✅پرسش:
جز توکل بخدا و تلاش خوب چه چيزي ميتواند باعث رسيدن به هدف بشود؟
قسمت دوم
🌺پاسخ:
* توبه حقيقي شرايط و لوازم و آثار عملي دارد . مهمترين آن، عبارت است ازاين که تصميم بگيريد که :
1ـ ديگر هيچ گناهي را انجام ندهيد. اگر به دليل ندانستن مسئله و جهل يا غفلت و فراموشي يا هر دليل ديگر، دوباره گناهي را مرتكب شديد، بلا فاصله توبه كنيد و با اشك و گريه، از خداوند بخواهيد كه شما را بيمارزد.
2ـ خود را به احكام و دستورهاي دين مقيد و پايبند كنيد و گناهان گذشته خود را جبران نماييد.
🌟آداب توبه:
توبه آداب خاصي دارد که بايد آن را از مستحبات توبه دانست که منجر به تداوم بيشتر توبه مي گردد، عبارتند از:
1- سه روز روزه گرفتن
2- غسل توبه
3- خواندن دو يا چهار رکعت نماز
4- دعاهاي توبه
5- خود را مقيد به نماز اوّل وقت كند
6- تا حد امكان نمازها در مسجد خوانده شود
7- با دوستان مؤمن رفت و آمد كنيد و از رفاقت با افراد بدنام و فاسد پرهيز نماييد.
8-دعاهاي توبهاي را که از ائمه معصومين وارد شدهاست، به ويژه دعاهاي صحيفه سجاديه، مخصوصاً دعاي 31 و يا مناجات خمسْ عشر، به خصوص مناجات تائبين را بخوانيد.
9- هر روز صبح بعد از نماز و هر شب هنگام خوابيدن، پس از خواندن دو ركعت نماز از خدا بخواهيد كه شما را در پيمان توبه موفق بدارد،
10- از توسل به چهارده معصوم عليهم السلام به خصوص توسل به امام زمان عليه السلام غافل نشويد.
11- از فرصت استثنايي ماه هاي رجب و شعبان و رمضان هم چنين ايام سوگواري محرم كمال استفاده را ببريد.
12- گاهي در دل شب ، هنگام سحر ، نزديکي هاي صبح ، با خدا خلوت کن . جايي که کسي جز خدا شما را نبيند و صداي درد دل گفتنت با خدا را نشنود .
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اخلاقی
#توبه
#موفقیت
✅پرسش:
احياي تفکر اسلامي چه چيزي را مطرح مي کنند؟
🌺پاسخ:
شهيد مطهري در پاره اي از مباحث خود که به صورت کتاب «احياي تفکر اسلامي» در آمده است، در اين زمينه مي فرمايند:
🍃عقل به تنهايي قادر نيست که بشر را نجات دهد و بزرگترين عيب فرهنگ غرب اين است که ميخواهد با عقل به تنهايي با روح با وجدان، با ايمان پيوندي داشته باشد و فقط با نيروي عقل کشتي بشيرت را از مهلکه نجات دهد. پس نياز به يک قوه کمکي مانند دين است. در اينجا ما اسلام را به عنوان يک هميار و راه زندگي در نظر ميگيريم و درصدد اين هستيم که احياء تفکر اسلامي را مورد بررسي قرار دهيم.
🌿در واقع اسلام در ميان ما هم وجود دارد و هم اسلام وجود ندارد به صورت اينکه ما ميبينم که شعارهاي اسلام در ميان است، بانگ اذان شنيده مي شود ، عده اي به مسجد مي روند و مرده هايمان را به صورت اسلامي دفن ميکنيم ، اسم ها اکثرا اسلامي هستند، ولي روح اسلام در ما وجود ندارد و به همين دليل اگر خواستار جامعه اسلامي هستيم بايد به فکر تجديدش باشيم.
🌱اسلام زنده است چون کتابش است و سنت پيامبرش هنوز وجود دارد. پس اگر به فکر احياي تفکر اسلامي هستيم، امکان آن وجود دارد.
👈اشکال کار در تفکر ماست. يعني فکر ما از اسلام به صورت مرده است مثل اين است که شما بذر زنده اي را برخلاف اصول کشاورزي زير خاک دفن کنيد که اين بذر در زير خاک بماند ، ولي جوانه نزند و در همان زير بماند. متاسفانه بايد گفت اگر اين بذر زياد در زير خاک بماند، باعث نابودي و خرابي آن مي شود و اگر روزي جوانه اي بزند، جوانه اي زار و ناقص خواهد بود.
🔹اين تعبير ميگويد که بذر کاشته شده ما براي جامعه اسلامي اشکال داشته است.
حضرت علي تعبيري در زمينه آينده اسلام و مسلمين دارند که مي گويد: «مردم لباس اسلام را به تن مي کنند ولي مثل اينکه پوستين را وارونه به تن کنند.»
☘️پوستين در زمستان براي دفع سرما است. اين وارونه پوشيدن پوستين يعني پوستين را مي پوشند ،اما نه آنطور که بايد بپوشند. قسمت پشم دار را بيرون ميگذارند و قسمت پوست را داخل مي پوشند، در اين صورت نه تنها بدن را گرم نمي کند، بلکه به يک صورت مضحک و وحشتناک هم در مي آيد.
🌱در ادامه مي گويند: «اسلام را مردم چنين خواهند کرد ، يعني هم دارند و هم ندارد ولي چون آن را وارونه کرده اند، آنچه بايد رو باشد، زير است و آنچه بايد درزير قرار گيرد در رو قرار گرفته است. نتيجه اش اسلام بي خاصيت و بي اثر است. اسلامي که انرژي و جنبش ندارد.»
☘️اين نکته اساسي است و الا ما بنشينم و از تمدن و فرهنگ ديگران انتقاد کنيم و از فرهنگ اسلامي تجليل کنيم و بعد هم خيال بکنيم که فرهنگ اسلامي و روح اسلامي همان است که ما امروز داريم، پس مردم دنيا بيايند و از ما پيروي کنند، کاري از پيش نمي رود. خب اگر مردم دنيا بيايند از ما پيروي کنند، مثل ما مي شوند، يعني به صورت مرده در مي آيند.
✨بحث ما در مورد احيا تفکر اسلامي است. متفکران بزرگ اسلامي به اين مطلب کاملا توجه کرده اند که طرز تفکر مسلمانان درباره اسلام آسيب ديده است. فرق است بين اينکه يک آئين خودش در ذات زنده باشد و اينکه طرز تفکر مردمي که آن را پذيرفته اند به صورت زنده باشد.
✍️بنابراين وقتي مي گويم که طرز تفکر مسلمين در عصر حاضر درباره اسلام آسيب ديده است مربوط به تفکر ما مسلمان از اسلام است. در طول تاريخ اين تغييرات به وجود آمده اند. يک به يک باعث شده اند تفکر اسلامي که مد نظر اسلام بود و براي يک جامعه زنده در نظر گرفته شده بود، از بين برود و مخدوش شود.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اخلاقی
#تفکر
☘️عدو شود سبب خیر
🌺" بارها افراد خیرخواه و دلسوز گفتهاند و بنده هم تأیید میکنم که تحریم در موارد بسیاری به سود کشور است، به سود ملّت ایران است، این را افراد دلسوز و علاقهمند و مطّلع بیان میکنند.
✨بله، تحریم یک مشکلاتی را ایجاد میکند؛ تحریم مبادلات بانکی، تحریم نفتی و غیره ممکن است یک مشکلاتی را به وجود بیاورد امّا در نهایت به نفع کشور است.
👈یکی از مسئولین کشور میگفت که در یک جلسهی خارجی، یک نفر از سیاستمداران خارجی به ما میگفت آقا! شما در دوران تحریم توانستید این همه سلاحهای مدرن تولید کنید؛ خیلی تواناییِ شما بالا است؛ با اینکه تحریم بودید توانستید یک چنین کارهای بزرگی انجام بدهید؛ اگر تحریم نبودید، چه کار میکردید. این آقا میگفت: به او گفتم اگر تحریم نبودیم، این کارها هیچ کدام انجام نمیگرفت؛
☘️درست هم گفته. تحریم موجب میشود که ما به خودمان مراجعه کنیم، دنبال تولید [برای تأمین] نیازها از درون خودمان باشیم، ابتکارات خودمان را شناسایی کنیم، بشناسیم. "
📚بیانات مقام معظم رهبری دامت برکاته در تاریخ ۱۳۹۸/۰۲/۰۴
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#خامنه_ای
#تحریم
#خودباوری
#تولید
👇👇👇
♨️سوال:
🔰تبعيض ميان فرزندان از نظر اسلام چه حکمي دارد؟
✍️پاسخ:
✅از نظر اسلام، برای هر یک از افراد خانواده در قبال حق و حقوقی که بر ذمّه دیگری دارد، وظایفی نیز معین شده که تنها در سایه رعایت آن می توان، انتظار سعادت و خوشبختی طرفین را داشت.
در احادیث به فرزندان و رعایت حقوق آنان توجه ویژهاى شده است. برخى از این احادیث به تبیین جایگاه فرزندان در خانواده و تأثیرى كه بر حیات مادّى و معنوى والدین دارند، پرداختهاند.
در واقع همان طوري كه فرزندان به دليل عدم رعايت حقوق والدين، عاق آن ها مي شوند، والدين نيز در اثر بي توجهي به حقوق فرزندان عاق آنان مي گردند؛ زیرا هميشه حق طرفيني است.
