#شرح_عملیات :
تلاش اصلی بر انجام عملیات از محور ارتفاعات قلاویزان و یال های آن تا رودخانه گاوی در نظر گرفته شد. بر همین اساس، عملیات در سه مرحله به ترتیب زیر طراحی گردید:
- مرحله اول؛ تامین ارتفاعات قلاویزان ایران تا روستای امام زاده سید حسن.
- مرحله دوم؛ تامین ارتفاعات جبل حمرین تا شیار مگ سوخته و در امتداد آن، تامین روستاهای بهین، بهروزان و هرمزآباد
_ مرحله سوم؛ تصرف خاکریز عملیات والفجر 3، که روستای فرخ آباد تا زیر ارتفاعات 223 قلاویزان داشت و در نتیجه مهران در این مرحله تامین گردید.
شرح عملیات
مرحله اول عملیات در ساعت 22:30 روز 9/4/1365 با رمز یا ابا الفضل العباس، ادرکنی آغاز شد و نیروهای خودی در اغلب محورها خطوط دشمن را شکسته و تا قبل از روشنایی صبح ضمن انهدام بیش از 10 گردان پیاده عراق، اهداف مرحله اول و قسمتی از مرحله دوم عملیات را به تصرف درآوردند.
ساعاتی بعد، دشمن با به کارگیری نیروهای احتیاط خود به محور امامزاده سید حسن پاتک کرد که با مقابله قوای خودی خنثی شد. سپس، یگان های خودی با مشاهده از هم گسیختگی نیروهای دشمن، عملیات را - طی روز اول - بدون وقفه ادامه دادند.
در شب دوم، کلیه یگان های عمل کننده ضمن پیشروی در باقی مانده محدوده مرحله دوم عملیات، تا قبل از روشنایی صبح، خط سراسری - از هرمزآباد تا شیار مگ سوخته - را کاملا تامین کرده و مقداری از محدوده مرحله سوم عملیات را نیز تامین کردند.
از آغاز روز دوم (11/4/1365) عملیات در کلیه محورها ادامه یافت و نیروهای رزمنده ضمن به اسارت درآوردن تعدادی از نیروهای دشمن، به باغ کشاورزی وارد شدند و سپس در حدود ساعت 12 این روز نیز شهر مهران آزاد شد.
ساعت 6 صبح روز سوم، دو تیپ گارد ریاست جمهوری به ارتفاع 210 پاتک کرد، پس از یک درگیری سخت ارتفاع مذکور را تصرف کرد. به همین خاطر، نیروهای خودی مستقر در این منطقه حدود 200 متر عقب آمدند.
در ادامه عملیات، رزمندگان از محورهای قلعه کهنه و فرخ آباد به طرف تپه های غلامی و پاسگاه دراجی حرکت کرده ضمن پاکسازی کامل منطقه، تعداد زیادی از نیروهای دشمن را به اسارت درآوردند.
در جریان مرحله چهارم عملیات، که از ساعت 24 روز 12/4/1365 آغاز شد، با ورود قوای خودی به روستای فیروز آباد، دشمن عقب نشینی کرد. سپس، خاکریزی از فیروزآباد تا یال های ارتفاعات قلاویزان احداث کردند. درگیری، همچنان در اطراف ارتفاعات 223 ادامه داشت و دشمن، فشاری قابل ملاحظه در نقاط مختلف وارد کرده، تنها ارتفاعات فوق را در تصرف خود نگه داشته بود. حدود ساعت 7 صبح روز چهارم (13/4/1365) پاتک شدید دشمن روی ارتفاعات قلعه آویزان - به منظور تصرف قله 200 - شروع شد؛ لیکن با مقاومت و حملات پی در پی قوای خودی، این پاتک شکست خورد.
