وبسایت رِواق معرفت
🟡 حجاب و حفاظت از بنیان خانواده 🔰 تدابير اسلام مبنى بر اينكه التذاذات جنسى محدود به محيط خانوادگى
🔴 تفکر غربی و مقدم داشتن لذت بر حفظ خانواده
🔰 بگذاريد حالا كه سخن از افزايش طلاق در آمريكا به ميان آمد و از مجله نيوزويک نقل شد كه زن آمريكايى كامجويى و لذت را بر استوارى و نگهدارى كانون خانوادگى مقدم مىدارد، گامى جلوتر برويم و ببينيم چرا زن آمريكايى چنين شده است. مسلماً مربوط به سرشت زن آمريكايى نيست، علت اجتماعى دارد؛ اين محيط آمريكاست كه اين روحيه را به زن آمريكايى داده است.
🔻غربپرستان ما سعى دارند بانوان ايرانى را در مسيرى بيندازند كه زنان آمريكايى رفتهاند. اگر اين آرزو جامه عمل بپوشد، مسلماً زن ايرانى و كانون خانوادگى ايرانى نيز سرنوشتى نظير سرنوشت زن آمريكايى و خانواده آمريكايى خواهد داشت.
📖 #مسئله_حجاب
🔆 وبسایت تخصصی رِواق معرفت
🆔 @revaghemarefat_ir
☘️ تفسیر سجده
🍃 الإمامُ عليٌّ عليه السلام: السُّجودُ الجِسمانِيُّ هُو وَضعُ عَتائقِ الوُجُوهِ على التُّرابِ، واستِقبالُ الأرضِ بِالرّاحَتَينِ والكَفَّينِ وأطرافِ القَدَمَينِ مَع خُشوعِ القَلبِ وإخلاصِ النِّيَّةِ.
🍃 و السُّجودُ النَّفسانيُّ فَراغُ القَلبِ مِن الفانِياتِ، والإقبالُ بكُنْهِ الهِمَّةِ على الباقِياتِ وخَلعُ الكِبْرِ والحَمِيَّةِ، وقَطعُ العَلائقِ الدُّنيويَّةِ، والتَّحَلِّي بالخلائقِ النَّبَوِيَّةِ.
🍃 سجود جسمانى، عبارت است از گذاشتن قسمت هاى شريف صورت بر خاك و نهادن كف دست ها و نوك پاها به زمين، با خشوعِ قلب و نيّتِ خالص.
🍃 و سجود روحانى، خالى كردن دل است از امور فانى و روى آوردن با تمام وجود به آنچه ماندنى و جاويدان است و بركندن لباس كبر و غرور و بريدن علايق و تعلّقات دنيوى و آراسته شدن به خُلق و خوی هاى نبوى.
📖 غرر الحكم و درر الكلم ؛ ص ۱۲۸ و ۱۲۹.
📚 تميمى آمدى، عبد الواحد بن محمد، غرر الحكم و درر الكلم - قم، چاپ: دوم، ۱۴۱۰ ق.
🔆 وبسایت تخصصی رِواق معرفت
🆔 @revaghemarefat_ir
وبسایت رِواق معرفت
🟡 راهنماشناسی در عرفانوارهی حلقه - بخش اول ✍️ برگرفته از کتاب عرفانوارهی حلقه▫️دورهی تکمیلی 🔅
🟡 راهنماشناسی در عرفانوارهی حلقه - بخش دوم
✍️ برگرفته از کتاب عرفانوارهی حلقه▫️دورهی تکمیلی
🔅مشاهده متن کامل مقاله در لینک زیر:
🌐 B2n.ir/t44806
▫️ادامه دارد...
✨وب سایت تخصصی رواق معرفت
🆔 @revaghemarefat_ir
☘️ عامل افزایش ملکات یا از دست دادن آن ها
🍃از واضحات است که خواندن قرآن در هر روز و ادعیه مناسبه اوقات و امکنه، در تعقیبات و غیر آن ها و کثرت تردد در مساجد و مشاهد مشرفه و زیارت علما و صلحاء و همنشینی با آن ها، از مرضیات خدا و رسول صلی الله علیه و آله وسلم است و باید روزبهروز، مراقب زیادتی بصیرت و انس به عبادت و تلاوت و زیارت باشد. و بر عکس، کثرت مجالست با اهل غفلت، مزید قساوت و تاریکی قلب و استیحاش از عبادت و زیارات است.
🍃از این جهت است که احوال حسنه حاصله از عبادات و زیارات و تلاوتها، به سبب مجالست با ضعفا در ایمان، به سوء حال و نقصان، مُبدل میشوند. پس مجالست با ضعیفالایمان - در غیر اضطرار و برای غیر هدایت آن ها - سبب میشود که ملکات حسنه خود را از دست بدهد بلکه اخلاق فاسده آن ها را یاد بگیرد: «جالِسُوا مَنْ يُذَكِّرُكُمُ اَللَّهَ رُؤْيَتُهُ وَ يَزِيدُ فِي عِلْمِكُمْ مَنْطِقُهُ وَ يُرَغِّبُكُمْ فِي اَلْآخِرَةِ عَمَلُهُ».
📖بخشی از دستورالعمل عرفانی آیت الله بهجت رضوان الله علیه
🕰۱۷ربیع المولود ۱۴۱۹
🔆 وبسایت تخصصی رِواق معرفت
🆔 @revaghemarefat_ir
🍃 الإمامُ المهدى عليه السلام: وَ لَوْ اَنَّ أشياعَنا وَ فَقَّهُمُ اللّه ُ لِطاعَتِهِ، عَلى اجْتِماعٍ مِنَ الْقُلُوبِ فى الْوَفاءِ بِالْعَهْدِ عَلَيْهِمْ، لَما تأخَرَّ عَنْهُمُ الْيُمْنُ بِلِقائنا، وَ لَتَعَجَّلَتْ لَهُمْ السَّعادَةُ بِمُشا هِدَتِنا، عَلى حقِّ الْمَعْرِفَةِ وَ صِدْقِها مِنْهُمْ بِنا، فَما يَحْبِسُنا عَنْهُمْ إلاّ ما يَتَّصِلُ بِنا مِمّا نُكْرِهُهُ.
🍃 از امام عليه السلام نقل شده كه به شيخ مفيد فرمود: اگر دل هاى شيعيان ما كه خداوند آنان را براى اطاعت خودش موفق كند، در وفا كردن به پيمانشان يكى بود هرگز سعادت و ملاقات ما از آنان به تأخير نمى افتاد، بلكه سعادت ديدار با ما همراه با شناخت و صداقت براى آنان زود به دست مى آمد، چيزى جز كارهاى ناشايست آنان ما را از ايشان محبوس نمى سازد.
📖 بحار الأنوار؛ ج۵۳ ؛ ص۱۷۷
📚 مجلسى، محمدباقر بن محمدتقى، بحارالأنوار، بيروت، چاپ: دوم، ۱۴۰۳ ق.
🔆 وبسایت تخصصی رِواق معرفت
🆔 @revaghemarefat_ir
وبسایت رِواق معرفت
🔰 تفاوت شعورمندی در ادیان با مثبتاندیشی 🔹در ادیان توحیدی شعورمندی و تسبیح موجودات و جهان هستی به م
🔰 تطبیقهای نابجا بر علوم جدید
🔸 در آثار جریان مثبتاندیشی تلاش بسیاری بر تطبیق عقاید خود بر روانشناسی و روانشناسان وجود دارد. همچنین برای بسیاری از افراد این پرسش مطرح میشود که آیا جریان مثبتاندیشی همان روانشناسی مثبتگرا است... روانشناسی مثبتگرا به خلاف جریان مثبتاندیشی توجهی به آرزوهای محال نداشته و آن را شیوهای برای درمان نمیداند. در حالی که در جریان مثبتاندیشی هیچ آرزویی محال نبوده و فرد حق ندارد هیچ خواستهای را محدود بداند.
🔹 هفرن و بونیول به نقل از سلیگمن پدر روانشناسی مثبتگرا جملاتی در مورد عدم توصیه به آرزوهای محال در روانشناسی مثبتگرا نقل کردهاند که تمایز بخش این شاخه از روانشناسی با جریان مثبتاندیشی است.
📖 #واکاوی_جریان_مثبتاندیشی
🔆 وبسایت تخصصی رِواق معرفت
🆔 @revaghemarefat_ir
وبسایت رِواق معرفت
🔴 تفکر غربی و مقدم داشتن لذت بر حفظ خانواده 🔰 بگذاريد حالا كه سخن از افزايش طلاق در آمريكا به ميان
🔵 نقش اجتماع در کاهش طلاق
🔰 اجتماع بايد مساعى كافى به كار برد كه موجبات تفرقه و جدايى ميان زنان و شوهران به وجود نيايد. اجتماع بايد با عللى كه سبب تفرقه و جدايى زنان و شوهران و بى آشيانه شدن كودكان مىگردد مبارزه كند؛ و اگر اجتماع موجبات طلاق را فراهم كند، منع و بست قانون نمىتواند كارى صورت بدهد.
📖 #مسئله_حجاب
🔆 وبسایت تخصصی رِواق معرفت
🆔 @revaghemarefat_ir
☘️ از صورتى به صورتى و از خلقى به خلقى...
🍃هيچ دانشى به اهميّت اين دانش، كه معرفة النفس است، نيست. همۀ علوم عقلى مبتنى بر آن است، لذا همۀ معلّمان حقيقى و مكملان نفوس انسانى بشر را به مطالعۀ كتاب تكوينى ذاتشان، كه همان معرفة النفس است، ارجاع فرمودهاند. و چون علم و عمل انسان سازند و متن صحيفۀ ذات انسان و عين كتاب حقيقت او مىگردند، سرانجام در آگاهى او به آنچه اندوخت و آن گرديد نيز ارجاع به كتاب نفسش مىدهند كه هر چه در وى نوشت همان است و به وى گويند: اِقْرَأْ كِتٰابَكَ كَفىٰ بِنَفْسِكَ الْيَوْمَ عَلَيْكَ حَسِيباً (اسراء ۱۵:۱۷).