اما لازم به تاکید است حق والدین بر فرزندان بسیار بیشتر ومهم تر و عمیق تر است تا حق فرزندان بر والدین . حق والدین و لزوم احترام آنها بر فرزندان در قرآن بعد از توصیه به عبادت و بندگی در مقابل خدای متعال و در ردیف آن قرار دارد. آیه ای که می فرماید ان لاتعبدوا الا الله و بالوالدین احسانا. و یا در جای دیگر می فرماید و لاتقل لهما اف یعنی حداقل از بی احترامی که اف گفتن است نمی توان به پدر و مادر گفت. در حالی که حق فرزندان نسبت به والدین در این سطح از اهمیت نیست.(دقت شود)
رسول اکرم صلّی الله علیه و آله و سلم در ضمن سفارشهاى خود به امیرالمؤمنین فرمودند:« يا علىُّ لَعَن اللهُ والدين حَمَلا وَلَدهما على عُقُوقهما؛ يا علىُّ! يَلزِمُ الوالدينِ مِن العُقُوقِ لِوَلَدِهما مايَلزِمُ الوَلَدَ لَهما مِن عُقُوقهم؛[بحارالانوار، ج74، ص: 60] خدا لعنت کند پدر و مادرى را که فرزندان خويش را بد تربيت کنند و موجبات عاق خود را فراهم نمايند. اى على! همانگونه که فرزند عاق والدين مى شود، والدين نيز عاق فرزند خواهند شد».
رعایت عدالت در برخورد با فرزندان حقی است كه در روایات به آن امر شده، تا جایی که اعتراض پیامبر به پدرى كه فقط یكى از دو فرزندش را در حضور هر دوى آنها بوسید، نشانه ای از اهتمام اسلام به رعایت عدالت در میان فرزندان است.
با توجّه به نکته فوق توجّه داشته باشید میان اعتراض نسبت به حقوق برآورده نشده از سوی والدین با این كه فرزند چه انتظاری از والدین خود داشته که برآورده نشده، فاصله زیادی وجود دارد؛ زیرا چه بسا ممکن است
اولاً: چیزی که فرزند خواستار آن است، حقّش نباشد،
ثانیاً: ممکن است درک طرفین از نحوه عملکرد والدین به گونه ای متفاوت باشد که باعث سوء تفاهم گردیده باشد.
با اینحال اگر اطمینان دارید که واقعاً حقی از شما توسّط والدینتان ضایع گردیده، سعی کنید کاری کنید که بیان این مسائل شکل انتقاد به عملکرد آنان را به خود نگیرد؛ زیرا انتقاد نیز آدابی دارد که به نظر می رسد شایسته نیست که بدون داشتن مهارت در این زمینه وارد این عرصه شد.
به هر حال اگر خواستید نسبت به والدین خود انتقاد داشته باشید، سعی نمایید به این نکته بیندیشید که چگونه انتقادتان را مطرح كرده و طوری بیان کنید که روابطتان آسیب ندیده و خدای نکرده دل آنها را از خود نرنجانید.
موفق باشید
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌐 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اخلاقی
✅پرسش:
آيا حيا فطري است؟
قسمت اول
🌺پاسخ:
يكي از مسائل دامنه داري كه در محافل علمي مطرح شده است، اين است كه آيا اموري مانند حيا، فطري اند يا فرهنگي ؟
اگر حيا فطري باشد، يك پديده انساني است كه تابع فرهنگ خاصي نبوده، دو ويژگي خواهد داشت:
يكي اينكه در همه انسان ها مشترك خواهد بود و ديگري اينكه ثابت خواهد بود، بر اثر گذر زمان، تغيير نخواهد كرد.
اما اگر فرهنگي باشد، تابع فرهنگ هر جامعه اي خواهد بود و لذا، نه مشترك ميان همه انسان ها خواهد بود نه ثابت و تغيير ناپذير؛ بلكه ممكن است در برخي انسان ها حيا وجود داشته باشد و در برخي ديگر نه، و ممكن است روزگاري حيا در ميان مردم وجود داشته باشد اما روزگاري برسد كه حيا از ميان آنان، رخت بربندد.
🔹بنابراين سوال اصلي اين است آيا انسان چون انسان است شرم دارد و يا چون تابع فرهنگ است شرم دارد؟ آيا علت حيا انسانيت است يا ديانت و فرهنگ؟
🌸 برخي بر اين باورند كه حيا از فرهنگ جامعه نشات مي گيرد و اصالت فطري و انساني ندارد. اين افراد براي ادعاي خود دو دليل مي آورند:
الف)تفاوت فرهنگ ها
ممكن است بگويند تفاوت فرهنگ ها دليل غير فطري بودن ارزش هاست؛ مقتضاي فطري بودن ارزش ها ، يكساني و همساني آنها در تمام فرهنگ ها و زمان ها ست؛ اما بر خلاف آن، شاهد تفاوت فرهنگ ها هستيم. مثلا در فرهنگي فلان كار، نابهنجار شمرده مي شود و مردم از انجام دادن آن شرم مي كنند، اما در فرهنگ ديگري همان كار، نابهنجار شمرده نمي شود و در نتيجه مردم از انجام دادن آن ابايي ندارند.
