🔰 حزن سرمدی
حادثهی عاشورا تنها حادثهی جهان است که بنیبشر و انبیاء و اولیاء از پیش و پس وقوع آن در صحرای کربلا، با آن گریستهاند. شکی نیست که موضوع روضه و مصیبتخوانی، ملک طلق سیدالشهداست. اصلا سنت است که حتی اگر برای موسیبنجعفر یا امام عسکری هم کسی روضه خواند، باید نقبی به کربلا بزند. سنتی که شاید ریشه در همان روایت معروف داشته باشد: "یابنشبیب ان کنت باکیا لشیء فابک للحسین." (امالی صدوق، ص۱۳۰)
حالا تاریخ یک صحنهای از غربت و تنهایی سراغ دارد که روضهی آن را حسین خوانده است. یعنی در میان اوراق عالم، حادثهای چنان غمبار مدفون است که حسین-این موضوع ازلیابدی تمام گریستنهای پربها- خودش روایتش کرده و روضهاش را خوانده.
اصل ماجرا، روایت تقریبا بلندی است که بخشی از آن را برایتان ترجمه میکنم. به امید آنکه تقریر روضهخوانی ابیعبدالله را تلقی به روضهخوانی ما کنند.
حضرت فرمود:
《پدرم صورت قبر را برهم زد تا اثری از مدفن هویدا نباشد. خاک دستها را که تکاند، دلتنگی تازه رخ عیان کرد. اشک بر گونههایش سرازیر شد. غمبار، مصیبتزده و دردآلود رو به سوی مرقد جدمان رسول خدا زبان به گلایه گشود که: یا رسولالله زهرا را از من ربودند. دلتنگیام همیشگی شد.》و امّا حزنی فسرمد... (امالی مفید، ص۲۸۱)
حزن سرمدی، عنوان مجموعه پادکستهایی کوتاه است که به ماجراهای تاریخی منجر به شهادت حضرت زهرا میپردازد. در این قطعات سعی شده با بیانی روایی و قصهوار به اصلیترین پرسشهای پیرامون فاطمیه پاسخ داده شود. در ادامه هر بخش از پادکست پست خواهد شد.
#شهادت_حضرت_زهرا
#فاطمیه
#پرونده_پادکست
🆔 @Qasas_school
تخلفها و مخالفتها.mp3
24.43M
🎙#حزن_سرمدی
پادکست اول: تخلفها و مخالفتها
⁉️پرسش: چطور مردمی که همه چیز زندگی متعالی خود را مدیون پیامبر و دین اسلام بودند، چند صباحی پس از رحلت رسول اکرم به خانهی دختر او هجوم میبرند و یا به تماشای این حادثهی عجیب مینشینند؟
◾️عناوین طرح شده:
1⃣ تخلف برخی صحابه از سپاه اسامه
2⃣ مخالفت با مکتوب شدن وصیت پیامبر
🔺مبتنی بر گزارش عمربنخطاب
#فاطمیه
#شهادت_حضرت_زهرا
🆔 @Qasas_school
تخریب چهرهی علی(ع).mp3
22.07M
🎧 #حزن_سرمدی
پادکست دوم: تخریب چهرهی علی (علیهالسلام)
🎙چگونه دو جریان "دشمنان علی" و "رقیبان علی" روایتی وارونه از فداکاریها و جنگاوریهای ارزشمند علی ترویج کردند؟
▪️عناوین طرح شده:
1⃣ علی؛ تندرو و خشن
2⃣ علی؛ منفور قریش و مردم
3⃣ عقب راندن پیامبر به نفع منافقان
#شهادت_حضرت_زهرا
#فاطمیه
🆔 @Qasas_school
تصور اشتباه از حاکمیت پیامبر(ص).mp3
23.02M
🎧 #حزن_سرمدی
پادکست سوم: گلایه از پیامبر(صلیاللهعلیهوآله)
🎙آیا پیامبر نسبت به زمینهسازی برای ولایت اميرالمؤمنين کمکاری کرد؟ چرا حضرت با متخلفان و مخالفان برخورد قهری نکرد؟
▪️عناوین طرح شده:
1⃣ تفاوت ولایت با سلطه
2⃣ لحظات آخر عمر پیامبر
#شهادت_حضرت_زهرا
#فاطمیه
🆔 @Qasas_school
سقیفه؛_جغرافیایی_که_تاریخ_را_تغییر_داد!.mp3
16.05M
🎧 #حزن_سرمدی
پادکست چهارم: سقیفه؛ جغرافیایی که تاریخ را تغییر داد!
🎙عمربنخطاب از انکار رحلت پیامبر چه هدفی را دنبال میکرد؟ هارون امت چه کسی بود تا در فقدان موسی، مردم به سامری و گوسالهی طلایی دچار نشوند؟
▪️عناوین طرح شده:
1⃣ وقتکُشی عمر با انکار رحلت پیامبر
2⃣ سقیفه و بدعت شرارتبار انصار
#شهادت_حضرت_زهرا
#فاطمیه
🆔 @Qasas_school
ناگهان بیعت!.mp3
20.84M
🎧 #حزن_سرمدی
پادکست پنجم: ناگهان بیعت
🎙چگونه اختلافات اوس و خزرج و رأیهای منفی توانست به نفع یک تیم سیاسی خاص تمام شود؟
▪️عناوین طرح شده:
1⃣ بدعت انصار که هرگز از آن خلاصی نیافتند!
2⃣ بازگشت به جاهلیت
3⃣ جوانی، نقطه ضعف علی!!
#شهادت_حضرت_زهرا
#فاطمیه
🆔 @Qasas_school
چه کسی ویژهخوار است و چه کسی عدالتخواه؟.mp3
19.85M
🎧 #حزن_سرمدی
پادکست ششم: کودتای شبهنظامی
🎙چه کسی ویژهخوار است و چه کسی عدالتخواه؟
▪️عناوین طرح شده:
1⃣ سواستفاده از قبیلهی بنیاسلم!
2⃣ پولپاشی!
3⃣ غصب فدک!
#شهادت_حضرت_زهرا
#فاطمیه
🆔 @Qasas_school
حمله به خانهی وحی.mp3
16.88M
🎧 #حزن_سرمدی
پادکست هفتم/پایانی: حمله به خانهی وحی
🎙چه شد که اربابان سقیفه به ضرورت بیعت علی رسیدند؟
▪️عناوین طرح شده:
1⃣ بازگشت سپاه اسامه و آغاز اعتراضات علیه خلیفهی خودخوانده!
2⃣ سه روز قهر و سپس تکمیل کودتا!
3⃣ محاصره و حمله به خانهی حضرت زهرا!
4⃣ مردم؛ مهم و اثرگذار!
#شهادت_حضرت_زهرا
#فاطمیه
🆔 @Qasas_school
هدایت شده از مدرسه تاریخاندیشی قصص
🔰 قصهی روز دانشجو | به مناسبت ۱۶ آذرماه
🔵 چهار ماه بعد از کودتای 28 مرداد علیه دولت مصدق، ایران و انگلیس دوباره روابط را از سر گرفتند(روابطی که در دولت مصدق قطع شده بود). در همین بحبوحه اعلام کردند ریچارد نیکسون به عنوان معاون رئیس جمهور آمریکا (اصلیترین حامی کودتای 28 مرداد) به ایران خواهد آمد. جو کشور متشنج شد و اعتصابات و تظاهرات مختلفی رخ داد.
🔴 دانشجویان در ۱۶ آذر درحالیکه دانشگاه تعطیل شده بود، به دانشگاه وارد شده و به روشنگری پرداختند. تصمیم دولت و حکومت پهلوی در برابر این وضعیت ملتهب یک چیز بود: سرکوب!
🔵 دکتر شهید مصطفی چمران، که یکی از شاهدان واقعه ۱۶ آذر ۳۲ است میگوید: «روز ۱۴ آذر یکی از دربانان دانشگاه شنیده بود که تلفنی به یکی از افسران گارد دانشگاه دستور میرسد که باید دانشجویی را شقه کرد و جلوی در بزرگ دانشگاه آویخت که عبرت همه شود و هنگام ورود نیکسون صداها خفه گردد و جنبندهای نجبند».
🔴 سپس سربازان و نیروهای ویژه ارتشی به دانشجویان حمله کردند و نتیجه این توحش، بازداشت و زخمی شدن صدها دانشجو شد. اما وضعیت در دانشکده فنی بغرنجتر بود. نیروهای امنیتی در دانشکده فنی، اقدام به شلیک مستقیم تیر کردند که کشتن سه دانشجو را در پی داشت: احمد قندچی، آذر (مهدی) شریعترضوی و مصطفی بزرگنیا شد.
🔵 "آذر شریعت رضوی" برادر پوران بود؛ همسر دکتر علی شریعتی. شریعتی در وصیتنامهاش میگوید «کاش میتوانستم خود را در برابر دانشگاه آتش بزنم آنجا که ۲۲ سال پیش آذرمان در آتش بیداد سوخت! او را در مقابل پای نیکسون قربانی کردند.»
🔴 فردای ۱۶ آذر، نیکسون به ایران آمد و دکترای افتخاری در رشته حقوق را در دانشگاه تهران که در اشغال مشهود نیروهای نظامی بود، دریافت کرد.
🔵 البته مواجهه خشن و خونبار پهلوی با دانشجو و دانشگاه به همین مورد ختم نمیشود. مورد دیگر مربوط به اعتراضات اول بهمن ۱۳۴۰ میشود. حادثهای که احمد فرهاد رئیس وقت دانشگاه تهران در توضیح فجایع به بار آمده طی نامهای به امینی نخست وزیر وقت مینویسد:
📖 پیرو مذاکرات امروز صبح ما، در ساعت۱۱ سربازان و چتربازان دانشگاه تهران را اشغال کردند. هیچ دلیلی در بین نبود که نظامات و آئین دانشگاهی نقض شود. پس از حمله به دانشگاه، سربازان و چتربازان بدون فرق و تفاوت، یکسان به دانشجویان پسر و دختر حمله کردند، دانشجویان بسیاری را به قصد کشت مضروب نمودند. من هیچ گاه ندیده و نشنیدهام تا این حد بیرحمی، سادیسم، خشونت و خرابکاری از ناحیه قوای دولتی اعمال شود. بعضی از دختران را سربازان در تالارهای درس دانشگاه ازاله بکارت کردند.
🆔 @Qasas_school
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 قذافی: نوبت همه میرسد!
✍🏻 صابر گلعنبری
🔹سرهنگ قذافی مانند دیگر رهبران عرب محافظهکار و چندان پایبند به آداب دیپلماتیک هم نبود. فارغ از استبداد و خودکامگیاش، اما گاهی وقتها حرفهایی میزد که به ظاهر سادهاندیشانه بود، اما از سر صداقت و درست بود.
🔸سال ۲۰۰۸ در نشست سران عرب در دمشق ضمن اشاره به اعدام صدام میگوید که دارند رهبران عرب را اعدام میکنند و میکشند، چرا؟
سپس خطاب به سران عرب نشسته در سالن میگوید نوبت همه شما میرسد.
🔹در این حین رهبرانی چون اسد، مبارک و بوتفلیقه میخندند. اما نه خود قذافی دنبال چرایی پرسش خود رفت -که اگر دنبالش را گرفته بود، به آن روز نمیافتاد - و نه همتایانش نیز که خندیدند - نه آن روز و نه بعد از کشتن قذافی- فکر میکردند که چنین سرنوشتی پیدا خواهند کرد.
🔸کما این که با اعدام صدام هم درس نگرفته بودند. البته صدام روزی اعدام شد که ملتش از او بریدند و به ستوه آمدند. این مقامات هم روزی رفتنی شدند که فاقد پشتوانه مردمی شدند.
🔹واقعیت این که قدرت چنان کور و کر میکند که مستبدان چشم دیدن واقعیتها را ندارند و زمانی آنها را درک میکنند که دیر شده و زمان سقوط است.
🆔 @Qasas_school