🎙 #تبیین_و_تحلیل | بیانیه گام دوم انقلاب
🔰 تبیین و تحلیل بیانیه گام دوم انقلاب توسط حضرت استاد شب زنده دار دام ظله
📆جلسه بیست و پنجم | 1398/02/09
بسم الله الرحمن الرحیم
🔸مطلب چهارمی که در بیانیه رهبری معظم مورد توصیه واقع شده است عدالت و مبارزهی با فساد است، میفرمایند:
"چهار) عدالت و مبارزه با فساد: این دو لازم و ملزوم یکدیگرند." اگر عدالت بخواهد برپا بشود باید با فساد مبارزه کرد و اگر بخواهد فساد نباشد باید عدالت مراعات گردد "فساد اقتصادی و اخلاقی و سیاسی، تودهی چرکین کشورها و نظامها و اگر در بدنهی حکومتها عارض شود، زلزلهی ویرانگر و ضربهزننده به مشروعیّت آنها است؛ و این برای نظامی چون جمهوری اسلامی که نیازمند مشروعیّتی فراتر از مشروعیّتهای مرسوم و مبنائیتر از مقبولیّت اجتماعی است، بسیار جدّیتر و بنیانیتر از دیگر نظامها است."
🔸ایشان در این توصیهی چهارم بیش از توصیههای دیگر سخن دارند و بیانات فرمودند که در این وقت کوتاه گنجایش خواندن همهی آنها نیست که ان شاءالله مراجعه خواهید فرمود.
🔸نکتهای که اینجا باید به آن توجه کنیم این است که یکی از شگردها و سیاستهای دشمنان و گاهی دوستان غافل این است که این موارد فسادی که کمابیش وجود دارد را بیش از حد بزرگ میکنند، و خیال میشود که این چپاولگری و اختلاس و بیعدالتی و امثال ذلک در تمام سطوح حکومتی معاذالله وجود دارد. و حال این که اینچنین نیست. یک مواردی وجود داشته، انسانهای ناباب همیشه در این امور بودهاند، حتی در حکومتهای الهی و زمان ائمه علیهم السلام و آن موقعها هم آدمهای ناباب همیشه پیدا میشدند و پیدا خواهند شد.
🔸عالم، عالم اختیار است اهواء و امثال اینها هم در انسانها وجود دارد. بنابراین باید با این ها مبارزه بشود، جلوگیری بشود و همه مراعات بکنند، اما نقطههای ضعف را بیش از آن مقداری که است نباید بزرگ کرد و در دلها را خالی کرد.
🔸همین دیروز یک شخصی یک کلیپی را گذاشته بود و میشنیدم، متأسفانه بعضیها هم که حالا شاید از خانوادهی شهدا هم باشند به گونه ای صحبت میکنند و بعضی از امور ناروایی را که میبینند چندین برابر میکنند و آنها را بزرگ میکنند و یک توقعات ویژه و خاصی، گاهی هم خلاف آنچه که مقاصد انقلاب بوده بیان میکنند. این جایی است که از مضالّ اقدام است، در کنار این که مسئله بسیار مهم است از آن طرف هم باید مواظبت کرد که خارج از حدود نشود و موجب ناامیدی اهل خود این مملکت و دیگرانی که ناظر به اینجا هستند [نشود] و باعث نشود آنهایی که به ایران چشم امید دوختهاند و چشم امیدشان این است که ان شاءالله این انقلاب به مقاصد برسد آنها را هم نباید ناامید کرد. یعنی دو وظیفه است؛ هم خود اهالی این مملکت و هم دیگرانی که در خارج هستند و چشم امیدشان به این انقلاب و مردم این سامان است.
🔹خدای متعال به همهی ما توفیق خدمت به اسلام عنایت بفرماید.
#پندهای_سعادت
#بیانیه_گام_دوم_انقلاب
#گام_دوم_انقلاب
#تبیین_و_تحلیل
🔗 @pand_saadat
📢 اطلاعیه
بسمه تعالی
با سلام و احترام، به اطلاع طلاب و فضلاء محترم رسانده می شود درس اخلاق حضرت استاد شب زنده دار«دام ظله» امشب (سه شنبه 98/02/10 ) برگزار نمی گردد.
#اطلاعیه
#درس_اخلاق
@pand_saadat_26_980210.mp3
2.95M
🔈 | #صوت
🔰 تبیین و تحلیل بیانیه گام دوم انقلاب توسط حضرت استاد شب زنده دار دام ظله
📆جلسه بیست و ششم | 1398/02/10
#پندهای_سعادت
#بیانیه_گام_دوم_انقلاب
#گام_دوم_انقلاب
#بیانات
#تبیین_و_تحلیل
🔗 @pand_saadat
@pand_saadat_26_980210.pdf
443.3K
📕فایل PDF تبیین و تحلیل گام دوم انقلاب
🔰توسط حضرت استاد شب زنده دار دام ظله
📆جلسه بیست و ششم | 1398/02/10
#پندهای_سعادت
#بیانیه_گام_دوم_انقلاب
#گام_دوم_انقلاب
#تبیین_و_تحلیل
🔗 @pand_saadat
🎙 #تبیین_و_تحلیل | بیانیه گام دوم انقلاب
🔰 تبیین و تحلیل بیانیه گام دوم انقلاب توسط حضرت استاد شب زنده دار دام ظله
📆جلسه بیست و ششم | 1398/02/10
بسم الله الرحمن الرحیم
🔸پنجمین توصیهای که رهبری معظم میفرمایند استقلال و آزادی است.
"استقلال ملّی بهمعنی آزادی ملّت و حکومت از تحمیل و زورگویی قدرتهای سلطهگر جهان است، و آزادی اجتماعی بهمعنای حقّ تصمیمگیری و عمل کردن و اندیشیدن برای همهی افراد جامعه است؛ و این هر دو از جملهی ارزشهای اسلامیاند و این هر دو عطیّهی الهی به انسانهایند"
🔸این مسئلهی استقلال و آزادی واقعاً دو نعمت بسیار ارزشمند و مهم است، منتهی مضالّ اقدام است. بخصوص مسئلهی آزادی. که باید آزادی را چهطور معنا کرد که ایشان در این فراز معنی فرمودند. این احتیاج دارد عزیزانی که ان شاءالله به تبلیغ مشرف میشوند بخصوص با نسل جوان سر و کار دارند اینها را واقعاً تبیین کنند که آن آزادیای که در اسلام است چیست؟
🔸ما الان مثل ماهیای هستیم که در آب است که توجه ندارد در چه نعمتی دارد زندگی میکند اگر صیاد او را از آب بیرون بیاورد ، آن وقت میفهمد که در چه نعمتی است. ما الان آزادی و استقلالی داریم که گوش به فرمان هیچکجا نیستیم و خودمان میتوانیم تصمیم بگیریم با آن روشی که برای خودمان به عنوان قانون اساسی و قوانین عادی قرار دادیم.
🔸این را باید خوب باز کرد، برای مردم توضیح داد و باز این که آزادیای که در اسلام گفته شده است حتی عدهای از کسانی که بالاخره خودی هستند و حتی ممکن است که در ردههای حکومت هم وجود داشته باشند آزادی را چهجور معنا میکنند؟ آیا آزادی با این که امر به معروف بشود نهی از منکر بشود، انسانها وادار بشوند الجاء حتی بشوند به این که اطاعت خدای متعال را بکنند، اینها همه در اینها قرار میگیرد. آیا ما اگر خانم ها را بر حجاب اجبار کنیم، این منافات با آن آزادیای دارد که میگوییم از ارزشها است؟ آیا بر سایر احکام الهی اگر اجبار کنیم این منافات با آن آزادی دارد؟ اینها از همان مسائلی است که خیلی مهم است، هم برای خود ما مهم است و هم برای مملکت ما و هم برای این سؤالات جهانی است که شما نسبت به آزادی موقف اسلام چه هست؟ با اینها چهجور سازگاری دارد؟ اینها را باید تبیین کرد و تبیین آن هم علی ضوء الکتاب و السنّة و فطرت انسانی و عقل است. که در حقیقت بهترین نوع آزادی و معنا و مفهوم آزادی آن است که در اسلام بیان شده.
