خلود(حیات ابدی) در جهنم .استاد ملکی.Mp3
584.4K
#پرسش
#پرسش_قرآنی
#پرسمان_قرآنی
#استاد_ملکی
#نگاهی_دوباره_به_قرآن
@rahighemakhtoom
eitaa.com/rahighemakhtoom
🔅🔅🔅
📌 لطفا درباره اینکه خداوند در جایی می فرماید که همه گناهان را می بخشد و در جای دیگر می فرماید ما مشرک و ظالم و... را نمی بخشیم، توضیح بفرمایید.
🔅تفسیر و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
✳️ جستارهای قرآنی رحیق
#چشمه_حکمت #آیات_نور #کانال_قرآنی_رحیق(تفسیر وقرآن پژوهی) #تفسیر_قرآن #تفسیر_سطح_متوسط #تفسیر_سوره_
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#چشمه_حکمت
#آیات_نور
#کانال_قرآنی_رحیق
#تفسیر_قرآن
#تفسیر_نور
#قرائتی
#تفسیر_سطح_متوسط
#تفسیر_سوره_تکویر
#سوره_تکویر #تکویر
eitaa.com/rahighemakhtoom
🔅🔅🔅
نگاشت6: تفسیر صوتی آیات 1تا 6 سوره تکویر
📼استاد حجت الاسلام و المسلمین محسن قرائتی
🍀🍀🍀
☑️ ثواب انتشار و استفاده از این فایل هدیه به پیشگاه حضرت زینب کبری سلام الله علیها
📜 به هنگام فتنه ها و بلاها به قرآن پناه ببریم و از قرآن کمک بگیریم
🔅تفسیر و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
✳️ جستارهای قرآنی رحیق
#چشمه_حکمت #آیات_نور #کانال_قرآنی_رحیق(تفسیر وقرآن پژوهی) #تفسیر_قرآن #تفسیر_سطح_متوسط #تفسیر_سوره_
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#چشمه_حکمت
#آیات_نور
#کانال_قرآنی_رحیق
#تفسیر_قرآن
#تفسیر_نور
#قرائتی
#تفسیر_سطح_متوسط
#تفسیر_سوره_تکویر
#سوره_انفطار #تکویر
eitaa.com/rahighemakhtoom
🔅🔅🔅
نگاشت7: تفسیر صوتی آیات6 تا 14 سوره تکویر
📼استاد حجت الاسلام و المسلمین محسن قرائتی
🍀🍀🍀
☑️ ثواب انتشار و استفاده از این فایل هدیه به پیشگاه حضرت زینب کبری سلام الله علیها
📜 به هنگام فتنه ها و بلاها به قرآن پناه ببریم و از قرآن کمک بگیریم
🔅تفسیر و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
💢 رحمت الهی
🔹 دین را چه چیزی اداره می کند؟ درست است که گاهی مسئله ﴿خُذُوهُ فَغُلُّوهُ ٭ ثُمَّ الْجَحِیمَ صَلُّوهُ﴾[1] [می باشد]، امّا این در حدّ ضرورت و نهایت است. قبلاً هم ملاحظه فرمودید که دین جهنّم دارد، عذاب دارد، بگیر و ببند دارد، امّا این بگیر و ببند نه در خطّ مقدّم است، نه هم سطح رحمت رحیمیه است. اینکه گفته شد رحمت خدا بیشتر از غضب خداست، این سخن درست است؛ امّا روایات یک مطلب دقیق تری می گویند؛
لطف خدا بیشتر از جرم ماست ٭٭٭ نکته سربسته چه دانی خموش[2]
نه تنها لطف خدا #بیشتر از غضب خداست، بلکه لطف خدا #پیشتر از غضب اوست، این مهم است! یعنی چه که پیشتر است؟ یعنی مهندسی کار خدا را #رحمت او اداره می کند. نقشه جهان به دست کیست؟ به دست غضب خداست یا به دست رحمت خداست؟ آیا غضب خدا در ردیف رحمت خداست که خدا هم رحمت دارد و هم غضب که گاهی غضب نقشه می کشد و گاهی رحمت؟ یا رحمت مقابل ندارد؟ آن رحمت رحمانیه که «وَ بِرَحْمَتِكَ الَّتِی وَسِعَتْ كُلَّ شَیءٍ»[3] و در قرآن هم آمده است که ﴿وَ رَحْمَتِی وَسِعَتْ كُلَّ شَیءٍ﴾[4] این مقابل ندارد، این «الرَّحْمٰن» مقابل ندارد؛ نقشه کارهای جهان به دست «الرَّحْمٰن» است و عالَم را «الرَّحْمٰن» دارد اداره می کند.
🔹 این بیان نورانی امام سجاد (سلام الله علیه) در صحیفه که فرمود: «وَ أَنْتَ الَّذِی تَسْعَی رَحْمَتُهُ أَمَامَ غَضَبِه»[5] همین را دارد تفسیر می کند؛ یعنی مهندسی عالَم به دست رحمت است و نقشه راه را رحمت ترسیم می کند؛ این رحمت ترسیم می کند که کجا جای عفو باشد و کجا جای انتقام باشد؛ آن جا که جای انتقام است برابر رحمت است، رحمت الهی اقتضا می کند که یک بگیر و ببندی هم باشد تا #حق مظلوم از ظالم گرفته شود. این چنین نیست که خدا رحمت و غضبی دارد، این چنین نیست که ما هم ﴿أَشِدَّاءُ عَلَی الْكُفَّارِ﴾ هم ﴿رُحَمَاءُ بَینَهُمْ﴾[6] [باشیم]، خیر! ما ﴿أَشِدَّاءُ عَلَی الْكُفَّارِ﴾ یک، ﴿رُحَمَاءُ بَینَهُمْ﴾ دو، آن عقل که رحمت رحمانیه الهی را نشان می دهد، آن رهبری می کند و نقشه راه تنظیم می کند که کجا ﴿أَشِدَّاءُ﴾ و کجا ﴿رُحَمَاءُ﴾؛ این چنین نیست که اینها در مقابل هم باشند یا «عِدل» و همتای هم باشند. این دو، دو کفه ترازویی هستند که به رهبری یک شاهین عمل می کنند و آن شاهین، شاهین رحمت است، آن دیگر مقابل ندارد؛ این از لطایف بیانات نورانی امام سجاد (سلام الله علیه) در صحیفه است که فرمود: «وَ أَنْتَ الَّذِی تَسْعَی رَحْمَتُهُ أَمَامَ غَضَبِه»، این مهندس نقشه می کشد که کجا غضب باشد و کجا رحمت؛ مثل مهندسی که دارد نقشه ساختمان طرّاحی می کند، کجا اتاق مطالعه باشد؟ کجا جای پذیرایی باشد؟ کجا جای استراحت باشد و کجای جای دستشویی؟ این نقشه راه را علم تنظیم می کند، این طور نیست که دستشویی در کنار اتاق مطالعه «عِدل» هم باشند، نقشه مهندس به دست کیست؟ نقشه این ساختمان را چه کسی دارد تنظیم می کند؟ علم دارد تنظیم می کند، این طور نیست که دستشویی در قبال اتاق مطالعه باشد، آن علم است که می گوید کجا دستشویی باشد و کجا جای استراحت باشد. #رحمت خدا دارد عالَم را تنظیم می کند، رحمت خدا #پیش از غضب اوست، نه بیش از غضب او! نه اینکه خدا رحمت و غضبی دارد و رحمتش بیشتر از غضب اوست، این هست! رحمت او بیشتر از غضب اوست، اما آنچه مهم تر از همه است این است که هر دو مأموم می باشند؛ رحمت رحیمیه مأموم است؛ غضب و انتقام الهی که فرمود: ﴿إِنَّا مِنَ الْمُجْرِمِینَ مُنتَقِمُونَ﴾[7] مأموم است؛ این دو مأموم، دو صف از نماز جماعت هستند که به امامت #رحمت_مطلقه کار می کنند، «وَ أَنْتَ الَّذِی تَسْعَی رَحْمَتُهُ أَمَامَ غَضَبِه» چقدر این سخن شیرین است؟! این است که ما این کلام را می بوسیم! فرمود قبل از اینکه او بگوید بگیر و ببند، «رحمت» امام است، آن امام دستور می دهد که کجا ﴿خُذُوهُ فَغُلُّوهُ﴾ و کجا بگویید ﴿ادْخُلُوهَا بِسَلاَمٍ آمِنِینَ﴾.[8] نقشه راه را رحمتی که ﴿وَسِعَتْ كُلَّ شَیءٍ﴾ به عهده می گیرد، بنابراین چیزی به عنوان غضب در عالَم نیست، #رحمت است که دارد جهان را اداره می کند.
[1]. سوره حاقة، آیات30 و 31.
[2]. دیوان حافظ، غزل284.
[3]. الكافی(ط ـ الإسلامیة)، ج4، ص72.
[4]. سوره اعراف، آیه156.
[5]. الصحیفة السجادیة، دعای16.
[6]. سوره فتح، آیه29.
[7]. سوره سجده، آیه22.
[8]. سوره حجر، آیه46.
📜 به هنگام فتنه ها و بلاها به قرآن پناه ببریم و از قرآن کمک بگیریم
🔅تفسیر و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
برداشت از آیه ۱۸۶ #سوره_اعراف
📌#هدایت
#سالک الی #اللّه باید بداند اصل #هدایت در دست خدا است و کسی که خدا او را #هدایت نکند در بدبختی و #سرکشی باقی می ماند. توضیح آن که: خدای تعالی در ابتداء به وسیله #قرآن و #انبیاء علیهم السلام همه مردم را #هدایت کرده و اگر مردم از این #هدایت با اختیار خودشان پیروی کردند #هدایت خاص از جانب #پروردگار نصیب آنها می گردد والاّ به هیچ وجه #هدایت نمی شوند.
🔅تفسیر و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
📌عظمت امیرالمومنین علیه السلام (والعادیات)
والعادیات ضبحا
#شان_نزول
در سال هشتم هجرت به پیغمبر اکرام صلی الله علیه و آله خبر دادند که دوازده هزار در سرزمین یابس جمع شده و با یکدیگر عهد کرده اند که تا پیامبر صلی الله علیه و آله و علی علیه السلام را به قتل نرسانند و جماعت مسلمانان را متلاشی نکنند از پای ننشینند.
پیغمبر اکرام صلی الله علیه و آله جمع کثیری از یاران خود را به سرکردگی بعضی از صحابه به سراغ آنها فرستاد ولی بعد از گفتگو هایی بدون نتیجه باز گشتند .
سرانجام پیغمبر اکرم صلی الله علیه و آله ، #علی علیه السلام را با گروهی از #مهاجر و #انصار به نبرد آنها اعزام داشت .
آنها به سرعت به سوی منطقه دشمن حرکت کردند و شبانه راه می رفتند و صبحگاهان دشمن را در حلقه محاصره گرفتند ، نخست اسلام را بر آنها عرضه داشتند چون نپذیرفتند - هنوز هوا تاریک بود که - به آنها حمله کردند و آنان را در هم شکستند .
عده ای را کشتند ، و زنان و فرزندانشان را اسیر کردند ، اموال فراوانی به #غنیمت گرفتند .
سوره #والعادیات نازل شد ، در حالی که هنوز سربازان اسلام به مدینه بازنگشته بودند ، پیغمبر خدا صلی الله علیه و آله آن روز برای نماز صبح آمد ، و این سوره را در نماز تلاوت فرمود ، بعد از پایان نماز اصحاب عرض کردند :
این سوره ای است که ما تا به حال نشنیده بودیم فرمود :
آری ، #علی علیه السلام بر دشمنان پیروز شد ، و #جبرییل دیشب با آوردن این سوره به من بشارت داد .
چند روز بعد #علی علیه السلام با غنایم و اسیران به #مدینه وارد شد .
🌱از پروپاگاندا و رجزخوانی و تبلیغات دشمن نهراسیم و برای مقابله با او همواره افسران کاردان و شجاع اسلام را انتخاب کنیم.🌱
#شان_نزول
#قرآن
🔅تفسیر و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
همه را زیبا می بیند
💠 به مناسبت سالروز میلاد حضرت زینب (س)
#آیت_الله_جوادی_آملی
#علامه_جوادی_آملی
#جوادی_آملی
#حضرت_زینب
#عقیله_بنی_هاشم
#زیبایی
#زیبا
🔅تفسیر و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
برشی از کتاب گرانقدر سروش هدایت ج 3- برش 265
رهنمود به مناسبت افتتاح #حسينيه رشكلا
#آیت_الله_جوادی_آملی
#سروش_هدایت
#اسلام_شناسی
#آموزه_های_اسلامی
#قرآن_شناسی
#آموزه_های_قرآنی
@rahighemakhtoom
eitaa.com/rahighemakhtoom
🔅🔅🔅
💢اندیشه صحیح و انگیزه درست
◽️◽️موجود مجرّد بسيط، برابر انديشه صائبْ فَعّال است؛ ولي موجود مركّب از تجرّد و تجسّم، چون انسان، با انديشه محض فعّال نخواهد شد، لذا در جامعه انساني علم بدون عمل يافت مي شود و عالم غير عامل ناياب نيست. براي اينكه چنين موجودي فَعّال شود، گذشته از انديشه صحيح، انگيزه درست هم لازم است تا با هماهنگي جزم علمي و عزم عملي فعاليت آغاز شود.
▫️▫️رهبري علم جزمي را دانشهاي بديهي كه نردبان علم نظري است، به عهده دارد و امامت عمل عزمي را گرايشهاي قلبي كه وسيله علاقه به كار است، تأمين مي كند.
◽️ خداوند هر دو بخش مورد نياز جامعه بشري را تكميل فرمود؛ هم به انسان راه فراهم نمودن دانشِ ناب را آموخت و هم مسير اندوختن گنجينه گرايش قلبي را فراسوي او قرارداد؛ يعني دو ركن معرفت و محبّت را به او عطا كرد.
▫️جريان معرفت آغاز و انجام و صراط مستقيم بين آن مبدأو اين مقصد، يعني وحي و نبوت و رسالت را به او تعليم داد و جريان محبّت به دين و رهبران معصوم آن را به وي تذكر داد؛ به طوري كه دوستي اهل بيت وحي و نبوّت را در متن آيين خود قرارداد و همگان را به آن ترغيب و از ترك آن تحذير فرمود: (قل لا أسئلكم عليه أجراً إلاّ المودّة في القُربي و من يَقترف حسنةً نَزِدْ له فيها حسناً انّ الله غفورٌ شكور).
◽️تنها مزد رسالتِ پيامبراكرم صلي الله عليه و آله و سلم دوستي خالصانه دودمان معصوم آن حضرت است.
▫️رسول گرامي كه مسئول اجراي دستور خداست، ضمن تعليم كتاب و سنّت و ابلاغ پيام الهي و اينكه دوستي اهل بيت وحي به سود خود امّت است: (قل ما سئلتُكم مِن أجرٍ فهو لكم إن أَجري إلاّ علي اللّه و هو علي كلّ شي ءٍ شهيد) ، صريحاًاعلام فرمود، هر چيز پايه اي دارد و پايه اسلام محبّت ما اهل بيت عصمت(عليهمالسلام) است: «لكلّ شي ءٍ أساسٌ و أساسُ الإسلام حبّنا أهل البيت»
🔅تفسیر و قرآن پژوهشی
☘️☘️☘️
👇🏼👇🏼👇🏼
✳️ جستارهای قرآنی رحیق
برشی از کتاب گرانقدر سروش هدایت ج 3- برش 265 رهنمود به مناسبت افتتاح #حسينيه رشكلا #آیت_الله_جوادی_
⏪و از امام پنجم(عليهالسلام) رسيده است: «حبّنا أهل البيت نظام الدين».البته بر مبناي توحيد ناب، هر چيزي بالاصاله متعلق به خداوند است و در پرتو آن به اولياي الهي مي رسد، لذا حضرت رسول اكرم صلي الله عليه و آله و سلم براي بيان توحيدي جريان محبّت چنين فرمود: «اَحبّوا اللّه لما يُغَذّوكم به من نِعَمه و اَحِبّوني لحبّ اللّه عزّوجلّ و اَحِبّوا اَهل بيتي لحبّي» ؛يعني خداوند را دوست بداريد، چون تغذيه مُلكي و مَلكوتي شما فقط به عهده اوست و مرا دوست بداريد، چون حبيب او هستم و به پيروي از محبّتِ اصيل وي، به من هم علاقمند باشيد، چون نعمتهاي فكري و فرهنگي شما را با ارسال من تأمين مي فرمايد، و اهل بيت طهارت(عليهمالسلام) را در پرتو محبّت من دوست بداريد، چون حفظ، تبيين، تعليل، اجرا و دفاع دين من تا قيامت به عهده آنان است.
⏹در همين راستا رسول گرامي صلي الله عليه و آله و سلم چنين فرمود: «اَدّبوا اَولادَكُم علي حُبّي و حُبّ اهل بيتي و القرآن» ؛ فرزندانتان را به دوستي من و محبّت اهل بيت و دوستي قرآن بپرورانيد، لذا جابر بن عبدالله انصاري صحابي سالمند رسول اكرم صلي الله عليه و آله و سلم به عصاي خود در كوچه هاي مدينه تكيه مي داد و اين شعار را تكرار مي كرد: «اَدِّبوا اَولادَكم علي حُبّ علي (عليهالسلام)... ».[
📝تذكر: محبّت اهل بيت وحي همچون محبّت قرآن بايد معقول و مقبول باشد. پيروان راستين قرآن و عترت(عليهمالسلام)، حسينيّه را نظير مسجد محترم بشمارند و همان طوري كه تكريم قرآن و مسجد آداب خاص دارد و از اَعمال سخيف و بي اثر محفوظاند، حسينيّه نيز از مراسم و ابزاري كه در تعظيم شعائر مذهبي اثر ندارند، بلكه ممكن است مايه وهن شوند، مصون بماند. همان طوري كه متوليان، سرپرستان و هيئتهاي مسئول مسجد مؤمنان متعهدند، مسئولان محترم حسينيّه نيز افراد مؤتَمن و فرهيخته خواهند بود.
🔅تفسیر و قرآن پژوهشی
☘️☘️☘️
#مثالهای_قرآن 26
#مثال
#مثل
#تمثیلات
#منافقان
#تمثیلات_قرآنی
🔅🔅🔅
📌 مثال منافقان 16
💢مَثَلِ باران و رگبار
🔹در روایت است که چون منافقان نزد رسول خداصلّی اللّه علیه و آله و سلّم می آمدند ، از ترس این که مبادا حکم الهی بر کشتن ایشان صادر شود ، انگشت در گوش خود می نهادند . از این رو خداوند متعال آنان را به جماعتی تشبیه نموده است که به هنگام شنیدن صدای صاعقه ، از ترس جان خود ، انگشت به گوش می نهند .
🔹هرگاه آیات و بیّنات نورانی قرآن به دیده بصیرت منافقان می رسید نزدیک بود دلهای ایشان از توجّه به کیش خود برکنده شود و به ایمان گرایش یابد . خداوند این حالت را به برق تشبیه کرد که به خاطر روشنایی و درخشندگی زیاد ، نزدیک است دیده های اصحاب باران را برباید .
🔹همچنین هرگاه مسلمانان به غنایم فراوان و پیروزی دست می یافتند ، منافقان با شتاب به سوی آنان می آمدند و دین اسلام را می پسندیدند ، ولی هنگامی که با مشکل و کمبودی روبه رو می شدند ، متحیر شده ، درکفر توقّف می کردند (و می گفتند : این بدبختیها و مشکلات و کمبودها همه از نکبت و نحوست دین محمّد است ! ) خداوند حالت ایشان را به حال اهل باران تشبیه کرد که چون برق جستن می کند ، چند قدمی در پرتو آن راه می روند و هنگامی که خاموش می گردد ، می ایستند .
🔹بعضی از مفسّران برای تاءیید این وجه تشبیه ، به آیه ذیل استنادکرده اند که می فرماید :
(وَمِنَ النَّاسِ مَن یَعْبُدُ اللَّهَ عَلَی حَرْفٍ فَإِنْ اءَصَابَهُ خَیْرٌ اطْمَاءَنَّ بِهِی وَإِنْ اءَصَابَتْهُ فِتْنَةٌ انقَلَبَ عَلَی وَجْهِهِ . . . ) ؛ ((بعضی از مردم خدا را تنها بازبان می پرستند ، همین که (دنیا به آنها رو کند و نفع و) خیری به آنان رسد ، حالت اطمینان پیدا می کنند (و آن را دلیل بر حقّانیت اسلام می گیرند) امّا اگر مصیبتی برای امتحان به آنها برسد دگرگون می شوند (و به کفر رو می آورند)) ) .
🔹از آیه فوق ، این طور استنباط می شود که منافقین دین و ایمان را به عنوان وسیله ای برای نیل به مادیّات پذیرفته اند که اگر این هدف تاءمین شد ، دین را حق می دانند و گرنه بی اساس می شمرند ! البته این ویژگی منحصر به منافقان نیست ، بلکه بسیاری از افراد سست عنصر و ضعیف الا یمان که با کوچکترین چیزی ایمانشان به باد فنا می رود ، این گونه اند ؛ همچنان که حضرت سید الشهدا سلام اللّه علیه در کربلا فرمود :
((فَاِنَّ النّاسَ عَبیدُ الدُّنْیا وَالدّینُ لَعِقٌ عَلی اءَلْسِنَتِهِمْ یَحُوطُونَهُ ما دَرَّتْ مَعایِشُهُمْ فَإِذَا مُحِصُّوا بِالْبَلا ءِ قَلَّ الدَّیّانُونَ ؛ مردم بنده دنیا هستند و دین لقلقه زبانشان است ، تا آنجا دین را قبول دارند که به زندگی و رفاه شان آسیب وارد نشود ! پس آنگاه که در بوته آزمایش قرار گیرند ، از دین بر می گردند ، تنها افراد کمی از آزمایش پیروزمند بیرون می آیند و پا برجا و ثابت قدم در دین می مانند)) .
....ادامه در پست بعدی👈🏾
🔅تفسیر و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
اعراف 24.mp3
17.06M
#استاد_رنجبر
#تفسیر_صوتی
#تفسیر_عمومی #تفسیر_روان
#سوره_اعراف
#جلسه 24
🔅🔅🔅
@rahighemakhtoom
eitaa.com/rahighemakhtoom
🔹با بیانی جذاب، شیرین؛ شنیدنی و زیبا و آسان وساده و کاربردی
▪️با هشتگ #استاد_رنجبر در کانال تمام فایل هااز سوره #حمد تا سوره #اعراف را می توانید گوش کنید.
☑️ ☑️ ثواب انتشار و استفاده از این فایل هدیه به پیشگاه مطهر حضرات معصومین سلام الله علیهم اجمعین.التماس دعا
🌹🌹🌹
🔅تفسیر و قرآن پژوهشی
✳️ جستارهای قرآنی رحیق
برشی از کتاب ادب فنای مقربان حضرت آیت الله جوادی آملی ج6 در تفسیر #زیارت_جامعه کبیره (8) #نماز_مومنا
برشی از کتاب ادب فنای مقربان حضرت آیت الله جوادی آملی ج6 در تفسیر #زیارت_جامعه کبیره (9)
#نماز_مومنانه
https://eitaa.com/joinchat/2064187463Cd20ca8382a
@rahighemakhtoom
eitaa.com/rahighemakhtoom
🔅🔅🔅
⏺اين عمود (نماز)اگر به درستي اقامه شود، اَمام و پيشروِ اعمال عبادي ديگر مي شود و بر آن ها امامت خواهد داشت و در صعود به سوي معبود پيشروي و در رهبري رفتار و گفتار و كردار پيشگامي خواهد داشت، زيرا پيام كلام نوراني حضرت علي بن ابي طالب (عليهالسلام) كه فرمود: همه كارهاي تو تابع نماز توست، همين امامت و پيشگامي است، از اين رو امام سجّاد(عليهالسلام) هنگام دخول ماه مبارك رمضان نيايش ويژه اي درباره نماز دارد: اللّهم صلّ علي محمّد وآله! وَقِفْنا فيه علي مواقيت الصلوات الخمس بحدودها الّتي حَدَّدتَ وفروضها الّتي فرضت ووظائفها الّتي وظّفت وأوقاتها الّتي وقّت وأنزِلنا فيها منزلة المصيبين لمنازلها الحافظين لأركانها المؤدّين لها في أوقاتها علي ما سَنَّه عَبدُك ورسولُك صلواتك عليه وآله في ركوعها وسجودها وجميع فواضلها علي أتمّ الطهور وأسبغه وأبين الخشوع وأبلَغه.
⏹اهتمام به نماز كه عمود دين و اَمام و اِمام اعمال دين است براي آن است كه هنگام صعود آن به سوي خدا: (اِلَيهِ يَصعَدُ الكَلِمُ الطَّيِّبُ والعَمَلُ الصّلِحُ يَرفَعُه)مجموعه ارزشمندي از پرستش ها و نيايش ها كه قرآن صاعدند از «كارگاه تكليف» به «بارگاه تشريف» عروج مي كنند و اوج كمال بندگي را حائز مي شوند و در سفر «من الحق الي الخلق» بارقه هاي اميد و عفو و بخشش را به عنوان بهترين رهاورد به همراه مي آورند و همين سفرهاي متقابل، مايه تعامل بيشتر زميني ها با آسماني ها مي شود و انسان نمازگزار را فرشته منش و آثار ملكوتيان را در زميني ها ظاهر مي سازد، در نتيجه پيامدهاي عمود دين و همراهان اِمام اعمال عبادي (ساير اعمال ديني) نيز مبارك و مقبول خواهند بود.
⏺سرّ سفارش به دعا كردن پس از نماز همين است كه دعاي مقرون به اين عمود، آن را به اجابت قرين مي كند، از اين رو سيد ساجدان و زينت عابدان (عليهالسلام) در دعاي به پدر و مادر كه احترام و اداي حقوقشان از اهميت ويژه اي برخوردار است چنان كه خداي سبحان تشكّر از آنان را در تِلوِ شكرگزاري از خود قرار داده و آن ها را مجراي فيض خالقيت معرفي فرموده است: (اَنِ اشكُر لي ولِولِدَيك)و بر اين اساس، مناسب است كه دعا در حق آن ها در فرصتي خاص واقع شود تا به اجابت مقرون باشد از ذات اقدس خداوند درخواست مي كند كه بعد از پايان نماز ياد پدر و مادر را از ذهنم بيرون نكن و سبب نسيان من مباش: اللهمّ لا تنسني ذكرهما في أدبار صَلَواتي وفي إنًا من آناء ليلي وفي كلّ ساعة من ساعات نهاري ؛خداوندا! توفيقم ده كه من ياد پدر و مادر را بعد از نمازها و در هيچ وقت از اوقات شبم و در هيچ لحظه از لحظه هاي روزم آن ها را فراموش نكنم. عنايت صريح به نماز، در اين دعا از آن جهت است كه دعا پس از آن به اجابت مقرون است.
☘️☘️☘️
👈🏾ادامه دارد👈🏾
🔅تفسیر و قرآن پژوهشی)
💢 شاگرد زینب کبری (سلام الله علیها)
🔹 بعضی افراد به تعبیر بعضی از مشایخ ما (رضوان الله علیه) جنازه های عمودی اند [و] فرقشان با مرده این است كه آن افقی است و این عمودی، این مردهٴ ایستاده است. این همان است كه در نهج البلاغه درباره #علمای_بی_عمل فرمود این عالم بی عمل «مَیتُ الأحْیاء»؛[1] به تعبیر همان بزرگ و بزرگوار #جنازه_عمودی است. یك عده به تعبیر قرآن ماندنی اند اینها ﴿أُولُوا بَقِیةٍ﴾[2] هستند؛ حرف از آنِ اینهاست، فكر از آنِ اینهاست. امام جزء ﴿أُولُوا بَقِیةٍ﴾ است، ماندنی است! دیدید مقام رهبری درباره امام فرمود که امام یك #حقیقت_همیشه_زنده است، چون این وصل است به اهل بیت [و] آنها چون ﴿أُولُوا بَقِیةٍ﴾ هستند این به تبع آنها ﴿أُولُوا بَقِیةٍ﴾ است، اینها ماندنی اند! این است كه زینب كبری كه این ایام زادروز آن #عقیله_بنی_هاشم بود سوگند یاد كرد كه «فَوَ اللَّهِ لَا تَمْحُو ذِكْرَنَا وَ لَا تُمِیتُ وَحْینَا»،[3] چون ما ﴿أُولُوا بَقِیةٍ﴾ هستیم!
🔹 می بینید که ابنطاووس را زینب كبری چطور تربیت كرد؟! در جریان كوفه وقتی ابن زیاد از زینب كبری (سلام الله علیها) سؤال كرد «كَیفَ رَأَیتِ صُنْعَ اللَّهِ بِأَخِیكِ»؟ او در جواب چه گفت؟ فرمود: «مَا رَأَیتُ إِلَّا جَمِیلًا».[4] سخن از صبر نیست، اینها هم كه عالمهٴ غیر معلّمه و فهمهٴ غیر مفهّمه اند[5] ـ معاذ اللهـ اغراق كه نیست؛ نفرمود به ما خوش گذشت فرمود ما #جز_جمال چیزی ندیدیم كربلا خیلی سفر خوبی بود! نفرمود به ما خوش گذشت، بد كه نگذشت، هیچ! خوش هم نگذشت! فرمود جز خوشی چیزی ندیدیم: «مَا رَأَیتُ إِلَّا جَمِیلًا». این زینب كبری شاگردی دارد به نام ابنطاووس (رضوان الله علیه) كه در همان مدخل [کتاب] لهوف این چنین می گوید ـ همهتان مستحضرید ابنطاووس در بین علما جزء اوحدی از اینهاست ـ اگر به ما دستور نداده بودند كه جزع كنید و ناله كنید و اشك بریزید، من عصر عاشورا جشن می گرفتم،[6] برای اینكه مولای من به عنوان ﴿أَحْیاءٌ عِنْدَ رَبِّهِمْ یرْزَقُونَ﴾[7]، ﴿فَرِحینَ بِما آتاهُمُ اللّهُ﴾[8] و مانند اینها رسید؛ وقتی حسین بن علی به هدف برسد از نظر #احیای_كلمه_حق و به مولای خود بار یابد از نظر ﴿یسْتَبْشِرُونَ﴾[9]، ﴿فَرِحِینَ﴾، خب من چرا خوشحال نباشم؟! من گریه ام برای حسین بن علی است، او كه الآن دارد می خندد! ﴿وَلا تَحْسَبَنَّ الَّذینَ قُتِلُوا فی سَبیلِ اللّهِ أَمْواتاً بَلْ أَحْیاءٌ﴾[10]، ﴿فَرِحِینَ﴾، ﴿یسْتَبْشِرُونَ﴾، خب او كه دارد می خندد! فرمودند شیعه ما كسی است كه «یفْرَحُونَ بِفَرَحِنَا»[11] خب ما هم باید جشن بگیریم. این همان حرف «مَا رَأَیتُ إِلَّا جَمِیلًا» است. این حرف علمای عادی نیست چه رسد به توده مردم! البته اگر كسی از توده مردم گذشت، از سطح علمای عادی هم گذشت، پا جای پای ابنطاووس پا گذاشت و به مقام منیع او بار یافت كه جزء اوحدی از علماست، آن گاه میتواند بگوید من معنای سخن زینب كبری (سلام الله علیها) كه فرمود: «مَا رَأَیتُ إِلَّا جَمِیلًا» را فهمیدم.
[1]. نهجالبلاغه، خطبه 87.
[2]. سوره هود، آیه 116.
[3]. مثیرالاحزان، ص102.
[4]. اللهوف على قتلى الطفوف، ص160.
[5]. الإحتجاج على أهل اللجاج (للطبرسی)، ج2، ص305؛ «... فَقَالَ عَلِی بْنُ الْحُسَینِ یا عَمَّةِ اسْكُتِی فَفِی الْبَاقِی مِنَ الْمَاضِی اعْتِبَارٌ وَ أَنْتِ بِحَمْدِ اللَّهِ عَالِمَةٌ غَیرُ مُعَلَّمَةٍ فَهِمَةٌ غَیرُ مُفَهَّمَةٍ ...».
[6]. اللهوف على قتلى الطفوف، ص4؛ «... و تأسفا على ما فاتنا من السعادة و تلهفا على امتثال تلك الشهادة و إلا كنا قد لبسنا لتلك النعمة الكبرى أثواب المسرة و البشرى و حیث فی الجزع رضا لسلطان المعاد و غرض لأبرار العباد فها نحن قد لبسنا سربال الجزوع و آنسنا بإرسال الدموع و قلنا للعیون ...».
[7]. سوره آلعمران، آیه 169.
[8]. سوره آلعمران، آیه 170.
[9]. سوره آلعمران، آیه 170.
[10]. سوره آلعمران، آیه 169.
[11]. تحف العقول، ص123.
#سالروز_ولادت_حضرت_زینب_سلام_الله_علیها
#حقیقت_همیشه_زنده
#احیای_كلمه_حق
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 خطبه های نماز جمعه
تاریخ: 1376/05/24
🔅تفسیر و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
✳️ جستارهای قرآنی رحیق
💢 شاگرد زینب کبری (سلام الله علیها) 🔹 بعضی افراد به تعبیر بعضی از مشایخ ما (رضوان الله علیه) جناز
شاگرد زینب کبری سلام الله علیها.mp3
1.34M
💢شاگرد حضرت زینب
#سالروز_ولادت_حضرت_زینب_سلام_الله_علیها
#حقیقت_همیشه_زنده
#احیای_كلمه_حق
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 خطبه های نماز جمعه
تاریخ: 1376/05/24
🔅تفسیر و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
برداشت از آیه ۱۹۸ #سوره_اعراف
📌#عفو و گذشت
#سالک الی #اللّه باید خود را به مقامی برساند که شعارش در مقابل بدکاران و بدگویان #عفو و گذشت باشد و بعلاوه آنها را به خوبی ها #دعوت کند ولی از جهالی که #خوبی را نمی فهمند و در عین حال #بدی برای او می خواهند دوری کند.
🔅تفسیر و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
📌چند وقتی وحی الهی نیامد!
(الضحی والليل إذا سجي ما ودعك ربك و ما قلي )
#شان_نزول
◽️درباره شان نزول سوره #ضحی روایات زیادی نقل شده که از همه روشن تر روایت زیر است :
🔖ابن عباس می گوید پانزده روز گذشت ، و وحی بر پیامبر صلی الله علیه و آله نازل نشد ، مشرکان گفتند : پروردگار محمد صلی الله علیه و آله او را رها کرده و با او دشمنی داشته ، اگر راست می گوید ماءموریت او را از سوی خداست ، باید وحی به طور مرتب بر او نازل می شد ، در این سوره سوره نازل گشت و به سخنان آنها پاسخ گفت .
🌱خداوند دوستان خویش را در هر شرائطی رها نمی کند.🌱
#شان_نزول
#قرآن
جسم ثابت و روح سیار
#آیت_الله_جوادی_آملی
#علامه_جوادی_آملی
#جوادی_آملی
#انسان_شناسی
🔅تفسیر و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
برشی از کتاب گرانسنگ #تفسیر_تسنیم_جلد_دوم (82)
#تفسیر_قرآن
#تفسیر_تخصصی
#سوره_بقره
#تفسیر
#تسنیم
#آیت_الله_جوادی_آملی
@rahighemakhtoom
eitaa.com/rahighemakhtoom
🔅🔅🔅
✅آیه 2 - ذلك الكتب لاريب فيه هدى للمتقین
💢لطايف و اشارات
☑️1- مراتب قرآن، مظاهر شئون حق
🔹قرآن كريم تجلى گاه خداى سبحان است: فتجلى لهم سبحانه فى كتابه من غير ان يكونوا راوه (300) و چون خدايى كه در اين كتاب تجلى كرده، در عين اين كه بالاست: (سبح اسم ربك الاعلى) (301) نزديك است: (و هو معكم اين ما كنتم) (302) (واذا سالك عبادى عنى فانى قريب) (303) تجلى او، يعنى قرآن كريم نيز با اين كه بعيد است ، قريب و در عين حال كه عالى است دانى كه خواهد بود و در اين جهت نيز مظهر خدايى است كه هم عالى است و هم دانى: (فى علوه دان و فى دنوه عال). (304)
🔹البته متجلى و تجلى يكسان نيست، چنانكه قرآن وقتى در مرحله نزديك ظهور مى كند با حواس ديده و شنيده مى شود، ولى ذات اقدس خداوند در حالى كه نزديك است نيز با حواس درك نمى شود و سر اين تفاوت آن است كه خداوند، ذاتا بسيط الحقيقه است و اين حقيقت بسيط نامتناهى است، از اين رو در همه مراحل هستى، ظهور بسيط و مجرد تام دارد، بر خلاف شئون و اوصاف فعلى او كه بر اثر تركب و تنزل، محسوس هم خواهد شد.
============
300- نهج البلاغه ، خطبه 147
301- سوره اعلى ، آيه 1
302- سوره حديد، آيه 4
303- سوره بقره ، آيه 186
304- تهذيب ، ج 3، ص 109.
🌴🌴🌴
👈 به هنگام فتنه ها و بلاها از قرآن کمک بگیریم
التماس دعا🙏
درمان خودشیفتگی 54.mp3
3.57M
#سیر_و_سلوک (54)
#درس_اخلاق
#اخلاق_و_تزکیه
مرحوم آیت الله #محمد_شجاعی (رضوان الله علیه)
@rahighemakhtoom
🌿🌿🌿
📼درمان خودشیفتگی و عجب
🕑 زمان:29دقیقه
☑️ ثواب انتشار و استفاده از این فایل هدیه به پیشگاه مطهر ثواب انتشار و استفاده از این فایل هدیه به پیشگاه مطهر حضرت رسول اکرم صلی الله علیه و آله
🌴🌴🌴
🔰در رساندن سخن حق و پایبندی به آن استقامت بورزیم و ثابت قدم باشیم.یاریگر ما در انتشار این دغدغه باشید.
#چشمه_حکمت
#آیات_نور
#کانال_قرآنی_رحیق
#تفسیر_قرآن
#تفسیر_نور
#قرائتی
#تفسیر_سطح_متوسط
#تفسیر_سوره_تکویر
#سوره_انفطار #تکویر
eitaa.com/rahighemakhtoom
🔅🔅🔅
نگاشت8: تفسیر صوتی آیات15 تا 21 سوره تکویر
فَلا أُقْسِمُ بِالْخُنَّسِ «15» الْجَوارِ الْكُنَّسِ «16» وَ اللَّيْلِ إِذا عَسْعَسَ «17» وَ الصُّبْحِ إِذا تَنَفَّسَ «18» إِنَّهُ لَقَوْلُ رَسُولٍ كَرِيمٍ «19» ذِي قُوَّةٍ عِنْدَ ذِي الْعَرْشِ مَكِينٍ «20» مُطاعٍ ثَمَّ أَمِينٍ «21»
سوگند به ستارگانى كه بازمىگردند. در حركت هستند و پنهان مىشوند. و سوگند به شب آنگاه كه برود. و سوگند به صبح آنگاه كه بدمد. كه همانا قرآن، كلام پيامآورى گرامى است. آن كه نزد خداوندِ صاحب عرش، داراى قدرت و مقام والا است. (فرشتهاى كه) فرمانش برند و امينش شمرند.
🔅🔅🔅
◽️«خنس» جمع «خانس»، به معناى رجوع كننده است. «جوار» جمع «جارية» به معناى روان و در جريان است و «كنس» جمع «كانس» به معناى مخفى شدن است. مفسران با توجّه به آيات بعد كه در مورد به پايان رسيدن شب و دميدن صبح است، آياتِ «فَلا أُقْسِمُ بِالْخُنَّسِ الْجَوارِ الْكُنَّسِ» را در مورد ستارگان دانستهاند كه هر شب ظاهر مىشوند و با طلوع خورشيد پنهان مىگردند، گرچه در همان حال پنهانى، در حركت اند و لذا شب بعد به جاى خود بازمىگردند.
▫️«عَسْعَسَ» به معناى تاريكى رقيق است كه به فرموده حضرت على عليه السلام به هنگام پايان شب مشاهده مىشود.
بنابراين آيه «وَ اللَّيْلِ إِذا عَسْعَسَ» شبيه آيه «وَ اللَّيْلِ إِذْ أَدْبَرَ» مىباشد.
▫️«تَنَفَّسَ» به معناى نفس كشيدن صبح است. گويا روز از حبس شب آزاد شده و در هواى آزاد نفس مىكشد.
▫️سوگند خداوند به دميدن صبح و پنهان شدن ستاره و حركت كرات آسمانى در زمانى كه مردم در جاهليّت به سر مىبردند، نشانهى توجّه اسلام به طبيعت و تفكر در آن است.
☑️1- روز قيامت روز شهود و تجسّم عمل است. «عَلِمَتْ نَفْسٌ ما أَحْضَرَتْ»
☑️2- در قيامت، انسان به جزئيّات كار خود آگاه مىشود. «ما أَحْضَرَتْ»
☑️3- فرشته وحى، كريم، امين، قوى و مطاع است. «كَرِيمٍ، ذِي قُوَّةٍ عِنْدَ ذِي الْعَرْشِ مَكِينٍ، مُطاعٍ، أَمِينٍ»
☑️4- كرامت و بزرگوارى، توانايى و مكنت، داشتن نيروهايى فرمان بر و امانتدارى از شرايط لازم براى پيامرسانى و ارشاد است. «كَرِيمٍ، ذِي قُوَّةٍ، مَكِينٍ، مُطاعٍ، أَمِينٍ»
☑️5- جبرئيل مأمورانى فرمانبردار در اختيار دارد. «مُطاعٍ»
☘️☘️☘️
🔅تفسیر و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
✳️ جستارهای قرآنی رحیق
#چشمه_حکمت #آیات_نور #کانال_قرآنی_رحیق #تفسیر_قرآن #تفسیر_نور #قرائتی #تفسیر_سطح_متوسط #تفسیر_سوره_
81.Takwir.22-25.mp3
1.92M
#چشمه_حکمت
#آیات_نور
#کانال_قرآنی_رحیق
#تفسیر_قرآن
#تفسیر_نور
#قرائتی
#تفسیر_سطح_متوسط
#تفسیر_سوره_تکویر
#سوره_انفطار #تکویر
eitaa.com/rahighemakhtoom
🔅🔅🔅
نگاشت9: تفسیر صوتی آیات15 تا 21 سوره تکویر
📼استاد حجت الاسلام و المسلمین محسن قرائتی
🍀🍀🍀
☑️ ثواب انتشار و استفاده از این فایل هدیه به پیشگاه حضرت زینب کبری سلام الله علیها
📜 به هنگام فتنه ها و بلاها به قرآن پناه ببریم و از قرآن کمک بگیریم
🔅تفسیر و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
علم اخلاق.mp3
2.24M
#جنگ_موته
#جهاد_کبیر
#ثابت_قدم
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
💢 علم اخلاق
📚 سوره مجادله ـ جلسه 20
تاریخ: 1396/12/02
🔅تفسیر و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
بسم الله
🌀یکی از آداب #حکیم شدن
آیت الله #جوادی_آملی :
وجود مبارک امام رضا (سلام الله عليه) فرمود : «إنّ الصَّمْتَ بابٌ مِن أبواب الحکمة» «صَمْت» يعنی سکوت. خيلی از ماها بايد درس سکوت بخوانيم که چه وقت ساکت باشيم، چقدر حرف بزنيم و چطور حرف بزنيم. مگر آدم هميشه حرف می زند؟! هر جا حرف می زند؟! هر طور که دلش خواست سخن می گويد؟! در حالي که حرف را به اندازه ضرورت می زنند قهراً فکرکرده حرف می زنند نه بيجا. يکی از آداب حکيم شدن همين خاموش بودن، بجا سخن گفتن، کم سخن گفتن و مانند آن است.
.
به ما گفته اند کم حرف بزن و وقتی هم که ميخواهی حرف بزنی هم خوب حرف بزن و هم حرفِ خوب بزن برای اينکه تو داری املا می کنی و فرشتهها دارند مينويسند، إِنَّ عَلَيْکُمْ لَحَافِظِينَ ؛ کِرَاماً کَاتِبِينَ ؛ لذا مواظب باشيد که خوب املا کنيد.
.
🔺درس اخلاق ، سال ۹۴
.
#طریق_السلوک #طریقالسلوک #سکوت #صمت #جوادی_آملی #آیت_الله_جوادی_آملی #عرفان_عملی
🔅تفسیر و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom