها را داشتیم، هنوز هم داریم، باید اینها را بازسازی کنیم.
https://eitaa.com/joinchat/2202861587C0d81a23bad
ادامه ☝️☝️
نباید بترسیم
مرتضی عبداللهی در ادامه به برخی از وقایع میدان شهرداری بعد از انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: این میدان بعد از انقلاب به اسم اتفاق بزرگ تشییع اولین گروه از شهدای گیلانی در دفاع مقدس نام گذاری شد.
هنوز جنگ تحمیلی شروع نشده بود که دو گروه از بچههای گیلان بلند شدند رفتن مناطق درگیری. ما در هفته دوم مهر شهید دادیم. ۱۳ تا شهید آوردند رشت و در میدان اصلی تشییع برگزار شد، آنقدر این موضوع سر و صدا کرد که این میدان را به اسم شهدای سرپل ذهاب نام گذاشتند. یکی از گیرها این است که ما در مراودات رسمی خودمان، اسمهای هویتی را منکوب میکنیم، این میدان را کمتر به این اسم میشناسیم، پارک قدس هم همینطور. باید جلوی اینها گرفته بشود.
حجتالاسلام عبداللهی خاطرنشان کرد: پهلوی یک ساختمان شهرداری ساخت، زلزله آمد و تخریب شد، ما خودمان ناچار شدیم آن ساختمان را بازسازی کنیم و هر سال داریم بودجه میگذاریم برای ترمیم. اصلاً پیوست فرهنگیاش را ما برایش ایجاد کردیم و پیادهراه فرهنگی شهر را ساختیم. ما همان موقع مخالف بودیم، چقدر تجار و کسبه مخالف بودند، چقدر برای سالمندان حتی جوانان سخت شد که از بیستون وارد شریعتی بشوند و شهر اصلاً قفل است آنجا. معلوم نیست آنجا مرکز تجاری است، مرکز رفاه اجتماعی است، مرکز توریستی است، اصلا شهر سامان ندارد. وقتی پهلوی توانست و جراتش را داشت که مرکز شهر را از یک نقطهای با تمام علائم و نمادهای هویتی جمع کند و به یک منطقه دیگر انتقال بدهد ما چرا باید بترسیم این کار را که نیاز هم داریم بکنیم. مرکز شهر را منتقل کنیم به جای جدید، یک دایره بزرگتر ایجاد کنیم. شهرداری میتواند یک برنامه بلندمدت داشته باشد، مبتنی بر معماری و مفاهیم درست و ارزشهای اسلامی. شهر رشت در دهه ۶۰ شمسی مورد بمباران هوایی صدام قرار گرفت، در تاریخ معاصر مورد تجاوز حکومتهای روس و انگلیس قرار گرفت. آقا میفرماید من رشت آمدم دیدم از پایین تا بالا پرچمهای مختلف گروههای چپ و راست و اینها آنجا بوده. وقتی ما با فضای اسلامی توانستیم رشت را از چنگ آنها خارج کنیم حتماً باید برایش پیوست ایجاد کنیم.
#مرتضی_عبداللهی
https://eitaa.com/joinchat/2202861587C0d81a23bad
مشروح محتوای جلسه درباره مباحث هویتی تاریخی شهر رشت را در لینک زیر بخوانید
https://artguilan.ir/fa/pages/newsDetailes/162246
#شهرداری_رشت #استادسرا #بقعه_ابوجعفر #میدان_شهدای_ذهاب #پیاده_راه_فرهنگی_شهرداری_رشت
https://eitaa.com/joinchat/2202861587C0d81a23bad
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 این کج سلیقگی ها ریشه در کجا دارد؟
🔹احتمالا روایت ما از کربلا، نهضتی دینی برای اصلاح مفاسد در سطح جامعه نبوده...