در روز پنجم، ارتفاع 210 مجددا به تصرف نیروی خودی درآمد و در سحرگاه روز ششم نیز رزمندگان در مرحله پنجم عملیات با حمله به ارتفاع 223، ضمن تامین اهداف تعیین شده، قرارگاه تاکتیکی لشکر 17 زرهی عراق را به تصرف درآوردند.
در تاریخ 18/4/1365، علاوه بر تصرف باقی مانده یال های غربی ارتفاع 223، قرارگاه تاکتیکی تیپ 24 مکانیزه عراق منهدم و فرمانده آن به همراه تعدادی دیگر اسیر شد.
نتایج عملیات
طی این عملیات، منطقه ای به وسعت 175 کیلومتر مربع از خاک ایران و نیز عراق شامل شهر مهران و روستاهای اطراف آن، جاده دهلران - مهران - ایران ، ارتفاعات حساس و سرکوب قلاویزان و حمرین و نیز دو پاسگاه مرزی آزاد شد. هم چنین عقبه های دشمن از جمله شهرهای بدره و زرباطیه در دید و تیر قوای خودی قرار گرفت .
در این عملیات، 1210 نفر از نیروهای دشمن اسیر شدند.
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، روز23 مرداد ماه سالگرد پیروزی و مقاومت 33 روزه حزب الله لبنان در برابر رژیم صهیونیستی به عنوان #روز_مقاومت_اسلامی نام گذاری شده است.
❇️حزبالله چگونه پیشبینی مردم لبنان از سرنوشت جنگ سیوسهروزه را تغییر داد؟
🔹شکست صهیونیستها در جنگ 33 روزه لبنان تحولات اساسی در فضای منطقهای و فرامنطقهای به وجود آورد.در کتاب "حزبالله لبنان و بیداری اسلامی" که توسط مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر شده در این رابطه آمده است: سیدحسن نصرالله بلافاصله پس از خاتمه جنگ 33 روزه از دستیابی مقاومت به یك «پیروزی راهبردی و تاریخی» یاد كرد. قدرت بازدارندگی حزبالله در برابر تجاوز اسرائیل و باور به آن، دستاورد بزرگی است. بیش از 63 درصد نتایج نظرسنجی از مردم لبنان دوهفته قبل از جنگ سی و سه روزه در پاسخ به سؤال «آیا معتقدید اسرائیل شكست خواهد خورد؟» منفی بوده است.
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
🔴 #نبرد_تموز
🔹اكونومیست، نشریه انگلیسی طرفدار اسرائیل، در صفحه اول با چاپ عكس سیدحسن نصرالله، وی را برنده جنگ اعلام كرد. چرا كه اهداف اسرائیل به دلیل این شكست از روز اول تا روز 33 پی درر پي تغییر كرد. ابتدا نابودی حزب الله، سپس نابودی توان موشكی حزب الله، تقلیل هدف به پراكنده ساختن قدرت نظامی این جنبش، پس از آن راندن حزب الله به شمال رود لیطانی و در نهایت رضایت به بازپس گيري فوری دو سرباز اسیر خود نشان از شكست و ناكامی در برابر مقاومت داشت.
♦️این جنگ که در بین لبنانی ها به «نبرد تموز» شهرت یافته و براساس یک «نقشه جامع» که توسط آمریکا، انگلیس، فرانسه، رژیم صهیونیستی، مصر، اردن، عربستان و احزاب شاخص طیف 14 مارس لبنان طراحی شده بود، به اجرا درآمد.
♦️در همان هفته اول، ارتش رژیم صهیونیستی که توانایی جنگیدن با حزب الله را نداشت، مایل بود پایان جنگ را اعلام کند، ولی آمریکایی ها اصرار داشتند که این رژیم چیزی را به دست آورد و سپس آتش بس را اعلام کند. از این رو، سه هفته دیگر با اصرار آمریکایی ها جنگ ادامه پیدا کرد ولی در نهایت آمریکا نیز تسلیم شد و با تصویب قطعنامه 1701شورای امنیت- که شباهت زیادی به قطعنامه 598 دارد- بر پایان آن مهر تأیید کوبید.
