ShahadatImamHadi1393[01].mp3
16.48M
#بشنوید
▪️پاکیزه کن وجود مرا ایها النقی (روضه)
🎙 بانوای: حاج میثم مطیعی
🏴 ویژه شهادت #امام_هادی (ع)
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
۱۶ بهمنماه ، #سالروز_شهادت #مدافعان_حرم
🕊 #شهید_علی_جوکار
🕊 #شهید_ستار_اورنگ
🕊#شهید_عسگر_زمانی
🕊#شهید_سجاد_دهقان
🕊#شهید_سجاد_حبیبی
🕊#شهید_محمد_مسرور
🕊#شهید_سعید_سامانلو
🕊#شهید_محمود_هاشمی
🕊#شهید_عبدالصالح_زارع
🕊#شهید_هدایتالله_غلامی
🕊#شهید_محمدکاظم_توفیقی
🕊#شهید_سیدفخرالدین_تقوینژاد
گرامی باد . 🥀
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
#کلام_امام
🔰اشک زنان مدینه بر حضرت حمزه (علیهالسلام)
🔺رهبرانقلاباسلامی:
پیغمبر فرمود که حمزه گریهکننده ندارد. این خبر به گوش زنهای مدینه رسید و همه گفتند که قبل از اینکه برای شهید خودمان گریه کنیم بر حمزه گریه خواهیم کرد. پیغمبر وادارشان کرد دیگر؛ یعنی وادار کرد همهی مدینه را [بر او گریه کنند]؛ پیغمبر غوغا درست کرد همهی مدینه را برای جناب حمزه. معنای این چیست؟ این [یعنی] پیغمبر میخواهد حمزه را برجسته کند. او سیّدالشّهدا است، و کسی است که همه باید بر او گریه کنند.
۱۴۰۰/۱۱/۰۵
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
🔰 #خط_حزبالله ۳۲۶ | انقلاب مردمی؛ مردم انقلابی
🔻 شماره سیصد و بیست و ششم هفته نامهی خط حزب الله با عنوان «انقلاب مردمی؛ مردم انقلابی» منتشر شد.
⭐️ خط حزب الله در «سخن هفته» این شماره به مناسبت ایام الله دهه فجر انقلاب اسلامی، رمز و راز پیروزی و استمرار انقلاب اسلامی ایران و امتداد دو عنصر مهم جمهوریت و اسلامیت انقلاب اسلامی و دستاوردهای مردم سالاری دینی را بررسی کرده است.
🌙 خط حزبالله به مناسبت فرا رسیدن ماه رجب المرجب، مروری بر توصیههای حضرت آیتالله خامنهای درباره استفاده از فرصتهای ماههای رجب و شعبان داشته است.
🌷 شمارهی این هفتهی خط حزبالله به روح مطهر شهید مدافع حرم مهدی نوروزی تقدیم میشود.
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
A4 - 326 (3).pdf
2.29M
#خط_حزبالله ۳۲۶ : انقلاب مردمی؛ مردم انقلابی
جهت مطالعه ی این شماره از نشریه #خط_حزب_الله
این فایل را دانلود کنید .
#پیشنهاد_دانلود
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
۱۷ بهمن ماه ، #سالروز تشکیل #تیپ و بعد از آن #لشکر_27_محمد_رسول_الله گرامی باد .
لشکر پرافتخار محمد رسولالله (ص) در طول هشت سال دفاع مقدس و شرکت در چندین عملیات بزرگ و عاشورایی، چهار فرمانده لشکر، 6 قائم مقام لشکر، دو رئیس ستاد، 10 فرمانده تیپ، بیش 150 فرمانده و معاون گردان و هزاران نیروی سپاهی و بسیجی تقدیم انقلاب اسلامی کرده است که هم اکنون نیز با پیروی از رهنمودهای مقام معظم رهبری در سازماندهی،مدیریت، آموزش و انضباط، تعمیر و نگهداری، پشتیبانی و سازماندهی هزاران نفر از بسیجیان، لشکر مصمم است تا راه خونین شهدا را ادامه دهد.
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
حکمت نام گذاری تیپ۲۷محمدرسولالله(ص)
📜 متن زیر بخشی از مصاحبه اى است که #حاج_احمد_متوسلیان به راز نام گذاری تیپ به نام حضرت محمد (صلّی الله علیه و آله) اشاره می کند
سخنانی که نشانگر عمق ارادت او به ساحت حضرت محمد (صلّی الله علیه و آله) دارد: 👇👇👇👇
🔹اسم تیپ را گذاشتیم تیپ محمد رسول اللَّه (ص)
🔸اولاً این اسم اعتقاد ما را به مکتب و سنت حضرت رسول نشان می دهد. 🙏
🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷
به این معنا که ما رزمندگان تیپ، حضرت محمد(ص) را به عنوان خاتم الانبیاء و بزرگترین رسول خداوند می شناسیم و به ایشان اعتقاد داریم👌
🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷
چرا که ایشان شاخص وحدت بین تمام مسلمانان هستند و این نام به این خاطر براى تیپ ما انتخاب شد.
🔸البته این نامگذارى یک زمینه قبلى هم داشت و آن عملیاتى بود که توسط ما در مناطق مریوان و پاوه انجام شد و نام آن محمد رسول اللَّه(ص) بود.
🔹البته "حاج احمد" با آن روحیه لطیف خود، فلسفه اى هم براى شماره این تیپ یعنى عدد ۲۷ فرض کرده بود. 👇
او بعدها در این رابطه به یکى از همرزمان با صفایش گفته بود: «... عدد دو را که از هفت کسر کنى، میماند پنج
به نیت پنج تن آلعبا😊🙏
عدد دو را که با عدد هفت جمع ببندى، می شود نُه یعنى تسعة معصومین مِن وُلدِ الحسین حالا اگر تو این عدد دو را با عدد هفت ضرب کنى، حاصل آن میشود چهارده، به نیت ۱۴ معصوم (علیهم السلام)
🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷
📚 منبع: کتاب آذرخش مهاجر
یاد شهیدان و فرماندهانی که در این لشکر پیروز خدا درخشیدن از جمله:
حاج احمد متوسلیان،حاج ابراهیم همت،رضا چراغی،عباس کریمی،محمد اسماعیل کوثری،حسین همدانی،جواد خضرایی،عبدالله عراقی،محسن کاظمینی ، محمدرضا یزدی
و تمامی فرماندهان خط شکن این لشگر گرامی باد.
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
۱۷ بهمنماه ، #سالروز_شهادت #مدافع_حرم #شهید_محمدرضا_حسینی_مقدم گرامی باد . 🥀
نام پدر: محمدحسین
تاریخ تولد: 1333/01/10
محل تولد: ایران - خراسان - تربت حیدریه تاریخ شهادت: 1393/11/16
محل شهادت: سامرا
مزار شهید: وادی السلام-نجف-عراق
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
کانال محتوای روایتگری راویان
۱۷ بهمنماه ، #سالروز_شهادت #مدافع_حرم #شهید_محمدرضا_حسینی_مقدم گرامی باد . 🥀 نام پدر: محمدحسین تا
#زندگینامه
#شهید_محمدرضا_حسینی_مقدم
نامش محمدرضا بود و فرزند دوم از خانواده پنج نفره محمدحسین و صدیقه. دهم فروردین 1333 در تربت حیدریه چشم به جهان گشود. تحصیلات ابتدایی را در تربت گذراند و بعد به همراه خانواده به مشهد مهاجرت کرد. پس از اتمام تحصیل در دبیرستان به سربازی رفت. با پایان یافتن خدمت سربازی در سال 1355 بعد از گذراندن دوره ی تاسیسات حرارت مرکزی در یک کارخانه تولید گچ مشغول به کار شد.
شکل گیری حرکت های مردمی در مبارزه با رژیم شاه، او را نیز در خود جذب کرد. همین همراهی با انقلاب باعث شد اختلافات و درگیری هایی با صاحب کارخانه پیدا کند که به ضرب و جرح او توسط افراد مزدور و اجیر شده انجامید.
محمدرضا در سال 1359 به استخدام شرکت تولیدی قطعات اتومبیل ایران درآمد و از طریق بسیج کارخانجات در تاریخ 22 مهر ماه 1360 توفیق اعزام به جبهه های جنگ را پیدا کرد. در عملیات های طریق القدس بستان، حمله عراق به چزابه، عملیات مولا علی علیه السلام(1360) بیت المقدس، رمضان، والفجر مقدماتی و یک(61-62) خیبر و منطقه مهران(62-63)،کربلا4و5، جبهه جنوب(65-66)، منطقه جوانرود، شیخ صله، و منطقه عملیات نصر8، ماووت عراق، عملیات مرصاد اسلام آباد غرب(66-67) حضور داشت. بدین ترتیب از اولین عملیات(طریق القدس) تا آخرین عملیات(مرصاد) جبهه های دفاع مقدس را درک کرد. در طی این دوران بارها مورد اصابت ترکش قرار گرفت ولی چون نمی خواست از جبهه به عنوان مجروح تخلیه شود، پس از پانسمان مجددا به خط مراجعت می کرد. در عملیات بیت المقدس در اثر سانحه موتور دچار ضربه مغزی و شکستگی دنده 6و7و8 شد. در سال 1366 در ارتفاعات ماووت در 70 کیلومتری داخل مرز عراق پای چپش روی مین رفت و از مچ قطع شد. این مجروحیت او را از ادامه حضور در جبهه باز داشت و تا پایان جنگ به ادای تکلیف پرداخت. او تا دو ماه پس از پذیرش قطعنامه 598 هم در اسلام آبادغرب حضور داشت و نقش کلیدی و موثری در عملیات مرصاد و بر هم زدن نقشه ی منافقین ایفا کرد.
محمدرضا حسینی مقدم در زمان دفاع مقدس در حوزه اطلاعات و عملیات مسؤلیت هایی را در یگان های رزم خراسان ستاد فرستادگان امام رضا(ع)، تیپ18جوادالائمه(ع)، لشکر5 نصر، سپاه هشتم ثامن الائمه(ع)، و تیپ313 حرّ و همکاری در تاسیس قرار گاه قدس نیروی زمینی سپاه پاسداران، بر عهده داشت. با اتمام جنگ تحمیلی در سال 1368 برای مدت کوتاهی به سوریه رفت تا در شکل گیری نهضت جهانی اسلام در خارج از مرزها ایفای نقش داشته باشد. پس از بازگشت به کرّات از او دعوت شد تا با قبول بعضی سمت ها و مسولیت ها در سپاه به انتقال و کاربرد تجربیاتش بپردازد ولی گمنامی را برگزید و به کارخانه و پشت دستگاه تراش برگشت. تنها مسولیتی که پذیرفت فرماندهی پایگاه مقاومت شرکت قطعات ایران خودرو و رابط حوزه بسیج کارخانجات با سپاه بود که تا زمان بازنشستگی اش در سال 1385 ادامه یافت.
محمدرضا شخصیت پر تلاش و پیگیری داشت و در فاصله اتمام جنگ تحمیلی تا شروع مجدد جهاد در جبهه مقاومت جهانی، هم ادامه تحصیل داد و مدرک دانشگاهی گرفت؛ هم فعالیت های فرهنگی گسترده ای همچون مکتوب کردن اسناد جنگ و انتقال مفاهیم دفاع مقدس به نسل آینده، تلاش مستمر و گسترده برای از بین بردن مشکل اعتیاد در بین جوانان شهر مشهد، ایجاد اشتغال و رفع معضل بیکاری، تأمین هزینه ی تحصیل جوانان، مشاوره و مددکاری برای رفع اختلافات خانواده ها، فعالیت های خیریه ی فرهنگی و حمایت از نویسندگان و تولید کنندگان نرم افزار ها و محصولات فرهنگی، تجهیز کتابخانه ها، برگزاری اردو های راهیان نور، برگزاری جشن های فرهنگی برای دانش آموزان ممتاز شرکت قطعات ایران خودرو، گرامی داشت دهه فجر و سرکشی از خانواده های شهید و ایثارگر و جانباز و رسیدگی به مشکلات ایشان را انجام می داد؛ همچنین در منطقه ی سکونتش عضو هیأت امنای شهرک شهید سیدقاسم حسینی بود و برای رفع مشکلات و عمران و آبادانی منطقه و ارتقاع سطح رفاهی و امنیتی و فرهنگی شهرک پیگیری و تلاش می کرد. در عین حال ارتباطش با همرزمان و دوستان دوره ی دفاع مقدس را از طریق جلسات دعای ندبه میثاق با شهیدان حفظ کرده بود.
#ادامه👇
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
کانال محتوای روایتگری راویان
۱۷ بهمنماه ، #سالروز_شهادت #مدافع_حرم #شهید_محمدرضا_حسینی_مقدم گرامی باد . 🥀 نام پدر: محمدحسین تا
او چهار فرزند دارد که در دوران حیاتش همواره به آنان گوشزد می کرد:«یادتان باشد که پدرتان یک کارگر ساده است؛ پس اگر می خواهید به جایی برسید پشتوانه تان تلاش و تحصیل خودتان باشد».. برای آن ها پدری فداکار بود و با مهربانی توأم با تدبیر شرایط رشد فکری و معنوی آن ها را فراهم می آورد. فرزندانش اسما، محمد، حسنا و علی هم اکنون به ترتیب مشغول تحصیل در رشته های و مقاطع دکترای زبان و ادبیات فارسی، دکترای فرهنگ و ارتباطات، دکترای پزشکی حرفه ای و مهندسی بهداشت حرفه ای هستند. با آن که محمدرضا برای فرزندانش امیدها و آرزوهای فراوان داشت و تازه می خواست ثمره ی عمری را که به پای آن ها گذاشته بود ببیند به محض فتنه انگیزی جریان های تکفیری و ظهور داعش در منطقه احساس تکلیف کرد و پیگیری زیاد توانست به عنوان نیروهای مستشاری به عراق اعزام شود. در مدت حضور دو ماهه اش در سامرا به آموزش نیروهای داوطلب عراقی پرداخت و در دروازه عملیات شناسایی شرکت کرد که با موفقیت و پیروزی همراه بود. در آخرین شناسایی، در شانزدهم بهمن ماه سال 1393 با اصابت ترکش خمپاره از ناحیه پای راست مجروح شد که به علت شدت خون ریزی در سن 60 سالگی به درجه شهادت نایل گردید.
طبق خواسته و وصیت خودش در قبرستان وادی السلام شهر نجف در جوار حرم مولایش امیر المومنین علی(ع) به خاک سپرده شد.
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
#کلام_امام
🔰 نقشهی راهبردی صنعت کشور را تهیه کنید
🔻رهبر انقلاب:
دو کار اصلی بر عهدهی مسئولین است: یکی مسئلهی ایجاد نقشهی راهبردی برای مجموع صنعت کشور، یکی هم مدیریّت متمرکز و هدایت. البتّه من با دخالت دولت و دستگاههای دولتی در فعّالیّتهای اقتصادی موافق نیستم امّا با هدایتشان، نظارتشان، کمکشان چرا؛ این باید انجام بگیرد. نقشهی راهبردی و مدیریّت جامع یکی از کارهای لازم است. ۱۴۰۰/۱۱/۱۰
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
✅ #روایت_مطبوعات از وقایع تاریخی و تاریخ ساز انقلاب اسلامی در بهمن ماه سال ۱۳۵۷
📸 تصویری از صفحه اول روزنامه های اطلاعات و کیهان 👆
🗓 چهارشنبه ۱۸ بهمن ۱۳۵۷
🔹 مهم ترین اخبار انقلاب اسلامی در روزنامه
#اطلاعات 👇
👈 برنامه دولت موقت جمعه در دانشگاه تهران اعلام می شود.
👈 دولت انقلابی وزارتخانه ها را توسط کارمندان به دست می گیرد.
👈 تدارک گسترده برای راهپیمایی فردا.
🔹 مهم ترین اخبار انقلاب اسلامی در روزنامه
#کیهان 👇
👈 امام خمینی🌺: ادامه نهضت یک تکلیف است.
👈 مذاکرات پشت پرده درباره سرنوشت شاه
👈 آیتالله طالقانی: مردم را تهدید به قتل و آتشسوزی نکنید.
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
۱۸ بهمن ماه #سالروز_عملیات #والفجر_مقدماتی گرامی باد . 🥀
خلاصه گزارش عملیات :
نام عمليات: والفجر مقدماتي
زمان اجرا: 11/18 /1361
تلفات دشمن:4620 (كشته، زخمي و اسير)
رمز عمليات: يا الله - يا الله - يا الله
مكان اجرا: منطقه عمومي فكه
ارگانهاي عملكننده: رزمندگان سپاه پاسداران انقلاب اسلامي و نيروي زميني ارتش جمهوري اسلامي
اهداف عمليات: تصرف پل غزيله و پيشروي به سوي شهر العماره عراق
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
#شرح_عملیات
#عملیات_والفجر_مقدماتی
اين عمليات كه ابتدا با نام «والفجر نهايي» طراحي شده بود ، به دليل عدم هماهنگي نيروهاي عمل كننده و همچنين جاسوسي عاملان رژيم عراق با شكست مواجه شد و نام « والفجر مقدماتي» را به خود گرفت .
