💫 💫
💫
"درمان زودرنجی۲"
ما انسانیم و فرشته نیستیم بنابراین گاهی خُلقمان پائین میآید و کمصبر میشویم
که این نوسان خلقی در زندگی طبیعی است البته به شرطی که بر آنها کنترل داشته باشیم و به تنظیم هیجانات بپردازیم.
همگی ما گاهی اوقات خود را سرزنش میکنیم که چرا چنین و چنان افکاری به ذهنم رسید در حالیکه شاید باور نکنید سرزنش کردن خود امری است که کار را دشوارتر و ما را پرخاشگر میکند و میتواند منجر به بروز رفتارهای تکانشگرانه یا اجتنابی در ما شود این در حالی است که ذهن بعنوان کارخانهی تولید افکار هرازگاهی در کنار محصولات خوب، فکر بد نیز میسازد. به عبارت دیگر ما سوار قطار ذهنمان هستیم و این قطار ما را با خود به ایستگاههای مختلف میبرد که برخی از این ایستگاهها در راستای ارزشهای ماست و برخی در راستای الگوهای معیوب رفتاری است بنابراین گاهی لازمست از برخی ایستگاهها پیاده شویم و سوار قطاری شویم که در راستای ارزشهایمان است تا از مسیر اصلی دور نشویم نظیر آنچه آموزهای دینی به ما میآموزد مثلا تغییر موقعیت بدهیم، اگر "ایستادهایم بنشینیم" یا مکان را ترک کنیم و یا آب بنوشیم این رفتارها برای صدا خفه کن درونمان نیست چون درون ما همیشه صدا تولید میکند و تولیدگر نستوهی است که هیچگاه خسته نمیشود لکن چنین تمریناتی برای این است که اسیر صدای درون نشویم و راحت بتوانم از هیجانات منفی فاصله بگیرم و از روی اجبار پرخاشگری یا فرار نکنیم بلکه بتوانیم بین دیالوگهای درونی و رفتار بیرونیمان فاصله بیندازیم و با انتخاب فکر درست، دست به رفتار آگاهانه بزنیم بنابراین
۳) ذهن آگاهی صحیحترین روش رفتاری است.
ذهن آگاهی راهکار تبدیل رنج به گنج است
ما دو نوع هیجان داریم هیجانات اولیه و هیجانات ثانویه.
هیجانات اولیه منفی خشمی است که از رفتار آزار دهندهی دیگران در وجودمان ایجاد میشود که اگر تنظیم نشود رفتارهای بعدی ما را هدایت میکند و تبدیل به هیجانات ثانویه و رفتارهای پرخاشگرانه میگردد و رابطه را خرابتر میکند.
هیجانات اولیه همان تفسیرهایی است که ما از واقعیتهای زندگی داریم که جایگاه آن در ذهن است و محرک آن رفتار دیگران است نظیر وقتی از رفتار دیگران عصبانی میشویم.
در حالیکه هیجان اولیه طبیعیست و وجود آن هیچ مشکلی ایجاد نمیکند.
و اما هیجانات ثانویهی در حوزهی رفتار است و میتواند آسیبزا باشد نظیر زمانی که از رفتار دیگران عصبانی شدیم اگر تحمل پریشانی نداشته باشیم رفتارهای پرخاشگرانه انجام میدهیم و در عین حالی که داریم تلاش میکنیم ناراحت، عصبانی، مضطرب و زودرنج نباشیم عصبانیت و ناراحتیمان را در قالب رفتارهای پرخاشگرانه بروز میدهیم.
حال راهکار برون رفت از این مشکل این است که ما با هیجانات اولیهمان مخلوط نشویم تا هیجانات ثانویه بروز و ظهور پیدا نکنند. بهترین راهکار برای تحمل پریشانی و برطرف شدن زودرنجی، این است که هیجانات اولیهمان را بپذیریم چون اگر ما سعی کنیم از هیجانات اولیه فرار کنیم و یا با آنها مقابله کنیم ناخواسته در دام هیجانات ثانویه میافتیم و دست به رفتار پرخاشگرانه میزنیم اما اگر بدانیم زندگی توام با رنج است و دنیا هرازگاهی یک سیلی محکم نثارمان میکند هر چند ناراحت میشویم اما این ناراحتی را امری طبیعیست که فقط در حوزهی ذهنمان است نه در حوزهی رفتار یعنی میوهی آمیختهنشدن با هیجانات اولیه، انجام رفتارهای پخته و خردمندانه است زیرا اگر عصبانیت را در حوزهی ذهن به رسمیت بشناسیم و آن را کاملا طبیعی بدانیم اضطرابمان کاهش پیدا میکند و دیگر هیجانات ثانویه پا به میدان عمل نمیگذارند.
پس هیجانات اولیه تا وقتی که تبدیل به هیجانات ثانویه نشوند بر ما تسلطی ندارد و اجازه ندارند به ما آسیب بزنند اما اگر با هیجانات اولیه آمیخته و گلاویز شویم و با آنها بجنگیم و یا از آنها فرار کنیم دچار اضطراب و استرس خواهیم شد در نتیجهی این اضطراب و استرس، هیجانات اولیه، تبدیل به هیجانات ثانویه میگردند.
اگر هیجانات منفی اولیه را در ذهن بپذیریم تبدیل به حبابی خواهند شد که با تلنگر طبیعی انگاری محو میگردند و در رفتارمان نمود پیدا نمیکنند.
پس لازمهی چنین رفتاری این است که هیچگاه از خود توقع همیشه شاد بودن نداشته باشیم زیرا ما حق داریم گاهی دچار هیجانات منفی اولیه مانند غم و ناراحتی شویم اما نباید اجازه دهیم این ناراحتی و عصبانیت تبدیل به هیجانات ثانویه شود و در رفتارمان متبلور گردد.
بهترین راهکار عملی برای عدم تبدیل هیجانات اولیه به هیجانات ثانویه، آشنایی با مولفههای ذهن اگاهی است.
لطفا مولفههای ذهنآگاهی را در پست بعدی دنبال کنید.
#پذیرش_رنج_2
#تحمل_پریشانی_2
#درمان_زودرنجی_2
#مطلب_این_پست_نیز_ادامه_دارد
🌴@ramezan_ghasem110
👇👇👇👇👇👇👇👇👇
💫 💫
💫
درمان زودرنجی۳
مولفه های ذهن اگاهی عبارتند از:
اینکه وقتی احساسات منفی در وجودمان ایجاد میشود:
۱. ابتدا "تمرکز" میکنم تا ببینیم از کی و کجا شروع شده است.
۲. جنس این تولیدات چیست
۳. آن را "تصدیق" میکنیم
زیرا هر آدمی در ذهنش یک سری داستانهای تکراری رنج آلود پخش میشود. (گفتمان درونی) مثلا یک فردی نگرانی از دست دادن عزیزان و جدایی دارد، یک نفر ترس از اقدام دارد و هیچ کاری انجام نمیدهد چون فکر میکند که دست و پاچلفتی است و نمیتواند کاری را درست انجام بدهد. ما نمیتوانیم این داستانها را در ذهنمان ساکت کنیم اما میتوانیم آنها را به رسمیت بشناسیم و هر موقع آن صدا پخش شد برایش یک اسم بذاریم مثلا هر گاه گفتمان درونیمان گفت: تو دست و پا چلفتی هستی بر روی این قضاوتِ ذهنمان اسم بگذاریم مثلا اسمش را بگذاریم داستانِ "من دست و پا چلفتیام" چون بر این داستان ذهن اسم گذاشتیم برایمان کوچک و کم اهمیت میشود بودنش و با خود میگوئیم: این فقط یک داستان است بنابراین میتوانیم به سادگی جداسازی کنیم بین گفتمان ذهنمان و خودمان، پس اول باید داستان تکراری ذهنمان را بشناسیم زیرا همهی ما یک داستان پرتکرار رنج آلود داریم که ذهنمان آن را میسازد و به صورت مِه، کلِ ذهن ما را درگیر میکند.
آیا میدانید در برابر گفتمان ذهنمان باید چه برخوردی داشتهباشیم؟ باید بدانیم این افکار مثل یک رادیویی هستند که مدام اخبار منفی پخش میکند و ما نمیتوانیم این رادیو را خاموش کنیم. پس باید این رادیوی اخبار منفی را بشناسیم و بگذاریم برای خودش این رادیو با صدای آرام بخواند و شبیه کسی باشیم که دارد کاری را انجام میدهد و این صدا دارد آن زیر زیرا پخش میشود وقتی گذاشتیم ذهن برای خودش آهنگهای منفیاش را بخواند کم کم صدایش برایمان تکراری میشود و آرام آرام صدای آن در ذهنمان کم و کمرنگتر میشود.
آری اسم گذاشتن بر داستانها و تولیدات ذهن یکی از راههای تصدیق است که برای تولیدات ذهنمان اسم میگذارم مثلا میتوانیم در هنگام منفی بافی ذهن، به ذهنمان بگوئیم "دوباره دستههای ملخ حمله کردند؟"، یا "دوباره اراذل و اوباش به سراغت آمدند؟"
۴. "فضاسازی"
فضاسازی یعنی فضایی ایجاد کنیم تا بتوانیم ناراحتیمان را ابراز کنیم همانطور که وقتی کسی که دوستش داریم به ما انتقاد میکند او را بایکوت نمیکنیم بلکه شنوندهی فعالی میشوم و با او همدلی میکنیم چون فضایی در درونمان بصورت اتوماتیکوار برای او قرار دادهایم بنابراین ناراحت نمیشوم.
۵. تصریح ارزشها
تصریح ارزشها یعنی دست به اقدامی بزنیم که مطابق ارزشهایمان باشد نه مطابق هیجاناتمان تا از افتادن در تلههای ذهن رهایی یابیم.
نتیجه اینکه:
بهترین جملهای که میتوانم برای درمان زودرنجی بگویم و دوست دارم این شعار را حفظ کنی و موقع زودرنجی به خودت متذکر شوی این عبارت است که:
هیجانات اولیه آری هیجانات ثانویه خیر
یا یک شعار سادهتر اینکه:
نه به هیجانات ثانویه
زیرا هیجانات ثانویه در اثر قضاوت هیجان اولیه است ناکارامد است ومثبت نمیتواند باشد و
ذهن اگاهی برای هیجان اولیه است که تبدیل به هیجان ثانویه نشود.
البته یکی از راههای کلیدی برای درمان زود رنجی، مشاهدهی رنج دیگران است چون دیدن رنج دیگران ظرف وجودیمان را بزرگ و در ما احساس "رضایتمندی" نسبت به زندگی ایجاد کند.
بحمدلله و به حول و قوهی الهی موضوع درمان زودرنجی به اتمام رسید. خیلی دوستان استقبال کردند و پیام تشکر و ادامه و تسریعبخشی در ارسال موضوع زودرنجی دادن، ممنونم از همراهی شما سروران محترم که موجب دلگرمی هستید؛ اگر عمری بود در روزهای آتی راهکارهای ایجاد "رضایتمندی" از زندگی را برایتان بارگزاری خواهم کرد؛ البته یک پُست در مورد "رضایتمندی" آمادهکردهام اما هنوز در مورد محتوای آن به رضایتمندی نرسیدهام تا مُهر تایید، قبول و ارسال برای شما سروران محترم را ذیل آن پُست بزنم و تقدیمتان کنم.
شاد، پیروز و کامروا باشید.
#تحمل_پریشانی_3
#درمان_زودرنجی_3
#پذیش_رنج_3
🌴@ramezan_ghasem110
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
😭😭😭😭😭😭
قدم قدم میری قَدَّم زغصه تا میشه
#شب_زیارتی_ارباب_بیکفنمان
🌴@ramezan_ghasem110
⚘
ما از اینجا "میریم"
خیلی "زودتر" از اونی که فکرشو بکنیم.
یابنالحسن آقا جان
شبهای جمعه وقت خیرات است جانم
چیزی نمیخواهم بجز نور نگاهت
یا اَیُهَا العَزیز انْظُرْ إِلَيْنَا نَظْرَةً رَحِيمَةً
✍مرضیه رمضانقاسم نوشت
#یااباصالح_یاابانا_استغفر_لنا
#ترویحارواحشهدا_علماء_و_اموات_صلوات
🌴@ramezan_ghasem110
17.9M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌹
عشق گناه نیست
اماکدامعشق؟
عشق آموز
اگر گنج سعادت خواهی
دلِ خالی ز محبت،
صدفِ بیگُهرست
🍃🌺 قرار عاشقی بیست و چهارم توسل به شهید "ناصرالدین" باغانی با هدیهی ۱۰۰شاخه گل صلوات؛ شهیدی که حضرت آقا درباره نوشتههای ایشان فرمودند چندین بار مرور میکنم و هربار بهره و فیض تازه ای از آن گرفتهام.
#شهید_ناصرالدین_باغانی
#همرزم_گردان_حبیب
#پیشنهاد_دانلود💯
🌹
╰┈➤🌴@ramezan_ghasem110
6.08M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💳
چقدر خوب میشد اگه همهی آقایون قبل از اینکه همسرشون درخواست پول کنند، مثل شاباش که رو سر عروس میریزن، سرکیسه رو شل میکردند و خانمشونو شاد.
قبول دارم که برخی از ما خانمها خیییلی مغروریم و حاضریم جون به عزرائیل بدیم ولی از همسر تقاضای پول نکنیم.
اما برخی التماسها الماسِ و
برخی کارها، سرِکاریِ.
فافهم
✍نویسنده: مرضیه رمضانقاسم
#سواد_زندگی
🌹
╰┈➤🌴@ramezan_ghasem110
💶
☎️خنگول زنگ زده بانک میگه اگه من وام ماشین رو ندم بانک ماشین رو از من میگیره؟!؟!؟!؟!؟!؟!
📞بانک: بله آقا حتما این کار رو خواهیم کرد.
☎️خنگول: در مورد وام ازدواج هم همین شرایط رو دارین؟؟😅😂😅😅😆
#لبخند_جمعه
🌹
╰┈➤🌴@ramezan_ghasem110