هدایت شده از کاشف مدیا
25.05M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕ آتشسوزی عمدی یا غیر عمدی؟
♨️ همزمان با گرمای کم سابقه کره زمین، بعضی از مراتع کشورمون در حال سوختن هستن شاید براتون جالب باشه که معضل آتش سوزی های پیدرپی مراتع، به دست دامدارها برطرف میشه!
🔻کاشف به عمل اومده
برای روشن کردن نقاط تاریک🔺
🌐 کاشف
بله | ايتا | تلگرام | اینستاگرام | روبیکا | آپارات | یوتیوب
نمایش افتتاحیه المپیک ۲۰۲۴ پاریس
خیلی در رسانه های شخصی و عمومی تکرار شد که یکی از شیطانی ترین نمایش های المپیک بود از نمایش شبیه شام آخر و دهن کجی های به حضرت مسیح که صدای مسیحیان و حتی پیروان دیگر ادیان را در آورد تا استفاده و ترویج اقلیت های بیمار یا منحرف جنسی مثل همجنس بازان و ترنس سکشوال ها و ... آنقدر آش شور شد و کثافت بالا گرفت که حتی افراد لامذهب و راحت با گرایشات جنسی انحرافی هم صدایشان درآمد که اگر چه مشکلی با این پدیده ندارند اما القا و در حلقوم کردن آن به این شکل خلاف آزادی و ... است که کاملا جهتمند این سبک زندگی غیر انسانی و مریض را ترویج می کند .
از ترویج هرزگی و بی بند و باری ، دهن کجی به ادیان ، سیاسی کاری ها در نمایش تا دادن مشعل المپیک به دست یک مشهوره به مصرف انواع مواد مخدر و روانگردان که خلاف روحیه ورزش است و و و کلی ایرادهای دیگر و سروصدا...
اما مسئله مغفول مانده در این نمایش که کمتر به آن توجه شد ، آوردن گوساله سامری از جنس انقلاب صنعتی و کشاندن آن توسط کارگران زجر کشیده بود .
ما از رذیلت های اخلاقی و فرهنگی احساس تنفر میکنیم اما از خدای تکنولوژییک جهان مدرن که حتی بیش از وجه فرهنگی قربانی میگیرد بی خبریم و اصلا سنسورهایمان فعال نمیشود ، هنوز مانده تا همانقدر حساسیت به خرج دهیم ، چون عمق فاجعه را متوجه نیستیم ، اینکه چگونه با دست آویز کردن تکنولوژی تمام مرزهای اخلاقی و اجتماعی و انسانی را له میکنند اما چون صدا از دهان گوساله تکنولوژیک بیرون می آید موجه جلوه میکند و خود را علمی میخواند و مابقی صداها را سرکوب نرم و سخت میکند ...
اینکه با شگفت زده شدن آدم ها از فن ساخت این گوساله به آنکه آنرا علم کرده ایمان می آورند ، اتفاقی که در قوم بنی اسرائیل افتاد و محبت گوساله فرعونیان چگونه عقل از سرشان ربوده بود و بشارت ها و انزارهای پیامبر خدا در گوششان اثر نداشت .
یعنی یک تحقیر شدگی فرهنگی که اساسأ اجازه تفکر مستقل نمیدهد .
اما قسمت سخت و جنایت بار ماجرا آنجاست که خودشان اذعان میکنند در نمایش که این تحول صنعتی بر گرده شکم گرسنگان و کارگران زجر کشیده و ظلم دیده است اتفاقی که تماماً یک عمل فرعونیست ، دقیقا مثل ساخت اهرام ثلاثه مصر با خون و پوست و استخوان خرد شده بردگان...
در لحظه ورود گوساله به صحنه نمایش افراد زیادی در لباس و هیبت کارگران با زنجیر های ضخیم و فریاد انرا میکشند ، اگر گزارش های قرن نوزدهم اروپا و وضعیت زن زندگی آنها را مطالعه کنید با کمال ناباوری متوجه خواهید شد که ظلم و ستم انقلاب صنعتی و استعمار که هرکدام یک روی سکه است بر گرده خود اروپایی ها بیشتر بوده تا کشور های تحت استعمار ...
آنقدر این وضعیت برای اکثریت کارگر اروپایی سخت و غیر قابل تحمل بود که نزدیک به یک قرن بعد را شاهد انقلاب های خونین کارگری بودیم انقلاب هایی که در کشور های آسیایی معنای خاصی نداشت جز یک تز روشنفکری مارکسیستی.
مسئله ای که درک آن برای اکثریت سخت است رابطه مستقیم بین این الگوی پیشرفت و توسعه ، تکنولوژی ، علوم انسانی تولید شده ، نظم اجتماعی ... با انواع بی بندوباری و فحشا در دوران مدرن ، جنگ ها ، استعمار ، فقر ... وجود دارد و هردو هم افزا و مقوم و معلول یکدیگرند .
✍️ مهدی اخلاقی
https://eitaa.com/ommat_Dream
هدایت شده از در محضر آیتالله میرباقری
کارآمدی فلسفه.MP31(2).mp3
46.17M
🎙 آیتالله میرباقری | «شرطِ کارآمدی فلسفۀ اسلامی» (ارائهشده در مرکز تخصصی فلسفۀ اسلامی، ۱۳۹۲)
⚡️ فلسفه اسلامی بهلحاظ محتوا، ناتوان از راهبری علوم نیست. نقص، در رویکرد و روش است. آنچه مانع امتداد فلسفه در دانشهای فرودستی است، نگرش منطقی حاکم بر تمايز بين فلسفه و علوم است. اين نگرش که ما موجودات را به حيثيتهای کاملاً ممتاز از هم تقسيم کنيم و بعد، تفسير و بررسی مسائل مربوط به هر حيثيت را بهعهدۀ دانش خاص بگذاريم، اين، چيزی است که مانع تسرّی فلسفه به دانشهای مادون میشود.
⚡️ اگر موجوداتِ خارج، يک حيثيتشان، حيثيت موجوديتشان است و حيثيات ديگری هم دارند که متباين از حيثيت موجوديتشان هستند و انضمام به آن پيدا میکنند، در اين صورت، احکام هيچ حيثيتی، به حيثيت ديگر تسرّی پيدا نخواهد کرد.
اگر طبقهبندی علوم بر اساس اين نگرش اتفاق بيفتد، همۀ علوم در عرض هم قرار خواهند گرفت و هیچ علمی، علم اَعلیٰ یا تاج علوم نخواهد بود.
⚡️ تنها راه چاره اين است که يک شبکه مفاهيمِ متقوّم به همديگر را، که «ابهام و تحصُّل» و «اجمال و تفصيل» دارند، در نظر بگیرید. بايد مرحلۀ مفهوم رياضی و طبيعی را تعيّن همان مفهوم فلسفی بدانيد؛ کمااينکه نوع را تعيّن جنس میدانيد.
اگر اين کار را در نظام مفاهيم نکنيد و رابطه مفاهيم را رابطه ابهام و تحصل و رابطه مجمل و مبين نبينيد، هيچگاه نمیتوانيد يک مفهوم را در مفهوم ديگر فرآوری کنيد.
#تکامل_فلسفه
☑️ @mirbaqeri_ir
هدایت شده از ساخت ایران|حسین مهدیزاده
24.77M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕ مستند «ارث مادری»، با موضوع چالش های مسکن حمایتی در ایران منتشر شد.
در این مستند به بررسی وضعیت فعلی و آیندهی نهضت ملی مسکن پرداخته شده و راه کارهای مختلف سیاستهای حمایتی در مسئله مسکن را بررسی کرده است.
آیندهای که با عدم دخالت فوری و کنش گری مردم در مقطع حساس فعلی یعنی رای اعتماد به وزرا می تواند عواقب سنگینی به خصوص برای متقاضیان نهضت ملی همراه داشته باشد.
اگر خودتان یکی از متقاضیان نهضت ملی هستید یا از نزدیکانتان کسی در این پروژه ثبت نام کرده دیدن این مستند را به هیچ وجه از دست ندهید.
فرصت بسیار کم است...
تماشای نسخه کامل از طریق لینک زیر👇
🔴 aparat.com/v/owxxm41
✅ @aghaeimohsen
آقا چرا شما این همه #پیشرفت و #خلاقیت را در دنیای مدرن نمیبیند و دم از #تمدن دیگر ،#علم_دینی و اختراع چرخ میزنید؟!
چسب زخم ساخته که در حین استفاده جذب بدن میشود و درمان میکند ...
#ژاپن قطار ساخته با سرعت چند صد کیلومتر بر ساعت ، مثل موشک زمینی ... هواپیما ، فضاپیما ... اینترنت...
اینها ادبیات کسانیست که اساساً راه #تفکر را بر خود بسته اند و تاریخ کم ندیده از این مومنین به #اساطیر زمانه.
اگر به جای چسب زخم جذب شونده ، علف و عسل و هرچیز و ترکیب ساده و ارزان دیگری که در درست رس و علم تولید آن همگانی ، مزیت و قابلیت تجاری سازی نداشته باشد بمالیم ، آیا تبدیل به دست آورد میشود آیا تبلیغ میشود و کاشف آنرا مخترع و نخبه مینامند ، آیا ارزش علمی پیدا میکند و شامل جوایز ریز و درشت ؟!
آیا خود اثربخشی و نتیجه مهم است یا فن و صنعت ساخت پیچیده کالایی که جز چتر سرمایه کسی توان هَندل کردن آن را ندارد ؟!
میدانید تخصصی شدن علوم در بسیاری موارد برای جلوگیری از عمومی شدن علم است ؟!
قطار سریع السیر ژاپن بیش از اینکه رفاه آورده باشد کارگر ارزان از اقصی نقاط ژاپن به توکیو یِ ثروتمند را تسهیل کرده تا سود ابر شرکت های متمرکز از نبود کارگر ارزان کم نشود اما #کیفیت_زندگی شده چُرت زدن های مدام در داخل کابین قطار به جای خواب در تخت خواب راحت و ساندویچ خوردن های سرپایی در مسیر رفت و برگشت ، چرا این همه رفت و آمد روزانه از خانه تا محل کار؟!
هنوز چند درصد مردم از هواپیما استفاده میکنند ، ما که جز نگهبانی #هواپیما و جنگنده در سربازی و دیدن گهگداری آن در آسمان چیزی نسیبمان نشده ...
آیا #سرعت بدون هدف ، بشر را به مقصد امن میرساند؟
تا صبح قیامت میشود سوال های بی پاسخ جلوی روی مدرنیته گذاشت !.
بله #اختراع ، #اکتشاف و #نظریه های جدید برای اربابان مدرن و سازوکار های آن اهمیت دارد اما نه از آن جهت که کیفیت زندگی را برای عموم بالا ببرد ، بلکه آن دانشی ارزشگذاری میشود که سود و رشد سرمایه را برای صاحبش تضمین کند.
این رشد #دانش و ابزار ، گران ، انحصاری ، سخت الوصول ، ضد محیط زیست ، نابرابر و غیر انسانیست !.
✍️ مهدی اخلاقی
https://eitaa.com/ommat_Dream
هدایت شده از رویای امت
فریب های مدرن
🔸#سرمایه داری که در غرب شکل گرفت با استعمار و غارت مواد خام و تبدیل آنها به کالاهای صادراتی، نیاز شدید به نیروی کار داشت و به زن اروپایی مسیحی که حتی حق مالکیت نداشت ، اجازه مالکیت داد تا انگیزه کار داشته باشد ، کار را هم که قبل تر از خانه به کارخانه برده بود...
🔸چگونه زنی که طعمه سرمایه داران شده برای کار ارزان را زن موفق جلوه میدهند ، زنی که روح و روان و جسم لطیف و نحیفش را در رقابت مردانه و البته برده وارانه مستحلک کرده .
🔸آیا میدانید برخلاف تصور رایج ورود #زنان به بازار کار در بیرون حتی باعث افزایش درآمد و رفاه خانوار در سطح کلان نمیشود بلکه عامل فقر بیشتر #جامعه است!
یک نگاهی به سرمایه های کلان جهانی بیندازید همیشه برای تولید کشورهای پرجمعیت با نیروی کار ارزان را انتخاب میکنند .
با ورود زنان به بازار کار ، شاغلین بیشتر میشوند اما درآمد ها اُفت میکند، چرا که در این نظم کار ارزش گذاری نمیشود بلکه #عرضه_و_تقاضا سطح دست مزد ها را مشخص میکند، عرضه بیشتر نیروی کار مساوی با کاهش دستمزدها و البته افزایش سود کارفرما، حتی اگر کودکان را هم به بازار کار وارد کنید تغییری در درآمد خانوارها به وجود نخواهد امد .
🔸حتی با افزایش تولید و کالا ها ،چرا که کالا برای مصرف تولید نمیشود بلکه برای صادرات و تجارت ساخته میشود، برخلاف یک جامعه سنتی که افزایش تولید در #خانواده باعث افزایش مصرف و امکانات میشد .
🔸چه دردناک است قصههای دنیای #مدرن که با صدرنگ و لعاب فروخته میشود .
... زَيَّنَ لَهُمُ الشَّيْطَانُ أَعْمَالَهُمْ .
#جُستار_یکم
✍️ مهدی اخلاقی
https://eitaa.com/ommat_Dream
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
📌استیگلیتز برنده نوبل اقتصاد در کتاب جدیدش سرمایهداری نئولیبرال را به دلیل تسلط ثروتمندان بر مقدرات کشور عامل تضعیف دمکراسی و زمینهساز تقویت فاشیسم دانسته است. نئولیبرالیسم چیزی نیست جز اشتراک ضرر برای اکثریت و خصوصی سازیِ منفعت طلبی برای عدهای بسیار اندک!
http://www.abc.net.au/news/2024-08-11/joseph-stiglitz-the-road-to-freedom-neoliberalism-fascism/104210670
@syjebraily
8.39M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥سخنرانی انتخاباتی کاملا هریس...
🔺توسعه سرمایه دارانه
💢نسخه های مشابه نتایج مشابه در پی دارند .
مشکلات ایران خصوصاً تهران در آمریکای اقتصادی اولی ...
https://eitaa.com/ommat_Dream
هدایت شده از رویای امت
🔺این گوساله خدای موسی نیست.
💢کلاس #فقه بازار بود برای دریافت پروانه کسب ...
حاج اقا از این میگفت که چگونه وام حلال و بدون #ربا از بانک بگیرید که به حرام نیفتید ...
یک مدلش قرض الحسنه است با کار مزد 4٪ که ...
یک نحو آن این است که وقتی وام را برای خرید خانه ، خودرو ، لوازم خانگی و ... در خواست میکنید ، باید حتما با آن پول همان چیزی که عنوان کردید خریداری شود دوما به میزانی که #بانک #پول میدهد باید به بانک فروخته شود و دوباره با قیمتی بالاتر که معادل سود در نظر گرفته شده باشد از بانک به صورت نسیه خریداری شود ...
هرچه صدا ها بلند شد که حاج آقا اینکه صوری و کلاه شرعیه، اصلا اجرا نمیشود و یا امکان اجرایش وجود ندارد . حاج اقا ارجاع داد به اینکه شما چکار دارید در مقابل شرع شما چشم بگویید و انجام دهید حلال میشود ، شما حجت شرعی دارید ...
نمیدانم تاکی باید جنازه گندیده بانک را اینگونه تطهیر کرد و با این ادبیات با مردم و مسئله مواجه شد .
اصلا نمیدانم چگونه وام بانکی را با قرض الحسنه یک کاسه کرد و سود را کارمزد نامید و کارمزد را چگونه درصدی محاسبه کرد ...
اما قرض الحسنه این حکم بلندمرتبه اسلام جهت و بُرداری دارد که وام دقیقا در جهت خلاف آن است جدای از مقدار سود آن حتی با سود صفر درصد!
بُردار قرض الحسنه ، جهت آن از طبقه برخوردار به سمت طبقه کمتر برخوردار است که منابع مالی و امکان رشد را از برخوردارها به سمت مستضعف ها و نیازمندان سرازیر میکند و به میزان گردش قرض الحسنه در جامعه مسلمین قدرت خرید و کنش اقتصادی از طبقه برخوردار کاسته و بر طبقه پایین افزوده و انتقال داده میشود به روایت تصویر میشود شبیه ترازوی قپونی ، که #عدالت و تعادل به ارمغان می آورد و امکان شکوفایی برای همه ...
اما در وام بانکی عکس این پروسه اتفاق می افتد سپرده های کوچک تجمیع و تبدیل به پول پرقدرت در دست قارون ها میشود تا نه تنها دارای ثروتمندان محدود نشوند بلکه امکان ضریب مالی بیشتر و قدرتی افزونتر برای مکیدن شیره طبقه محروم داشته باشد و انحصار ایجاد کند .
👌 وجه دیگرش آن است که قرض الحسنه در روابط فردی بر کرامت و فضیلت و حس شکرگزاری قرض دهنده افزوده و کرامت قرض گیرنده حفظ و همچنین روابط اجتماعی تقویت میشود .
حتی نحوه مصرف #قرض الحسنه متفاوت است چرا که کسی برای زیاده خواهی به دنبال قرض نبوده اما در سیستم بانکی جز مواردی اندک آنهم بافشار دولت وام برای تکاثر و مصرف زدگی داده میشود .
در قرض الحسنه اصالت بر کرامت ، فضیلت افراد بنا شده که انها را مستحق دریافت قرض میکند و روحیات انسانی و اخلاقی را بهینه میکند اما در نوع بانکی اصالت با سرمایه است بانک به میزان اعتبار عدد حساب و سرمایه اعتبار میدهد نه به نسبت نیاز و تعهد و امتیازت شخصیتی و فضیلت های اخلاقی متقاضی .
وام و قرض الحسنه دو گونه عمل میکنند و دوکارکرد دارند متضاد هم ، یکی قرض الحسنه است و یکی قرض السیئه.
این گوساله خدای موسی نیست ، همین .
#جستارـدوم
✍️ مهدی اخلاقی
https://eitaa.com/ommat_Dream
💠معماری متعالی و هویتمند هنر معماریست که خودش هویت مستقل دارد، نه آنکه مقلد است .
https://eitaa.com/ommat_Dream
«پیری و جوانی»
🔰 تصویر ما از پیری یک انسان بازنشسته و بیکار در پارک است که ، نه تنها قدرت جسمی اش تحلیل رفته بلکه قدرت فکری و روحی او نیز تحلیل رفته و گاهی از نگاه سایرین به یک غرغروی فرتوت تبدیل میشود، جوانی دوران طلایی و پیری دوران سیاهی و بطالت یاد میشود.
این روند عمر در صورتی صادق است که انسان در مدت زندگی فرایند رشد و توسعه وجودی را طی نکرده ، و اصالت را به دنیا داده و #زندگی را در کار و مصرف آن تعریف کرده باشد .
و الا در یک سبک زندگی سالم و رشد روحی و فکری سالم پر کاربردترین بخش زندگی یک انسان میتواند بخش پایانی باشد ، مرحلهای که کوله باری از تجربه ، فکر و رشد را به همراه دارد که وقت انفاق آن به دیگران است وقت میوه دادن و چیده شدن توسط اطرافیان ، کسی که عمری در پی تقویت فضیلت در خود بوده ، دهه پنجم به بعد عمر چتر میگشاید و دیگران را زیر سایه خود آرامش میبخشد و از حیاتش زندگی . محور همبستگی خانواده و اطرافیان ، مرجع جامعه و راهبر خواهد بود .
اگر اهل علم باشد علمش به ثمر مینشیند و هنگامه بهره برداری میرسد.
برای یک چنین انسانی جوانی علارغم توانایی جسمی فصل غلبه هوس ها ، خامی ها و انواع جهالت هاست ، فلذا حتی حسرت جوانی هم نمیخورد مگر لحظاتی که از دست رفت و قابل جبران نیست به خاطر همان ویژگی جوانی...
اما اگر در کسب #فضیلت نکوشیده و قلب را در #رذیلت ها و خواسته های بی پایان مادی دفن کرده باشد پیری فصل رسوب تمام این حقد ها ، حسادت ها و سیاهی ها خواهد بود که واقعاً هر انسانی را از خود مُنزجر میکند و جوانی را چراگاهی میبیند که از دست رفته .
درخت آفت زده و خشکیده حسرت بی ثمری و سبزی ترکه های دوران نهالی را میخورد نه آنکه بزرگ شدن را زیسته ، سایه انداخته و پربار شده .
#جُستار_سوم
✍️ مهدی اخلاقی
https://eitaa.com/ommat_Dream