▪️بر همين اساس بر اين باورند كه براي يافتن اصالت هاي انساني، بايد به جوامع بدوي و بدور از تمدن روي آورد؛ چراكه دوري آنان از تمدن سبب شده كه از هيچ فرهنگي تاثير نپذيرند و اصالت انساني خود را حفظ كنند.
ب)مطالعه جوامع بدوي نشان مي دهد كه در اين قبيله ها مردم از عرياني عورت خود نزد ديگران و حتي جنس مخالف ابايي ندارند و شرم نمي كنند. و يا زنان اختلاط با مردان را قبيح نمي دانند و يا از نداشتن حجاب، احساس شرم و خجالت نمي كنند؛ بنابراين نتيجه مي گيريم كه ارزش ها و از جمله حيا و شرم پديده هايي فرهنگي و محصول تمدن اند، نه اينكه فطري و ذاتي باشند.
👈🏽سوالي كه در برابر اين نظريه مطرح مي شود اين است كه: متفاوت بودن فرهنگ و تمدن در چه چيزي تاثير مي گذارد و به اصطلاح، قلمرو تاثير گذاري آن كدام يك از اركان حياست؟ آيا تاثير آن در اصل حياست يا موضوع حيا؟
🍀دو چيز را بايد از يكديگر جدا نمود:موجوديت حيا و موضوع حيا را.
✍️اگر تاثير فرهنگ و تمدن بر اصل و ريشه و ماهيت حيا باشد، در حقيقت، موجوديت آن را تحت تاثير قرار مي دهد و در اين صورت هم مي تواند حيا را بيافريند و هم مي تواند آن را نابود كند؛
🔸 اما اگر تاثير فرهنگ بر موضوع حيا باشد، اصل موجوديت حيا نمي تواند تحت تاثير قرار دهد بلكه اموري كه موضوع حيا هستند، متاثر شده، دچار تغيير مي شوند. در اين صورت، ممكن است كاري در فرهنگي شرم آور باشد اما در فرهنگ ديگرهمان كار موجب مباهات باشد.
🔹در اين فرض موجوديت حيا تغيير نكرده است و اينگونه نيست كه در فرهنگ دوم، ريشه حيا معدوم شود، بلكه آن چيزي كه در فرهنگ اول، موضوع حيا بوده، در فرهنگ دوم از فهرست موضوعات حيا خارج شده است و در عين حال امكان دارد بلكه اينگونه است كه امور ديگري موضوع حيا قرار مي گيرند. در همان جوامع بدوي مي توان مواردي را يافت كه همان مردم ازآن شرم دارند. پس ريشه حيا هرگز از جامعه انساني رخت بر نمي بندد.
🌸تا انسان هست حيا هم هست. آنچه تغيير مي كند، مصداق ها و موردهاي حيا ست. به عبارت ديگر، تفاوت فرهنگ ها موجب تفاوت مصداق هاي حيا مي شود. دليل آن نيز روشن است.👈 يكي از اركان حيا اين است كه ملاكي براي تشخيص نابهنجاري داشته باشيم و بر اساس آن ، امور نابهنجار و شرم آور را معين كنيم. اين مسئله دقيقا به نظام ارزشي مربوط مي شود. نظام ارزشي است كه درست و نادرست، و زشت و زيبا را مشخص مي سازد.
🔻در اين جا فرهنگ ها نقش بازي مي كنند. هر فرهنگي داراي نظام ارزشي خاصي است و بر اساس آن، ملاك زشتي امور متفاوت خواهد بود. در نتيجه، كار نابهنجار در هر فرهنگي با فرهنگ ديگر، متفاوت خواهد بود.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اخلاقی
#حیا
👇👇👇
♨️سوال:
🔰چرا افراد گناهکار خوشبختند و مومن ها این قدر بدبختی دارند؟
✍️پاسخ:
✅حقیقت آن است که ایمان و کفر تاثیر چندانی در بهره مندی از مواهب مادی دنیا ندارد. بیماری، فقر، حوادث و ... در همه جای جهان وجود دارد و همان گونه که مومنان به مریضی مبتلا می شوند و عزیزانشان را در بستر مرگ می بینند، کفار نیز دچار بیماری و مرگ هستند. و اگر مومن ثروتمند اندک است، کافر ثروتمند نیز اندک است.
و سنت الهی نیز مبتنی بر آن است که ایمان یا کفر، تاثیری در بهره مندی از دنیا نداشته باشد.
وَلَوْلَا أَنْ يَكُونَ النَّاسُ أُمَّةً وَاحِدَةً لَجَعَلْنَا لِمَنْ يَكْفُرُ بِالرَّحْمَٰنِ لِبُيُوتِهِمْ سُقُفًا مِنْ فِضَّةٍ وَمَعَارِجَ عَلَيْهَا يَظْهَرُونَ [سوره الزخرف آیه ۳۳ ) اگر (چنین) نبود که همه ی مردم یک امت (متفق در کفر) می شدند, یقیناً ما برای خانه های کسانی که به (خدای) رحمان کافر می شدند, سقفهایی از نقره قرار می دادیم, و(نیز) نرد بانهایی که از آن بالا روند و خودنمایی کنند.
و همان گونه که در آیه فوق نیز مطرح شده است، دنیا ارزشی ندارد که آن را معیار خوشبختی یا بدبختی قرار دهیم. کسی که ایمان دارد، حتما باید به عالم آخرت توجه داشته باشد و چنین کسی هفتاد سال دنیا را در مقابل زمان بی نهایت آخرت، هیچ به شمار می آورد و حتی اگر ایمان تمام بدبختی ها را به سمت او بکشد، لحظه ای از ایمان دست نمی کشد. چه برسد به اینکه ملازمه کفر با خوشبختی چیزی بیش از وسوسه دروغ شیطان نیست.
در واقع مومنان در مشکلات دنیا نیز وضع مناسب تری از کفار دارند. چون مومنان سختی ها را با چشم امید به خدای متعال آسان تر پشت سر می گذارند، بر خلاف کفاری که از تحمل و صبر خود نیز هیچ بهره ای ندارند.
إِنْ تَكُونُوا تَأْلَمُونَ فَإِنَّهُمْ يَأْلَمُونَ كَمَا تَأْلَمُونَ ۖ وَتَرْجُونَ مِنَ اللَّهِ مَا لَا يَرْجُونَ ۗ وَكَانَ اللَّهُ عَلِيمًا حَكِيمًا[سوره النساء ۱۰۴] اگر شما رنج می برید؛ آنها نیز مانند شما رنج می کشند، ولی شما امیدی از خدا دارید که آنها ندارند، و خداوند دانا ی حکیم است.
نکته ای که شاید در کنار وسوسه شیطان انسان را به این محاسبه اشتباه مبتلا می کند، تفاوت علم حضوری و علم حصولی است. چون انسان مشکل و سختی خود را با تمام وجود لمس می کند اما از مشکل دیگران تنها یک تصویر اجمالی دارد که برایش دردناک نیست و به راحتی از کنار آن می گذرد. کما اینکه اگر بفهمد کسی گرسنه است، ممکن است یک دقیقه بعد آن را فراموش کند اما اگر خودش گرسنه باشد، آن را فراموش نخواهد کرد و .همین در مومنان ممکن است آن ها را به اشتباه بیاندازد که سختی برای آنهاست.
همچنین لذات آنی شهوات نیز در نزد یک عاقل خوشبختی تلقی نمی شود. چرا که تبعات سنگینی به دنبال دارد. کما اینکه لذت غذا خوردن سبب نمی شود یک عاقل دچار پرخوری شود. چرا که دل درد بعدی و مریضی های پس از آن را می فهمد.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌐 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1👈
#اعتقادی
مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی
✅پرسش: آيا حيا فطري است؟ قسمت اول 🌺پاسخ: يكي از مسائل دامنه داري كه در محافل علمي مطرح شده است، ا
✅پرسش:
آيا حيا فطري است؟
قسمت دوم
🌺پاسخ:
✍️ طبق مطالب بالا روش شد:
✔️آنچه كه با فرهنگ ها تغيير مي كند موضوعات حيا مي باشد و اصل و ريشه حيا فطري و غير وابسته به فرهنگ است.
✔️حيا قابليت ثابتي دارد كه در وجود انسان، نهاده شده است و هر فرهنگ و آييني، به نحوي و در طريقي از آن استفاده مي كند. حتي جامعه هاي بدوي هم عاري از حيا نيستند. آنها نيز داراي يك نظام ارزشي اند و بر اساس اين نظام ارزشي برخي امور را نابهنجار شمرده و انجام دادن آن ار ناروا مي دانند و لذا اگر كسي به آن اقدام كند، مايه شرمساري خواهد بود، هر چند مصداق حيا در آن جامعه با جامعه ديگر تفاوت داشته باشد.
✔️وانگهي براي اثبات فطري بودن با نبودن ، نمي توان جامعه معيار را جامعه اي دانست كه از فرهنگ و تمدن روز به دور است. چنين جامعه اي هر چند از تاثيرات روز به دور است اما نمي توان گفت نسبت به اصالت انساني بكر و دست نخورده است. در چنين مواردي جامعه معيار را بايد انسان نخستين قرار داد كه از تاثير هر فرهنگ و آييني به دور بوده، داراي فطرتي دست نخورده است.
🍃خداوند متعال در جريان نقل داستان حضرت آدم و حوا و اخراج آنان از بهشت، تصريح مي كند كه پس از خوردن از ميوه آن درخت ممنوعه، عورت آنان آشكار شد و آنان از اين آشكار شدن متاثر شدند و براي پوشاندن عورت خود تلاش كردند.(اعراف 22)👈از اين داستان، به روشني ميتوان فهميد كه آدم و حوا هنگام برهنه شدن، مضطرب و پريشان شدند؛ زيرا براي رهايي از اين حالت، به برگهاي درختان پناه آوردند و خود را با آنها پوشاندند و صبر نكردند تا لباس مناسبي به دست آورند. اين در حالي است كه چون اولين انسان بودند، پوشش براي آنها جنبه اكتسابي هم نداشت. 👈👈بنابراين، تنها دليل اضطراب ايشان از برهنگي، فطري بودن حيا در آنها بود و چون برهنگي خلاف فطرت است، اضطرابآور است.( تفسيرنور،ج4، ص35)
🔹 بنابر اين تنها دليل اضطراب ايشان از برهنگي ، فطري بودن حيا و به دنبال آن فطري بودن پوشش در آن ها بود و چون برهنگي خلاف فطرت است، اضطراب به همراه دارد.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اخلاقی
#حیا
✅پرسش:
چه کنیم برای نماز صبح بيدار شويم؟
🌺پاسخ:
يک سري عوامل وجود دارد که دست به دست هم مي دهد تا انسان نماز صبحش قضا شود
👈🏽گاهي ممکن است بدليل عدم معرفت و شناخت، انسان به نماز بي اهميت باشد و غافل از اهميت بالاي آن باشد
👈🏽بعضي اوقات بدليل پرخوري شبانه انسان دچار سنگيني خواب مي شود و متوجه وقت نماز صبح نيست که بايد اين رويه اصلاح گردد
👈🏽ممکن است بدليل بيداري تا دير وقت باشد .بايد انسان در اين صورت زودتر بخوابد تا صبح بتواند براي نماز صبح بيدار شود
👈🏽سنگين بودن خواب فرد نيز دليل بر اين علت است حتما از ساعت هاي زنگ دار استفاده کنيد
🌸انسان خوب است آداب خوابيدن را رعايت کند و مواردي که دستور داده شده است و تاثير مستقيم براي بيدار شدن نماز صبح و حتي نماز شب دارد را انجام دهد.
✍️برخي مستحبات و آداب خوابيدن و اعمال قبل از خواب :
چون اراده ي خوابيدن نمايي :
1 -📌 رختخواب پاکي را اختيار کن ، و در رختخواب نجس نخواب و بسيار نرم و لطيف نخواب که دير از خواب بيدار شوي ، بلکه سزاوار است اقتداء نمايي به حضرت پيغمبر( صلي الله عليه و آله و سلّم ) که گاهي بر روي زمين ، و گاهي بر حصير ، و گاهي روي عبا مي خوابيدند .
2 - 📌مستحب است نيز که رو به قبله ، و جانب راست ، به هيئتي که ميت را در قبر گذارند بخوابي .
3 - 📌با طهارت بخواب تا ثواب احياء داشتن تمام آن شب را دريابي .(با وضو)
4 - 📌در وقت خوابيدن ( سوره ي حمد و سوره ي قل هو الله احد و قل يا ايهاالکافرون ) را بخوان تا از شرک ايمن شوي .
5 -📌 سوره ي قل اعوذ بربّ الفلق و قل اعوذ بربّ النّاس و آية الکرسي را بخوان ، تا در خواب نترسي . اگر چهار قل را سه مرتبه بخواني ثواب عظيم دارد .
6 - 📌سوره ي انّا انزلناه را در وقت خواب و بيداري بخوان ، تا ملائکه تو را به امر حق تعالي محافظت کنند .
7 - 📌سوره ي التّکاثر را بخوان ، تا از فتنه ي قبر و هول نکيرين ايمن شوي ، و هفتاد هزار گناهت آمرزيده ، و هفتاد هزار حسنه برايت نوشته شود ، و هفتاد هزار درجه در بهشت برايت بلند شود ، و شفاعت تو در حق اهل و همسايگان و دوستانت پذيرفته گردد .
☘️در وقت خوابيدن، مثل اهل عبادت، اوراد و اذکاري که از براي خواب مقرّر است، بجا آر. و مثل اهل غفلت مباش که رعايت آداب نمي کنند. يا مراد اين باشد که خواب را به قصد ازاله کسالت و تحصيل قوّت ِ عبادت، کن. مثل اهل عبادت، نه از روي طغيان نفس، مثل اهل غفلت.
8 -📌 آيه ي « شَهِدَ اللّهُ أَنَّهُ لاَ إِلَـهَ إِلاَّ هُوَ وَالْمَلاَئِكَةُ وَأُوْلُواْ الْعِلْمِ قَآئِمَاً بِالْقِسْطِ لاَ إِلَـهَ إِلاَّ هُوَ الْعَزِيزُ الْحَكِيمُ ». را بخوان تا هفتاد هزار ملک برايت تا روز قيامت استغفار نمايند . 1
9 📌- آيه ي آخر سوره ي کهف را بخوان ، تا ساعتي که بخواهي بيدار شوي .
10-📌 تسبيح حضرت فاطمه ي زهرا سلام الله عليه بگو ، تا ثواب ذکر را در يابي ، و از شرّ شيطان و از خواب هاي بد محفوظ بماني .
11- 📌ده مرتبه ( لا حول و لا قوة الّا بالله العلي العظيم ) بگو تا از بلاها محفوظ ماني .
12 -📌 سه مرتبه بگو : ( استغفرالله الذّي لا اله الّا هو الحي القيوم و اتوب اليه ) تا تمام گناهانت آمرزيده شود .
13 -📌 سه مرتبه بگو : ( الحمدلله الّذي علا فقهر ، و الحمدلله الّذي بطن فخبر ، و الحمدلله الّذي ملک فقدر ، و الحمدلله الّذي يحيي الموتي و يميت الاحياء ، و هو علي کلّ شي ء قدير ) تا از گناهان پاک شوي ، مثل روزي که از مادر متولد شده اي .
14 - 📌سه مرتبه بگو : ( يفعل الله ما يشاء بقدرته ، و يحکم ما يريد بعزّته ) تا ثواب هزار رکعت نماز مستحبي به تو عطا شود .
و در کتاب ( کافي ) روايت است که حضرت رسول ( صلّي الله عليه و آله و سلّم ) وقت خوابيدن مي فرمودند : ( اللهم باسمک احيي ، و باسمک اموت )2
و اگر نتواني تمام آنچه ذکر شد بخواني ، به هر کدام بخواهي مي توان اکتفاء کرد . 3
پي نوشت :
1 - آل عمران 18
2 - کافي ج2ص539ح16 و بحارالانوار ج87 ص 173ح 5 .
3 - کتاب سراج القبور - مرحوم آيت الله سيد محمد تقي موسوي اصفهاني صاحب کتاب شريف مکيال المکارم .
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اخلاقی
#نماز_صبح
👇👇👇
♨️سوال:
🔰به چه علت برخی از آیات یا جریانات در قرآن کریم بارها تکرار شده اند؟
✍️ پاسخ:
✅ قرآن کتاب تربيت است و تربيت بر ذکر و يادآوري و تکرار است.
اما در قرآن تکرار به معنايي که در ذهن ما است، وجود ندارد زيرا در هر موردي که مثلا داستان موسي بيان شده، گوشه اي از آن براي بيان پيامي خاص بيان شده و در جاهاي ديگر از زاويه هاي ديگر براي رساندن پيام هاي ديگر؛ و چون تکرار معهود و متعارف، در قرآن نيست و هر موردي پيام و نکته خاص خود را دارد و در هر بار با تامل خواندن هم ، تلاوت کننده به نکته هاي جديدي دست مي يابد، به همين جهت تلاوت کننده از تلاوت هاي پي در پي خسته نمي شود بلکه قرآن هميشه براي او جديد و داراي پيام هاي جديد است.
اگر در داستان حضرت موسي در مواضع مختلف دقت کنيد، مي بينيد در هر موردي يک زاويه روشن و بيان شده و از آن درس هايي ارائه شده که در موارد ديگر، آن زاويه مدنظر نبوده و زاويه ديگري مورد نظر واقع شده است.
اگر با تامل به اين نکته به قرآن مراجعه کنيد ، تکرار نمي يابيد و اگر تکرار يافتيد، با ما هم در ميان بگذاريد.
البته جمله هاي تکراري در قرآن هست ، ولي همين جمله ها، مفهوم ها و مفاد مختلف دارند . در مواردي هم تاکيد است که تکرار را لازم مي سازد.
بعضى از مفسران بر اين اعتقادند كه يك آيه در هر بار تكرار ، معناى ويژه اى را القا مى كند .(۱)
برخي از حكمت هاي تكرار در قرآن:
۱.آياتى كه تكرار شده اند ، هر كدام اهداف خاصى را تعقيب مى كنند . اين گونه نيست كه آيات تكرارى ، همه يك مسأله را مورد بررسى قرار دهند ; بلكه آيات قرآن كريم به مناسبت هاى مختلف مكرر شده است .
۲ . تكرار در ارائه انديشه ها و آراى مشخص به مردم ، به استقرار و تثبيت آن ها در ذهن ها مى انجامد .
۳ . «تكرار» ، يادگيرى را ـ اعم از اين كه آموخته انسان يك عادت نيك باشد يا زشت ـ آسان تر مى كند . گاهى متكلم ناچار مى شود كه عين لفظ يا جمله را به خاطر اهميت يادگيرى تكرار كند .
۴ . در تكرار يك جمله در طول سخن ، نوعى تأثير خطابى وجود دارد كه عرب ها بيش تر با آن آشنا هستند و اين كار ، در جريان ايراد خطبه و سرودن شعر در ميان عرب ها مرسوم بوده است و اين مسأله در آيات قرآن ، به فصاحت و بلاغت قرآن كريم ـ كه در محل خود ثابت شده ـ بازگشت مى كند .
۵ . ارائه برخى حوادث يا انديشه ها به شكل هاى گوناگون و عبارت هاى مختلف ، باعث جلب توجه و تنوع مى شود و از خسته شدن شنونده و يكنواختى كلام جلوگيرى مى كند .
۶ . قرآن كريم ، مسايل مورد ابتلاى مردم و جريان هاى عبرت انگيز را زياد تكرار كرده ; به طور مثال : داستان حضرت موسى(عليه السلام) و قومش را در آيات زيادى يادآور شده است . خداوند مى فرمايد: «و لقد صرّفنا فى هذا القرءَان ليذّكّروا و ما يزيدُهُم إلاّ نُفُورا ; به راستى ، ما در اين قرآن حقايق را گوناگون بيان كرديم تا پند گيرند ; ولى ، آنان جز نفرت نمى افزايد .»
۷ . با توجه به اين كه در بعضى موارد ، بين آيات و سوره ها فاصله وجود دارد ، تكرار ، نقش مهمى در ايجاد ارتباط با طرح مسايل به وسيله قرآن داشته و براى ناقص نماندن مفهوم بحث ، تكرار لازم و ضرورى مى شود.(۲)
/۱۲۳/
📚پي نوشت ها:
۱ . تفسير نمونه،آيت الله مكارم شيرازي و ديگران ، ج ۲۵ ، ص ۴۳۱
۲ . قرآن و تبليغ ، محسن قرائتى ، ص ۱۹۲ و ۱۹۴ ، مركز فرهنگى درس هايى از قرآن.
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#قرآن_حدیث
👇👇👇
♨️سوال :
🔰چرا انسان پس از توبه و پشیمانی از گناه باز احساس سنگینی و عذاب وجدان دارد؟
✍️پاسخ :
✅در پاسخ به این پرسش توجه به چند مطلب ضروري است:
۱. عذاب وجدان علامت بسیار خوبی است. حاکی از وجود ایمان در درون قلب است. حکایت از وجدان بیدار و حضور فعال نفس لوامه است. فکر گناه، مانند کابوس وحشتناکی بر روح گناه کار سایه میافکند. زنجیر اعمال گذشته همچون طوق سنگینی بر دست و پای او پیچیده است. احساس گناه و ندامت محصول ندای وجدان است. شاید سخن امام علی(ع) ناظر به این حالت نفسانی باشد که فرموده است: «یک ساعت شهوترانی اندوه طولانی را در بر دارد». برای رهایی از شکنجة وجدان، اسلام درهای توبه و استغفار و کفارات را به روی گناهکاران گشوده است.
۲. انسان هاي پاك و خدا جوي پس از عمل اشتباهي كه انجام مي دهند، نگران مي شوند و در پي رفع اشتباه و خطاي خود بر مي آيند. کسی که در گذشته گناهی مرتکب شده، مي تواند مدام به اين فكر كند كه در گذشته خام بوده و دچار اشتباه گشته است و با اين افكار مدام خود را آزار دهد!
و از طرفي مي تواند با عبرت از گذشته و قرار گرفتن در مسير درست به جبران آنچه اتفاق افتاده اقدام كند و از اين مسير خود را هرچه بيشتر به خدا نزديك كند، زيرا به فرموده قرآن كريم، خداوند توبه كنندگان را بسيار دوست مي دارد.
حال به نظرشما كدام يك از دو روش بالا منطقي و خدا پسند است؟
۳. احساس گناه، بدون سعي كردن در جهت جبران خطا و باز سازي روحيه آسيب ديده، دام ديگري است از سوي شيطان و این حالت يكي از مضرترين حالتهاي ممكن براي انسان است، و اسلام نيز از آن با عنوان نااميدي (قنوط از رحمت الهي) از درگاه خدا وند ياد كرده وآن را گناهي نابخشودني ميداند. لذا براي پيشگيري از آسيب هاي فوق، ابتدا بايد كوتاهي خود را پذیرفت و با توبه به درگاه الهي از اين حالت خارج شد و آرامش خود را باز يافت، زيرا همانطور كه ذكر شد خداوند توبه كنندگان را دوست مي دارد.
و برای به آرامش رسیدن باید به وعده خداوند اعتماد داشت و قلبا بپذیریم که خداند اشتباه ما را به خاطر توبه پذیرفته است، اگر این حس و این اعتماد را کسب کنیم حتما به آرامش می رسیم.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اخلاقی