🍃در بسيارى از آيات قرآن كريم، خداوند متعال انسان را به مطالعه و تأمل و تفكر و تدبر در كتاب وجودش امر مىفرمايد؛ دو كتاب آفاق و انفس را با هم ذكر كرده است و ارائۀ آياتش را در آن دو نام برده است و انسان را بدان اختصاص داده است: سَنُرِيهِمْ آيٰاتِنٰا فِي الْآفٰاقِ وَ فِي أَنْفُسِهِمْ (فصّلت ۵۴:۴۱).
حضرت نوح پيغمبر عليه السّلام مردم را به مطالعۀ صحيفۀ نفسشان دعوت كرده است چنانكه قرآن از وى حكايت فرمود كه گفت: مٰا لَكُمْ لاٰ تَرْجُونَ لِلّٰهِ وَقٰاراً وَ قَدْ خَلَقَكُمْ أَطْوٰاراً (نوح ۱۴:۷۱).
🍃اطور به يك معنى دقيق اين است كه انسان را از ابتداى حدوث تا منتهاى عمرش به حسب تجدّد امثال و حركت جوهرى، انتقالاتى جبلّى باطنى در كمال، و حركاتى طبيعى و نفسانى است كه از تكرار اعمال ناشى مىگردند، چنانكه از اعمال مقامات و احوال ناشى مىشوند. بنابراين، انسان همواره از صورتى به صورتى و از خلقى به خلقى و از عقيدهاى به عقيدهاى و از حالى به حالى و از مقامى به مقامى و از كمالى به كمالى در انتقال است، تا سرانجام يا از كاملين مىگردد و به عالم عقلى مىپيوندد و صاحب قوّت ظهور در مظاهر و نشئات مىگردد چنانكه كاملى گويد: در كمال سيرِ اطوار وجود ** نهصد و هفتاد قالب ديدهام
و يا با شياطين محشور مىگردد.
📖 دروس معرفت نفس، ص ۵۲۸ و ۵۲۹
📚حسن زاده آملی (حضرت علامه)، حسن، دروس معرفت نفس، الف. لام. میم، قم - ایران، ۱۳۸۵ ه.ش.
🔆 وبسایت تخصصی رِواق معرفت
🆔 @revaghemarefat_ir
هدایت شده از مؤسسه معنویت تمدنساز
✨ باز شدن راه در سلوک شبانه
🍃 همۀ شب، یا قسمت، يا قسمت مهم آن را با غفلت و خواب سپری کردن برای سالکان يک امر ناصحیح و بسیار مضر است. در چنین صورتی انسان از برکات مخصوص شب خیزی محروم می گردد و از عنایات کارساز ربوبی که در دل شب و با شبزندهداری به دست می آید بیبهره می ماند و ناموفق خواهد بود.
🍃 اصل مشکل ها در ظلمت شب و در خلوت آن حل می گردد و راهها به روی دردمندان در بیداری شب و در سلوک شبانه باز می شود.
📚 آیتالله محمد شجاعی رضواناللهتعالیعلیه؛ مقالات؛ ج۳، ص ۲۷۶.
🔅مؤسسه معنویت تمدنساز
🆔 @mtsaz_ir
وبسایت رِواق معرفت
📚 سلسله جلسات «نقد عرفانوارۀ حلقه» 🎞 ویدئوی کامل جلسه ۴ از ۵ ⏳۳۱ دقیقه و ۳۹ ثانیه 👤 استاد امین شمش
89.33M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📚 سلسله جلسات «نقد عرفانوارۀ حلقه»
🎞 ویدئوی کامل جلسه ۵ از ۵ (پایانی)
⏳۲۸ دقیقه و ۳۵ ثانیه
👤 استاد امین شمشیری
🗓 خرداد و تیر ۱۴۰۰
🌱 به همّت اداره کل تبلیغات اسلامی و اداره کل آموزش و پرورش استان آذربایجان شرقی (در جمع معلمان و مربیان پرورشی) | مؤسسه معنویت تمدنساز
🏷 #سلسلهجلساتنقدعرفانوارۀحلقه
✨وب سایت تخصصی رواق معرفت
🌐 www.revaghemarefat.ir
🆔 @revaghemarefat_ir
هر کِه بُوَد عاشقِ خود پنج نشان دارد بَد
سَخت دل و سُست قَدَم کاهِل و بیکار و تُرُش
📖 ديوان كبير شمس ؛ ص۴۸۰
📚 جلال الدين محمد بلخى(مولوى)، ديوان كبير شمس، 1جلد، طلايه - تهران، چاپ: اول، ۱۳۸۴.
🔆 وبسایت تخصصی رِواق معرفت
🆔 @revaghemarefat_ir