🔸"شش: عزت ملی و روابط خارجی، مرزبندی با دشمن." این سه، یعنی عزت ملی، روابط خارجی، مرزبندی با دشمن، شاخههایی از اصل عزت، حکمت و مصلحت در روابط بین المللی هستند. یک قلدرهایی در عالم وجود دارند که چون ثروت دارند یا قدرت دارند، اینها مثل اسب چموشی یا حیوان چموشی که یک مدتی غذای زیاد به او میدهند میخورد ودیگر قابل کنترل نیستند هستند. خیلی از این آدمهایی که در این دنیا هستند «إِنَّ الْإِنْسانَ لَیَطْغى * أَنْ رَآهُ اسْتَغْنى» (علق، 6 و7) همینطور شدند زورگویی و حرف ناحساب زدن و بیمنطق صحبت کردن و چپاولگری، این موضوع رویه و سریهی آنها شده است.
🔸عزت این است که ما در مقابل اینطور آدمها تسلیم نشویم، اسلام تسلیم نشده و باید گروندگان به آن هم تسلیم نشوند و روابط خارجی ما باید با دولتها بر اساس احترام متقابل باشد، بر اساس منطق باشد، بر اساس زورگویی نباشد.
با دشمنان همانطوری که اسلام گفته است برخورد شود. باز اینها هم مطالب شایسته و بسیار مهمی است که هم به درد داخل میخورد و هم عرض کردم اینها باز سؤالات جهانی است چون اینها مسائل جهانی است که اسلام در این موارد چه موقفی دارد و چه راهنماییهایی فرموده است.
🔸هفت که آخرین توصیهی آن بزرگوار است سبک زندگی است. که این هم بسیار بسیار امر بااهمیتی است.
خیلی از این تبلیغات خارجیها و منعکس شدن زندگیهای آنها فریب است و وقتی که وارد زندگیهای آنها میشود میگوید واقعاً «مَعیشَةً ضَنْکا»(طه، آیه24) [هستند]. اینها را بزک میکنند و دیگران را فریب میدهند و دارند سبک زندگیهای ما را از آن که طبیعت انسان، فطرت انسانی میگوید و اسلام آنها را ترسیم فرموده برای ما خارج میکنند.
یکی از بحثهای مهم این است که ما از کتاب و سنت و سیرهی معصومین علیهم السلام و تربیتشدگان این مکتب استخراج کنیم که سبک زندگی باید به چه نحو باشد که نه اسراف در آن است، نه تبذیر در آن است، نه دنیاطلبی در آن است. و قناعت در آن است. دست دیگران را گرفتن در آن است. همان که در دعای عند الزوال میخوانیم که آنجا به ما دستور دادند که به دیگران بتوانیم برسیم.
🔸آقایان می توانند در تبلیغاتشان این گام دوم را موضوع بحث تبلیغ خود قرار بدهند و علی ضوء الکتاب و السنّة ان شاءالله هم برای خود مان و هم برای مردم شریف مؤمنی که مؤمن به این راه هستند و حدوث و بقاء انقلاب هم با اعانت آنها و کمک آنها انجام شده است تبیین کنند.
#پندهای_سعادت
#بیانیه_گام_دوم_انقلاب
#گام_دوم_انقلاب
#تبیین_و_تحلیل
🔗 @pand_saadat
📷 | #لوح
🔰خادم اسلام
🔸حضرت استاد شب زنده دار دام ظله:
یکی از چهرههایی که حقیقتاً خادم اسلام بود مرحوم شهید مطهری رضوانالله علیه بود که این سرمایهی بزرگ را افراد نابخرد و کسانی که در فهم اسلام اعوجاج داشتند از این جامعه گرفتند، خدای متعال ان شاءالله آن بزرگوار را با اولیائش محشور فرماید.