♦️وقتی جنگ تمام شد دو طرف جنگ در دو وضعیت کاملاً متفاوت قرار داشتند. صهیونیست ها یکی یکی به شکست سنگین خود اذعان کردند و البته آمریکایی ها نیز اینگونه اعتراف کردند: «هیچ کس پیروز نشده است!»
♦️حالا دیگر شکست ناپذیر بودن ارتش صهیونیستی، اقتدار هول انگیز نیروی هوایی آن، قدرت اطلاعاتی موساد، نقش موثر حمایت های سیاسی غرب و اعراب از تل آویو در مقابل حزب الله فرو ریخته و موجی از بی اعتمادی تار و پود دولت جعلی، ملت پوشالی و ارتش این رژیم را به لرزه درآورده بود و ثبات قبل از، جنگ جای خود را به بی ثباتی داده بوده است.
♦️از طرف دیگر، حزب الله لبنان پس از جنگ مورد تحسین فراوان ملت ها قرار گرفت، حالا دیگر ملت 3 تا 4 میلیونی لبنان می توانستند خود را در کانون توجهات 300 میلیون عرب و حدود 1/5 میلیارد مسلمان ببینند و رهبر روحانی آنان در صدر شخصیت های اول خاورمیانه عربی بنشیند.
✊#روز_مقاومت_اسلامی گرامی باد.
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#ببینید
#نماهنگ |أنتم منتصرون
#امام_خامنه_ای :
یکی از ریشه های منطق ، هزینه تسلیم است .قطعا مقاومت هزینه دارد اما هزینه تسلیم هم بیشتر و طولانی تر و هم تحقیر آمیز و فزاینده است .
🔹۲۳ مرداد، روزی است که بذر مقاومت ثمر داد و تار و پود دولت جعلی، ملت پوشالی و ارتش رژیم صهیونیستی به لرزه درآمد و هیمنهی پوشالی اسرائیل فرو ریخت!
🔹روزی که دیگر شکست ناپذیر بودن ارتش صهیونیستی، اقتدار هول انگیز نیروی هوایی آنها و قدرت اطلاعاتی موساد، به تاریخ پیوست! و مقاومت و پیروزی بزرگ حزبالله، تداعیگر آیه ۵۶ سوره مائده شد، که خداوند میفرماید: «...فَإِنَّ حِزْبَ اللَّهِ هُمُ الْغَالِبُونَ»: «تنها لشکر خدا فاتح و غالب خواهد بود!»
🌸روز مقاومت اسلامی و روز تجلیل از پایداری ۳۳ روزه حزب الله لبنان در برابر رژیم غاصب صهیونیستی را گرامی می داریم .
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥با ولایت؛ تا شهادت
🔹گوشههایی از گفتگوی صمیمی یکی از جانبازان لبنانی با رهبر انقلاب(تیر ماه ۹۷)
🌹به مناسبت ۲۳مرداد سالگرد پیروزی مقاومت ۳۳ روزه حزب الله لبنان در برابر رژیم صهیونیستی و روز مقاومت اسلامی
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
#کلام_امام
🏴 آمادگی قاسمبنالحسن برای شهادت در راه خدا
◽️ رهبر انقلاب:
در شب عاشورا، وقتی که امام حسین علیهالسّلام فرمود که این حادثه اتّفاق خواهد افتاد و همه کشته خواهند شد و گفت شما بروید و اصحاب قبول نکردند که بروند، «قاسمبنالحسن» این نوجوان سیزده، چهاردهساله عرض کرد: عمو جان! آیا من هم در میدان به شهادت خواهم رسید؟ امام حسین خواست که این نوجوان را آزمایش کند - به تعبیر ما - فرمود: عزیزم! کشتهشدن در ذائقه تو چگونه است؟ گفت «احلی من العسل»؛ از عسل شیرینتر است. ببینید؛ این، آن جهتگیرىِ ارزشی در خاندان پیامبر است. تربیتشدههای اهل بیت اینگونهاند.