ما حرکت #سیدالشهداء را صرفا یک حرکت فردی بدون هیچ دغدغه ی اجتماعی می دانیم در حالی که در صدر نامه امام به اهالی بصره حضرت دو دلیل برای قیامش ذکر میکند:
۱. احیای سنت از دست رفته پیامبر (سنت یعنی همین احکام و شرایع و حلال و حرام)
۲. کشتن بدعت ها و نوآوری های بی پشتوانه به نام دین و پیامبر
💡برای همه گونه فحش خوردن به قصد قربت آماده ایم، کمترین درس ما از کربلا همین است که برای احقاق حق و اصلاح انحراف، از عِدّه و عُدّه کسی نهراسیم...
🆔http://eitaa.com/m_mahdi_tabakhian
🆔https://t.me/mohammad_mahdi_tabakhian
✳️ گیلانی سعادتمندی
که در آغوش خورشید ☀️
به شهادت رسید
🔻تنها شهید ایرانی کربلا، جناب اَسلم ابن عَمرو دیلمی است.
شهید بزرگواری که در سال ۳۴ هجری قمری و در حالی که حدود ۱۵ سال از سنش میگذشت به همراه پدرش از منطقه دیلمان در حدود جغرافیایی فعلی گیلان و به عشق و هدف زیارت امام علی (علیه السلام) عازم شبه جزیره عربستان شد.
🔺اسلم ابن عمرو در زبان فارسی و ادبیات عرب تبحر بسیاری داشت. افراد فراوانی ادبیات عرب را نزد او آموخته اند.
🔻اسلم در مسیر کاروان کربلا از مدینه تا مکه و سپس تا کوفه در کنار امام حضور داشت. او از افراد پرکار و مورد وثوق امام حسین (علیه السلام) است. اسلم منشی شخصی امام (ع) است. بایگانی همه مکاتبات افراد با امام نزد او موجود بود و بسیاری از نامههای امام به خط او نگاشته شده است.
در کنار این موضوع، به دلیل تواناییاش در ادبیات، قصهگویی حاذق بود. کودکان و نوجوانان کاروان سیدالشهداء در منازل مختلف دور او جمع میشدند و شنوای قصههای شیرین او بودند.
🔺برخی از شاگردان وی، همانند عَمرو ابن جُناده ابن حرث انصاری نیز جزو شهدای کربلایند. استاد دکتر محمدرضا سنگری، عاشورا پژوه برجسته معتقد است که رجز معروف عمرو ابن جناده در روز عاشورا که از رجزهای معروف حادثه کربلاست، بر وزن اشعار ایرانی است که بعدها شاهنامه بر همین وزن سروده شد.
امیری حُسَینٌ وَ نِعْمَ الامیرُ
سُرُور فُؤادِ البَشیر النّذیرِ
عَلِیٌّ وَ فاطِمَةٌ والِداهُ
فَهَلْ تَعْلَمُونَ لَهُ مِنْ نَظیرٍ
لَهُ طَلْعَةٌ مِثْلُ شَمْسِ الضُّحی
لَهُ غُرَّةٌ مِثْلُ بَدْرِ الْمُنیرِ
🔻اسلم ابن عمرو دیلمی، در حادثه کربلا شهادتی شیرین و غبطهانگیز دارد. او جزو شهدایی است که در جنگ تن به تن با سپاهیان یزید به شهادت رسید. در آخرین لحظات عمرش، خود را در آغوش سیدالشهدا می یابد و چنین سعادتمندانه در آغوش خورشید به شهادت میرسد.
💠 باران عدل👇
🆔 @barane_adl
بعد از جریان انقلاب و بازگشت حضرت اما به وطن که ما در خدمتشان بودیم ، یک روز امام [خمینی ] ابراز کردند :« فلانی فردا صبح میخواهیم به منزل آقای بهجت برویم » صبح که شد حدود هشت یا هشت و نیم خدمت امام عرض کردم که وقت رفتن است ... بعد از اینکه خدمت آقای بهجت رسیدیم ، حضرت اما با نگاهشان به بنده فهماندند که اتاق را ترک کنم . من هم این کار را کردم . حدود ده تا بیست دقیقه ، امام و آقای بهجت با هم خلوت کرده بودند و بعد از آن بود که برخاستند تا خارج شویم . دوسه بار هم آقای بهجت به من گفتند : « به آقا بگویید فردا دو تا گوسفند قربانی کند » ...
حتی یک بار آقای بهجت به بنده فرمودند : به آقا بگویید فردا سه گوسفند قربانی کنند » بنده هم هم بدون اینکه علت این اعداد و ارقام را بدانم ، مسئله را به گوش امام می رساندم و امام هم مقید بودند دقیقا خواسته ی آقای بهجت را اجرا کنند .
◀️کتاب خاطرات آیت الله مسعودی خمینی ، ص ۴۷
🔶شادی ارواح حضرت امام خمینی (ره) و حضرت آیت الله بهجت فومنی ، قرائت فاتحه و صلوات
حسین بهمنش
۶ مرداد ۱۴۰۲
@okhan_hb
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔖 همه شما دعوتید
ستاد بزرگداشت آیتالله شهید حاج شیخ فضلالله نوری برگزار میکند:
📌 به مناسبت بزرگداشت یاد و خاطره آیتالله شهید حاج شیخ فضل الله نوری همایش ملی شیخ شهید فقیه تهران دیدهبان ایران برگزار میگردد.
برنامه اول :
📆 زمان: سهشنبه ۱۰ مرداد ۱۴۰۲ ساعت ۹ تا ۱۸
مکان: #تهران، میدان بهارستان، نرسیده به چهارراه سرچشمه، انتهای کوچه شهید صیرفیپور، یادمان شهدای هفتم تیر، مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی.
برنامه دوم:
📆 زمان: چهارشنبه ۱۱ مرداد ۱۴۰۲ ساعت ۱۶ تا ۱۹:۳۰
مکان: #قم، پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، تالار استاد موسویان.
برنامه سوم:
📆 زمان: پنجشنبه ۱۲ مرداد ۱۴۰۲ ساعت ۹ تا ۱۲
مکان: #مازندران، ابتدای جاده نور به چمستان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نور.
به همت :
🔻پژوهشکده تاریخ معاصر
🔻پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
🔻مرکز مدیریت حوزه علمیه تهران
🔻حوزه علمیه خواهران
🔻هیئت یاران عاشورایی شهرستان نور
🔗 لینک پخش زنده
http://aparat.com/TVTARIKH/LIVE
با ما در صفحات #پژوهشکده_تاریخ_معاصر در فضای مجازی همراه باشید؛
eitaa.com/iichs_ir
🟢 کارت دعوت دیجیتال را در لینک زیر ببینید👇
https://DigiPostal.ir/c3fakom
افراد گیلانی که در همایش سخنرانی خواهند کرد و ابعادی از شخصیت این عالم ربانی را معرفی خواهند نمود، این چهار نفر هستند:
1-سخنرانی دکتر مظفر نامدار (آیت الله شیخ فضل الله نوری اولین شهید مقابله با تهاجم نظم سکولار در تاریخ معاصر ایران )25/10-05/10
2- سخنرانی دکتر حسن مقدمی شهیدانی (نسبت نهضت عدالتخانه با نهضت امام خمینی ) 45 /10-25/10
3-سخنرانی دکتر مجید احمدی کچایی (واکاوی مناسبات شیخ فضل الله نوری با عالمان نجف(با تاکید بر مرحوم آخوند) ) 16 -40/15
4-سخنرانی دکتر میثم عبداللهی (وجوه تشکیلاتی شهید آیتالله حاج شیخ فضلالله نوری در گيلان.) 17 -40/16
شیخ شهید
پرونده ویژه بنیاد تاریخپژوهی بهمناسبت سالروز شهادت شیخ فضلالله نوری
پاسخی به شبهات و تحریفات علیه شیخِ شهید
شیخ فضلالله؛ شهید انتقاد از غرب و غربگرایی
مقابله با مظلومیت تاریخی ستارخان
نقد کتاب «انقلاب مشروطیت»
نقش مرموز تقی زاده در ماجرای به توپ بستن مجلس
آسیبشناسی تاریخنگاری انقلاب اسلامی در پرتو نهضت مشروطه
انقلاب مشروطه در گلستان
شهید آیتالله آقامیربحرالعلوم رشتی و نقش او در مشروطه
میرزا صادق آقا مجتهد تبریزی و جنبش اجتماعی مشروطه
گیلان در آغازین تکاپوهای مشروطهخواهی
شهید مجتهد خمامی و ماجرای تأسیس جنبش مشروعهخواهی
#شیخ_فضلالله
🔻 رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
سازمان اسناد و کتابخانه ملی استان گیلان به مناسبت سالروز صدور فرمان مشروطیت برگزار می کند.
نشست تخصصی بازخوانی انتقادی منابع معتبر مشروطه گیلان
با حضور دکتر فاروق خارابی
دکتر فریدون شایسته
و دکتر علی امیری
🔸️شنبه ۱۴ مرداد ۱۴۰۲ ساعت ۹:۳۰
🔸️رشت/گاز/خیابان نامجو/بن بست دانشگاه/ سالن اجتماعات حضرت آیت الله سید محمود ضیابری
سازمان اسناد و کتابخانه ملی گیلان
@nlai_guilan
💠 چهار مجتهد شهید گیلانی
🔻 روزهایی که بر ما میگذرد، یادآور شهادت شیخ شهید، شیخ فضل الله نوری در نهم مرداد ۱۲۸۸ شمسی به دست مشروطه خواهان سکولار و قول خود شهید، دقایقی قبل از شهادتش لامذبیون است.
شیخ مجاهدی که نعشش بر دار رفت تا به قول مرحوم جلال آل احمد، همچون پرچمی، نشانهای باشد به علامت استیلای غرب زدگی بر بام سرای این مملکت.
شیخ فضل الله نوری، در جایگاه یک مجتهد مسلّم، نامش به عنوان شهید مشروطهی مشروعه بر تارک تاریخ معاصر ایران زمین ماندگار شد و پایداری اسطورهایاش سبب گشت تا سالها بعد، از ورای تحریفهای فراوان خط تاریخ نگاری انگلیسی برخی از حقایق اتفاقات مشروطه آشکار شود. هرچند که هنوز ناگفتهها و رازهای سر به مهر و تحریفهای فراوانی از این رخداد عظیم دویست سال اخیر ایران همچنان مکتوم باقی مانده است.
اما اگر تهران در اتفاقات مشروطه یک مجتهد شهید به خود دید، دیار سرسبز گیلان که مهمترین جغرافیای موثر در حوادث مشروطه بوده - هرچند که همین موضوع نیز بنا به دلایل مشخصی مورد تحریف قرار گرفته - چهار مجتهد نامی و مسلّم را در مسیر مشروطهی مشروعه در آغوش شهادت دید.
در ایام مشروطه و در بازه زمانی تقریبی شش ماه قبل از شهادت شیخ فضل الله نوری، چهار مجتهد گیلانی که همگی متعلق به جریان مشروعهخواهِ مشروطه بودند نیز توسط مشروطهطلبان سکولار به شهادت رسیدند.
این چهار مجتهد شهید عبارتند از:
۱- شهید آیت الله ملا محمد خمامی
۲- شهید آیت الله شیخ علی فومنی
۳- شهید آیت الله آقامیر بحرالعلوم رشتی
۴- شهید آیت الله سید محمد تولمی
در ایامی که یاد شیخ شهید، شیخ فضل الله نوری با برگزاری جلسات و همایشهایی گرامی داشته میشود، در گیلان نیز میتوان جلساتی برگزار و به بهانه معرفی این چهار مجتهد شهید، به بازخوانی خط مشروعهخواه مشروطه در گیلان و تلاشهایش برای جلوگیری از انحراف در این حرکت انقلابی بزرگ پرداخت؛ موضوعی که با توجه به فضای فرهنگی و سیاسی سالهای اخیر گیلان، اهمیتی دوچندان یافته است.
این قصه پرغصه نیز بماند که در همه این سالها، تلاش همه ما برای معرفی این چهار مجتهد شهید، آنچنان بود که امروزه نام این ایشان را، تنها تعداد محدود و معدودی از فعالان فرهنگی و سیاسی گیلان زمین شنیدهاند.
باشد که مردی از خویش برون آید و کاری بکند!!
💠 باران عدل👇
🆔 @barane_adl
🔶شهید بهشتی و دکتر شریعتی ؛
✔️دکتر بهشتی در جایی از یادداشت مفصل خود برای آیت الله مصباح یزدی میگوید : موضع من دربرابر دکتر شریعتی و کارهای او موضع بهره برداری صحیح است، نه لگد کوب کردن»
◀️متن کامل یادداشت شهید بهشتی در این زمینه اینگونه است :
«شهید بهشتی اولین انتقاد خود از حضرت آیت الله مصباح یزدی را به "شیوه تربیت شاگرد" ایشان اختصاص داده و در همین رابطه می گوید:« من مکرر به جناب آقای مصباح هم گفته ام . گفته ام دوست عزیز ، چرا این بحث هایی که احتیاج به رسیدگی بیشتر دارد باید اینطور مطرح شود؟ ...بحث من در اینجا بحث جناب آقای مصباح نیست. بحث من در اینجا با شما طلاب است.
به ایشان هم در این ده - پانزده روز قبل عرض کردم. گفتم آقا! بحث ، بحث روش تربیتی مدرسه است ... شما طلاب مدرسه نمی توانید با این اسلوب بار بیایید وگرنه لااقل بنده نمی توانم در چنین مدرسه ای ذره ای در کارها سهیم باشم. مدرسه ای که بخواهد یک مشت انسان لجوج ، پرخاشگر بی جا و متعصب تربیت کند، نتوانند با هم دو کلمه حرف بزنند چه ارزشی دارد؟ در این صورت چه خدمتی به اسلام و به حق کرده اند؟ به چه انگیزه ای ؟... من می گویم شرط اول خدمت در مدرسه این است که انسان منصف ، اسلام انصاف آور ، تشیع انصاف آور در مدرسه پا بگیرد. برخورد باید منصفانه، منطقی ، آرام، متین، روشنگر، امکان فکر گسترده دادن ، باشد.
تحجر، تعصب، جمود، مطالب را زود در چارچوب های محدود آوردن و تاختن ، هرگز نمی تواند آهنگ تربیت مدرسه باشد. اگر هست ، بنده از این مدرسه نیستم. اگر چنین چیزی در مدرسه هست ، رفقای ما اعلام بفرمایند که رسالتش این است ، مطمئن باشید آخرین دیدارمان با شما به عنوان مدرسه خواهد بود.
ما می خواهیم انسان جستجوگر بار بیاوریم که در پی شناخت حق باشد. شما آقایان چگونه معارف فعلی خودتان را برای شناخت حق در تمام جزئیاتش آنقدر بالغ می دانید که اینقدر به هم پرخاش می کنید؟!
شنیده ام شما رفقا به هم پرخاش می کنید. اصلا ولنگاری می کنید. کِی ولنگاری راه آوردن انسانها به حق است که شما از حربه ولنگاری استفاده می کنید؟...چرا باید مسئله ای که لااقل میان من و جناب آقای مصباح به صورت دو برداشت قابل طرح است به این شکل درآید ؟ همین طور متقابلا من نیز نباید این کار را بکنم.
نمی گویم که فقط آقای مصباح نباید این کار را بکنند، من هم نباید این کار را بکنم. مدرسه جای برخورد سالم آراء و افکار است و از هر آهنگ و شیوه ای که بخواهد به سلامت برخورد آراء و افکار لطمه بزند بشدت جلوگیری می شود.
خوب دقت کنید این شعار ماست: مدرسه جای برخورد سالم آراء و افکار است.... موضع من در برابر دکتر شریعتی و کارهای او موضع بهره برداری صحیح است، نه لگدکوب کردن ، نه لجن مال کردن و نه ستایش کردن و بالا بردن. بلکه حسن استفاده از سرمایه ای در خدمت هدفی ، با روشنگریِ بدون کمترین محافظه کاری برای تمام نقطه های ضعف او... من با صراحت به جناب آقای مصباح اعلام کردم ، جناب آقای مصباح ! اجمالا به شما بگویم ، من در برابر دکتر شریعتی نقد سالم و سازنده خواهم داشت...جناب آقای مصباح در بحثی که با ایشان کردم فرمودند من به عنوان اتمام حجت می گویم . گفتم برادر، اتمام حجت چیست؟! قبل از اتمام حجت، هدایت مطرح است. اگر هدایت آسیب دید چه اتمام حجّتی؟
من به عنوان یک فرد کارشناس این فن می گویم. اگر قرار است در روحانیت کسی به عنوان صاحب نظر در مسائل مربوط به نسل جوانِ درس خوانده در ارتباط با مذهب نام برده شود ، لااقل من که یکی از آنها هستم. عمرم را در این راه گذراندم. من به عنوان کارشناس صاحبنظر این فن می گویم این خطرناک است.
"اتمام حجت" چیست ؟! می گویم این، تمام رشته های این سی- چهل سال را پنبه می کند. اتمام حجّت یعنی چه؟ چه کسی گفته است اگر ما با بیان روشنگر ، نقطه های انحرافی را بیان کنیم کافی نیست ؟ طول می کشد؟ طول بکشد. کار مفیدِ طولانی بهتر است یا کار پر خطر فوری؟ کدام یک؟
...
من مکرر گفته ام ، دکتر علی شریعتی بیش از آنکه اندیشمند باشد ، شاعر است ، روی قریحه حرف می زند ؛ روی سلیقه حرف می زند و این بزرگترین انحراف و خطای اوست ...
⏸️منبع: شریعتی جستجوگری در مسیر شدن / نوشته آیت الله سید محمد بهشتی / نشر بقعه ، ۱۳۷۸
@okhan_hb
🔶پلاک نصب شده روی دیوار خانه مرحوم « آیت الله سید محمود ضیابری »
« #خانه_فاطمی »
یکی از کارهای با ارزش و قابل تحسین توسط شهرداری #رشت
@okhan_hb
🔶پیشنهاد ائتلاف #رضاخان به #میرزاکوچک_جنگلی !
« فردا ساعت مقرر به مهمانخانه ( مهمانخانه ارباب برزوی زرتشتی در قزوین ) رفتم . دیدم آقای سرتیپ رضاخان و کریم آقا [ بوذرجمهری ] و خود [ فضل الله ] زاهدی نشسته اند. پس از مدتی مذاکره نتیجه این شد، امروز که استاروسلسکی از کار برکنار شده و تمام قزاق ها که عده شان کافی است که بتوانیم به تهران حمله کرده و کودتایی کنیم و به این اوضاع ملوک الطوایفی ایران خاتمه داده و مرکز پرقدرتی بدست بیاوریم و علاقمندیم که میرزاکوچک خان هم با ما موافقت کند که به اتفاق قوای ایشان ، برای کودتا برویم . البته این دو قوه بهتر می توانند بدون زد و خورد زیاد، موفق شوند ...
و اگر موافقت کنید ، ممکن است با قوای خود به #جنگل برویم و از آنجا به اتفاق حرکت کنیم »
✔️کتاب خاطرات سعدالله خان درویش ، ص ۱۶۷
حسین بهمنش
۲۱ مرداد ۱۴۰۲
@okhan_hb
سلسله یادداشتهای #زن_و_رسانه؛ یادداشت دهم
دختران و رویاهای صورتی
درباب تفاوتهای بنیادینِ «رویا» و «آرمان»
ابوالفضل اقبالی
چند سالی هست که با دقت مضاعفی گفتارهای پیرامون هویت و آینده دختران را بررسی و مطالعه میکنم. از ادبیات فمینیستی و مشاورههای زردِ روانشناسی در این عرصه که بگذریم، یکی از صداهای پرطنین در گوش دخترانِ امروز متعلق به گفتار جریانهایی است که برچسب انقلاب اسلامی، زنِ تراز، الگوی سوم و... دارند. در سالهای اخیر حجم قابل توجهی از آثار رسانهای و فرهنگی اعم از سرود و نماهنگ، کتاب، کارگاه و همایش، صفحات مجازی و... توسط این جریانها برای دختران تولید شده است.
دغدغه ثابت این آثار و محصولات تولیدی درباره دختران، هویتبخشی به آنان در قامت یک انسانِ موثر اجتماعی در آینده است. دغدغهای که میتوان با اغماض آن را منتسب به گفتار انقلاب اسلامی در عرصه زنان و دختران نمود. اما ایده مرکزی اغلب این آثار و فعالیتها معطوف به یک مفهوم کاملا فردگرایانه و سکولار است. «رویا» لب کلام گفتار بدنه مذهبی جامعه درباره دختران در نسبت با هویت و آینده آنهاست. «رویاهایت را بساز» نقطه تلاقی گفتارهای فمینیستی، روانشناسی زرد و بدنه مذهبی است که در امتدادشان به مقوله «هویت جنسیتی» به آن رسیدهاند. این در حالیست که اگرچه انقلاب اسلامی از ایده «زنِ موثر» حمایت میکند، اما به یقین با گفتار فوق ناسازگار است. گفتار بدیل انقلاب اسلامی برای هویت و آینده دختران، «آرمان» است.
«آرمان» با «رویا» تفاوتهای بنیادین دارد. رویا، تصویرگریهای نفس انسانِ سکولار از آینده است که در انقطاع مطلق از تاریخ و جغرافیا قرار دارد. براین اساس، رویا ماهیتی منفعل و ایزوله دارد و فرد را بیرون از حرکت جامعه در مسیر تاریخی خود تعریف میکند. لذا در این گفتار، رویای دختران قبل از انقلاب اسلامی و پس از آن چندان تفاوتی ندارند. هر دو از جنس تارگِت هستند(ببخشید معادل فارسی که حق مطلب را ادا کند نیافتم!) پرواضح است که در چنین فضایی احتمال تعارض منافع میان فرد و جامعه چندان بعید نیست. زیرا تارگتهای فردی نه تنها تعهدی به اهداف جمعی ندارند بلکه حتی امکان قرار گرفتن در موقعیتهای تقابلی و ناهمنوا با نظم و روندهای جمعی نیز دارند. لذا به میزان گسترش این گفتار در میان افراد، جامعه یک گام به سمت گذار از انسجام اجتماعی به انزوای اجتماعی پیش میرود. بحث و تفصیل این گزاره بماند برای بعد...
آرمان اما دقیقا در نقطه مقابل رویا قرار دارد. نقطه عزیمت آرمان، تاریخ است. آرمان، تصویر متعهدانه و مسالهمندِ فرد از آیندهی حرکت تاریخی جامعه است که در این میان رسالتها و ماموریتهایی هم برای زندگی فردی مشخص میکند. لذا آرمان ماهیتی فعال دارد و برخلاف رویا که قائم به فرد است، آرمان قبل از فرد وجود داشته و بعد از او نیز تداوم خواهد داشت. به همین دلیل است که افراد برای آرمان «هزینه» میدهند اما برای رویا نه! موضع افراد نسبت به رویا «ترجیح» است اما نسبت به آرمان، «تکلیف».
الگوی سومِ زیستن، صرفاً در بستر آرمان قابل تحقق است. رویا که «مجاهدت» نمیخواهد. رویا نهایتا با «تلاش» و «برنامهریزی» قابل دستیابیست! رویا به معنای واقعی کلمه «صورتی» است. این آرمان است که با «ایمان» و «یقین» آغاز میشود و با جهاد به مال و جان و آبرو امتداد مییابد. انسانِ انقلاب اسلامی اینگونه زیستنی دارد و اساسا با چنین انسانهایی تمدن جدید رقم میخورد. یک سینه سخن درباره تفاوت این دو گفتار دارم. شاید در فرصتی به تفصیل سخن بگویم.
اما از تمام فعالان حوزه زنان و دختران که در پایگاه انقلاب اسلامی کنش میکنند تقاضای تامل بیشتر دارم. جایگزینی ادبیات آرمان به جای رویا هم برای پسران و هم برای دختران ضروری است. اما تاکید من روی دختران از این جهت است که سهم و نقش دختران در تنظیم و رهبری حرکت اجتماعی بسیار بیشتر و موثرتر از پسران است. لذا دختران را بیشتر دریابید. اگر هویت و آینده دختران نوجوان را به «انقلاب اسلامی» و «ایران مقتدر» پیوند بزنید، برای رفع بسیاری از چالشها و حل مسائل اجتماعی ایران در آینده زمینهسازی کردهاید.
@eqbali62
رویداد پنجم از سلسله نشست های گفتگو و تفکر "از سرگذشت تا سرنوشت"
موضوع: اربعین در تاریخ ایران
با سخنرانی: استاد دکتر مظفر نامدار
و همچنین بررسی و معرفی کتاب
"آئین عزاداری از نگاه سفرنامه نویسان خارجی"با حضور نویسنده اثر: دکتر جواد نظری مقدم
............................................
زمان: یکشنبه ۲۹ مرداد ساعت ۹:۳۰ صبح
مکان: سالن اجتماعات حضرت آیت الله سید محمود ضیابری سازمان اسناد و کتابخانه ملی استان گیلان
@nlai_guilan
«اگر امتیاز #دارسی تمدید نشده بود، در سال ۱۹۶۱ م (۱۳۴۰ خ) به بعد #دولت نه تنها به صدی ۱۶ عایدات حق داشت، بلکه صدی صد عایدات حق دولت بود؛ بنابراین صدی ۸۴ از عایدات که در ۱۹۶۱ م حق دولت میشود، بر طبق قرارداد جدید کمپانی آن را تا ۳۲ سال دیگر میبرد. صدو بیست و شش میلیون لیره انگلیس از قرار ۱۲۸ ریال، ۱۶۰۱۲۸۰۰۰۰۰۰ ریال میشود و تاریخ عالم نشان نمیدهد که یکی از افراد #مملکت [ #رضاشاه ] به وطن خود در یک معامله ۱۶ بیلیون و ۱۲۸ هزار ریال ضرر زده باشد و شاید مادر روزگار دیگر نزاید کسی را که به بیگانه چنین خدمتی کند.»
✔️ نطق دکتر #محمد_مصدق در مجلس چهاردهم
◀️کتاب «نگاهی به کارنامه سیاسی دکتر مصدق» ، جلال متینی، صفحهٔ ۱۵۵
پ ن : بد نیست رسانه های #اصلاح_طلب در این ایام جرئت کنند و در برابر زوزه های #سلطنت_طلبان حداقل صفحاتی از #تاریخ را زمزه کنند...
حسین بهمنش | اوخان
27 مرداد ۱۴۰۲
@okhan_hb