هدایت شده از دلدادگان کوی یار غائب 🌸مهدی (عج)🌸
📌رحلت یا شهادت حضرت رسول الله صلی الله علیه و آله⁉️
#قسمت_دوم
💢نظر #شیعه درباره مسموم شدن پیامبر (ص) در خیبر چنانچه در تفسیر منسوب به امام حسن عسکری (ع) آمده، اینکه بیان شده پیامبر(ص) از آن غذا تناول نکردند
⭕️چنانچه در پست قبل گفته شد همه علمای بزرگ شیعه بر این باورند که پیامبر اکرم (ص) به سبب #سم به شهادت رسیده اند. هر چند بعضی از ایشان به خاطر رعایت تقیه وخفقان موجود در زمان حکومت های ظالم به این مطلب تصریح نکرده اند ولی هیچ یک از ایشان مطلبی را که دال بر این باشد که رسول خدا (ص) با #فوت_طبیعی از دنیا رفته اند را نقل نکرده اند.
علاوه بر #اجماع علمای شیعه بر این مطلب که پیامبر (ص) به شهادت رسیده اند، روایاتی نیز در این باره رسیده است
که این روایات را می توان به دو دسته کلی تقسیم کرد:
👈1، روایاتی که عموماً در مورد شهادت همه معصومین (ع) وارد شده است.
👈2، روایاتی که در مورد شهادت پیامبر اکرم (ص) وارد شده است.
📜روایاتی که در مورد شهادت همه معصومین (ع) رسیده است،چون:
👇
🔺1- در روایت دیگری فرمود: «ما منا إلا مسمومٌ أو مقتول» «هیچ یک از ما نیست مگر این که یا مسموم یا کشته می شود».
🔻2- امام مجتبی (ع): «والله ما منّا إلا مقتول شهید»(35) «به خدا سوگند هیچ یک از ما نیست مگر این که مقتول و شهید است». همین روایت از امام صادق و امام رضا علیهما السلام هم نقل شده است.
از این روایات می توان فهمید تمام اهل بیت(ع) به شهادت رسیده اند
📄روایاتی که در خصوص شهادت پیامبر (ص) به ما رسیده اند:👇
🔸امام صادق از پدرانشان (ع) روایت کرده که فرمودند: امام حسن (ع) به اهل بیتشان فرمودند: «من با سمّ کشته می شوم همان طور که رسول خدا (ص) با سمّ به شهادت رسید.
🔹هم چنین عیاشی از حسین بن منذر روایت کرده که گفت: «از امام صادق (ع) در مورد قول خداوند ﴿أفإن مات أو قتل إنقلبتم علی أعقابکم﴾ پرسیدم: آیا قتل بوده یا موت؟ فرمود: اصحابش کردند آن چه کردند(یعنی: ایشان را به شهادت رساندند).
پس براساس آنچه گفته شد عامل شهادت آقا رسول الله(ص) سم بوده ولی نه سم خیبری
⭕️کدام سم؟ ، قاتل یا قاتلان؟
🔸عیاشی از عبد الصمد بن بشیر از امام صادق (ع) روایت کرده که فرمود: «تدرون مات النبی (ص) أو قتل؟ إنّ الله یقول: ﴿أفإن مات أو قتل إنقلبتم علی أعقابکم﴾ فسمَّ [قبل الموت!] إنّهما سقتاه! فقلنا إنّهما وأبویهما شرُّ من خلق الله».«می دانید که پیامبر (ص) فوت کرد یا کشته شد؟ خداوند می فرماید: «آیا اگر او بمیرد و یا کشته شود عقب گرد می کنید؟» پس پیامبر (ص) قبل از موت مسموم شد! آن دو به ایشان سم خوراندند! ما گفتیم: آن دو و پدرانشان بدترین کسانی هستند که خدا خلق کرده است».
🔹در #کتب اهل سنت روایات متعددی است چند نفر از اهالی خانه به حضرت به زور و اجبار و یا در حال بیهوهشی در حالی که ایشان منع کرده بودند به ایشان دارو خوراندن
(سنن البخاری ج۷ص۱۷ و ج۸ص۴۰ و سنن مسلم ج۷ ص ۲۴و۱۹۴- تاریخ طبری ج۲ص۴۳۸ و...)
⭕️در الطب النبوی ابن جوزی سنی،ج۱ص۶۶ می گوید: به او دوا خوراندند در حالی که بیهوش بود و چون به هوش آمد فرمود:چه کسی با من چنین کرد. این کار زن هایی است که از آنجا آمده اند و با دست به سوی حبشه اشاره کرد.
چرا حبشه⁉️
💢درحقیقت این یک #افشاگری از سوی رسول خدا (ص) است که ایشان را به روشی که زنان حبشیه به شوهرانشان سم میخوراندند مسموم کرده اند.
🔺کسانی که به پیامبر خدا (صلی الله علیه و اله و سلم) سم خورانده بودند برای اینکه اسم آنها به عنوان #قاتلین حضرت رسول در جامعه پخش نشود به دست و پا افتادند و #صحنه را غبار آلود کردند و گفتند: درست است که رسول خدا(ص) مسموم شده اما این اثر سم خیبر در سال هفتم هجری بوده است که اینک او را از پای درآورده است! البته هیچ عاقلی چنین بهانه واهی را نمی پذیرد..
🔻قبلا اشاره کردیم رسول خدا (صلی الله علیه و اله و سلم) از مسمومیت طعام خیبر توسط جبرئیل(علیه السلام) آگاه شد و از آن نخورد.
💯 پس قطعا #شهادت حضرت به خاطر آخرین سم بوده که با زور و اجبار به حضرت خورانده شد و حضرت به خاطر ضعف نتوانستند مقاومت کنند و به #شهادت رسیدند.
آن هم در حساس ترین دوره که از سوی پیامبر(ص) سپاه اسامه را آماده حرکت به سوی موته می کردند تا شکست قبلی در این منطقه را جبران کند، یهودیان با کمک منافقین ماهرانه به تفرقه افکنی پرداختند ، طی توطئه ای، طرح قتل حضرت را ریختند چون اگر پیامبر (ص) یکماه بیشتر زنده بودند یا اینکه این سپاه به حرکت در آمده بود، #یهود به سیاه گورهای تاریخ می پیوست و #منافقین پایگاه امید خویش را از دست میدادند، اما متاسفانه با کارشکنی بعضی به ظاهر اصحاب، این حرکت اسلامی شکست خورد و یکی از بزرگترین آمال پیامبر(ص) عملی نشد.
#فتنه
#شهادت_رسول_الله
#مظلومیت
#آجرک_الله_یا_بقیه_الله
#اللهم_عجل_لولیڪ_الفرج
╭━═━⊰🖤🌿🖤⊱━═━╮
@deldadegan_yar_ghayeb
"بسمالله الرّحمن الرّحيم "
✨بیا باهم نهجالبلاغه بخوانیم✨
🌺 ادامه خطبه ۳ (شقشقیه)
#مولامیفرمایند:
فَصَبَرْتُ وَ فِي اَلْعَيْنِ قَذًى وَ فِي اَلْحَلْقِ شَجًا أَرَى تُرَاثِي نَهْباً حَتَّى مَضَى اَلْأَوَّلُ لِسَبِيلِهِ فَأَدْلَى بِهَا إِلَى فُلاَنٍ بَعْدَهُ
پس صبر كردم در حالى كه گويا خار در چشم و استخوان در گلوى من مانده بود. و با ديدگان خود مىنگريستم كه ميراث مرا به غارت مىبرند! تا اينكه خليفه اوّل، به راه خود رفت و خلافت را به پسر خطّاب سپرد.
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
🌸شرح:
«به همين دليل شكيبايى پيشه كردم (نه شكيبايى آميخته با آرامش خاطر بلكه) در حالى بود كه گويى چشم را خاشاك پر كرده و استخوان، راه گلويم را گرفته بود» (فصبرت و فى العين قذى ، و فى الحلق شجا ). اين تعبير ترسيم گويايى از نهايت ناراحتى امام در آن سالهاى پر درد و رنج مىباشد كه نمىتوانست چشم به روى حوادث ببندد و نه بگشايد و نيز نمىتوانست فرياد كشد و سوز درون خود را آشكار سازد«چرا كه با چشم خود مىديدم ميراثم به غارت مىرود!» (ارى تراثى نهبا)
امام (ع) در بخش ديگرى از اين خطبه به دوران خليفۀ دوّم اشاره كرده، مىفرمايد: «اين وضع همچنان ادامه داشت تا نفر اوّل به راه خود رفت (و سر به تيرۀ تراب نهاد)» (حتّى مضى الاوّل لسبيله) همان راهى كه همه مىبايست آن را بپيمايند. سپس مىافزايد: «و او بعد از خودش خلافت را به آن شخص (يعنى عمر) پاداش داد!» (فادلى بها الى فلان بعده) . «ادلى» از مادۀ «دلو» گرفته شده است و همان گونه كه با دلو و طناب آب را از چاه مىكشند اين واژه در مواردى به كار مىرود كه چيزى را به عنوان جايزه يا رشوه يا حق الزحمه به ديگرى بدهند، قرآن مجيد مىگويد: «وَ تُدْلُوا بِهٰا إِلَى اَلْحُكّٰامِ» . در اين جا «ابن ابى الحديد معتزلى» مىگويد:خلافت خليفۀ دوّم در حقيقت پاداشى بود كه خليفۀ اوّل در برابر كارهاى او داد. او بود كه پايههاى خلافت «ابوبكر» را محكم ساخت و بينى مخالفان را بر خاك ماليد، شمشير «زبير» را شكست و «مقداد» را عقب زد و «سعد بن عباده» را در سقيفه، لگدمال نمود و گفت: «سعد» را بكشيد! خدا او را بكشد! و هنگامى كه «حباب بن منذر» در روز «سقيفه» گفت: آگاهى و تجربۀ كافى در امر خلافت نزد من است «عمر» بر بينى او زد و وى را خاموش ساخت. كسانى از هاشميّين را كه به خانۀ «فاطمه» (ع) پناه برده بودند با تهديد خارج كرد و سرانجام مىنويسد: «و لولاه لم يثبت لابى بكر امر و لا قامت له قائمة، اگر او نبود هيچ امرى از امور ابو بكر ثبات پيدا نمىكرد و هيچ ستونى براى او برپا نمىشد». از اين جا روشن مىشود كه تعبير به «ادلى» چه نكتۀ ظريفى را در بر دارد.
🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂
#کلامامیر
#نهجالبلاغهخوانی
#اللّٰھُمَعجلْلِّوَلیڪَالفرَج
هدایت شده از دلدادگان کوی یار غائب 🌸مهدی (عج)🌸
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دلم شکسته، دلم را نمی خری آقا؟
مرا به صحن بهشتت نمی بری آقا؟
اگر چه غرق گناهم ولی خبر دارم؛
تو آبروی کسی را نمی بری آقا ...
السلام علیک یا علی بن موسی الرضا (ع)
السلام علیک یا امام الرئوف!
شهادت امام رضا علیه السلام را به پیشگاه مولا صاحب الزمان ارواحنافداه و همچنین به تمام عاشقان و شیعیان ایشان را تسلیت می گویم.
#آجرک_الله_یا_بقیه_الله
#آجرک_الله_یا_جواد_ائمه
#آجرک_الله_یا_فاطمه_معصومه
#تسلیت_تسلیت
╭━═━⊰🖤🌿🖤⊱━═━╮
@deldadegan_yar_ghayeb
هدایت شده از از او بگو
⭕️مژده به #ظهور امام مهدی(ع) از همان سالهای آغازین #ظهور اسلام آغاز شد و پیامبر گرامی اسلام(ص) در هر فرصت و مناسبتی که پیش میآمد مردم را به #ظهور عدالتگستر #موعود در آخرالزمان بشارت میدادند و آنها را از نسل و تبار، تولد وغیبت، ویژگیهای #ظاهری، نشانههای #ظهور، شاخصههای #قیام رهاییبخش و مؤلفههای #حکومت #جهانی آن حضرت آگاه میساختند. تا آنجا که امروز ما با #صدها #روایت که از طریق #شیعه و اهل #سنت از آن حضرت نقل شده مواجههایم.
📚ر.ک: مؤسسة المعارف الإسلامیة، معجم أحادیث الإمام المهدی علیهالسلام، ج1 و 2. در این کتاب 560 حدیث که از طریق شیعه و اهل سنت از پیامبر گرامی اسلام(ص) نقل شده جمعآوری شده است که البته این رقم بدون احتساب احادیث مشابه است.
https://eitaa.com/az_o_bego
هدایت شده از از او بگو
🖤#فضیلت #انتظار #فرج از دیدگاه امام #رضا_علیه_السلام
حضرت در روایات متعددی به موضوع فضیلت #انتظار فرج اشاره کردهاند. از جمله در روایتی خطاب به «حسن بن جهم» که از ایشان در مورد «فرج» میپرسد، میفرماید:
أولست تعلم أنّ #انتظار الفرج من الفرج؟ قلت: لا أدری إلاّ أن تعلّمنی. فقال: نعم إنتظار الفرج من الفرج.
آیا میدانی که #انتظار فرج [ جزیی ] از فرج است؟ گفتم: نمیدانم مگر اینکه شما به من بیاموزید. فرمود: آری #انتظار فرج، جزیی از فرج است.
📚ابو جعفر محمدبن الحسن (شیخ طوسی)، کتاب الغیبة، ص276
در روایت دیگری نیز میفرماید:
ما أحسن الصبر و #انتظار الفرج أما سمعت قول العبد الصالح: «و ارتقبوا إنّی معکم رقیب»
📜.سوره هود(11)، آیه 93.
«وانتظروا إنّی معکم من المنتظرین»
📜سوره اعراف(7)، آیه 71.
فعلیکم بالصبر إنّما یجیء الفرج علی الیأس و قدکان الذین من قبلکم أصبر منکم...
📚عبداللّه بن جعفر الحمیری، قربالاسناد، ص224، به نقل از: عزیزاللّه العطاردی، همان، ص217، ح373.
چه نیکوست صبر و #انتظار فرج، آیا سخن بنده صالح خدا [ شعیب ] را نشنیدی که فرمود: «و #انتظار برید که من [ هم ] با شما منتظرم» و «پس #منتظر باشید که من [هم] با شما از #منتظرانم»، بر شما باد به صبر و بردباری؛ چرا گشایش بعد از ناامیدی فرا میرسد و به تحقیق کسانی که پیش از شما بودند از شما بردبارتر بودند.
#انتظار_فرج
#امام_رضا_علیه_السلام
اللهم عجل لولیک الفرج بحق حضرت زینب کبری سلام الله علیها
https://eitaa.com/az_o_bego
تو ضمانت نکنی در شبِ قبرم چه کنم
بارِ عصیانِ مرا جز تو کسی «ضامن» نیست
🔲 السَّلامُ عَلَیکَ یا شَمْسَ الشُمُوسِ
🔲 کتابخانه تسنیم تقدیم می کند
🔲 ۸۸ کتاب به نیت امام هشتم، امام مهربانی
🔻 کتب فارسی
۱. پابوس 👈 دانلود
۲. طب الرضا 👈 دانلود
۳. بر مدار آفتاب 👈 دانلود
۴. کشتی نجات 👈 دانلود
۵. باران فضیلت 👈 دانلود
۶. عشق هشتم 👈 دانلود
۷. حکایت آفتاب 👈 دانلود
۸. تحفة الرضویة 👈 دانلود
۹. زندگانی سیاسی امام رضا 👈 دانلود
۱۰. نماز و عبادت امام رضا 👈 دانلود
۱۱. امام رضا الگوی زندگی 👈 دانلود
۱۲. ترجمه الخصائص الرضویة 👈 دانلود
۱۳. امام رضا، زندگی و اقتصاد 👈 دانلود
۱۴. ترجمه صحیفة الإمام الرضا 👈 دانلود
۱۵. امامت از دیدگاه امام رضا 👈 دانلود
۱۶. مهربان ترین (ویژه نوجوان) 👈 دانلود
۱۷. در پرتو خورشید 👈 دانلود
۱۸. لذت دیدار ماه 👈 دانلود
۱۹. گلچین رضوی 👈 دانلود
۲۰. مناظره در مرو 👈 دانلود
۲۱. صحیفه صحت 👈 دانلود
۲۲. یک قمقمه دریا 👈 دانلود
۲۳. ارمغان ملکوت 👈 دانلود
۲۴. ترجمه فقه الرضا 👈 دانلود
۲۵. آقایخورشید مهربان (ویژه کودک)👈 دانلود
۲۶. پاسخ امام رضا به پرسشهای قرآنی👈 دانلود
۲۷. جغرافیای تاریخی هجرت امام رضا👈 دانلود
۲۸. ستایش و سوگ امام رضا در شعر 👈 دانلود
۲۹. جنبشهای سیاسی عصر امام رضا 👈 دانلود
۳۰. فرصت ولایتعهدی در نشر معارف 👈 دانلود
۳۱. پژوهشی دقیق در زندگی امام رضا 👈 دانلود
۳۲. میهمان امام رضا (ویژه کودک) 👈 دانلود
۳۳. شهدای امام رضایی 👈 دانلود
۳۴. دانستنی های رضوی 👈 دانلود
۳۵. یک پنجره خورشید 👈 دانلود
۳۶. ترجمه مسند الرضا 👈 دانلود
۳۷. ولایتعهدی امام رضا 👈 دانلود
۳۸.در این قطعه از بهشت 👈 دانلود
۳۹. ۳۵۶ حدیث امام رضا 👈 دانلود
۴۰. چشمه حکمت رضوی 👈 دانلود
۴۱. ابعاد شخصیت امام رضا (۲ جلد) 👈 دانلود
۴۲. اسرار فضل بن شاذان از امام رضا👈 دانلود
۴۳. ترجمه عیون اخبار الرضا (۲ جلد) 👈 دانلود
۴۴. امام رضا، امام اخلاق و گفتگو 👈 دانلود
۴۵. جلد ۴۹ بحار (بخش امام رضا) 👈 دانلود
۴۶. شرحی بر مناظرات امام رضا 👈 دانلود
۴۷. درسهایی از زندگی امام رضا. 👈 دانلود
۴۸. امام رضا از دیدگاه اهل سنت 👈 دانلود
۴۹. حرم در گذر زمان 👈 دانلود
۵۰. کتابنامه امام رضا 👈 دانلود
۵۱. نجمه و خیزران 👈 دانلود
۵۲. ترجمه فقه الرضا 👈 دانلود
۵۳. معجزات امام رضا 👈 دانلود
۵۴. تاریخ آستان قدس 👈 دانلود
۵۵. ترجمه رساله ذهبیه 👈 دانلود
۵۶. ترجمه اَعلام الهدایة 👈 دانلود
۵۷. آشنایی با مسند الإمام الرضا 👈 دانلود
۵۸. مدایح رضوی در شعر فارسی 👈دانلود
۵۹. برهان قاطع (مناظره امام رضا)👈دانلود
۶۰. تحلیلی از زندگانی امام رضا 👈 دانلود
۶۱. جنبه اخلاقی سیره امام رضا 👈 دانلود
۶۲. امام رضا در رزمگاه ادیان 👈 دانلود
۶۳. شخصیت حضرت رضا 👈 دانلود
۶۴. ترجمه عوالم العلوم. 👈 دانلود
🔻 کتب عربی
۶۵. فقه الرضا 👈 دانلود
۶۶. أعلام الهدایة 👈 دانلود
۶۷. عالم آل محمد 👈 دانلود
۶۸. الرسالة الذهبیة 👈 دانلود
۶۹. الخصائص الرضویة 👈 دانلود
۷۰. مکاتیب الإمام الرضا 👈 دانلود
۷۱. صحیفة الإمام الرضا 👈 دانلود
۷۲. فی رحاب الإمام الرئوف 👈 دانلود
۷۳. عیون اخبار الرضا (۲ جلد) 👈 دانلود
۷۴. وفاة الإمام الرضا و الجواد 👈 دانلود
۷۵. عوالم العلوم (الإمام الرضا) 👈 دانلود
۷۶. العلل و الحِکَم للإمام الرضا 👈 دانلود
۷۷. الإمام الرضا عند اهل السنة 👈 دانلود
۷۸. موسوعة کلمات الإمام الرضا 👈 دانلود
۷۹. مسند الإمام الرضا (عطاردی)👈 دانلود
۸۰. مسند الرضا (داود بن سلیمان)👈 دانلود
۸۱. موسوعة الإمام الرضا (۸ جلد) 👈 دانلود
۸۲. الحیاة السیاسیة للإمام الرضا 👈 دانلود
۸۳. زیارة الإمام الرضا، کیف و لماذا 👈 دانلود
۸۴. القصص فی احادیث الإمام الرضا 👈 دانلود
۸۵. علی بن موسی و القرآن الحکیم 👈 دانلود
۸۶. علی بن موسی و الفلسفة الالهیة 👈 دانلود
۸۷. الإمام الرضا،قیادة الأمة ولایةالعهد 👈 دانلود
۸۸. لوامع الأنوار فی شرح عیونالاخبار👈 دانلود
♻️ با بازنشر این فهرست، خادم فرهنگی امام رضا (علیه السلام) باشید.
@antihalghe
@antihalghe
"بسمالله الرّحمن الرّحيم "
✨بیا باهم نهجالبلاغه بخوانیم✨
🌺 ادامه خطبه ۳ (شقشقیه)
#مولامیفرمایند:
ثُمَّ تَمَثَّلَ بِقَوْلِ اَلْأَعْشَى شَتَّانَ مَا يَوْمِي عَلَى كُورِهَا وَ يَوْمُ حَيَّانَ أَخِي جَابِرِ فَيَا عَجَباً بَيْنَا هُوَ يَسْتَقِيلُهَا فِي حَيَاتِهِ إِذْ عَقَدَهَا لِآخَرَ بَعْدَ وَفَاتِهِ
سپس امام مَثلى را با شعرى از أعشى عنوان كرد: مرا با برادر جابر، «حيّان» چه شباهتى است؟ (من همۀ روز را در گرماى سوزان كار كردم و او راحت و آسوده در خانه بود.! )
شگفتا! ابا بكر كه در حيات خود از مردم مىخواست عذرش را بپذيرند، چگونه در هنگام مرگ، خلافت را به عقد ديگرى در آورد؟
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
🌸شرح:
سپس امام به گفتۀ شاعر (معروف) «اعشى» تمثل جست:
جابر، بسى فرق است تا ديروزم امروز
كنون مغموم و دى شادان و پيروز
اشاره به اين كه من در عصر رسول خدا چنان محترم بودم كه از همه به آن حضرت نزديكتر، بلكه نفس رسول خدا بودم ولى بعد از او چنان مرا عقب زدند كه منزوى ساختند و خلافت رسول خدا را كه از همه براى آن سزاوارتر بودم يكى به ديگرى تحويل مىداد. بعضى نيز گفتهاند منظور از تمثّل به اين شعر مقايسۀ خلافت خويش با خلفاى نخستين است كه آنها در آرامش و آسايش بودند ولى دوران خلافت امام بر اثر دور شدن از عصر پيامبر (ص) و تحركات گستردۀ دشمنان، مملوّ از طوفانها و حوادث دردناك بود (البته اين در صورتى است كه اعشى حال خود را با حال شخص حيان مقايسه كرده باشد).
سپس امام به نكتۀ شگفتانگيزى در اين جا اشاره مىكند و مىفرمايد: «شگفتآور است او كه در حيات خود از مردم مىخواست عذرش را بپذيرند و از خلافت معذورش دارند، خود به هنگام مرگ عروس خلافت را براى ديگرى كابين بست!»
اين سخن اشاره به حديث معروفى است كه از ابوبكر نقل شده كه در آغاز خلافتش خطاب به مردم گفت: «اقيلونى فلست بخيركم، مرا رها كنيد كه من بهترين شما نيستم» و بعضى اين سخن را به صورت ديگرى نقل كردهاند: «ولّيتكم و لست بخيركم، مرا به خلافت برگزيدهاند در حالى كه بهترين شما نيستم»
اين روايت به هر صورت كه باشد نشان مىدهد كه او مايل به قبول خلافت نبود يا به گمان بعضى به خاطر اين كه نسبت به آن بىاعتنا بود و يا با وجود على (ع) خود را شايستۀ اين مقام نمىدانست، هر چه باشد اين سخن با كارى كه در پايان عمر خود كرد سازگار نبود و اين همان چيزى است كه على (ع) از آن ابراز شگفتى مىكند كه چگونه با اين سابقه، مقدّمات انتقال سريع خلافت را حتى بدون مراجعۀ به آرا و افكار مردم براى ديگرى فراهم مىسازد.
🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂
#کلامامیر
#نهجالبلاغهخوانی
#اللّٰھُمَعجلْلِّوَلیڪَالفرَج
🏴#زیارت_مختصر_و_کوتاه_امام_رضا_علیه_السلام
#زیارتی است که شیخ #مفید در کتاب #«مُقنعه» نقل کرده و فرموده: پس از آنکه غسل زیارت کردی و پاکیزهترین جامههای خود را پوشیدی نزد قبر آن حضرت میایستی و میگویی:
▪️السَّلامُ عَلَيْكَ يَا وَلِيَّ اللّٰهِ وَابْنَ وَلِيِّهِ، السَّلامُ عَلَيْكَ يَا حُجَّةَ اللّٰهِ وَابْنَ حُجَّتِهِ، السَّلامُ عَلَيْكَ يَا إِمامَ الْهُدىٰ وَالْعُرْوَةَ الْوُثْقىٰ وَرَحْمَةُ اللّٰهِ وَبَرَكاتُهُ، أَشْهَدُ أَنَّكَ مَضَيْتَ عَلَىٰ مَا مَضىٰ عَلَيْهِ آباؤُكَ الطَّاهِرُونَ صَلَواتُ اللّٰهِ عَلَيْهِمْ، لَمْ تُؤْثِرْ عَمىً عَلَىٰ هُدىً، وَلَمْ تَمِلْ مِنْ حَقٍّ إِلىٰ باطِلٍ، وَأَنَّكَ نَصَحْتَ لِلّٰهِ وَ لِرَسُولِهِ، وَأَدَّيْتَ الْأَمانَةَ، فَجَزاكَ اللّٰهُ عَنِ الْإِسْلامِ وَأَهْلِهِ خَيْرَ الْجَزَاءِ، أَتَيْتُكَ بِأَبِي وَأُمِّي زَائِراً عَارِفاً بِحَقِّكَ، مُوالِياً لِأَوْلِيائِكَ، مُعادِياً لِأَعْدائِكَ، فَاشْفَعْ لِي عِنْدَ رَبِّكَ.
سلام بر تو ای ولی خدا و فرزند ولی خدا، سلام بر تو ای حجّت خدا و فرزند حجّت خدا، سلام بر تو ای امام هدایت و دستاویز استوارتر و رحمت و برکات خدا بر تو باد، گواهی میدهم که تو گذشتی بر آنچه پدران پاک تو گذشتند، کوردلی را بر هدایت ترجیح ندادی و از حق به باطل منحرف نگشتی و برای خدا و رسولش خیرخواهی نمودی و امانت را ادا کردی، خدا از سوی اسلام و اهلش تو را پاداش دهد، بهترین پاداش، من به عنوان زائر به حضورت آمدم، به حقّت آگاهم، دوستدار دوستانت و دشمن دشمنانت هستم، مرا نزد پروردگارت شفاعت کن.سپس خود را به قبر بچسبان و آن را ببوس و دو طرف صورت خود را بر آن بگذار، آنگاه به جانب بالای سر بازگرد و بگو:
▪️السَّلامُ عَلَيْكَ يَا مَوْلايَ يَا ابْنَ رَسُولِ اللّٰهِ وَرَحْمَةُ اللّٰهِ وَبَرَكاتُهُ، أَشْهَدُ أَنَّكَ الْإِمامُ الْهادِي وَالْوَلِيُّ الْمُرْشِدُ، أَبْرَأُ إِلَى اللّٰهِ مِنْ أَعْدائِكَ، وَأَتَقَرَّبُ إِلَى اللّٰهِ بِوِلايَتِكَ صَلَّى اللّٰهُ عَلَيْكَ وَرَحْمَةُ اللّٰهِ وَبَرَكاتُهُ.
سلام بر تو ای مولایم ای فرزند رسول خدا و رحمت و برکات خدا بر تو باد. گواهی میدهم که تو پیشوای راهنما و سرپرست ارشاد کنندهای، به سوی خدا از دشمنانت بیزاری مینمایم و به ولایتت به جانب خدا تقرّب میجویم، درود و رحمت و برکات خدا بر تو باد.آنگاه دو رکعت نماز زیارت به جای آر و بعد از آن هرچه خواستی نماز بخوان و به طرف پایین پا بازگرد و به آنچه میخواهی دعا کن، انشاءالله
🏴🏴🏴🏴🏴🏴
https://eitaa.com/az_o_bego
"بسمالله الرّحمن الرّحيم "
✨بیا باهم نهجالبلاغه بخوانیم✨
🌺 ادامه خطبه ۳ (شقشقیه)
#مولامیفرمایند:
لَشَدَّ مَا تَشَطَّرَا ضَرْعَيْهَا فَصَيَّرَهَا فِي حَوْزَةٍ خَشْنَاءَ يَغْلُظُ كَلْمُهَا وَ يَخْشُنُ مَسُّهَا وَ يَكْثُرُ اَلْعِثَارُ فِيهَا وَ اَلاِعْتِذَارُ مِنْهَا
هر دو از شتر خلافت سخت دوشيدند و از حاصل آن بهرهمند گرديدند.
سرانجام اوّلى حكومت را به راهى در آورد، و به دست كسى (عمر) سپرد كه مجموعهاى از خشونت، سختگيرى، اشتباه و پوزش طلبى بود.
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
🌸شرح:
در پايان اين فراز مىفرمايد: «چه قاطعانه هر دو از خلافت، به نوبت، بهرهگيرى كردند و پستانهاى اين ناقه را هر يك به سهم خود دوشيدند» (لشدّ ما تشطّرا ضرعيها) . «ضرع» به معناى پستان است و «تشطّرا» از مادۀ «شطر» به معناى بخشى از چيزى است. اين تشبيه جالبى است از كسانى كه به تناوب از چيزى استفاده مىكنند.
سپس به ترسيم گويايى از شخصيّت خليفۀ دوّم و صفات و ويژگيهاى او و چگونگى محيط و زمان او پرداخته، مىفرمايد: «او خلافت را در اختيار كسى قرار داد كه جوّى از خشونت و سختگيرى بود با اشتباه فراوان و پوزش طلبى» (فصيّرها فى حوزة خشناء يغلظ كلمها و يخشن مسّها يكثر العثار فيها، و الاعتذار منها) . حوزه، در حقيقت در اين جا اشاره به مجموعۀ اخلاق و صفات ويژۀ خليفۀ دوم است و در واقع چهار وصف براى او ذكر فرموده است كه نخستين آنها خشونت است و تعبير به «يغلظ كلمها» اشاره به جراحت شديدى است كه از نظر روحى يا جسمى در برخورد با او حاصل مىشد. دوّمين آنها خشونت در برخورد است كه با جملۀ «و يخشن مسّها» ذكر شده است، بنا بر اين «حوزة خشناء ، دارندۀ صفات خشونتآميز» به وسيلۀ دو جملۀ بعد از آن كه خشونت در سخن و خشونت در برخورد بوده است تفسير شده است.
سوّمين ويژگى، اشتباهات فراوان و چهارمين آنها عذرخواهى از آن است كه با جملۀ « و يكثر العثار فيها ، لغزش در آن فراوان است» و « و الاعتذار منها ، پوزش طلبى آن فراوان است» بيان شده است.
در مورد اشتباهات فراوان خليفۀ دوم مخصوصا در بيان احكام و پوزش طلبى مكرّر و همچنين خشونت در برخورد، مطالب فراوانى در تاريخ اسلام، حتّى كتابهايى كه به وسيلۀ دانشمندان اهل سنّت تأليف يافته، ديده مىشود.
🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂
#کلامامیر
#نهجالبلاغهخوانی
#اللّٰھُمَعجلْلِّوَلیڪَالفرَج
هدایت شده از همگام با صحیفه تا ظهور
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #صلوات_خاصه_امام_رضا_علیه_السلام
چشمتُ ببند با هم بریم حرم آقاجان یک سلام از ته جان بدهیم
دستت را بگذار روی مرزی ترین نقطه وجودت یک حس گمشده آهسته شروع میکند به جوانه زدن… سلام می کنی
أَلسَّلٰامُ عَلَیکَ یٰا عَلی اِبنِ موسَی أَلرّضٰآ أَلمُرتَضٰی...
حالا چشم جانتُ را باز کن
وقتی چشمت مست تماشای گنبد طلا شد
خوب در هوایش بو بکش تا ریه هایت پر بشه از عطر حضور نگاه مهربان امام رضا
و حس تازگی در جان و اندیشه خسته ات شکل بگیرد آنوقت آرام زیر لب زمزمه کن یا ضامن آهو یا غریب الغربا ،دلها به دست شما است ، دل امام زمانمون را، نسبت به ما راضی و نرم کن.
بعد آرام آرام دعای سلامتی مولا را زمزمه کن
بعد موقع برگشت دلت را، در حرم به ضریح آقاجان گره بزن تا لحظه ای ازشون جدا نباشی
#امام_الرئوف
#ساعت_عاشقی
#اللهم_عجل_لولیڪ_الفرج
☜کانال همگام با صحیفه تا ظهور
#ایتا #بله
@sahifehsajjadieh1