▫️ #ملت_حسین_به_رهبری_حسین
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
۲۴ مردادماه ، #سالروز_عملیات #عاشورا_2 گرامی باد . 🥀
خلاصه گزارش عملیات :
نام عملیات: عاشورای 2 (محدود)
زمان اجرا: 24/5/1364
مدت اجرا: یک روز
تلفات دشمن (کشته، زخمی و اسیر): 510 نفر
رمز عملیات: یا مهدی (عج)
مکان اجرا: منطقه عمومی چنگوله واقع در جنوب شهر مرزی مهران
ارگانهای عملکننده: رزمندگان نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
اهداف عملیات: انهدام نیروهای دشمن
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
محتوای روایتگری راویان
۲۴ مردادماه ، #سالروز_عملیات #عاشورا_2 گرامی باد . 🥀 خلاصه گزارش عملیات : نام عملیات: عاشورای 2 (مح
#شرح_عملیات
#عملیات_عاشورای_2
عملیات محدود عاشورای 2 ساعت 2 بامداد روز 24 مرداد ماه 1364 با رمز یامهدی (عج)در منطقه عمومی چنگوله واقع در جنوب شهر مرزی مهران توسط نیروی زمینی سپاه پاسداران با هدف انهدام نیروهای دشمن صورت پذیرفت.
آزادی تپه دوقلو
نیروهای خودی در این حمله یک روزه که با هدف انهدام نیروهای عراقی مستقر در منطقه آغاز شده بود، ضمن رسیدن به این هدف و کشته و زخمی نمودن و اسارت 510 نفر از نیروهای دشمن، به گردان 1 و 2 از تیپ 114 لشکر 35 عراق آسیب رساندند. همچنین چندین دستگاه خودرو و مقادیری مهمات از دشمن نابود شد و علاوه بر به غنیمت گرفتن چند قبضه خمپارهانداز و مهمات از دشمن، شماری سلاح سبک و سنگین نیز به دست رزمندگان اسلام افتاد و مهمتر از همه آنکه تپه دوقلو و ارتفاع 145 از دست دشمن خارج شد.
در مدت آماده سازي عمليات شگفت انگيز والفجر 8،ضرورت داشت جبهه ها همچنان فعال نگاه داشته شوند و دشمن به حال خود رها نگردد. بر اين اساس، در منطقه جنگوله(واقع در جنوب مهران) عملياتي به تدبير سپاه طراحي و اجرا گرديد كه هدف از آن، تصرف و تـأمين عوارض مهم منطقه و گرفتن تلفات از نيروهاي دشمن بود. اين عمليات در بامداد 24/5/1364با نام "عاشوراي2"و رمز "يا مهدي (عج)ادركني" توسط حماسه سازان صحنه نبرد با موفقيت اجرا شد و بعد از پاكسازي نيروهاي دشمن و انهدام جنگ افزارهاي سبك و سنگين آنها، اهداف تعيين شده از جمله ارتفاعات دوقلو و 145به دست رزمندگان اسلام افتاد و تأمين گرديد.
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
هدایت شده از محتوای روایتگری راویان
24 مرداد ماه سالروز اشغال پاوه در کردستان توسط عناصر تجزیه طلب ضد انقلاب
یک هفته پس از پیروزی انقلاب اسلامی، توطئه و تهاجم دشمن با حمله احزاب چپ به ویژه حزب دموکرات به مهاباد در اول اسفند 57 آغاز شد و به قصد تشکیل کردستان بزرگ، تهاجم وحشیانه خود را آغاز کردند.
آنان قصد داشتند قسمتی از قلمرو حاکمیت ملی و اسلامی ایران را جدا ساخته و نقشه های شوم دشمنان نظام اسلامی مبنی بر تجزیه کشور را به اجرا درآوردند.
افراد مسلح حزب منحله دموکرات در ادامه تجاوزات خود، در روز 24 مرداد 58، همه راه های ورودی شهر پاوه در استان کردستان را به محاصره و کنترل خود درآورد و به گروهان ها و مراکز سپاه پاسداران یورش برد ...
آنان پس از به دست گرفتن تمام نقاط حساس شهر و ارتفاعات مهم منطقه، به جنایات متعددی دست زدند که در یک مورد، شهادت دلخراش 25 تن از برادران پاسدار بستری در بیمارستان شهر و چهل نفر دیگر از مردم بود.
در پی این جنایات فرمان حضرت امام خمینی(ره) برای آزادسازی سریع شهر صادر گردید و پس از جانفشانی های سردار چمران و سرلشکر فلاحی در طی نبردی سهمگین، این شهر از لوث وجود ضدانقلاب پاک شد ...
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
۲۴ مردادماه ، #سالروز_شهادت روحانی #اهل_سنت #شهید_صالح_خسروی گرامی باد . 🥀
#شهدای_اهل_سنت
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
محتوای روایتگری راویان
۲۴ مردادماه ، #سالروز_شهادت روحانی #اهل_سنت #شهید_صالح_خسروی گرامی باد . 🥀 #شهدای_اهل_سنت 🇮🇷 کانال
#زندگينامه
#شهید_صالح_خسروی
پنجم مرداد 1300 در روستاي زندان متولد شد، زندان بيست كيلومتري جنوب غربي شهر سنندج قرار دارد. پدرش حاج لطفالله با كشاورزي، معيشت خانوادهاش را فراهم ميكرد. صالح به تشويق و راهنمايي پدرش، از شش سالگي به مكتب رفت. پس از آن نزد ملا كريم يوسفي، امام جماعت و مدرّس مسجد فاروقية سنندج رفت، علوم مقدماتي نظير صرف و نحو عربي و قرائت قرآن كريم را نزد ايشان آموخت، پس از آن به منطقة اورامان مريوان مهاجرت كرد، ملا صالح خسروي براي تكميل تحصيلات ديني خود به كشور عراق سفر كرد، سپس به ايران بازگشت و به روستاي سراب قاميش رفت و محضر ماموستا فيضالله مرادي را درك كرد تا آن كه در علوم ديني تبحر يافت.
ملا صالح خسروي از ملا خالد مفتي ـ كه مفتي وقت منطقة كردستان بود ـ اجازة افتاء در مذهب امام شافعي را دريافت كرد.
فعاليتهاي مذهبي و سياسي ملا صالح بعد از اين شكل جديتري پيدا كرد، ملا صالح به مبارزه با ستم و نابرابري و فساد رژيم شاه و مزدوران محلي او پرداخت. رژيم طاغوت، او را به سبب مبارزاتش در سال 1337 به زندان انداخت. ملا صالح پس از آزادي از زندان، امام جماعت مسجد شيخ محمد آقازمان شد؛ به عمارت و نوسازي مسجد اقدام كرد و مبارزات خود را عليه رژيم شاه از سر گرفت تا آن كه نيروهاي امنيتي رژيم شاه، او را به سبب مخفي ساختن يكي از روحانيان مبارز به نام شيخ جميل مردوخي دستگير كردند و در قلعة چهريق به بند كشيدند و به شكنجه و ضرب و جرح او پرداختند كه نشانههاي آن بعد از مدتها بر بدن ملا صالح مشخص بود.
ملا صالح خسروي غير از مبارزة سياسي، قرآن و معارف اسلامي را به جوانان آموزش ميداد. پس از پيروزي انقلاب اسلامي وظيفة اصلي خود را حفظ دستاوردها و ارزشهاي انقلاب ميدانست از اين روي، به مبارزه با گروهكها و افراد ضدانقلاب پرداخت و مردم را از افتادن درگودال فريب آنان برحذر داشت، ملا صالح به تحليل عالمانة اسباب ايجاد و پاگيري گروهكها ميپرداخت و هويت اصلي آنها را افشا ميكرد.
ملا صالح با عضويت در مركز بزرگ اسلامي غرب كشور، فعاليتهايش را در امر تبليغ آموزههاي اسلامي و استقرار حكومت اسلامي گستردهتر ساخت.
افراد ضدانقلاب وجود ملا صالح را سدّي محكم بر سر راه رسيدن به اهداف خود ميدانستند بدين سبب در پي حذف او برآمدند، بيست و چهارم مرداد 1360 وقت غروب، هنگامي كه ملا صالح همراه فرزندش محمد در مسجد آقازمان حاضر شده بود تا مزد كارگران ساختماني مسجد را بپردازد، افراد ضدانقلاب به ايشان حمله كردند ملا صالح را همراه فرزندش با شليك گلوله به شهادت رساندند. مردم با اشك و آه، پيكر پاك آنان را در بهشت محمدي سنندج در خاك نهادند.
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
افكار و خصوصيات اخلاقي و اجتماعي
شهيد خسروي در جستجوي علم و آگاهي دمي از پاي ننشست، به دنبال گمشدة خود سفرهاي متعدد كرد و رنج بسيار بر خود هموار ساخت، وي عقيده داشت كه علم بايد با عمل همراه شود از اين جهت، تمامي فرائض را انجام ميداد و از معاصي دوري ميجست همچنين معتقد بود بايد براي اصلاح فرد و تحقق اصول اسلامي، حكومت اصلاح شود. بدين منظور بود كه به نقد عملكرد رژيم شاهنشاهي پرداخت و چون فساد و تباهي آن را به حدّي ديد كه قابل اصلاح نيست به مبارزه پرداخت چند بار زنداني شد ليكن از مبارزه دست برنداشت تا آن كه حكومت اسلامي در كشور تحقق پيدا كرد. آنگاه براي حفظ و حراست حكومت اسلامي از بذل جان دريغ نكرد. ايثار از ويژگيهاي بارز ايشان بود، زماني به اتهام مخفي ساختن شيخ جميل مردوخي به زندان افتاد، حبس و شكنجه را تحمل كرد اما مخفيگاه شيخ جميل را آشكار نساخت.
نابرابري و بيعدالتي را ناخوش ميداشت؛ و هرگاه بيعدالتي ميديد فرياد اعتراض او بلند ميشد. زندگي شهيد خسروي در سه چيز خلاصه شده بود: آموختن، ياد دادن، و مبارزه با مظاهر ظلم و فساد؛ اين سه هدف نيز با درد و رنج همراه است هر كس طالب آنها باشد بايد از بسياري مصلحتها و عافيتانديشيها دست بردارد، او نيز چنين كرده بود.
پيام شهيد
مهمترين پيام او حفظ مسجد بود، با تأسي از حضرت امام خميني مسجدها را مهمترين سنگر مبارزه ميدانست. مسجدها كانون اصلي مبارزاتش عليه رژيم شاه بود، بعد از پيروزي انقلاب اسلامي نيز از منبر مساجد به نشر عقايد اسلامي پرداخت و پرده از چهرة كريه و زشت گروهكها برداشت. منافقان كوردل دريافته بودند كه شهيد خسروي به مسجد براي مقابله با آنان اهميت بسيار ميدهد بدينسبب، هنگام عمارت و نوسازي مسجد، او را به شهادت رساندند ليكن غافل بودند كه ملا صالح خسروي شهادت در مسجد را بزرگترين سعادت ميشمرد؛ خداوند متعال ميفرمايد: «اِنّما يَعْمُر مَساجِدَ اللهِ مَنْ آمَنَ بِاللهِ وَاليَومِ الآخر»
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
#کلام_امام
🏴 اوج مصیبت در کربلا شهادت طفل شش ماهه است
▪️رهبر انقلاب:
به نظر من اوج مصیبت در کربلا، شهادت علی اصغر علیه السلام و این طفل شش ماهه در آغوش پدر است. معمولاً از روز هفتم محرّم تشنگی اصحاب سیّدالشّهدا علیه السلام و خاندان پیغمبر را مطرح میکنند اما عطش آدم بزرگ با عطش بچّهی کوچک، آن هم بچّهی شیرخوار، قابل مقایسه نیست. من وقتی در ذهن خودم ترسیم میکنم آن حالتی را که در خیمههای حسین بن علی علیه السلام در حدود عصر عاشورا بود، که این بچّهی شش ماهه به شهادت رسید؛ آن هیجان را، آن نگرانی را، آن ناراحتی را که به خاطر عطش این بچّه پیش آمده بود، واقعاً برایم قابل تحمّل نیست و طاقت نمیآورم.
#ملت_حسین_به_رهبری_حسین
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
۲۵ مردادماه #سالروز_عملیات #عاشورای_3 گرامی باد. 🥀
خلاصه گزارش عملیات :
نام عملیات: عاشورای 3 ـ ضربتی
زمان اجرا: 25/5/1364
مدت اجرا: یک روز
تلفات دشمن (کشته، زخمی و اسیر): 635
رمز عملیات: یا سیدالشهدا
مکان اجرا: منطقه عمومی فکه ـ جبهه میانی جنگ
ارگانهای عملکننده: نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
اهداف عملیات: انهدام قوای جنگی دشمن و گرفتن فرصت عکس العمل و طراحی نبرد
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
#شرح_عملیات
#عملیات_عاشورای_3
بعد از عمليات خيبر مدتها بود که به تيپ سيدالشهدا (ع) مأموريتي واگذار نشده بود.لذا پس از انتصاب فرمانده جديد اجراي يک عمليات ضربتي محدود با هدف انهدام نيروي دشمن و تقويت روحيه رزمندگان اسلام ضرورت يافت .بحث عمليات «عاشوراي 3» به فاصله يک روز پس از انجام عمليات عاشوراي 2 در منطقه عمومي فکه مطرح شد. با توجه به اين که آن محور حدود عمليات والفجر مقدماتي و رمضان بود، قسمتهايي از ميدانهاي مين قديمي در آن منطقه باقي مانده و تعدادي نيز به واسطه رمل و طوفان و سيلاب در زير خاک پنهان شده بود. به همين دليل راه کار عمليات با همت نيروهاي گردان تخريب اين تيپ و به فرماندهي شهيد «حاج محمود نوريان» باز شد تا نيروهاي عملکننده سپاه در ساعت 2 و 19 دقيقه بامداد روز 25 مرداد ماه 1364 با رمز «يا سيدالشهدا (ع)» دست به حمله زده و با انهدام 2 گردان از تيپ 108 لشکر 16 ارتش عراق در شمال فکه، تعداد 635 تن از آنان را کشته و زخمي يا به اسارت بگيرند. همچنين در اين حمله ضربتي يک روزه 2 دستگاه تانک، و پل ارتباطي، يک پارک موتوري، 19 انبار مهمات، يک دستگاه لودر و تعدادي از ادوات و تجهيزات مهندسي دشمن نابود شده و شماري سلاح سبک و نيمه سنگين به همراه چندين قبضه خمپارهانداز و وسايل مخابراتي و لجستيکي به غنيمت گرفته شد. لازم به ذکر است گردان حضرت علي اکبر (ع) به دليل تغيير در کادر و نيز نداشتن نيرو در اين عمليات شرکت نداشت.
گردانهاي عمل كننده در اين عمليات :
1- گردان حضرت علي اصغر (ع)
2- گردان حضرت قمر بني هاشم (ع)
3- گردان حضرت قاسم (ع)
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani