"بسمالله الرّحمن الرّحيم "
✨بیا باهم نهجالبلاغه بخوانیم✨
🔷خطبه ۱۵۴[و من خطبة له عليهالسلام يذكر فيها فضائل أهل البيت]
#مولامیفرمایند: فَلْيَصْدُقْ رَائِدٌ أَهْلَهُ وَ لْيُحْضِرْ عَقْلَهُ وَ لْيَكُنْ مِنْ أَبْنَاءِ اَلْآخِرَةِ فَإِنَّهُ مِنْهَا قَدِمَ وَ إِلَيْهَا يَنْقَلِبُ
پس بايد امام و راهنماى مردم به مردم راست بگويد، و راه خرد پيمايد و از فرزندان آخرت باشد كه از آنجا آمده و بدانجا خواهد رفت.
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
🔶شرح:
سپس براى تأكيد اين مطلب كه هدف ستايش و مداحى نيست، مىافزايد: «راهنماى جمعيّت بايد به افراد خود راست بگويد و عقل و خرد را حاضر سازد و از فرزندان آخرت باشد؛ چرا كه از آن جا آمده و به آن جا باز مىگردد» (فليصدق رائد أهله ، و ليحضر عقله، و ليكن من أبناء الآخرة، فإنّه منها قدم، و إليها ينقلب) . واژۀ «رائد» در اصل به معناى كسى است كه در پيشاپيش قافله حركت مىكند و براى يافتن آب و چراگاه جستجو مىنمايد. اگر چنين كسى دروغگو باشد، اهل قافله خود را گرفتار خطر مىسازد، انتخاب اين تعبير در جملۀ ياد شده اشاره به اين نكتۀ لطيف است كه اگر من ويژگىهاى اهل بيت عليهم السّلام را براى شما شرح مىدهم به منزلۀ كسى هستم كه ضرورىترين وسيلۀ زندگى را براى پيروانش فراهم مىسازد. جملۀ «فإنّه منها قدم و...» (انسان از آخرت آمده و به سوى آن باز مىگردد) ممكن است اشاره به مفهوم «إِنّٰا لِلّٰهِ وَ إِنّٰا إِلَيْهِ رٰاجِعُونَ» (ما از خداييم و به سوى او باز مىگرديم) باشد. يا به تعبير ديگر آخرت در اين جا به معناى ماوراى طبيعت است. بعضى از شارحان نهج البلاغه گفتهاند: معناى اين جمله آن است كه «ما براى آخرت آفريده شدهايم» همان گونه كه در بعضى از كلمات امام عليه السّلام آمده است: «الا فما يصنع بالدّنيا من خلق للآخرة؛ كسى را كه براى آخرت آفريده شده با دنيا چكار؟»
🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂
#کلامامیر
#نهجالبلاغهخوانی
#اللّٰھُمَعجلْلِّوَلیڪَالفرَج
#اَللّٰهُمَّالْعَنِالْجِبْتَوَالطّٰاغُوتَوَالنَعثل
🍂🍂🍂🍂🍂
https://eitaa.com/qa_alghadir
ahd-ali-alizadeh.mp3
3.51M
خدایا ولیات و فرزند دختر پیامبرت که به نام رسولت نامیده شده، برای ما آشکار کن تا به چیزی از باطل دست نیابد، مگر آن را از هم بپاشد و حق را پابرجا و ثابت نماید.
#قرارعاشقی
هدایت شده از کانال تولید محتوای غدیر
🔰 یک آیه ، چند پیام
💢 معیار سعادت و کمال، ایمان و عمل صالح است و هیچ قید و شرطی ندارد.
🍀✋پیام ها :
🍀 زن و مرد هر چند تفاوت های جسمی و روانی دارند و در اجتماع از هر کدام کاری ساخته است اما در مورد مسائل معنوی و کمال یابی تفاوتی با هم ندارند و تنها شرط برای هر دو، ایمان و عمل صالح است و هر دو پاداش مساوی از خدا دریافت می کنند.
🍀 حیات طیبه آن است که انسان دلی آرام و روحی مؤمن داشته باشد مؤمن به نور خدا می بیند، مشمول دعای فرشتگان است، مورد تأییدات الهی است و اینگونه افراد خوف و حزنی ندارند.