⬇️دریافت (کیفیت بالا):
http://yon.ir/rlRQ4
#پندهای_سعادت
#دوازدهم_اردیبهشت
#شهید_مطهری
🔗 @pand_saadat
📷 | گزارش تصویری
🔰تقدیر و تجلیل از حضرت استاد شب زنده دار "دام ظله" توسط شاگردان استاد بمناسبت روز معلم
📆 درس خارج فقه | 98/02/09
#عکس
#گزارش_تصویری
🔗 @pand_saadat
📷 | #عکس_نوشت
🔰اخلاص در تبلیغ
🔸توصیه حضرت استاد شب زنده دار"دام ظله" به مبلغین:
آنچه كه در تبليغ خيلي مهم است اخلاص است. بايد كوشش كرد مهما امكن اخلاص در كار باشد. اين اخلاص باعث ميشود كه هم به نفع مردم باشد، هم به نفع خود انسان باشد وحرفش در دلها تاثيرگذار باشد.
#پندهای_سعادت
#تبلیغ
#ماه_مبارک_رمضان
@pand_saadat
@Pand_Saadat.pdf
1.26M
📕متن کامل جلسات تبیین و تحلیل " گام دوم انقلاب " توسط حضرت استاد شب زنده دار دام ظله
#پندهای_سعادت
#بیانیه_گام_دوم_انقلاب
#گام_دوم_انقلاب
#تبیین_و_تحلیل
🔗 @pand_saadat
🔰حکایتی از زندگی امام حسن مجتبی «علیه السلام»
در احوالات امام حسن مجتبی «علیه السلام» که به حسب نقل و تاریخ زندگی حضرت امام حسن«علیه السلام» با سیدالشهدا «علیه السلام» در همان زمان معاصرتشان هم که با هم زندگی میکردند، تفاوت داشت. معلوم است که این تفاوتها بر اساس حکمتها و مصالحی بوده است، والّا نگاه آن دو بزرگوار به دنیا و آخرت با هم هیچ فرقی نمیکند. آنها هر دو تربیت شدهی یک مکتب و مَثَل أعلای یک مکتباند. حضرت امام حسن«علیه السلام» همینطور که در این نقل هست، زندگی چشمنواز و جالبی هم از نظر لباس و هم از نظر منزل و هم از نظر جهات دیگر مثل میهمانداری داشتند. یک روز که خیلی با شکوه و جلالت از منزل بیرون آمده بودند، تعبیر روایت این است:
«وَ نُقِلَ أَنَّهُ علیه السلام اغْتَسَلَ وَ خَرَجَ مِنْ دَارِهِ فِي حُلَّةٍ فَاخِرَةٍ وَ بِزَّةٍ طَاهِرَةٍ وَ مَحَاسِنَ سَافِرَةٍ وَ قَسِمَاتٍ ظَاهِرَةٍ وَ نَفَخَاتٍ نَاشِرَةٍ وَ وَجْهَةٍ يُشْرِقُ حُسْناً وَ شَكْلَةٍ قَدْ كَمَلَ صُورَةً وَ مَعْنًى إلی آخر».
«فَعَرَضَ لَهُ فِي طَرِيقِهِ مِنْ مَحَاوِيجِ الْيَهُودِ هِمٌّ فِي هِدْمٍ قَدْ أَنْهَكَتْهُ الْعِلَّةُ وَ ارْتَكَبَتْهُ الذِّلَّةُ وَ أَهْلَكَتْهُ الْقِلَّةُ وَ جِلْدُهُ يَسْتُرُ عِظَامَهُ وَ ضَعْفُهُ يُقَيِّدُ أَقْدَامَهُ...».
یکی از مساکین و مستمندان یهودی در حالی که در نهایت مسکنت و ذلّت بود، لباس و بدنش و ظاهرش آشفته بود، در راه با حضرت«علیه السلام» ملاقات کرد.
«فَاسْتَوْقَفَ الْحَسَنَ علیه السلام وَ قَالَ يَا ابْنَ رَسُولِ اللَّهِ أَنْصِفْنِي»؛
عرض کرد که انصاف بده به من که میخواهم مطلبی را از شما سؤال کنم.
«فَقَالَ علیه السلام فِي أَيِّ شَيْءٍ»؛
حضرت پرسیدند: درباره چه مطلبی؟
«فَقَالَ جَدُّكَ يَقُولُ الدُّنْيَا سِجْنُ الْمُؤْمِنِ وَ جَنَّةُ الْكَافِرِ».
این مطلب به حدی از رسول خدا «صلی الله علیه و آله وسلم» مشهور بود که یهودیها هم میدانستند. عرض کرد که این را جدّ بزرگوارت فرموده است:
«وَ أَنْتَ مُؤْمِنٌ وَ أَنَا كَافِرٌ فَمَا أَرَى الدُّنْيَا إِلَّا جَنَّةً تَتَنَعَّمُ بِهَا وَ تَسْتَلِذُّ بِهَا وَ مَا أَرَاهَا إِلَّا سِجْناً لِي قَدْ أَهْلَكَنِي ضُرُّهَا وَ أَتْلَفَنِي فَقْرُهَا».
شما مؤمن هستید و من هم کافرم. شمایی که مؤمن هستید، میبینم که این دنیا بهشت شماست و از آن لذت میبرید و من که کافرم، این دنیا زندان من است و مشکلاتش من را کشته و فقرش مرا از بین برده است. این چه جوری میشود؟
حضرت«علیه السلام» جواب دادند:
«فَلَمَّا سَمِعَ الْحَسَنُ علیه السلام كَلَامَهُ أَشْرَقَ عَلَيْهِ نُورُ التَّأْيِيدِ وَ اسْتَخْرَجَ الْجَوَابَ بِفَهْمِهِ مِنْ خِزَانَةِ عِلْمِهِ وَ أَوْضَحَ لِلْيَهُودِيِّ خَطَاءَ ظَنِّهِ وَ خَطَلَ زَعْمِهِ وَ قَالَ يَا شَيْخُ لَوْ نَظَرْتَ إِلَى مَا أَعَدَّ اللَّهُ لِي وَ لِلْمُؤْمِنِينَ فِي الدَّارِ الْآخِرَةِ مِمَّا لَا عَيْنٌ رَأَتْ وَ لَاأُذُنٌ سَمِعَتْ لَعَلِمْتَ أَنِّي قَبْلَ انْتِقَالِي إِلَيْهِ فِي هَذِهِ الدُّنْيَا فِي سِجْنٍ ضَنْكٍ وَ لَوْ نَظَرْتَ إِلَى مَا أَعَدَّ اللَّهُ لَكَ وَ لِكُلِّ كَافِرٍ فِي الدَّارِ الْآخِرَةِ مِنْ سَعِيرِ نَارِ الْجَحِيمِ وَ نَكَالِ الْعَذَابِ الْمُقِيمِ لَرَأَيْتَ أَنَّكَ قَبْلَ مَصِيرِكَ إِلَيْهِ الْآنَ فِي جَنَّةٍ وَاسِعَةٍ وَ نِعْمَةٍ جَامِعَةٍ».
به طور خلاصه، حضرت علیه السلام فرمودند که مراد از کلام رسول الله «صلی الله علیه و آله وسلم» این است که آنچه خداوند برای مؤمنان در قیامت مهیا کرده است، قابل مقایسه با آنچه که در دنیا نصیب آنها میکند، نیست.
خدای متعال به همهی ما به فضل و کرمش توفیق عمل به این دستورات انسانساز را عنایت فرماید و قبل از اینکه دیر شود، ما را به این آموزههای ارزنده تربیت فرماید.
▫️منبع:
بحارالأنوار، ج 43، ص 34
🔹برگرفته شده از کتاب پندهای سعادت «سلسله درس های اخلاق آیت الله محمد مهدی شب زنده دار دام ظله»
#ماه_مبارک_رمضان
#امام_حسن_مجتبی_علیه_السلام
🔗@pand_saadat
#اطلاع_رسانی
🔰سلسله نشستهای تخصصی «تبیین سنتهای کارآمدحوزه علمیه»
🔸توسط حضرت استاد شب زنده دار دام ظله
🗓زمان: از سه شنبه ۳۱ اردیبهشت تا جمعه ۱۰ خرداد، ساعت ۲۱:۵۰ تا ۲۳:۱۵
🏢مکان: مشهد مقدس، خیابان آیت الله بهجت، بهجت ۸/۱، پلاک ۴۱۵
🔗 @pand_saadat