#مهارت_پژوهشی
📖 #روش_صحیح_مطالعه (پیام سوم)
8⃣ تعیین زمان و مکان مطالعه
یکی از راه های برقراری تمرکز حواس، این است که مطالعه در ساعتی از روز انجام گیرد که برای فرد، مناسب تر است؛ اما تخمین مناسب ترین زمان برای مطالعه، کاری دشوار است و به عادات فرد بستگی دارد. برخی افراد عادت دارند تا نیمه های شب بیدار بمانند و با استفاده از سکوت و آرامش شبانه، با خیال راحت و آسوده مطالعه کنند؛ اما برخی دیگر عادت دارند شب زود بخوابند و صبح زود از خواب بیدار شوند و به مطالعه بپردازند.
9⃣ یاد بگیر که بگویی نه
زمانی که تصمیم به مطالعه گرفتید دیگر درخواست های دیگران نباید موجب شود تا زمان برنامه ریزی شما به هم بخورد، یاد بگیرید به دیگران بگویید الان نه، زمان دیگری را به شما اختصاص میدهم.
🔟. کاستن حواس پرتی های ناشی از شرایط بدنی
خواب نامنظم و فعالیت ها و عادات غذایی نادرست، می توانند از علائم و مشکلات مربوط به تمرکز باشند؛ به عنوان مثال، سنگینی معده و سیری بیش از حد، یکی از زمینه های عدم تمرکز به هنگام مطالعه است. شما باید از خوردن غذاهای پرحجم خودداری کنید؛ زیرا با سرازیر شدن خون به سمت دستگاه گوارش، از بنیه حسی و ذهنی شما کاسته می شود. همچنین باید بدانید که صبحانه کافی و مقوی، نقش مهمی در ایجاد و برقراری تمرکز حواس در طی روز خواهد داشت.
🔸11. یادداشت برداری هنگام مطالعه
یادداشت برداری، نوعی تکرار درست است که هم سبب تمرکز حواس و هم موجب بیشتر به خاطر سپردن مطلب می شود. یادداشت برداری خوب، کاری جدی و فعال است که موجب اندیشیدن می شود. برای برقراری تمرکز حواس جهت نوشتن، هماهنگی چشم و مغز (به منزله نوعی یادگیری تجسمی چند بعدی) با عاملی بی نظیر است که تمرکز حواس را تقویت کرده، فهم مطالب و سرعت یادگیری را افزایش نباشید.
🔸12. نظم مکانی، تمرکزحواس را تقویت می کند.
«شاکتی کوالن» در کتاب بازتاب های نور، می نویسد: «هر وضعیت درونی، انعکاسی بیرونی و محیطی دارد و هر وضعیت محیطی، بازتابی درونی»؛ یعنی وضعیت منظم پیرامون شما، به نظم فکری و درونی شما کمک می کند. بنابراین، قبل از مطالعه، دو سه دقیقه هم که شده، به مرتب کردن اتاق یا میز مطالعه خود بپردازید و این مسئله را جدی بگیرید.
🔸13. تسلیم حواس پرتی های بیرونی نشوید.
این کار را در موقعیت های متعدد، مانند موارد زیر تمرین کنید: در کلاس های درس بگذارید افراد بیایند و بروند و سرفه کنند؛ بدون این که کوچک ترین نگاهی به آنها بکنید؛ گویی آن جا نیستید. بین خودتان و استاد، تونل برقرار کنید. وقتی با کسی در حال گفت وگو هستید، توجهتان را به او معطوف کنید؛ به صورتش بنگرید و به گفته هایش توجه کنید و بقیه دنیا را از ذهنتان بیرون کنید.
🔸14. یادداشت عوامل حواس پرتی
برخی از اوقات، افکار دیگری غیر از موضوع مطالعه، به سراغ ذهن شما می آید و حواستان را پرت می کند. بهترین و مؤثرترین راه برای مقابله با این حواس پرتی باقی مانده، نوشتن آنها بر روی یک برگ کوچک کاغذ و اختصاص دادن زمانی برای فکر کردن درباره این مسائل است. یادتان باشد که حواس پرتی را نیز مانند نکات مهم کتاب که فرا می گیرید و ثبت می کنید، باید جایی تخلیه کنید. اگر ننویسید و بگویید باشد برای بعد، توانایی ذهنی خود را کم کرده اید. هر چیزی را که در حین مطالعه به خاطرتان می آید و عامل مزاحم تلقی می شود، گوشه ای یادداشت کنید و بار ذهنی مربوط به آن را تخلیه کنید.
⬅ادامه دارد.....🔻
🔸﷽🔸
◀️#خانواده_قرآنی(۱)
♦️سلسله معارف قرآنی با الهام گیری از آیه شریفه:«و الَّذِینَ یَقُولُونَ رَبَّنَا هَبْ لنا من ازواَجِنَا وَذُرِّیَّتِنَا قُرَّةَ أَعْیُنٍ وَ اجْعَلْنَا لِلْمُتَّقِینَ إِمَامًا»⚡️فرقان:۷۴
🔹یکی از موضوعاتی که در زندگی ما نقش اساسی و حیاتی دارد، موضوع خانواده و زن است.
🔹بدیهی است با شکل گیری خانواده می توان از «خوشی ها» در کنار « خوبی ها» بهره مند شد. و با رعایت حریم ها از حرام ها مصون ماند.
🔹« اهمیت خوشی» در زندگی بیشتر برای انگیزه سازی و شکل گیری و «برپایی خانواده» است و «اهمیت خوبی» بیشتر برای پایبندی و پیگیری و «پایداری خانواده» نقش دارد.
🔹 البته بین خوشی و خوبی می تواند یک دور تصاعدی وجود داشته باشد.
🔸به برکت آیات قرآن در پی آنیم به اصول شکل گیری زندگی مطلوب اشاره شود و راهکارهای برپایی و پایداری «خانواده قرآنی » بیان شود.
🔵خانواده ها از جهت « خوشی و خوبی » می توانند در چهار گروه باشند:1-. بعضی خانواده ها نه خوش اند نه خوب.
2- بعضی خانواده ها خوش هستند اما خوب نیستند.
3- بعضی خانواده ها خوب هستند ولی خوش نیستند.
4- بعضی خانواده ها هم خوش اند هم خوبند.
بیان مختصر الگوی برتر خانواده قرآنی در ادامه خواهد آمد.
💐🍃💞💐🍃💞💐🍃💞💐🍃💞
☀️کلیدهای تربیتی
#مهارت_پژوهشی
📖 #روش_صحیح_مطالعه (پیام چهارم)
✳️روش های مطالعه صحیح و اصولی
1⃣روش اول: منحنی فراموشی:
منحنی فراموشی که توسط هرمان ابینگ هاوس، روانشناس مشهور آلمانی، پایه گذاری شد بیان می کند که مغز ما خواه ناخواه بخش مهمی از مطالب را مدتی پس از اینکه آنها را مطالعه کرده ایم یا در یک کنفرانس مربوط به آن شرکت کرده ایم از یاد می برد. او به این فکر افتاد تا بصورت جدی با این مشکل مقابله کند و به همین منظور هم نظریه منحنی فراموشی را به عنوان یکی از روش های مطالعه و یادگیری پایه گذاری کرد. منحنی فراموشی به ما می گوید که دانش ما نسبت به یک موضوع پس از مطالعه آن تا80 درصد در حافظه مان ثبت می شود. اما اتفاق تلخ زمانی می افتد که ما دیگر به سراغ خلاصه نویسی هایمان نمی رویم، و اینگونه است که تنها پس از مدتی دیگر هیچ چیزی راجع به آن مطلب به خاطر نمی آوریم.
❓ راه حل مقابله با منحنی فراموشی چیست؟
برای این کار لازم است که مراحل زیر را بپیماییم، آنوقت خواهید دید که چقدر ساده می شود از فراموشی ناشی از مرور نکردن مطالب جلوگیری کرد و تمام مطالب را درحافظه خود ثبت کرد:
1.بین ۲۰ تا ۳۰ دقیقه بعد از کلاس یا کنفرانس مطالب را دوباره مرور کنید.
2.بعد از یک روز این عمل را تکرار کنید.
3.در پایان شما بعد از گذشت یک هفته و بعد ۱۰ روز، باز هم مطالب را دوره می کنید.
4.اما اگر به دنبال آن هستید که این مطالب هیچ گاه از ذهنتان پاک نشوند، می توانید بعد از گذشت یک ماه هم دوباره مطالب را مرور کنید.
🔻ادامه دارد⬅️
#دعای_مستجاب_مادر
یکبار خواست دعایی در حقش بکنم میگفت مادر دعایی بکن، خیلی کارم #گیر است. هر وقت امتحانی داشت یا مشکلی داشت ، از من میخواست که دعایش کنم
سریع روضه پنج تن نذر کردم . همان اوایل بودکه قرار شد به سوریه برود یکبار از محل کارخودش تلفنی با هم صحبت میکردیم. پرسیدم حمیدجان مشکلت حلشد؟ گفت بله دستت درد نکند
گفتم من یک روضه پنج تن نذر کردم با خندهای از ته دل جواب داد دستت دردنکنه اگربدانی چه حاجتی داشتم. بعدبه همکارانش گفته بود اگر بدانید چه شده؟ مادرم #نذر کرده که بروم سوریه. شهید حمید رضا اسداللهی
به جمع ما بپیوندید در نکته های ناب
🔸﷽🔸
◀️#خانواده_قرآنی(۲)
♦️سلسله معارف قرآنی با الهام گیری از آیه شریفه:«و الَّذِینَ یَقُولُونَ رَبَّنَا هَبْ لنا من ازواَجِنَا وَذُرِّیَّتِنَا قُرَّةَ أَعْیُنٍ وَ اجْعَلْنَا لِلْمُتَّقِینَ إِمَامًا»⚡️فرقان:۷۴
🔵بنیان خانواده#نماد آمیختگی خوشی و خوبی
🔹یکی از موضوعاتی که در زندگی ما نقش اساسی و حیاتی دارد، موضوع خانواده و زن است.
🔹اساس شکل گیری زندگی با زن اتفاق می افتاد و این خیلی مهم است حتی در ادبیات و لغت ترکیب زن و زندگی یک ترکیب معناداری است که در خود کلمه ی « زندگی» بخش مهم و معنا دار آن «زن» می باشد. و نوعی آمیختگی بین زن و زندگی خبر می دهد؛یعنی اگر زن نبود زندگی شکل نمی گرفت.
🔹آیه فوق یکی از غرر آیات «خانواده قرانی» است که نماد «خوشی و خوبی» است یعنی آیه درخشنده که خوب است بخاطر بسپاریم بر زبانها جاری کنیم و سرمشق وتابلوی زندگی ما بشود.
🔹 این آیه از زبان انسانهای وارسته و مؤمن و کسانی که راه یافته به بهشت هستند گفته شده و دقت در فقرات آن نکات مهمی را در بردارد:
✅«یقولون» فعل مضارع است که دلالت بر استمرار می کند ؛ یعنی دائماً بر زبانشان جاری می شد یک دفعه نمی گفتند بلکه همیشه و مستمر می گفتند. و نکته مهم آن است که «قول» تفاوتی با حرف دارد، حرف معمولا یک ناپایداری و زیاده گویی در آن لحاظ شده است ولعق عَلی ألسن است اما قول، یک پایداری، تعهد، سنجیده بودن، برخاسته بودن از قلب و عقل در آن نهفته است ؛ یعنی وقتی می گوییم فلانی اینگونه قول داد، یعنی پایبند نسبت به آن هستند و برخاسته از یک باور باطنی است.
✅«ربّنا» ای کسی که همیشه می خواهی ما را رشد بدهی و پروردگار هستی و همه عاطفه و معطوف بودن زندگی ما به سوی توست. در آیات همیشه وصف مشعر به علیت است با ربّنا می خواهند از موهبت پروردگارشان بهره مند شوند و می دانند که چقدر این مسئله برایشان مهم است که اگر می خواهند به رشد و پرورش برسند باید این را در زندگی مراعات کنند.
✅«هَب » از موهبت است ؛یعنی چیزی که از اوست یک تفضل است بعبارت عامیانه : خدایا اگر چه ما اهلش نیستیم ولی تو عنایت کن و به استحقاق ما نگاه نکن از سوی خودت تفضل کن، عنایت کن و موهبت کن.
✅تکرار لنا: شدت نیاز را می رساند و متکلم مع الغیرش هم فراگیری و همگانی بودنش را می رساند. اولا همه نیاز دارند و این نیاز هم فراگیر است و دوم اینکه بیشترین فایده موقعی تحقق پیدا می کند که همه بهره مند باشند اگر یک خانواده ای خوب باشند و یک خانواده ای خوب نباشد نقص ایجاد میشود بلکه اگر همه خوب بودند تحقق پیدا می کند پس دعا فقط برای خودمان نیست بلکه برای همه است.
✅«مِنْ أَزْوَ َجِنَا وَذُرِّیَّتِنَا» از همسران ماو فرزندان ما؛می خواهد بگوید که واسطه این فیض، همسران هستند این موهبت از طریق همسران حاصل می شود اگر همسران نبودند این موهبت هم به ما نمی رسید که اینها هم نقش اصلی دارند، هم نقش واسطه ای دارند ؛یعنی هم برای خودشان موهبت است هم واسطه می شوند برای همسرانشان، این نشان می دهد که بحث ابزاری بودن نیست بحث بهره مندی و بهره رساندن است.
✅«مِن» را می توانیم بیانیه بگیریم که همین معنای فوق را می دهد و اگر من بعضیه بگیریم این واقعیت را می رساند که بعضی در سطح این رتبه نیستند و بیان می کند که دعا باید منطبق بر واقعیت هم باشد.
🔹ارتکاز اولیه ی این آیه راجع به زنان است ولی ازتطبیق بر همسران ابا ندارد ؛یعنی هم می توانیم بگوئیم قائل مذکر است هم می توانیم بگوییم اعم از مذکر و مونث است وهمه را شامل می شود.
✅ذریّاتنا: أعم از فرزندان بدون واسطه خود و نسل های بعد می باشد.
✅قرَّةَ أَعْیُنٍ: مهمترین آرزو و انتظاری که پدرو مادر دارند و با زبان دعا از خداوند درخواست می کنند؛ آن است که فرزندان روشنی چشم و افتخار باعث آبرومندی و خوشی باشند. این مقداراز انتظار تقریبا ً بین همه انسانها عمومیت دارد ولی در ادامه آیه یک ارتقائی برای مؤمنین قائل شده و فرموده: « وَ اجْعَلْنَا لِلْمُتَّقِینَ إِمَامًا » نگفته وأجعلنا من المتقین، بلکه گفته للمتّقین؛ ؛یعنی برای متقین امام باشیم نه اینکه از متقین باشد ؛ یعنی افق بهره مندی از ربوبیت را و تربیت را اوج می دهد و می گوید نه تنها خوب باشیم بلکه برای خوبان الگو باشیم.
✅ باید توجه داشت «قُرَّةَ أَعْیُنٍ» بیش تر اشاره به « خوشی » دارد . «واجْعَلْنَا لِلْمُتَّقِینَ إِمَامًا» اشاره به «خوبی» است و خانواده ی قرآنی نه تنها خوب است ، بلکه الگوی خوبان است.
💐🍃💞💐🍃💞💐🍃💞💐🍃💞💐
☀️کلیدهای تربیتی
📸 پوستر #حقیقت_آمریکا
🔻رهبرانقلاب: ارزشهای انسانی در آمریکا لگدمال شده است؛ تبعیض، اختلاف، نژادپرستی، لگدمال کردن حقوق بشر. «مرگ بر آمریکا» که شما فریاد میزنید، اینکه امام گفتند «هرچه فریاد دارید بر سر آمریکا بکشید»، یعنی مرگ بر این چیزها.
🗓 ۱۳۹۵/۰۸/۱۲
#مهارت_پژوهشی
📖 #روش_صحیح_مطالعه (پیام پنجم)
✳روش های مطالعه صحیح و اصولی
2⃣روش دوم: روش خلاقیت و طرح شبکهای
خلاقیت در کشیدن طرحی شبکهای باعث میشود مفاهیم به طور عمیق در حافظۀ ما نقش ببندد.
در روش طرح شبکهای بسته به خلاقیت خود مطالب را به صورت نکتههای کلیدی یا کلماتی که تداعیکنندة موضوع باشد، به بخشهای اصلی و فرعی دستهبندی میکنیم.
✅مراحل این روش
1- مطالعۀ مطالب و درک آنها
2- نوشتن نکتههای مهم به زبان خود و به صورت کلیدی در شاخههای اصلی طرح شبکهای
3- قرار دادن توضیحات تکمیلکننده در شاخههای فرعی و فرعیتر
4- مراجعه به طرح شبکهای و مشاهدۀ کلمات کلیدی برای یادآوری و مرور مطالب
نکته: روش طرح شبکهای مغز به عنوان بهترین شیوه برای یادگیری معرفی شده زیرا درس خواندن را آسان میکند و بازده مطالعه را افزایش میدهد.
✴مدلهای روش طرح شبکهای
✔ مدل شعاعی:
عنوان اصلی در کادری در وسط صفحه و عناوین فرعی پیرامون عنوان اصلی و در شعاع دایره قرار میگیرند.
✔مدل سازمانی:
عنوان مطلب در بالای صفحه قرار میگیرد و مطالب فرعی در پایین آن به صورت زیرشاحه درج میشوند.
برخی این روش از روش های مطالعه را به صورت آکولاد از کنار صفحه آغاز میکنند.
⬅ادامه دارد.....🔻
در آستانه رحلت حضرت امام خمینی (ره) نشست علمی آنلاین:
بررسی فقه سیاسی اسلام در اندیشه امام خمینی (ره) در تاریخ
پنجشنبه 99/03/15ساعت 10:00 برگزار میگردد.
لذا حضور کلیه طلاب محترم الزامی میباشد
لینک شرکت در نشست:
https://vce.miu.ac.ir/mashhad4