🌸🍃
🍃
سلام صبح بخیر
روزانه یک آیه از قران کریم به همراه تفسیری مختصر ویک حدیث نبوی ویک حکمت علوی
تقدیم به عزیزان
🍃
🌸🍃
@pedarraneh
پدرانه:
هر صبح یک آیه:
🌺اَعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم🌺
🌹بسم الله الرحمن الرحیم🌹
«فَأَنشَأْنَا لَكُم بِهِ جَنَّاتٍ مِّن نَّخِيلٍ وَأَعْنَابٍ لَّكُمْ فِيهَا فَوَاكِهُ كَثِيرَةٌ وَمِنْهَا تَأْكُلُونَ»
سپس به وسیله آن باغهایی از درختان نخل و انگور برای شما ایجاد کردیم؛ باغهایی که در آن میوههای بسیار است؛ و از آن میخورید!
(سوره مبارکه مؤمنون، آیه ۱۹)
🦋
@pedarraneh
تفسیر:
و به دنبال نعمت پر برکت باران، به محصولاتى که از آن مى روید اشاره کرده مى گوید: ما به وسیله این آب، باغ هائى از درخت نخل و انگور براى شما ایجاد
کردیم، باغ هائى که در آن میوه هاى بسیار است و از آن مى خورید (فَأَنْشَأْنا لَکُمْ بِهِ جَنّات مِنْ نَخِیل وَ أَعْناب لَکُمْ فِیها فَواکِهُ کَثِیرَةٌ وَ مِنْها تَأْکُلُونَ).
خرما و انگور تنها محصول آنها نیست بلکه، این دو، محصول عمده و پر ارزش آنها است و گرنه انواع مختلفى از دیگر میوهها در آن یافت مى شود.
🌺🌺🌺
جمله وَ مِنْها تَأْکُلُونَ: از آن مى خورید ممکن است اشاره به این باشد که محصول این باغ هاى پر برکت، تنها میوه هاى آنها نیست، بلکه خوردنى، بخشى از آن است.
این باغ ها (از جمله نخلستان ها) استفاده هاى فراوان دیگرى براى زندگى انسان دارد، از برگ هاى آن، فرش، و گاهى لباس درست مى کنند، از چوب هاى آن خانه مى سازند، از ریشه ها و برگ ها و میوه هاى بعضى از این درختان مواد داروئى مى گیرند، و نیز از بسیارى از آنها علوفه براى دام ها، و از چوب آنها براى سوخت استفاده مى کنند.
فخر رازى در تفسیر خود، این احتمال را نیز داده که: منظور از مِنْها تَأْکُلُون این است که زندگى و روزى شما از این باغ ها اداره مى شود، درست همانند این که در فارسى مى گوئیم: فلان کس از فلان کسب و کار نان مى خورد (یعنى گذران زندگى او از آن است).
این نکته نیز قابل توجه است که در آیات فوق، مبدأ حیات انسانى آب نطفه شمرده شده، و مبدأ حیات گیاهى آب باران، در واقع این دو نمونه برجسته حیات، هر دو از آب سرچشمه مى گیرند، آرى قانون خداوند، قانون واحد و گسترده اى در همه جا است.
(تفسیر نمونه/ ذیل آیه ۱۹ سوره مبارکه مؤمنون)
@pedarraneh
🍃
🌸🍃
نکات مهم آیه بر اساس تفسیر نور
🍃
🌸🍃
آب، سرچشمه ى حيات گياهان ونباتات است. «فاَنشأنا لكم به»
- درختان و گياهان، براى استفاده ى انسان ها آفريده شده اند. (كلمه ى «لكم» دو بار در آيه ى 19 به كار رفته است).
- در ميان ميوه ها، بعضى مثل خرما وانگور حساب ديگرى دارد. «نَخيل واَعناب»
- خداوند حكيم، نيازهاى مادّى انسان را تأمين كرده است. «نَخيل واَعناب»
- توليد خداوند بيش از مصرف انسان هاست. «فَواكِهُ كثيرةٌ و منها تأكلون»
- آنچه را كه خداوند آفريده، مفيد ومبارك است. «فَواكهُ كثيرة - تَأكلون - صِبغٍ» (ولى آن جا كه زيان و خرابى است، كار انسان است، چنانكه در آيه 67 سوره نحل مى خوانيم: «تتّخذون منه سكراً» شما از آن شراب درست مى كنيد
🍃لطفا مارا به دیگران معرفی ودر ثواب نشر قرآن واحادیث شریک شوید.
✨
@pedarraneh
پدرانه:
نهج الفصاحه :
أشدّ النّاس بلاء الأنبياء ثمّ الأمثل فالأمثل يبتلي الرّجل على حسب دينه فإن كان في دينه صلبا اشتدّ بلاؤه و إن كان في دينه رقّة ابتلى على قدر دينه فما يبرح البلاء بالعبد حتّى يتركه يمشي على الأرض و ما عليه خطيئة.
ابتلاى پيغمبران از همه مردم سخت تر است و پس از آن هر كه بآنها نزديكتر باشد، مرد باندازه قوت دين خود بلا مى بيند اگر دين او محكم باشد ابتلاى او سخت است و اگر دين او سست باشد باندازه دين خود بلا مى بيند بلا بر بنده فرو مى آيد تا همه گناهان او را پاك كند.
@pedarraneh
حکمت ۵۹
على (ع) فرمود: آن كه تو را از گزندى ترساند چون كسى است كه تو را مژده رساند.
الحکمة ۵۹
قال عليه السلام : مَنْ حَذَّرَكَ كَمَنْ بَشَّرَكَ.
saying 59
Imam Ali ibn Abu Talib (PBUH) said the following: One who warns you is like one who gives you good tidings.
🍃لطفا مارا به دیگران معرفی ودر ثواب نشر قرآن واحادیث شریک شوید.
🦋
@pedarraneh
💞 زمزمه های عاشقانه :
سلام حضرت دوست ، مهدی جان
هفته از نو و یاد تو از نو ، روز از نو و دوست داشتنت از نو ، صبح از نو و محبت بهشتی ات از نو ...
انگار صبح با عطر زلف مشکبار تو چشم می گشاید و روز در حریم دلنشین و اهورایی یاد تو بخیر می شود ...
هر کس تو را ندارد ، چه دارد ؟ ...
🌹اللهم عجل لولیک الفرج
🦋
@pedarraneh
🌸🍃🌸
♦️عمر شما رو به کاهش است
🌹 امام حسن عسكرى عليه السلام فرمودند:
🔹عمرهاى شما رو به كاهش است ، دوران شما محدود است ، #مرگ ناگهان فرا مى رسد ، هر كه نيكى بكارد خوشى درو مى كند و هر كس زشتى بكارد ، پشيمانى درو مى كند ،
🔹 هر كسى آنچه را كشت كند درو خواهد كرد ، نه كند رو از بهره و نصيب خود عقب مى ماند و نه حريص بيش از آنچه مقدّر اوست به دست آورد ، به هر كس خيرى برسد از خداست . و هر كس از شرّى حفظ شود خدا او را حفظ كرده است.
📚 تحف العقول: 489
🌹 اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّـدٍ
🌹و آلِ مُحَمَّدٍ وعَجِّلْ فَرَجَهُمْ
💖 ولادت با سعادت امام حسن عسکری علیه السلام مبارک
🦋
@pedarraneh
🍃🌾🍃
ذکرانه :
⚘️میلاد خجسته ی امام حسن عسکری مبارک باد ⚘️
۱۴ صلوات به نیابت از امام عصر علیه السلام تقدیم به پیشگاه حضرت محمد صلی الله علیه و آله.
💦امام حسن عسکری علیه السلام:
آن كه به حقوق برادران خود آشناتر باشد ودر رعايت كردن آنها كوشاتر ، نزد خداوند ارجمندتر است .
📚منتخب ميزان الحكمة» صفحه ۱۶۰
🍃🌾🍃
🦋
@pedarraneh
✨ آیه ی روز :
أَن تَقُولَ نَفْسٌ يَا حَسْرَتَىَ عَلَىَ مَا فَرَّطتُ فِي جَنبِ اللَّهِ وَإِن كُنتُ لَمِنَ السَّاخِرِينَ
زمر-56
(این دستورها برای آن است که) مبادا کسی روز قیامت بگوید: «افسوس بر من از کوتاهیهایی که در اطاعت فرمان خدا کردم و از مسخرهکنندگان (آیات او) بودم!»
🪷🪷🪷
نکته ها:
«حسرت» به معناى پشیمانى شدید و «تفریط» به معناى كوتاهى كردن و «جَنب» به معناى جهت و ناحیه است.
در روایات مى خوانیم كه: امامان معصوم علیهم السلام «جنب اللّه» هستند و در بیش از ده حدیث آمده كه كوتاهى در جنب اللّه، حمایت نكردن از امیرالمؤمنین علیه السلام است.(65)
امام باقر علیه السلام مى فرماید: شدیدترین حسرت در قیامت براى علمایى است كه به علم خود عمل نكردند.65) تفسیر اطیب البیان.
🪷🪷🪷
پیام ها:
- قیامت، روز حسرت است. «یا حسرتى »
- ترك انابه و تسلیم و پیروى از وحى، كوتاهى كردن است. «فَرَّطْتُ»
- از آن چه در كنار خداست باید پیروى كرد. «جنب اللّه» (كتاب خدا، اولیاى خدا، پیامبر خدا)
- نتیجه ى تمسخر حقّ در دنیا، تحقیر خویش در قیامت است. «یا حسرتى - ساخرین»
- قیامت، روز اقرار و اعتراف است. «فرّطت - كنت لمن الساخرین»
- ریشه ى كوتاهى ها، سبك شمردن دستورات الهى و بدتر از آن مسخره كردن آنهاست. «لمن الساخرین»
🍃لطفا مارا به دیگران معرفی ودر ثواب نشر قرآن واحادیث شریک شوید.
🦋
@pedarraneh
🍃🌾🍃
حکیمانه:
فرق بین عالم و جاهل
#نهج_البلاغه
💦فَإِنَّ الْعَامِلَ بِغَيْرِ عِلْم کَالسَّائِرِ عَلَى غَيْرِ طَرِيق. فَلاَ يَزِيدُهُ بَعْدُهُ عَنِ الطَّرِيقِ الْوَاضِحِ إِلاَّ بُعْداً مِنْ حَاجَتِهِ. وَالْعَامِلُ بِالْعِلْمِ کَالسَّائِرِ عَلَى الطَّرِيقِ الْوَاضِحِ
⭐️زيرا آن کس که بدون آگاهى (و مطالعه کافى) به انجام دادن کار پردازد همچون کسى است که از بى راهه مى رود و چنين کسى هر قدر جلوتر مى رود از منزل مقصود فاصله بيشترى مى گيرد ولى آن کس که از روى آگاهى عمل مى کند همچون رهروى است که در جاده روشن گام بر مى دارد (و به زودى به مقصد مى رسد)
💥چه تشبيه جالبى! افراد دانا و نادان هر دو در تلاشند; ولى دانا چون در جاده اصلى حرکت مى کند لحظه به لحظه به مقصد نزديک تر مى شود; ولى نادان چون در بى راهه گام بر مى دارد لحظه به لحظه از مقصد دورتر مى شود و به تعبير ديگر تلاش هاى او نتيجه معکوس دارد.
📚#خطبه_154
🍃🌾🍃
🦋
@pedarraneh
🔔 پندانه :
به نام خدا
❅سلام بر مهدی، منجی انسانها❅
┄┄┅┅┅❅💠❅┅┅┅┄┄
امام شناسی (۱۰)
🔸در ادامۀ کلام گهربار حضرت رضا علیه السلام (پست «۹») دربارۀ امامت، چنین میخوانیم:
🔹«...إِنَّ الْإِمَامَةَ زِمَامُ الدِّينِ وَ نِظَامُ الْمُسْلِمِينَ وَ صَلَاحُ الدُّنْيَا وَ عِزُّ الْمُؤْمِنِينَ إِنَّ الْإِمَامَةَ أُسُّ الْإِسْلَامِ النَّامِي وَ فَرْعُهُ السَّامِي بِالْإِمَامِ تَمَامُ الصَّلَاةِ وَ الزَّكَاةِ وَ الصِّيَامِ وَ الْحَجِّ وَ الْجِهَادِ وَ تَوْفِيرُ الْفَيْءِ وَ الصَّدَقَاتِ وَ إِمْضَاءُ الْحُدُودِ وَ الْأَحْكَامِ وَ مَنْعُ الثُّغُورِ وَ الْأَطْرَافِ...».(۱)
🔸امامت، زمام دين و نظام مسلمانان و صلاح دنيا و عزّت مؤمنين است. امامت، اساس اسلام پیشرو و شاخۀ بلند اين دين است.
🔸با امام است که نماز و زكات و روزه و حج و جهاد تامّ مىشود و غنائم و صدقات فراوان میشود و حدود و احكام امضا و اجرا مىشود و مرزها و گوشه و کنارها حفظ میگردد.
༻⃘⃕࿇○༅•━┅┄
👈 برای شناخت بیشتر امام و حجّت خدا در پستهای بعدی با ما همراه باشید.
┄┄┅┅┅❅💠❅┅┅┅┄┄
📚۱. کافی ۱: ۲۰۰.
«اللَّهُمَّ عَجِّلْ لِوَلِیّکَ الفَرَج»
🦋
@pedarraneh
💡 پند شبانه :
🌷 امام عسکری (علیهالسلام) :
زیاد به یاد خدا باشید ، زیاد به یاد مرگ باشید زیاد قرآن بخوانید و زیاد صلوات بفرستید که هر صلوات ده حسنه دارد. به این سفارشها ملزم باشید.
💥 أَكْثِرُوا ذِكْرَ اللَّهِ وَ ذِكْرَ الْمَوْتِ وَ تِلَاوَةَ الْقُرْآنِ وَ الصَّلَاةَ عَلَى النَّبِيِّ صلیاللهعلیهوآله فَإِنَّ الصَّلَاةَ عَلَى رَسُولِ اللَّهِ عَشْرُ حَسَنَاتٍ احْفَظُوا مَا وَصَّيْتُكُمْ بِه
📚 تحف العقول ، ص ۴۸۷
☀️ به ما بپیوندید 👇
🦋
@pedarraneh
🍃🌾🍃
#هر_شب_یک_صفحه_با_قرآن
#صفحه_ ۴۲۰
قُلْ لَنْ يَنْفَعَكُمُ الْفِرارُ إِنْ فَرَرْتُمْ مِنَ الْمَوْتِ أَوِ الْقَتْلِ وَ إِذاً لا تُمَتَّعُونَ إِلاَّ قَلِيلاً (۱۶) قُلْ مَنْ ذَا الَّذِي يَعْصِمُكُمْ مِنَ اللَّـهِ إِنْ أَرادَ بِكُمْ سُوءاً أَوْ أَرادَ بِكُمْ رَحْمَةً وَ لا يَجِدُونَ لَهُمْ مِنْ دُونِ اللَّـهِ وَلِيًّا وَ لا نَصِيراً (۱۷) قَدْ يَعْلَمُ اللَّـهُ الْمُعَوِّقِينَ مِنْكُمْ وَ الْقائِلِينَ لِإِخْوانِهِمْ هَلُمَّ إِلَيْنا وَ لا يَأْتُونَ الْبَأْسَ إِلاَّ قَلِيلاً (۱۸) أَشِحَّةً عَلَيْكُمْ فَإِذا جاءَ الْخَوْفُ رَأَيْتَهُمْ يَنْظُرُونَ إِلَيْكَ تَدُورُ أَعْيُنُهُمْ كَالَّذِي يُغْشى عَلَيْهِ مِنَ الْمَوْتِ فَإِذا ذَهَبَ الْخَوْفُ سَلَقُوكُمْ بِأَلْسِنَةٍ حِدادٍ أَشِحَّةً عَلَى الْخَيْرِ أُولئِكَ لَمْ يُؤْمِنُوا فَأَحْبَطَ اللَّـهُ أَعْمالَهُمْ وَ كانَ ذلِكَ عَلَى اللَّـهِ يَسِيراً (۱۹) يَحْسَبُونَ الْأَحْزابَ لَمْ يَذْهَبُوا وَ إِنْ يَأْتِ الْأَحْزابُ يَوَدُّوا لَوْ أَنَّهُمْ بادُونَ فِي الْأَعْرابِ يَسْئَلُونَ عَنْ أَنْبائِكُمْ وَ لَوْ كانُوا فِيكُمْ ما قاتَلُوا إِلاَّ قَلِيلاً (۲۰) لَقَدْ كانَ لَكُمْ فِي رَسُولِ اللَّـهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ لِمَنْ كانَ يَرْجُوا اللَّهَ وَ الْيَوْمَ الْآخِرَ وَ ذَكَرَ اللَّهَ كَثِيراً (۲۱) وَ لَمَّا رَأَ الْمُؤْمِنُونَ الْأَحْزابَ قالُوا هذا ما وَعَدَنَا اللَّـهُ وَ رَسُولُهُ وَ صَدَقَ اللَّـهُ وَ رَسُولُهُ وَ ما زادَهُمْ إِلاَّ إِيماناً وَ تَسْلِيماً (۲۲)
بگو: اگر از مرگ یا کشته شدن بگریزید، فرار، سودی به حالتان ندارد، و در آن صورت فقط اندکی (از زندگی) بهرهمند خواهید شد. (۱۶) بگو: اگر خدا برای شما بدی بخواهد، یا خواستار رحمتی برایتان باشد، چه کسی شما را در برابر (خواست) او نگه میدارد؟ آنان، غیر از خدا، هیچ سرپرست و یاوری برای خود نمییابند. (۱۷) قطعاً خداوند کسانی از شما را که (مردم را از جهاد) باز میدارند و کسانی را که به برادرانشان میگویند «نزد ما بیایید»، میشناسد. (آنان، افرادی بزدل و بیایمان هستند) و فقط (زمان) اندکی در جنگ حضور دارند؛ (۱۸) در حالی که از (هر نوع یاری رساندن به) شما دریغ میورزند. پس هنگامی که ترسِ (جنگ) فرا میرسد، میبینی در حالی به تو نگاه میکنند که چشمانشان (از ترس در حدقه) میچرخد؛ همچون کسی که به سبب (فرا رسیدن) مرگ بیهوش میشود. پس هنگامی که ترس برطرف میشود، با حرص به مال (و غنایمی که به دست آوردهاید)، با زبانهایی تند، به شما طعنه میزنند. آنان ایمان نیاوردند، و به همین سبب، خداوند اعمالشان را تباه کرد، و این (کار) همواره بر خدا آسان است. (۱۹) (منافقان) میپندارند که سپاهیانِ (کافر، هنوز از اطراف مدینه) نرفتهاند، و اگر (دوباره) آن سپاهیان بیایند، (منافقان) آرزو میکنند که ایکاش (بیرون از مدینه و) در بیابان، همراه بادیهنشینان بودند، و در آن حال، (از دیگران) دربارهی اخبار شما سؤال میکردند. و اگر در میانتان بودند، فقط کمی (، آن هم از روی ناچاری) میجنگیدند. (۲۰) بیشک برای شما، در (راه و روش) پیامبر، سرمشق نیکویی وجود دارد؛ برای کسی که به خدا و روز قیامت امید دارد و خدا را بسیار یاد میکند. (۲۱) هنگامی که مؤمنان، سپاهیان (کفر) را دیدند، گفتند: «این همان است که خدا و پیامبرش به ما وعده دادند، و خدا و پیامبرش راست گفتند.» و (دیدن آن لشکریان،) فقط بر ایمان و تسلیم آنان افزود. (۲۲)
أحزاب [۱۶-۲۲]
•┈┈••✾•🍃🌼🍃•✾••┈┈•
@pedarraneh
14.04M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
┈•✾◆🍃🥀🍃◆✾•┈
💠 پست آخرهرشب 💠
✔️همه با هم دعای فرج را زمزمه می کنیم:
إِلَهِي عَظُمَ الْبَلاءُ وَ بَرِحَ الْخَفَاءُ وَ انْكَشَفَ الْغِطَاءُ وَ انْقَطَعَ الرَّجَاءُ وَ ضَاقَتِ الْأَرْضُ وَ مُنِعَتِ السَّمَاءُ وَ أَنْتَ الْمُسْتَعَانُ وَ إِلَيْكَ الْمُشْتَكَى وَ عَلَيْكَ الْمُعَوَّلُ فِي الشِّدَّةِ وَ الرَّخَاءِ اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ أُولِي الْأَمْرِ الَّذِينَ فَرَضْتَ عَلَيْنَا طَاعَتَهُمْ وَ عَرَّفْتَنَا بِذَلِكَ مَنْزِلَتَهُمْ فَفَرِّجْ عَنَّا بِحَقِّهِمْ فَرَجاً عَاجِلاً قَرِيباً كَلَمْحِ الْبَصَرِ أَوْ هُوَ أَقْرَبُ يَا مُحَمَّدُ يَا عَلِيُّ يَا عَلِيُّ يَا مُحَمَّدُ اكْفِيَانِي فَإِنَّكُمَا كَافِيَانِ وَ انْصُرَانِي فَإِنَّكُمَا نَاصِرَانِ يَا مَوْلانَا يَا صَاحِبَ الزَّمَانِ الْغَوْثَ الْغَوْثَ الْغَوْثَ أَدْرِكْنِي أَدْرِكْنِي أَدْرِكْنِي السَّاعَةَ السَّاعَةَ السَّاعَةَ الْعَجَل َ الْعَجَلَ الْعَجَلَ يَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ بِحَقِّ مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الطَّاهِرِينَ🌹
🍃🌸💖🌺🌷🌹💐🍃
┈•✾◆🍃🥀🍃◆✾•┈
@pedarraneh