جايگاه عمليات در استراتژي نظامي ايران
از ديدگاه فرماندهان نظامي ، بغداد و بصره، دو هدف استراتژيك، به شمار مي رفتند؛ در اين ميان بغداد هدف غايي و بلند مدت و بصره، هدف ميان مدت و قابل دسترس محسوب مي شد.
بر اساس همين نگرش، مناطق مورد نظر براي عمليات والفجر مقدماتي، زمينه ساز تصرف بصره انتخاب شدند. به طور كلي در انجام عمليات ، دستيابي به بصره به طور مستقيم مورد توجه قرار داشت و سعي مي شد اين هدف، با انجام دو يا سه عمليات تأمين شود، اما تصرف بغداد با انجام چند عمليات واسط امكان پذير بود و به زمان بيشتر و رشد سازمان رزم و اصلي شدن جنگ در تمام ابعاد نياز داشت. يكي از مناطقي كه امكان انجام عمليات در آن در راستاي هدف تصرف بغداد وجود داشت، منطقه كوت تا عماره بود كه در نگرشي بلند مدت و كلان، مورد توجه تصميم گيرندگان نظامي بود. در سطح خرد نيز، انهدام دشمن، گشودن جبهه جديد و دست يافتن به زمين هاي مهم، دلايل اصلي در انتخاب منطقه فكه براي عمليات والفجر مقدماتي محسوب گرديد. ضمن آنكه، اين منطقه عملياتي، جناح شمالي هور را نيز در بر مي گرفت، جايي كه در سالهاي بعد (1362 و 1363) عمليات هاي بزرگ خيبر و بدر در آن انجام شد.
دلايل انتخاب منطقه عمليات
در جبهه جنوب غربي، منطقه فكه به دليل وجود ارتفاعات حمرين و جاده ارتباطي بصره - عماره به سمت كوت، از اهميت ويژه اي برخوردار بود؛ به ويژه آن كه مركز فرماندهي سپاه چهارم و يگان هاي تابعه آن در شهر عماره قرار داشتند. اين منطقه، پس از آن كه عمليات محرم انجام شد و طي آن رزمندگان توانستند جبال حمرين را تصرف كنند، به همين دليل بيشتر مورد توجه قرار گرفت.
موقعيت منطقه
منطقه داراي دو ارتفاع اصلي يعني « ارتفاعات حمرين» كه طول مرز ايران و عراق، از جنوب شرقي دهلران تا شمال فكه از يك سو، و از سوي ديگر، ارتفاع جبل فوقي كه در جنوب غربي حمرين و در شمال منطقه عملياتي والفجر مقدماتي نيز« ارتفاع ميشداغ» قرار دارد، كه سه تنگه طبيعي مهم با نام 1- تنگه صعد 2- تنگه ذليجان 3- تنگه رقابيه در آن مشاهده مي شود. ارتفاع شمالي - جنوبي رقابيه، عارضه ديگري است كه از جنوب به تنگه رقابيه و از شمال به تنگه برقازه محدود مي شود. مهمترين رود منطقه ، رودخانه مرزي «دويرج» است كه از كوههاي شمال (جاده عين خوش به دهلران) شروع مي شود و تا منطقه غرب فكه ادامه يافته و به «هورالسناف» مي ريزد.
وضعيت دشمن
عراق به دليل حملات پي در پي و موفق ايران در عمليات هاي دوره نخست جنگ، به طور گسترده اي از نيروي جيش الشعبي استفاده كرد و با تشكيل تيپ هاي سه رقمي، سازمان رزم ارتش را بسيار گسترش داد. اين تيپ ها در آرايش نظامي عراق در منطقه عملياتي والفجر مقدماتي، در خط اول قرار داشتند. اين اقدام از يك سو موجب حفظ نيروهاي اصلي ارتش آن كشور مي شد و از سوي ديگر، توان نيروهاي مهاجم را به شدت كاهش مي داد، به گونه اي كه با توجه به درگيري رزمندگان با نيروهاي در خط و موانع گوناگون، يگان هاي اصلي عراق بهتر مي توانستند به دفاع حمله بپردازند.
سپاه چهارم عراق مسئوليت منطقه عملياتي از چيلات تا هورالعظيم را به عهده داشت و داراي چهار لشكر بود:
1- لشكر 14 پياده شامل سه تيپ 421، 422 و 18 و يك گردان تانك به نام« سيف سعد» كه در محور چزابه و شمال هورالهويزه قرار داشت. از سه تيپ اين يگان ، يك تيپ شامل نيروهاي جيش الشعبي و دو تيپ ديگر از نيروهاي اصلي ارتش عراق بودند.
2- لشكر 1 مكانيزه شامل تيپ 108 گارد مرزي، تيپ 501 پياده ، تيپ 1 مكانيزه كه در محور « دويرج» تا پاسگاه پيچ انگيزه مستقر بود. همچنين ، تيپ هاي 92، 93 و 66 احتياط كلي منطقه فكه تا پاسگاه دويرج بودند. افزون بر اين ، تيپ هاي سازماني 34 زرهي، 27 مكانيزه از لشكر 1 در احتياط منطقه عملياتي والفجر مقدماتي قرار داشتند.
3- لشكر 10 زرهي شامل سه تيپ، كه از محور پيچ انگيزه تا جنوب غربي چيلات (دهلران) آرايش داشت.
4- لشكر 3 زرهي (علاوه بر تيپ هايي كه به لشكر 14 مامور كرده بود) با تيپ هاي 16 ، 12 زرهي، 8 مكانيزه و 53 مختلط، در شرق هورالسناف گسترش داشت و در احتياط بود.
يگان هاي ديگري كه جزو سازمان رزم منطقه عملياتي سپاه چهارم عراق بوده و در احتياط قرار داشتند، عبارت بودند از : تيپ 30 زرهي از لشكر 6 ، تيپ 37از لشكر 12 ، تيپ 16 از لشكر 6، تيپ 101 پياده گارد مرزي ، تيپ 10 زرهي وابسته به ستاد كل ، تيپ 49 زرهي از لشكر 11 ، تيپ 18 پياده ، تيپ 48 پياده از لشكر 11 ، تيپ 25 مكانيزه از لشكر 6 ، تيپ 51 مختلط و تيپ گارد جمهوري.
#ادامه👇
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
گزارش عملیات
با تاريك شدن هوا،يگان ها از نقطه رهايي به سوي مواضع دشمن حركت كردند. اين اقدام به اين دليل بود كه خط خودي با مواضع دشمن چهار تا پنج كيلومتر فاصله داشت. از اين رو، لازم بود نيروها، پياده روي خود را آغاز كنند تا بتوانند در ساعت مقرر به مواضع دشمن يورش برند. با حركت نيروها، در قرارگاه نيز جنب و جوش و اضطراب خاصي به چشم مي خورد و همه براي موفقيت رزمندگان دعا مي كردند، به همين منظور مراسم زيارت عاشورا در سنگر (عمومي) قرارگاه خاتم برگزار شد. از سوي ديگر، به دليل اهميت عمليات، آقاي ميرحسين موسوي؛ نخست وزير وقت، آيت الله موسي اردبيلي؛ رئيس ديوان عالي كشور، آيت الله طاهري خرم آبادي و حجت الاسلام والمسلمين فاكر، نمايندگان حضرت امام در سپاه در سنگر فرماندهي حضور داشتند.
رمز عمليات به شرح زير قرائت شد:
"بسم الله الرحمن الرحيم، و لاحول و لا قوه الا بالله العلي العظيم، اللهم اياك نعبد و اياك نستعين ، قد تري ما انا فيه ففرج عنا يا كريم، يا الله ، يا الله ، يا الله. به مظلوميت علي اصغر و به ذولفقار برنده ولي المومنين و قهاريت رب العالمين به پيش"
گرچه يگان ها ساعاتي قبل حركت كرده بودند، ولي نتوانستند همزمان، عمليات شكستن خط را آغاز كنند، لذا بعضي از نيروها در كمين متوقف شده، برخي هم درگيري را آغاز كردند و گروهي نيز نرسيده هنوز درگير نشده بودند . از اين رو فرماندهان سپاه تلاش زيادي به عمل آوردند تا اين مشكل رفع شود و بالاخره در پي اين تلاش، نيروها توانستند به سختي از برخي موانع عبور كرده و به كانال اول برسند. در اين هنگام، دشمن به نيروهاي در خط خود دستور داد، به پشت جاده آسفالت عقب نشيني كرده و در آنجا خط تشكيل دهند. اين اقدام دشمن ناشي از تجربه قبلي در عمليات هاي گذشته بود. فرماندهان عراقي دريافته بودند كه نبايد در برابر سيل خروشان نيروهاي بسيج مقاومت كرده و تلفات بدهند. آنها نمي خواستند مانع نفوذ نيروهاي ايراني شوند، زيرا قصد داشتند با دور زدن آنها از دو جناح، آنان را منهدم كنند. با وجود اين تدبير دشمن، نيروهاي خودي در برخي محورها پيشروي كردند ، ولي در محورهاي ديگر موفق نشدند از موانع عبور كنند. اين وضع موجب شد آنها زمان را از دست بدهند. بر اين اساس، فرماندهان در تدبيري مناسب، اجازه ندادند يگان هايي كه عمليات شكستن خط را به اتمام رسانده بودند به پيشروي خود ادامه دهند. اين يگان ها موظف شدند در مواضع به دست آمده متوقف شده و با احداث خاكريز، به حفظ آن بپردازند.
ويژگي هاي عمليات
يكي از ويژگي هاي شاخص عمليات والفجر مقدماتي اين بود كه دشمن با توجه به تجربيات قبلي و پس از فتح خرمشهر و در يك مقطعي عقب نشيني با فرصت، موانع سمياري را در جلوي لجمن (خط پدافندي) خودش ايجاد كرد و لذا قبل از نبرد با قواي دشمن، نبرد رزمندگان اسلام با ميدان موانع دشمن بود كه نقش به سزايي در ناكام ماندن عمليات داشت. به گونه اي كه تمام توان نيروها صرف عبور از آنها شد و اين موضوع در عمليات هاي قبلي اين چنين سابقه اي نداشت. زيرا از ابتداي پيشروي نيروهاي خودي، از نقطه رهائي تا رسيدن به خط دوم دشمن، بيش از 16 نوع مانع از سوي دشمن تعبيه و ايجاد شده بود و يا بصورت عارضه طبيعي منطقه، وجود داشت كه به ترتيب و با وجود تعدد و تكرار نوع آن عبارت بودند از:
1- حدود 8 الي 10 كيلومتر رمل
2- يك سري ميادين مين كه از قبل تعبيه شده بود
3- سيم خاردار حلقوي با 6 حلقه در عرض
4- مواضع و سنگرهاي كمين در امتداد موانع
5- سيم خاردار معمولي
6- ميدان مين با عمق زياد
7- سيم خاردار حلقوي
8- كانال به عرض 3 الي 4 متر كه در بعضي جاها تا 9 متر نيز مي رسيد
9- سيم خاردارحلقوي
10- ميدان مين با عمق زياد
11- سيم خاردار حلقوي
12- كانال دوم با مشخصات كانال رديف اول (بند8)
13- سيم خاردار حلقوي
14- ميدان مين
15- خط اول دشمن كه از سنگرهاي متعدد و تعبيه كانال در زمين (مشابه شرق بصره) تشكيل شده بود، بسيار مستحكم بود.
16- خط دوم دشمن (پس از خط دوم) مجددا 3 كانال ديگر وجود داشت. كه اين هم سختي نبرد را تشديد مي كرد.
با اين وجود و به دليل جو خاصي كه ضرورت انجام اين عمليات در كشور ايجاد كرده بود و نيز اميدواري مسئولان سياسي كشور و جنگ رواني دشمن، مرحله دوم عمليات نيز در 19 بهمن 1361 انجام شد. اما اين بار نيز به دليل عدم هماهنگي ميان نيروهاي عمل كننده، هوشياري دشمن و تسلط او بر راهكارهاي خودي و همچنين با توجه به لو رفتن عمليات و وجود استحكامات پيچيده و فراوان دشمن كه موجب عدم كندي پيشروي نيروهاي خودي شده، قرارگاه خاتم الانبياء (ص) را واداشت تا به منظور كاهش تلفات خودي، پايان عمليات را اعلام نمايد. در اين عمليات بيش از 2500 نفر از نيروهاي دشمن كشته و زخمي و 113 نفر اسير گرديدند ، همچنين 501 تن از نيروهاي خودي شهيد، 7313 تن زخمي و 3116 تن مفقود شدند.
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#اطلاعیه
#تفحص
🎥کشف پیکرهای مطهر ۴ شهید دوران دفاع مقدس در هفدهمین روز از بهمن ماه ۱۴۰۰
💐به توفیق الهی گروههای تفحص شهدا موفق شدند پیکرهای مطهر چهار شهید دروان دفاع مقدس را در تاریخ ۱۷ بهمن ۱۴۰۰ از مناطق عملیاتی شرق دجله و شلمچه تفحص نمایند .
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#ببینید
🎥 چند سوال جنجالی از یک آخوند!
⁉️ فرق عمامه با تاج چیه؟!
⁉️ تفاوت حضرت والا و حضرت آقا چیه؟!
⁉️ دو کلمه بیت و کاخ چه تفاوتهایی دارند؟!
⁉️ «بندرشاه» با «بندر امام» چه تفاوتهایی دارند؟!
🔰 #حجت_الاسلام_راجی
#دهه_فجر
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
۱۸ بهمنماه ، #سالروز_شهادت #رزمنده_روحانی #شهید_سیدقاسم_فضلی_رمی گرامی باد . 🥀
نام پدر : ابراهیم
نام مادر : بی بی یوسفی رمی
تاریخ تولد : 1347/04/08
تاریخ شهادت : 1365/11/18
محل شهادت : شلمچه
گلزار : شهدای رمنت (11 سال مفقود )
عملیات : کربلای پنج
#شهدای_روحانی
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
کانال محتوای روایتگری راویان
۱۸ بهمنماه ، #سالروز_شهادت #رزمنده_روحانی #شهید_سیدقاسم_فضلی_رمی گرامی باد . 🥀 نام پدر : ابراهیم
#سیره_شهدا
#شهید_سیدقاسم_فضلی_رمی
#مادر_شهید :
شهید بسیار ساده زیست بودند و در خوردن و پوشیدن و در کردار و رفتار در خرج و مخارج به طور کل در همه امورات زندگی ساده زندگی می کردند شب ها که می خوابید بالشت یا متکا را زیر سرش می گذاشتم و او می گفت: مادرجان این سر باید به گل و خاک عادت کند .
سید قاسم درس حوزوی را خوب می خواند و همیشه در حال مطالعه بود زمانی که می خواست از طرف بسیج به جبهه برود حاج آقا فاضل به ایشان اجازه نداد پدرش به او گفت اگر حاج آقا اجازه بدهند من حرفی ندارم و اوگفت من در هر صورت به جبهه می روم چه حاج آقا اجازه بدهد چه ندهد. من و پدرش نزد حاج آقا رفتیم و صحبت کردیم و ایشان فرمودند: سید قاسم شاگرد ممتاز است اجازه ندهید به جبهه برود و بگذارید درس بخواند. من از پشت در گفتم جاج آقا اجازه بدهید اگر نرود مریض می شود . اخلاق شهید این بود که اگر به خواسته اش نمی رسید مریض می شد و آن وقت حاج آقا دیدند که ما با رفتن شهید مخالف نیستیم اجازه دادند .
#پدر_شهید :
شهید بسیار زیاد برای وقت خود ارزش قائل بود و هیچگاه نمی خواست یک دقیقه از وقتش را بیهوده هدر دهد . زیاد مطالعه می کرد در کتابخانه و مساجد زیاد شرکت می کرد . بسیار پرتلاش و فعال بود . برنامه ریزی در زندگی داشت و مودب و با وقار بود بسیار خوش رو و خوش زبان بود . ساده زیست و مهربان بود . همیشه مشغول ذکر خدا بود و همیشه خدا را در همه کارها یاد می کرد .
شهید بزرگوار به امر به معروف و نهی از منکر بسیار اهمیت می داد و در گوشه و کناری اگر خطایی از دیگران سر می زد ایشان وقتی با خبر می شد امر به معروف و نهی از منکر می کرد یک روز در نزدیکی منزل ما عروسی برگزار شد رفتارهای ناشایست و آزار همسایگان از حد گذشته بود ایشان فوری رفتند تذکر دادند . با منافقین نیز برخوردش جدی بود و همه را امر به معروف و نهی از منکر می کرد واگر قبول نمی کردند نارااحت می شد و به او دلداری می دادم و می گفتم در دوران پیامبر پسرم همین طور بود حالا هم همین طور است مومن باید در برابر ناملایمات مقاوم باشد .
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani