🔸 یک آیه، یک نکته 8️⃣
✳️ پرهیز از گناهان اجتماعی
سر تا پای انسان و امثال بنده، گناه هستیم؛ لکن گناهان دو جورند؛ یک گناهی است که فقط به خود انسان ضربه وارد می کند؛ یک گناهی است که صدور آن از انسان، به دیگران ضربه می زند. چیزی را که این دندان انسان، مَزق می کند و می جود، گاهی یک چیز سختی است، خود دندان می شکند، به جای دیگری ضرر نمی رسد؛ [امّا] گاهی انسان با این دندان، غذایی را می خورد که کبد انسان را از کار می اندازد؛ کبد تقصیری نداشت؛ تقصیر این دندان بود؛ تقصیر این دهان بود. گناهان ما گاهی اینجوری است. ما یک حرکتی را انجام می دهیم، یک سخنی را می گوییم، یک راهی را می رویم [که] جامعه ضرر می کند؛ کشور ضرر می کند؛ اینجور گناهان، گناهان مهمی است؛ گناهان بزرگی است. فرمود: «وَ اتَّقوا فِتنَةً لا تُصیبَنَّ الَّذینَ ظَلَموا مِنکُم خآصَّة». گاهی کسی ظلمی می کند، جزایی که خدای متعال، برای آن ظلم قرار می دهد، فراگیر است و جامعه را فرا می گیرد. از چنین ظلمی، از چنین فتنه ای، باید پرهیز کرد... اگر بنا باشد که از چنین گناهی ما پرهیز کنیم، خیلی باید مراقب باشیم؛ احتیاج دارد به مراقبت، به دقّت؛ این فضای ماه رمضان، این را بایستی به ما تعلیم بدهد. این را بایستی به خودمان تلقین کنیم. واقعاً احساس مسئولیّت کنیم؛ هر جا هستیم.
◀️ بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار مسئولان نظام، 1395/3/25
🔴 برای مادر مومنان
🔸 محمدصادق حیدری
... و «زن» اگر که تویی،
ما کداممان «مَرد»یم؟
یک بانوی قدرتمند و ثروتمند طبعاً در معرض انواع ارتباطات اجتماعی است. پس وقتی نه فقط مراکز قدرت و ثروت که حتی تمامی زن های مکّه به دلیل ازدواج با یک مرد فقیر، با او قطع ارتباط کنند، در میانه موج های سهمگینی از فشار روحی بالا و پایین خواهد شد... گذشته از این، بحرانی ترین لحظات زندگی یک زن، همان وقتی است که می خواهد از بار فرزندش فارغ شود. درست در همچین لحظاتی، تمامی زنان قریش را بسیج کرده اند تا او تنها بماند و بخاطر وفاداری اعجازآمیزش به محمّد مجازات شود؛ اما یقین پولادین او ذرّهای متزلزل نمی شود.
در مقابل چنین عظمتی است که
«برترین زنان جهان»
از بهشت فرود می آیند
و لیاقت پیدا می کنند و قابل می شوند
تا قابلگی کنند برایش ...
پینوشت:
همه مردهای نامردی که یک روز به دنیا آمدند و یک روز هم با خفّت و حقارت، سرشان را روی زمین گذاشتند، مشکلشان این بوده که برای نصرت ولیّ خدا، به شاگردی بانویی مثل شما تن نداده اند. سیزده شب مانده تا شب قدر که در آن، عرضه دارها برای نصرت ولیّ، مقدر و معیّن میشوند. می شود دست نوازشی بر سرمان بکشید تا کمی از شما وفاداری یاد بگیریم ای «امّ المومنین»؛ ای «مادر همه مومنها» و ای «پرورش دهنده ایمان در قلبها و فکرها و رفتارها»...
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🏴 همزمان با دهم #رمضان؛ سالگرد وفات حضرت خدیجه سلاماللهعلیها:
🎦 فیلم کمتر دیده شده از بیانات رهبرانقلاب دربارهی مقام #حضرت_خدیجه
09 - طرح کلی اندیشۀ اسلامی در قرآن - توحید در ایدئولوژی اسلام.mp3
18.3M
💢 برای #اولین_بار صوت کتاب #طرح_کلی_اندیشه_اسلامی در قرآن را با صدای استاد بشنویم...
♦️انتشار روزانه #صوت_کامل سلسله جلسات #استاد_سید_علی_خامنه_ای در ایام ماه مبارک رمضان 1353
💠 جلسۀ نهم: توحید در ایدئولوژی اسلامی
🔸 یک آیه، یک نکته 9️⃣
✳️ اثرات گناه بر انسان
[تاثیر گناهان] در انسان چیست؟ یکی از تأثیرات این است که وقتی انسان، مبتلاست به گناه، در یک نقطه حسّاس و بزنگاه، کم می آورد. آیه قرآن می فرماید: اِنَّ الَّذینَ تَوَلَّوا مِنکُم یَومَ التَقَی الجَمعانِ اِنَّمَا استَزَلَّهُمُ الشَیطانُ بِبَعضِ ما کَسَبوا... این، یک مرحله است؛ یعنی گناه ما موجب می شود که در یک نقطه حسّاس، در یک نقطه بزنگاه، نتوانیم تاب بیاوریم، نتوانیم مقاومت کنیم... مرحله بالاتر از این و بدتر از این، آن است که ما گاهی خطائی می کنیم، آن خطا موجب می شود که ما دچار نفاق بشویم؛ یعنی دلمان با زبانمان اختلاف پیدا کند. آیه شریفه [می گوید]: فَاَعقَبَهُم نِفاقًا فی قُلوبِهِم اِلی یَومِ یَلقَونَهُ بِمآ اَخلَفُوا اللهَ ما وَعَدوه؛ [اگر] انسان با عهد خدایی در یک جا وفادار نمانَد و تعهّدی را که پیش خدا کرده، عمل نکند، این موجب می شود که «فَاَعقَبَهُم نِفاقًا فی قُلوبِهِم»... از این بالاتر، گاهی اوقات، گناه ما و خطای ما و کجروی ما، موجب می شود که - پناه بر خدا - به تکذیب ماانزلالله مبتلا بشویم؛ «ثُمَّ کانَ عاقِبَةَ الَّذینَ اَسآءُوا السّوأَی اَن کَذَّبوا بِآیاتِ الله». راه علاج هم مراقبت است؛ باید مراقبت کنیم؛ باید نظارت کنیم بر خودمان، بر مجموعه مان، انگیزه مان را افزایش بدهیم، کارمان را متراکم تر کنیم، پُرکاری، پرهیز از لغزشگاه ها، خلاصه در یک جمله تقوا؛ تقوا. تقوا که در ماه رمضان، فلسفه و غایت روزه شناخته شده - به همین معناست. تقوا یعنی مراقبت از خویش.
◀️ بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار مسئولان نظام، 1395/3/25
10 - طرح کلی اندیشۀ اسلامی در قرآن - عبادت و اطاعت انحصاری خدا.mp3
16.33M
💢صوت کتاب #طرح_کلی_اندیشه_اسلامی در قرآن را با صدای استاد بشنویم...
♦️انتشار روزانه #صوت_کامل سلسله جلسات #استاد_سید_علی_خامنه_ای در ایام ماه مبارک رمضان 1353 📢
💠 جلسۀ دهم: عبادت و اطاعت انحصاری خدا
🔴 بعد از 1400 سال باز بايد روزه بگيريم؟
#پرسش_و_پاسخ
⁉️ به نظر من، روزه يك برنامه غذايي براي اعراب صدر اسلام بود كه فرهنگ درست تغذيه نداشتند و با توجه به آناتومي بدن اعراب، براي سلامتي شان مفيد بود. آيا منطقي است حكمي كه 1400 سال پيش صادق بوده، امروزه هم صادق باشد و آيا نبايد در احكام روزه، تجديد نظر كرد؟
1️⃣ ماهيت روزه به عنوان عملي ديني و عبادي و براي رسيدن به مراتب والاي معنوي، مانند تقوا، از جانب خداوند براي بشر تعريف شده است و در قطعي بودن اين تكليف ديني براي همه نسل ها و اقوام و نژادهاي گوناگون بشري در طول تاريخ، ترديدي وجود ندارد، اين مطلب را مي توان از آيات قرآن و روايات به دست آورد؛ به ويژه كه اين عمل به عنوان يكي از اركان پنج گانه دين اسلام تعريف شده و محدود كردن آن در يك توصيه تغذيه اي براي افراد خاص و در يك محيط معين، بسيار دور از واقعيت است.
2️⃣ دستورات ديني و تكاليف الهي، بر مبناي حكمت خداوند و مصلحت بشر كه اعم از مصلحت دنيايي و آخرتي است، تنظيم شده و بشر در عمل به اين دستورات، از تأثيرات مثبت و حداكثري اين عمل ها براي سعادت دنيوي و اخروي خود، مطمئن است و هرچند به خوبي مي داند كه اين تكاليف، ممكن است ضررهاي محدود و حد اقلي دنيوي را نيز به دنبال داشته باشند، اما در عين حال، حتي در جنبه مادي و جسماني نيز منافع اين تكاليف، قابل مقايسه با زيان هاي محدود احتمالي نيست.
3️⃣ اصل اوليه در همه تكاليف ديني، وجود برخي ويژگي ها و ضوابط عام است كه عدم وجود ضرر قابل توجه براي فرد، يكي از اين شاخصه هاست و در نتيجه، اگر هر عمل عبادي براي فرد يا افرادي در بردارنده ضرري غير قابل تحمل از ديدگاه عقل باشد، به دستور خود شرع، انجام آن به عنوان ثانوي، صحيح نيست و اين همان جايگاه لا ضرر و لا ضرار است؛ اما اين، غير از اصل يك تكليف مسلم ديني، براي توده افراد جامعه است كه به عنوان يک اصل اوليه ديني، شناخته مي شود.
بر اين اساس، اصل وجوب روزه، حقيقتي غير قابل انكار است كه انجام آن بر همه افراد، ضروري است؛ اما اگر در شرايط و موقعيت هاي خاص، افرادي مشخص از انجام اين عمل معذور بودند، يعني احتمال وجود ضرر در انجام آن به درجه اي رسيد كه عُقَلا پذيرفتن اين ضرر را منطقي ندانستند، وجوب اوليه اين عمل از عهده اين افراد، برداشته مي شود و تكاليف جايگزين به جاي آن قرار مي گيرد.
4️⃣ بر اساس نظر كارشناسان پزشكي، بيشترين تأثيرگذاري مثبت روزه داري براي بدن انسان، در همين ايجاد تغيير و تبديل در رويه تغذيه و عملكرد سيستم گوارشي بدن است كه بر اثر آن، جلوي عادات نادرست غذايي انسان گرفته مي شود و برخلاف رويه معمول، سيستم گوارشي بدن براي مدتي به استراحت مي پردازد.
علاوه بر اين، عامل بسياري از بيماري ها، زياده روي در خوردن غذاهاي مختلف است; چون مواد اضافي جذب نشده، به صورت چربي هاي راکد در نقاط مختلف بدن، يا به صورت چربي و قند اضافي در خون باقي مي ماند و اين مواد، زمينه مناسبي براي پرورش انواع ميكروب هاي عفوني است و در اين حال، بهترين راه براي مبارزه با اين بيماري ها، نابود كردن آنها از طريق گرسنگي محدود و ضابطه مند، يعني همان روزه است.
5️⃣ در صدر اسلام هم وضعيت معيشت و تغذيه افراد هرچند متاثر از عادات دوران جاهليت بود، اما در مواردي كاملاً مناسب با وضعيت جسمي و مزاجي انسان هاي همان زمان بود و چه بسا بتوان گفت که تغذيه بشر در همه ادوار گذشته، به دليل سلامت محصولات و حجم كم غذاها در نوبت هاي تغذيه، به مراتب بهتر از زمان كنوني و دوران مدرن بوده است. علاوه بر اين، ماهيت روزه داري، مهار حجم غذاست؛ نه مهار كيفيت غذاها و در گذشته، به ويژه در صدر اسلام به دليل محروميت ها و مشكلات اقتصادي شديد مسلمانان، حجم تغذيه افراد بسيار كمتر از زمان كنوني و حتي وضعيت طبيعي در همان زمان بوده است و در نتيجه، محدودتر كردن اين حجم غذايي و تغيير نوبت هاي تغذيه، نمي تواند دليل اصلي اين حكم الهي باشد و اگر هم باشد، در زمان كنوني، به مراتب ضروري تر و لازم تر است.
#به_کانال_نشریه_دانشجویی_پرسمان_بپیوندید
https://eitaa.com/porsemanmag/824
🔸 یک آیه، یک نکته 0⃣1⃣
✳️ در همه حال باید از خدای متعال كمك خواست
در جاهای مختلف قرآن، مكرر در مكرر، این گلایه را خدای متعال از انسانها می كند كه وقتی دچار شدت می شوید، توجه پیدا می كنید؛ وقتی شدت برطرف شد، غفلت پیدا می كنید. خب، این راه شما را مسدود می كند؛ حركت شما را متوقف می كند. در سوره مباركه یونس، دو مرتبه این موضوع تكرار شده است؛ یك بار لحن عجیبی است؛ لحن گلایه تند الهی از ماهاست. فرمود: «و اذا مسّ الانسان الضّرّ دعانا لجنبه او قاعدا او قائما»؛ وقتی دچار سختی است، متوجه به ما می شود؛ دعا می كند؛ تضرع می كند؛ توجه می كند؛ در حال خواب، در حال راه رفتن، در حال نشستن؛ «فلمّا كشفنا عنه ضرّه مرّ كأن لم یدعنا الی ضرّ مسّه»؛ وقتی مشكل برطرف شد، جوری حركت می كند كه كأنه از ما چیزی نخواسته و ما به او چیزی عنایت نكردیم؛ غفلت محض! بعد می فرماید: «كذلك زیّن للمسرفین ما كانوا یعملون»؛ یك لحن تند و توبیخ. برادران و خواهران! در همه حال بایداز خدای متعال كمك خواست. رابطه قلبی بین ما و خدا باید در حال آسایش، در حال راحت، در حال محنت، در حال كرب، ادامه پیدا كند؛ این ضامن حركت تكاملی انسان است؛ ضامن تعالی انسان است؛ این است كه می تواند ما را به آن هدف اصلی آفرینش برساند. به نظر ما، این توسل و تضرع، در همه عرصههای حیات، به عمل می انجامد. اگر این توجه به خدا باشد، ركود، سكون، ناامیدی، بازگشت به عقب و توقف در عرصههای گوناگون حیات وجود ندارد.
◀️ بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار مسئولان نظام، 1392/4/30
4_5861746484835256362.mp3
13.05M
نام قطعه: شکستهبالترین
از مجموعه صوتی "لحظه وصال"
با نوای حاج محمود كريمى