#روش_تدریس
#یادگیری
#قوانین_یادگیری
2⃣ قانون انگیزه و هدف
🔹یادگیری بدون انگیزه تقریبا غیر ممکن است. انگیزه نیروی محرک برای توجه کردن، فعالیت و یادگیری است. منشا انگیزه گاهی دور کردن یک ضرر یا عامل ناخوشایندی و گاهی به دست آوردن یک منفعت است؛ چنان که گاهی انسان برای آنکه درد و رنجی نبیند یا منفعتی را از دست ندهد، به درس معلم گوش میکند و تکالیف درسی را انجام میدهد، و گاه برای آنکه به پاداش یا سودی برسد و یا لذتی ببرد، به درس توجه میکند. البته اگر منشا انگیزه رسیدن به پاداش یا لذت باشد، احساس دشواری در انجام تکلیف کمتر از زمانی است که منشأ آن دور شدن از تنبیه و مجازات باشد.
🔹یکی از قویترین انگیزهها لذت بردن از یادگیری است. منشأ این لذت در فطرت انسان است. انسان به طور طبیعی از احساس آگاهی و روشنایی و کسب معرفت و یادگیری لذت میبرد. بنابراین اگر معلم طوری تدریس کند که شاگرد احساس کند در حال فهمیدن چیزهایی است که پیش تر نمیدانسته و در کلاس بر آگاهی و درک او از جهان افزوده می شود، بیشترین لذت را میبرد و این خود انگیزهای قوی برای یادگیری در او به وجود میآورد.
🔹برخی از دیگر عوامل ایجاد انگیزه در دانش آموز، که معلم باید از آنها استفاده کند، عبارتاند از:
🔸ایجاد تصوری روشن از هدفهای یادگیری در ذهن دانش آموز؛
🔸آگاه کردن دانش آموز از پیشرفت؛
🔸ایجاد احساس نیاز به یادگیری؛
🔸درگیر کردن دانش آموز و مشارکت دادن او در فعالیتهای درسی.
📚 روش تدریس (هادی رزاقی) ص۷۳، ۷۴.
👉 @raveshsonnati
#ویژه
▪️اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدِ بْنِ عَلِيِّ بْنِ مُوسَى عَلَمِ التُّقَى وَ نُورِ الْهُدَى وَ مَعْدِنِ الْوَفَاءِ وَ فَرْعِ الْأَزْكِيَاءِ وَ خَلِيفَةِ الْأَوْصِيَاءِ وَ أَمِينِكَ عَلَى وَحْيِكَ
▪️اللَّهُمَّ فَكَمَا هَدَيْتَ بِهِ مِنَ الضَّلاَلَةِ وَ اسْتَنْقَذْتَ بِهِ مِنَ الْحَيْرَةِ وَ أَرْشَدْتَ بِهِ مَنِ اهْتَدَى وَ زَكَّيْتَ بِهِ مَنْ تَزَكَّى فَصَلِّ عَلَيْهِ أَفْضَلَ مَا صَلَّيْتَ عَلَى أَحَدٍ مِنْ أَوْلِيَائِكَ وَ بَقِيَّةِ أَوْصِيَائِكَ إِنَّكَ عَزِيزٌ حَكِيمٌ
👉 @raveshsonnati
#آشنایی_با_مهارت_های_عمومی_پژوهش
#فصل_اول_کلیات_پژوهش
#مراحل_پژوهش
1⃣ بخش اول: اقسام موضوع پژوهش
🔹مقصود از موضوع پژوهش محوریست که پژوهشگر تصمیم دارد در کاوش علمی خود، آن را واکاوی کند. این محور برای پژوهش یک عامل انتظام و جهت بخشی به فعّالیّت ها به شمار می رود. امروزه دو گونه متفاوت از محورهای پژوهشی به صورت متداول مورد استفاده قرار میگیرد که هریک ویژگیهای خاص خود را دارد. آن چه در این بین اهمیت اساسی دارد، نحوه به کارگیری روش کار متناسب با هریک و از سویی دیگر در نظر گرفتن جایگاه مناسب برای آنهاست. مقصود این که انگیزههای پژوهشگران، عامل انتخاب یک مدل خاص است.
🔻پژوهش موضوع محور:
🔹هنگامی که پژوهشگر تصمیم دارد که دربارة محوری خاص به تبیین بپردازد، پژوهش او موضوع محور خواهد بود. درباره چیزی صحبت کردن به معنای ارائه اطلاعاتی مربوط به آن چیز است. وقتی گفته می شود «اطلاعاتی» غرض این است که هدف فقط بیان این اطلاعات است. این خود حکایت از آن دارد که خط سیر خاصی برای این ساختار به صورت از پیش تعیین شده وجود ندارد. در این دسته از پژوهشها یک هدف دنبال می شود و آن هم تبیین محور پژوهش است.
🔹البته پژوهشگر میتواند با تکیه بر تواناییهای خود نوعی نظام منطقی برای آن تعریف کرده و بر اساس آن مطالب خود را مرتّب کند. لکن این ترتیب تحمیلی است و هیچ گونه اقتضائی از جانب موضوع نسبت به آن وجود ندارد.
🔻به عنوان مثال اگر پژوهشگری، برای موضوع پژوهش خود، معاد جسمانی را برگزیده است. او برای این پژوهش میتواند مباحث گوناگونی در جهت تبیین موضوع مطرح کند؛ مبادی تصوری بحث، مبادی تصدیقی بحث، قائلین به معاد جسمانی و استدلالهای ایشان، منکرین معاد جسمانی و استدلالهایشان و امورات دیگری که به گونهای با معاد جسمانی مرتبط باشند. ملاحظه مثال مذکور به خوبی گویای آن است که این پژوهش فاقد آغاز و انجام مشخصی است و تنها چیزی که مورد توجه قرار میگیرد، ارائه تصویری واضح و شفاف از محور پژوهش است. پژوهش موضوع محور درباره چیزی پژوهیدن است.
↩️ ادامه دارد.
👉 @raveshsonnati
#روش_تدریس
#یادگیری
#قوانین_یادگیری
3⃣ قانون فعالیت ذهنی
🔹بر اساس قانون فعالیت ذهنی، هرچه یادگیرنده در جریان یادگیری فعالیت ذهنی و عملی بیشتری انجام دهد، میزان یادگیری او بیشتر و عمیقتر خواهد بود.👇
🔺اگر یادگیرنده در هنگام تدریس معلم صرف شنونده و منفعل باشد، ذهن او فعالیت کمتری انجام میدهد و در نتیجه، یادگیری کمتری حاصل میشود.
🔺در مقابل، اگر خود او به بازگو کردن مطلب بپردازد یا درباره آن سؤالی مطرح کند یا به سؤال معلم در آن زمینه پاسخ دهد یا چیزی درباره آن مطلب بنویسد، تلخیص کند، یادداشت بردارد، به حل تمرین بپردازد، دست به آزمایش بزند، فکر کند، با هم کلاسیهای خود به بحث بنشیند و از این قبیل فعالیتهای ذهنی و عملی انجام دهد، درس را بیشتر و بهتر یاد میگیرد.
🔹هرچه فعالیتهای ذهنی بیشتر باشد، اطلاعات ثبت شده در ذهن یادگیرنده، بیشتر و عمیقتر پردازش میشود و این پردازش، هم در عمق یادگیری و هم در ثبات و پایداری آن تأثیر فراوان دارد.
↩️ ادامه دارد.
📚 روش تدریس (هادی رزاقی) ص ۷۴.
👉 @raveshsonnati
6.17M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#سخن_بزرگان
💥مقام و منزلت حضرت باقرالعلوم علیه السلام
✔️ آیت الله العظمی وحیدخراسانی
▪️هرکس که به آنجا(بقیع) رفت باید بفهمد،فاخلع نعلیک إنک بالواد المقدس طوی!
👉 @raveshsonnati