🌺🌺🌺برنامه پرسمان قرآنی🌺🌺🌺
💠 کارشناس دکتر مجید معارف
📅 30 اردیبهشت ماه 1396
👇👇👇
🆔 @ostadmaaref
پرسمان-۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۶.mp3
20.92M
🌱 #فایل_صوتی
☘ کیفیت متوسط
🍀 پرسمان قرآنی
📝 30 اردیبهشت 1396
🆔 @ostadmaaref
🌷🌱خلاصه سخنان دکتر معارف در ویژه برنامه روز خدا شبکه 1سیما 5خرداد96🌱🌷
بخش اول
سؤال:چرا روزه به عنوان رکنی از ارکان اسلام وادیان الهی است ؟
🌷🌱پاسخ استاد:
رکن بودن روزه مستندات محکم روایی و قرانی دارد از جمله:در حدیثی از امام باقر (ع)آمده است :
«بُنِيَ الْإِسْلَامُ عَلَى خَمْسَةِ أَشْيَاءَ عَلَىالصلاة و الزكاة وَ الْحَجِّ وَ الصَّوْمِ وَ الولاية قَالَ زرارة فَقُلْتُ وَ أَيُّ شَيْءٍ مِنْ ذَلِكَ أَفْضَلُ فَقَالَ الولاية أَفْضَلُ لِأَنَّهَا مِفْتَاحُهُنَّ وَ الْوَالِي هُوَ الدَّلِيلُ عَلَيْهِن»
ولایت از بقیه ارکان مهم تر است و درآخر ذکر شده چرا که امام احکام 4رکن دیگر را در اختیار مردم می گذارد در خود حدیث هم آمده که افضل و بهترین رکن ولایت است برای اينكه ولايت كليد اين اعمال است .
اما در ادیان گذشته هم روزه رکن بوده چنانچه قران در آیه 183 بقره می فرماید:
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا كُتِبَ عَلَيْكُمُ الصِّيَامُ كَمَا كُتِبَ عَلَى الَّذِينَ مِن قَبْلِكُمْ لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ
ﺍﻯ ﺍﻫﻞ ﺍﻳﻤﺎﻥ ! ﺭﻭﺯﻩ ﺑﺮ ﺷﻤﺎ ﻣﻘﺮﺭ ﻭ ﻟﺎﺯم ﺷﺪﻩ ، ﻫﻤﺎﻥ ﮔﻮﻧﻪ ﻛﻪ ﺑﺮ ﭘﻴﺸﻴﻨﻴﺎﻥ ﺷﻤﺎ ﻣﻘﺮﺭ ﻭ ﻟﺎﺯم ﺷﺪ ، ﺗﺎ ﭘﺮﻫﻴﺰﻛﺎﺭ ﺷﻮﻳﺪ .
به عنوان مثال می توان به روزه سکوت حضرت مریم در سوره مریم آیه 26 اشاره کرد:
فَکُلِی وَ اشْرَبِی وَ قَرِّی عَیْناً فَإِمَّا تَرَیِنَّ مِنَ الْبَشَرِ أَحَداً فَقُولِی إِنِّی نَذَرْتُ لِلرَّحْمٰنِ صَوْماً فَلَنْ أُکَلِّمَ الْیَوْمَ إِنْسِیّاً
«... اگر احدی از انسان ها را دیدی پس بگو من برای خدای رحمان روزه سکوت نذر کرده ام پس امروز با کسی به هیچ وجه سخن نخواهم گرفت»
روزه آنچنان که در روایات ما آمده در امتهای یهودی و نصرانی دوتفاوت داشته با روزه در اسلام اول اینکه پراکنده بوده در طول سال واز هر ماه سه روز را روزه می گرفتند که در اسلام این ایام پراکنده به صورت متمرکز در ماه رمضان قرار داده شد البته روزه هایی هم مستحب دانسته شد مثل:
" مَنْ صَامَ رَمَضانَ ثُمَّ أَتَبَعَهُ سِتًّا مِنْ شَوَّالٍکانَ کصِیَامِ الدَّهْرِ "
وتفاوت دوم در زمان روزه است که در امتهای پیشین 24 ساعته و از مغرب تا مغرب بوده است که در اسلام قرین با رخصت شد :
«کُلُوا وَ اشْرَبُوا حَتَّى یَتَبَیَّنَ لَکُمُ الْخَیْطُ الْأَبْیَضُ مِنَ الْخَیْطِ الْأَسْوَدِ مِنَ الْفَجْرِ ثُمَّ أَتِمُّوا الصِّیَامَ إِلَى اللَّیْلِ»187بقره
🆔 @ostadmaaref
روز خدا 5 خرداد 1396.mp3
24.38M
🌱 #فایل_صوتی
☘ کیفیت متوسط
🍀 روز خدا
📝 5 خرداد 1396
🆔 @ostadmaaref
استنطاق قرآن.pdf
518.4K
#مقاله
استنطاق قرآن
#قرآن
#استنطاق
#نطق
#تفسیر_موضوعی
#سوال
#جامعیت_قرآن
#جاودانگی_قرآن
#نظام_مندی_قرآن
مجله
#پژوهش_های_قرآن_و_حدیث
🆔 @ostadmaaref
🌺🌺#روشنا🌺🌺
📚خلاصه مطالب قسمت یازدهم:
💠 ورود به مبحث «وحی»:
✅ «وحی» و جایگاه آن در نزول قرآن کریم
✅ «وحی» شاخصه نبوت
✅ جایگاه «وحی» در مباحث مطرح شده در قرآن کریم
✅ رویکرد دانشمندان علوم قرآنی در ارتباط با این مبحث
🆔 @ostadmaaref
🌷🌱خلاصه سخنان دکتر معارف درویژه برنامه روز خدا شبکه 1سیما 5خرداد96🌱🌷
بخش دوم
🌱🌷واما فلسفه روزه چیست ؟!
برخی از عبادات یک فلسفه وبرخیچند فلسفه دارد مثلا فلسفه نماز هم اقم الصلاه لذکری است و هم ان الصلاه تنهی عن الفحشاء والمنکر است.
روزه چندین فلسفه دارد که راس آنها طبق فرموده قران تقوی است:
"يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا كُتِبَ عَلَيْكُمُ الصِّيَامُ ......لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ"
فلسفه دیگر در بیان حضرت رسول است:
( روي عن النبي أنه قال "صوموا تصحوا")که استراحت بدن وجنبه تقویت سلامت جسم مد نظر است.
فلسفه دیگر تعدیل طبقات اجتماعی است
امام صادق علیه السلام :
إِنَّمَا فَرَضَ اللَّهُ (عَزَّ وَ جَلَّ) الصِّيَامَ لِيَسْتَوِيَ بِهِ الْغَنِيُّ وَ الْفَقِير
خداوند روزه را واجب كرده تا بدين وسيله دارا و ندار (غنى و فقير) مساوى گردند.
فلسفه دیگر یاد آوری سختیهای قیامت گرسنگی و تشنگی است
در فرازی خطبه شعبانیه آمده : « وَ اذْکُرُوا بِجُوعِکُمْ وَ عَطَشِکُمْ فِیهِ جُوعَ یَوْمِ ...
درحدیثی دیگر آمده:
"الصَّوْمُ جُنَّةٌ مِنَ النَّار"روزه سپر آتش (جهنم) است. « يعنى بواسطه روزه گرفتن انسان از آتش جهنم در امان خواهد بود.»
واز دستاوردهای روزه سپر در برابر آتش است همچنین تمرکز و عدم پراکندگی روزه که البته روزه های نافله هم به جز رمضان باقی ماندند
الإمامُ عليٌّ عليه السلام : صَومُ ثلاثةِ أيّامٍ مِن كُلِّ شَهرٍ : أربعاءَ بينَ خَمِيسَينِ، و صَومُ شَعبانَ، يُذهِبُ بِوَسواسِ الصَّدرِ و بَلابِلِ القَلبِ
امام على عليه السلام : روزه سه روز از هر ماه : چهار شنبه وسط ماه و پنجشنبه اول و آخر ماه و نيز روزه ماه شعبان ، وسوسه هاى سينه و پريشانيهاى دل را از بين مى برد .
🌴مجری:در روایات آمده که هرکس از شما در ماه رمضان خلق خود را نیکو گرداند از صراط به آسانی بگذرد در حالیکه قدمها در آن لرزان است
ویا آمده است که اگر مردم از شر او محفوظ بمانند آفریدگار اورا از شرخود حفظ می کند
طبق این روایات چگونه ملکات و فضایل اخلاقی را تقویت کنیم در این ماه؟!
🌱🌷پاسخ استاد:در ادب الصائم کافی آمده است:
قالَ أبو عَبدِالله عليه السلام: إذا صُمتَ فَليَصُم سَمعُكَ و بَصَرُكَ و شَعرُكَ و جِلدُكَ و عَدَّدَ أشياءَ غَيرَ هذا قالَ: ولا يَكونُ يَومُ صَومِكَ كَيَومِ فِطرِكَ
امام صادق علیه السلام فرمود: آنگاه که روزه می گیری باید چشم و گوش و مو و پوست تو هم روزه دار باشند. «یعنی از گناهان پرهیز کند.»
🆔 @ostadmaaref
roshana 011.mp3
5.34M
🌱 #فایل_صوتی
☘ کیفیت عالی
🍀 برنامه رادیویی #روشنا
📝 جلسه 11
🆔 @ostadmaaref
🌷🌱خلاصه سخنان دکتر معارف درویژه برنامه روز خدا شبکه 1سیما 5خرداد96🌱🌷
بخش سوم
#دکتر معارف
🌱🌷اصلا فلسفه روزه همین است که با تمرین و ممارست فضایل اخلاقی به صورت عادت وبعد از آن به صورت ملکه شود که زوال ناپذیر است وتفاوت آن با عادت همین است چرا که جزء شخصیت می شود پرهیز یک سری از امور موجب تقوت خویشتن داری و سرمایه ایی برای بقیه اوقات سال خواهد شد.
تمامی ملکات اخلاقی قابل پرورش و تقویت هستند در این ماه ولی سه ملکه در راس قرار دارند یکی تقوی است که موجب کنترل نفس و تقویت قوا و تعدیل آن خواهد شد که توجه خاص به اوامر و نواهی خداوند است دیگری اخلاص است یعنی انجام کارها برای رضای خداوند
خدای سبحان در حدیث قدسی فرموده: «الصوم لی و أنا أجزی به»
"روزه برای من است و خودم پاداش آن هستم"
وسومین آن ملکه صبر است صبر برطاعت و دوری معصیت
در برخی روایات آمده است که منظور از صبر در آیه استعینوا بالصبر والصلاه همان روزه است که قرین صبر است.
اما ماه رمضان دو ویژگی دارد یکی نزول قران دراین ماه و تاکید به تلاوت و تدبر در آن است دیگری دعا وتاکید بر دعا خصوصا در لیالی قدر است.
در ارتباط نزول قران با ماه رمضان دوتفسیر وجود دارد یکی اینکه افتتاح نزول قران در ماه رمضان بوده و دیگر اینکه نزول دفعی آن برقلب مبارک حضرت رسول اکرم بوده است.
درباب فلسفه تقارن ماه رمضان با نزول قران می توان گفت که تاکید بر تلاوت و ختم قران در این ماه بیانگر این مطلب است که قران در ماه رمضان نازل می شود بر روح و جان شما وچون قران مطهر است جان و روح انسان نیز با روزه مطهر میشود برای قبول آن و برنامه های جامعش برای بقیه اوقات در سال.
اما در باب دعا قابل ذکر است دعا خود نوعی عبادت است ودر هر شرایطی اعم از خوشی و ناخوشی سفارش شده است در قران از 5آیه ایی که در مورد روزه آمده سومین آیه مربوط به دعاست
وَإِذَا سَأَلَكَ عِبَادِي عَنِّي فَإِنِّي قَرِيبٌ أُجِيبُ دَعْوَةَ الدَّاعِ إِذَا دَعَانِ فَلْيَسْتَجِيبُوا لِي وَلْيُؤْمِنُوا بِي لَعَلَّهُمْ يَرْشُدُونَ
ﻫﻨﮕﺎﻣﻰ ﻛﻪ ﺑﻨﺪﮔﺎﻧﻢ ﺍﺯ ﺗﻮ ﺩﺭﺑﺎﺭﻩ ﻣﻦ ﺑﭙﺮﺳﻨﺪ ، [ ﺑﮕﻮ : ] ﻳﻘﻴﻨﺎ ﻣﻦ ﻧﺰﺩﻳﻜﻢ ، ﺩﻋﺎﻯ ﺩﻋﺎ ﻛﻨﻨﺪﻩ ﺭﺍ ﺯﻣﺎﻧﻰ ﻛﻪ ﻣﺮﺍ ﺑﺨﻮﺍﻧﺪ ﺍﺟﺎﺑﺖ ﻣﻰ ﻛﻨﻢ ؛ ﭘﺲ ﺑﺎﻳﺪ ﺩﻋﻮﺗﻢ ﺭﺍ ﺑﭙﺬﻳﺮﻧﺪ ﻭ ﺑﻪ ﻣﻦ ﺍﻳﻤﺎﻥ ﺁﻭﺭﻧﺪ ، ﺗﺎ [ ﺑﻪ ﺣﻖ ﻭ ﺣﻘﻴﻘﺖ ] ﺭﺍﻩ ﻳﺎﺑﻨﺪ.
جالب است که حتی فَقُل در ایه حذف شده تا نزدیکی خدا را برساند و درآخر اشاره می کند که رشد وتعالی شما در برقراری این ارتباط است (لعلهم یرشدون)یعنی تصفیه باطن از رذایل و پرورش ملکات اخلاقی و درنهایت قرب الهی است.
واما درباره لیالی قدر این نکته حائز اهمیت است که روایات تاکید بر ارتباط این لیالی باهم دارند و فلسفه قرار گرفتنشان در دهه اخر رمضان که بعد از گذشت حدود 20 روز و پرورش ملکات ظرف دعا برای استجابت به حداکثر شرایط خودش رسیده ابتدا در شب نوزدهم که به شب لیله التقدیر معروف است تمام مقدرات وضع وتعیین می گردد یعنی تقدیر خداوند که اجازه و سفارش تقدیر ما را هم در دعا دراین شب داده در واقع تجلی اراده خدا و اراده انسان است در دومین شب لیالی قدر یعنی شب بیست و یکم که به لیله الابرام معروف است مقدرات حک و اصلاح وتا اندازه ایی محکم می شود ودر شب بیست و سوم که به لیله الامضاء معروف است این مقدرات تثبیت می گردد .
🌱🌷 زراره از امام صادق(ص) نقل می کند که حضرت فرمودند: «التقدیر فی لیلة تسع عشرة و الابرام فی لیلة احدی و عشرین و الامضاء فی لیلة ثلاث و عشرین»
در حدیثی دیگر از امام صادق (ع)آمده:
(من صام رمضان إيمانا واحتسابا غفر له ما تقدم وما تاخر من ذنبه)
منظور از ما تاخر در این حدیث به نظر تقویت تقوی به گونه ایی است که می تواند انسان را از گناه و معصیت در آینده نیز باز دارد گویی انسان خودش را بیمه می کند از گناه
درآخر بهترین دعا باید متناسب با نیازهای روحی انسان باشد برای تعالی روح وافزایش علم و آگاهی ودوری از کینه و کدورت و ظهور منجی بشریت که تنزل الملائکه والروح بر امام عصر است.
در حديثى آمده است كه از امام باقر سؤ ال شد: آيا شما مى دانيد شب قدر كدام شب است؟ فرمود: «كيف لا نعرف و الملائكة تطوف بنا فيها»، یعنی چگونه نمى دانيم، در حالى فرشتگان در آن شب در گرد ما دور مى زنند.
🆔 @ostadmaaref
روش قرآن در طرح وقایع و سرگذشت های تاریخی.pdf
270.5K
#مقاله
روش قرآن در طرح وقایع و سرگذشت های تاریخی
#قرآن
#تاریخ
#فلسفه_تاریخ
#وقایع
#افراد
#اقوام
#اماکن
#تمدن_ها
#عناصر_غیب
مجله
#صحیفه_مبین
🆔 @ostadmaaref
🌺🌺#روشنا🌺🌺
📚 خلاصه مطالب قسمت دوازدهم:
💠 معنای «وحی» از نظر لغوی
💠 معنای «وحی» از نظر اصطلاحی
💠 گفتار دانشمندان در باب معنای اصطلاحی وحی
💠 مقایسه «وحی» با مفاهیمی مثل «الهام» و «مکاشفه»
🆔 @ostadmaaref
roshana 012.mp3
7.61M
🌱 #فایل_صوتی
☘ کیفیت عالی
🍀 برنامه رادیویی #روشنا
📝 جلسه 12
🆔 @ostadmaaref
🌸🌸پاسخ🌸🌸
باسلام
اسلام در مسئله گناه و عدم اشاعه آن بسیار حساس است و مایل است به هیچ عنوان باب اقرار به گناه و نقل گناهان دیگر باب نشود و به عکس حسن ظن به توبه باب شود و تبلیغ گردد. لذا حدیث یاد شده با این مبنا نمی تواند غلط باشد و مشابه آن حدیثی داریم از امام هفتم که می فرماید اگر ۵۰ نفر در باره کسی شهادت به فسقی دادند و ان کس تکذیب کرد تو ان ۵۰ نفر را تکذیب کن (سوره نور ذیل ایات اولیه از جمله مساله افک)
اما در مورد جعل این حدیث قاعده کلی در جعلی دانستن یک حدیث حصول علم به جعل است نه گمانه زنی. به صرف گمانه زنی حدیث ضعیف و نامعتبر خواهد شد نه لزوما مجعول. علم به جعل هم زمانی حاصل میشود که جای هیچ احتمالی در توجیه حدیث باقی نماند .
از نظر مضمونی برای من علم به جعل حاصل نشده؛ چون این مضمون در راستای اموزه های اسلام است اما تا مادام که منبع و سند معتبری برای آن پیدا نشود استناد به ان را جایز نمی دانم .
🆔 @ostadmaaref
☘☘سوال☘☘
سلام
جوانی چندین مرتبه درباره #وجود_خداوند و لزوم پرستش بحث هایی داشته و من نتوانستم قانعش کنم می گوید روح فعل و انفعالات مغز است خواب حاصل پردازش مغز است اگر ما شخص مرده ای را به خواب ببینیم نه این که روحش زنده است بلکه مغز با توجه به آرشیوی که از وی دارد برای او چهره تصور می کند.
🆔 @ostadmaaref
🌸🌾پاسخ🌾🌸
#اثبات_وجود_خدا در گرو وجود یا عدم وجود روح نیست که با انکار ان وجود خدا کاملا زیر سوال رود برای اثبات خدا یک رشته دلایل وجود دارد که برخی فلسفی وبرخی فطری ووجدانی هستند مهمترین دلیل عقلی بر وجود خداوند استفاده از اصل علیت در نظام هستی ونفی احتمال خلقت تصادفی در جهان است انسان موجودی عالم باشعور صاحب اراده وانتخاب وآگاهی است راستی این صفات وکمالات را از کجا آورده ایا اینها قابل انتساب به ماده فاقد شعور است انسان یاد این شعر می افتد که : ذات نا یافته از هستی بخش
کی تواند که شود هستی بخش
قران کریم جهت درک خدا مارا به مطالعه در شگفتیهای عالم وشگفتیهای وجود خودمان که بعید است تصادفی پیدا شده باشند فرا میخواند.
🆔 @ostadmaaref
🌟سوال🌟
سلام لطفا درباره ایرانی بودن شهربانو همسر امام حسین توضیح بفرمایید.
🆔 @ostadmaaref
🌾🌸پاسخ🌸🌾
این مطلب از نظر تاریخی آن هم بر پایه روایات صحیح قابل اثبات نیست واستاد محقق معاصر اقای دکتر سید جعفر شهیدی ان را یک داستان می دانند در این زمینه به اثر ایشان در باره امام علی بن الحسین ( ع )مراجعه فرمایید مرحوم علامه مجلسی در جلد ۴۶ بحار الانوار اخبار وارده در باره ازدواج امام حسین وشهربانو را که ظاهرا در زمان خلافت عمر اتفاق افتاده نقل می کند اما با توجه به تولد امام سجاد در سال ۳۸ هجری صحت این گزارشها را زیر سوال می برد چون بعید می داند امام حسین بعد از حدود ۲۰ سال ازدواج با شهربانو صاحب اولاد شده باشد.
🆔 @ostadmaaref
بررسی مبانی پرسشگری در قرآن کریم با تأکید بر اهمّ معانی استفهام.pdf
980.8K
#مقاله
بررسی مبانی پرسشگری در قرآن کریم با تأکید بر اهمّ معانی استفهام
#قرآن
#پرسش_های_قرآن
#پرسش_های_حقیقی
#پرسش_های_غیرحقیقی
#اهل_الذکر
مجله
#پژوهش_دینی
🆔 @ostadmaaref
🌺🌺#روشنا🌺🌺
📚خلاصه مطالب قسمت سیزدهم:
💠 توضیح کاربردهای مختلف لغت «وحی» در قرآن کریم
♦️ وحی در مفهوم لغوی:
✅ اشاره پنهانی
✅ هدایت تکوینی
✅ الهامات انسانی
✅ وساوس شیطانی
💠 وحی در مفهوم اصطلاحی
🆔 @ostadmaaref
roshana 013.mp3
6.25M
🌱 #فایل_صوتی
☘ کیفیت عالی
🍀 برنامه رادیویی #روشنا
📝 جلسه 13
🆔 @ostadmaaref
دبیر همایش ملی بررسی آرای تفسیری علامه محمد هادی معرفت از برگزاری این همایش در دوم آذرماه سال جاری در قم خبر داد.
حجت الاسلام جلال عراقی از برگزاری «همایش ملی بررسی آرای تفسیری علامه محمد هادی معرفت» خبر داد و گفت: از راه های بالندگی افکار و حرکت در مرزهای دانش، بررسی و نقد افکار اندیشوران بزرگ در حوزه های مختلف علمی است و یکی از اندیشوران بزرگی که در دهه های اخیر خوش درخشیده و با تلاش فراوان، علاوه بر پاسخگویی به شبهات در زمینه علوم قرآن، آثار گرانسگی نیز از خود به یادگار گذاشته، علامه محمد هادی معرفت می باشد.
وی ادامه داد: شخصیت برجسته ای که رهبر معظم انقلاب به عنوان سکان دار انقلاب اسلامی درباره ایشان بیان داشتند که این شخصیت، خدمات ارزشمندی در زمینه تحقیقات و تألیفات دینی؛ به خصوص در تفسیر و علوم قرآنی به جامعه علمی کشور عرضه داشته و تألیفات ایشان یادگارهای ماندنی به شمار می آیند.
دبیر همایش ملی بررسی آرای تفسیر علامه معرفت ابراز داشت: ایشان نقش بی بدیلی در احیاء مباحث علوم قرآن به متن مباحث حوزوی داشته و در شیعی سازی علوم قرآن در دانشگاه ها، نقش پررنگی را ایفا نموده است.
حجت الاسلام عراقی خاطرنشان ساخت: استاد فرزانه، علامه معرفت نزیک به چهار دهه مطالعه در مقدمات و مبانی تفسیر داشته و پس از آن، روشی منحصر به فرد و هوشمندانه را ابتکار کرده و بنیان تفسیر اثری جامع را بنا نهادند.
*عرضه روایات تفسیری اهل بیت(ع) بدون ایجاد حساسیت
وی تصریح کرد: علامه معرفت در این تفسیر بدون ایجاد حساسیت، توانستند تمامی روایات تفسیری اهل بیت(ع) را حتی فراتر از مرزهای اسلام عرضه نمایند؛ به همین دلیل تجلیل از مقام علمی ایشان، هم تکریمی از این شخصیت بوده و هم ایجاد انگیزه برای دیگر بزرگواران می باشد.
*اهداف همایش ملی بررسی آرای تفسیری علامه معرفت
دبیر همایش ملی بررسی آرای تفسیری علامه معرفت به اهداف این همایش اشاره کرد و گفت: «تجلیل از مقام شامخ علمی پژوهشی علامه معرفت»، «تبیین و معرفی نوآوری ها و روش های تفسیری ایشان»، «گشایش عرصه های نوین و ضروری در مطالعات تفسیری، تطبیقی و اثری» و «نقد دیدگاه ها و ارزیابی منهج تفسیر اثری و ارائه الگوهای نوین» از جمله اهداف این همایش می باشد.
حجت الاسلام عراقی به خروجی های این همایش نیز اشاره و اظهار داشت: «ارائه مقاله های علمی برگزیده در محورهای همایش»، «برگزاری پیش کرسی های تخصصی با حضور اندیشمندان و متفکران اسلامی قبل از برگزاری همایش ملی»، «تدوین و نشر مقالات برگزیده همایش در نشریات علمی-پژوهشی» و ... از خروجی های این همایش خواهد بود.
*مشارکت 22 مرکز قرآن پژوهی در همایش ملی بررسی آرای تفسیری علامه معرفت
وی ابراز داشت: در این همایش بیش از 22 مرکز قرآن پژوه از شهرهای قم، تهران، مشهد، اصفهان و ... مشارکت داشته و برگزارکننده اصلی آن پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و مؤسسه قرآنی تمهید می باشند؛ همچنین از وزرات علوم نیز خواسته ایم که به تمام دانشگاه های سراسر کشور با گرایش های علوم قرآنی و تفسیری مشغول به فعالیت می باشند، اطلاع رسانی های لازم را انجام دهند.
*برگزاری بیش از 10 پیش کرسی تخصصی تاکنون
حجت الاسلام عراقی تصریح کرد: همچنین تا به امروز بیش از 10 پیش کرسی، برگزار و اجرای پیش نشست های متعدد دیگری نیز در شهرهای قم، مشهد و تهران پیش بینی شده است.
وی یادآور شد: مقالات متعددی به دبیرخانه همایش ارسال شده که در حال ارزیابی بوده و علاقمندان می توانند همچنان مقالات خود را ارسال نمایند.
*محورهای همایش ملی بررسی آرای تفسیری علامه معرفت
دبیر همایش ملی بررسی آرای تفسیری علامه معرفت به محورهای این همایش اشاره کرد و گفت: «مبانی، مناهج و قواعد تفسیری در آثار علامه معرفت»، «گرایش تفسیری علامه معرفت»، «مباحث علمی در آثار تفسیری علامه معرفت» و «تفسیر و مفسرشناسی در آثار تفسیری علامه معرفت» از محورهای این همایش است که برای هرکدام، موضوعاتی در نظر گرفته شده و علاقمندان می توانند با مراجعه به سایت همایش به نشانی: http://conf.isc.gov.ir/marefat96 اطلاعات مورد نیاز را به دست آورده و یا مقالات خود را ارسال نمایند.
*برگزاری همایش در دوم آذرماه سال جاری
حجت الاسلام عراقی اظهار داشت: این همایش دوم آذرماه سال جاری در محل پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی قم برگزار و از عموم اساتید حوزه؛ بویژه اساتید تفسیری و طلاب سطح سه و چهار جهت نگارش مقاله و یا ارائه مطالب در پیش نشست های تخصصی دعوت به عمل می آوریم.
🆔 @ostadmaaref
نگاهی به قصه، اهداف و ویژگی های آن در قرآن.pdf
529K
#مقاله
نگاهی به قصه، اهداف و ویژگی های آن در قرآن
#قرآن
#قصه
#داستان_های_قرآنی
#اهداف_قصه
#اعجاز_غیبی
#تاریخ
مجله
#بصیرت
🆔 @ostadmaaref
🌺🌺#روشنا🌺🌺
📚 خلاصه مطالب قسمت چهاردهم:
💠 وحی در حوزه روایات اسلامی:
✅ بیان انواع موضوعات مربوط به وحی در حوزه روایات
✅ بیان لزوم پژوهش در باب روایات، از لحاظ متن و سند
✅ بررسی موضوع « نخستین نزول وحی بر پیامبر» در منابع اهل سنت
🆔 @ostadmaaref
roshana 014.mp3
6.42M
🌱 #فایل_صوتی
☘ کیفیت عالی
🍀 برنامه رادیویی #روشنا
📝 جلسه 14
🆔 @ostadmaaref
نقش قرآن در پايه گذاري علم لغت.pdf
250.9K
#مقاله
نقش قرآن در پایه گذاری علم لغت
#قرآن
#لغت
#لغت_نامه
#تأثیر_قرآن
#تدوین_لغت
مجله
#پژوهش_های_قرآن_و_حدیث
🆔 @ostadmaaref
نقد و بررسی ادعای اقتباس قرآن از اشعار جاهلی.pdf
216.4K
#مقاله
نقد و بررسی ادعای اقتباس قرآن از اشعار جاهلی
#قرآن
#تعابیر_قرآنی
#مفاهیم_دینی
#شعر_جاهلی
مجله
#پژوهش_های_قرآن_و_حدیث
🆔 @ostadmaaref
معرفی پایان نامه برتر یکی از شاگردان دکتر معارف با نام آقای مجید ابراهیمیان
پایان نامه آداب قرائت قرآن و ضوابط موسیقایی آن در صوت و لحن که در بهمن ماه سال 1392 در دانشکده اصول دین دفاع گردید. به راهنمایی دکتر محمدعلی لسانی و مشاوره خانم دکتر سید رضا. و در تیرماه 93در بیست و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب جز پایان نامه های برتر علوم قرآنی کشور شایسته تقدیرشد. همچنین در پنجمین دوره مسابقات بین المللی دانشجویان مسلمان در دی ماه 93شایسته تقدیر شد. و درسال 1395 به صورت کتاب در آمد.
🆔 @ostadmaaref
🌱_آیا_شب_قدر_شرافتی_دارد_که_قرآن.mp3
2.09M
🌱 آیا شب قدر شرافتی دارد که قرآن در این شب نازل شده اینکه بخاطر نزول قرآن این شب شرافت یافته است؟
☘ شبکه یک سیما
☘ #فایل_صوتی
🍀 برنامه #شهر_باران
📝 1396/03/24
🆔 @ostadmaaref
🌱_نسبت_میان_تعرج_الملائکه_و_نزول.mp3
1.9M
🌱 نسبت میان تعرج الملائکه و نزول چیست؟
☘ شبکه یک سیما
🍀 برنامه #شهر_باران
📝 1396/03/24
🆔 @ostadmaaref